Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007

O Guillaume Nicloux ανατρέπει τα δεδομένα. Αναδεικνύει τη Μόνικα ηθοποιό...



Επιτέλους! Η γυναίκα να μπορεί να δείξει και τα άλλα προσόντα της. Γιατί αν ακολουθούσαμε τα γούστα της αντρικής πλειοψηφίας, θα έπρεπε να μην κάνουμε άλλη δουλειά, παρά μόνο σπα και σπάτουλα! Έλεος κύριοι. Οι γυναίκες είναι και άνθρωποι και είναι πολύ πιο σέξυ ανθρώπινες, από μοιραίες σεξουλιάρες.
Στο νέο ρόλο την βρίσκω Θεά... πολύ καλύτερη από σεξ σύμπολ. Ο Γκιγιώμ Νικλού είναι πολύ γατόνι. Γι αυτό γουστάρω τους Γάλλους σκηνοθέτες με χίλια! Και γενικά τους Ευρωπαίους. Σε σχέση με τους κατασκευαστές των Μπάρμπι... Μπλιαξ! :ΡΡΡΡ

15 σχόλια:

Xavier είπε...

Κι εμένα μου αρέσει πιο πολύ το ευρωπαϊκό σινεμά, αλλά είναι κρίμα να αδικούμε το αμερικανικό, που δεν είναι μόνο Χόλιγουντ.

Ήχος Πλάγιος. Μόνος... είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο.
Η γυναίκα σαν άνθρωπος απλός είναι περισσότερο, και σε διάρκεια και σε ποιότητα, ερωτική από τα σύμβολα.
Δεν δαπανούν μισή μέρα για καλλωπισμό κι άλλη μισή για επίδειξη.
Αλήθεια γνωρίζουν οι λάτρεις των συμβόλων – άντρες γυναίκες - πόσο εύκολη είναι η απομυθοποίηση τους από την απλή παρατήρηση μίας και μόνο ημέρας της ζωής τους;
Πρέπει όμως να προσέξετε οι ίδιες οι γυναίκες, δεν μπορείς να λες πως φταίει ο απέναντί που δεν σε προσέχει όταν η ίδια έχεις αλλάξει τα πρότυπα.

Για την Μόνικα δεν μιλώ.
Μοναδική ηθοποιός, με στίγμα.

cropper είπε...

Τί; Έχει και στίγμα η Μόνικα;

Κι εγώ το έχω, αλλα δεν πειράζει. Τώρα που το ξέρω θα προφυλαγόμαστε.

(Σόρρυ για τις χαζαμάρες, αλλά μόλις τέλειωσε μια δύσκολη εβδομάδα και χαίρομαι που θα χαρώ το Σαββατοκύριακο, τρα λα λα!)

ΥΓ. Γητέυτρια δεν προλαβαίνω να σου απαντήσω για τα σχόλια στο δικό μου blog, αλλά το μοίρλα είναι από το μοιρολόγι.

Άντε γειά!

γιάννης φιλιππίδης είπε...

Εγώ πάλι ψηφίζω Κατρίν Ντενέβ, ίσως επειδή θα πάρει λιγότερους ψήφους (σα το συνασπισμό ένα πράμα…), ίσως γιατί υποβλήθηκα από τη μαγεία της που περίσσεψε στα χρόνια…

Για τις γυναίκες τι να πω, όλες πια είστε όμορφες, εγώ ξεχωρίζω τις αληθινά γοητευτικές, κι ας προσπαθούν οι άλλες με spa και mpa κι ό,τι άλλο και παραμένουν σα τη Μαρία την άσχημη (που κι αυτήν δηλαδή αν την ξεμασκαρέψεις, κάτι όμορφο έχεις να δεις)...

Και please, κόψτε τις εξαντλητικές δίαιτες, βλέπω γυναίκες στο δρόμο τόσο μα τόσο αδύνατες, πετσί και κόκαλο να το πω, ένα βήμα πριν την συνολική εξάντληση, τόσο, που μου ρχεται να τους χαρίσω καμιά δεκαριά magic ή nirvana σε όλες τις γεύσεις και να τις αναγκάσω να τα φάνε όλα μαζί μπροστά μου…
φιλι, ο γιάννης

μαριάννα είπε...

@ Xavier
Ε ναι βρε παιδί μου. Δεν το σάκιασα. Δεν είναι όλοι οι Αμερικανοί άχρηστοι. Και Χολυγουντιανές παραγωγές υπήρξαν εξαιρετικές. Αλλά και άπειρα χαζά, που δεν έχει ο ευρωπαϊκός.

μαριάννα είπε...

@ ήχος πλάγιος.μόνος
Ήχε μου γύρισες; Πέρασες καλά; Ή ακόμα είσαι διακοπές;
Χαίρομαι που συμφωνούμε!
Αν και τα πρότυπα επιβάλλονται ειδικά στις νέες, που είναι αδύναμες να αντιδράσουν. Δεν είναι εύκολο Ήχε. Ειδικά στο σταρ σύστεμ. Αν δεν είναι ευθυγραμμισμένες, μένουν στα αζήτητα. Για να μπορέσουν να επιβάλουν τη δική τους θέληση, θα πρέπει να είναι κλάσης Μέρυλ Στριπ και πάνω. Ή Καρυοφιλιάς Καραμπέτη για να μιλάμε για τα δικά μας.

μαριάννα είπε...

@ γιάννης φιλιππίδης

Προσυπογράφω. Μα εντελώς! Μια χαρά τα λες σε όλα. Και για την Ντενέβ συμφωνώ απόλυτα. Μεγάλη κυρία! Και δε νομίζω ότι η μαγεία της αφήνει ασυγκίνητον κανένα, ακόμα και δίπλα στην Μπελούτσι. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Μη συγκρίσημα μεγέθη.
Μπορεί από δω και πέρα και η Μόνικα να γίνει Ντενέβ. :)
Για τις ανορεξικές, δεν το συζητώ. Μου κάνουν το ίδιο με τις ανοργασμικές! Τόσο πολύ... διαφωνώ με τη γυναίκα κόκαλο. Και με τον άντρα κόκαλο δε λέω... ;)

Ανώνυμος είπε...

Εχεις μια προσκληση απο μενα στο μπλογκ μου . Αν θελεις και μπορεις παιξε αυτο το παιχνιδι .Ειναι αρκετα εξυπνο . Χωρις καμμια πιεση βεβαια .
-----------------------
Τελικα , δεν καταλαβα . Με τον "αντρα κοκκαλο" διαφωνεις;ή προσυπογράφεις ;

Ήχος Πλάγιος. Μόνος... είπε...

Κατά ώρα 7 πετάω για πρωτεύουσα κι από εκεί στις 9 για Κρήτη.
Μια στάση μικρή έκανα Θεσσαλονίκη για ανανέωση ρουχισμού και φεύγω.

μαριάννα είπε...

@ silia

Διαφωνώ εντελώς με τα κόκαλα. Θέλω να αγκαλιάζω άντρα και όχι τα οστά του. Αλλιώς θα βολευόμουνα με το σκελετό που υπάρχει ακόμα στο πατάρι μας(μάλλον), από τα χρόνια τα φοιτητικά του γιου μου. :ΡΡΡ
Μπλακ το χιούμορ, αλλά δείχνει το μέγεθος της απέχθειας.
Γενικά μισώ τη μόδα, τους μόδιστρους και όλο το γελοίο σύστημα, μέσω του οποίου ελέγχουν τους ανθρώπους.
ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ Ή ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ που επέβαλαν ή που έκαναν μόδα το Tattoo και το Piercing.
Εξαγριώνομαι με τα πρόβατα που ακολουθούν αυτές τις μόδες. Μηδέ εξαιρουμένου του υιού μου του μικρού, όπου τον θεωρώ απολύτως ανώριμο και ανασφαλή για να κάνει τέτοιες χοντρομαλακίες στα 23 του! Σαν τον χαλκά στη μύτη!
Γενικά με αρρωσταίνει ότι έχει να κάνει με την υγιεινή και την υγεία των παιδιών. Αν τον έπιανα τον όποιον σχιζοφρενή ηλίθιο, επινόησε τα τρυπήματα, θα τον έκανα φέτες. Για το τατού δεν το συζητώ. Το θεωρώ απόλυτα κιτς, αντισεξουαλικό, χυδαίο, φτηνό, αηδιαστικό. Έχω τέτοιο κόλλημα, που μπορεί να με κάνει να απορρίψω άνθρωπο. Γιατί πιστεύω ότι δείχνει τη συνολική του κουλτούρα.
Και είμαι σαφέστατα και κατά των εξαρτήσεων. Κι εγώ καπνίζω, αλλά όπου απαγορεύεται ευθυγραμμίζομαι, χωρίς να έχω υστερικές κρίσεις. Θέμα λογικής, συνέπειας και σεβασμού στους γύρω μας, είναι όλα.
Και κυρίως στους δικούς μας ανθρώπους.
Εννοώ ότι τις συνέπειες της μόλυνσης δε θα της υποστεί απλά το μαλακιστήρι που τρυπάει αφαλό, κλειτορίδα, γλώσσα κτλ. αλλά οι γονείς του. Ούτε τα καθήκια που κάνανε μόδα τις ηλιθιότητες. Κι επίσης μια και άρχισα, να πω και για τα χαμηλοκάβαλα. Τις βλέπω με τα χιόνια να τουρτουρίζουν με την κοιλιά έξω κι όλη τη μέση κι αναρωτιέμαι αν θα μείνει σάλπιγκα και ωοθήκη στη θέση της, να λειτουργήσει όταν το θελήσουν. Άσε που είναι αντισεξουαλικό όλο αυτό το πέταγμα των προσόντων τους. Γι αυτό και ψάχνουνε τον άντρα με το φανάρι. Και γι αυτό κι αν πετύχουν κανέναν τις πάει για μαγικά στο σπίτι τους. Το ξέρεις το ανέκδοτο.

ΥΓ. Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ. Με κάλεσε ήδη ο Αντώνιος οπότε έχω δύο να απαντήσω. Θα κοιτάξω να τα συνδυάσω.

μαριάννα είπε...

@ Ήχος Πλάγιος. Μόνος

Καλό ταξίδι και καλό υπόλοιπο διακοπών! Εύχομαι να περάσεις όνειρο, χαλαρά και χωρίς φωτιές!
Φιλιά πολλά!

BioLogos είπε...

Λοιπόν μιας και κάτι έπιασε το αυτί μου για μαγικά (κουβαλάμε την αλχημεία και τη μαγεία ειδικά όταν δεν βγαίνουν τα αποτελέσματα) και επειδή είμαι εντελώς εκτός κλίματος θα τραγουδήσω κάτι που στους κυρίους είναι σίγουρα γνωστό.
Περπατώντας στο δάσος ακούω φωνές...2 μέρες είναι πολλές?
Και λόγω αυτής της ιδιαίτερης κατάστασης δεν προλαβαίνω (το τονίζω) να σχολιάσω το πολύ όμορφο θέμα που ανοίξατε.

Cle Petridou είπε...

Λοιπόν βάζω καφέ κι ανάβω τσιγάρο (επιτρέπεται ελπίζω γιατί κι εγώ αν και φανατική καπνίστρια, σέβομαι πρώτα απ’ όλα τον άλλο, τον χώρο του και την υγεία του, και πραγματικά εκνευρίζομαι με αυτούς τους καπνιστές που θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμά τους να καπνίζουν όπου βρουν θεωρώντας τη δική τους ανάγκη πιο επιτακτική από των άλλων. Εγωκεντρικά άομα θέση και φύση.

Όσο για τα fashion victims μου προκαλούν και μένα αναγούλα,. Εν τάξει όταν είσαι μικρός/η, η ανάγκη να ενταχθείς, ν ακολουθήσεις είναι κατανοητή, μέχρι να βρεις τα δικά σου. Ποτέ δεν χώρεσε το μυαλό μου γιατί πρέπει να ακολουθούμε τις επιταγές της μόδας για να δείχνουμε περιποιημένοι, ενταγμένοι, βολεμένοι.

Εμένα βρε Μαριάννα, και στην Κίνα να με πάρεις θα ήμουν τρισευτυχισμένη με ένα τζιν και μια πουκαμίσα (χωρίς κολάρο που τις λατρεύω)

΄Όταν βλέπω δε αυτά τα αντιαισθητικά παπούτσια με την μύτη προτάσσοντας νιώθω απειλούμενη, στ αλήθεια στο λέω.

Σημασία έχει να είμαστε άνετοι σ αυτό που φοράμε και βγάζουμε προς τα έξω. Η αισθητική κρύβεται αλλού, όχι στα μοδάτα αλλά στο χαμόγελο, στον λόγο, στην ματιά που θα απευθύνεις στον άλλο. Αυτά είναι τα πιο φυσικά και τα όμορφα κι όσο τα χάνουν άλλο τόσο τρέχουν να ζήσουν με δανικές εικόνες. Να μασκαρευτούν δηλαδή…

Μην θυμώνεις με τον γιόκα σου καλή μου. Ας τον, αφού έχει γερές βάσεις (κι είμαι σίγουρη γι αυτό) θα τα βρει μόνος του καλύτερα. Ποτέ μην επεμβαίνετε στην αισθητική των νέων -και είμαι κάθετη σ αυτό. Η αντιπαράθεση να σαι σίγουρη πως μόνο στο αντίθετο αποτέλεσμα εξωθεί. Ας τον, κοίταξε τον με αγάπη, με αποδοχή, με χιούμορ (απαραίτητο, κι εσύ το διαθέτεις δόξα τω θεώ) και κάνε υπομονή. Μάνα κοράγιο που λένε...

Ξέρω, μας πληγώνει να βλέπουμε τα δικά μας παιδιά να επιλέγουν άλλα από αυτά που εμείς παλέψαμε, όμως έχουν κι αυτά το δικαίωμα να παλέψουν για τα δικά τους, που εμείς ίσως δεν καταλαβαίνουμε και θεωρούμε ότι μας χαλάν την αισθητική.
Θυμήσου μόνο εσένα στην ηλικία τους πόσες λάθος επιλογές είχες κάνει και πόσο δρόμο διάνυσες για να βρεις σήμερα την Μαριάννα.
Ε, λοιπόν ας τονε να κάνη λάθη, ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΘΗ. Αυτά έχουν αξία στη ζωή, πίστεψέ με, κι ας τα μετανιώνεις μετά, ακόμα κι αυτό είναι ΖΩΗ.

Εσύ, το μόνο που ίσως πρέπει να κάνεις ειναι να του δίνεις τη σιγουριά πως υπάρχει έξοδος στον λαβύρινθό του και πως θα σαι εκεί να τος περιμένεις...
ΦΙΛΙΆ ΚΑΛΉ ΜΟΥ

- Ωχ πάλι πολυλόγησα...

μαριάννα είπε...

@ για την αρλέτα

Γεια σου Κλέλια μου! Σωστά τα λες σε σχέση με τους νέους. Δε διαφωνώ. Διαφωνώ με αυτούς που καθορίζουν τη μόδα και με νέους που ενώ έχουν μυαλό και ωριμότητα να καταλάβουν την ανοησία, εν τούτοις την ακολουθούν. Ο γιος μου ενώ είναι ένα καταπληκτικό παιδί σε όλα του και φοιτητής καλός και συνεργάσιμος και όλα καλά, μουσικά και αισθητικά όμως, μου τη... δίνει! :))))))
Και καλά να κάνει σαχλαμάρες στα μαλλιά του, στο μούσι του, στα ρούχα του, στα παντελόνια που κρέμονται σα να τα έχει κάνει. Μα τρύπες με χαλκάδες παντού; Όταν είδα το τρυπημένο φρύδι, μ' έπιασε κρίση υστερίας και ούρλιαζα 5 λεπτά συνέχεια. Το έβγαλε βρίζοντας και σε δυο μέρες είχε τρυπήσει το χείλος. Ανατριχίλα!
Καταρχήν το θεωρώ πολύ κιτς βρε Κλέλια. Έλεος. Σοβαροί άνθρωποι είναι αυτοί; Τι να σου πω... πολύ βαριά το έχω πάρει. Και τα κάνει πια πίσω μου. Αυτό μ' ενοχλεί. Η διαπίστωση της ανάγκης του να ακολουθεί τις προτεινόμενες καρακίτς συμπεριφορές των ανεγκεφάλων. Τα άλλα δυο μεγάλα μου παιδιά, είναι μαι χαρά, νορμάλ σε όλα. Αυτό το σκασμένο δεν ξέρω πού διάολο έμοιασε... :)))))
Φιλάκια!!!

μαριάννα είπε...

@ BioLogos

Βιολόγε μου κατάλαβα καλά;΄Ερχεσαι σε δυο μέρες; Αθήνα; Πάρε τηλέφωνο να τα πούμε ε; Φιλιά πολλά και καλό ταξίδι! :)