Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Όρσε! Να μη στα χρωστάω! Υπήρχε και φιλότιμο... επί Μαυρογιαλούρου. Γιατί σήμερα είναι άγνωστη λέξη. Ήθελα να 'ξερα δεν ντρέπεστεεεε...

Σαράντα χρόνια και πιο επίκαιρο δε γίνεται. Μα τι διάολο τελειωμό δεν έχει το είδος του ξιφτίλα του κουμπάρου;


Λόγια, λόγια... λόγια...
- Μαύρο!
- Μαύρο;
- Μαύρο και δαγκωτό!

Πηγή φωτό: sendec

23 σχόλια:

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Ποιον μουτζώνεις;
Ποιοι πρέπει να ντρέπονται;

Sταυρούλα Κουγιουμτσιάδη είπε...

Κατά τα έργα μας, Μαριάννα μου.
Περαστικά μας! Και βέβαια ΦΤΟΥ!!! Μην τους ματιάσουμε.
Τόσο κοντά στο λαό που αφουγκράζονται την αυταπάρνησή μας
Να σώσουμε την ντόπια και διεθνή πλουτοκρατία.
Γιατί φωνάζουμε; ε; γιατί φωνάζουμε;
Δεν υποσχέθηκαν ψωμί οι άνθρωποι και τώρα μας το παίρνουν.
Παντεσπάνι υποσχέθηκαν και μας ….. το χρωστάνε.
Και ποιος θέλαμε δηλαδή να πληρώσει τα γ……α; ( θου Κύριε, με κατάντησαν νταλικέρη)
Η φτωχούλα η εκκλησία; ή μήπως οι «κολώνες» και οι «στυλοβάτες» της εθνικής μας οικονομίας;
Τι αχάριστος λαός που είμαστε τελικά. Για δουλέψτε! Για δουλέψτε και μην τρώτε πολύ.
Άντε μπράβο, όλοι παχύσαρκοι έχετε καταντήσει .
Για να πάρουμε τους δρόμους να δούμε αν κουνιούνται οι…….καρέκλες!
Σα δε ντρεπόμαστε!!!
«Κατά το λαό κι οι κυβερνήτες», κατά πως έλεγε κι η νόνα μου που ‘ταν σοφή γριά.

μαριάννα είπε...

Χαχαχαχαχαχαχα

Δεν πάει ένα τέταρτο που μιλούσα με την Ντίμη και εκφράζαμε φόβους ότι θα πάρουν αμπάριζα τα μέτρα και τον ιδιωτικό τομέα.

Και της είπα, ότι δεν με φτάνει ο πόνος μου, σκέφτομαι και την Κατερίνα που δυστυχώς δικαιώθηκε. :)

Ξέρεις καλά ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να ομολογήσω ότι σωστά προείδες κι ότι προδόθηκα, πέφτοντας έξω εντελώς, προσδοκώντας σε κάτι καλύτερο και υπερεκτιμώντας τον ΓΑΠ, ο οποίος αποδείχτηκε κατώτερος και της πιο απαιδιόδοξης πρόβλεψης.

Ξέρεις όμως το αυτοκαταστροφικό βίτσιο μου, να εξαντλώ όλα τα γαμοπεριθώρια πριν απορρίψω οριστικά κάποιον που καλώς ή κακώς, συμπαθούσα.

Θυμάσαι και με τον ακατονόμαστο. 4 χρόνια μου πήρε να πιστέψω πόσο φτηνός και λίγος ήταν. Με πονάνε οι απομυθοποιήσεις. :) Τις ευκαιρίες που δίνω, μάλλον για μένα τις δίνω...

Όσο για τα ερωτήματά σου η απάντηση εδώ.

Που λέει ένα φάσκελο διπλό στα μούτρα τους, δέκα στα δικά μου.

Αλλά τι να κάνω, αφού έτσι είμαι;
Αργώ επειδή η απόρριψη είναι οριστική και αμετάκλητη. Όμως καλύτερα ν' αργήσεις παρά να αδικήσεις...

sunday είπε...

Πωωω! καιρό είχα να το δω και έχω πολύ περισσότερο να το ακούσω το «Όρσε». Από τις πιο ισχυρές λέξεις έκφρασης της γλώσσας μας κατά την ταπεινή μου γνώμη. Περί επικαιρότητας δεν μπορώ να σχολιάσω, είμαι λίγο συνειδητά αποκομμένος από τον κόσμο τελευταία.

Χαίρετε... μετά από καιρό. ¨)

μαριάννα είπε...

Sταυρούλα

Μια χαρά τα έλεγε η σοφή νόνα σου Sταυρούλα μου, δυστυχώς για όλους μας. Μόνο που εν προκειμένω ήταν μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Μήπως είχαμε κι άλλη επιλογή; Περικυκλωμένοι από παντού είμαστε και χωρίς καμία ελπίδα διαφυγής.
Αναγκαστική μετανάστευση. Προσωπικά δε βλέπω άλλη λύση. Κουράστηκα πια. 40 χρόνια τώρα βιώνω τη μιζέρια του μισθωτού και κάθε φορά ακούω το ίδιο παραμύθι. Ήταν η χούντα που τα έκανε μπάχαλο, σφίχτε το ζωνάρι να νοικοκυρευτούμε. Κάθε κυβέρνηση που εναλλάσσονταν μασούλαγε την ίδια ανιαρή επωδό. Της έφταιγαν οι προηγούμενοι που κακοδιαχειρίζονταν. Μας φάγανε επιδόματα χρόνων. Πληρώσαμε δικηγόρους. Κερδίσαμε εφετεία... Δεν πήραμε δραχμή. Διότι το κράτος-λήσταρχος, δικαιούται να μην πληρώνει αυτά που χρωστάει με το έτσι γουστάρω. Κακοδιαχειρίζεται και ξεπουλάει τα ταμεία και τη ζωή μας κι έρχονται τώρα κι από πάνω οι αναίσχυντοι και μας παίρνουν με τη μία 300ευρώ το μήνα και μάλιστα μόνιμα, βγάζοντας τα σπασμένα από τους μισθωτούς. Προεκλογικά χάλασαν τα κόμματα τα κέρατά τους. Δεν ήξεραν ότι το κράτος είναι χρεωκοπημένο;
Άσε την καταστροφή της αγοράς. Γιατί ο μισθωτός προκειμένου να πληρώσει τα πάγια έξοδα και τα προγραμματισμένα δάνεια θα μειώσει όπου μπορεί τις αγορές. Ήδη οι πάντες γύρω μου και είναι πολλοί λόγω δουλειάς, ομολογούν ότι εκτός από τρόφιμα αναγκαία, δεν ψωνίζουν τίποτα. Μέχρι και φροντιστήρια παιδιών έκοψαν. Έχουμε δε ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών με άνεργους γονείς, μήνες τώρα και καίγεται η ψυχή μας.
Δεν ξέρω πού θα πάει η ιστορία, πάντως οι άνθρωποι αποδείχτηκαν ανίκανοι παντελώς να διαχειριστούν το χάος που κληρονόμησαν κι επιπλέον επικίνδυνοι γιατί δεν έχουν συνειδητοποιήσει την αλυσιδωτή καταστροφή που προκαλούν οι αλόγιστες συναινέσεις τους και η παιδαριώδης αβουλία τους, μην πω οσφυοκαμψία τους.

Καλησπέρες! Και καλό μας κουράγιο, που λέει και ο νόκιας απ' το βορρά.

μαριάννα είπε...

sunday

Καλώς τονε κι ας άργησε!

Το «Όρσε γαμπρέ κουφέτα» το θυμάσαι;

Πάντως το όρσε είναι όντως χορταστική λέξη και συνδυαστικά με το κλατς, από τον ήχο της μιας ανοιχτής παλάμης πάνω στην άλλη, λειτουργεί λυτρωτικά. ;)

flamencologio είπε...

Katerina s-M
απορώ με την απορία σου!
Φυσικά εμείς πρέπει να ντρεπόμαστε!
Ας φάμε τώρα μείωση εισοδηματος κατά 30 %! Καλά να τα πάθουμε. Ελπίζω Μαριάννα να με θυμηθείς στο Λουγκάνο! Το λατρεύω!

Juanita La Quejica είπε...

Το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρεις κατά πού να πρωτομουτζώσεις. Γιατί αυτά που μας ζητούνται σήμερα, εκλάπησαν κατά το μεγαλύτερο μέρος από τους κυβερνώντες των τελευταίων 20 ετών. Δεν έγιναν τα χρήματα Ίκαρος να βγάλουν φτερά, σε τσέπες συγκεκριμένων πήγαν.
Τώρα το τί έταζε ο ΓΑΠ και ποιού παιχνίδια παίζει... προσωπικά πάντα πίστευα ότι είναι ο καταλληλότερος εκπρόσωπος της "αγαπημένης" υπερδύναμης και αυτή η σκέψη με τρομοκρατούσε. Σενάρια κατασκοπείας... ίσως... στην ουσία όμως δίνει τα κλειδιά των σπιτιών μας ή όχι; Ακολουθώντας τα βήματα και τις ευχαριστίες του ακατανόμαστου;
Άστα βράστα.
Αναγκαστική μετανάστευση. Τα παιδιά σου μας δείχνουν τον μοναδικό δρόμο.

ανεστης είπε...

Η ταινία κάνει "μπάμ" πως είναι αρκετά παλιά γιατί στο τέλος ο Μαυρογιαλούρος ανακαλύπτει την πραγματικότητα και παραιτείται.

Σήμερα δεν υπάρχουν Μαυρογιαλούροι δυστυχώς. Άρα το "Μαυρογιαλούρος" θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση (Όπως πολύ σωστά υπαινίσεσαι).

flamencologio είπε...

Σού έστειλα και μέιλ με δημοσίευση του ΦΟΚΟΥΣ σχετικά με τον Μαυρογιαλούρο. Είναι και η τελευταία μου ανάρτηση αν ανοίξεις. Δημοσίευσέ το κι εσύ, είναι ανεπανάληπτο!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Μαριάννα: ...δεν με φτάνει ο πόνος μου, σκέφτομαι και την Κατερίνα που δυστυχώς δικαιώθηκε. :) Ξέρεις καλά ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να ομολογήσω ότι σωστά προείδες κι ότι προδόθηκα...

Μπα, δεν μου αρέσουν τα δράματα και οι θεατράλε κουβέντες "δικαιώθηκα", "προδόθηκα" και παρομοίου, όταν πρόκειται για πολιτικούς ή ανθρώπους που δεν ανήκουν στο αγαπητικό μου περιβάλλον. Μόνον γι αυτούς φυλάω τις ακριβές συναισθηματικές αντιδράσεις μου. Δεν μπαίνει επομένως ζήτημα "δικαίωσης" σε ό,τι με αφορά - εσύ είχες γράψει για την "Σκάρλετ ο΄Χάρα που δικαιώνεται" με την έλευση του Μεσσία Γιώργου.

Oύτε σφαίρες διαβάζω για να προβλέπω. Για τις πολιτικές εκτιμήσεις δεν χρειάζεται το κληρονομικό χάρισμα.

Δεν ξέρω αν μπορώ να σε παρηγορήσει αυτό, Scarlet :-) αλλά δεν είσαι η μόνη που προδόθηκες. Ακόμα και οι σύζυγοι υπουργών του ΠαΣοΚ έχουν αγανακτήσει!: «Με δύο παιδιά σε ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο και ετήσιες αποδοχές που δεν φτάνουν ούτε το μισό των αποδοχών ενός Ολλανδού υπουργού, υπάρχουν δυσκολίες για να το διαχειριστείς», δήλωσε η σύζυγος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

(φύλαξε και για κατά κει ένα όρσε)


υ.γ.
Δεν ξέρω ποιον "ακατονόμαστο" εννοείς. Δώσε όνομα ή λινκ για να θυμηθώ.

Αλεξάνδρα είπε...

...ξεχνάει ο Ελληνας εύκολα. Κι όσο θα ξεχνάμε, τόσο η ιστορία θα επαναλαμβάνεται...

Στον καθρέπτη πρέπει να πάμε να μουτζώσουμε τους εαυτούς μας. Κι όταν ξυπνήσουμε εμείς, θα μάθουμε να ψηφίζουμε πιο σωστά...

Την καλησπέρα μου.

μαριάννα είπε...

flamencologio

Ευχαριστώ για το άρθρο του focus. Θα 'παιρνα όρκο ότι τον αρθρογράφο τον έχει φτύσει Ελληνίδα ή του 'χει φύγει η γυναίκα με Έλληνα. Και βεβαίως έχει πολλά χρόνια να δει χαρά στην κλίνη του! :))))

Βρε τους γερμαναράδες! Πολύ μίσος... Κι αν έχει δίκιο σε μερικά, που όντως έχει ξεφύγει ο νεοέλληνας, δεν χαραχτηρίζεται το σύνολο ενός λαού ποτέ έτσι. Όπως σαφώς δεν είναι έτσι όλοι οι Γερμανοί. Τόοοοοοσο μ*λάκες. Υπάρχουν και κάποιοι που είναι λιγότερο. :)

Λουγκάνο έζησα 5 χρονάκια ονειρεμένα και είναι η αγάπη μου η μεγάλη. Εκεί θα είναι το καταφύγιό μου όταν θα αγανακτήσω εντελώς εδώ. Θα έρχεσαι να με βλέπεις; ;)

μαριάννα είπε...

Juanita La Quejica

Συμφωνούμε. Σαφέστατα ευθύνες έχουν όλοι. Απλά οι τελευταίοι είχαν ξεσαλώσει τελείως. Οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή έχουν γράψει τις πιο μαύρες σελίδες στη σύγχρονη ιστορία. Αυτά πληρώνουμε.

Λοιπόν θα μεταναστεύσω πρώτα εγώ και θα σου κάνω σήμα να έρθετε. ;)

flamencologio είπε...

Φυσικά και θα έρχομαι αν με θέλεις!

μαριάννα είπε...

ανέστης

Σου μιλάω ειλικρινά, ότι ακούω τον Παπακωνσταντίνου τώρα στις ειδήσεις και είναι σαν ν' ακούω τα Ες-Ες. Και χειρότερα.

Αμ ο Λοβέρδος σήμερα;

Έφριξα...

Ζήτω το παλιό εμετικό πασόκ! Της αλαζονείας, του αυταρχισμού, του σταρχιδισμού! Τι σκούζουν όλοι αυτοί; Για δεν τρώνε παντεσπάνι;

Αυτό μου θύμισε όταν ξέχεζε τα ΜΜΕ που τους έκαναν κριτική λέει σήμερα!!!

Και είπε επί λέξει ο ανεκδιήγητος:

«Τα ΜΜΕ φαγωθήκανε να πάρουμε μέτρα και να πάρουμε μέτρα. Μας κατηγορούσαν για ολιγωρία. Και τώρα που τα πήραμε, πάλι φαγωθήκανε. Προσπαθούν να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον μας»!!!!

Έλα μου;;;;;;;;;

Έλα νινί στον τόπο σου!!!!

Ω Θεοί, ο Εφιάλτης ξύπνησε πάλι. Το παλιό πασόκ είναι πάλι εδώ. Ενωμένο, εμετικό.

Ζει και βασιλεύει και πέσανε οι μάσκες μέσα σε πέντε μήνες.

Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Εμείς οι ηλίθιοι φταίμε.

Που νομίσαμε πως ο Ραγκούσης και ο ΓΑΠ διέφεραν. Μπούχαχα!

Όρσε βούρλο! λέω ρίχνοντας διπλοφάσκελα στον καθρέφτη μου...

μαριάννα είπε...

Κατερίνα σ-Μ.

Το «δικαιώθηκε» είναι χιούμορ βρε κορίτσι. Αφού έχω βάλει γελάκι.

Ούτε κι εγώ «προδόθηκα» έτσι όπως το θέτεις. Δεν είχα επενδύσει δα και τα όνειρα της ζωής μου στον ΓΑΠ.

Απλά πίστευα ότι είχε καλές προθέσεις και ότι είναι ευγενής και καλός άνθρωπος. Ευαίσθητος και όχι αγέλαστο-ρομπότ σαν τον Σημίτη.

Κι εξακολουθώ να το πιστεύω. Απλά είναι λίγος. Δεν είχε το ανάστημα να πάρει αποφάσεις και να τρίξει τα δόντια και άφησε τα όρνεα να μας κατασπαράξουν.

Δεν πιστεύω ότι είναι εγκάθετος όπως λένε μερικοί. Απλά δεν είναι ηγέτης. Όπως δεν ήταν ο Καραμανλής. Κι όπως δεν είναι κανένας από τους υπάρχοντες πολιτικούς.

Το λινκ που δίνεις είναι φοβερό! Ρε γμτ αυτοί βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους. Να βάλουν την κ.Βίνκε να αναλάβει την προεκλογική τους εκστρατεία στις επόμενες εκλογές. να γλιτώσουμε. :))))

Ακατονόμαστο εννοώ τον λατέρνο και σιγά να μην του κάνω και λινκ. ;)

μαριάννα είπε...

Αλεξάνδρα μου, εγώ ήμουν στις ευρωεκλογές αν θυμάσαι, στο κίνημα της παραλίας κι εκεί με ξαναβλέπω σύντομα.

Όχι από βαρεμάρα, από αποστροφή.

Και είναι πολιτική θέση. Σαφής. Πιο σαφής δε γίνεται.

Αποστρέφομαι αυτούς που απαξίωσαν την πολιτική στον τόπο μας και που μας κατήντησαν περίγελο της ΕΕ.

Στις βουλευτικές είπα να δώσω μια ευκαιρία στον ΓΑΠ, αποκλειστικά σ' αυτόν, στον Ραγκούση και στην Άννα Ραγκούση-Νταλάρα.

Με απογοήτευσαν και οι τρεις και απλά γυρνάω σελίδα και μαζεύω τα θαλασσινά μου και τα αντηλιακά μου.

Έτσι κι αλλιώς για την Ελλάδα ελπίδα δεν υπάρχει. ΚΑΜΙΑ. Απ' τη μια οι νεοέλληνες, απ' την άλλη τα κοράκια... χαραμάδα φωτός στην πολιτική του σήμερα, καμιά.

Καλησπέρες!

The Hawk είπε...

Εκνευρίζομαι όταν οι Γερμανοί έχουν δίκιο. Πάντα με εκνεύριζαν αυτοί οι άνθρωποι, απλά τα τελευταία δέκα χρόνια που ζω στην Αθήνα, το είχα ξεχάσει.

Αυτά που γράφει το Focus στο περιβόητο άρθρο (αν κι έως τώρα, έχω διαβάσει μόνο το μεταφρασμένο κείμενο) με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Με κάνουν ν' αναρωτιέμαι μήπως αφορούν και μένα. Ξαφνικά, ανακαλύπτω με τρόμο ότι τα δέκα τρία έτη που έζησα εκεί (1986-1999), μ' έκανα έναν κρυφο-Γερμανό, πράγμα που μου πρόσαπτε ενίοτε ο πατέρας μου, Ιταλός γαρ, ορίτζιναλ γκάσταρμπάϊτερ εν αποστρατεία.
“Tedesco”, τι βρισιά για έναν Ιταλό.
Τα χρόνια που ζούσα εκεί, υπερασπιζόμουν οτιδήποτε ελληνικό υπάρχει, στραβό ή ίσιο.
Τελευταία μάχη: Η θέση της Ελλάδας στον πόλεμου του Κοσσυφοπεδίου και ο βομβαρδισμός του Βελιγραδίου.
Εάν ο Έλληνας έχει στο μυαλό του τρία πράγματα:
1)Πώς θα κοροϊδέψει το κράτος του, που κατ' αυτόν ανήκει στους “άλλους”
2)Τι δικαιολογία θα βρει για να κλαφτεί κι αυτή τη φορά που δεν μπόρεσε να πληρώσει την επιταγή που λήγει.
3)Πώς θα πείσει τη γκόμενα, πως το πρωκτικό σεξ μαζί του είναι άλλο πράγμα και πως στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε δεν είμαστε ούτε για εγκυμοσύνες αλλά ούτε και να πετάμε τα λεφτά μας στα προφυλακτικά.

Ο Γερμανός το μόνο που θέλει, είναι να υπάρχει κάποιος να τον καθοδηγεί.
Μπορεί τα “Greek Statistics” είναι το τελευταίο επίτευγμα της Ελλάδος, η προπαγάνδα στα πάντα είναι η μανιέρα χειραγώγησης του λαού της Γερμανία.
Οι Γερμανοί πιστεύουν τα πάντα, αρκεί να είναι σε μορφή προπαγάνδας.
Έτσι πιστεύουν ό,τι γράφεται στον τύπο τους, κι ό,τι λέει η Κυβέρνησή τους, ακόμη κι ας μην τη στήριξαν στις τελευταίες εκλογές.

Και τώρα; Το βρήκα, ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και οι αποζημιώσεις. Βρε, ας μου τις έδινε “εδώ και τώρα” να βολευτώ, και στην επόμενη κρίση: Έεεεχει ο Γερμανός!

sunday είπε...

Χαχα! όχι, δεν το θυμάμαι το «Όρσε γαμπρέ κουφέτα». Σε ποιές καταστάσεις χρησιμοποείται;

μαριάννα είπε...

Γεια σου The Hawk μου!

Οι Γερμανοί μου είναι απεχθείς εντελώς. Ανεξαρτήτως γεγονότων. Tedesco πραγματικά! Θεωρώ ότι είναι ο πιο ανέραστος λαός του κόσμου.

Τώρα επί του συγκεκριμένου, σκ... δίκιο έχουνε. Σχέδιο είναι.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι πορνοεπιδόσεις της Τζούλιας και η αντιπαλότητα που καλλιεργείται ανάμεσα στους δυο λαούς, τον γερμανικό και τον δικό μας, αποπροσανατολίζει τον αφελή κοσμάκη για να περάσουν τα μέτρα αναίμακτα...

Δεν είδες τα περισσότερα λαμόγια των ΜΜΕ πως το κάνανε τουμπεκί ψιλοκομμένο;

Και πως κατασκεύασαν τον ΓΑΠ ως ριζοσπαστικό επαναστάτη που... τόλμησε; Και πως συμφωνεί μαζί του ο αρχιγκαντέμης και τα... άκρα του χέρι χέρι;

Όσο για τα φαστιστόμουτρα που μας προτείνουν να πουλήσουμε την Ακρόπολη και την Κέρκυρα, είναι τόσο οφθαλμοφανώς γελοίοι, που δεν γίνεται να μη είναι βαλτοί.

Τώρα για τους νεοέλληνες που το μόνο που τους νοιάζει είναι πόσους πόντους από το lemy bucalion de Champagne βάζει η Τζούλια εκεί που ξέρει, δεν χρειαζόμαστε τους γερμανούς, το βλέπουμε και μόνοι μας.

Αλλά όταν μας ταυτίζουν σακιάζοντάς μας, δείχνει ότι είναι βαλτοί ή ηλίθιοι.

Εσύ που τους ξέρεις, τί από τα δυο πιστεύεις ότι είναι;

μαριάννα είπε...

sunday

Το «Όρσε γαμπρέ κουφέτα», χρησιμοποιείται χλευαστικά γι αυτόν, που ενεργώντας αδέξια δεν πέτυχε το στόχο του. :)

Σου θυμίζει κάτι; Κανέναν πολιτικό για παράδειγμα; :Ρ

μαριάννα είπε...

Μία συγγνώμη για τον εξευτελισμό που μας έκαναν, μέσω της επίθεσης στο
πρόσωπο του Μανώλη Γλέζου, ζήτησε κανένας; Το σπρέι στο πρόσωπο του
μεγάλου αγωνιστή ήταν ράπισμα στην ελευθερία, στη δημοκρατία, στην τιμή
μας... Αιδώς αχρείοι !