Δευτέρα 23 Απριλίου 2007

Fabrizio de André...ένας διαφορετικός τροβαδούρος! Των πρωτίστων πρώτιστος...

Fabrizio de André

Ο Ιταλός τροβαδούρος!
Η Ιταλία είναι μια χώρα που έχει μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Την έχουμε συνδέσει όμως πιο πολύ με το ερωτικό τραγούδι και πολύ σωστά. Ο Fabrizio de André όμως, έγραψε και πολιτικό τραγούδι. Μίλησε για τους καημούς και τα βάσανα του κόσμου. Δυστυχώς ο θάνατος δε σεβάστηκε ΟΥΤΕ αυτόν τον εξαιρετικό καλλιτέχνη, δημιουργό, άνθρωπο. Τον πήρε πάρα πολύ νωρίς και πολύ άδικα. Είναι πραγματικά ΟΛΑ τα τραγούδια του, το ένα καλύτερο από το άλλο.
Με κορυφαίο το:

4 σχόλια:

Cle Petridou είπε...

Φιλενάδα μου καλή, ήρθα για ένα καφέ στο πόδι και έμεινα να ακούω ξανά και ξανά ον Fabrizio. Τέλειος όπως και ο Πατρίκιος τον κατεβάζω
Καλά να είσαι

μαριάννα είπε...

Χαίρομαι που σου αρέσει καλή μου! Πραγματικά ο άνθρωπος είναι ΤΕΧΝΗ! Του έντεχνου ιταλικού τραγουδιού. Διάβασε τη ζωή του και δες από το You Tube κάποια βιντεάκια... είναι κορυφή! Και στην Ελλάδα τον ξέρουν ελάχιστοι...δυστυχώς.

cropper είπε...

Μια βόλτα βραδυνή στ' αγαπημένα μου ιστολόγια μ' έφερε στον Allou Fun Marx κι από κει σε σένα. Όπου κόλλησα. Η "γητευτρια" θα γίνει από σήμερα μια βόλτα βραδυνή και απαραίτητη. Δεν είχα σκοπό να κάνω σχόλιο, γιατί είναι περασμένη η ώρα και γω κουρασμένος.
Όμως, τον Fabrizio ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να τον αφήσω έτσι. Είμαι - ευτυχώς - απ' αυτούς τους "ελάχιστους" στην Ελλάδα, που τον ξέρουν και τον ξέρουν καλά. Ήταν ΜΕΓΑΛΟΣ και θα είναι πάντα ΜΕΓΑΛΟΣ. Έχω όλη την δισκογραφία του, κάτι που μόνο για 4 καλλιτέχνες θέλησα. Σε ένδειξη σεβασμού για ολόκληρο το έργο τους.
Καληνύχτα, με το τραγούδι του "La canzone di Marinella" ... αφιερωμένο ...

μαριάννα είπε...

Φίλε cropper δεν φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι που επιτέλους βρήκα έναν Έλληνα να μοιραστώ μαζί του την αγάπη μου για τον μεγάλο τροβαδούρο!
Ακριβώς όπως εσύ έχω ΟΛΑ τα τραγούδια του με ΟΛΟΥΣ τους στίχους. Κι εγώ δεν νομίζω ότι έχω τα πάντα πολλών καλλιτεχνών. Χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω! :)
Κι ευχαριστώ για την αφιέρωση! Θα στο ανταποδώσω στον χώρο σου...