Κυριακή 6 Μαΐου 2007

Marcel Proust και σαμμάνος...

Marcel Proust

Μετά από πρόσκληση του πολυαγαπητού μου σαμμάνου
απαντώ στο ερωτηματολόγιο του Marcel Proust

1)Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι;
Η μυρωδιά του αχνιστού καφέ χειμώνα κοντά σε τζάκι, με μουσική κι έναν έρωτα Θεό να μου διαβάζει ποίηση. Δεν κρίνεται απαραίτητο να την έχει γράψει ο ίδιος.


2)Τι σας κάνει να σηκώνεστε το πρωί;
Δεν σηκώνομαι πια πρωί παρά μόνο αν ταξιδεύω και δεν έχω βρει με τίποτα μεσημεριανή ή βραδινή πτήση.

3)Η τελευταία φορά που ξεσπάσατε σε γέλια;
Όταν πριν λίγο διάβασε η κόρη μου τί έγραψα στο νούμερο ένα και μου είπε: Δεν έκοβα τις φλέβες μου παρά να είμαι στο σαλέ να μου διαβάζει ποιήματα ο βαρεμένος! Διότι γι αυτήν είμαστε όλοι βαρεμένοι. Όχι δεν μου το αλλάξανε στο μαιευτήριο. Ήμουν ξύπνια και το 'βλεπα. Υπερίσχυσαν σ' αυτήν τα καταυλακιώτικα γονίδια. Τί να κάνω; Το έχω αποδεχτεί.

4)Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας είναι;
Συναισθηματική ανόητη που αγαπάει όλα τα τζασλά αυτού του κόσμου. Ακόμα και τα σαλεμένα... τα κυκλοθυμικά σάικο :)

5)Το βασικό ελάττωμά σας;
Δε γυρίζω πίσω... αργώ να φύγω, αλλά όταν φύγω, μουλαρώνω.

6)Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Σε αυτά της διαγνωσμένης βλακείας. Διαγνωσμένη κακία, την τσακίζω κι ας μη με αφορά.

7)Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο;
Με την Κασσία. Δεν το βουλώνω κι ας χάσω τον πρίγκηπα. Μετά, το μοναστήρι να 'ναι καλά...

8)Ποιοι είναι οι ήρωες σας σήμερα;
Ο Che, o Robin, o Πρίγκηπας της παλίρροιας, ο Γητευτής των αλόγων, ο Κινκάιντ από τις Γέφυρες του Μάντισον και γενικά όλοι οι «αντιάντρες». Αντιάντρας σημαίνει: σεμνός, γενναιόδωρος σε αισθήματα, φοβερός στο σεξ!

9)Το αγαπημένο σας ταξίδι;
Οι γειτονιές του Παρισιού κατά Μonmartre μεριά και τα σοκάκια της Γρανάδας βραδάκι καλοκαιριού. Χειμώνας στο Λένινγκραντ να περπατώ με φεγγαράδα στην παγωμένη Βαλτική ή καφέ στα χιονισμένα σαλέ μέχρι οι σπορτίβοι να γυρίσουν απ' το σκι.

10)Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;
Εδώ τώρα μου βάζετε δύσκολα. Δεν μπορώ να ξεχωρίζω εύκολα. Λατρεύω πολλούς. Κλασικούς και σύγχρονους. Κι από που να πρωτοξεκινήσω; Ισπανόφωνους; Έλληνες; Γερμανούς; Τσέχους; Ρώσους; Δε γίνεται. Τον Χιόνη λατρεύω και τον Τσέχοφ.

11)Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα;
Να είναι αληθινός που να τον πάρει! Να έχει κότσια να πει θέλω αυτό τώρα και όχι το άλλο. Σιχαίνομαι τους μυστικοπαθείς και κρυψίνοες...

12)... και σε μια γυναίκα;
Να μην είναι κότα.

13)Ο αγαπημένος σας συνθέτης;
Αυτές οι ερωτήσεις δεν απαντώνται. Με καταπιέζουν. Δε γουστάρω να διαλέγω από αυτά που αγαπάω. Τα θέλω όλα!

14)Το τραγούδι που σφυρίζετε κάνοντας ντους;
Την Κάστα Ντίβα! Ε μα... γυρεύοντας πάει το ερωτηματολόγιο.

15)Το βιβλίο που σας σημάδεψε;
Αυτές οι ερωτήσεις με τσακίζουν. Άντε να πιάσω ένα από τ'αγαπημένα για να μη με πει σπαστική ο σαμμάνος. Ο καημός του έρωτα της Άνχελες Μαστρέτα. Αναφέρεται στα χρόνια της επανάστασης στο Μεξικό κι έχει και μπόλικο έρωτα, αλλά ωραίο έρωτα και πολύ ωραίους τύπους. Από αυτούς που λέγανε τα παραμύθια.

16)Η ταινία που σας σημάδεψε;
Η Αβάνα. Κόντεψα να πάθω έμφραγμα όταν της είπε ότι την περίμενε κάθε απόγευμα στην παραλία για χρόνια. Και η ανήθικη πρόταση. Πήγα να πάθω διπλό νευρικό κλονισμό. Όπως την κοίταζε ο Θεός από την πόρτα κι όταν έδωσε ο πίτουρας τα λεφτά στον ιπποπόταμο!

17)Ο αγαπημένος σας ζωγράφος;
Ο Klimt, ο Θεοτοκόπουλος και όλοι οι ιμπρεσσιονιστές Monet, Manet, Pissaro αλλά κυρίως ο Sisley όπου το Neve a Louveciennes, 1874, λάδι σε μουσαμά 54 Χ 65 cm, αν μπορούσα να το αγοράσω θα ήμουν πολύ ευτυχισμένη!Ο Chagall ο Lautrec και φυσικά ο Picasso και ο Dali και ο Τέτσης, ο Τσόκλης, ο Παύλος ο Διονυσόπουλος, η Frida, ο Goya και ο Degas.

18)Το αγαπημένο σας χρώμα;
Το ασημί του φεγγαριού, το ασημοράφ της θάλασσας πριν και μετά τη βροχή, το μπλε του Αιγαίου, το τυρκουάζ του Μύρτου, το λευκό των Άλπεων, το κόκκινο απ' το πανί του ταυρομάχου και το μαύρο του Γκόγια.

19)Ποια θεωρείτε ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σας;
Τα παιδιά μου και τους φίλους μου.

20)Το αγαπημένο σας ποτό;
Dimple με πάγο.

21)Για ποιο πράγμα μετανιώνετε περισσότερο;
Που δεν έμαθα περισσότερες γλώσσες όταν έπρεπε και που δεν τόλμησα να την κάνω, πάλι όταν έπρεπε.

22)Τι απεχθάνεστε περισσότερο απ' όλα;
Την καρμιριά, τις απουσίες των ζωντανών από κυκλοθυμική συμπεριφορά και τις μπάμιες.

23)Όταν δεν γράφετε, ποια είναι η αγαπημένη σας ασχολία;
Τα ταξίδια και οι τέχνες με πρώτη τη μουσική, ποίηση, ζωγραφική, κινηματογράφο.

24)Ο μεγαλύτερος φόβος σας;
Ότι μπορεί να μην υπάρχει επόμενη ζωή. Δεν γουστάρω καθόλου την ιδέα ότι όλα είναι εφήμερα και δε θα ξαναδώ αυτούς που αγαπώ.

25)Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα;
Όταν ξέρω ότι δεν μπορούν να αντέξουν την αλήθεια και επιζητούν διακαώς το ψέμα. Γενικά μισώ τα ψέματα και την υποκρισία.

26)Ποιο είναι το μότο σας;
«Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» του Κάλβου και το «Κλαίω για την ώρα που δε θα 'χω πια ψυχή να σου πω σ' αγαπώ» του Άκη Πάνου.

27)Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;
Με αξιοπρέπεια και κυρίως χωρίς να βασανίσω ή να ενοχλήσω κανέναν.

28)Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει;
Γιατί τα 'κανε όλα αυτά; Και γιατί κρύβεται; Και να μου ξαναδώσει αμέσως πίσω τους αγαπημένους μου.

29)Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό;
Σε εξαιρετικά δημιουργική και νηφάλια, με ένα μόνιμο άγχος ότι δεν προλαβαίνω να κάνω όλα όσα αγαπώ. Πιο ήρεμη δεν έχω υπάρξει ποτέ. Ίσως επειδή δεν περιμένω τίποτα που δεν εξαρτάται από μένα. Αυτό δεν είναι έπαρση. Αλλά ασφάλεια που δε θα μου την πάρει κανείς, αφού μου την αυτοπαρέχω.
Προτείνω να συνεχίσουν οι:

1.σπύρος σεραφείμ
2. Maya
3. angeta
4. abttha
5. an 205
6. laura
7. Xavier
8. cropper
9. anastasia
10. mandream
11. All My Life
12.Monk
Μεγάλωσα τη λίστα γιατί είδα ότι δεν έχετε παίξει .
Όποιος έχει χρόνο ελεύθερα και χαλαρά και χωρίς δέσμευση παίζει.
Και όποιος δεν συμπεριλαμβάνεται στην λίστα παίζει επίσης.
Μεταξύ μας τώρα οι προσκλήσεις είναι τυπικές.
Να ξέρετε ότι είστε όλοι καλεσμένοι παντού...
Επίσης ξανακαλούνται ο άμμος και ο σαμμάνος
να παίξουν πάλι, γιατί μας άρεσαν οι απαντήσεις τους!
Θέλουμε κι άλλες!

25 σχόλια:

teiresias είπε...

Πετυχημένη αίσθηση του χιούμορ...
Ευχαριστώ για την πρό(σ)κληση-δεν είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθώ όμως...
Θα δούμε...

kyriaz-teiresias

perssefoni είπε...

αγαπητή γητεύτρια,καταρχήν χαίρω πολύ!συμπάθησα πάρα πολύ το βασικό σας ελάττωμα(κάτι μου θυμίζει βλέπετε..)!!!ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ποστ σας για τα χαικού.το διάβασα σε μια φάση που ψάχνω πληροφορίες για αυτό το είδος και εδώ βρήκα αρκετές!!!και πάλι χαίρομαι που σας βρήκα!!:)

μαριάννα είπε...

@ τειρεσίας
Καλημέρα αγαπητέ. Δεν είναι δεσμευτική η πρόσκληση. Κι εγώ σε φάση πνιγμού είμαι... Μάλιστα μερικούς στενούς δικτυακούς φίλους δεν τους κάλεσα καν, γιατί ξέρω ότι οι χρόνοι τους είναι περιορισμένοι. Η πρόσκληση είναι ελεύθερη και ανοιχτή λοιπόν.

@ perssefoni
Καλωσόρισες! Χαίρομαι πολύ αν βοήθησε σε κάτι το άρθρο με τα χαϊκού. Πιο πολλά μπορείς να δεις:

εδώ

Χαίρομαι που σε γνωρίζω και αφού μάλλον ταιριάζουμε στα βασικά μας ελαττώματα, φαντάσου τι θα γίνεται στα προτερήματά μας!!! :))))
Καθιερώνω ενικό ανάμεσά μας ε; Ελπίζω να μην το θεωρήσεις ένδειξη αγένειας, αλλά να το δεις ένδειξη οικειότητας και φιλικής διάθεσης.

Ανώνυμος είπε...

Άμα σου πω ότι είμαι ένας από αυτούς που απεχθάνεσαι (ακυρώνω κατά κόρον συνευρέσεις, εξόδους, γιορτές, ακόμα και ρεβεγιόν λόγω ψυχολογικών σκαμπανεβασμάτων)θα μου κόψεις την καλημέρα;;
Οι απαντήσεις σου ήταν ξεκάθαρες και αναζωογονητικές, σαν τρεχούμενο νερό και χαίρομαι που βάφτισα σε αυτό την Κυριακή μου! ΥΓ: Οι αντρες που είναι ευαίσθητοι και ποιητές είναι χάλια στο κρεβάτι -ο Ρεντφορντ είναι Θεός, αλλά δεν ξέρω τι κρύβει μέσα στο παντελόνι του! Το καλό σεξ γίνεται μόνο με κωλοχαρακτήρες που καψουρευόμαστε, που είναι αναλφάβητοι στην καρδιά αλλά έχουν διδακτορικό στο να μας κάνουν να μεταφέρουμε τον εγκέφαλο ανάμεσα στα πόδια μας. F*ck...
ΥΓ2: Αυτό το μαγικό ασημοράφ της συννεφιασμένης θάλασσας είναι ένα χρώμα που λατρεύω και με ταξίδεψε απόλυτα σήμερα- όπως και τα υπολοιπα σου χρωματα!
ΥΓ3: Θα το πω ακόμα μια φορά: χαίρομαι απίστευτα που απαντάμε στο ερωτηματολόγιο και μαθαίνουμε καλύτερα τους ανθρωπους γύρω μας...
ΥΓ4: Είσαι φιλολογος;;;
ΥΓ5: Είμαι ψώνιο, θα ξαναπαντήσω στο ερωτηματολόγιο κάποια στιγμή που ίσως θα είμαι σε άλλη διάθεση -για να έχει και ένα ενδιαφέρον- και θα το στείλω στο mail σου. ΥΓ6: Δεν έχει άλλο υστερόγραφο!

habilis είπε...

Ενδιαφερων .Εχει ομωs πεσει ο ιοs τησ τεμπελιασηs τωρα.Επιφυλασσομαι....

fish eye είπε...

πολυ μου αρεσαν οι απαντησεις σου..πολυ..!!

μαριάννα είπε...

@σαμμάνος
Σαμμάνος σίφουνας που με το λόγο του εκμαιεύει ποταμό απαντήσεων.
Να τα πάρουμε ένα ένα λοιπόν. Το να ακυρώνεις εξόδους και προγραμματισμένες «εμφανίσεις», το βρίσκω απολύτως νορμάλ και το γουστάρω τρελά γιατί κάνω το ίδιο. Προφανώς «δεν τρελαίνεσαι» να πας σε αυτές. Αλλιώς δε θα ακύρωνες. Αναφερόμουν πιο πολύ σε συμπεριφορές κυκλοθυμικές στις στενές σχέσεις. Δεν αφήνω να επηρεάζεται η ζωή των γύρω μου, αν εμένα δεν πάει καλά η ερωτική μου ζωή για παράδειγμα. Δεν μου φταίνε οι φίλοι μου να βιώνουν δράματα μαζί μου και να χαλάω όλα μας τα σχέδια. Βαρέθηκα να στερούμε αγαπημένους ακόμα και δικτυακούς, γιατί η παρουσία τους δεν έχει συνέπεια, λόγω του ότι τσακωθήκανε ή χωρίσανε με τον καλό τους.
Και είναι νόμος βρε σαμμάνε. Όσοι αγαπώ έχουν ψυχοσύνθεση κομήτη. Αυτό το σιχαίνομαι. Με θυμώνει τόσο που τους διαγράφω από την εσωτερική μου λίστα, αυτήν της καρδιάς. Η δική σας παρουσία κρίνοντας την δικτυακά, έχει απίστευτη συνέπεια κι ας χρεώνεις με άλλα τον εαυτό σου.
Δεν εννοώ να αφήνει ο καθένας τη δουλειά και τα ταξίδια του ή τις εξόδους και τις εκδρομές του ή την ζωή του, για να είναι συνεπής. Αλλά αυτός που υπολογίζει όσους αγαπάει λέει κι ένα θα λείψω ένα μήνα ρε γαμώτο. Έτσι απλά, χωρίς να πει γιατί. Σαν ένδειξη ότι σε υπολογίζει, για να μην τον αναζητάς. Είναι πολύ; Και τί πιο απλό να σου πει ο κολλητός ότι απλά δε γουστάρει γιατί έχει τις κλειστές του. Η εξαφάνιση μου τη βαράει. Ελπίζω μετά από το κατεβατό, να έγινε αντιληπτό. ;)
ΥΓ.
Άντρα ευαίσθητο και ποιητή δεν είχα στο κρεβάτι μου, δεν έχω άποψη. Μια φορά έτυχε μια πολύ εφήμερη σχέση με άντρα μουλάρι και ποιητή, αλλά δεν τη θυμάμαι καν. Μου έχει μείνει η φιλική σχέση που είχα μαζί του και όχι η ερωτική ή για να είμαι ειλικρινής, μόνο κάποια πράγματα που ανταλλάξαμε σε επίπεδο ποίησης θυμάμαι πια. Βλέπεις αγαπώ την ποίηση, αλλά ερωτεύομαι τεχνοκράτες. Το τι κρύβει ο Ρέντφορντ στο παντελόνι του ουδόλως με αφορά. Και μόνο να με κοιτά λιώνω... είναι εγκεφαλική υπόθεση το σεξ σαμμάνε μου. Ποιοτική είναι η διαφορά. Όπως ακριβώς είπες πολύ εύστοχα, αναλφάβητοι στην καρδιά και διδακτορικό στο να τους θέλεις. Νόμος. Της φύσης να πω; Του βίτσιου που έχουμε όλοι να πω; Της μλκς που μας δέρνει θα πω.
Αντάρτης είναι ο έρωτας αγόρι μου. Αλλιώς δε θα 'ταν έρωτας, αλλά γλαρόσουπα.
ΥΓ 2,3, χαίρομαι που κι εσύ αγαπάς τα ίδια χρώματα... φαίνονται οι ρομαντικές, καλλιτεχνικές ψυχές και την απάντησή σου στο 3 να τη δουν μερικά ξινούλια να καταλάβουν τι χάνουν. Αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Σέβομαι τις επιλογές ενός εκάστου, όπως θέλω να σέβονται τις δικές μου. Άλλωστε απ' όλα έχει ο μπαξές.
Το δίκτυο έχει συγκεντρώσει πιστεύω την αφρόκρεμα της κουλτούρας και της διανόησης. Ειδικά στα ιστολόγια και σε αξιόλογα φόρα. Έχεις απεριόριστες δυνατότητες επιλογής.
ΥΓ 4. Το ρώτησε κι ο άμμος αυτό, πονηρούλη και του είπα να μην ανησυχεί :))))) δεν είμαι.
ΥΓ 5. Επειδή είμαστε ίδια ψώνια, ναι ιχ επικοινωνία δεν βλάπτει και δε ζαλίζει (τους άλλους).
ΥΓ 6. Κρίμα. Και 66 να είχε, απόλαυση θα ήσουν...
Σε φιλώ και να μου φιλήσεις και το άλλο, το ερωτευμένο μας!

μαριάννα είπε...

@ habilis
Χαλαρά και με την ησυχία σου. :) Καλή επιτυχία σε ότι αγαπάς για το μπάσκετ!

@ φεγγαροαγκαλιασμενη
Καλωσόρισες φεγγαρούλα! χαίρομαι γιατί με το φεγγάρι έχω ιδιαίτερη σχέση, τρελού πάθους κι έρωτα μεγάλου. Είμαι από τις κόρες του...
Δες εδώ κι άκου και το τραγούδι που μάλλον θα το ξέρεις, αφού είσαι φεγγαρολουσμένη!

night blue είπε...

Είσαι μεγάλη τύπισσα!

Cle Petridou είπε...

Καλημέρα φίλη καλή. ξεμυτάω και σ ευχαριστώ.
Σύφουνας οι απαντήσεις σου, ορμητικές σαν κι εσένα

μαριάννα είπε...

@ vain
Ανταποδίδω επί της ουσίας και όχι τυπικά. Σε επισκέφτηκα σήμερα και είδα τις μουσικές σου και ενθουσιάστηκα. Καλωσόρισες και θα χαρώ πολύ να σε γνωρίσω...

@ για την αρλέτα
Καλώς την όμορφη ψυχή!
Άντε κούκλα μου, έτσι μπράβο!
Μα τί γυναικάρες είμαστε, αν μας παίρνει από κάτω ένας έρωτας;
Τα καλύτερα δεν τα ζήσαμε ακόμα... είπε το ποιητή. Κι όταν το πει το ποιητή, εγώ το πιστεύω. :ΡΡΡ

cropper είπε...

Θ' απαντήσω. Θ' απαντήσω.
Όχι πολύ γρήγορα, όμως, γιατί πρέπει να καλύψω τα δυο τρία αντιμαχόμενα πρόσωπα, εντός μου.

μαριάννα είπε...

@ cropper
Με την ησυχία σου λεβέντη μου. Εδώ θα είμαστε... για κάμποσο ακόμα.
Κι άσε ελεύθερα τα πρόσωπα να τα βρουν μεταξύ τους. :)

invita είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση και θα απαντήσω μέσα στις επόμενες μέρες. Από τώρα πάντως μπορώ να σου πω ότι και εγώ απεχθάνομαι τις μπάμιες.:) Τα φιλιά μου και να είσαι πάντα καλά μαζί με τα παιδιά σου και όποιους αγαπάς.

μαριάννα είπε...

@invita
Ciao tesoro mio! Με την ησυχία σου ματάκια. Όταν μπορείς και χαλαρά. Χαίρομαι που θα παίξεις, αυτό έχει σημασία.
Καλή βδομάδα και πολλά πολλά φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Καλή μου γητεύτρια, αν μου ζητούσαν να απαντήσω αυτό το ερωτηματολόγιο για σένα δεν θα απήχαν πολύ οι απαντήσεις... Είναι καθαρό το μπλογκ σου. Θα απαντήσω με χαρά όταν ξεμπερδέψω με τα γιάπικα που κάνω...

αμμος είπε...

Γητεύτρια, οι απαντήσεις σου μου βγάζουν ένα πραγματικό ποιητικό βίωμα της ζωής. Να σου ευχηθώ μόνο να συνεχίσεις να αισθάνεσαι έτσι. [Όσο για το ζήτημα της ταυτοπροσωπίας που θέσατε με τη βέην, ήσουν μήπως στο μπλογκοπάρτυ; Αν ήσουν, μας είδες και τους δύο…]

Ανώνυμος είπε...

Πρόσκληση αποδεκτή και ήδη
ποσταρισμένη υπέροχη Γητεύτρια ...
Οι απαντήσεις σου καθαρά "εσύ"
όπως βγαίνει από την παρουσία σου
στο διαδύκτιο ... και έτσι όπως σε φαντάζομαι :))
Φιλάκια πολλά!

μαριάννα είπε...

@ άμμος
Άμμε μου ότι κι αν είσαστε ένας, δύο, τρεις το ίδιο θα σας απολαμβάνω και τον έναν και τον άλλον. Ελπίζω να περάσατε καλά στο πάρτυ. Κάπου πήρε το μάτι μου ξώφαλτσα κάτι, αλλά δεν ήξερα ότι έγινε κιόλας. Εννοείται ότι θα ξαναμαζευτούμε κάπου τον Ιούνιο που έρχομαι Ελλάδα οκ; Και να σας πω ένα ευχαριστώ για τις χαρές που μου δίνετε. Φιλιά και στους δυο σας! :)

μαριάννα είπε...

@ αναστασία
Και το δικό σου γλυκιά μου Αναστασία μοσχοβολούσε... Ακριβώς όπως σε φαντάζομαι. Δεν ξεγελά παιδιά η γραφή. Εδώ βγάζουμε τα εσώψυχά μας...
Κι ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου Αναστασία μου. Αύριο θα απαντήσω κι εγώ στη δική σου γιατί έλλειπα όλη την ημέρα σήμερα. Και ξέρεις η μουσική είναι ένα θέμα που δεν είναι για ξεπέταγμα. Άσε που έχετε απαντήσει αρκετοί και έχετε ανεβάσει πολύ τον πήχυ ήδη.
Φιλιά πολλά!

μαριάννα είπε...

@ maya
Κοριτσάρα να κάνεις εσύ τα γιάπικά σου και να περνάς υπέροχα και να μη σκέφτεσαι τον Προυστ. Όταν με το καλό βρεις χρόνο, να απαντήσεις όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί ξέρω πως γράφει η maya και είμαι σίγουρη ότι θα είναι μεγάλη απόλαυση. :)

kalogeros είπε...

1)Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι;
na grafw se blog stis 6 to prwi kai na kovetai h sundesh ka8e toso.gia na to kanw,mallon to goustarw.. :p

2)Τι σας κάνει να σηκώνεστε το πρωί;
h anagkh.

3)Η τελευταία φορά που ξεσπάσατε σε γέλια;
prin liga lepta,vlepontas 8emo.

4)Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας είναι;
arxitempelaros.

5)Το βασικό ελάττωμά σας;
h arxitempelia. :)

6)Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;
s'auta pou me sumferei na deixnw.

7)Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο;
me to da Vinci.an eixa tis ikanothtes tou ki egw 8a douleua polu kosmo..xaxaxa

8)Ποιοι είναι οι ήρωες σας σήμερα;
oi KoRn. :p

9)Το αγαπημένο σας ταξίδι;
to epomeno mou mallon.. ;)

10)Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;
Clive Barker,Dan Brown

11)Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα;
thn aderfh tou thn Areth. :D

12)... και σε μια γυναίκα;
thn eilikrineia.

13)Ο αγαπημένος σας συνθέτης;
KoRn

14)Το τραγούδι που σφυρίζετε κάνοντας ντους;
allazei ka8e fora..

15)Το βιβλίο που σας σημάδεψε;
ths istorias ths deuteras lukeiou.oxi gia to periexomeno,apla kapoios mou to petaje kai mou eixe afhsei ena shmadi sth muth. :)

16)Η ταινία που σας σημάδεψε;
Lost Highway. :D

17)Ο αγαπημένος σας ζωγράφος;
Dali.

18)Το αγαπημένο σας χρώμα;
to kenta xrwma. :p

19)Ποια θεωρείτε ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σας;
to na mhn exw apotuxei entelws.

20)Το αγαπημένο σας ποτό;
Jack-cola

21)Για ποιο πράγμα μετανιώνετε περισσότερο;
gia to trito apo ta aristera... :p ti erwthseis einai autes mwre?? metaniwnw pou apantaw <-- oriste! :D

22)Τι απεχθάνεστε περισσότερο απ' όλα;
to argo internet

23)Όταν δεν γράφετε, ποια είναι η αγαπημένη σας ασχολία;
otan den grafw???ma grafw toso pou den exw kairo gia tpt allo....xaxaxaxaxaxaxa

24)Ο μεγαλύτερος φόβος σας;
na me 8apsoun zwntano.

25)Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα;
sauthn pou me pairnei.. :D

26)Ποιο είναι το μότο σας;
Life Is Peachy

27)Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;
anaskela.

28)Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει;
an einai kai o diaolos ekei gurw gia na thn kanw me elafra...

29)Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό;
se psuxoswmatikh fougka,agxwtika diapotismenh me tis parenergeies ths ektetamenhs aupnias.

μαριάννα είπε...

Μονκ, με κάνεις πολύ υπερήφανη, όχι μόνο με τις έξυπνες, ανατρεπτικές και εκλεκτού χιούμορ απαντήσεις σου, αλλά και με τη διαπίστωση και επιβεβαίωση ότι δεν πήγαν χαμένοι οι κόποι μου! ;) Εύγε νέε μου! Το μέλλον σου προδιαγράφεται λαμπρότατο!
Σε λατρεύω κωλόπαιδο! :)))))

Ανώνυμος είπε...

1)Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι;
ax ego pote tha gino mana???

2)Τι σας κάνει να σηκώνεστε το πρωί;
prin i douleia mou kai tora i mama mou

3)Η τελευταία φορά που ξεσπάσατε σε γέλια;
to proi pou diavasa tis apantiseis tou monk! ti antras thee mou!theos!!!

4)Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας είναι;
epikoinoniaki

5)Το βασικό ελάττωμά σας;
exo ligi manoura parapano

6)Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;
eksartatai poios ta kanei

7)Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο;
den ksero alla sigoura ellinikis katagogis

8)Ποιοι είναι οι ήρωες σας σήμερα;
oi mi exontes

9)Το αγαπημένο σας ταξίδι;
den to exo kanei akoma

10)Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;
autoi pou mou proteinei i mama mou kata kairous

11)Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα;
tin eksypnada

12)... και σε μια γυναίκα;
to idio

13)Ο αγαπημένος σας συνθέτης;
exo mia adynamia ston spanoudaki

14)Το τραγούδι που σφυρίζετε κάνοντας ντους;
autin tin epoxi to 1000 oceans apo tori amos

15)Το βιβλίο που σας σημάδεψε;
to onoma tou rodou

16)Η ταινία που σας σημάδεψε;
to 'ola gia ti mitera mou'

17)Ο αγαπημένος σας ζωγράφος;
i mama mou

18)Το αγαπημένο σας χρώμα;
aspromavro

19)Ποια θεωρείτε ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σας;
to oti den me pairnoun apo kato oi apotyxies mou

20)Το αγαπημένο σας ποτό;
to krasi kathe eidous

21)Για ποιο πράγμα μετανιώνετε περισσότερο;
pou analothika se sxeseis pou den eprepe

22)Τι απεχθάνεστε περισσότερο απ' όλα;
tis vromikes toualetes

23)Όταν δεν γράφετε, ποια είναι η αγαπημένη σας ασχολία;
na akouo mousiki

24)Ο μεγαλύτερος φόβος σας;
ego pote tha gino mana?

25)Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα;
otan den mporo na po tin alitheia

26)Ποιο είναι το μότο σας;
pame gi'alla

27)Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;
me anakopi se megali ilikia

28)Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει;
polla mpravo sta elta!

29)Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό;

ektaktou anagkis!


laura

μαριάννα είπε...

Θεά λέμε η γυναίκα!!!
Θεά!!! Πολλά μπράβο στα ΕΛΤΑ ε;
Κωλόπαιδο! Εγώ σε ξυπνάω βρε; Το κάνω μη μου μπουνταλιάσεις και θα μου είσαι κακοπάντρευτη μετά και πώς θα σε αντέξω που θες να γίνεις μάνα! Κοριτσάρα μου ατελείωτη!
Και θα γίνεις μάνα και θα κάνεις και πολλά παιδιά ζουζού μου! Στο λέω εγώ η Λεϊμονιά, που δεν μου παν τα προξενιά, αλλά που ξέρω από ζωή... ;) Ομορφιά μου!