Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Οι πολιτικοί που αγάπησα είναι στον Παράδεισο ή αποσύρθηκαν από την ενεργό πολιτική... Σταύρος Μπένος! Ένας ανατρεπτικός καλλιτέχνης της πολιτικής!

Οι τρεις πολιτικοί που αγάπησα, εκτός από τον Αντρέα!
Τότε που ακόμα μπορούσα να ονειρεύομαι έναν κόσμο καλύτερο...

Όταν η Καλαμάτα γινόταν πόλη πρότυπο, στα χέρια του Σταύρου με τη στήριξη του Αντρέα...

Όταν ο πολιτισμός είχε τους κατάλληλους ανθρώπους, να τον στηρίξουν και να τον προωθήσουν...

Όταν ακόμα κάναμε όνειρα για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση, δυναμική και λιγότερο εξαρτημένη από την κεντρική εξουσία... η αφεντιά μου δίπλα σε δυο αγαπημένους, όντας υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Παλαιό Φάληρο. Φυσικά έχω βγει και καλύτερα σε φωτό και με μαλλί χτενισμένο, αλλά ήταν εκλογές και τρέχαμε ως... Πού καιρός να στολιστούμε... ;)

Βίντεο με την πορεία του Σταύρου Μπένου


Δεν αναφέρθηκα προεκλογικά στον Σταύρο, αν και δεν ήταν υποψήφιος, για να μη θεωρηθεί ότι το κάνω υστερόβουλα, προωθώντας έστω και έμμεσα το πασόκ.
Το κάνω τώρα γιατί εχθές το πρωί άκουσα μια συνέντευξή του στο ραδιόφωνο, που πραγματικά με συγκίνησε και επιβεβαίωσε το θαυμασμό μου στο πρόσωπο του Σταύρου, που έτσι κι αλλιώς είναι δεδομένος.

Μίλησε λοιπόν για την υποψηφιότητα Βενιζέλου και την προσωπικότητα Παπανδρέου. Με κάλυψε απόλυτα ενισχύοντας αυτά που πιστεύω και που γράφω τόσον καιρό. Ότι δηλαδή ο Γιώργος, δεν είναι ο Γιώργος που είδαμε προεκλογικά και γενικά αυτά τα τριάμισι χρόνια. Για όποιον τον ξέρει από παλιά, έμοιαζε να είναι ένας Γιώργος μεταλλαγμένος. Προφανώς κακοί σύμβουλοι τον ωθούν από το ένα λάθος στο άλλο.

Είπε λοιπόν ο Σταύρος πολύ σοφά, ότι ο ΓΑΠ δεν εκμεταλλεύθηκε το συγκριτικό του πλεονέκτημα σωστά, σε σχέση με Βενιζέλο. Το ότι ο Γιώργος, κατά καιρούς όντας βουλευτής ή υπουργός, έχει τολμήσει κοινωνικές ρήξεις πολλές, ενώ ο Βαγγέλης δεν έχει κάνει κάτι ανάλογο.

Ότι ο Γιώργος δεν έκανε την ανανέωση που απαιτούσε η βάση. Ότι δεν τόλμησε να κάνει αλλαγές και τομές, ώστε να δείξει τη διάθεση ενός νέου πασόκ, διαφορετικού από αυτό που ο κόσμος είχε απορρίψει πριν ακόμα του δώσει απλόχερα την εμπιστοσύνη του, το ένα εκατομμύριο των ψηφοφόρων που τον εξέλεξε αρχηγό στο κόμμα. Όλοι αυτοί τον ήξεραν ως Γιώργο Παπανδρεόυ, επιτυχημένο ως υπουργό. Και ξαφνικά είδαν έναν αρχηγό άτολμο, που δεν έκανε καν τις αναμενόμενες αλλαγές και που δεν τόλμησε να χειραγωγήσει τις ομάδες και να αλλάξει πρόσωπα και πράγματα.

Και ότι ο Μπένος που ήταν μαζί του στις φωτιές όταν περιόδευε στα καμμένα, μόνο εκεί είδε τον Γιώργο που ήξερε. Δυναμικό, αποφασιστικό, πραγματικά ανθρώπινο και αγωνιστή.

Ο Μπένος αυτή την περίοδο, έχοντας εγκαταλείψει την πολιτική ενεργό δράση και μάλιστα σε μια εποχή που η επανεκλογή του ήταν σίγουρη, υπενθυμίζω ότι ο Μπένος εκλεγόταν τελευταία στη Β' Αθηνών χωρίς κανένα πρόβλημα, για να ασχοληθεί με την καταγραφή και την ανάδειξη όλων των αρχαίων θεάτρων που είναι πολλά στην Ελλάδα και που δεν τα ξέρουμε καν.

Τρανή απόδειξη σπάνιου είδους πολιτικού, που ο πολιτισμός και η τέχνη είναι γι αυτόν υπεράνω πολιτικής καριέρας ή καρέκλας εξουσίας. Όπως υπεράνω ήταν πάντα η στάση ζωής του. Ζωή σεμνή και απόλυτα ταπεινή, αγαπημένη και δεμένη οικογένεια, μακριά από τα γκλαμουράτα και τα χλιδάτα σαλόνια, με αληθινή αγάπη στην τέχνη, στην ζωή, στον άνθρωπο. Ένας άνθρωπος καλοσυνάτος, εξαιρετικός φίλος, αφοσιωμένος σε οράματα.

Σε όποιο πόστο κι αν βρέθηκε, δούλεψε όχι από την καρέκλα και το πολυτελές γραφείο του. Κατέβηκε στους δρόμους, στα γκρεμισμένα από το σεισμό σπίτια, στους άστεγους και με προσωπική δουλειά και τρομερό αγώνα, άυπνος μερόνυχτα, το είδα με τα μάτια μου αυτό, ξανάκανε την Καλαμάτα πόλη μέσα από τα ερείπια.

Άφησε τη σφραγίδα του σε όποιο υπουργείο πέρασε. Μα Εσωτερικών, μα Πολιτισμού, μα Αιγαίου...

Με οδηγό το πρόγραμμα ΑΣΤΕΡΙΑΣ, που εφαρμόστηκε στα νησιά του Αιγαίου, προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία περίπου 1.000 Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη [Κ.Ε.Π.] απ' άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα. Τα ΚΕΠ είναι μια καινοτομία στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης υιοθετώντας τη φιλοσοφία της «υπηρεσίας μιας στάσης».

Πρόκειται για πλήρη υποκαταστήματα του κράτους, κέντρα ολοκληρωμένων συναλλαγών που εξυπηρετούν τους πολίτες με μια απλή επίσκεψη για όλες τις υποθέσεις τους με το Κράτος, δηλαδή για περισσότερες από 1.000 διοικητικές πράξεις. Το τελικό όραμα για τα ΚΕΠ συνοψίζεται στα εξής:

1. μία επίσκεψη του πολίτη

2. προθεσμία διεκπεραίωσης

3. αποζημίωση, αν δεν τηρηθεί η προθεσμία διεκπεραίωσης

Η αλήθεια είναι ότι από τότε που ο Μπένος έφυγε, σε πολλά ΚΕΠ έχω κάνει χοντρές ταραχές, έχοντας διαπιστώσει μια δημοσιουπαλληλική τεμπελίτιδα και μια διάθεση αποφυγής εξυπηρέτησης. Τρίζοντας τα δόντια όλα γίνονταν αυτομάτως και κανονικά. Δηλαδή ο πολίτης θα πρέπει να είναι ενημερωμένος για τον κανονισμό λειτουργίας και να τον ζητάει από τους υπαλλήλους που αρνούνται εξυπηρέτηση.

Άλλο σημαντικό που έκανε ήταν η τηλεφωνική γραμμή 1502 για τη χορήγηση και ταχυδρομική αποστολή στο σπίτι 70 διαφορετικών πιστοποιητικών, βεβαιώσεων και άλλων δημοσίων εγγράφων με ένα απλό τηλεφώνημα. Η τηλεφωνική γραμμή 1502 κέρδισε το πρώτο παγκόσμιο βραβείο από τον ΟΗΕ ως η πλέον εξυπηρετική για τον πολίτη.

Επίσης το άλλο πολύ σπουδαίο που ίσως δεν το ξέρει ο κόσμος, είναι η νομοθέτηση της εγκυρότητας εγγράφων που διακινούνται με fax και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email].

Ως υπουργός Πολιτισμού ο Μπένος διηύρυνε το Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων (ΕΠΔΠ) σε 21 πόλεις της χώρας και το εμπλούτισε με το Δίκτυο Δημοτικών Κινηματογράφων, το Δίκτυο Εργαστηρίων Εικαστικών Τεχνών, και με την υπογραφή 50 προγραμματικών συμβάσεων με Δήμους της Χώρας για την ανάπτυξη πολιτιστικών προγραμμάτων με στόχο την δημιουργία σημαντικών πολιτιστικών θεσμών στην περιφέρεια και την ανάδειξη της σύγχρονης πολιτιστικής φυσιογνωμίας της χώρας.

Θυμάμαι αξέχαστες μέρες στο Διδυμότειχο όπου γιορτάσαμε τα 100 χρόνια του κινηματογράφου, εγώ ως υπεύθυνη του Δημοτικού Κινηματογράφου Φιλιατρών, που ο τότε άντρας μου ήταν Δήμαρχος και που ο Δήμος τότε ήταν στο Δίκτυο. Το τι δουλειά είχαμε πατήσει στα πολιτιστικά δεν περιγράφεται. Νοσταλγώ πολύ εκείνες τις εποχές των οραμάτων και των ονείρων κι ας ξεθεωνόμαστε στην κούραση και στα ξενύχτια.

Επίσης ως υπουργός Πολιτισμού, εκπόνησε πρόγραμμα αναστήλωσης μνημείων και ένταξής τους στην σύγχρονη πολιτιστική ζωή. Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται 25 αρχαία θέατρα και 50 Κάστρα (Κάστρων περίπλους).

Προώθησε προγράμματα ανάδειξης ευρύτερων αρχαιολογικών συνόλων: Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, Αρχαία Μεσσήνη, Αρχαία Ολυμπία, Πελλαία χώρα.

Α, ξέχασα να πω ότι ως Δήμαρχος Καλαμάτας, εκτός των άλλων πολιτιστικών προσφορών, μέσω ΔΕΠΑΚ που ίδρυσε και που ήταν πράγματι πολλές, ίδρυσε και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας! Τι να πρωτοθυμηθώ...

Τώρα λοιπόν, πώς να μην ασχολείται με τα θέατρα, αφήνοντας πίσω όμως ορφανή τη θέση του, γιατί πολιτικοί σαν τον Σταύρο, ΝΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ!

20 σχόλια:

koulpa είπε...

Έχω μια τάση να σε παρηγορήσω.. αλλά αυτά που είδα σήμερα ήταν ιδιαιτέρως αειδιαστικά.. και κάποια φεδρά.. Τι να μας πει ο κινέζος μετά από 4 χρόνια; Ο beny ήταν αλλού τα χρόνια του εκσυγχρονισμού; Όταν εδημιουργήτω το κλήμα που 3,5 χρόνια μετά (και με όσα έκανε η ΝΔ για να βοηθήσει) δε φαίνεται να μπορεί να ανατραπεί..;.. Δε βλέπω να γλυτώνεται ο beny.. και αν τώρα φέρεται σαν αυτοκράτωρίσκος σκέψου τι μέλλει γεννέσθαι.. Τον Ανδρουλάκι δεν τον άκουσα..
Αυτά ήταν για το προηγούμενο..χμ..
Γιατί αποσύρθηκε;
Υπάρχει κάποιος στο σημερινό ΠΑΣΟΚ που να σε εκφράζει;
Όπως πάω θα σχολιάσω και το επόμενο ποστ:):)

μαριάννα είπε...

@ koulpa

χαχαχαχαχαχαχαχα! Λάθος ποστ!
Ναι. Υπάρχει. Ο Μπένος! :)))))))

Φιλιά!;)

koulpa είπε...

..Mα είπες ότι αποσύρθηκε!!
Δεν υπάρχει κανένας;..
"Απόκληρο με είπες μια βραδυά
καιμου'μεινε από τότε η ρετσινιά.."
Τι να κάνω αυτό μου ήλθε τώρα..
Καληνύχτα:):)

μαριάννα είπε...

Ε, αυτό είπα κι εγώ! χαχαχαχαχαχα!
Ότι αυτοί που αγάπησα ή πέθαναν ή αποσύρθηκαν!
Κοίτα για να μιλήσω σοβαρά, υπάρχουν κάποιοι σοβαροί πολιτικοί στο πασόκ. Οι πιο πολλοί δεν είναι καν βουλευτές. Εγώ λόγω ενασχόλησης με το χώρο και στην επαρχία και στην Αθήνα, γνωρίζω άτομα αστεράτα. Αλλά πού να φύγουν τα παλιά ραμόλια... ζόμπι κατατήσανε, εκεί. Επιμένουν. Και δεν εννοώ μόνο τους γέροντες, εννοώ γενικά τους παλιούς.
Αχ! Και να με φώναζε ο Γιώργος! Θα του έκανα εκκαθάριση σε μια νύχτα! Θα του κανα ένα πασόκ να πετάει... που φοβάται το κόστος μη χάσει η Βενετιά βελόνι! Όξω ....στη απ'την παράγκα! Το θυμάσαι το σύνθημα της Μαλβίνας;

Ωραίο τραγούδι σου ήρθε...

Αν δεν είχα κι εσένανε τί θα ήμουν στη γη; Μπορεί αλήτρα να 'μουνα να 'χα καταστραφεί...

Και μένα αυτό μου ήρθε... ;)
Καληνύχτα!

Ανώνυμος είπε...

Σταύρος Μπένος: Ο υπουργός Αιγαίου!

Ως Υπουργός Αιγαίου Φεβρουάριος 1999 - Απρίλιος 2000 συνειδητοποιώντας ότι "τίποτε στο Αιγαίο δεν είναι ίδιο με την ηπειρωτική Ελλάδα" προτείνει ειδικές νησιωτικές πολιτικές.
Τώρα κατάργησαν το υπουργείο ή λένε το συγχώνευσαν με το ΥΕΝ= Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής. Ότι αφορά στο Αιγαίο διοικεί ο Πάνος Καμμένος (Με άλλα λόγια στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη κ.λ.π. & κ.λ.π.)
Ο Στ. Μπένος είναι διαχρονική, σταθερή αξία για μένα που ζω τα μεγάλα προβλήματα του Αιγαίου και υποστηρίζω ότι άφησε ανεξίτηλο στίγμα.

μαριάννα είπε...

Ως Υπουργός Αιγαίου (Φεβρουάριος 1999 - Απρίλιος 2000) συνειδητοποιώντας ότι "τίποτε στο Αιγαίο δεν είναι ίδιο με την ηπειρωτική Ελλάδα" προτείνει ειδικές νησιωτικές πολιτικές και θέτει σε εφαρμογή τρία επιχειρησιακά προγράμματα:

1. Το Πρόγραμμα "Αστερίας" για την διοικητική εξυπηρέτηση των πολιτών

2. Το Πρόγραμμα "Ιπποκράτης" για την υγειονομική θωράκιση των νησιών

3. Το Πρόγραμμα "Ασπίς" για τη διαχείριση κρίσεων στο Αιγαίο.



Στον κρίσιμο τομέα των μεταφορών στο Αιγαίο:

1. Αυξάνει τα δρομολόγια των συνδέσεων των μικρών νησιών

2. Εισηγείται το "ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" για την επίλυση του προβλήματος των μεταφορών.

3. Εγγράφει κωδικό στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Αιγαίου για την επιδότηση των άγονων αεροπιρικών γραμμών.



Διαβλέποντας τη μεγάλη σημασία των νέων τεχνολογιών για το νησιωτικό χώρο:

1. Θετει σε εφαρμογή το πρόγραμμα "ΣΧΕΔΙΑ", ένα πρόγραμμα τηλε- εκπαίδευσης για τη βοήθεια των παιδιών των δημοτικών σχολείων των μικρών νησιών και των απομονωμένων περιοχών.

2. Θέτει σε λειτουργία πλωτό, πλήρως εξοπλισμένο ιπτάμενο δελφίνι, το οποίο υποστηρίζει πρόγραμμα τηλε-ιατρικής και επισκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα μικρά νησιά και τις απομονωμένες περιοχές παρέχοντας ιατρική κάλυψη.

3. Εισάγει την τηλε-διάσκεψη. Η πρώτη τηλεδιάσκεψη γίνεται στη Ρόδο μεταξύ των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη.



Ταυτόχρονα

4. Καταρτίζει επιχειρησιακά προγράμματα για την απασχόληση, τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, την προστασία του περιβάλλοντος.

5. Καταθέτει "Σχέδιο για την Ανάπτυξη του Νησιωτικού Χώρου" για την προώθηση των παραπάνω πολιτικών, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης για να χρηματοδοτηθεί από το Γ΄ ΚΠΣ.


Κατάλαβες τώρα φιλενάδα, που κάποτε με ρώτησες, πώς εγώ ως έξυπνος άνθρωπος, ήμουν στο πασόκ τόσα χρόνια;

Για κάτι Μπένους! Είναι η απάντηση. Και ξέρεις νομίζω ότι όταν λέω κάτι το εννοώ...
Συχνά όμως οι καλοί πολιτικοί, θέλουν να κάνουν πολλά, αλλά δεν τους αφήνουν πολλά και διάφορα. Δεν είναι της παρούσης να τα πω.
Όμως έχουν δει πολλά τα μάτια μου όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχαριστώ για την αντιγραφή... :)

koulpa είπε...

Aν το είχε ανθιστεί.. και είχει εκδιόξει τα λαμόγια του εκσυγχρονισμου.. (θεά η Μαλβίνα:()είχε αναδείξει νέα πρόσωπα να ασχοληθούν με την αντιπολήτευση.. μπορεί να μην κέρδιζε τις εκλογές αλλά θα κέρδιζε την εκτίμησή μου (και κάποιου 20% ελπίζω)..:)
Tώρα..
"..μαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες
μαραμένα και τα γιασεμιά.."
..δε τον βλέπω να προλαβένει να αναδιπλοθεί..
Φιλιά:)

Ανώνυμος είπε...

Μαριάννα,
Συμφωνώ μαζί σου κι όπως είδες αν και υπήρξα πικραμένη από το ΠΑΣΟΚ, δεν αδίκησα τον κο Μπένο, ακριβώς επειδή με έπεισε για τις προθέσεις του, διότι είδα έργο. Δεν έγιναν όλα όσα αναφέρεις, αλλά όπως συμπληρώνεις κάποιους πολιτικούς δεν τους αφήνουν να δημιουργήσουν.
Σημειώνω ότι είναι από τους ελάχιστους της εποχής, που όταν έφυγε από το Υπουργείο Αιγαίου στενοχωρήθηκα ειλικρινά πάρα πολύ. Δε μπορώ να αξιολογήσω το ίδιο κι άλλους (που ψηλά- χαμηλά κάτι έκαναν) πριν ή μετά απ' αυτόν κι ας ήταν δυο συμπατριώτες μου. Συνεπώς για μένα ο άνθρωπος είναι φαινόμενο. Αυτούς τους Μπένους, δεν τους αδικώ, γιατί σηκώνω πολλά κιλά «λωλάδα» αλλά διακρίνω το καλό και να το λέω από όποιο κομματικό χώρο κι αν προέρχεται.

μαριάννα είπε...

@ SMC

Να σε ρωτήσω κάτι κι αν ξέρεις μου απαντάς. Δεν έγιναν στο νησί σου; Δεν έγιναν γενικά; Έγιναν και μετά έμειναν στα χαρτιά; Γιατί ξέρω καλά ότι ο Μπένος υλοποιεί ότι λέει. Κι επειδή αυτά τα γράφει στη σελίδα του, αποκλείεται να γράφει πράγματα που δεν έγιναν.
Κατά τα λοιπά, συμφωνώ μαζί σου. Αν και νομίζω ότι αυτό κάνουν όλοι οι λογικοί πολίτες.
Εκτός από τους βαμμένους, τα κλασικά κομματόσκυλα, που αυτά είναι εκτός συναγωνισμού. :)

cropper είπε...

Αχ, που να προλάβω να πω όσα θέλω; Γι' αυτό και τα προηγούμενα ποστ;
Αναγκαστικά, συνθηματολογώ:

- Ο Marcel Marceau πέθανε. Ζήτω η τέχνη του!

- Χρυσούλα Βακιρτζή. Μπράβο! Ζήτω η Ποίηση!(Αυτό μάλλον μου ξέφυγε.)

- Ο Βενιζέλος θα μας πεθάνει. Κάτω οι άπληστοι.

- Ο Σημίτης ... (ε, όχι και για τον Σημίτη σύνθημα).

- Μπένος. Είδες, λοιπόν, που μέτρησες στα δάχτυλα του ενός χεριού σου αυτού του είδους τους πολιτικούς. Φαίνεται δεν επαρκούν. Είναι μειοψηφία, όπως κι ο κόσμος που θέλει πραγματικά αλλαγή κι όχι να βολεύεται, όπως-όπως. Ζήτω η ελπίδα!

ΥΓ. Πράγματι, χάλια η φωτογραφία. Σαν υποψήφια δημοτική σύμβουλος είσαι.
:)))))))))))))))))))))))))))))
Φιλάκια και πέρασε να σε κεράσω ένα ποτό.

Ανώνυμος είπε...

Μαριάννα,
Είναι μεγάλη ιστορία αυτό που ρωτάς. Ο εκάστοτε υπουργός είχε την αίσθηση ότι ήταν υπουργός Μυτιλήνης, γιατί η έδρα είναι εκεί και το μεγάλο κέρδος το εισπράττει το νησί αυτό.
Ο κος Μπένος έκανε υπέρβαση. Σχεδίασε για όλο το Αιγαίο. Δεν φαντάζεσαι τι σημαίνει αυτό για τους ακρίτες που ζούμε στο έλεος του Θεού και κατά τύχη αποκομμένοι από το κράτος των Αθηνών.
Ο άνθρωπος αυτός είχε όραμα και το υλοποιούσε όσο καλά μπορούσε έως το 2000. Μετά ανέλαβε άλλος. Ξέρεις ότι ο καθένας κάνει τους δικούς του σχεδιασμούς και συνήθως δεν τελειώνει έργο του προκατόχου του, έστω κι αν αυτό είναι καλό. Έτσι στον ένα χρόνο και δύο μήνες που έμεινε ότι είπε το έκανε ο κος Μπένος. Αυτά που σχεδίασε δεν προχώρησαν όσο θα έπρεπε, γιατί ο επόμενος υπουργός εστίασε διαφορετικά στα προβλήματα. Συνεπώς όσο υπήρχε Μπένος, γινόταν έργο στο Αιγαίο κι όχι μόνο στο νησί μου. Αυτονόητο είναι ότι ο άνθρωπος ότι πρόλαβε έκανε και το έκανε με αληθινό ενδιαφέρον.
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα, αλλά κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.

μαριάννα είπε...

@ cropper

Χμ... Να που συμφωνήσαμε ή σχεδόν και μια φορά πολιτικά! Καλό κι αυτό...:)
Είναι μια πρόοδος.
Θα 'ρθω για ποτάκι. Περιμένω να νυχτώσει λίγο να μαζευτεί ο καλός κόσμος ;)

μαριάννα είπε...

@ SMC

Σαφέστατα και με κάλυψες. Και ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που έκανες.
Καταλαβαίνω απόλυτα αυτά που γράφεις και τα παράπονά σου. Ξέρω τι περνούν τα νησιά και πόσο τα νοιάζονται και πώς και ποιοί τα νοιάζονται. Μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα...
Υποθέτω ότι ο Σταύρος δεν αποσύρθηκε τυχαία από την πολιτική.
Έχω καιρό να τον δω όμως και για να πω την αλήθεια μου θα το επιδιώξω όταν ξανάρθω.
Είναι πραγματικά κρίμα οι υγιείς άνθρωποι να αποσύρονται και να μένουν... οι άλλοι. Δε θα κάνω χαραχτηρισμούς γιατί θυμώνω και γίνομαι σκληρή.
Καλό σου βράδυ κι ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Τις θεωρώ σημαντικές. Μακάρι όλοι να ήταν πληροφορημένοι για ότι αφορά τον τόπο τους σαν εσένα... Με ενεργούς πολίτες, ίσως να ήταν καλύτερος ο κόσμος.

koulpa είπε...

ΑΑΑ.. κι ένα ωραίο που άκουσα από το Ρέπα νομίζω μέσα στην αναμπουμπουλα "..αν είχαμε στοση αγωνιστικότητα πρίν μπορεί να μη χάναμε..":):)

μαριάννα είπε...

@ koulpa

Όχι πες μου τώρα γιατί σου κάνει εντύπωση αυτό; Άδικο έχει ο άνθρωπος; Αν είχαν τόση αγωνιστικότητα θα χάναμε; :ΡΡΡΡ
Τί έγινε; Το ξενυχτάμε απόψε; ;)

koulpa είπε...

Μα πέθανα στο γέλιο όταν το άκουσα..:):)
Προθεσμίες.. παραδόσεις.. χαμηλή παραγογηκότητα τις προηγούμενες μέρες.. ήλθε και στούμπωσε και δε προκάμω..:):)

ανεστης είπε...

RESPECT!
Στους πολιτικούς που τιμούν την πολιτική, το όραμα, που πίστεψαν σε καλύτερη Ελλάδα και που δεν περίμεναν να μετρούν πολιτικά κόστη και μετρήσεις.

Και σε σένα ακόμα περισσότερο που ακόμα επιμένεις να ονειρεύεσαι καλύτερη πολιτική

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

Καλημέρα Μαριάννα :-)

στηρίζω Καψάνη Αγιορείτη, Μπένο δεν δύναμαι διότι ο μύσταξ του ήταν θαλερός και πανέμορφος, αν και του λείπει λίγο μπόι, ενώ τώρα φαίνεται πολύ Ρέππας ... :-)

Καλό μυαλό αλλά ....μόνος και σε κοινωνία εχθρική σε ότι δημιουργικό...
Αντρέ δεν γίνεται διότι δεν πρόσεξε και έμπλεξε με τη Μαργαρίτα ... η Δήμητρα μπροστά της Αγία :-)

Μερκούρη, με συγκινεί μόνο γιατί ανακαλεί μνήμες παλιές, δεκαετίας 50-60 μετά δεν μπορώ να πω οτιδήποτε,ανέκαθεν το παθοκ με απωθούσε ήταν τόσο ορατό τι θα καταντούσαν.
τελικά το κρατίδιο αυτό κατά λάθος υπάρχει ακόμα ... και αυτό μας ματώνει περισσότερο.

αυτά και συγνώμη για τη πίκρα που βγάζω και την μοιράζομαι με όσους διαβάζουν.
Αβε

μαριάννα είπε...

@ ανεστης

Α ρε συντροφάκι! ;)
Σε μια άλλη ζωή, μάλλον κάπου κοντά βρεθήκαμε εμείς οι δυο.
Κάτι κάναμε πολιτικά μαζί, δε γίνεται. Ήσουνα στα ίδια όνειρα! :))))

μαριάννα είπε...

@ Γατος_με_απαλες_πατουσες

Καλώς το τετραπέρατο γατί μου!:)
Μην ανησυχείς γατούλη μου. Την ίδια πικρία βγάζουμε όλοι μας. Σε τελική γιατί είμαστε εδώ; Για να τα λέμε και να ξαλαφρώνουμε.
Α, τον ξέρεις βλέπω τον αδερφό του Καψάνη. Τον πατέρα Γεώργιο. Εκλεκτή προσωπικότητα. Και που να γνωρίσεις τον δικό μου Καψάνη! Τον Δήμαρχο! Τον λατρεύω! Άγιος άνθρωπος με κουλτούρα. Αλλά όχι παρωχημένος άγιος. Υπέροχος άνθρωπος! Επί Δημαρχείας του πέταγε το Φάληρο! Τώρα... πίιιιιικρααααααααα.;)
Όπως βλέπεις είμαστε κι άλλοι πικραμένοι.

Σε φιλώ!