Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007

Τα παιδία παίζειν... Παίζειν τους παίδας παίδευε... και τους μεγάλους έτερπεν...;)

Ανταποκρινόμενη στην ευγενική πρόσκληση των αγαπητών adonios και Anna-Silia, για παιχνίδι, απαντώ στις φράσεις που διάλεξαν και στις δικές τους.

Ο adonios έγραψε:

Η γνωστή φράση που ζητώ να σχολιαστεί: Ένα πλοίο είναι ασφαλές στο λιμάνι, αλλά δεν φτιάχτηκε για να μένει εκεί. John A. Shedd

Ξέρεις τι μου θυμίζει αυτό; Το σκύλος ή λύκος; Ο σκύλος έχει σπιτάκι, φαγητό, ασφάλεια. Αλλά πρέπει να είναι πιστός, φορά λουράκι, έχει αφεντικό. Ο λύκος μπορεί να μην έχει να φάει, αλλά είναι ελεύθερος, ανεξάρτητος, άπιστος και μάγκας!
Κάπως έτσι είναι και το πλοίο στο λιμάνι. Ασφαλές μεν, αλλά δεμένο. Αν μείνει έτσι θα σκουριάσει. Ενώ όταν αρμενίζει...κι ας υπάρχει κίνδυνος ναυαγίου. Καλύτερα ναυάγιο από σκουριά και σάπισμα.

4) Η δική μου φράση : Να είσαι σαν το κερί. Να φωτίζεις τον κόσμο και να καις τον εαυτό σου.

Υπερβολικό. Απλά λιώνει από πάθος. Η πολύ μεγάλη φλόγα είναι επικίνδυνη. Αλλά είναι φλόγα. Τα πάθη έχουν κόστος. Όπως και κάθε ωραίο στη ζωή. Τίποτα δε μας χαρίζεται! :)

Η Anna-Silia έγραψε:

Γ) Μεγάλη αρετή η τιμιότητα . Όταν όμως , δεν συνοδεύεται από τον κατάλληλα υψηλό δείκτη ευφυΐας , γίνεται επικίνδυνη . (Μάνος Χατζηδάκις)

Α βρε Μάνο! Μεγάλε Μάνο! Πόσο δίκιο έχει... Πόσοι δεν έπεσαν θύματα της έντιμης ακαμψίας και της έλλειψης ευελιξίας στο όνομα της τήρησης του γράμματος του νόμου; Τίποτα δεν τρέμω πιο πολύ στη ζωή μου, όσο τη βλακεία που την θεωρώ αήτητη. Μεγάλη κουβέντα... άπειρα τα πικρά παραδείγματα.

Δ) Αν η μέρα σου “φτιάχνει” ή “χαλάει” ….. ερήμην της πραγματικότητας , εξαρτώμενη αποκλειστικά , από πράγματα φαινομενικά άσχετα , όπως πχ. από ένα άκουσμα ή μια εικόνα , …τότε δεν είσαι …”ψυχάκιας” , αλλά απλά …ερωτευμένος . (Anna-Silia)

Μήπως ο ερωτευμένος δεν είναι ψυχάκιας; Ενίοτε αυτοκαταστροφικός και πολύ συχνά επικίνδυνος για τη... δημόσια υγεία! :)))))

Οι δικές μου τώρα. Αυτές στις οποίες καλείστε να απαντήσετε και να γράψετε και δύο δικές σας. Μία από αυτές που έχουν πει οι μεγάλοι στοχαστές και μία δική σας! Τί σόι στοχαστές είμαστε άλλωστε; ;)

Ο πιστοί στον έρωτα, γνωρίζουν μόνο την κοινότοπη πλευρά του. Οι άπιστοι βιώνουν την τραγωδία του!
Oscar Wilde

Κατά βάθος έχουμε, όχι αυτό που μας έτυχε, αλλά αυτό που επιλέγουμε, συνειδητά ή ασυνείδητα. Γι αυτό ας μην γκρινιάζουμε για την τύχη μας ή τους άλλους, μεταθέτοντας ευθύνες που σε τελική, είναι όλες δικές μας. Ας μεγαλώσουμε κάποτε! ;) (γητεύτρια)

Καλώ να παίξουν οι:
abttha, ange-ta, cropper, xavier, mandream, φτερό στον άνεμο, για την αρλέτα, γιάννης, ΑΝΤΙ, γεροντάκος, σαμμάνος, an205, melomenos, trelofantasmeni, φεγγαραγκαλιες, αίολος, ανέστης...
Χαλαρά κι όταν ευκαιρήσετε...

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έμενα τώρα με απέρριψες συνειδητά;. Το θεωρώ προσβολή γι ένα άτομο ( το δικό μου ), τέτοιας υπερνοητικης εμβέλειας , γι’αυτό και αποχωρώ από το θέμα σου, αφήνοντας το ασχολίαστο και με δυο φράσεις για σχολιασμό.

......Ακόμα και το κτήνος δείχνει κάποιο έλεος για τα θύματα του.Εγω δεν δείχνω κανένα, άρα δεν είμαι κτήνος.
William Sakespearer.από κάποιο έργο του…….δεν θυμάμαι.
Ερρικος ο ΣΤ, νομιζω.

ανεστης είπε...

Δώσαμε, δώσαμε…
http://anebala.blogspot.com/2007/07/blog-post_18.html

μαριάννα είπε...

@ bil karas

Αγορίνα μου εσύ! Εσένα μάτια μου θα άφηνα εκτός; Νόμιζα ότι έφυγες για διακοπές. Αφού απάντησες σήμερα στο σχόλιό μου που σου είχα αφήσει στις 29 του μήνα. Είπα κι εγώ... το παλικάρι γύρευε σε ποιες θάλασσες αρμενίζει! Και με ποιες γοργόνες δίπλα του...;)
Εν τω μεταξύ όπως είδες, ΟΛΟΙ όσοι κάλεσα μες την καλή χαρά το πήρανε! χαχαχαχαχα
Κι εγώ ζορίζομαι με τέτοια παιχνίδια να πω την αλήθεια. Αργώ να ανταποκριθώ. Ελπίζω να μη με χρεώνουν οι ευγενικοί μου φίλοι.
Αλλά βρε παιδιά καλοκαίρι είναι... όλοι είμαστε σε χαλάρωση.
Πάντως Μπιλάκο μου μια και ήρθες, πολύ θα ήθελα να δω τί θα έλεγες στο τσιτάτο του Όσκαρ Ουάϊλντ σχετικά με την πίστη και την απιστία στον έρωτα. Δηλαδή βιώνεις τον έρωτα συμβατικά ή ζεις τις τραγωδίες του; ;)
Φιλιά πολλά!

μαριάννα είπε...

@ ανέστης

Μωρέ το ξέρω. Αφού σου είχα κάνει και το πρώτο σχόλιο. Είχες βάλει κι εκείνες τις εκπληκτικές φωτογραφίες με τα καλλιτεχνικά γυμνά... Αλλά ήθελα να δω τί θα πεις στο φοβερό του Ουάϊλντ. Να δω τί ψάρια πιάνεις. Τσιτάτο αντροπαγίδα είναι, γι αυτό κάνουν όλοι πως δεν το βλέπουν! χαχαχαχαχα
Δρόσισε λίγο κι είμαι στα χάι μου.
Κι ας μην είναι πλάι μου! :Ρ
Φιλιά!

Cle Petridou είπε...

Για χατήρι σου...

http://www.esnips.com/doc/cf5eba23-ca48-4f17-b422-67b978fc7f5a/02-ΓΙΑ-ΧΑΤΗΡΙ-ΣΟΥ

http://www.esnips.com/doc/19dd7869-618a-4a82-8cf8-1488ddca88e3/Manos-Xatzidakis---Ferte-mou-ena-mantolino

μαριάννα είπε...

@ για την αρλέτα

Είστε υπέροχη μοναδική μου! Οι πρωτότυπες εκτελέσεις είναι θησαυροί! Κι αν οι εγγραφές πάσχουν, αν οι ενορχηστρώσεις είναι λιτές, δεν παύουν να είναι μοναδικές!
Όπως ένα βιντεάκι του Καρούζο που είχε σήμερα ο Γεροντάκος... με το κρυφό δάκρυ!
Σε είχα ρωτήσει αν έχεις το Τα δάκρυά μου είναι καυτά με τη Φυτούση. Δεν ξέρω αν το είχες δει. Μήπως το έχεις;
Φιλάκια! Και χίλια ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Μ’ειχες με το….. αγορίνα μου……….loll.





Τώρα εδώ που με «πιάνεις», είμαι κάπου ανάμεσα Χαβάης και Δρομοκαιτειου, οπότε τα σχόλια τα’αφηνω εν ευθέτω αγαπημένη μου γητεύτρια.

μαριάννα είπε...

@ bil karas

Διάλεξε τη Χαβάη μάτια μου. Το Δρομοκαΐτειο εδώ είναι, δε φεύγει ;) Ότι ώρα θέλουμε πάμε κι αράζουμε... :))))
Να περνάς καλά όπου και να 'σαι!
Πολλά φιλιά!

cropper είπε...

Χαλαρά, πολύ χαλαρά.
Να σκεφτείς ότι είχα κι άλλη πρόσκληση για το παιχνίδι, πριν δεκαπέντε μέρες και προσπαθούσα να καταλάβω πώς παίζεται. Τώρα που βλέπω ότι ο καθένας το παίζει όπως του αρέσει, θα γράψω κι εγώ.
Χαλαρά, πολύ χαλαρά, όμως.

μαριάννα είπε...

@ cropper

Τα χαλαρά παιχνίδια αγόρι μου είναι η ειδικότητά μου. :)
Γιατί δεν μου το είπες πριν δεκαπέντε μέρες, ώστε να σου εξηγήσω τους όρους και να σε μάθω να το παίζεις χαλαρά;
:ΡΡΡΡΡ

ΥΓ. Διάθεσις παιγνιώδης! Κεφάκια, καπέλο και μαγιώ φορώ και σε μαγικές ακρογιαλιές εφορμώ...
Εσύ θα την κάνεις ΣΚ; Διακοπές; Πότε;

Φιλιά πολλά!

Cle Petridou είπε...

Αυτό θες κυρά μου;

http://www.esnips.com/doc/8287c2d0-ac53-4a07-814b-2769d091db9b/06-τα-δακρυα-μου-ειναι-καυτά

Πες το κι έγινε.
Αν σου πω πως όταν ανέβαζα τα άλλα δύο σκέφτηκα να σου ανέβαζα κι αυτό αλλά δίστασα προς στιγμή...

Και να το που έγινε!

Ανώνυμος είπε...

Ο έρωτας είναι ο ύστατος παράνομος. Απλός δεν παραδέχεται κανονισμούς. Το περισσότερο που εμείς μπορούμε να κάνουμε είναι να προσυπογράψουμε σαν συνεργοί του. Αντί να ορκιζόμαστε τιμή και υπακοή καλύτερα να ορκιζόμαστε βοήθεια και παρακίνηση. Αυτό σημαίνει πως η ασφάλεια αποκλείεται. Οι λέξεις ‘κάνω’ και ‘να μείνει’ καταχτάνε ακατάλληλες.
Τομ Ρομπινς – Τρυποκάρυδος

Ερωτεύομαι δε σημαίνει ότι αλλάζω. Αυτός που ήμουν πριν με γνωρίσεις εξακολουθώ να είμαι και τώρα. Μένε μαζί μου για αυτό που είμαι όχι για αυτό που θέλεις να γίνω.
Άκης

Ανώνυμος είπε...

"Κατά βάθος έχουμε, όχι αυτό που μας έτυχε, αλλά αυτό που επιλέγουμε, συνειδητά ή ασυνείδητα. Γι αυτό ας μην γκρινιάζουμε για την τύχη μας ή τους άλλους, μεταθέτοντας ευθύνες που σε τελική, είναι όλες δικές μας. Ας μεγαλώσουμε κάποτε! ;) (γητεύτρια)"
.............................
Έπρεπε να γεράσω σχεδόν για να ...καταφέρω να "μεγαλώσω" .Αφ'ότου όμως "μεγάλωσα" η ζωή μου έγινε πραγματικά ευτυχισμένη . Γαλήνεψα .
---------------------------
Σ'ευχαριστώ για όλα .

μαριάννα είπε...

@ για την αρλέτα

Κλέλια μου υπέροχη! Χίλια ευχαριστώ! Είναι και άψογη εγγραφή! Ακούγεται τέλεια.
Ξέρεις ο Σταύρος Ξαρχάκος, άρχισε να γράφει μουσική για τον κινηματογράφο το 1962 για την ταινία της Φίνος Φίλμς «Το ταξίδι», με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Νίκο Κούρκουλο. Από αυτήν την ταινία είναι το Τα δάκρυά μου είναι καυτά. Έλεγε η συχωρεμένη η Αλίκη κάποτε σε μια συνέντευξη, ότι όταν άκουσε τη Φυτούση να τραγουδά το τραγούδι αυτό ζήλεψε πολύ και ζήτησε να το πει εκείνη. Ο Φίνος όμως την έκραξε και τελικά το είπε η Φυτούση που πήγαινε στη χροιά της φωνής της. Γιατί καλή και η φωνή της γατούλας, αλλά όχι για δάκρυα και μάλιστα καυτά!
Ευχαριστώ και πάλι θερμά! :)
Σε φιλώ...

μαριάννα είπε...

@ A_NTi

Ο έρωτας ανήκει σε εκείνους που δέχονται να φτάσουν στα άκρα για χάρη του. "Τρυποκάρυδος/Still Life with Woodpecker"

Καλά ο άνθρωπος είναι απίθανος! Ειδικά στον Τρυποκάρυδο! Μπράβο σου για την επιλογή!

«Ερωτεύομαι δε σημαίνει ότι αλλάζω. Αυτός που ήμουν πριν με γνωρίσεις εξακολουθώ να είμαι και τώρα. Μένε μαζί μου για αυτό που είμαι όχι για αυτό που θέλεις να γίνω.» Άκης

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω πιο πολύ! Το έχω πει και το έχω γράψει άπειρες φορές. Το μεγάλο μου παράπονο Άκη μου! Όλοι θέλουν συνειδητά ή ασυνείδητα να μας φέρουν στα μέτρα τους, τα οποία παραδόξως θεωρούν τα μόνα σωστά.
Η τραγωδία μιας σχέσης... της κάθε σχέσης. Μεγάλη υπόθεση να μπορεί κάποιος να δέχεται τους άλλους όπως είναι και όχι όπως θα ήθελε να είναι... ;)

μαριάννα είπε...

@ silia

Κι εγώ σ' ευχαριστώ! Κυρίως για τους «Προορισμούς» σου με τις υπέροχες αναμνήσεις σου, που τις μοιράζεσαι μαζί μας!