Σάββατο 4 Αυγούστου 2007

Όταν οι διαφημιστές έχουν κέφια...

Ευφυέστατη! Τρελός σαρκασμός και κυρίως αυτοσαρκασμός!
Πολλά μπράβο στον ΟΤΕ!
Όχι όπως λέμε: «Πολλά μπράβο στα ΕΛΤΑ!», κανονικά...


Η γοργόνα Θεά που λέει στον ναύτη με την υπέροχη φωνή, ότι... ψάρωσε!



Και γαμώ τους Κρητίκαρους! ;)

Κιού σου λεβέντη μου!

Το καλό να λέγεται. Υπαρχουν διαφημίσεις όπως οι ανωτέρω, με ποιότητα, χιούμορ, ευρηματικότητα!
Υπάρχει φυσικά και η άλλη όψη... οι χειρότερες δικές μου είναι οι ραδιοφωνικές των Τζάμπο! Αν μπορούσα θα φυλάκιζα και τον διαφημιστή και τον ιδιοκτήτη, μπας και ησυχάζαμε.:)))) Επίσης θα πυροβολούσα με νεροπίστολο με χρωματιστή μπογιά και χωρίς καμία τύψη, τα καθήκια που ανεβάζουν τον ήχο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, όπου αν δεν πάθεις έμφραγμα από τη διαφορά ήχου, θα πρέπει να τρέχεις πανικόβλητος με το κοντρόλ στο χέρι να το χαμηλώσεις για να μη σε στείλουν στο διάολο οι διπλανοί ή οι από κάτω! Κανένας κερατάς σχετικός, δεν έχει καταγγείλει ακόμα αυτό το αίσχος, που συμβαίνει χρόοοοοονια τώρα στην Μπανανία! ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!! ΠΟΥΘΕΝΑ!!!! Κανένα ραδιοτηλεοπτικό δε νοιάζεται; Τα σαΐνια της πολιτικής, τηλεόραση βλέπουν; Κανείς δε σκέφτηκε ως τώρα να κρεμάσει παραδειγματικά απ' τα... πόδια στο Σύνταγμα, τον εμπνευστή που είχε την ηλίθια ιδέα ότι αν ανεβάσει τον ήχο στη διαφήμιση, θα ξυπνήσουμε υποχρεωτικά έντρομοι και θα την δούμε, ανήμποροι ν' αλλάξουμε κανάλι; Τόση ανοησία πώς την ανεχόμαστε; Ο εξανθρωπισμός της ζωής από τα φαινομενικά ασήμαντα, αρχίζει. Δεν μπορούσα να έχω δέκα λεπτά εξουσία; Ένα τηλεφωνάκι στα κανάλια θα είχα κάνει και θα έλεγα απλά να κόψουν τον κ.... στο κανάλι που αυξομοιώνει τον ήχο! Το τρελό δε, το θεότρελο, είναι ότι χειρότερα απ' όλα σε αυτό το θέμα, είναι τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!!! Πολλά μπράβο στα «κρατικά»!!! :ΡΡΡΡ
Εσείς ποιές διαφημίσεις ξεχωρίσατε ως καλές ή ως χάλι μαύρο; Τί λέτε για τη διαφορά ήχου των διαφημίσεων;

13 σχόλια:

cropper είπε...

Καλά, η πρώτη διαφήμιση είναι για πρώτο βραβείο. Όλος ο κόσμος την συζητάει...

Άλλες διαφημίσεις δεν ξέρω.
Ντεν βλέπω τηλεόραση γκαρντιά μου.

μαριάννα είπε...

Μήπως βλέπω εγώ; Απλά την έχω ανοιχτή όση ώρα είμαι στο σπίτι και παράλληλα με ότι κάνω, στήνω κι αυτί σε καμιά είδηση... οπότε θέλοντας και μη, ακούω και τις διαφημίσεις. Έτσι κι αλλιώς σαν σύγχρονη πολίτης πρέπει να ξέρω γιατί ψηφίζω και κυρίως γιατί μαυρίζω!(όχι εγώ η ίδια από τον ήλιο ή το κακό μου...) Σωστά;

elafini είπε...

Να' μαι κι εγώ ο βρυκόλακας!!!
φοβερές διαφημίσεις αυτές που επέλεξες..η Q έχει σερί σε πανέξυπνες...τώρα όμως να σου πω ότι με ενοχλεί η ένταση?η γενικότερη κακογουστιά με ενοχλεί γι'αυτό την έχω ψιλοκαταργήσει...

κι επειδή είδα πως στο προηγούμενο ποστ αναφέρθηκες στη συνάντησή μας, ένα έχω να πω...μάλλιασε η γλώσσα μου !!!! αλλά περάσαμε σούπερ...θα επαναληφθεί κι όσοι πιστοί προσέλθετε ;)
(καλέ πες τους για τα ωραία μου τα μάτια...χαχα)

quartier libre είπε...

άργησα ν' απαντήσω στις 24/7.
έλειψα λίγο.
την καλημέρα μου :)

Γουφ είπε...

πρωτοτυπο ποστ !

η καλυτερη διαφησμιση που εχω δει ηταν με τον Βέγγο.< αρχαιολογος, σκαβει σε μια πυραμίδα, μεσα στον σκοτεινό ταφο κατω απο τις μούμιες βρίσκει ενα πιάτο με αχνιστή μακαροναδα, την σερβίρει στο φακό και΄λέει ΝΑ ΤΗ ΦΑΣ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ ΜΑΚΒΕΛ!
ε, μετα τα μακαρόνια ΜΑΚΒΕΛ φαλήρισαν...
και η αλλη, παλι με τον Βεγγο, Πίνεν μπίρεν ΚΑISER, άλλεν μπίρεν καπούτ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω καθόλου TV επομένως ούτε διαφημίσεις κι αυτό το οφείλω στον ....έρωτα . Ναι , όπως το ακούς . Ερωτεύθηκα πριν καιρό , ένα πολύ πιο νέο από μέν αντρα, που ζούσε μακρυά μου . Του γκρίνιαζα συνέχεια για το ... ηλικιακό χάσμα , έτσι για να ακούω τις ...αντιρρήσεις του και το ότι δεν τον νοιάζει .Μου άρεζε να τις ακούω .Κάποτε μου είπε : "και συ βρε Σίλια μου ,που όλο γκρινιάζεις για την ηλικία σου ,μη κάνεις ό,τι όλοι οι μεσήλικες ... μην αράζεις στον καναπέ μπρος στην TV και άφησε το αυτοκίνητο και τρέχε με μια μηχανή" .... Το αυτοκίνητο δεν μπορούσα να το αφήσω αλλά την τηλεόραση την ..."έκοψα". Εναμισυ χρόνο έχω να την κοιταξω ....Υπόσχεση ήταν... Όσο για τον νεαρό , σκοτώθηκε με την μηχανή πριν ,ενα περίπου χρόνο. Ερχόταν να με ...δει .
------------
Πάντως η πρώτη διαφήμιση .... όλα τα λεφτά....Μου την έχουν περιγράψει οι φίλοι στη δουλειά και στις παρέες (όπως και τις ειήσεις -μη νομίσεις ότι δεν ενημερώνομαι).
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού .

μαριάννα είπε...

@ elafini
Άσε κοπέλα μου να πέσουν ξεροί όσοι έρθουν στη Συνάντηση. Επίτηδες δεν είπα για τα βελούδινά σου μάτια... ;)
Έτσι, ν' ανάψουμε την αντρική περιέργεια... και όχι μόνο! :Ρ

ΥΓ. Καλά έχω ενθουσιαστεί με τα βιβλία που πήρα. Αραχτή στο κρεβάτι και ξεσκί... στο διάβασμα. Αγκαλιά κοιμήθηκα όλη νύχτα με τον Ρίλκε, τον Παβέζε, τον Ουνγκαρέτι, το Λόρκα, τον Ιερομόναχο και με καμπόσους Έλληνες, μην πω ονόματα γιατί κάποιοι ζουν και νομίσουν ότι οργίασα... :Ρ

μαριάννα είπε...

@ quartier libre

Καλώς το κορίτσι μας! Σημασία έχεις να πέρασες καλά... άλλωστε καλοκαίρι είναι, σκόρπιοι είμαστε όλοι και συχνά απρόβλεπτα. Αυτά είναι τα ωραία του καλοκαιριού!
Καλή Κυριακή!

μαριάννα είπε...

@ εκλήπτωρ

Είσαι ταλεντάρα τελικά! Πώς τα καταφέρνεις όταν περιγράφεις, αφηγείσαι, τοποθετείσαι, απαντάς, να με κάνεις να γελάω και μάλιστα ηχηρά;

Τελικά όπως λέει και το γητεύτρια-ποιητή:

Έχεις τον έλεγχο των πιο κρυφών κυττάρων μου, του ναργιλέ,
του γέλιου μου, της μάρκας των τσιγάρων μου!

Παράφρασα τον γνωστό στίχο από το άσμα του Βασιλάκη, αφαιρώντας τις λέξεις οργασμός και πείνα, για να μην τροφοδοτήσουμε τη φαντασία κανενός κακού λύκου. Καταλαβαίνετε εκλήπτωρ... ;)

Σας ασπάζομαι

μαριάννα είπε...

@ silia

Λοιπόν εσένα Σιλιάκι, αν δε διαβάσω τη ζωή σου σε βιβλίο, δε θα ησυχάσω! Έτσι εξηγείται η σιγουριά και η άνεσή σου, αναφορικά με την ηλικία. Μόνο χορτασμένες κι ευνοημένες ερωτικά γυναίκες, γυναίκες που αγαπήθηκαν, αντιμετωπίζουν το χρόνο με τέτοιο τσαμπουκά! Είμαι σίγουρη ότι σε τυχαία αναμέτρηση μαζί του, θα τον τσακίσεις! Και καταλαβαίνεις πόσο σε πάω ε; Γαμώτο θα έρθεις καθόλου Αθήνα; Πολύ θα ήθελα να σε γνωρίσω από κοντά... Φαντάζεσαι πόσα έχουμε να πούμε;
Πρέπει να πέρασες πολλά... κι αυτό το πρόσφατο, ήταν πολύ σκληρό. Ότι γράφει όμως καλή μου, δεν ξεγράφει... και η μοίρα με όσους αντέχουν, αναμετριέται σκληρά.
Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι και σε σένα! Φεύγεις;

Ανώνυμος είπε...

Εντός των τειχών και πάλι Μαριάννα μου μετά από ολιγοήμερες αποδράσεις στις Μικρές Κυκλάδες (Σχοινούσα, Δονούσα) και στην Αμοργό. Έχεις δίκιο καλή μου φίλη σ΄ αυτά που τόσο παραστατικά κι εκφραστικά αναφέρεσαι. Κι αυτά και χειρότερα θα συμβαίνουν όσο εμείς εξακολουθούμε να απολαμβάνουμε τη νιρβάνα μας από τις αναπαυτικές πολυθρόνες της αποχαύνωσης και σιωπούμε. Καλή εβδομάδα σου εύχομαι Μαριάννα και καλό υπόλοιπο Καλοκαιριού. Χαιρετώ την όμορφη Κρήτη. Πολλά φιλιά.:-))

μαριάννα είπε...

Τάκη μου καλωσόρισες! Αφού υπάρχει και δεύτερη και τρίτη δόση, όλα μια χαρά.
Το δικό μου πρόγραμμα είχε ανατροπές και έτσι κι αλλιώς. Και ευχάριστες και δυσάρεστες. Και αντί για Κρήτη, θα ξαναπάω Ισπανία σε λίγο, να περάσουν τα 50άρια που τους τσακίζουν τώρα, γιατί δεν θα το αντέξω. Θα τα λέμε λοιπόν από δω. Καλή βδομάδα και εύχομαι να κρατήσουν οι δροσούλες... :)

Cle Petridou είπε...

Καλά! Όντως πολύ χιούμορ έχουν οι διαφημίσεις! Q σου κοπελάρα μου!

Το διόρθωσα το ποστ με το τραγούδι της Barbara, πέρνα να το δεις τλώρα ρε φιλενάδα, έχει συμμαζευτεί...


Το μειλ μου είναι
clelia@cytanet.com.cy

Καλή σου νύχτα