Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

Ούτε εμμέσως, ούτε ασαφώς. Άμεσα και σαφέστατα. Δεν βγάζουμε αυτοδυναμία; Πάμε για εκλογές. Ε ρε γλέντια...



Παπανδρέου, Αλαβάνος κατά τη γνώμη μου κέρδισαν τις εντυπώσεις.
Αν δηλαδή ήμουν Κινέζος και δεν ήξερα τίποτα από την πολιτική ζωή της χώρας, θα ψήφιζα Παπανδρέου, ως σοβαρή αποφασιστική δύναμη.
Πιστεύω ότι αν προσέξει από δω και πέρα, οι εκλογές είναι δικές του.
Και Αλαβάνο θα ψήφιζα, ως μαχητικό, άσχετα αν τον βρίσκω επιθετικό και ως οργισμένο, ελαφρά αγενή. Είναι και αυτό που με χαλάει στον Αλαβάνο. Ότι χρησιμοποιεί ατυχείς εκφράσεις, όπως νονοί κτλ.
Ο Καραμανλής απόψε... έχασε... είπε τα ίδια και έδωσε το μηνυματάκι. Αν δε βγω ισχυρός και αυτοδύναμος, πάμε για εκλογές...
Η Παπαρήγα όπως πάντα Παπαρήγα. Ο Καρατζαφέρης, κλασικός Καρατζαφέρης και ο Παπαθεμελής μια από τα ίδια.
Εσείς τί λέτε;

51 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Το ΄δες, το 'δες...θα μας τραβολογάνε και την επόμενη Κυριακή.
Διχάζεται ο κόσμος περισσότερο έτσι.
Τώρα ο χοντρός ίσως κάνει αυτή την έμμεσα εκβιαστική κίνηση για να συσπειρώσει τους δικους του, ώστε να επιτύχει την αυτοδυναμία..
Τί να πω η γυναίκα...όλοι για την "καρέκλα".
Το σκέφτομαι αν θα πάω....

Γλαρένιες αγαλιές

μαριάννα είπε...

Χαμογελάω γλαρένια μου γιατί ακούω παράλληλα στα κανάλια κριτικές. Τελικά διαπιστώνω ότι οι μπλόγκερς είναι μια πολύ ώριμη κοινωνική ομάδα και πολύ καλά θα κάνουν να βάλουν κάποιους να διαβάζουν τα μπλογκς. Θα κερδίσουν, δε θα χάσουν. Λες και έχουμε εμείς να φοβηθούμε από επαναληπτικές εκλογές και όχι εκείνοι. Τί 'χες Γιάννη, τί 'χα πάντα.
Προβλέπονται αλλαγές και εκπλήξεις. Για να δούμε...

Φιλιά πολλά!

E είπε...

Ότι τι δηλαδή; Σέλω τη μαμά μου, μην τυχόν δεν έχω αυτοδυναμία και στάξει η ουρά του γαϊδάρου?

Ειλικρινά κανένας δεν μ΄ έπεισε... Μα κανένας.

Κι αυτός ο Γιωργάκης? Θα μειώσετε τον ΦΠΑ αφού θεωρείτε άδικη την αύξηση του?
Θα... Θα... Θα... Θα.. Θα...
Τηγανήτα τίποτα...

Εγώ προτείνω: Liatsos για πρωθυπουργός :))))) (Πλάκα κάνω ε? μη με πάρετε με τις ντομάτες...)

μαριάννα είπε...

@ Elena72

χαχαχαχαχαχαχα! Ο Λιάτσος όμως έκανε πάλι τούρμπο τη Στάη, που όσο μπόι της λείπει, τόσο τσαγανό και νεύρο έχει!
Αλλά η ατάκα της βραδιάς ήταν του Καρατζαφέρη στη μικρούλα Αναστασία, που ρώτησε τί πρέπει να κάνει κάποιος για να γίνει πρωθυπουργός.
Και της απάντησε ότι καταρχήν πρέπει να λέγεται Καραμανλής ή Παπανδρέου!!!!!

koulpa είπε...

Δε με έπισαν ούτε ο Κωστάκης ούτε ο γιωργάκης.. (με αυτά τα ονόματα σκεύτεσαι ότι θα τους στείλεις για τσιγάρα και θα χάσουν τα ρέστα.. κάτι σημαίνουν και τα ονόματα..).. Η Παπαρήγα μου είναι για άγνωστο λόγο συμπαθής.. αλλά ανήκει στο μεσοπόλεμο.. Τον Αλαβάνο τον βλέπω ώς καλό showman.. OI Παπαθεμελής και Καρατζαφέρης μου είναι συμπαθείς ως φιγούρες.. αλλά χρηστιανοφασίζουν επικίνδυνα..
Έχω προβλημα λέμε!!!!
Την καλημέρα μου:)

μαριάννα είπε...

@ koulpa

Βρε σεις μου φτιάχνετε το κέφι! :) Έχετε χιούμορ, είσαστε καυστικοί και πολύ μου αρέσετε. Είσαστε να φτιάξουμε το κόμμα των μπλόγκερς;
Άκου έχει πρόβλημα...
Εμείς δεν έχουμε λες; Πώς μας κόβεις; Νορμάλ; :)))))

Καλησπέρα! Φιλιά!

habilis είπε...

Ταλαιπωριμενος μου φανηκε ο Κωστακης ,μαλλον το Μητσοτακεικο σφιγγει τον κλοιο .Παιζεται.....Αυτα τα ντεκολτε των κυριων της παρεας αξιοθρηνιτα ....

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που μου αρέσει είναι το πρώην Πασόκα που βάλατε στο προηγούμενο ποστ...)

Είμαι κινέζος ομοφυλόφιλος και επιθυμώ συνουσία με έλληνα πολιτικό.
Το Γιωργάκη να πάρω ή τον Αλαβάνο;

Ρε σεις ξυπνήστε από τη μαλακίτιδα των δημοσιογράφων... Ότι μαλακία σας προτείνουν τη συζητάτε; :)

Τι σημαίνει η Παπαρήγα Παπαρήγα, ότι έχει ταγάρι και δεν ξυρίζει τα πόδια της;

Να είστε καλά. Πολύ γέλασα...

μαριάννα είπε...

@ habilis

Ε, ναι. Δε θα έλεγα ότι είναι και οι πιο ερωτικές γυναίκες της Αθήνας. Αλλά τί να πούμε εμείς για τους κυρίους της παρέας! Που ούτε καν τα ντεκολτέ τους δεν είδαμε! :ΡΡΡΡ

koulpa είπε...

Γέλα κυρία μου..(πααα νεκρούς αναστένω..)
Χαίρομαι που φανήκαμε χρήσημοι..
και που σας αρέσουμε..αμιβέα τα αισθήματα μωρό μου.. (και συνεχίζω τον κατήφορο..):)
Γιατί όχι.. όπως είπα πιό πανω.. τί χειρότερο μπορούμε να κάνουμε..:)
Aς ενώσουμε τις πολιτικές μας μοναξιές:)
Tην κοινοβουλευτική μου καληνύχτα:):)

μαριάννα είπε...

@ Ανώνυμος

Μιλήστε επωνύμως, με το όνομα του μπλογκ σας δηλαδή, να κάνουμε έναν όμορφο διάλογο όλο τρέλα.
Έτσι ανώνυμα δεν γνωρίζω-δεν απαντώ, διότι μου έχει πει η μαμά μου να μην ομιλώ με αγνώστους, ακόμα κι αν είναι γελαστοί όπως εσείς. :ΡΡΡΡ

Ανώνυμος είπε...

Λύκε λύκε γιατί έχετε μεγάλα δόντια;...
Μικρή μου Πρασινοσκουφίτσα που θα μπορούσατε να είστε και Γαλανοσκουφίτσα μόλις αποδείξατε με τα δύο ποσταρίσματά σας που ποντάρουν... Ότι κατά βάθος θα τους ψηφίσετε και πάλι...
Και ένας κινέζος όπως εγώ το καταλαβαίνει...
Κάντε την υπέρβασή σας, ψηφίστε Λύκο αυτή τη φορά...:)

μαριάννα είπε...

@ Ανώνυμος

Φοβηθήκατε μην ξανακυλίσω; Μήν ξαναπέσω στον έρωτά του; :ΡΡΡΡ
Ψάχνω ένα τραγούδι να σας αφιερώσω αλλά δεν το βρίσκω. Είναι ο Κοκκινοσκουφίτσας των Έτσι Ντε. Για να δείτε ποια είναι η Λύκαινα...
Άκου γαλανοσκουφίτσα!!!! Βαρύ... ασήκωτο!!!!

monahikoslikos είπε...

Το αίμα νερό δεν γίνεται συντρόφισα, αν καταλαβαίνω καλά.
Όσο για τραγούδι που ψάχνεις για δοκίμασε να ακούσεις το "φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα..." πριν αποφασίσεις.
Και μη φοβάσε τους λύκους άλλους να φοβάσε.

teiresias είπε...

Νομίζω πως η αλλαγή της στάσης σου αγαπητή μου Γητεύτρια είναι ένα ενδεικτικό στοιχείο για το προς τα πού θα γείρουν οι αναποφάσιστοι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ,με αφορμή το χτεσινό debate.

Μόνο λυπάμαι που ακυρώνεις με αυτό το ποστ το δυναμισμό και την οξύνοια που επέδειξες στο προηγούμενο...
Άφησες τον πρώτο λόγο εδώ να τον έχουν οι εξωτερικές εντυπώσεις(τα προφίλ των πολιτικών αρχηγών,κι αυτό φάνηκε και στα σχόλιά σου)κι όχι η ουσία της πολιτικής των κομμάτων.
Μόνο που δεν πρόκειται για πολιτικά καλλιστεία μα για το μέλλον της χώρας....

Πάντα με καλή διάθεση...
Γιάννης
Καλημέρα.

drunk tank είπε...

καλημέρα!
δεν είδα το debate. προτίμησα αρχικά να πάω σε ένα ωραίο εστιατόριο. άλλωστε αυτό δε θα λέγαν όλοι τους αν ήταν ειλικρινείς: ΘΑ φάμε καλά αν μας βγάλετε!
έπειτα γύρισα σπίτι και είδα ότι η ΕΤ1, προς τιμήν της, πρόβαλλε τη "γλυκιά συμμορία" του Νικολαϊδη. Έτσι, αφού είχα ήδη χάσει περισσότερη από τη μισή ταινία, βρήκα το dvd της και την είδα ολόκληρη!

όσον αφορά το debate, δε νομίζω ότι κάποιος αναποφάσιστος θα αποφάσιζε εξαιτίας του. καλά είναι τα show αλλά οι τρύπες το είχαν πει υπέροχα στο "κράτα το show μαιμού":
δεν μας χορταίνεις μαϊμού
δεν μας χορταίνεις
θέλουμε κι άλλο ψέμα

αφιερωμένο σε όλους τους

μαριάννα είπε...

@ monahikoslikos

Καλημέρα Λύκε μου. Είδες που κι εσύ παρεξηγείς την αντικειμενικότητα και την αλήθεια μιας άποψης; Όσοι με ξέρουν καλά, ξέρουν ότι δεν μασάω τα λόγια μου ούτε στην σκληρή κριτική, ούτε στον έπαινο. Εγώ στο πασόκ σύντροφε τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια, στέκομαι πολύ κριτικά. Ψήφιζα ως μη έχουσα άλλη επιλογή και πρόσωπα. Υπάρχουν κάποιοι που εκτιμώ, έχοντας γνωρίσει από κοντά την πρακτική, την ικανότητα και την πορεία τους.
Υπάρχουν και άλλοι που απεχθάνομαι.
Το πασόκ το πονάω για την κατάντια του και αυτό εξέφρασα στο προηγούμενο ποστ. Το ότι εχθές ο Παπανδρέου, δεν έκανε λάθη και ήταν σοβαρός και με τον τόνο που πρέπει, κατά τη γνώμη μου να μην το πω; Έγραψα ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ μου εκμαίευσε η παρακολούθηση του ντιμπέιτ. Και γνωρίζοντας τον κόσμο και τις προσδοκίες του, ξέρω καλά ότι αν συνεχίσει έτσι, χωρίς να λαϊκίζει το πασόκ, θα τις πάρει τις εκλογές. Το έγραψα και στο προηγούμενο ποστ. Είπα ότι ενώ έχει τις εκλογές στο πιάτο θα τις χάσει από βλακεία. Και απορώ γιατί το κάνει.
Το ίδιο είπα τη γνώμη μου και για τους άλλους αρχηγούς. Δεν υπήρξε δημοσιογράφος που να μην είπε σχεδόν αυτά που λέω στην αποτίμηση του ντιμπέιτ. Αυτό δε σημαίνει ότι τα δικά μου προβλήματα και οι ενστάσεις λύθηκαν ως δια μαγείας.

μαριάννα είπε...

@ teiresias

Είδες που δε με ξέρεις;
Έγραψα αν ήμουν κινέζος και δεν ήξερα τα πριν, θα ψήφιζα αυτόν ή αυτόν και το αιτιολόγησα.
Όμως δυστυχώς δεν είμαι κινέζος. Και γνωρίζω πολύ καλά και τί έχει συμβεί και ποιοι συμμετέχουν και τί έχω να προσδοκώ.
Δηλαδή έκρινα τις παρουσίες αντικειμενικά. Δημοσιογραφικά αν επιτρέπεται να το πω έτσι.
Το ότι δεν έκανε τα λάθη που έκανε πριν ο Παπανδρέου, αυτό δεν μου λύνει τα αδιέξοδα. Ούτε ελπίζω ότι θα μεταλλαχτεί ξαφνικά η πλειοψηφία των υποψηφίων πασόκων και θα μου γίνουν συμπαθείς.
Ούτε είμαι τόσο επιπόλαιη πολιτικά ώστε από μια εμφάνιση να αλλάζω θέσεις. Θέλω να είμαι δίκαιη όμως. Και επιμένω. Κρίνοντας τους αρχηγούς για τη χθεσινή τους εμφάνιση και όχι για τη συνολική πορεία τους. Ο Καραμανλής ήταν χειρότερος από κάθε άλλη φορά, ο Παπανδρέου ήταν καλύτερος από κάθε άλλη φορά, ο Αλαβάνος απευθυνόμενος στον κόσμο που θέλει, δηλαδή στους νέους, ήταν πολύ καλός κι ανθρώπινος, αν και για μένα παραπάνω επιθετικός από όσο θα τον ήθελα σε μια τέτοια εμφάνιση. Η Παπαρήγα δεν μου είπε τίποτα. Ποτέ δεν μου λέει και ως εμφάνιση ΟΛΟΙ είπαν ότι ήταν χειρότερη από το 2004. Ο Καρατζαφέρης ως παρουσία ήταν συνεπής σε αυτό που πρεσβεύει και ο Παπαθεμελής σοβαρός μεν, ίδιος δε.
Μη βγάζεις λοιπόν συμπεράσματα αλλαγής μου, γιατί η κριτική μου στο πασόκ παραμένει και μια καλή εμφάνιση Παπανδρέου δεν δίνει λύση στα δικά μου αδιέξοδα. Ούτε ελπίζω ότι θα υπάρξει λύση, τώρα.
Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στα περισσότερα πρόσωπα που συμμετέχουν αν και όπως έγραψα και στο χθεσινό ποστ πολλές φορές, τους θεωρώ πολύ ικανότερους σε διαχείριση εθνικών και σοβαρών θεμάτων από τους νδημοκράτες.
Και αν θες τη γνώμη μου, πιστεύω απόλυτα, ότι μόνο η αποδύναμωση των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι η ελπίδα να ληφθεί το μήνυμα και να ευαισθητοποιηθούν κοιτάζοντας σοβαρά το μέλλον του τόπου.
Θυμήσου όμως απόψε τί θα δείξει η μέτρηση που ετοιμάζουν όλη μέρα.
Επίσης θέλω να ξέρετε, ότι εδώ συζητάμε ελεύθερα ανταλλάσσοντας απόψεις χαλαρά και φιλικά και δεν χρειάζεται να σκέφτεστε τι θα πείτε και πως θα το πείτε. Χαίρομαι να εκφράζετε την κριτική σας.
Καλημέρα Γιάννη μου και μην έχεις καμιά αμφιβολία για την πολιτική μου ωριμότητα.
Χρόνια στο κουρμπέτι, με έχουν κάνει να μην θαμπώνομαι από πολιτικούς και λόγια φέροντας.

μαριάννα είπε...

@ drunk tank

Καλώς το! Καλημέρα! :)
Και πολύ καλά έκανες. Πες μας για την ταινία καλύτερα. Καλός ο Νικολαΐδης ε;
Εγώ άνοιξα αυτό το ποστ για να συγκρίνουμε τις γνώμες μας για την χθεσινή ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ αρχηγών. Αλλά πολλοί φίλοι δεν το κατάλαβαν, νόμισαν ότι μεροληπτώ, συναισθηματικά. Ενώ δεν είναι έτσι...
Άλλωστε έχουμε μέρες μπροστά μας...:)

drunk tank είπε...

καλημέρα Μαριάννα.
τώρα διάβαζα κάποιες γνώμες για το debate στο blog του Δήμου.
επιβεβαιώνουν την άποψή μου ότι όλοι λίγο πολύ είδαν αυτά που περίμεναν και ήθελαν να δουν.

για τον νικολαίδη τι να πω περισσότερο; μιλήσαν οι ταινίες του και η στάση ζωής του καλύτερα από ότι μπορεί να μιλήσει ο καθείς μας.

μελονικος είπε...

Πολύ πριν το 80 σε ένα τοίχο στα Εξάρχεια «πέρασα κι’ από κει» ένας κούτσικος αναρχικός έγραφε. «Να φυλάει ο θεός το Πασόκ απ τους όψιμους Πασοκτσίδες».
Να μου επιτρέψεις να σου δώσω μια συμβουλή τσοπάνης άνθρωπος.
Πριν πας στη κάλπη να αγοράσεις ελπίδα, δες τι παρά κρατάς στα χέρια σου.
Αν είναι μπακιρένιες δεκάρες, καλά είναι και τα φύκια. Φτάνει να μη πιστέψεις πως είναι μετάξια. Αν ασήμι, για μάλαμα κρατάς, τότε μη σε γελάσουν. Να ζητήσεις το καλύτερο. Να απαιτήσεις το καλύτερο.

μαριάννα είπε...

@ Νίκος

Πολύ όμορφο. :) Θα το θυμάμαι.
Νικολάκη μου, το ξαναλέω άστεγη παραμένω. Για εμφάνιση μίλησα και για το μήνυμα του ντιμπέιτ, που ήταν αυτοδυναμία ή εκλογές.
Αλλά κανείς σας δεν τοποθετήθηκε. Προφανώς δεν ασχολείστε πια... και μάλλον καλά κάνετε. :)
Καλημέρα!!!!!

Μαριλένα είπε...

Δεν σας λέω τα ίδια, τις απόψεις μου τις ξέρετε.

Ομως, τα παιδιά μου χαρά που θα κάνουν με τις επαναληπτικές!!!
Αλλες δυο μερούλες (Παρασκευή και Δευτέρα) τα σχολεία κλειστά.

Βρε, λέτε να πάμε καμμιά εκδρομούλα κι εμείς σαν άνθρωποι;;

Γουφ είπε...

ΖΓΚΑΤΆΜΠΖΙΓΚΖ! ΖΓΚΑΤΑΜΠΖΙΓΚΖ ΟΥΛ΄Ι!

Xavier είπε...

Μιλώντας για συνθήματα αναρχικών στους τοίχους που είναι μακράν τα πιο εύστοχα, να παραθέσω το "Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι θα ήταν παράνομες", που βάζει και τελεία στις σχετικές συζητήσεις :)

μαριάννα είπε...

@ μαριλένα

Βρε Μαριλένα ένα δεν κατάλαβα. Γιατί ο Καραμανλής το θεωρεί απειλή προς εμάς. Προσωπικά με το μόνο αποτέλεσμα που θα πανηγυρίσω είναι να μην έχει αυτοδυναμία κανείς τους. Όσο για τους μαθητές, πιστεύω ότι θα το γλεντήσουν κανονικά όλοι τους! :)))))
Και να σου πω και κάτι; Όλοι οι νέοι ψηφοφόροι οι 18άρηδες, θα το επιδιώξουν για το χαβαλέ και μόνο.
Ρίσκο πήρε ο Καραμανλής με την απειλή. Μπορεί να του βγει μπούμερανγκ και αντί για συσπείρωση να φέρει αλαλούμ.

μαριάννα είπε...

@ γούφας

Είσαι σαφής! :)))))))))
Η Χούκλη όμως; Η Στάη; Ο Λιάτσος;
Οι αρχηγοί; Οι ενδυματολογικές προτιμήσεις; Το σιμπιζάκι της Αλέκας; χαχαχαχαχαχα
Γελάστε παιδί μου. Μας κόψανε και το γέλιο τώρα; Μόνος ο γούφας, η μαριλένα και η έλενα γελάνε;

μαριάννα είπε...

@ Xavier

Σωστό. Όντως πολύ εύστοχα τα συνθήματα στους τοίχους. Αλλά το μηνυματάκι είναι καλό. Χλωμή η αυτοδυναμία... ;)

melomenos είπε...

σωστά το λες μας βλέπω κι εγω πάλι εκλογες και την άλλη Κυριακή!
όσο για την παρουσία μια από τα ίδια τίποτα καινούργιο,
ο Καραμανλής μόνο ήταν με την ουρά στα σκέλια!
ίσως πήρε το μήνυμα από τα "μυστικές λίστες" ότι δεν θα έχει την αυτοδυναμία!
καλό σου Σαββατοκύριακο

Sting είπε...

Φίλη, μην ακούς τους έξωθεν τιμητές
των (όποιων έχουν απομείνει) ονείρων σου!
Τους εντός σου καημούς και πόθους ν' αφουγκράζεσαι...

sunday είπε...

Χμμμ, αν και δεν είδα το debate, αποφάσισα τι θα ψηφίσω:
Καραμανλή λόγω κιλών και εκπληκτικού χαμόγελου
Παπανδρέου λόγω φαλάκρας( θα μας οδηγήσει στο φως) και μουστακίου
Παπαρήγα λόγω της διαχρονικής ενδυματολογικής επιλογής, των εξαιρετικών οπτικών και το μοντέρνο χτένισμα
Αλαβάνο καθαρά επειδή έχει μούσι (μ'αρεσουν οι τρίχες) και είναι αλητάκος (κι ας διαβάζει τις συνεντεύξεις του στην παραλία)
Παπαθεμελή για το μπόι του
Καρατζαφέρη για το χιούμορ του (που και που λέει κανα πετυχεσμένο)

sunday είπε...

Α, ξέχασα να σώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παρευρισκόμενους στο debate, μιας και, απ' ό,τι έμαθα, κανείς δεν αναφέρθηκε σε αγροτικά θέματα. Σιγά μωρέ, λίγοι είναι οι αγρότες που ψωμολυσσάνε στην Ελλάδα.

Δημοσθένης Μιχαλακόπουλος είπε...

οι ειδικοί επικοινωνιολόγοι-σύμβουλοι του Παπανδρέου, έχω την εντύπωση ότι τον έπεισαν να στήσει μια εικόνα που θα υπακούει στις επιταγές της βιτρίνας, των εντυπώσεων.. για ουσία στις απαντήσεις δε γίνεται λόγος, αφού σε αυτό παιγνίδι παίζουν όλοι σε αυτή τη χώρα! στο παιγνίδι της τηλεόρασης και των σλόγκαν! αυτό είναι το κριτήριο του σύγχρονου Έλληνα όπως τον καταντήσαμε και με αυτόν τον τρόπο θα βγεις πρωθυπουργός!

μα για σταθείτε! δεν υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο? που να πείθονται από ντόμπρες κουβέντες, προγράμματα και ουσία στο λόγο χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν από τον πολιτικό το πολιτικό κόστος? υπάρχουν! και απογοητεύτηκαν από τις διαδοχικές "μη απαντήσεις" του Παπανδρέου.. και πιο πολύ απογοητεύονται από την συστράτευση των μέσων να πείσουν τον κόσμο για το αντίθετο από αυτό που είδε χθες το βράδυ...
λυπάμαι..

Ανώνυμος είπε...

"Μαμά μου παίρνουν το μπιφτέκι" είπε το παχουλό αγόρι και πέταξε την απειλή πως θα απαιτήσει άλλο! Κατά τα άλλα πολιτική ορατότητα μηδέν, τοπίο στην ομίχλη ένα πράγμα.

μαριάννα είπε...

@ melomenos

Κι εγώ έτσι το είδα καλέ μου. Τον βρήκα ηττοπαθή και αυτό το δίλημμα αυτοδυναμία ή εκλογές, απειλητικό κυρίως προς τον πολιτικό κόσμο, όχι τόσο προς εμάς.

Καλό ΣΚ!!!

μαριάννα είπε...

@ Sting

Καλέ μου γεροντάκο! Σ' ευχαριστώ πολύ! Πολύτιμη η γνώμη σου!
Ναι, αυτό κάνω πάντα... συχνά με μεγάλο κόστος. Αλλά δε μου βγαίνει αλλιώς... ;)

μαριάννα είπε...

@ sunday

Κοίτα, απ' ότι είπαν 700.000 άνθρωποι λιγότεροι είδαν το ντιμπέιτ... Αυτό κάτι καλό λέει ε;
Μήπως να είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι; Ίσως γίνει καμιά ανατροπή... λέω τώρα... :)

ange-ta είπε...

ευτυχώς που βρίσκομαι στις βροχέλλες και δεν μπαίνω στο πειρασμό να κοιτάω τα στρούμφ των πολιτικών μας!

μαριάννα είπε...

@ αλαφροΐσκιωτος

Κοίτα τώρα που με βάζεις να κάνω το συνήγορο του διαβόλου, εγώ που είμαι πιο απογοητευμένη από σένα.
Λοιπόν άκου. Όλοι οι ψηφοφόροι δεν είναι οι μπλόγκερς.
Είτε καλώς, είτε κακώς, για μένα εντελώς χαζά, οι επικοινωνιολόγοι τους συμβουλεύουν το άλφα ή το βήτα. Εσύ κι εγώ και οι όμοιοί μας, δεν χρειαζόμαστε τα πολιτικάντικα τερτίπια. Μας αρκεί ένας απλός, ανθρώπινος λόγος. Ακόμα κι αυτός που ομολογεί λάθη. Όμως δεν δίνουμε τις εκλογές εμείς.
Προφανώς οι πολιτικοί και οι επικοινωνιολόγοι τους, έχουν ενδείξεις ότι οι πολίτες χρειάζονται αυτό ή το άλλο, για να πειστούν. Και πιθανόν δεν έχουν άδικο.
Η εμπειρία η εκλογική έχει δείξει, ότι ο απλός Ρομπέν των Δασών και των πόλεων, δεν έχει καμία τύχη για εκλογή. Κερδίζει την εκτίμηση των σκεπτόμενων μεν, αλλά πόσοι είναι αυτοί;
Έτσι λοιπόν δεν τολμούν να αψηφήσουν τις υποδείξεις που τους μεταβάλλουν σε ... αυτό που είδες.
Η έρμη η Αλέκα που είναι ο εαυτός της τί κέρδισε τόσα χρόνια;

μαριάννα είπε...

@ ange-ta

Τυχεράκια!!! Απόλαυσέ το και μη σκέφτεσαι τίποτα.

Φιλιά πολλά!

Vrakas Kostas είπε...

Καλησπερα ghteytria!!!
Αγαλμα πρεπει να σου στησουν οι της ΧΤ!
Ακομη και προθεση να μην ειχες;!!!
Συσπειρωσες!!
Η ..πρωτη αγαπη δεν ξεχνιεται!!
Το..υποσυνειδητο φταιει!..))))
Μααααρρριααανννννα μ ,,ακους;;!!

μαριάννα είπε...

@ vrakas kostas

χαχαχαχαχαχαχαχα! Καλησπέρα Κώστα μου! Μακάρι να μπορούσα να τους μιλούσα και να με ακούγανε.
Το πονάω το πασόκ σαφέστατα. 30 τόσα χρόνια ζω μαζί του.
Όμως τα τελευταία χρόνια είχε καβαλήσει χοντρό καλάμι. Μακάρι να γινόταν να μας άκουγε. Αλλά αυτά που έχω ζήσει στις ΤΟ, δε μου αφήνουν ελπίδες. Δυστυχώς υπάρχουν πρόσωπα που με κάνουν να νιώθω σαν τον ταύρο που κοιτά το κόκκινο πανί.
Την καλησπέρα μου...

Vrakas Kostas είπε...

Αστα αυτα!Αν υπηρχαν στο ΠΑΣΟΚ πανω απο 20 σαν και..σενα,θα ειχαμε,πολιτικη....δικτατορια;!! επ απειρον!!
ΥΓ..κατι μου λεει πως αποψε θα με παρει αργα μπρος στο πληκτρολογιο!

Ανώνυμος είπε...

Καλή μου γητευτρια δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα γίνει κυβέρνηση μόνο όταν ο Αντρέας ……….ξαναγίνει πρόεδρος του κόμματος.
Και αυτό γιατί το καημένο το Γιωργάκη πώς να το κάνουμε, δεν μπορεί.
Δεν λέω η μαμά του δεν του το έχει πει, ακόμα, αλλά……
Μπορεί ωστόσο να κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές, γιατί ο κακομοίρης πάντα σκέφτεται και μιλάει αμερικανικά. Κ αι χθες εξάλλου το έβλεπες αυτό. μπερδεύονταν αλλά του έλεγαν άλλα έλεγε, για να μιλήσει το σκεφτόταν πρώτα. Πώς να το κάνουμε δεν μπορεί το παιδί.
πρέπει να το πάρεις απόφαση, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν υπάρχει πια, δεν υφίσταται ως κόμμα.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν δημιούργημα του Αντρέα και μόνο του Ανδρέα. κανένας άλλος δεν μπόρεσε ποτέ να έχει τα καχονες του Ανδρέα.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το δημιούργησε ο Αντρέας για τον Αντρέα.
Ποτέ δεν ήταν σοσιαλιστικό κόμμα, απλώς επειδή ο Αντρέας ηταν αντιδραστικός τύπος και τρομερά ευφυής σκέφτηκε να παίξει με τον ελληνικό λαό. Οσο για την τηλεμαχία ένα μπράβο στο Κωστάκη γιατί όπως και ο Ερντογαν έκανε την καλύτερη μαγκιά.
Μας είπε χθες- ψηφίστε με με την πρώτη και αυτοδύναμα, αλλιώς θα σας πηγαίνω πίπα κωλο μέχρι να βγω.

μαριάννα είπε...

@ bil karas

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Καλή η ανάλυσή σου Μπιλ μου, δε λέω... σαν παραμυθάκι όμως που λείπει ο λύκος. Ο λύκος ακόμα δεν ξέρουμε ποιος θα είναι. Τις επόμενες μέρες θα δείξει. Ο Γιώργος ο καημένος, πληρώνει τη σκιά του πατρός. Καλώς ή κακώς πέφτει στη σύγκριση. Και ποιός να συγκριθεί μαζί Του; Και φυσικά Κυριακή κοντή γιορτή. Για να δούμε θα του βγει το δίλημμα του Καραμανλή; Θα συσπειρώσει; Μην παραβλέπετε κάτι σημαντικό. Το εκλογικό σώμα δεν είναι οι μπλόγκερς. Δυστυχώς.
Αυτή η έγκυος γυνή, η κάλπη, μπορεί και να είναι πολύ, μα πολύ ανατρεπτική. Μπορεί να δείτε αποχή που δεν τη χωρά ο νους μας.
Ο Αλαβάνος πώς σου φαίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ δεν τον πήγα το Αλαβάνο.
Επαναστάτης, πρόεδρος τουΣΥ.ΡΙΖ.Α.με με σπιταρόνα στην Ελβετία….
Περά απ’αυτά τον σιχαίνομαι γιατί διατηρεί αυτή την ξύλινη γλώσσα.
Την ιδία για όλα τα θέματα…. κοινωνική πολιτική, παιδεία, υγεία……….
Τον σιχαίνομαι γιατί διεπλοκισε ώστε να μη βγει ο Παπαγιαννακης πρόεδρος του Συνασπισμού.
Τον σιχαίνομαι γιατί παραγκώνισε τον Παπαγιαννακη στις δημοτικές εκλογές, στείρα σκεφτόμενος ότι το παιδαρέλι θα είχε πολύπλευρη απήχηση.
Τον σιχαίνομαι γιατί συνεχίζει να παραγκωνίζει το Παπαγιαννακη, μάλλον φοβούμενος ότι θα του κλέψει την δόξα.
Και μιλώ για τον Παπαγιαννακη,τον μόνο γνήσιο αριστερό(συνασπιστη), ,τον άνθρωπο που μιλαει στα ΜΜΕ και στα έδρανα όπως μιλαει ο βιοπαλαιστής.
Ούτε ξύλινα, όχι φανφάρες ,χωρίς καμιά δόση αλαζονείας κουτοπονηριάς.
Πολιτισμένα, απλά, τεκμηριωμένα.

μαριάννα είπε...

@ bil karas

Βλέπω Μπιλ μου ότι το κατέχεις άψογα το άθλημα της πολιτικής. Η αλήθεια είναι ότι όσον αφορά τα εσωτερικά των αριστερών κομμάτων, είμαι ανενημέρωτη.
Όμως μια και σε βρίσκω να ασχολείσαι και πες ότι είμαι νεοφερμένη στην Ελλάδα και σε ρωτώ τί να ψηφίσω; Τί θα μου πρότεινες;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένη, εάν ήσουν νεοφερμένη στην Ελλάδα τότε φυσιολογικά δεν θα ήξερες το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδος. Οπότε η ψήφος θα ήταν άνευ σημασίας, δεν θα υπήρχε ο λόγος να ψηφίσεις. Έτσι λοιπόν θα σου πρότεινα να περιμένεις τη θητεία που έρχεται να ολοκληρωθεί και μετά να έρθεις σε μένα ……. και τότε θα σε συμβούλευα.

Υποθετικές ερωτήσεις- υποθετικές απαντήσεις.
Να είσαι καλά γατούλα.

μαριάννα είπε...

@ bil karas

Διπλωμάτη...
Απόλαυση είσαι...:))))
Ήρθες για να μείνεις; Ή είσαι υπ' ατμόν;

Ανώνυμος είπε...

Ήρθα για να μείνω γλύκα lolll

μαριάννα είπε...

@ bil karas

Πολύ ευχάριστο αυτό! :)