Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

frankiethecat, Σ' όλη τη ζωή μου θά 'σαι το γατί μου! Δε θα ξαναδώσω σ' άλλη γάτα την ψυχή μου...Μαριανίνα Κριεζή, Η Σερενάτα

Όλοι μας κατά καιρούς, έχουμε θαυμάσει κείμενα άλλων ιστολόγων. Πολλές φορές έτυχε να πω, βρε τον μπαγάσα τον Καιρό! Μεγάλη πένα και κυρίως εύστοχη και ευρηματική! Και πρόσφατα με το άρθρο του που έχω λινκ στο πλάι. Και πολλών ποιητών και ποιητριών δημιουργίες, έχω θαυμάσει. Και με πολλούς από σας έχω ταυτιστεί. Πολιτικό κείμενο όμως σπάνια με εξιτάρει έτσι, εντελώς απόλυτα και ποιητικά! :)
Ο Φράνκι ο Γάτος, είναι μεγάλη μυαλουδάρα και μόνο από το ότι παρατούσε την τάξη και κατέβαινε για μπαλάκι εν ώρα μαθήματος. :)
Ο Καζαντζάκης είχε πει: Σώπαινε δάσκαλε, ν' ακούσουμε το πουλί!
Δε λέω άλλα, τα είπα στον ίδιον. Σας αφήνω να τον απολαύσετε... όσοι δηλαδή, δεν το έχετε ήδη κάνει.
Γράφει λοιπόν το γατί, όνομα και πράμα:

Έφοδος στα Χειμερινά Ανάκτορα του Ζαππείου

Posted by frankiethecat on September 19th, 2007




Η Βενιζελιάς ως θέαμα , ο άμεμπτος-αλάνθαστος υποψήφιος, ο την άκρα λεπτομέρεια διαχειριζόμενος πολιτικός.



Απορίες ενός αστού παρατηρητή



Ω εσύ πανάξιε και μέγιστε Υπηρέτη της Επιστήμης, διηγήσου μας την σοφία της ζωής. Πως δηλαδή εσύ που τόσο τους άλλους κρίνεις , κατατάσσεις, επεξηγείς, αναλύεις, καρατομείς δεν φρόντισες τον εαυτό σου να προστατέψεις απο την εικόνα που εκπέμπει. Πως δηλαδή Σεβαστέ Υπηρέτη το σώμα σου σε πρόδωσε; Τι υποκρύπτει η βουλιμία που σε διακρίνει; Πως - σε όσους γνωρίζουν - το βλέμμα σου διηγείται το σκότος και τις σιωπηρές άνομες σκέψεις σου. Πόθεν ο λεκτικός αυτός στόμφος ; Η τόσο θαυμαστή πολυμάθεια, η τόσο ευκόλως εκφερόμενη λύση παντός προβλήματος μήπως κάτι άλλο βαθύ μας αποκαλύπτει;; Παντεπόπτα Ευάγγελε έχετε ακούσει την σιωπή σας ; ή την αποστρέφεστε ;



Παρατηρήσεις του αυτού συγγραφέως



Επεθύμησε να κάνει τις δηλώσεις του εις το Ζάππειον , χώρο ο οποίος τη βραδυά των εκλογών χρησιμοποιείται από τους αρχηγούς των κομμάτων. Ήθελε να συμβολίσει την είσοδο του ως υποψηφίου προέδρου του ΠΑΘΟΚ με ταρατατζούμ, ιδού εγώ έμπροσθεν του μικροφώνου του αρχηγού … εγώ είμαι ο αρχηγός από τούδε και εις το εξής. Τόσο ισχυρή είναι εντός του η επιθυμία της εξουσίας που πράγματα άπρεπα και αλλόκοτα τον ωθεί να διαπράττει !! Συνάντησε γιά κακή του τύχη, όπως του έπρεπε δηλαδη, την αίθουσα να δέχεται τις στοργικές φροντίδες των καθαριστριών. Κατέληξε στα σκαλάκια του Ζαππείου, καλή ώρα σαν τους γλυκύτατους κόπρους που απολαμβάνουν τον χειμωνιάτικο ήλιο. Φώναξε δε μια ακατανόητη λέξη “ΠΑΡΩΝ” , άραγε ποιός ήταν ο απουσιολόγος;; Αυτή η αποτυχημένη εισβολή είναι σαν μια προβολή του μέλλοντος στον παρόντα χρόνο !!! Να την θυμάστε



Χθες το βράδυ, εκεί στο Μεγκατσάνελλο δίπλα στον John Pretender, αυτοαπαλύφθηκε μιάς και δεν γνωρίζει την αξία του μετρημένου λόγου, όσο φουσκώνει κανείς τόσο αυξάνει τον κίνδυνο κλαταρίσματος. Είπε απλά ότι ο ΓΑΠ στις 01:00 το βράδυ τους διάβασε το κείμενο και αμέσως βγήκε στη τιβι, δεν τους έδωσε χρόνο να μιλήσουν για το θέμα αυτό. Δηλαδή για την ενέργεια του υπεύθυνος ήταν ο άλλος, όχι αυτός.

Τότε αποφάσισε να πάει στη Ζάππειο Παιδική Χαρά !!!



Ω πόσο αχρείο η πολιτική καταντά τον άνθρωπο !!!



Να θυμήσω ως παρατηρητής το εξής: Ο Λομβαρδός Αντρέας απο τις 19:00 το απόγευμα έλεγε ” έχω άποψη και θα την πω, θέλω όμως να έχουμε πραγματικά αποτελέσματα και μάλιστα της Β’ Αθήνας, θα μιλήσω όταν θάχουμε το 25% των αποτελεσμάτων, κάνω πολιτική και έχω συναίσθηση των ωρών” . Οι συνωμότες δεν είναι ποτέ τέλειοι … απλώς οι φρουρές πάντα κοιμούνται μαζί με τον Ηγεμόνα που υποτίθεται οτι φυλάνε.



Μα γιατί ο Ευάγγελος δεν μίλησε απο την Χαριλάου Τρικούπη;



Άλλοι λένε ότι οι Νομικοί αποφεύγουν τον τόπο του εγκλήματος, διότι έτσι θα γίνουν αντιληπτοί. Θυμούνται πάντα αυτό που όλοι ξέρουμε και θέλουν να το ξορκίσουν.

Άλλοι λένε, ο Τζουμάκας πχ. γιατί ο Ευάγγελος ήταν παλιά στην Ένωση Κέντρου, στο ΚΟΔΗΣΟ και κάποτε συμπράττων με τον Δημοκρατικό Αγώνα [φοιτητική παράταξη ΚΚΕ(εσ)], δηλαδή έγινε αργά ΠαΘοΚ , αν έγινε ποτέ, και ίσως να είναι μόνο το Μεγαλείο του Εαυτού του .



Ο συγχωρεμένος ο Φλωράκης, μόνο αυτός θα μπορούσε να τον ζωγραφήσει με μια λέξη.



Οι Γερμανοί λένε για τρείς καθηγητάδες ότι μπορούν μια χώρα να την διαλύσουν, στην Ελλάδα αποδείχτηκε ότι αρκεί ΕΝΑΣ. Παράδειγμα τρανό ζήσαμε απο τον κουβαλητή της τσάντας του Καράγιωργα.



Βέβαια 7 καθηγητάδες συνιστούν Ευάγγελο , χάσανε, το SKIP το συνιστούν 29.



στο παρόν σημείωμα θα υπάρχουν διαρκείς ανανεώσεις, να έρχεστε συχνά

16 σχόλια:

μαριάννα είπε...

!!!!!!

K-Top είπε...

Και για να καταλάβετε πως βγαίνουν οι βρώμες στον πιο συνομωσιόπληκτο λαό της Ευρώπης:

"O Beni γίνεται μάρτυρας για το ΠΑΣΟΚ. Ρε παιδιά είναι δυνατόν να είναι τόσο ηλίθιος και τόσο αβυσσαλέα διψασμένος για εξουσία? Σκεφτείτε το λίγο.. γραμμή από το Γιωργάκη ακολουθεί... Βγαίνει μπροστά σαν κακός για να συσπειρώσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ γύρω απο τον Γιωργάκη ρε!"

μαριάννα είπε...

@ Atron

Καλό το παραμύθι σου αλλά λείπει ο δράκος. Εν προκειμένω, η βάση.
Άκου λοιπόν(που λέει και η Δήμου).
Οι μικροκατασκευαστές πλυντηρίου που συνιστούν χοντρό και οι υποστηρικτές του, ειλικρινά, χ...αν για μια συσπείρωση γύρω απ' το Γιώργο. Αυτά τα προετοίμαζαν καιρό τώρα. Δεν είναι τυχαίες όλες οι λάθος κινήσεις που έγιναν και που υποδείκνυαν στον ΓΑΠ να κάνει. Του πριονίζανε την καρέκλα κανονικά. Πολύ φοβάμαι ότι κι ο Λαλιώ στο κόλπο ήταν. Εκτός αν φύρανε, λέμε. Γι αυτό έτρεξε το κακομαθημένο μπουλόθρεμα στο Ζάππειο να κάνει τον αρχηγό. Να προλάβει αντιδράσεις των μη μιλημένων. Αλλά την έκατσε. Δεν θα του κάτσει. ;)

K-Top είπε...

Δυστυχώς ότι και να γίνει το ΠΑΣΟΚ χωρίστικε στα 2. Και για κακή μας τύχη, προς το παρόν προβλέπεται μία πορεία αντίστοιχη με αυτή των Torries στην Βρετανία.

Μακάρι να βγω ψεύτης γιατί φαντάζομαι όλοι καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνο είναι να έχεις μόνο ένα πραγματικά μεγάλο και ταυτόχρονα ενωμένο κόμμα. Όποιο και αν είναι αυτό, όπου και να κάθεται στη βουλή...

Ανώνυμος είπε...

χαιρετώ από τη μερία μου. έτυχε να βρω το blog από ένα φίλο και μου φάνηκε ενδιαφέρον. το δικό μου σχόλιο είναι οτι τα ίδια είναι, απλώς ο γιωργάκης ειναι και βλάκας από πάνω ή καλύτερα κουτοπόνηρος. Ο βενιζέλος, απ'την άλλη, τα μόνα θετικά είναι οτι ξέρει να μιλάει και ειναι πιο δραστήριος ( αν και χοντρός, χαχαχα).

drunk tank είπε...

Μαριάννα μου ,άσε καλύτερα την πολιτική σε αυτούς που τους πρέπει, στους χοντρούς και στα λαμόγια.
Δώσε μας κάτι καλλιτεχνικό, έχεις καιρό να μου συστήσεις κάποιον ποιητή! με στενοχωρείς!
Τον κόσμο δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε. μπορούμε όμως να τον κάνουμε ωραιότερο. έτσι θα αλλάξει κιόλας κάποια στιγμή. δε μπορεί, θα αλλάξει αφού θα είναι ομορφότερος.
και ομορφότερος γίνεται με την τέχνη, την ομορφιά την ίδια. όχι με συνομωσιόλογίες και λοιπές συζητήσεις πολιτικής.
περιμένω καινούριο ποστ με αγωνία
φιλιά

Cle Petridou είπε...

:)

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

ευχαριστω σε , το γουσταρα να το γραψω πολυ το ποιημα και τωρα αργα το βραδυ του εβαλα και ουρα.
Τωρα το θεμα ειναι οτι η γατα Τζιλντα , 2.5 ετων με θελει μονο δικο της ...μαλλον πρεπει να την απατησω, αλλα γκαμοτο ενω εγω εχω απαλες πατουσες αυτη εχει κατι νυχια ... αστο καλυτερα :-)
καληνυχτουα

habilis είπε...

Ασχετο τωρα με το post , σκευτομουν το ταξιδι σου , το μακρινα ταξυδι με αυτοκινητο , τον κινδυνο στους δρομους.Σαν να ειχες εναν πανηκο φευγοντας , για τον χοντρο , για το blog ,μου εβγηκε μια ανησυχια , δεν μασας ομως ....

μαριάννα είπε...

@ Atron

Δεν πα' να χωριστεί και τα δεκατέσσερα! Γέμισε ο κόσμος γλείφτες. Να ξεράσω μου ήρθε, όταν λινκ του Ομπσέρβερ, με οδήγησε στα μπενοσχόλια. Τέτοιοι που είναι κι οι πασόκοι, τέτοιους θέλουνε. Μπενούτσο θέλουνε, μπενούτσο ας φάνε. Προσωπικά, δε θα το δω το μέρος βου, στο εργάκι.

Τώρα κοίτα, χειρότερη η νδ από το νυν πασόκ, μπορεί και να μην είναι. Και μην ανησυχείς, με ισχυρά τα αριστερά κόμματα και χαμηλή αυτοδυναμία, θα έχει καλύτερη αντιπολίτευση απ' ότι από ένα δεξιόστροφο μπενικό πασόκ. Κοιμήσου ήσυχα. Τί είχαμε, τί χάσαμε εμείς; Δώκαμεν, δώκαμεν κι εμείς και ο μακαρίτης που το έφτιαξε, για να έρθουν οι άσχετοι να το διαλύσουν, να δηλώνοντας υποταγή και να θέτοντας εαυτόν στη διάθεση ποιανού; Του Αρχομανή και της ξινίτσας!
Γι αυτό σου λέω πάμεεεε
πάμε να φύγουμε από 'δω
και μη ρωτάς πού πάμε...

Καλό βράδυ συντροφάκι! Και μη μασάς. Εμείς εδώ θα είμαστε όπως πάντα. Παρόντες και παρούσες! ;)

μαριάννα είπε...

@ Φώτης Τζώρας

Καλωσόρισες! :)
Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε. Εγώ τον Γιώργο, δεν τον θεωρώ βλάκα. Τον θεωρώ αγνό και συνεπώς ευάλωτο, άσχετο από πολιτικά τερτίπια και αντιαισθητικές συμπεριφορές. Ευγενής και σεμνός από κούνια, δεν κάνει για το ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Εμείς μάθαμε σε βαρβαρισμούς, στους τάχα μου και καλά δυναμικούς αγενείς και στις χώστρες. Μακάρι να φύγει ο άνθρωπος να μην πληγωθεί άλλο, από τους Ισκαριώτες και τους γλείφτες, που ενώ του την φέρανε για να αναδειχτούν, ζητάνε και τα ρέστα.
Μέσα στα σχόλια στο μπλογκ του Βενιζέλου, υπήρξαν και μερικές αξιοπρεπείς παρεμβάσεις με ερωτήσεις φωτιά. Πάλι καλά...

μαριάννα είπε...

@ Κωνσταντίνος Π

Δηλητηριαζόμαστε Κωνσταντίνε μου και μέχρι να αποτοξινωθούμε, θέλουμε το χρόνο μας. Μεσολάβησε και το ταξίδι μου και αλλάξαμε για λίγο πλεύση. Θα επανέλθουμε σιγά σιγά.

Φιλιά!

μαριάννα είπε...

@ για την Αρλέτα

Το 'πιασες το υπονούμενο μικρή! :)

Φιλιά!

μαριάννα είπε...

@ Γατος_με_απαλες_πατουσες

Νύχια ε; Να κάτσεις καλά λοιπόν στη γάτα Τζίλντα και να μην την προκαλέσεις. Λυσσάρες κι επικίνδυνες είναι... :))))
Να είσαι καλά γατούλη να απολαμβάνουμε την πένα σου! Εγώ ευχαριστώ για τα ωραία που γράφεις!

μαριάννα είπε...

@ habilis

Τι γλυκός που είσαι μωρέ! Έλα μια αγκαλίτσα σφιχτή σφιχτή! Με συγκινείς... Μην ανησυχείς μάτια μου. Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει. ;)
Ο καημός μου ήτανε μη μου χαλάσει το χρώμα στο αυτοκίνητο, γιατί έπεφτε σε μέγεθος σχεδόν καρυδιού και με απίστευτη ορμή. Πάντως επειδή οι περιβαλλοντικές συνθήκες άλλαξαν, πολλά έχουνε να δουν τα μάτια μας από δω και πέρα. Τόσα χρόνια ταξιδεύω, αυτό δεν το ξανάζησα.

Πολλά πολλά πολλά φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Αν και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πολύ συμπαθής - σε μένα τουλάχιστον - σαν στυλ και ύφος πολιτικού , οι αριθμοί δείχνουν ότι δεν κατάφερε να πείσει ( ή να εμπνεύσει) το εκλογικό σώμα . Σίγουρα έχει ευθύνες και ο ίδιος κάτι που δεν αρνήθηκε άλλωστε . Ας ψάξουν να βρουν τις αιτίες κι ας δώσουν την εμπιστοσύνη σ' όποιον αρχηγό επιλέξει η πλειοψηφία των μελών ή φίλων .

Από την άλλη θεωρώ αισχρότητα τον ευτελισμό κάποιου πολιτικού εξ αιτίας της εμφάνισής ή του πολιτικού του παρελθόντος . Υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες ικανές να δώσουν λύση σε κάθε πρόβλημα , αρκεί να γίνονται σεβαστές από όλους κι όχι κάποιοι να αυτοανακυρήσονται σε "τιμητές" του συγκεκριμένου χώρου .
Πάντως δεν πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα διασπαστεί .

charmingman