Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Όπα κ. Σημίτη ! Ωιμέ η συμφορά ! Διασπάται η ΚΟ ! Χαίρε Ανδρουλάκη ατελείωτε !


Άντε πάλι μείζον πολιτικό θέμα σήμερα πάλι! Λάθος κίνηση, αλλά και ο Αντρέας το ίδιο είχε κάνει στο Πεντελικό και το ίδιο κατ’ επανάληψιν έχει κάνει και η ΝΔ. Το έκανε κι ο ΓΑΠ, πέσανε πάνω να τον φάνε.
Μπήκε μέσα, είδε τις παγωμένες μούρες, τις αγέλαστες και αυθόρμητα ζήτησε την επιβεβαίωσή της ΚΟ. Το βουτήξανε οι Σημιταίοι και οι λοιποί και το κάνανε θέμα. Διάσπαση λέει της ΚΟ! Από πού κι ως πού; Τέτοιες υπερβολές μου τη βαράνε!
Η βλακεία ήταν ότι ενώ έκανε μια δυναμική, αρχηγική ομιλία, χρεώνοντας τις ευθύνες όπου δει, την υποβάθμισε κι έδωσε λαβή στα τσακάλια των συγκροτημάτων, όπου άλλα δουλεύουν για τη Δεξιά, άλλα για τον Βενιζέλο, να το βουτήξουν και να του το χρεώσουν ως τραγικό λάθος.
Μια εξαιρετικά έξυπνη και σοβαρή δήλωση, έκανε ο Μίμης ο Ανδρουλάκης, υποβαθμίζοντας το θέμα και δίνοντας του τη σωστή διάσταση, μην τροφοδώντας σχόλια τραγωδίας «ωιμέ! Τι συμφορά! Διάσπαση της ΚΟ!!! »
Το θέμα είναι ότι έκανε μια πολύ καλή ομιλία, καθαρά αρχηγική, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του να μην έχει κάνει κάθαρση και να μην έχει βάλει προεκλογικά, το μαχαίρι στο κόκαλο, ενώ κάρφωσε Σημίτη, λέγοντας ότι το πρόβλημα δεν ήταν μόνο στα τελευταία τριάμισι χρόνια, αλλά και πριν από αυτά, αφήνοντας να εννοηθεί και πολύ σωστά, ότι κακώς χρεώνεται δυο εκλογικές ήττες, αφού στην ουσία η προηγούμενη ήταν του Σημίτη.


8 σχόλια:

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Το λάθος της πλειοψηφίας των μελών και των φίλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι ότι, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ψηφίσουν τον εύκολο δρόμο, της καλά καλυπτόμενης, φιλελεύθερης πολιτικής και της δημαγωγίας, επειδή κάποιοι τους έχουν πείσει, πως κάτι τέτοιο θα τους δώσει πιο άνετα, την καρέκλα της εξουσίας.

Ανώνυμος είπε...

as diabasei kapoios ligo
CHOMSKY opou pilaei gia symmetoxikh
dhmokratia

kai tha katalabei giati ton GIORGO
ton kanoune GIORGAKI
tha ton faei kai aytos
to sistima ths politikhs
kai ton metamodernon-lazopoulon ton media

Γουφ είπε...

o μπαμπας το ανοιξε το μαγαζί, ο γυιόκας θα το κλεισει. Κρίμα.

ανεστης είπε...

Χμμμ... βλέπω το Γιώργο να προσπαθεί να σηκώσει το ανάστημά του αλλά άργησε να το κάνει. Μετά απο μια τόσο σοβαρή ήττα δεν μπορεί να έχει μεγάλη απήχηση αυτή η "παλινόρθωση". Κατα τα άλλα πείστηκα πλέον για την ακαταλληλότητα του Μπένι απλά βλέποντας τα μπουμπούκια που τον πλαισιώνουν (όλοι οι κομένοι απο τον ΓΑΠ).
"Πολιτική"! τη θυμάται κανείς ως όρο;

μαριάννα είπε...

@ Παπαχατζης Παναγιωτης

Κοίτα, δοκίμασαν να το κάνουν και τα θαλάσσωσαν. Από τα χρόνια του Σημίτη. Αν το επαναλάβουν, που δε νομίζω, θέλω να πιστεύω ότι το μηνυματάκι ελήφθη... εκείνο που με ανησυχεί είναι μη γίνει καμιά στραβή και μας μπαστακωθεί ο Βάγκος! Τότε τη βάψαμε. Ελπίζω να μην το πιούμε κι αυτό το ποτήρι. Αρκετές κανάτες ήπιαμε! ;)

Καλωσόρισες!

μαριάννα είπε...

@ Ανώνυμος

Εμπρός;
Ποιός ήρθε;
Τσόμσκι;
Συμμετοχική δημοκρατία;
Ωραίος είσαι Ανώνυμε! Να 'σαι καλά!
Η βάση του πασόκ θα διαβάσει Τσόμσκι ή ηγεσία; Να ξέρω πού θα γελάσω πιο πολύ... :)

μαριάννα είπε...

@ γούφας

Αμ εδώ είναι ο πόνος γούφα μου. Γιατί όταν ο μπαμπάς το άνοιξε το μαγαζί, κάποιοι επενδύσαμε χοντρά. Επενδύσαμε όνειρα! Ότι πιο ακριβό και πολύτιμο! Γιατί το να τα χάσεις όλα γούφα μου, κάπου ελπίζεις ότι μπορεί και να...
Αν χάσεις τα όνειρα...
Ο σκοπός είναι να μην το κλείσει! Αυτό προσπαθούμε. Ή να μην το βουτήξει έτοιμο ο Μπεν και μας πετάξει έξω κλοτσηδόν! Είμαστε που είμαστε στο δρόμο...

μαριάννα είπε...

@ ανεστης

Δεν είναι αργά. Αρκεί να βρει τον εαυτό του... Θυμίσου τι σου λέω...
Να ξαναγίνει ο εαυτός και όχι κακέκτυπο του Αντρέα ή ότι άλλο του υπαγορεύουν ανόητοι συμβουλάτορες.
Σήμερα διέκρινα μια αλλαγή αλλά δεν έκατσε όπως την ήθελε, γιατί πετάχτηκε ο Σημιταράς που ανησύχησε για την ενότητα του πασόκ και που δεν αποφασίσει ακόμα ποιόν θα ψηφίσει!!!!
Ρε τον Γκοντό! Ποιόν δουλεύει; Για αμερικανάκια μας έχει. :)))))