Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

Στην κ. καθηγήτρια από την Κρήτη που με υποδύεται, έχω να πω ότι με κολακεύει αφάνταστα γιατί... πειράζει που είμαι και μεγάλη φίρμα; Πειράαααζει;

-Πειράζει που είμαι και πολύ βεντέτα; Πειράαααζει;
-Όοοχι! Δεν πειράαααζει!!!

Διάλεξε κυρά μου ποιό από τα δυο θες να 'σαι... :Ρ


Ε κι αυτό δε θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα μου τύχει στη ζωή μου. Θα μου πεις κανείς μήπως φαντάστηκα τα άλλα; Σωστό κι αυτό. Προφανώς δεν είμαι ευφάνταστο άτομο.
Χθες λοιπόν αργά τη νύχτα, αγαπημένος φίλος μπλόγκερ, μου γράφει μεταξύ άλλων:

«Με την ευκαιρία θέλω να σού πω και κάτι παράξενο: υπάρχει μια καθηγήτρια (φιλόλογος, νομίζω) στην Κρήτη που παριστάνει ότι είσαι εσύ. Μού το έγραψε ένα κορίτσι που πάει τρίτη Λυκείου, όλο χαρά, ότι έχει καθηγήτρια την Γητεύτρια! Της απάντησα ότι εσύ ζεις στο εξωτερικό, αλλά δεν το δέχτηκε, επέμενε κιόλας! Ασήμαντο, αλλά θεώρησα καλό να σού το αναφέρω.»

Και πέφτω ξερή. Διότι πολύ απλά δεν το χωράει ο νους μου. Πόσο σάικο μπορεί να είναι κάποια που παραπλανεί έτσι τους μαθητές της; Και γύρευε και ποιούς άλλους. Και μάλιστα γυναίκα μορφωμένη, πτυχιούχος!
Και βρήκε και την ντίβα να υποδυθεί. Ρε δεν πάμε καλά. Ο κόσμος τρελάθηκε. Προσπαθώ να το δω με χιούμορ, αλλά ψυχοπλακώνομαι. Το θεωρώ επικίνδυνη συμπεριφορά και δεν ξέρω και τί έκταση έχει δώσει η κυρία στο μύθο της.
Κι άντε να διαπράξει αυτή το ότι, κι εγώ να πρέπει να αποδείξω σε γνωστούς και φίλους, ότι δεν είμαι ελέφαντας.
Πολύ θα ήθελα να μάθω τί την ώθησε σ' αυτήν την ανοησία. Τί ζήλεψε; Τί λιμπίστηκε; Την ποίησή μου; Τα νιάτα μου; Την εμορφάδα μου; Έλεος...
Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η ανθρώπινη, επιπολαιότητα; Υστεροβουλία; Ψυχική διαταραχή;
Την τρέλα μου μέσα! Τί κυκλοφορεί στα πέριξ!

67 σχόλια:

μαριάννα είπε...

.
.
.
.
.
.


Γητεύτρια μαϊμού... στην Κρήτη!!!! :))))))

BioLogos είπε...

Πάλι αργά μπαίνω όπως πάντα.
Γέλασα πάντως γιατί το βρήκα άκυρο όπως λες.Απλά άκυρο.

Ο κόσμος δεν πάει καλά λέμε!

μαριάννα είπε...

@ BioLogos

Καλώς τον! :) Μωρέ κι εγώ γελάω από τη μια, από την άλλη τόση ψυχεδέλεια ρε γαμώτο; Δε θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι θα μπορούσε να συμβεί σε κανέναν. Πόσο μάλλον σε μένα. Να πάρουνε κείμενα, να μην αναφέρουν πηγή, να κάνουν χρήση αναξιοπρεπή και κατάχρηση... όλα τα φανταζόμουν. Αλλά αυτό το κουλό, όχι! Μας έβαλε και ιδέες...
Αύριο που θα μπω στην τάξη, θα πω στα παιδιά πως είμαι ο Μίχος! :Ρ
χαχαχαχαχαχα

Vassilis Stranger είπε...

Καλημέρα,
Αυτό είναι τρελό, και ανεξήγητο.
Ο κόσμος χρωστά στην μιχαλού και όχι μόνο.
Καλή εβδομάδα.

an205 είπε...

Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη!!!

Juanita La Quejica είπε...

Δεν πάμε καλά!
Καλή Εβδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

Μαριάννα καλημέρα,
Η στείρα φαντασία, το έλλειμμα σεβασμού και γενικότερης παιδείας, οδηγούν κάποιους τέτοιου είδους πράξεις.
Δεν έχει σημασία πως η κυρία στην οποία αναφέρεσαι είναι πτυχιούχος. Το πτυχίο δεν κάνει την ποιότητα του ανθρώπου.
Αν ήξερε να διαχειρίζεται κάποιες σκέψεις και πράξεις δεν θα έκανε αυτή την έκπτωση αξιοπρέπειας και δεν θα έθετε τον εαυτό της σε κίνδυνο, αλλά κυρίως δεν θα σε ενέπλεκε με τόση ελαφρότητα σε οτιδήποτε κάνει λέγοντας ότι είναι εσύ. Μάλλον δεν έχει συναίσθηση της σοβαρότητας και των συνεπειών του τι έκανε.
Πραγματικά το βρίσκω επικίνδυνο και δεν σου κρύβω πως με τρομάζει, διότι άλλο είναι ο υπέρμετρος θαυμασμός που μπορεί να σου δείξει κάποιος (με τη διαφορά ότι τον εκφράζει σ’ εσένα την ίδια κι ας σε κουράζει) κι άλλο αυτό που είναι ανέντιμο και πολλά άλλα μαζί τα οποία κάνει άτομο που μπαίνει στις τάξεις των παιδιών μας.
Βέβαια από τα λεγόμενα σου δεν είναι καθόλου δύσκολο να την εντοπίσεις- αν δεν το έχεις κάνει ήδη- γι' αυτό θα της πρότεινα και το κάνω επειδή διαβάζει εδώ το χώρο σου- να σκεφτεί πάρα πολύ καλά και βαθιά και να κάνει αυτό που πρέπει...
Ειλικρινά λυπάμαι, θλίβομαι πολύ.
Έχεις τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση μου.

μελονικος είπε...

Γαμό το: Μου έκοψες τα φτερά. Και έλεγα πως άμα άλλαζα φύλο να γινόμουν Γυτεύτρια. Φτού !!! σκοληκομυρμηγκότρυπα.

μαριάννα είπε...

@ Vassilis Stranger

Kαλημέρα! Είδες ρε συ Βασίλη τι τρέλα με κορδέλα κυκλοφορεί; Τί να πει κανείς...για το μυαλό της αλληνής! :))))

Φιλιά!

μαριάννα είπε...

@ an205

Ρε συ κι εγώ πολύ θα ήθελα να ήμουνα η Μπελούτσι, αλλά δεν έκατσε. Τί να κάνουμε τώρα;
χαχαχαχα

Φιλιά! Καλημέρες!

μαριάννα είπε...

@ Juanita La Quejica

:))))) Μπορούσες να το φανταστείς ποτέ; Για μένα εκεί ήταν η μεγάλη έκπληξη και το αρχικό σοκ. Ότι δεν μου είχε περάσει από το μυαλό. Μα να λιμπιστεί μπλόγκερ; Γελάω τώρα...

Καλημέρα! Καλή βδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

αγαπητη γητευτρια δεν με πειθεις. πιστευω πως εισαι η καθηγητρια που το διαδιδει στους μαθητες της ενω τα βραδια γινεσαι η γητευτρια που ζει στο εξωτερικο και γραφει ποιηση. δρ τζεκιλ και μιστερ χάιντ... ολα απο τη ζωη ειναι βγαλμενα... :-)

μαριάννα είπε...

@ SMC

Καλώς το κορίτσι!
Προσπαθώ μάτια μου να το δω ελαφρά, αλλιώς είναι να πάρουμε τα όρη.
Δεύτερη χώρα παγκόσμια βγήκαμε στη διαφθορά. Μετά το Καμερούν.
Αυτό δε θα είχε τις συνέπειές του;
Σπουδαιολόγησα τη μόρφωση Στέλλα, για τον εξής λόγο μόνο. Για καταλογισμό ευθύνης. Σαφώς ένας μη πτυχιούχος μπορεί να είναι πολύ πιο ηθικός και αξιοπρεπής από κάποιον άλλον με περγαμηνές και διπλώματα. Απλά την χρέωσα παραπάνω.
Σ' ευχαριστώ! Χάρηκα που είσαι καλά!

Φιλιά! Καλή βδομάδα!

μαριάννα είπε...

@ Νίκος

χαχαχαχαχα! Ρε συ μ' ἐχεις δει; Μπάζο είμαι. Μη με μπερδεύετε με τις γυναικάρες στο άβαταρ! Επίτηδες τις βάζω. Σαν την άμπθα που λέει ότι είναι 23, δίμετρη και ξανθιά!:)))

Καλή βδομάδα!
Φιλιά!

μαριάννα είπε...

@ nag

Λοιπόν το πιστεύεις ότι αυτό που σιχαινόμουν και έτρεμα στη ζωή μου, ήταν ακριβώς αυτό; Είχα δει την υπέροχη ταινία μικρή πολύ, στην υπέροχη κόπια με την Ίγκριντ Μπέργκμαν και τον Σπένσερ Τρέισυ στο ρόλο του πατέρα της. Κι έλεγα τί φρίκη να σου τύχει κάτι τέτοιο!
Κι όμως το έζησα κι αυτό. Παντρεύτηκα διχασμένη προσωπικότητα, ο άγγελος γινόταν σατανάς και το έζησα και πιο πρόσφατα με κάποιον ο οποίος ως Τζέκυλ δεν παίζεται, έχει όλα τα καλά του ουρανού, ως Χάυντ, είναι χειρότερος από το τέρας της ταινίας.
Οπότε καταλαβαίνεις πόσο φοβάμαι αυτό το είδος.
Κι όσο πιο ανοιχτό βιβλίο είμαι εγώ, τόσο με περικεντρίζουν οι διαταραγμένοι! :)))))))))
Τους τραβάει ο οργανισμός μου... ;)

Φιλιά! Καλή βδομάδα!

μελονικος είπε...

Η Αμπθα είναι 23 χρόνων δύμετρη και ξανθιά. Βέβαια «και μόνο μεταξύ μας» ίσως είναι και 25, αλλά δεν της το λέμε Κάνουμε πως το πιστεύουμε για το 23. Στο ξανθιά: ε! σίγουρα είναι. Στο δύμετρη: Ε! Σχεδόν Να! της λείπει λίγο. ¨Έτσι πιστεύω και συ. Κάτι σα Μπελούτσι να πούμε. Χαιρετώ!

μαριάννα είπε...

@ Νίκος

Τα διάβασα όλα στης Άμπθας και σας χάρηκα! Κρίμα που δεν ήμουν κι εγώ εκεί να την απολαύσω... Αλλά πού θα μου πάει; Όπου να 'ναι επιστρέφω.

Να 'σαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

@γητευτρια, αν ηξερα τετοιες λεπτομεριες δεν θα εκανα ενα τετοιο αστειο. θα εβρισκα κατι εξυπνοτερο. ωστοσω εισαι τυχερη που καποιος αλλος στην ζωη σου υπηρξε διχασμενη προσωπικοτητα. σκεψου να ανακαλυπτες αυτο το πραγμα στον εαυτο σου... δεν περιγραφεται. καλη βδομαδα.
*απο περιεργεια και μονο, σε ποια χωρα ζεις; απο που απο την κρητη καταγεσαι; φυσικα οι απαντησεις ειναι προαιρετικες ;-)

μαριάννα είπε...

@ nag

Καλέ μου nag μην ανησυχείς καθόλου. Τα έχω ξεπεράσει και εκλογικεύσει όλα προ πολλού και είμαι μια χαρά.
Όσο γίνεται δηλαδή μετά από τέτοια...;) Απλά με έκαναν να έχω φορέσει συρματόπλεγμα και να μην αφήνω να με πλησιάσει εύκολα άνθρωπος. Ελβετία βρίσκομαι. Γεννήθηκα στην Κρήτη, στα Χανιά, αλλά από δυο χρόνων ζω Αθήνα. Την κουβαλάω την Κρήτη παντού δεν το συζητώ, αλλά δεν την ευχαριστήθηκα ρε γαμώτο όσο ήθελα. :)

μαριάννα είπε...

@ nag

Και κάτι άλλο να ξέρεις. Δύσκολα παραδέχονται αυτά τα άτομα ότι τους συμβαίνει αυτό. Κι επειδή είναι και τετραπέρατοι συνήθως, δεν μπορείς να τους πείσεις να πάνε σε γιατρό, με τίποτα. Το κλασικό χαραχτηριστικό τους είναι η παντογνωσία. Οι ίδιοι είναι και ψυχαναλυτές και ψυχίατροι και Θεοί μη σου πω... Οπότε δεν είναι για λύπηση. Για λύπηση είναι οι γύρω τους. ;)

Ανώνυμος είπε...

ναι αλλα υπαρχουν φωτεινες εξαιρεσεις. εγω ας πουμε θα παω σε γιατρο.

Ανώνυμος είπε...

Εγω τωρα αν διαλεγα μαϊμουδι,θα 'θελα να 'μουν το δεξι.Σοβαρα τωρα,αν συμβαινει κατι τετοιο,ειναι αψυχολογητο.Αν ειναι αληθεια αυτο,και δεν ειναι φαντασια της συγκεκριμενης μαθητριας (λεω εγω),το μονο που θα στο επιβεβαιωσει,ειναι οτι θ΄ αρχισεις να λαβαινεις σχολια απ' τους μαθητες της.Κυρια!Κυρια!Καλο μεσημερι-ΑΤΠ-

μαριάννα είπε...

@ nag

Θα πας; Ή θα πήγαινες αν ήσουν; :)
Και να σου πω και κάτι; Όποιος είναι σε θέση να βάλει αυτοδιάγνωση, μπορεί να το πολεμήσει ακόμα και μόνος του.

Ανώνυμος είπε...

θα παω, γιατι υπηρξα. οχι σε βαθμο κακουργηματος αλλα καποτε φερθηκα ετσι και θελω να μαθω γιατι. αν και νομιζω ειναι λιγο διαφορετικο. τελικα ολοι απο κατι πασχουμε. ειναι σημαδι των καιρων αραγε;

μαριάννα είπε...

@ -ΑΤΠ-

:)))))) Το δεξί ε; Σου φαίνεται πιο ξύπνιο με το ανοιχτό το μάτι; Παραπλανητικό είναι, μη μασάς. χαχαχα
Το άλλο όμως έχει αφεθεί στην απόλαυση... έκλεισε και τα μάτια και την καταβρίσκει. Στην κοσμάρα του. Μου πάει νομίζω... :Ρ
Ρε συ να μου λένε οι μαθητές της γεια σας κυρία, μια χαρά θα είναι. Αλλά για φαντάσου, αν προσπαθήσουμε να το σοβαρέψουμε λίγο, τι ζημιά μπορεί να σου προκαλέσει κάποιος που σε υποδύεται. Από μια πολιτική θέση, μέχρι μια κοινωνική στάση. Δεν είναι απλό. Απλά εγώ το πήρα στην πλάκα προς το παρόν, γιατί όπως κι εσύ ακριβώς, δεν ξέρω αν η μαθήτρια είναι σοβαρό άτομο ή αν ήθελε να εντυπωσιάσει το φίλο μου.
Το σκέφτηκα και αυτό. Γι αυτό έκανα και το ποστ, να προκαλέσω καμιά κατάθεση ψυχής κανενός που να ξέρει. :)

Vrakas Kostas είπε...

Χμ χμ!Αρα εχουν δικιο οι επιστημονες που λενε οτι "τρελαθηκε" το κλιμα και οτι θα ..γινουμε" Σαχαρα"!!
Μταναστευσε ηδη και η πρωτη μαιμου στην Κρητη,για του λογου το αληθες!!
Τς τς!!
Μα κι αυτη σε σενα την ..απαιχτη επεσε;!!!Θα μου πεις,δοξα και διασημοτητα εν συντομια θελει!!!
Που να πηγαινε,στης Κατιγκως το Μπλογκ!!
Παρτο χιουμοριστικα Μαριαννα!!!
Χρειαζονται και αυτα!Τι να πω!!
Υγ και μην ακουσω ξανα περι "μπαζο"!Εχω προσφατη πραγματικη φωτογραφια σου!Δεν λεω τιποτα μην με παρεξηγησουν εδω μεσα!!
Καλη εβδομαδα λεω!

Xavier είπε...

Καλό αυτό. Μεγάλη κακομοιριά.

Ανώνυμος είπε...

@γητευτρια, μπρε συ, θες μεθαυριο που θα κατεβω στη Χωρα να την εψαξω και να την εκαμω τ' αλατιου;

μαριάννα είπε...

@ nag

Και μόνος σου το ξεπερνάς αυτό πατριωτάκι. Αρκεί να βρεις το λόγο της αντίδρασης. Γιατί πάντα υπάρχει. Και ξέρεις, οι άνθρωποι αυτοί θέλουν πολύ μεγάλη κατανόηση και υπομονή, αλλά κι εγώ τότε ήμουν μικρή και άπειρη. Τρομοκρατημένη και αφελής.
Δεν είναι σημείο των καιρών. Είναι σημάδι των πληγών...
χαχαχαχαχα και μη σου βγαίνει μωρέ το ζωνιανό. Αγάπη θέλει κι αυτή και η κάθε μια. Μη με βλέπεις που τα παίρνω στιγμιαία... θα την εχαϊδολογούσα αν την έβρισκα. Ο θυμός ο δικός μου είναι στιγμιαίος. Μετά με πιάνει γέλιο... και προσπαθώ να βρω στον άλλον άλλοθι. Και τελικά φτάνω να του δίνει εγώ στοργή και προδέρμ και όχι αυτός σε μένα. :Ρ

Φιλιά!

μαριάννα είπε...

@ vrakas kostas

Ψιτ! Να σε πάρω να μου κάνεις δημόσιες σχέσεις; Μια χαρά σε βρίσκω! :)
Ευχαριστώ καλέ μου Κώστα για την παρηγοριά... ;) να ζήσεις χίλια χρόνια! Με χιούμορ το είδα μάτια μου. Πώς αλλιώς; Γι αυτό έβαλα και τα στιχάκια από το Φλωρινιώτικο άσμα! :)))

Καλή βδομάδα Κωστή μου!

Ανώνυμος είπε...

πως το λενε, πως το λενε... α ναι! φιλοτιμο. γιατι ξερει ποιαν διαλεξε η δασκαλα ;-)

μαριάννα είπε...

@ Xavier

Άσε... Είχες καμιά αμφιβολία για τη μιζέρια και τη στέγνια των καιρών; Εκπτώσεις Xavier. Εκπτώσεις σε όλα. Έκπτωση αισθημάτων πρώτα απ' όλα, ηθών, αξιοπρέπειας, υπερηφάνιας, εντιμότητας... βράσε ρύζι.

μαριάννα είπε...

@ nag

Να 'σαι καλά! :) Πιείτε βρε συ καμιά ρακή και για μένα! Πολύ σας έχω λιγωθεί...

Σε φιλώ...

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι καλά να λες που έχει κι ένα κοινωνικό στάτους κοντά στο δικό σου! Σκέψου να ήταν ζωνιανός κτηνοτρόφος στα κρατητήρια και να ζητούσε από τους μπάτσους: "Δώστε μου web μρε! Θέλω να κάνω update στο blog μου! Είμαι η Ζητεύτρια σου λέω!!!"

Ανώνυμος είπε...

αν ηταν ζωνιανος κτηνοτροφος καλα θα ηταν. φανταζεσαι να ηταν ο πολυδωρας;

Μηθυμναίος είπε...

Αν η Γητεύτρια ήταν Γητευτής θα το έκανα κι εγώ. Είναι να μην τη ζηλεύεις;

koulpa είπε...

Έτσι.. μπορεί να ήθελε η κακομοίρα να μοιραστεί λίγη από την αγάπη και εκτίμηση που απολαμβάνεις.. ο αναμάρτητος.. χαίρομαι που το περνεις με χιούμορ..:):)
Τα (χωριάτικά) φιλιά μου:):)

Juanita La Quejica είπε...

Πλάκα πλάκα, δεν είναι καθόλου αστείο αυτό το φαινόμενο.
Αλλά κάπου είναι και αναμενόμενο. Πίσω από τις οθόνες, δίνεται με μεγαλύτερη ευκολία η ευκαιρία να βγάλει κάποιος τα απωθυμένα, τα χούγια, τις νευρώσεις, τις ψυχώσεις του.
Γι αυτό τελικά ίσως η ανωνυμία να είναι η μόνη ασπίδα προστασίας. Και πάλι... σχετικό είναι.
Γιατί είτε ως Μαριάννα, είτε ως Γητεύτρια, γεγονός παραμένει ότι κάποιος κάνει κατάχρηση του "ονόματος" και της παρουσίας σου στον ιστό.
Χμ... να το ψάξεις θα σου έλεγα.

μαριάννα είπε...

@ Maya

:))))) Πάντως εσύ παλιοζουζούνι είσαι ευφάνταστη πολύ! Χαράς τονε το νιο που θα το εκτιμήσει! ;)
Ρε συ πολλά μπορεί να φανταστεί κανείς ότι μπορεί να κάνει κάποιος επ' ονόματί μας. Με τα κανονικά μας επίθετα όμως δεν τολμάνε γιατί ο νόμος είναι πολύ αυστηρός στην πλαστοπροσωπία. Εν προκειμένω, τί να της πεις; Επαφίεσαι στην αξιοπρέπεια και την τιμή του καθενός. Κι όπως πολύ καλά γνωρίζεις, η τιμή, τιμή δεν έχει... ;)

μαριάννα είπε...

@ nag

-Πειράζει που δεν θέλω ούτε να το φανταστώ;
-Δεν πειράαααααζει! ;)

μαριάννα είπε...

@ ΜΗΘΥΜΝΑΙΟΣ

Μηθυμναίε μου, μου είπε το πουλάκι για πολύ γοητεία... γόη σε είπε, για να κυριολεκτούμε. Οπότε όταν ένας γόης μας λέει τέτοια και κομπλάρουμε και χαίρομαστε και μέχρι τούρτα θέλουμε να του στείλουμε! :))))

Να είσαι καλά! Φιλιά!

μαριάννα είπε...

@ koulpa

χμ... αυτό είναι αλήθεια κούλπα μου και το χρωστάω σε σας! Τους φίλους μου! Τους εντός και εκτός δικτύου. Το έχω πει πολλές φορές. Αν κάπου έχω πετύχει στη ζωή ετούτη, είναι τρία πράγματα. Τα παιδιά μου, οι φίλοι μου, η δουλειά μου. Κατά τα λοιπά, φασκελοκουκούλωστα... :Ρ

Φιλάκια πολλά!

μαριάννα είπε...

@ Juanita La Quejica

Το ξέρω. Κι εγώ σοκαρίστηκα στην αρχή. Αλλά δε θέλω να το πάρω με το μέσα μυαλό. Αρκετά βάσανα έχει η ζωή μας. Το χειρότερο θα είναι να δω καμιά έκδοση με τίτλο «γητεύτρια»! χαχαχαχαχα Φαντάζεσαι; Και δεν ξέρω μέχρι πού και πόσο υπάρχει νομοθεσία δικτύου, ώστε να μας καλύπτει. Κατοχυρώνονται τα μπλογκς μας για παράδειγμα; Και πώς;

Ανώνυμος είπε...

Η γητεύτρια που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό υποδύεται την καθηγήτρια από την Κρήτη. Αυτή είναι η αλήθεια κι ούτε που με νοιάζει καθόλου. Πολύ στραβά το πήρες κοπέλα μου. Αντί να παρεξηγηθώ εγώ με τόσα που γράφεις εσύ και οι φίλοι σου εναντίον μου, κάθεσαι και το κάνεις ανατολικό ζήτημα. Δηλαδή πλάκωμα σου πέφτουν τόσοι αναγνώστες που έρχονται στο μπλογκ σου, νομίζοντας ότι είναι δικό μου; Εμένα δεν με πειράζει που παριστάνεις ότι είσαι εγώ. Με πειράζει που διαστρεβλώνεις τα πράγματα. Αλλά βλέπεις εγώ είμαι μια φτωχιά μαθηματικός στην επαρχία και μάλιστα σε δύσκολη επαρχία. Δίπλα απ’ τα Ζωνιανά, φούμα στη φούμα, τι να κάνω, συνήθισα να νομίζω ότι είμαι άλλη. Σου εύχομαι περαστικά και σταμάτα να παριστάνεις εμένα.

Η πτωχή εκ Κρήτης καθηγήτρια
---και για την αντιγραφή---
cropper

cropper είπε...

Χα, καιρό είχα να σε πειράξω.
Έλα μπρε, μη δίνεις σημασία. Άλλωστε, τώρα που αποκαλύφθηκε η διχασμένη της προσωπικότητα θα ... ξεδιχαστεί.
Πάρ' το κι αλλιώς. Ίσως μέσα στο σχολείο να μην μπορούσε να δώσει στους μαθητές της αυτά που παίρνουν, αν διαβάζουν το blog της "κυρίας τους" στο internet. Το έκανε για παιδαγωγικούς σκοπούς!!!
Φιλάκια.

μαριάννα είπε...

@ Καθηγήτρια εκ Κρήτης

Το παράκανες κυρά! Γάτος γαμεί και γάτος σκούζει! Ααααα... μην τα πάρω χοντρά και ροβολήσω κατά κάτω και φρίξουνε τα καντούνια και οι ρούγες! χαχαχαχαχαχα
Πού είσαι βρε φατσόνι; Που με ξεχάσατε κι εσύ κι ο γούφας; Ωραίοι φίλοι να σου πετύχουνε! Να με παριστάνουνε και σεις εξαφανισμένοι ε; Καλάαααααααα...καλάαααααα...

Φιλιά πολλά αστροπελέκι! ;)

μαριάννα είπε...

@ cropper

Σημασία έχει να είμαστε καλά... κατά τα λοιπά αυτά συμβαίνουν. Μικρομιζέριες ανθρώπινες Κωστή μου. Εδώ φάγαμε από τη ζωή άλλα κι άλλα, κολλάνε τ' αλάνια μπρε;

cropper είπε...

Καλή μου Γητεύτρια και πάντα αγαπημένη μου Μαριάννα, νόμιζα ότι εσύ εξαφανίστηκες κι έμενα σιωπηλώς προσπαθώντας να καταλάβω το "γιατί", αφού λόγοι δεν συντρέχουν ούτε συνέτρεξαν ποτέ (το ότι τακτικά ανταλλάζαμε επισκέψεις στα μπλογκ, νομίζω το ξέρεις, όπως το βλέπω κι εγώ).

Ξανά φιλάκια, να το φχαριστηθώ.

μαριάννα είπε...

cropper

Από τη μεριά μου πάλι νόμιζα ότι περνούσατε μια φάση αναζήτησης, αναδιοργάνωσης, αυτοσυγκέντρωσης, ανανέωσης...ή και όλα μαζί. Και διακριτικά περίμενα να καταλαγιάσει και να βρείτε τους ρυθμούς σας.
Χαίρομαι αν όλα είναι καλά και πάλι.

Και φιλιά και μια σφιχτή αγκαλίτσα!

Taxidiotis είπε...

Βρεεεε τι μου θύμισες, τώρα...

Είχα και εγω μια μαιμουδίτσα, κάποτε...


Ειχα περάσει ένα φεγγαράκι απο κάποιο site
και στο προφίλ του μέλους έγραψα ένα κατεβατό,
αρκετά μεγάλο και οπωσδήποτε ασυνήθιστο...

Μια μέρα, χαζεύοντας τα προφίλ άλλων μελών
έκπληκτος διάβασα το ίδιο ακριβώς κατεβατό
λέξη προς λέξη... άλλαζε μόνο το "φύλο" της περιγραφής, (ήταν γυναίκα)

μα όλα τα άλλα, επίθετα, ουσιαστικά και ρήματα
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ... και με την ίδια σύνταξη
(και μιλάω για καμιά 15-ριά γραμμές... δεν ήταν σύμπτωση)

Της έστειλα ένα μήνυμα (ειρωνικό, ομολογώ)

και ρώτησα "γιατί αυτή η αντιγραφή? δεν έχεις δική σου φαντασία?"

Περιττό να σου πω, ότι με έβρισε κι από πάνω...

Για να'μαι ειλικρινής, εγώ δεν τα "πήρα"... μάλλον κολακεύτηκα

Οταν σε αντιγράφουν, σημαίνει οτι τουλάχιστον σ' αναγνωρίζουν σαν καλύτερό τους...

Δες το λοιπόν απο τη θετική πλευρά...

μαριάννα είπε...

@ Taxidiotis

Καλώς τονε! :)
Πολύ χαίρομαι που σε «βλέπω»! ;)
Κοίτα να δεις, οι αντιγραφές είναι μες στο πρόγραμμα. Δεν με πειράζει να πάρουν ότι θέλουν και να το χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν. Όποιος έχει αξιοπρέπεια και ήθος, αναφέρει πηγή. Σε τελική το σκέφτομαι και διδακτικά. Για να αντιγράφει του αρέσει, ας τονε να μαθαίνει, έτσι κι αλλιώς το μυαλό μας και τα αισθήματά μας δεν αντιγράφονται και δεν ξεπατικώνονται. Ο ξεπατικωτούρας στερείται ιδεών και φαντασίας και κλέβει για να ζήσει. Αυτόν τον λυπάσαι και συμπάσχεις.
Η άλλη όμως, αν αληθεύει, είναι επικίνδυνη. Σφετερίζεται το σύνολο του μπλογκ και την προσωπικότητα του μπλόγκερ. Και το χειρότερο, παραπλανεί παιδιά που είναι και μαθητές της. Άθλια πράξη και απέναντι στα παιδιά, αλλά και σε μένα. Με ρώτησε εμένα αν θέλω να με ταυτίζουν με την εμφάνιση, την συμπεριφορά, τις πράξεις ή την προσωπικότητά της; Εκεί, τα πήρα. Κι ανέβασα το ποστ επίτηδες για να το δει και να σταματήσει το παραμύθι. Για να ζητήσει συγγνώμη ή να ψελλίσει κάποια δικαιολογία δεν το ελπίζω...
Δε βαριέσαι βρε μάτια μου... έτσι είναι ο κόσμος μας. Μικρός και θλιβερός και μίζερος. Γι αυτό παλεύουμε να βάλουμε λίγο χρώμα στη ζωή μας, μέσα από την τέχνη και μια επικοινωνία με λίγη ανθρωπιά.

Να είσαι καλά! Μου αρέσει πολύ το μπλογκ σας! Όμορφα ποιήματα ποστάρει η orfia!

sunday είπε...

Χμμ, μόνο βλακώδη θα χαρακτήριζα την προσπάθεια της συμπαθούς καθηγήτριας. Με λίγο ψάξιμο όλα βρίσκονται. Πόσο μάλλον όταν όλες οι πληροφορίες είναι εδώ μέσα και εύκολα φανερώνεται η αλήθεια. Ας έλεγε ότι είναι γυναίκα Σεΐχη. Πιο πιστευτό θα ήταν. Όσο για τα παιδιά, είναι αρκετά έξυπνα ώστε αν τους φανεί κάτι άστοχο να το ερευνήσουν(φυσικά αν τους ενδιαφέρει το θέμα, αλλιώς στα @@ τους)

Antoine είπε...

Μου ήρθε και μένα αυτή η εικόνα στο κινητό μου και μάντεψε... με παρομοιάσαν και μένα με ένα από τα δύο μαϊμουδάκια!

Δεν πειράζει που είσαι φίρμα, αγάπη μου! Πρόσεχε μόνο μην το καταλάβει κανένας ψυχάκιας και ισχυριστεί ότι του κλέβεις τον τίτλο!

Ciao!

Μαριλένα είπε...

Μόνο για λύπηση..

σκέψου πόσο "μικρή" θα νιώθει.
πόσο θλιβερό θα είναι να "δανείζεσαι" την προσωπικότητα κάποιου άλλου, ε;

την (πολύ ζεστή) καλημέρα μου.

xx

A.F.Marx είπε...

Θέλω να καταγγείλω και την κ. καθηγήτρια από την Κρήτη, αλλά και την Μαριάνα, ότι κατά βάθος η γητεύτρια είμαι εγώ...
Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;

μαριάννα είπε...

@ sunday

Δεν έχεις άδικο. Ορθολογιστική άποψη και μ' αρέσει. Μην ξεχνάς όμως ότι εδώ, που από κοντά, μας ξέρουν λίγοι, μπορούμε να το παίξουμε. Για να γίνω πιο σαφής, σε ενδεχόμενες απορίες των παιδιών, μα γιατί λέτε ότι σας λένε Μαριάννα ή γιατί λέτε Ελβετία; Η απάντησή της θα μπορούσε να ευσταθεί, αν πει στα παιδιά ότι δεν θέλω να με γνωρίσουν οι... γείτονες και οι συνάδελφοι και το ομολογώ μόνο σε σας. Οπότε γιατί να ψάξουν; Αν πρόσεξες, η κοπέλα επέμενε όταν της είπε ο φίλος, ότι δεν γίνεται να είναι αυτή. Πράγμα που σημαίνει ότι για να έχει πείσει τα παιδιά, έχει κάνει τον κόπο της. Γύρευε τι παραμύθια τους έχει πει...

Καλημέρα! :)

μαριάννα είπε...

@ Antoine

Με ποιό απ' τα δυο; Με το μωρόχαυλο που είμαι εγώ ή με το ανοιχτομάτικο που διάλεξε το καρντάσι σου η -ΑΤΠ-;
:))))))))))

Φιλάκια μάτια μου! Κι εσύ μαθητής είσαι... αλλά δε μασάς! Γι αυτό μ' αρέσεις!

μαριάννα είπε...

@ Μαριλενα

Αυτή είναι και η πίκρα Μαριλενάκι μου. Κι εκεί είναι και η περηφάνια. Πόσο θλιβερό είναι να το παίζει κάποιος. Άλλος το παίζει πλούσιος ενώ δεν έχει να φάει, άλλος γκόμενος ενώ έχει να σταυρώσει θηλυκιά γάτα από... την κατοχή, άλλη ντίβα, άλλη αριστοκράτισσα γαλαζοαίματη... της τρελής. Μα το παράξενο είναι ότι συνέβη και εδώ. Παράξενο βέβαια για μένα που είμαι στην κοσμάρα μου... πολλά δεν χωρούσε το μυαλό μου εξαπανέκαθεν, γι αυτό και μου ήρθανε οι σβουρηχτές από παντού. ;)

Φιλιά! Καλημέρα! ;)

μαριάννα είπε...

@ A.F.Marx

Μια ερώτηση μόνο.

-Εγώ ποιά είμαι;

χαχαχαχαχα κατά το θεϊκό:

-Εγώ πότε θα γίνω μάνα; ή το

-Τί έγινε ρε παιδιά;

Καλημέρα! Μαϊμουδάκι θέλεις; Το μωρόχαυλο ή το άλλο;
Σαν τον Κρητικό στο Μάκη, που έλεγε για το Λαζόπουλο, ότι μας ξευτίλισε με τα Ζωνιανά και έκανε όλους του Κρητικούς μαϊμούνια!!! Άπαιχτος; :Ρ

Alexis B είπε...

Καλημέρα, αυτό καλε δεν είναι τρέλλα με κορδέλα, είναι τρέλλα με περικεφαλαία και λοφίο!!!!!
Οσο γιά το τί ζήλεψε από εσένα, το μυαλό σου που κατεβάζει όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που κάθε λίγο διαβάζουμε εδώ, και που αυτή δέν έχει ουτε ίχνος (μυαλό ενοώ)
Αλίμονο στούς μαθητές της.

sunday είπε...

Χμμμ, δεν ξέρω... παίρνω αρκετά εύκολα πρέφα τι ρόλο βαράει ένας άνθρωπος, ειδικά από κοντά

Unknown είπε...

χα χα χα
είμαι η γητεύτρια, είμαι η γητεύτρια!
ναι, ναι, εγώ είμαι!
στην υγειά μας!
χικ ζικ!

μαριάννα είπε...

@ Alexis B

Αλέξη όπως το έθεσες ανοίγεις μεγάλη κουβέντα που θα την κάνουμε σε μια προσεχή ανάρτηση. Σχετικά με το πόσο σήμερα είναι ζηλευτό το να έχει μια γυναίκα μυαλό ή όχι. ;)
Να είσαι καλά πάντως κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Την καλημέρα μου!

μαριάννα είπε...

@ sunday

Μεγάλη μπουκιά να φάε μεγάλη κουβέντα μην πεις. Σου εύχομαι για σένα, για το καλό σου, να διαψευστώ. Αλλά το τί έχουν να δουν τα μάτια σου και το τί έχει να φτεροκοπήσει η καρδούλα σου τζάμπα και βερεσέ, δε λέγεται. ;)
Και θα 'παιρνες όρκο, ότι ΕΔΩ, σ' αυτή την περίπτωση ειδικά, δε σε γελά το ένστικτό σου! Αν σε γελά λέει...

Ανώνυμος είπε...

@ γητεύτρια

Κι εγώ βρε γλυκιά μου μόλις γύρισα κατάκοπη από μια ομιλία που είχα για τον αραβικό πολιτισμό και τις επιδράσεις του στις Τέχνες και στην κουλτούρα της νότιας και κεντρικής Ευρώπης. Καταλαβαίνεις γητεύτριά μου, μια ασήμαντη και πτωχή, πλην τίμια, καθηγήτρια πανεπιστημίου, συγγραφέας και μεταφράστρια είμαι, όχι κάτι το σημαντικό δηλαδή, αν εξαιρέσεις τα πυρόξανθα μαλλιά μου και τα 23 χρόνια μου!
Στην υγειά μας βρε φιλενάδα!
Έτσι να κάνουμε ταραχές να μην ξέρουν ποιά είναι ποιά... ;)
Κλείσατε για κανα Ρέμο; Ή θα με κουλτουριάσετε πάλι; Μου κλείσανε στις 29 μια παρέα να πάμε να δούμε Ζήκο στο Μουσούρη, αλλά ομολογώ ότι πάω τραβηχτή, αν και ο Μετζικώφ και ο Γαβαλάς είναι μια εγγύηση και λένε ότι έχουν κάνει καλή δουλειά. Ίδωμεν... Θα τα πούμε φυσικά νωρίτερα... Φιλιά!

Unknown είπε...

καλά, έ, έπαθα!
καθότι επειδή γράφω σχετικά χωρίς να σκέφτομαι δεύτερη φορά, μόλις είδα μακρυνάρι με το όνομα άμπθα, λέω, καλά, πότε το'γραψα πάλι! μου ξύνιζε ολίγον, αλλά κι εκεί που έλεγε 'πτωχή αλλά τιμίμα καθηγήτρια πανεπιστημίου', λέω 'μωρή, έχεις καβαλήσει τόσο εντελώς το καλάμι... ή ... μήπως... χαχαχα!
το απήλαυσα, ακόμα γελάω!
και να ξέρεις, υπολόγισέ με σε παρακαλώ να βρεθούμε! καλή επιστροφή!

μαριάννα είπε...

@ abttha

χαχαχαχαχαχα! Το φαντάστηκα ότι θα σε αιφνιδιάσω και γελούσα που σε σκεφτόμουν να παίρνεις τις υπέροχες απορημένες εκφράσεις σου! :)
Μα το συζητάς; Φυσικά και θα βρεθούμε. Και κατά μόνας και κατά πλήθος. Πλήθος... λέμε τώρα, όσοι μαζευτούν. Έρχεται ο Αθανάσιος από Καβάλα στις 23 και θα κάνουμε την πρώτη μάζωξη την Κυριακή το βράδυ στις 23 του μήνα. Θα το γράψω και σε ποστ για να έρθει όποιος άλλος θέλει.

Φιλιά πολλά!!!!