Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ελληναράδες και γερμαναράδες! - Τι είχες Γιάννη; - Τι 'χα πάντα. Η χώρα του παραλόγου...



Πως τα κατάφεραν πάλι οι Έλληνες να χωριστούν σε γερμανόφιλους και ελληνόφιλους, είναι αξιοθαύμαστο. Διαβάζω τις εκατέρωθεν υπερβολές και σαρκάζω τη ρουφιάνα την τύχη μας, που μάς έταξε να ζούμε στη χώρα του παραλόγου. Αφιερώματα και αναρτήσεις από τους σύγχρονους ελληναράδες, αφιερώματα και από τους σύγχρονους φιλογερμαναράδες. Σαν τα μωρά που παίζουν στην αλάνα και κάνουν πείσματα. Η γελοιότητα του focus προκάλεσε στην Ελλάδα σε μερικούς, την ίδια αντίδραση που προκάλεσε και η γελοιογραφία του Δανού που χλεύαζε τον Μωάμεθ. Σαφώς και ήταν προκλητική και γελοία, αλλά όχι και να προκληθεί ελληνογερμανική σύρραξη. Έλεος... Μετά κοροϊδεύαμε τους μουσουλμάνους που για μια γελοιογραφία δημιούργησαν πολιτικά και διπλωματικά επεισόδια με νεκρούς, διαδηλώσεις και άπειρα άλλα ανεκδιήγητα.
Και για να μην μου προσάψει κανείς υπεκφυγή στο να πάρω θέση, δηλώνω ότι Έλληνες και Γερμανοί έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους, αν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει συνολικά ένα λαό, βάσει μεμονωμένων συμπεριφορών και πράξεων. Τα αρνητικά των Ελλήνων, όπως όλοι ξέρουμε, είναι η αναξιοπιστία και η μπαμπεσιά-λαμογιά, ενώ των Γερμανών η καρμιριά, η κρυοκωλιά και η αλαζονεία. Θα προτιμήσω γερμανικά προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά θα βγω με Έλληνες για διασκέδαση και παρέα.
Δεν ξερω ποιός έφτιαξε τους διαλόγους του παραπάνω βίντεο να τον συγχαρώ, όμως σε ένα πράγμα οι Έλληνες ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ. ΣΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ! ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ... ασπίδα και άμυνα ενάντια σε οποιαδήποτε κακοτυχιά, αναποδιά, μα$ακία, εσωτερική ή εξωτερική. Είναι θέμα επιβίωσης και όχι χαζομάρας, προλαβαίνω τους ανεγκέφαλους που θα πουν ότι ο κόσμος καίγεται κι εμείς γελάμε. ;)

2 σχόλια:

BioLogos είπε...

Έλα ντε πώς τα καταφέραμε πάλι?Μας αρέσει είτε η πόλωση ή η διπολική διαταρραχή, δεν εξηγείται αλλιώς.

μαριάννα είπε...

BioLogos

Βιολόγε, είμαστε εύκολη λεία, αφού καταπίνουμε αμάσητο το παραμύθι που μας λένε οι κακοί λύκοι από μέσα κι από έξω.
Αντί να χωνέψουμε πως κανείς δεν μας αγαπάει άδολα και πως τίποτα δεν μας χαρίζεται, τσιμπάμε.
Κι αυτοί που μας υποστηρίζουν έχουν τους λόγους τους και δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν, ακριβώς όπως κι αυτοί που μας χλευάζουν ή όπως οι "υπερπατριώτες" που μας αποπροσανατολίζουν εσκεμμένα. ;)