Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω πια ή να κλάψω... ως πρώην πασόκα!



Λυπηθείτε τους φουκαράδες που ήταν δίπλα σας 30 χρόνια! Βρε σεις, σας στέλνει ο Θεός τις εκλογές στο πιάτο. Με έναν τόπο ρημαγμένο, κατακαμένο, με έναν λαό καραβοτσακισμένο, με ποδοπατημένη την εθνική του περηφάνια! Με μια ντροπή που δε θα βγάλουμε ποτέ από πάνω μας και ενοχές που θα μας κυνηγούν μια ζωή. Θα κοιμόμαστε από δω και πέρα και θα βλέπουμε μόνιμο εφιάλτη, τους σύγχρονους Νέρωνες να ρημάζουν την Ολυμπία και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Τίποτα δεν μας άφησε η φωτιά, απ' ότι είχε απομείνει δηλαδή...

Έχουν γίνει τόσα πολλά, που ουσιαστικά είσαστε χωρίς αντίπαλο. Και αδυνατείτε να εισπράξετε τη φθορά. Αδυνατείτε να καταλάβετε ότι ο κόσμος ψήφισε δεξιά όχι γιατί την ήθελε, ούτε γιατί επένδυσε όνειρα σ' αυτήν. Αλλά γιατί σιχάθηκε εσάς και τις πρακτικές σας. Την αλαζονεία και τους καλαμοκαβαλάρηδες! Τις ξινές και τους κοκόρους!

Και πἐρασαν τριάμησι χρόνια και σκέφτεται ο συναισθηματικός μαλάκας πασοκτζής. Θα βάλανε μυαλό, δεν μπορεί. Και ηλίθιος να είσαι και ανίδεος να είσαι, τον σφυγμό της κοινής γνώμης τον πιάνεις παντού. Βλέπεις τη δυσαρέσκεια. Τη μυρίζεις στον αέρα. Νιώθεις την οργισμένη αγανάκτηση, το δεν πάει άλλο, που φωνάζει ο κόσμος.

Και το πασόκ χτενίζεται. Έλεος ρε διάολε! Έλεος! Και πώς θα ζήσουμε χωρίς τη Φώφη στο Επικρατείας; Ντε και καλά να μας πείσουνε ότι η Φώφη είναι ο κορμός του πασόκ και το όνειρο του κοσμάκη. Στο πρόσωπο της ηρωίδας είχε επενδύσει τη ζωή του την ίδια. Ρε μας δουλεύετε;;;;;; Ηλίθιοι είμαστε; Δεν ξέρει ο κόσμος το «λίγο» της γυναίκας; Της κάνετε και κακό. Νομίζει κι αυτή ότι είναι κάτι. Το έδειξε και στο Βέλγιο που κοντέψανε να τη χώσουνε μέσα γιατί πούλησε αρχοντιλίκι, μαζί με τον άλλον τον Σγουρό και γίναμε ρόμπες διεθνώς.

Θέλετε να ήταν μεροληπτική η απόφαση του Αρείου Πάγου; Κι ας πούμε ότι ήταν. Αφού νομικά είσαστε ακάλυπτοι, δε βγάζετε άχνα, αποσύρετε την υποψηφιότητα της Πασσιονάριας και κρατάτε την αξιοπρέπειά σας. Μπλοφάρατε κι αποτύχατε. Λάθος χαρτί. Μη ζητάτε τώρα τα ρέστα, κάνοντας μείζον πολιτικό θέμα την απόσυρση της Φώφης. Ο κόσμος δε στέκεται εκεί. Στέκεται στο ότι τη διάλεξε στη θέση της Υπερνομαρχίας με την προσδοκία ότι θα δουλέψει εκεί. Στέκεται στο ότι βαρέθηκε να βλέπει να καταλαμβάνουν θέσεις, όχι για να δουλέψουν σε αυτές επειδή το πιστεύουν και θέλουν να προσφέρουν, αλλά για να ανελιχθούν. Σκαλοπάτια δηλαδή. Σκαλοπάτι ο συνδικαλισμός, σκαλοπάτι η τοπική αυτοδιοίκηση. Και καλά να συμβεί μια φορά. Εδώ γίνεται καθ' έξιν.

Εμείς πια δεν ψηφίζουμε τους ικανούς στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ψηφίζουμε φίρμες που θα πάρουνε τις εκλογές. Και μετά θα αφήσουν τον πρώτο τυχόντα αντικαταστάτη, για να πάνε κάπου ψηλότερα.

Ντρέπομαι γαμώτο. Αυτή την πολιτική ονειρευτήκαμε; Γι αυτήν την πολιτική παλεύαμε μια ζωή και ξοδέψαμε το χρόνο μας, τα όνειρά μας, τη ζωή μας; Ντρέπομαι που υπήρξα πασόκα σχεδόν 30 χρόνια.

Και είμαι άστεγη τώρα πολιτικά. Γιατί κανένας πολιτικός σχηματισμός δεν με καλύπτει και γιατί λευκό δεν μπορώ να ρίξω. Γιατί δεν ξέρω τι να πω στα παιδιά μου που χλευάζουν τα λάθη σας και τις πρακτικές σας. Γιατί δεν μου αφήσατε επιχειρήματα να σας υπερασπιστώ και γιατί ο λόγος σας εξακολουθεί να είναι ξύλινος και δεν πείθει.

Τα τελευταία χρόνια σας ψήφιζα ως το μη χείρον... Τώρα πια δεν μπορώ να κάνω ούτε αυτό. Είχα την προσδοκία ότι θα βάζατε μυαλό και θα δίνατε λίγη ελπίδα και όραμα στον κόσμο. Σας παρακολουθώ και από τη μια απογοήτευση, πέφτω στην άλλη. Ίδιοι κι απαράλλαχτοι μείνατε. Καμιά ανανέωση. Πιθανόν σε κάποιους τομείς να είστε ικανότεροι. Αλλά δεν πείθετε.

Δεν πείθετε εμένα που θέλω να πειστώ. Πόσο μάλλον να προσελκύσετε ψηφοφόρους από αλλού.... Αν το ποσοστό σας πλησίασε πριν λίγες μέρες τη ΝΔ, με την ανοησία «Φώφη Γεννηματά», πάω στοίχημα πως θα έχετε χάσιμο μεγάλο...

Θλίψη... μην πω κατάθλιψη.


93 σχόλια:

an205 είπε...

εαν προσπαθήσεις απ' όλα τα γνωστά κόμματα να "φτιάξεις" κυβέρνηση μπαστούνια θα τα βρεις... δεν συμπληρώνουν εντεκάδα ρεεεεε!!!΄
Από τη άλλη εαν στο ΠΑΣΟΚ αρχηγός ήταν ο Ε.Βενιζελος φαντάζομαι ότι τα ποσοστά θα ήταν τελείως διαφορετικά...
Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά την μικρότητα των "αρχόντων" μας αφού ο Σημίτης "φόρτωσε" στο κόμμα τον επόμενο αρχηγό χωρίς ψηφοφορία κι αυτό σ' ένα "δημοκρατικό" κόμμα...
Πάντως κι οι δύο κύριοι πολιτικοί αρχηγοί κι αντίπαλοι αμφιβάλω εάν ήταν στην θέση που είναι εαν είχαν διαφορετικά ονόματα... Το ίδιο ισχύει και για την Φώφη και πολλούς άλλους που "κληρονόμησαν" όνομα "βαρύ σαν ιστορία"...
Κι αυτή η πρακτική των κομμάτων να βάζουν στα ψηφοδέλτια τους "αναγνωρίσημα" ονόματα άσχετα εαν μπορούν ή όχι να προσφέρουν στην χώρα από την συγκεκριμένη θέση με βρίσκει τελείως αντίθετο...
Και χαίρομαι που μερικοί είχαν την μαγκιά να αρνηθούν...

Ανώνυμος είπε...

Αν μετρήσετε τα βαριά ονόματα σαν της Φώφης που είναι πλέον σε ώμους νεοσών, με μόνο προσόν τον μπαμπά,θα κλάψετε-κλάψουμε.
Βάλε και απο κοντά τους ηθοποιούς-τραγουδιστές-ξεκωλα,και τις συζύγους βάλε και τους αγορασμένους με την μάρκα στην ούγια,
και θα δεις τι μένει αποτον θίασο επιτυχιών των 300.
Να τους χαιρόμαστε.
Πάλι καλά που είμαστε σαν λαός εναντίον της βασιλείας που ήταν κληρονομούμενη.

μελονικος είπε...

Με συγκίνησε βαθύτατα ο καημός ενός άστεγου ψηφοφόρου. Τι πίκρα;; Από όλα τίποτα. Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά, που λένε. Το ίδιο θα πάθουν και οι γαλάζιοι. Αλλά πολύ αργότερα. Ε!! Υπάρχει και μια πνευματική διαφορά. Πώς να το κάνουμε!!
Η αριστερά πάντα επένδυε στη κουλτούρα. Θα σου έλεγα να έρθεις στο δικό μου σκάφος. Τι σκάφος;; Δηλαδή μια βάρκα του κερατά. Αλλά φοβάμαι πως θα γίνουμε πολλοί. Και ξέρεις τι παθαίνουμε εμείς στην αριστερά αν γίνουμε πολλοί. Διασπόμαστε. Αλλά πάλι; Ο χώρος;; Τον πονάμε. Κανένας δεν πονά τον χώρο του σαν τον αριστερό. «Το φιλότιμο του αριστερού» λέει ο φίλος μου ο Παντελής.
Διανοούμενος. Σα τον Καστοριάδη ένα πράγμα. Αλλά όχι φιλόσοφος. Χτίστης
Με φοβερή ιστορία στο κίνημα. Πολιτικά άστεγος . Και αυτός. Κάθε τόσο που έχουμε προβλήματα να λύσουμε, και έχουμε συχνά, βάζουμε ένα αρνί στη σούβλα και κάνουμε συμπόσιο. Το τι διαφωνίες κάνουμε, δε λέγεται. Το απολαμβάνουμε.
Καλή σου μέρα.

monahikoslikos είπε...

Να ήξερες πόσο σε καταλαβαίνω συντρόφισα...
Αυτό που ίσως δεν καταλάβαμε έγκαιρα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ μετακόμησε από τη Χαριλάου Τρικούπη την ημέρα που μπήκε στο Ωνάσειο ο Ανδρέας.
Έκτοτε εκεί τρύπωσαν κάποιοι κοντοί, κάποιοι άστεγοι, κάποιοι μετανάστες και λοιπές εχθρικές δυνάμεις (μέχρι και τη Δαμανάκη θα βρεις)...
Μετά βάλανε και το μαμόθρεφτο αρχηγό και κάνουν ότι μπορούν να μας πείσουν να τους αδειάσουμε τη γωνιά.
Ε, λοιπόν δεν χρειάζεται ούτε να κλάψεις ούτε να γελάσεις...
Η πρόταση του Νίκου ίσως μας ταιριάζει και που ξέρεις μπορεί να το καλοψήνουν το αρνί και να κάνουν καλή παρέα.
Για σκέψου το και μου λες και μένα τι να κάνουμε.

Greg είπε...

Θάλεια Δραγώνα (νο 5 προς 4 στο επικρατείας) Εγγύηση και δύναμη! Προσόν; Φίλη της Ρεπούση και του Λιάκου...

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Δυστυχως δεν υπαρχει πλεον Πασοκ...
Δυστυχως εχει γινει ενα με την δεξια...
Δυστυχως δεν υπαρχει καποια λυση στον οριζοντα...οποτε θα ξαναψηφισουν ολοι τους ιδιους...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα
Δεν σε προλαβαίνω ρε Μαριάννα ίσως λόγο τηςδουλειάς μου και παίρνω το θάρρος να τα πω δυο σε ένα γιατί θα σκάσω αν δεν τα πω.
Τον Φασουλή (προηγούμενο ποστ σου)το τον είδα τελευταία φορά τον Ιανουάριο ’07 στο θέατρο «Δ. Χόρν» στην επιθεώρηση που οι παντώς επιστητού έκραξαν «Το τρέντι θα σφυρίξει τρεις φορές». Είχε βάλει κάτι ονόματα κράχτες (τα φράγκα βλέπεις) που όμως απέδιδαν αίσχος κι εκεί κολλούσε το κράξιμο.
Ο Φασουλής όμως ήταν άπαιχτος όπως πάντα (και στο «Δυο μέρες βροχή» αν το είχες δει με την Π. Ζούνη κ.α ). Ο άνθρωπος δημιουργεί σκηνοθετικά και στα θεατρικά κείμενα, μεταφράσεις. Συμφωνείς; Τόσα χρόνια λοιπόν έχει δείξει ποιος είναι τι ποιεί και τι πρεσβεύει. Θεωρώ φυσικό επακόλουθο τη θέση που κράτησε στην εκπομπή. Ήταν η πολιτική θέση που εξέφραζε τις απόψεις δεκάδων συμπολιτών μας, που θα ήθελαν να πουν τα ίδια, αλλά με διάφορους τρόπους δεν τους το επιτρέπουν μέσα στην Δημοκρατία μας, που στο όνομα της έχουν γίνει πολλά εγκλήματα... Αναλογίσου την τραγικότητα, πολιτικά εγκλήματα απ’ όταν αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία. Το τραγικό δηλαδή είναι ότι έγιναν μετά τη χούντα των συνταγματαρχών.
Και ποιος ήταν στην εξουσία ρε Μαριάννα; Το ΠΑΣΟΚ, που όπως λες χάλασες χρόνο από τη ζωή σου γι' αυτό. Καλά τότε δεν έβλεπες; Ποια εσύ; Εσύ δεν καταλάβαινες; Έχω πολύ λίγο χρόνο διότι πρέπει να βγω έξω από το γραφείο για τη δουλειά που αυτές τις ημέρες οπως καταλαβαίνεις είναι τρελοκομείο.
Θα σου πω ότι με εξέπληξες που δεν αντιλαμβανόσουν την κατρακύλα που έβαλαν σε πολλά τη Χώρα. Ποιος ξεχαρβάλωσε ρε συ Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμό και όχι μόνο; Δεν σου κάνω κριτική ρε συ, αλλά είσαι ανοιχτό μυαλό και γι’ αυτό κουφάθηκα. Φαίνεται ότι ήσουν από τους αγνούς οπαδούς. Το θετικό είναι ότι τώρα βλέπεις. Γράφεις για τη Φώφη, έχει μεγάλες προεκτάσεις η υπόθεση αλλά δεν έχω χρόνο. Δεν ξέρω αν είδες Λαζόπουλο χθες στο Αλ Τσαντίρι, είπε σε κάποια στιγμή για την Πατουλίδου,η οποία έχασε τη δουλειά της με τις μαλακίες του Επικρατείας «Α, ρε Πατουλίδου,είπες κάποτε: «Για την Ελλάδα ρε γαμώ το. Τώρα τι σκέφτηκες; Για την εξουσία ρε γαμώ το;». Ναι ρε συ Μαριάννα, τώρα αν δεν το κάναμε από πριν, αν είμαστε άστεγοι, που είμαστε μια μεγάλη πλειοψηφία, ψηφίζουμε μικρό κόμμα για πολυφωνία στη Βουλή, να μην περνάνε ότι θέλουν αυτοί. Όλη αυτή η αγανάκτηση του κόσμου, θέλω να πιστεύω πως θα γεννήσει κάτι καλό. Είναι ανάγκη για μας και τα παιδιά μας κι αν θέλεις το οφείλουμε στα παιδιά μας το κάτι καλύτερο.
Θα με σκοτώσουν τους έστησα.
Μη με σκοτώσεις που εκτονώθηκα και τα παραείπα.
Νησιώτικη Καλημέρα

μαριάννα είπε...

@ an205

Ως προς την κληρονομιά των ονομάτων δεν το συζητώ. Έχεις απόλυτο δίκιο. Γιατί θα ήταν η Ντόρα και ο Κυριάκος ή όλοι οι υπόλοιποι, να μην κάθομαι να τους γράφω έναν έναν, είναι και πολλοί.
Τώρα αναρωτιέμαι αν η μαγκιά της άρνησης είναι από θέση και άποψη ή από ψώνισμα για πιο πάνω θέση, όρα Πατουλίδου. Έλεος. Για τη δόξα ρε γαμώτο! Το για την Ελλάδα ρε γαμώτο, μπήκε στο χρονοντούλαπο της ένδοξης ιστορίας.

μαριάννα είπε...

@ robas

Με κάλυψες απόλυτα. Συμφωνώ, μα εντελώς! :)

drunk tank είπε...

Μαριάννα μου καλημέρα!
Θα σου μιλήσω ως πρώην ΔΑΠίτης της πλειοψηφίας των φοιτητικών μου χρόνων (μετά με διέγραψαν γιατί είχα περισσότερο ριζοσπαστικές και αναρχικές απόψεις για έναν χώρο που θεωρούσα φιλελεύθερο αλλά είχε ακόμα κατάλοιπα συντηρητισμού).
Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα μπορεί να έδωσε ένα όραμα το '81. Μέγας λαϊκιστής όμως ο αείμνηστος και ικανότατος ηγέτης. Από αυτούς που σε πείθουν, ο τελευταίος ίσως σε αυτή τη χώρα. Στα πρώτα του βήματα βοήθησε τη χώρα, βοήθησε ανθρώπους που πραγματικά είχαν ανάγκη βοηθείας. Και έιχε μαζί του ικανούς νέους ανθρώπους (Γεννηματάς, Μερκούρη...). Μετά έχασε τη μπάλα. Υπερπληθυσμός δημοσίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, πολιτικοί διωγμοί (η μάνα μου ωθήθηκε σε παραίτηση για την πολιτική δράση του πατρός μου και γιατί καταγόταν από "δεξιό" χωριό), διαφθορά, ασυδοσία. Και εκεί που είχε μαζί του στελέχη ικανά, εμφανίστηκαν και οι φαύλοι που υπάρχουν ακόμα, το καθεστώς που λέγαμε.
Ας μη μακρυγορώ με αυτά όμως. Είναι γνωστά, δε λέω αποδεκτά, από όλους.
Το 2000 απείχα, το 2004 ψήφισα ΝΔ. Πίστευα ότι χρειαζόταν αλλαγή κυβέρνησης. Έβλεπα νέους ανθρώπους και όραμα. Απέναντι έβλεπα γερασμένους, βολεμένους μα αχόρταγους, ανέραστους.
Δεν ξέρω αν θα ψηφίσω σε δέκα μέρες. Δε με καλύπτει τίποτα. Δεν βλέπω διαφορές πασόκων και νεοδημοκρατών.
Διαφωνώ όμως μαζί σου ότι το ΠΑΣΟΚ παίζει χωρίς αντίπαλο. μάλλον το αντίθετο βλέπω εγώ. ο γιωργάκης; το παιντί; έλεος! αυτός που ήταν ανίκανος υπουργός; ηγέτης; μη τρελαινόμαστε.
η ΝΔ 3.5 χρόνια τώρα έχει άλλοθι την επιτηρηση της ΕΕ μας και τα χρέη μας ήταν πολλαπλάσια και το ΠΑΣΟΚ τα είχε κρύψει. Δεν ήξερε δε πώς να διαχειριστεί την εξουσία,πεινασμένοι και λιγούρια και αυτοί, όντας χρόνια μακριά της και με σκληροπυρηνικούς πασόκους, οι βολεμένοι αετονύχηδες, σε καίριες θέσεις να τη σαμποτάρουν. Αν κυβερνήσει άλλα 4 χρόνια και δεν κάνει πράξεις χάνει το άλλοθι και διαλύεται σε πέντε κομμάτια.
το ΠΑΣΟΚ τι έχει να επιδείξει αυτά τα χρόνια. Το θεόσταλτο (Θέ μου σχώρνα με) δώρο των πυρκαγιών? Αλίμονο! είμαστε στο ground zero! πολιτικά άστεγοι όλοι μας.
πλέον θέλουμε ιδέες και όχι ιδεολογίες που λέει και ένα τραγούδι (Μάυρη μαγιονέζα).
και δυστυχώς ξεμείναμε από ηγέτες που μπορούν να μας τις εμπνεύσουν.

Ας φτιάξουμε εμείς, μόνοι μας, στηριζόμενοι στις δικές μας πλάτες, αποφεύγοντας τις κομματικές τρικλοποδιές, τις ζωές μας και καποτε θα υπάρξει αξιοκρατία και κράτος δικαίου. Και όποιος μπορεί ας βοηθάει και τον διπλανό του που είναι περισσότερο αδύναμος. το κοινωνικό κράτος μπορεί να το βλέπουμε ακόμα μακριά, αλλά ας είμαστε από μόνοι μας κοινωνικές μονάδες. και σιγά σιγά...

Συγνώμη για τη λογοδιάρροια!!!

Xavier είπε...

Το μεγάλο δράμα είναι ο δημοκρατικότατος εκλογικός νόμος, που ουσιαστικά οδηγεί σε αδιέξοδο όσους θα ήθελαν να ψηφίσουν κάποιο κόμμα που δεν μπαίνει στη βουλή. Οπότε σε αυτή την περίπτωση, δεν έχει καν νόημα να ψηφίσεις.

Αν και στη δημοκρατική αυτή χώρα, που τελικά οι πολίτες δεν αποφασίζουν για απολύτως τίποτα, ούτε καν για το ποιος θα τους κυβερνά, δεν έχει νόημα να ψηφίζεις ούτως η άλλως.

Ουσιαστικά η μόνη δυνατή αντίδραση είναι η μαζικότατη αποχή από τις εκλογές. Αλλά σιγά τώρα μη και...

μαριάννα είπε...

@ Νίκος

Νικόλα μου ευχαριστώ για τη συμπαράσταση. Το ξέρω ότι στη βάρκα σου είσαστε λίγοι και καλοί και δε θέλετε ξενομπάτες. Γιατί όντως σας κυνηγά η κατάρα της διάσπασης.
Κάτι μωρέ θα γίνει και για μας τα φτωχά. Στην αρχή όλα μου ήταν πολύ δύσκολα Νίκο.
Πρώτα έπρεπε να μάθω να ζω χωρίς ΘΕΟ. Πολύ σκληρό. Απίστευτα σκληρό. Πονάς, αγωνιάς, φοβάσαι, δεν έχεις πού να πιαστείς.
Αλλά δεν μπορώ να αυταπατώμαι.
Μετά έπρεπε να μάθω να ζω χωρίς ΑΝΤΡΑ. Ακόμα πιο σκληρό. Προϋποθέτει κότσια γερά. Παίρνει τούμπα η ζωή σου από το πουθενά και σου 'ρχονται τα πάνω κάτω, συναισθηματικά, μια μοναξιά να σε πλακώνει και να γίνεται η καλύτερή σου παρέα, συν όλες οι ευθύνες οικονομικές και άλλες, όλες δικές σου!
Τώρα κόντεψα να πρέπει να συνηθίσω να ζω και χωρίς ΠΑΤΡΙΔΑ. Δε φτάνει που τη στερήθηκα για να επιβιώσω και να βοηθήσω τα παιδιά μου.
Πρέπει λοιπόν να μάθω να ζω με τα καμένα μου όνειρα, με την καμένη αξιοπρέπεια.
Και φυσικά πρέπει να μάθω να ζω και χωρίς ΕΛΠΙΔΑ. Χωρίς όνειρα, χωρίς προοπτική, χωρίς όραμα...
Φαντάσου τώρα, πόσο πιο κουρέλι μπορεί να είναι ένας άνθρωπος, όταν δεν έχει όλα αυτά που είπα.
Απορώ από πού αντλώ αισιοδοξία; Γονιδιακοί λόγοι μάλλον. Η τρέλα του Κρητικού που δεν το βάζει κάτω.

μαριάννα είπε...

@ monahikoslikos

Λυκάκι μου καλωσόρισες! Συντροφάκια μείναμε οι παλιοί και τουλάχιστον συμπονάμε ο ένας τον άλλον. Αυτή είναι και η μεγάλη μας παρηγοριά...
Το κατά πού θα κάνουμε μάλλον το ξέρουμε. Αφού όλη μας η ζωή ήταν όχι το δικό μας βόλεμα, μα η αβάσταχτη συμπόνια για τα βάσανα του κόσμου.
Θα παλέψουμε και θα συμπορευτούμε με αυτούς που θα μας πείσουν, ότι νοιάζονται για τον άνθρωπο και ότι δεν κουβαλούν γραμμές και δεν εξυπηρετούν σκοπιμότητες.
Ίσως στην παρούσα φάση μια τεράστια αποχή να ήταν το χαστούκι που τους άξιζε. Αλλά κι αυτό μας το πήραν. Με τον εκλογικό νόμο που ισχύει η αποχή, το λευκό και το άκυρο πάει στο πλειοψηφούν κόμμα.
Οπότε ψηφίζουμε το όποιο μικρό, ελπίζοντας ότι οι πολλές φωνές και η αποδυνάμωση ίσως αφυπνίσει μερικούς.
Ειλικρινά, δε θυμάμαι να είμαι σε πιο δεινή θέση πολιτικά ποτέ.
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σύντροφε! Και κουράγιο! Δεν είναι αστείο να σου καίνε, πατρίδα, ζωή, όνειρα κι ελπίδες.

Μαριλένα είπε...

Δεν ασχολούμαι πλέον με τα κοινά από τότε που η β πανελλαδική έπαψε να υφίσταται.

Αλλα δε θα ξεχάσω με τίποτα τη σιχαμάρα και τη ναυτία που μ' έπιανε όταν έβλεπα το '90 καθισμένους στα έδρανα δεξιούς κι αριστερούς, να σκουντιουνται πασιχαρείς κι ενωμένοι.

Και να καμαρώνω την πρώτη συμμαχία που έγινε ποτέ στην ιστορια, μεταξυ ΝΔ και Συνασπισμου και που αργότερα περιελάμβανε και το ΚΚΕ.

Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

μαριάννα είπε...

@ Greg

Με παρηγόρησες ρε συ. Κι είχα σκοπό να σου ζητήσω βοήθεια. :)))

μαριάννα είπε...

@ ΠΡΕΖΑ TV

Σε απόγνωση κι εσύ σύντροφε; Άστεγος;
;)
Δεν ξέρω αν είναι παρηγοριά που είμαστε κάμποσοι... Ίσως...

μαριάννα είπε...

@ SMC

Το τελευταίο που χρειαζόμουνα τώρα, είναι απόδοση ευθύνης σε μας τους απλούς πασόκους. Γιατί δεν γίνεται λόγω χρόνου να σου εξηγήσω το γιατί δεν κατάλαβα τα στραβά του πασόκ έγκαιρα και δεν έχει και νόημα. Είναι όπως σε ένα χωρισμό για να στο πω απλά. Βλέπεις ότι ο άλλος δεν είναι αυτό που ονειρεύτηκες όταν ανέβαινες περιχαρής και καμαρωτή νυφούλα στα σκαλία, αλλά του δίνεις περιθώρια και άλλοθι για να μη γκρεμιστούν όλα γύρω σου και δεν χωρίζεις. Χωρίζεις;
Ο έξω απ'το χορό πολλά τραγούδια ξέρει.
Η αλήθεια είναι ότι ελπίζαμε σε σας τους διορατικούς, ότι θα σώζατε τον κόσμο, αλλά προφανώς αδρανήσατε, χρησιμοποιώντας την απίστευτη ευφυΐα σας... αλλού;
:))))) Καλή δύναμη στα τρεξίματα!

μαριάννα είπε...

@ drunk tank

Σε καταλαβαίνω αγόρι μου απολύτως. Να ξέρεις ότι και τους αγανακτισμένους και απογοητευμένους ΝΔες, το ίδιο σας συμπονώ. Βλέπω όμως ότι πολλοί είστε ακόμα στο στάδιο που ήμασταν εμείς στα χρόνια του Σημίτη. Προσδοκούσαμε το νοικοκύρεμα.
Δε θέλω να σε απελπίζω όμως. Οι νέοι έχετε ανάγκη την ελπίδα ακόμα και φρούδα... για την ψυχή σας. Να μην δηλητηριαστεί σαν την δική μας. Για τη μεμονωμένη βοήθεια, σαφώς και συμφωνώ...
Και μην ξαναπείς για φλυαρία. Χαίρομαι να σε διαβάζω, το ξέρεις.

μαριάννα είπε...

@ Xavier

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, το έχω γράψει πολλές φορές.
Αν η αποχή ήταν πολύ μεγάλη, όντως θα ταρακούναγε και θα είχε νόημα.
Αλλά τώρα... πάλι δική τους θα 'ναι. Δυστυχώς. Ο Έλληνας δεν έχει μάθει σε τέτοιες μαζικές αντιδράσεις-χαστούκια.

μαριάννα είπε...

@ Μαριλένα

Δε φαντάζεσαι πόσο σε νιώθω. Αλλά όμως, μήπως αυτό θέλουν; Για να δρουν ανενόχλητοι;

Μαριλένα είπε...

Koίτα: όταν έρθει η ώρα να ψηφίσω, πηγαινω και κάνω το καθήκον μου.

Αλλά, να την ξαναπατήσω και να νιώσω απατημένη, προδομένη κλπ, ε, δε θα τους το κάνω το χατήρι.

Ασε που πιστεύω πως εδώ και πολλά χρόνια, άλλα ήθη. Εντελώς ομως.

μαριάννα είπε...

@ Μαριλένα

Σωστό κι αυτό. Δεν έχεις άδικο. Εγώ από βλακεία εξακολουθώ να βλέπω την πολιτική συναισθηματικά.
Αν την δω όμως ψυχρά διαχειριστικά, θα πρέπει να ξαναψηφίσω πασόκ, γιατί το θεωρώ ικανότερο να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει κρίσεις.
Δηλαδή μπορεί να απογοήτευσε εμάς τους παλιούς που είχαμε άλλες απαιτήσεις, αλλά δε θα ζούσαμε όλο αυτό το δράμα με το κάψιμο της χώρας και της Ολυμπίας.
Το πασόκ όταν θέλει μπορεί. Έχει στελέχη. Η έρμη η ΝΔ και να θέλει δεν μπορεί. Πιστεύω από ένστικτο ότι ο Καραμανλής σαφώς δεν ήθελε να συμβούν όλα αυτά. Ούτε οι υπουργοί του. Από ανικανότητα έγιναν όλα. Αυτό κραύγασε και ο Φασουλής κι αυτό κραυγάζουν οι εφημερίδες και τα κανάλια. Την ανημποριά καταδικάζουν.

Γουφ είπε...

αποχή

Ανώνυμος είπε...

Γεια στο στόμα σου !...
Σου μιλά ακόμα μία άστεγη ...
Πλάκα - πλάκα , ένα σωρό είμαστε οι άστεγοι αυτών των εκλογών .... Πιο πολλοί και από τους πυρόπληκτους , ίσως ....
Κανένα .... επιδοματάκι ;...

drunk tank είπε...

Μαριάννα θα μου επιτρέψεις να μεταφέρω εδώ ένα σχετικό σχόλιό μου!

1. θεωρώ ότι οι όροι δεξιά-αριστερά, προοδευτικοί-συντηρητικοί είναι οι πλέον αναχρονιστικοί όροι και χρησιμοποιούνται μόνον από πολτικούς δίχως πολιτικό λόγο και προτάσεις. Σε τι διαφέρει η δεξιά ΝΔ από το αριστερό ΠΑΣΟΚ; Για να μην πούμε για το αριτερό ΚΚΕ της Λιάνας και του Ζουράρι.

2. Ο κατά τα άλλα συμπαθής κοςΠαπανδρέου (για να χορέψει κανά ζειμπέκικο) τι έκανε ως υπουργός παιδείας και εξωτερικών για να με κάνει να πιστέψω ότι ως πρωθυπουργός θα τα καταφέρει;

3. ο κοςΚαραμανλής, συμπαθής και αυτός για να πιεις κανα ουισκάκι και να φας κανα κοψιδι, δοκιμάστηκε εξ αρχής σαν πρωθυπουργός (δεν είχε περάσει νομίζω ποτέ από υπουργείο). Αποτυχημένος; Σε πολλούς,ίσως στους περισσότερους, τομείς. Άλλοθι; Μπορεί να βρει πολλά αλλά αυτό είναι το ζητούμενο; Πρωτίστως κρίνεται κάθετα αρνητικα για την επιλογή συνεργατών.

4. ΛΑΟΣ και Στελάκης είναι ut of the question με τη μία

5. ΚΚΕ; Ζει ο βασιλιάς μεγαλέξανδρος; ζει ο ιωσής στάλιν; μάλλον ναι θα έλεγαν και στα δύο...

6. ΣΥΝ; και δεν ψηφίζω ΠΑΣΟΚ με τη μία;

7. εκείνο το παληκάρι ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης τι γίνεται; μάλλον τον έφαγαν κι αυτόν οι πασόκοι...

8. ο εκλογικός νόμος (του Σκασχαλίδη νομίζω) λέει όχι σε άκυρο,λευκό,κόμματα που δεν πιάνουν τη βάση εισόδου στη βουλή.

Με βάση όλα αυτά (+ ότι ο εκλογικός νόμος δεν βγάζει ισχυρή κυβέρνηση, δηλαδή μάλλον οδηγούμαστε σε πεντακομματική βουλή) μάλλον θα προτιμήσω τον πλέον αξιόλογο υποψήφιο όπου κι αν ανήκει αυτός.

(Αυτή ήταν η απάντησή μου στο ποστ του Νίκου Δήμου για τις εκλογές)



Όπως τα σκέφτομαι μέχρις στιγμή, ήμουν ανάμεσα (υποψήφιοι Ιωαννίνων) στον κύριο Σταύρο Καλογιάννη της ΝΔ και τον κύριο Μουτσόπουλο του ΠΑΣΟΚ. Τελικά ο κύριος Μουτσόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος. Ο δε Καλογιάννης, υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, πέραν του ότι είναι ένας νέος άνθρωπος, αξιόλογος μηχανικός στην έξω-πολιτική ζωή του, έχει να επιδείξει αξιόλογο έργο ως υφυπουργός και ένα ιδιαιτέρως σοβαρό προφίλ ανθρώπου χαμηλών τόνων και όχι φανφαρολόγου πολιτικάντη. Και το σημαντικότερο; Καταφερε να ξετινάξει από επάνω του το όνομα του πατέρα του. Ναι του γνωστού στο πανελλήνιο ΚαλΠογιάννη...

ανεστης είπε...

Αυτό το κείμενό σου θα πρέπει να αναρτηθεί σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας! Να αναγωνσθεί στα οχτώμιση! Να ταχυδρομηθεί στην Χ. Τρικούπη.

Ανώνυμος είπε...

Μαριάννα
Σου έγραψα ότι δεν σε κρίνω και το εννοούσα. Όχι ρε συ στο γράφω κιόλας ότι ήσουν απλός οπαδός. Γνώρισα τέτοιους κι ήταν τόσο καλοί άνθρωποι που τους αγαπώ κι είναι φίλοι μου από τους καλούς. Εμείς οι διορατικοί, που μιλήσαμε έγκαιρα ανοικτά και έντιμα το πληρώσαμε πανάκριβα. Τέτοια δίωξη και τέτοιο ψυχολογικό πόλεμο από τα παλικάρια του ΠΑΣΟΚ, που ο ένας στο παρά 1’ έκανε χειραψία με το θάνατο σε μια χειρουργική επέμβαση 7 ωρών, ακολούθησε και δεύτερη πάλι 7 ωρών κι έμεινε με αναπηρία 67% εκτός εργασίας στα 42 του.
Η άλλη συνδικαλίστρια ούσα,μέλος του Δ.Σ. κάποιου Σωματείου(καλύτερα να μη γράψω ποιου) βρέθηκε κατηγορούμενη σε εργατικό δικαστήριο, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει και δεν ξαναέγινε από τότε στο νησί και χωρίς κατηγορητήριο ή μάλλον με κατασκευασμένο κατηγορητήριο
Δικαιώθηκε και κάνουν έφεση. Τη δεύτερη φορά ξαναπαίρνει τη δίκη κι αυτοί οι καλοί άνθρωποι συνεχίζουν τη δίωξη, κάνοντας της, σκόπιμη βλαπτική μεταβολή, σπάσιμο νεύρων δηλαδή. Τους καταγγέλλει στον επόπτη εργασίας και κερδίζει ξανά. Κι όλα αυτά σε μια εργαζόμενη μητέρα που τόλμησε να τους πει: Δεν είμαι ΠΑΣΟΚ και μέχρι εκεί, ούτε τους έβλαψε, ούτε τους κακολόγησε, απλά δεν ήθελε να πάρει το σημαδεμένο ψηφοδέλτιο που της έβαλαν στην τσέπη. Εργαζόμενη μητέρα ήταν όχι δολοφόνος. Ε, μετά από αυτά τους τα βρόντηξε, τους πέταξε κι ένα βιβλίο που έγραψε με τα καμώματα τους στα μούτρα και γύρισε προς το μέλλον, φέροντας όμως τραύματα μέσα της.
Τον κόσμο είναι αλήθεια δεν τον έσωσε, διότι η ευφυΐα της σταμάτησε σε τοπικό επίπεδο... με άρρωστο σύζυγο κι ένα παιδί ούτε 3 χρονών και χωρίς φράγκα (τα είχαν φάει οι γιατροί βλέπεις) και άλλα πολλά που δεν θα τα γράψω τώρα. Πάντως τολμά και αγωνίζεται ακόμα η ηλίθια γιατί ελπίζει.
Αααα, το καλύτερο δεν στο είπα: Στα δύσκολα χρόνια είχε συμπαραστάτες απλούς Πασόκους, γι' αυτό σου λέω αυτούς τους αγαπώ γιατί είναι οι πλέον άδολοι. Καταλαβαίνεις ε; Για την καλή δύναμη που ευχήθηκες τα ευχαριστώ είναι χιλιάδες, γιατί με τόσα στην πλάτη έχω αρχίσει να χάνω αντοχές μα πολύ όμως, γέρασα. Ευχαριστώ όμως πολύ. Φιλιά.

drunk tank είπε...

αυτό που μου μένει από την ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι ότι μπορεί να διαγράφηκα ουσιαστικά από την παράταξη αλλά
1. ο κολλητός μου, υπεύθυνος ΠΑΣΠ στη σχολή και "κεφάλι" στην πόλη. τσακωνόμασταν στις συνελεύσεις και μόλις αυτές τελειώναν ρωτάγαμε ο ένας τον άλλο "που θα πάμε τώρα να πιούμε καμιά μπυρίτσα"; και στις εκλογές πίναμε τσικουδιά στο ίδιο τραπεζάκι.
2. οι "αθώοι" συνδικαλιστές (υπάρχουν και τέτοιοι) με σεβόταν πάντοτε. εκείνοι που είχαν περαιτέρω πολιτικές φιλοδοξίες ή ήταν από "τζάκια" δε με γουστάραν.
3. κανένας από άλλη παράταξη δεν μπορούσε να πει άσχημη κουβέντα για το πρόσπό μου.

ουφ! ξαλάφρωσα!
αυτό που θέλω να πω, παίρνοντας αφορμή από το σχόλιο της smc είναι ότι άδολοι και καλοί άνθρωποι υπάρχουν σε κάθε παράταξη.τα προβλήματα τα δημιουργούν εκείνοι που έχουν βολευτεί με πλάγιους τρόπους και φοβούνται, εκείνοι που εποφθαλμιούν τη θέση σου και οι φανατικοί. και σίγουρα τέτοιοι υπάρχουν περισσότεροι στο πασοκ.

μελονικος είπε...

Αν ανακάλυψες Γοητεύτρια πως πρέπει να κάνεις και το Θεό και το σύντροφο
και να μην περιμένεις τίποτε από κανένα, τότε είσαι έτοιμη. Στη βάρκα υπάρχει μια θέση. Και μόνο εκλεκτοί κωπηλάτες στους πάγκους. Και τσακωμοί και διαφωνίες.
Όμως περίσσια η αγάπη. Και δε γίνεται να μη διαφωνούμε. Είμαστε το άλας της Γης.
Αν δε μοιράσουμε σωστά το κουπί και το τιμόνι, πού πάμε; Πώς θα διδάξουμε τον κόσμο όταν τα αυτιά του καθαρίσουν. Και θα καθαρίσουν σύντομα.
Με ένα κλαδί δωδωναία τρέλα στη πλώρη, κωπηλάτες ψυχομένους, και ένα σεντούκι με τα πολεμικά ρούχα του παππού στη πρύμη φύγαμε. Και φωτιά στα τόπια.
Σε ευχαριστώ για το μικρό φεγγίτη που μου άνοιξες.

Ανώνυμος είπε...

@
drunk tank

Ευχαριστώ φίλε,
αυτό προσπαθούσα να πω από το πρωί και χαίρομαι πολύ που κατάλαβες, γιατί είσαι νέος κι έχει μεγάλη βαρύτητα η άποψη σου. Αν πιστεύω ότι κάτι άλλο θα γεννηθεί είναι ακριβώς επειδή υπάρχεις εσύ και οι σαν κι εσένα που λέτε τα πράγματα με το όνομα τους.

Juanita La Quejica είπε...

Πρώην Πολίτης... αυτό νοιώθω ότι έχω μετατραπεί τα τελευταία 10 χρόνια. Σε ένα πρώην -κουτσά στραβά έστω- Κράτος.

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω πολλά από αυτά τα αισθήματα απογοήτευσης, διάψευσης προσδοκιών.Καταλαβαίνω τις εμπειρίες πολιτικής αποξένωσης που κάνουν την πολιτική να φαίνεται στα μάτια μας αναρμόδια να απαντήσει στα προβλήματα μας. Τα έχω για μεγάλα διαστήματα νιώσει και εγώ και φυσικά και εξακολουθώ να τα βιώνω καθημερινά.
Όμως , ακόμα και έτσι, *συμμετέχω,http//dialogos.pasok.gr
*ενημερώνομαι http//newsletter.pasok.gr
*http://anaxiopistia.gr
και θα εμπιστευτώ ξανά το ΠΑΣΟΚ.

μαριάννα είπε...

@ γούφας

Ναι, αλλά αν δεν είναι μαζική, δεν κάνεις τίποτα. Αντίθετα.

μαριάννα είπε...

@ silia

Κι εδώ συνοδοιπόροι;
Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς. ;)

μαριάννα είπε...

@ drunk tank

Ο Νίκος Δήμου απάντησε; Ποιά είναι η γνώμη του; :)))

μαριάννα είπε...

@ ανεστης

Γεια σου βρε αυτοκολλητάκι! ;)
Ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς και ξέρεις δεν είναι θέμα δικαίωσης, είναι η παρηγοριά ότι δεν είμαστε μόνοι...

μαριάννα είπε...

@ smc

Έχω βιώσει μια από τα ίδια στο περίπου, ίσως και χειρότερα, αντιστρόφως. Μεσσηνία ζούσα. Μειοψηφία ήμασταν. Με δυο μωρά και την κοιλιά στο στόμα, πλήρωνα τον ρεβανσισμό και την αδιαλλαξία. Δεν υπήρχε χωριό και μονοθέσιο να μην το έχω γυρίσει. Αν ποτέ μπορούσα να γράψω λεπτομέρειες, θα τα έχανες, από τα όσα είχαμε περάσει κι εγώ κι ο τότε άντρας μου.

μαριάννα είπε...

@ drunk tank

Συμφωνώ απόλυτα. Αγνοί και σωστοί άνθρωποι υπάρχουν παντού. Στη Μεσσηνία όμως ήταν τόσο γερά εδραιωμένη η δεξιά, που έλυνε και έδενε και επί πασόκ!
Να φανταστείς ότι όταν πρωτοδιορίστηκα, πήγαινα σινεμά στην κινηματογραφική λέσχη της πόλης, η οποία ανήκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο που η πλειοψηφία του ΔΣ ήταν πασοκοαριστεροί. Με είχαν φακελώσει και ο άντρας μου δεν μπορούσε να βρει να κάνει αγροτικό, γιατί πήγαινα εγώ σινεμά.
Δεν φαντάζεστε τι έχουμε ζήσει. Γιατί ότι και να ήταν το πασόκ, μας γλίτωσε από τον χαφιέ της γειτονιάς μας. Απίστευτα γεγονότα έχω να σας θυμάμαι. Κανονική τρομοκρατία. Μαύρη μαυρίλα στα σχολεία. Να σε περνάνε ΕΔΕ γιατί μίλησες για το Πολυτεχνείο!!!
Μη φανταστείτε ότι η σημερινή ΝΔ έχει καμιά σχέση με όσα ζήσαμε τότε. Κόλαση!!! Αδικία... ρουφιανιά... σκοταδισμός.

Ανώνυμος είπε...

Σας τσάκωσα! Πάνω στα καλύτερα μάλιστα! Πάντως, πρώτη φορά βλέπω πολιτικό με συμπάθεια! Ναι, μιλάω για το Γιωργάκη. Ο άνθρωπος, τρέχει μόνος του και βγαίνει τελευταίος!Δηλαδή δε μπορεί! Επίτηδες το κάνουν. Δε θέλουν να βγουν κυβέρνηση. Αυτογνωσία και υποχώρηση; Τί να υποθέσω???
Πάντως, μήπως είναι αντιφατικό να λέμε ότι δε θα μαυρίσουμε τις εκλογές κι από την άλλη να κατακρίνουμε την αντιδραστική ψήφο του 2004 υπέρ της Νέας Δημοκρατίας; Επειδή νιώθω επίσης πολιτικά άστεγη και αντίθετη με τον παρόντα κοινοβουλευτισμό, γι' αυτό τα λέω...

μαριάννα είπε...

@ Νίκος

Εγώ ευχαριστώ για τη φιλία και τη ζεστασιά, συντροφάκι! ;)

μαριάννα είπε...

@ Juanita La Quejica

Καλώς την! Πολύ εύστοχο αν και πολύ πικρό. Και πολύ αληθινό, δυστυχώς.

μαριάννα είπε...

@ Nikos

Ευχαριστώ για την ενημέρωση! Να είσαι καλά και καλό κουράγιο! :)

μαριάννα είπε...

@ Maya

Πού είσαι συ αστέρι μου; :)
Βάζεις πολύ σοβαρούς προβληματισμούς και δεν προλαβαίνω να σου απαντήσω τώρα. Φεύγω. Θα τα πούμε αργότερα. Φιλιά!!!!

Vrakas Kostas είπε...

Καλησπερα γητευτρια!
Για ..μονοχειρας,γραφεις πολυ γρηγορα ποστς και δεν μπορω να σε παρακολουθω εγκαιρα!
Εγω ζω εικοσι..20! συναπτα ετη στην Γερμανια!
Και ακριβως τοσα χρονια εχω να επισκευθω το..Ελλαδισταν!Γυρισα τον κοσμο..ολο! Μα εκει δεν ..γυρισα!
Και δεν γυριζω ποτε...πισω,..γενικα!
Ουτε σε..Χωματα,ουτε σε κομματα,ουτε σε παλιες αγαπες!
Κοιτα παντα μπροστα!Και θα δικαιωθεις!
Για το ποιος θα ..βγει,μου ειναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ!!!Απο πιττα που δεν τρως...
ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!!Ειναι η Ελλαδα στο εξωτερικο!!και με τους μεν και με τους δε!!
ΥΓ..Καλησπερα Μαριαννα!

A.F.Marx είπε...

Άστεγη μου εσύ...
Γι' αυτό στην πολιτική είναι καλύτερα να είσαι τσιγγάνος. Να πηγαίνεις εκεί που σε σπρώχνει η ψυχή σου.
:)

Cle Petridou είπε...

Πες τα σήμερα εσύ,να τα πω εγώ σε 6 μήνες που θαχουμε κι εδώ στην Κύπρο εκλογές!... Δεν υπάρχει βέλτιστο, από το κακό στο χειρότερο, άσε. Θα εκραγώ τότε...
Καληνύχτα σου καλή μου.

ange-ta είπε...

O Greg, τα είπε όλα!
Ελεγα και γω, λύσαξανε με τη φοφη

Niemandsrose είπε...

Μη ντρέπεσαι ζητεύτριά μου. Το ΠΑΣΟΚ ήταν μια επιδημία στον τόπο μας (aka Crete) και από την οποία δε γλίτωσες εσύ και τόσοι άλλοι (εγώ έκανα εμβόλιο μικρή και γλίτωσα!).

Σημασία έχει που τώρα βγαίνεις δημόσια και κάνεις την αυτοκριτική σου, ενώ άλλοι -για να μην πω οι πιο πολλοί- το έχουνε ντροπή.

...κι αφού δεν είναι ακατοίκητο το ρετιρέ, άστεγη πολιτικά δεν θα είσα ι ποτέ.

koulpa είπε...

Πάντα υπήρξα άστεγος (πολιτικά, ποδοσφαιρικά, γενικά..) Ποτέ δε κατάλαβα γιατί να πιστεύεις ότι κάποιος θα κάνει τη δουλιά εκ των πρωτέρων (καλά να ελπίζεις.. κι εγω ήθελα να ελπίζω το 81..) Πως συνεχίζεις να πιστεύεις κάποιον που δεν έκανε τη δουλιά?
Το κακό είναι ότι πλέον δεν είμαι απλώς άστεγος αλλά και ασκεπης... κι η βροχή όλο δυναμώνει... μήπως να κάνουμε κόμα αστέγων? Μπορεί να μη ξέρουμε τη δουλιά... αλλά τι χυρότερο μπορούμε να κάνουμε?...:)

μαριάννα είπε...

@ Maya

Λοιπόν αυτό που λες για το Γιώργο. Το έχω γράψει κατ' επανάληψιν. Και πρόσφατα. Σε μια συζήτηση με τον αρτουά. Μα δεν έχει αυτός ο άνθρωπος, γυναίκα, αδέρφια, συγγενείς κάποιους που να τον αγαπάνε, να τον προλαβαίνουν να μην κάνει το χρυσάφι στάχτη και κάρβουνο;
Έχει. Και οικογένεια και φίλους. Αυτά που βλέπουμε εμείς δε γίνεται να μην τα βλέπουν οι άλλοι. Άρα; Τον αφήνουν επίτηδες να καεί κάποιοι δελφίνοι; Ποιούς συμφέρει να μη βγει το πασόκ και να καεί ο Γιώργος; Δεν ξέρω ρε συ Μαράκι τι να σκεφτὠ... Οι συνεργάτες του; Βελτίωσε λέει τα σαρδάμ. Μα εκεί ήταν το πρόβλημα;
Τώρα πρόσεξε το άλλο.
Η αντιδραστική ψήφος κατακρίνεται γιατί δόθηκε στη ΝΔ. Αντιδραστική ψήφος θα ήταν τα λευκά και τα άκυρα και η αποχή ή ένα τεράστιο ποσοστό στα αριστερά ή τα μικρά κόμματα. Αυτό που κάνανε πριν δεν ήταν αντιδραστική ψήφος ήταν αυτοκαταστροφική στροφή στη συντήρηση. Κι εμείς είμαστε άστεγοι. Αλλά δε θα γίνουμε και κοψοχέρηδες! Γιατί δεν έδωσαν χαστούκι στο πασόκ ψηφίζοντας ΝΔ μη γελιόμαστε. Αυτομαστιγώθηκαν και μαστίγωσαν και μας! Ιδού τα αποτελέσματα: Καμένη γη... για να συνέλθει ο τόπος χρειάζεται ένας αιώνας.

μαριάννα είπε...

@ vrakas kostas

Κώστα μου τί λες; Συγκλονίστηκα!!!
Είκοσι χρόνια ολόκληρα δεν έχεις πάει Ελλάδα;

Θ Α Π Ε Θ Α Ι Ν Α!!!!

Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτήν κι ας μας πονάει. Έρχομαι κάθε δυο μήνες και πάλι υποφέρω. Τί μου λες τώρα; Και ότι οι Έλληνες εκτός Ελλάδας δεν την νοιάζονται και δεν την πονάνε; Τα εντελώς άλλα έχω δει εγώ παντού. Αρρωστημένη αγάπη, νοσταλγία που σε πεθαίνει κάθε μέρα, κόλλημα με την ελληνική επικαιρότητα, γνώση και ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν.
Η Ελλάδα; Μα τρέχει στις φλέβες μας...

BioLogos είπε...

Η πρόταση περι κόμματος αστέγων δεν θα με έβρισκε καθόλου αντίθετο.Εδώ υπήρχε κόμμα ξυπόλυτων και από ότι φαίνεται έχουμε μαζευτεί πολλοί άστεγοι.Είναι περίεργο το συναίσθημα του να είσαι άστεγος.Αγανάκτηση, λύπη, πικρία,αδιαφορία, κυνισμός, ανάγκη να πιστέψεις ότι κάπου έχει απομείνει λίγη αξιοπρέπεια έστω και αν ξέρεις ότι προσπαθείς να πείσεις μάταια τον εαυτό σου.
Θα δείξει.

μαριάννα είπε...

@ A.F.Marx

Έτσι είναι Μαρξούλη μου. Αυτό είναι. Η ψυχή μας πονάει... κι αυτό το καλοκαίρι πόνεσε ακόμα πιο πολύ από ποτέ. Γι αυτό και δεν αντέχουμε... Τσιγγάνοι; Ακριβώς. Έτσι νιώθω. Άστεγη και πρόσφυγας στον τόπο μας.

μαριάννα είπε...

@ ange-ta

Α ρε φιλενάδα! Κι εσύ το σπουδαιολόγησες αυτό; Λες να έχει δίκιο ο Γκρεγκ;

μαριάννα είπε...

@ NIEMANDSROSE

Ξέρεις τί γίνεται βρε πατριώτισσα; Ίσως να φαίνεται λίγο υπερβολικό αυτό το άστεγη. Αλλά όταν ανήκεις κάπου από το 74 κι έχεις επενδύσει όνειρα, κι έχεις πιστέψει, πονάς να βλέπεις να καταντά ίδιο με αυτό που πολεμούσε. Όταν ακούω τον κόσμο να ταυτίζει το πασόκ με τη νδ, τρελαίνομαι. ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ πώς άφησαν να συμβεί αυτό; Πώς κατήντησαν έτσι; Εμείς που άλλοτε οργώναμε την Ελλάδα με σημαίες και με συνθήματα και με τα κάρμινα μπουράνα να κλαίμε, καταντήσαμε να βλέπουμε πασόκ και να κάνουμε μπρρρρρ... φτύνοντας τον κόρφο μας.
Αλλά όπως είπε ο μοναχικός λύκος και πολύ σωστά, το πασόκ ουσιαστικά μας τελείωσε όταν ο Αντρέας μπήκε στο Χέρφιλντ. Μετά έγινε κάτι άλλο, που δεν είναι πασόκ.

μαριάννα είπε...

@ BioLogos

Καλώς τον! :)
Όλα καλά; Πέρασες καλά; Πήρες δυνάμεις;
Να σου πω... πολύ θα το χαιρόμουν να φτιάχναμε ένα κόμμα αστέγων.
Αλλά και οι άλλοι το ίδιο δεν έκαναν; Κι ο Τσοβόλας κι ο Παπαθεμελής... και τί κάνουνε; Μια τρύπα στο νερό. Εδώ δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, τα δυο αριστερά κόμματα...

an205 είπε...

Να σε ρωτήσω....
Οι "πολιτικά άστεγοι" τριχίλιαρο παίρνουν;;;

drunk tank είπε...

καλημέρα Μαριάννα! έτρεχα χθες όλη μέρα(για όμορφα πράγματα ευτυχώς) και έχασα την όμορφη (γιατί ακόμα και ποιτική συζήτηση γίνεται όμορφη σε αυτό το επίπεδο) συζήτηση.
Δεν δέχομαι τον όρο "ανήκω" σε ένα κόμμα. Τι θα πει "ανήκω"; Σε θεωρώ πολύ έξυπνη και πολύ σοβαρή για κάτι τέτοιο, μπορείς να αντιληφθείς ότι πάντοτε οι πολιτικοί ενδιαφέρονται καθαρά για τον εαυτούλη τους και ευκαιριακά-περιστασιακα για τον πολίτη. Συμφωνώ ότι το 74 ήταν δύσκολη περίοδος και ψάχναμε αποκούμπια. και το πασοκ έφερνε κάτι καινούριο. ναι να εμπιστευθούμε, να στηρίξουμε με τη ψήφο μας, αλλά χαμάληδες κανενός δεν επιτρέπεται να γινόμαστε. Το έχω κάνει, δε ζήτησα ποτέ τίποτα παρά τα αυτονόητα: να με προστατεύσουν όταν φαύλοι με κυνηγήσουν για πολιτικούς λόγους και ένα ευχαριστώ. Χρειάζεται να απαντήσω τι έλαβα;
όσον αφορά τα κόμματα αστέγων τύπου παπαθεμελή(αυτός μια ζωή αλλού ήταν νομίζω), τσοβόλα(ξέρεις φαντάζομαι τι απειλές δεχόταν από το μηχανισμό του πασοκ απογοητευμένοι πασοκτζήδες που εκδήλωναν προτίμηση σε αυτόν) και χαραλαμπίδη(αλήθεια; 30 χρόνια ήσουν στο κίνημα. η συμπεριφορά τους ειδικά απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο δε σε αηδίασε;), τι να πούμε; υπάρχουν κόμματα αστέγων; άστεγοι με ιδεολογικά υπόβαθρα δεν είναι άστεγοι. ειδάως είναι ευκαιριακοί και δίχως δυνατότητα προγραμματισμού και πράξεων. οπότε, στα ήδη υπάρχοντα καταφεύγουμε πάλι. γι'αυτό και εμμένω στην άποψή μου περί προσωπικής ψήφου σε υποψηφίους με τν ελπίδα ότι η κρίση μου θα είναι σωστή και οι ίδιοι δε θα αφομοιωθούν από το σάπιο κατεστημένο.

επιπλέον τι είναι προοδευτικό και τι συντηρητικό (εκεί κολλάτε όλοι);
το πασοκ του σημίτη προσωπικά μου φαινόταν περισσότερο δεξιό (άρα συντηρητικό;) από τη νδ. μη τρελλαινόμαστε.

drunk tank είπε...

Ξέχασα!
ο κύριος Δήμου απάντησε μόνον ότι θεωρούσε σχετικά ικανοποιητικό τον Γιωργάκη ως υπουργό εξωτερικών.
τον Γιωργάκη που είχε δηλώσει ότι εξαιτίας της διπλής υπηκοότητάς του δεν ήξερε ποια συμφέροντα να προασπίσει. Τάδε έφη υπουργός εξωτερικών τς Ελλάδος (ή μήπως της 53ης πολιτείας των ΗΠΑ1)

Αλεξάνδρα είπε...

114Τελικά ίσως να υπάρχει ελπίδα.

Είμαστε όλοι εμείς οι πολιτικά άστεγοι που ξυπνήσαμε και δεν τρώμε πια τα παραμύθια τους. Εύχομαι μόνο να είμαστε αρκετοί...

Συμφωνώ ότι είναι οι πιο δύσκολες εκλογές και δεν ξέρω αν μπουν 5 κόμματα στην βουλή τι αποτέλεσμα θα έχουν.

Απ΄την άλλη όμως τι χειρότερο μπορεί να συμβεί; Κάποτε δεν πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι πρέπει να μας αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά; Φτάνει πια το κολπάκι "μη χείρον βέλτιστον"...

Μου άρεσε πολύ η ανάρτησή σου. Οτι καλύτερο έχω διαβάσει αυτές τις μέρες. Ισως πρέπει να την προωθήσουμε στους πολιτικούς για να πάρουν το μήνυμα.

Φιλιά

(δεν θα αφήσουμε να μας κάψουν ελπίδες, όνειρα και οράματα)

μαριάννα είπε...

@ koulpa

Καλέ μου και άστεγος και ασκεπής; :)
Μη σε νοιάζει θα ανοίξουμε μια σκηνούλα, μια τεντούλα, μια ομπρέλα έστω και κάτι θα γίνει. ;)
Χωρίς πλάκα πάντως, πιστεύω ότι έφτασε η ώρα για κάτι άλλο. Και να δείτε ότι θα προκύψει. Δεν ξέρω από πού... αλλά θα προκύψει.

μαριάννα είπε...

@ an205

χαχαχαχαχαχαχα! Φυσικά και θα πάρουν. Οι τσιγγάνοι κι όλοι οι άσχετοι ήταν πιο μάγκες;

genna είπε...

Kαλημέρα!!!!

μαριάννα είπε...

@ drunk tank

Καλημέρα Κωνσταντίνε μου. :)
Κοίτα, δεν αξίζει τον κόπο να μπούμε στο τριπ του τι έκανε το πασόκ και τι η νδ. Εσύ τα βλέπεις από την μπλε μεριά κι εγώ από την πράσινη. Όσο κι αν μου την έχει δώσει το πασόκ, όσο κι αν απορρίπτω πρακτικές και επιλογές, έχω θέση, άποψη και στάση ζωής απέναντι στη νδ. Δεν την αντέχω με όποιο προσωπείο κι αν εμφανιστεί. Απεχθάνομαι δε και την πλειοψηφία των βουλευτών της. Δεν είναι τυχαίο. Αυτή τη στιγμή βλέπω Λυριτζή και Οικονόμου και έχει την Παπακώστα. Νιώθω σαν ταύρος μπροστά στο κόκκινο πανί. Και μόνο για πάρτη της σπάω την τηλεόραση. Είχε και το Γείτονα. Λίγος. Ελάχιστος. Πού το πάνε το ανθρωπάκι; ΑΥΤΑ ΧΡΕΩΝΩ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Είχε και τον Μαΐλη. Έλεος. Πού ζει; Αλλά ευτυχώς είχε και τον Μαργαρίτη του ΣΥΡΙΖΑ που έσωσε την κατάσταση. Άψογος. Μεστός πολιτικός λόγος, ενημερωμένος και σοβαρός.
Δεν συμβαίνει πάντα. Έχω δει και εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ μαύρο χάλι. Όπως μια Ξηροτύρη και κάτι άλλους γέροντες, ανίκανους να αρθρώσουν λόγο.
Είδα τον Δούκα μια μέρα με το σαρδόνιο υπομειδίαμα, να προκαλεί για το ομόλογο, είδα στις φωτιές τους Πολύδωρες και Ζαχόπουλους και Βουλγαράδηκες. Είδα ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΝΤΟΡΑ. Από τότε που αδυνάτισε την έχει δει και ωραία και εκτός του ότι κοιτάζεται στα μόνιτορ εντελώς σαχλά, της έπεσε κι η μάσκα και βγήκε όλη η μητσοτακαίικη ειρωνία ανακατεμένη με την ξερολίαση του αδαούς, που δημιουργεί μια απεχθή εικόνα. Ενώ ως υποψήφια για δήμαρχος ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική. Προσηνής, χαμηλότονη, σεμνή και σοβαρή. Βλέπεις λοιπόν την υποκρισία και την ανικανότητα από τη μια, την ανοησία και το ίδιο χαζομοτίβο από την άλλη.
Εδώ έχω τοποθετηθεί για ΓΑΠ για να μην τα ξαναγράφω.
Συμφωνώ με την απάντηση του Νίκου Δήμου και θεωρώ άκομψους αν μη τι άλλο, τους νεοδημοκρατικούς υπαινιγμούς για την διπλή υπηκοότητα του ΓΑΠ. Και σε τελική για δες ποιοι μιλάνε. :))))))))))

Καλημέρα!!!!

Και βρε συ Κωνσταντίνε, άστεγη δήλωσα, όχι απελπισμένη... ;)

drunk tank είπε...

χα χα χα!μη μου προσβάλεσσαι Μαριάννα! ξέρεις ότι δεν το θελω αυτό.
αυτό για την διπλή υπηκοότητα του ΓΑΠ δεν είναι νεοδημοκρατικός υπαινιγμός, αλλά δήλωση του ιδίου.
όσον αφορά τον αντιαμερικανισμό μου είναι δεδομένος και τον κατακρίνω σε όποια παράταξη και αν διακρίνω φίλα προσκείμενους. και ειναι αρκετοί και στη νδ. απλώς εγώ σου το δήλωσα από την αρχή ότι δεν είμαι νεοδημοκράτης. δε με καλύπτουν ιδεολογικά τι να κάνω; ο χαραλαμπίδης που σου ανέφερα νωρίτερα μάλλον με κάλυπτε περισσότερο. τον φάγανε όμως...
σε παρακαλώ μη μου μιλάς για τσόλια τύπου παπακώστα!
σου το είπα και σου το ξαναλέω. προσωπικά θα κοιτάξω το συμφέρον της περιοχής μου. και έχω κάποια σκέψη, την ανέφερα παραπάνω, αλλά οι ενδοιασμοί υπάρχουν ακόμα.

μαριάννα είπε...

@ adiple

Καλημέρα κορίτσι! :)
Συμφωνώ με όσα γράφεις. Ναι, έπιανε το κολπάκι και σε μένα. Και όσο κι αν προσπάθησα να το ξαναπώ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ.

Κοίτα όμως βρε Ελπίδα ποια γμμνη σκέψη μου τριβελίζει το μυαλό.
Αν ο κόσμος δεν είχε δώσει αρνητική ψήφο την περασμένη τετραετία στη νδ και είχε τηρήσει το κολπάκι «το μη χείρον...», τώρα θα υπήρχε η ΟΛΥΜΠΙΑ!!!!

Κατάλαβες τώρα πού είναι μόνιμα το δίλημμά μου; Γιατί αν είχε πιθανότητα να βγει ένα αριστερό κόμμα, κανένα πρόβλημα. Αλλά είδες τι έγινε με τέτοιες ολέθριες αποφάσεις!

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΝ, ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ!

Τα χωριά και τα σπίτια, ίσως θα ξαναγίνουν... πιο δύσκολα τα χωράφια και τα δέντρα, οι νεκροί για τους οικείους τους θα είναι μια παντοτινή πληγή κι ένας μόνιμος θρήνος... Όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και δεν είναι αστείο ούτε λαθάκι, για να ξεπεραστεί.

μαριάννα είπε...

@ genna

Καλημέρα καλή μου!!!

Μόλις έμαθα βρε παιδιά ότι πέθανε ο Παβαρότι... Τι κρίμα... Μεγάλη φωνή! Πάει κι αυτός...

μελονικος είπε...

Γνώρισα το ΠΑΣΟΚ το 75. Βλέπεις είμαι παλιός. Είχε μια πολύ ελκυστική ιδεολογία.
Όλα αυτά που μας υποσχόταν η αριστερά. Σχεδόν είχα πεισθεί όταν πήγα να τα κουβεντιάσω με τον Οχράν «πομάκος παλιός αιρετικός κομμουνιστής που μόλις είχε έρθει από Τασκένδη.». Μου είπε επί λέξει: Και θα σου δώσει τόσα μετάξια, τζοβαΐρια, χρυσά, και το μόνο που ζητά είναι μια ψήφος;; Αυτά πληρώνονται πολύ ακριβά. Και έτσι λόγο Οχράν που ήταν από τους πιο ξύπνιους ανθρώπους που συνάντησα στη ζωή μου , και μου είχε πει πολλά ακόμα, τη γλίτωσα.
Λοιπόν μάθημα πρώτο: έν πιστέυουμε πως θα μας φκιάξουν τίποτα για μας.
Μόνο εμείς μπορούμε για τον εαυτό μας.

μαριάννα είπε...

@ drunk tank

χαχαχαχαχαχαχα! Όχι βρε συ δεν παρεξηγούμαι. Αλλά με ενοχλεί η αδικία και η παραποίηση.
Κάτι τέτοια μου λέει κι η μάνα μου και μας ακούει η γειτονιά και όχι μόνο.
Πήγαινε να ξαναψηφίσεις τον χασικλή μου λέει να φέρει τα ναρκωτικά στα σχολεία!
Όσο ακαταλόγιστο κι αν της δίνω, με βγάζει από τα ρούχα μου, η άσχετη! χαχαχαχαχαχαχα
Τι να εξηγήσω στη μάνα μου μωρέ; Ότι με την πολύ προχωρημένη πρόταση του Γιώργου τότε, ίσως να περιορίζονταν τα βαποράκια, οι έμποροι, τα κυκλώματα κτλ; Ή να της πω ότι πάνε αυτά που ήξερε για το κατοχικό χορτάρι και ότι όλη η μπουρζουαζία σνιφάρει του κερατά;
Και σιγά μην καταλάβει κι αν τα πω... ;)

μελονικος είπε...

Παρεμπιπτόντως η μάνα μου που πέθανε 94 χρόνων, έλεγε στις κόρες μου: Και μη περιμένετε από τους άντρες να σας κάνουν ευτυχισμένες. αυτοί δεν μπορούν να κάνουν τον εαυτό τους. Εσάς θα κάνουν;;

μαριάννα είπε...

@ νίκος

Σωστά. Σοφή η απορία του Οχράν. Αλλά μόνος του ο πολίτης δεν μπορεί να πολεμήσει εν καιρώ πολέμου, ούτε να σβήσει τέτοιες πυρκαγιές, ούτε σε περίπτωση σεισμού να απεγκλωβίσει το παιδί του από την πεσμένη πολυκατοικία, ούτε η γιαγιά η κατάκοιτη να κολυμπήσει όταν πλημμυρίζει το καμαράκι στο φτωχικό τσαρδί της.

Αυτά όλα χρειάζονται κράτος. Και κράτος με ικανότητες. Ε, το σημερινό, δεν... τραβάει.

Το πασόκ μπορεί. Κι αυτό μου τη δίνει. Ότι ενώ μπορεί, θα χάσει πάλι τις εκλογές για τη Φώφη και άλλες μπούρδες. Επικεντρώνει σε λάθος σημεία, παραβλέποντας το δημόσιο αίσθημα και θα μας αφήσει πάλι για 4 χρόνια να υποστούμε γύρευε τι... Λες και λίγο έγινε...

Αυτά ούρλιαζε και ο Φασουλής, αυτά ουρλιάζουν και όλοι οι πολίτες.

Κραυγή απόγνωσης είναι... αλλά ποιός να την ακούσει...

μαριάννα είπε...

@ Νίκος

Ρε συ ΦΟΒΕΡΗ ΑΤΑΚΑ!!!! Το κρατάμε!!!!
Η μάνα σου άψογη!!!!!!!! Πρέπει να ήταν καπετάνισσα ε;

μελονικος είπε...

Ελληνοαμερικανίδα. Ήρθε στην Ελλάδα το μήνα του μέλιτος το 37 και ερωτεύτηκε τον πατέρα μου.
Λέει στον άντρα της " φεύγα, εγώ θα μείνω στην Ελλάδα. Μα της λέει , έχουμε βάλει στεφάνι.
Ε!! Και, στεφάνια βάζουν και στα βαρέλια." Και έμεινε εδώ.
Σε βλέπω κοψοχέρο.

melomenos είπε...

τα είπες πολύ καλά!
η οργή και η θλίψη σου αντανακλά σε πολλούς Ελληνες
δυστυχώς έτσι θέλανε και κατάφεραν να κάνουν τον κόσμο
και οι 300 είναι του ίδιου επιπέδου δεν διαφέρει πια κανένας τους νοιάζονται πια μόνο για την οικονόμα του βουλευτή!
εμάς μας έχουν φέρει σε αδίεξοδο
κρίμα μας

μελονικος είπε...

Βλέπω πως έχεις αναφλοή με το Πασόκ.

μαριάννα είπε...

@ νίκος

Βρε τυχεράκια είχες τέτοια μάνα;
Στεφάνι έχουν και τα βαρέλια του έλεγε του ανθρώπου;
Α παπαπαπα... Φοβερή η γυναίκα! Θεά!
Γράψε κανένα ποστ για τη μητέρα σου!

Αναφλοή; χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Κάτι σαν κόλλημα; Σαν βίτσιο; Σαν βαράτε με κι ας κλαίω;
Εμ 33 χρόνια είναι αυτά! Στα τόσα σταυρώθηκε ο Χριστός. Εύκολο είναι να πεις το αποτάσσομαι;
Μόλις με πήρε τηλέφωνο ο πρώην, για μένα και αεί, δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου, κολλητός μου φίλος και μου είπε: Πού είσαι; Χθες βράδυ μιλούσε η Βάσω στο Χάνι και σήμερα ο Παπαϊωάννου στο Μετροπόλιταν. Πού είσαι; Σε ψάχναμε όλοι...
Τι να πεις και τι να ρημάξεις;
Ότι περιμένεις τον Ντι-Μπέη απόψε να σου πει σε ποιο χαρέμι πηδάνε πιο γλυκά;

μαριάννα είπε...

@ melomenos

Καλημέρα μάτια μου! Κουράγιο! Και με χιούμορ. Αλλιώς καήκαμε. Πάμε να πάρουμε το επίδομα ως άστεγοι και πάρτε πασατέμπο μπόλικο, να 'χετε να φτύνετε απόψε τον Ντι-Μπέη!!! ;)

K-Top είπε...

Θα διαφωνήσω μόνο σε σχέση με την ουσιαστικότητα του Α. Παπανδρέου. Χαρισματικός? Ναι. Λαοπλάνος? Ναι. Ήξερε να κερδίζει εκλογές καλύτερα από κάθε άλλο? Ναι.

Διαχείρηση πόρων - ανθρώπινου δυναμικού και επιλογή στελεχών? Ίσως τραγικός...

Πιστεύω πως ένας άνθρωπος τύπου Σημίτη στα χρόνια του Ανδρέα θα έκανε πιο ουσιαστική δουλειά (μπορεί να έχανε τις εκλογές βέβαια :p)

E είπε...

Πότε γίναν όλα αυτά? Μια μέρα έλειψα... Πάντως για μένα το μεγαλύτερο κακό που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια είναι το ότι μου πήραν τη χαρά. Όσα χρόνια ψηφίζω δεν έχω χάσει καμία εκλογική αναμέτρηση. Δικαίωμα και καθήκον έλεγα σ΄όσους δεν εξασκούσαν τα εκλογικά τους. Μαλώναμε κι όλας... Φέτος, το΄παθα κι εγώ. Δεν θέλω, δεν δύναμαι, δεν εμπιστεύομαι κανέναν! Θα ψηφίσω τελικά. Δεν με προδίδω τόσο εύκολα. Όμως, δεν θα το κάνω με χαρά... δεν θα το κάνω με την καρδιά μου.... κι αυτή είναι η χειρότερη παρενέργεια...

Φιλια,
Ε.

Δημοσθένης Μιχαλακόπουλος είπε...

κάποιος το έγραψε και πιο πάνω, πως αυτό το κείμενο έπρεπε να είναι πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα.. να φτάσει στα χέρια του Παπανδρέου, τέλος πάντων.. είναι η πιο ακριβής περιγραφή του αδιέξοδου και της δικής μου ψήφου.. μόνο που στα δικά μου χέρια βρίσκεται ακόμα το πράσινο χαρτί (το παραδέχομαι) μα δεν κάνει κανένας τίποτα για να μην το σκίσω!!!

melomenos είπε...

μια μικρούλα αντίδραση
αν βρείς χρόνο δες εδώ
www pamesanallote.pblogs.gr
ή δώσε κι εσύ καμιά ιδέα!

------ είπε...

Καλησπέρα
Πράγματι αυτό πούγραψες θάπρεπε να είχε αποδέκτη τη Χαριλάου Τρικούπη...αλλά βλέπεις έχει ενεργοποιήσει τη φραγή εισερχομένων...
Πάντως είμαι περίεργη...
όλοι αυτοί οι πολιτικοί δε θάπρεπε να διαβάζουν τα blogs;;;
να κάθονταν μια ώρα τη μέρα και να περιδιάβαιναν από το ένα blog στο άλλο..
έτσι για να δούνε τί σκέφτεται γιαυτούς ο κόσμος....
αλλά θα μου πείς...χεστήκανε για το τί λέει ο κόσμος...τι λένε αυτοί τους νοιάζει.

Vrakas Kostas είπε...

Για να ερθει τοτε το ΠΑΣΟΚ στη εξουσια, ο Ανδρεας μαζεψε στο κομμα,καθε ..καρυδιας καρυδια!!
Και σαν ..εφυγε αυτος,μεινανε τα σημερινα...καρυδια!!!
ΥΓ..Λιγοι αγαπουν την Ελλαδα Μαριαννα μου οπως εγω!Γιατι την βλεπω απο..εξω και αντικειμενικα!Αλλα κανω παντα τον εξης διαχωρισμο:Αλλο η θρησκεια..και αλλο η εκκλησια..αν με εννοεις!
Τα σεβη μου!

μαριάννα είπε...

@ Atron

Καλωσόρισες. Σεβαστή η γνώμη σου, αλλά εσύ τα γεγονότα τα γνωρίζεις ιστορικά και από διηγήσεις. Εμείς που τα ζήσαμε, έχουμε άλλη άποψη. Τα πράγματα τότε ήταν εντελώς διαφορετικά. Μη φαντάζεσαι ότι η νδ η τότε, ήταν η σημερινή. Οπότε οι παροχές κι αυτά που έδωσε τότε ο Παπανδρέου, ήταν αναγκαία και ανθρώπινα. Δεν ήταν δημαγωγός ο Αντρέας. Ήταν ανθρώπινος και μίλησε στην ψυχή του λαού, που τον λάτρεψε. Ο συχωρεμένος ο Γεννηματάς είχε πει μια μεγάλη αλήθεια τότε, αλλά εσείς δεν το ζήσατε και δεν μπορείτε να το νιώσετε. Ότι το πασόκ, μας επέτρεψε να περπατάμε και να κοιτάμε μπροστά ξέγνοιαστοι, χωρίς τον χαφιέ πίσω μας. Ξέρεις τι σημαίνει χαφιές αγόρι μου; Τον κουβαλούσαμε στην πλάτη μας όπου πηγαίναμε. Και μόνο αυτό να καταγραφεί στα θετικά του αρκεί. Αναπνεύσαμε μετά το '81 οξυγόνο. Ελευθερία... Μας έφυγε ένα βάρος.
Μετά έγιναν σαφώς λάθη, όχι τόσο από τους παλιούς πασόκους, όσο από τους νεόφερτους, απολίτικους βολεψάκηδες, τους αυτόκλητους πασοκτζήδες, που βρίσκοντας ευκαιρία την περίοδο αδυναμίας του Αντρέα(περίοδος Χέρφιλντ και μετά), οργίασαν. Κι ύστεραν ήρθαν οι νοικοκυραίοι. Οι εκσυγχρονιστές. Ο Σημίτης κακή πρόθεση δεν είχε. Συναίσθημα δεν είχε. Κι όταν από τον πολιτική λείπει το συναίσθημα, γμσέ τα. Καταλήγεις εδώ...

μαριάννα είπε...

@ Elena72

Δεν είναι τυχαίο Ελενάκι μου, που πολλοί άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο, πέρα από μικροσυμφέροντα και μιζέριες, χωρίς να προσβλέπουν σε «εξυπηρετήσεις», άδολα και αγνά, οδηγήθηκαν σε απαξίωση της πολιτικής. Δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο των φετινών εκλογών και θα είναι και το κυρίαρχο που θα έχουμε να θυμόμαστε.

μαριάννα είπε...

@ αλαφροΐσκιωτος

Να ήξερες πόσο πολύ μιλάς στην ψυχή μου με αυτό που λες. Έτσι το κρατούσα και γω το χαρτί ως τώρα.
Και η έκρηξή μου εσύ το καταλαβαίνεις πιστεύω, ότι είναι μια κραυγή και ένα κουδούνι μπας και αφυπνιστούν και σταματήσουν να μας προκαλούν και να μας πληγώνουν. Ευχή μου θα ήταν να μπορούσα να πειστώ ότι αν έπαιρναν τις εκλογές, δε θα ζούσαμε ξανά αυτά που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Το πιστεύεις όμως; Ευτυχώς το θέμα «Φώφη» το σταματήσανε τις τλευταίες μέρες. Ίσως να το κατάλαβαν και μακάρι να σοβαρευτούν και να επικεντρώσουν στα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Γνωρίζοντας πολλά στελέχη εκ των έσω, είμαι σε θέση να πω ότι αν θέλουν, μπορούν. Το θέμα είναι να θελήσουν.

μαριάννα είπε...

@ melomenos

Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Θα το δω...

habilis είπε...

Kομματικη στεγη .Χμμ .Ολο γυρω-γυρω διαβαινα αλλα δεν ετυχε να στεγαστω . Απο κοντα ημουν .Χαιρομαι φιλεναδα που διαχειριζεσαι ετσι ενα post δυσκολο , αλλα και επικαιρο!!!!

μαριάννα είπε...

@ Nana Tsouma

Καλησπέρα Νανά μου. Πολύ σωστά τα λες. Αλλά θα σου πω τι συμβαίνει κατά τη γνώμη μου. Νομίζω ότι μας παρακολουθούν σιωπηρά, λαμβάνοντας υπ' όψιν υποδείξεις. Όμως οι μπλόγκερς δεν είναι η μέση κοινή γνώμη που τους αφορά. Οι πολιτικοί όλοι, επικεντρώνουν στην πλειοψηφία του μέσου Έλληνα, που σαφώς δεν είναι ο σκεπτόμενος μπλόγκερ. Επιλέγουν λοιπόν λαϊκίστικες πιασάρικες τακτικές, στοχεύοντας να εξοργίσουν και να συσπειρώσουν τον μέσο πολίτη, φανατίζοντάς τον. Εδώ είναι και το πολιτικό λάθος. Γιατί ο ελληνικός λαός είναι έντονα πολιτικοποιημένος και ευαισθητοποιημένος. Και δεν θέλει πολιτικά τερτίπια. Θέλει ανθρώπινη γλώσσα και αλήθειες. Ο μπλόγκερ δεν είναι ο μοναχικός διανοούμενος. Έχει και οικογένεια και περιβάλλον και στόμα που μιλάει. Λάθος εκτίμηση λοιπόν η αδιαφορία και η αγνόηση της άποψης του. Αν το κατανοήσουν έγκαιρα, πρώτα θα πρέπει να ξεφυλλίζουν τα μπλογκς και μετά οτιδήποτε άλλο.

μαριάννα είπε...

@ vrakas kostas

Πολύ καλό αυτό με τα καρύδια! χαχαχαχαχαχαχα! Εύστοχο! Και πολύ αληθινό!!!
Δεν αμφιβάλλω μάτια μου ότι αγαπάς την Ελλάδα. Σου απαντούσα στο σχόλιό σου που έλεγες: «Για το ποιος θα ..βγει,μου ειναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ!!!Απο πιττα που δεν τρως...
ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!!Ειναι η Ελλαδα στο εξωτερικο!!και με τους μεν και με τους δε!!»

Ναι, κατανοώ τι θες να πεις, λέγοντας άλλο θρησκεία κι άλλο εκκλησία. Και το βρίσκω ουσιαστική στάση και όχι επιφανειακή ή ρηχή.

Την καλησπέρα μου! :)

μαριάννα είπε...

@ habilis

Ααααχ! Άστεγος κι εσύ;

Κάτω απ'την ομπρέλα σου θα μπωωωω...
Α ρε συντροφάκι! :)

Ανώνυμος είπε...

Homeless και εγώ αλλά λέω να γενώ σομελιέ και να δοκιμάσω να ψηφίσω πράσσινους οικολόγους μόνο και μόνο γιατί οι συχωριανοί μου έχουν γεμίσει το δύκτιο για τα όμβρια ύδατα με σκατά από τους βόθρους τους και έτσι και βρέξει πολύ δεν την γλυτώνουμε την σκατοφλούντινγκ

μαριάννα είπε...

@ μαραμένα σύκα

Καλώς το κορίτσι το άστεγο! Μακάρι να βρεις απάγκιο στους Οικολόγους! Το πρόβλημα όμως που αναφέρεις και που είναι πρόβλημα όλης σχεδόν της ελληνικής επαρχίας, πώς θα στο λύσουν; Θα φτιάξουν αποχετευτικά δίκτυα με βιολογικούς καθαρισμούς, σε όλη την Ελλάδα; Και να ήθελαν, μήπως θα βγουν; Και να μπουν στη Βουλή, ποιός θα τους ακούσει;
Δε θέλω να σε απελπίζω, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αυτή...