Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

No soy de aqui ni soy de alla! Facundo Cabral... Adiós Maestro! Hasta siempre!

No soy de aqui ni soy de alla

Me gusta el sol, Alicia y las palomas,
el buen cigarro y la guitarra espanola,
saltar paredes y abrir las ventanas
y cuando llora una mujer.

No soy de aqui ni soy de alla
no tengo edad ni porvenir
y ser feliz es mi color de identidad.

Me gusta el vino tanto como las flores
y los conejos y los viejos pastores
el pan casero y la voz de Dolores
y el mar mojandome los pies.

No soy de aqui ni soy de alla
no tengo edad ni porvenir
y ser feliz es mi color de identidad.

Me gusta estar tirado siempre en la arena
o en bicicleta perseguir a Manuela
o todo el tiempo para ver las estrellas
con la María en el trigal.

No soy de aqui ni soy de alla
no tengo edad ni porvenir
y ser feliz es mi color de identidad.

Letra de Facundo Cabral
Musica de Facundo Cabral

3 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Νεκρός από σφαίρες αγνώστων που πυροβόλησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, έπεσε ο αργεντινός τραγουδιστής Φακούντο Καμπράλ, ένας από τους αστέρες της λατινοαμερικάνικης μουσικής, στην Πόλη της Γουατεμάλας.

Ο 74χρονος Καμπράλ, κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο για να πετάξει στη Νικαράγουα όταν τρία οχήματα παγίδευσαν το αυτοκίνητό του και οι άνδρες που βρίσκονταν σε αυτά άνοιξαν πυρ. Νωρίτερα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι σκοτώθηκε ο οδηγός.

Γόνος μιας φτωχής οικογένειας, ο Καμπράλ έγινε πολύ γνωστός για το τραγούδι «No Soy De Aqui, Ni Soy De Alla» (Δεν είμαι από εδώ, ούτε είμαι από εκεί), το οποίο διασκεύασαν αργότερα πολλοί άλλοι ερμηνευτές, ανάμεσά τους και ο Χούλιο Ιγκλέσιας. Ο Καμπράλ πήγε εξόριστος στο Μεξικό στην διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή (1976-1983).

Τη διαβεβαίωση ότι θα αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη έδωσε ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Αλβαρο Κολόμ. Πρόσθεσε ακόμη ότι μίλησε στην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες στην οποία εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την δολοφονία.

tvxs.gr

Juanita La Quejica είπε...

Τί άδικος τρόπος να φύγει ένας τέτοιος ποιητής και cantautor. Στις ειδήσεις στην Ισπανία είπαν ότι δεν ήταν αυτός ο στόχος, αλλά ο επιχειρηματίας που του είχε διοργανώσει τις συναυλίες. Ποιός ξέρει... τί κρίμα...

μαριάννα είπε...

Χουανίτα μου δυστυχώς σ' αυτές τις χώρες η ανθρώπινη ζωή συχνά μετράει όσο μια φωτογραφική μηχανή. Αλλά επειδή ήταν πολιτικοποιημένος δημιουργός και τα τραγούδια του ήταν διαμαρτυρίας και εξόριστος από τη χούντα της Αργεντινής στο Μεξικό και ειρηνιστής και λοιπά... όλα είναι πιθανά. Βασανισμένος πολύ, πάμφτωχος, έχασε τη γυναίκα του και την μόλις ενός έτους κόρη του σε αεροπορικό δυστύχημα. Καταφύγιό του το τραγούδι. Αν ισχύει αυτό άκουσες, ακόμα χειρότερα. Τον έφαγαν εντελώς άδικα. Πολύ κρίμα!