Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007

«Γιώργο, χάσαμε...» H γνωστή ατάκα του Αρσένη, κολλάει γάντι.


Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 1996
Εκλέγεται ο Κώστας Σημίτης... Μια βραδιά θρίλερ. Δεν έχει νόημα μια πολιτική αναδρομή. Τα θυμόμαστε όλοι.
Όταν ο Αρσένης, που είχε με τέχνη περισσή, μείνει έξω από το δεύτερο γύρο, αφήνοντας Τσοχατζόπουλο απέναντι στον Σημίτη, έτσι ώστε να είναι βέβαιη η νίκη του δεύτερου, βγήκε να χαιρετήσει τον νικητή Σημίτη, είπε την ατάκα: «Γιώργο, χάσαμε...» Με τον τρόπο αυτόν, περιέγραψε την ιστορία κάποιου χωρικού, που ήρθε στην πόλη ακούγοντας μια φωνή που του έλεγε να παίξει όλα του τα χρήματα στον ιππόδρομο, στο άλογο με το νούμερο τρία. Tο έκανε, κι ενώ το άλογο πήγαινε στην αρχή καλά, τελικά έχασε κι έτσι κι ο ίδιος έχασε όλα του τα χρήματα. Tότε, απογοητευμένος, άκουσε την ίδια φωνή να του λέει απλά: «Γιώργο, χάσαμε».
Εμ... μάλλιασε η γλώσσα μας σύντροφοι να τα λέμε. Εσείς στην κοσμάρα σας. Ο λαός μίλησε και μίλησε καλά. Η ΝΔ είχε μια σημαντική φθορά, αλλά όχι τόση όση θα έπρεπε μετά τα τόσα, όσα συνέβησαν.
Το ουσιαστικό και χοντρό ράπισμα το φάγατε εσείς! Ως αξιωματική αντιπολίτευση! Αν είναι δυνατόν! Οι ανόητες επιλογές και το γερασμένο πια σχήμα, δεν τραβάνε.
Πολλά πρέπει να γίνουν την επόμενη μέρα... ανασύσταση, επαναπροσδιορισμός, ανάσυρση νέων αξιόλογων μελών από την αφάνεια, απόσυρση των ζόμπι, αλλαγή αρχηγού... και πολλά άλλα. Όλοι οι παλιοί να πάνε σπίτι τους! Μπάστα! Μπούχτισε ο κόσμος!

Τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους φίλους αριστερούς, που τα ποσοστά των κομμάτων τους αυξήθηκαν σημαντικά και στους φίλους νεοδημοκράτες που το κόμμα τους επανεξελέγη και τους εύχομαι σύνεση και καλή δύναμη! Μακάρι να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν πριν. Το ότι δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη, νομίζω δεν είναι της παρούσης.


Για μας τους άστεγους...


50 σχόλια:

koulpa είπε...

Χάσαμε...
Το ΠΑΣΌΚ κατάφερε να εισπράξει απόλιες όντας αντιπολήτευση..
Ο έτερος 'άκης.. όντας ανύπρακτος.. με κλοπές και καταστροφές έπαθε μικρότερη ζημιά..
Η αριστερά εισέπραξε..
Δυστυχώς και ο "Rocky".. δεν είμαι εμπαθής.. αλλά δε το βλέπω με καλό μάτι..
Τα λοιπά ανέβηκαν.. όχι όσο θα ήλπιζα..
Η προεκλογική περίοδος τελείωσε.. ας αρχίσει η προεκλογική περίοδος τώρα.. κάτι πρέπει να γίνει..
Την καληνύχτα μου:):)

Vrakas Kostas είπε...

...Ενα...κακο..παιδι κλαιει και σε περιμενει!!

habilis είπε...

Mου βγαινει μια πικρια να το πω , οργη να το πω .Θα τους ξαναφαμε στη μαπα .Τι να κανω ο φτωχος που πρεπει να σεβαστω την ετυμηγορια του Ελληνικου λαου ....Ο χοντρος εχει δικιο παντως πρεπει να διαχειριστουμε τα συναισθηματα μας τωρα ...

μαριάννα είπε...

@ koulpa

Μια χαρά ανάλυση έκανες! Συμφωνώ. Αυτοί γιατί δεν βλέπουν αυτά που βλέπουμε εμείς; Αυτή η απορία θα με φάει.
Σωστό αυτό που είπες. Προεκλογική περίοδος αρχίζει... χαχαχαχαχα
Καλό βράδυ ματάκια μου! Φιλιά!

μαριάννα είπε...

@ vrakas kostas

Άκου τώρα... Μπαίνει κι ο Καρατζαφέρης στη Βουλή των Ελλήνων!!!

Ποιό είναι το κακό παιδί που με περιμένει; Αφού όλα τα κακά παιδιά είναι στην Ελλάδα. Εδώ τα έχω... :)))))

μαριάννα είπε...

@ habilis

Να πω ότι δεν συμπάσχω; Συμπάσχω!
Πα-πούτσες μπλε πάλι γαμώτο μου;
Πωπωπωπω... κι όσο ακούω τα νουδάκια να τραγουδάνε τα αγωνιστικά τριαλαλό τριαλαλό, κατάθλιψη με πιάνει.
Το μόνο καλό ότι το περίμενα.
Ευτυχώς φεύγω αύριο κι ετοιμάζω τα προικιά μου, γιατί πάω με αυτοκίνητο και παίρνω τα βιβλία μου και όλο τον χαμό κι έτσι ξεχνιέμαι λιγάκι.
Ο χοντρός πολύ καλά το είπε. Δεν ήταν τυχαίο. Τους είπε να το βουλώσουνε γιατί ήδη κελαηδούσαν για την επόμενη μέρα. Κι επειδή δεν ξέρει τις προθέσεις του Γιωργάκη... Χάλια μαύρα! Πάει το πασόκ. Ως εδώ.

Φιλιά!

μελονικος είπε...

Πρασινοσκουφίτσα. το ξέρω πως νοιώθεις και συμπάσχω με τους χαμένους . Πάντα χαμένος ήμουνα.
Όμως θα σου πω. Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά σας θάναι.
Εγώ και τότε με τούς χαμένους. δεν αντέχω τη πίκρα της ΝΙΚΗΣ

μαριάννα είπε...

@ Νίκος

Κι εγώ Νίκο μου σ΄ αυτούς είμαι συνήθως. Εν προκειμένω το πονάω το πασόκ, όχι γιατί είμαι πρασινοσκουφίτσα, αλλά γιατί δεν έχει μέλλον. Άκουσα τώρα τις δηλώσεις Βενιζέλου και Διαμαντοπούλου και τα πήρα... Αρχηγός ο Βενιζέλος; Τότε είναι που θα φύγουνε και τα ποντίκια απ' το πασόκ. Δε μετράει τι σκ.... δύναμη έχουνε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μετράει ότι η βάση δεν τον πάει ούτε με σφαίρες. Ανανέωση με τα ίδια ρούχα γίνεται;
Ευτυχώς που φεύγω... Δεν αντέχω να τα βλέπω.
Έτσι λοιπόν παρέα είμαστε στους χαμένους, να είσαι σίγουρος. :)
Καλή βδομάδα!

drunk tank είπε...

καλημέρα Μαριάννα.καλή εβδομάδα.

το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να γίνει (και λυπάμαι γι αυτό) είναι αυτό που λέτε: ας αρχίσει η προεκλογική περίοδος!
είμαστε σοβαροί; δηλαδή, δεν γουστάρω την κυβέρνηση, είμαι αντιπολίτευση, στοχος μου είναι να γίνουν οι επόμενες εκλογές. τι λέμε τώρα; πότε θα ξυπνήσουμε; πότε η αντιπολίτευση σε αυτή τη χώρα θα γίνει πραγματική αντιπολίτευση; πότε θα ασχολείται με το να βοηθάει την κυβέρνηση (και συνάμα τον εαυτό της) και όχι με τον ρίχνει τρικλοποδιές (ταυτόχρονα και στο κράτος);

ο λαός αποφάσισε. αυτοδύναμη κυβέρνηση νέας δημοκρατίας. επειδή είναι καλύτερη; δε νομίζω, μάλλον επειδή το πασοκ (σου το είχα ξαναπεί) είναι χειρότερο. κέρδη για τους "μικρούς". θα τα διαχειριστούν σωστά; θα δείξει.
η κυβέρνηση πάντως έχασε το άλλοθι της προηγούμενης διακβέρνησης. και "εμπειρία" πλέον έχουν και άλλοθι δεν υπάρχει. για το καλό της χώρας ας ελπίσουμε ότι θα εμφανιστούν καλύτεροι από πριν.
όσον αφορά τον γιώργο ας δεχτούμε ότι έκανε λάθη που οδήγησαν στην εκλογική του ήττα. όλοι αυτοί, με πρώτο τον μπένι, τι φωνάζουν; μόνος του αποφάσιζε;δεν κάναν και οι υπόλοιποι πασόκοι λάθη; βρείτε τα γρήγορα γιατί κάθε κυβέρνηση χρειάζεται δυνατη αντιπολίτευση. δυνατή αλλά σωστή όπως προείπα.
προέχει το καλό της χωρας και όχι τον παρατάξεων.


υγ: εγώ πάντως ψήφισα ότι και άλλοι 1016 στα γιάννενα...

μαριάννα είπε...

κωνσταντίνος π

Καλημέρα Κωνσταντίνε μου! Καλή βδομάδα!
Προεκλογική περίοδο με τον koulpa, άλλο εννοούσαμε. Για τα εσωκομματικά του πασόκ, που ή αν αλλάξει αρχηγό ή αν ανανεωθεί συνολικά και από τη ρίζα, μέχρι τις επόμενες εκλογές θα πρέπει να πατήσει δουλειά, σαν να είναι προεκλογική περίοδος, ώστε να αναγνωριστεί και να μεταστρέψει τη λαϊκή άποψη.

Προεκλογική περίοδος δε σημαίνει αντιπολίτευση. Σημαίνει ανάδειξη του προγράμματος και των θέσεων μου.

Παράλληλα σε επίπεδο κοινοβουλίου, ασκούν την κριτική τους, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες των ψηφοφόρων τους.

Να λάβεις υπ' όψιν δε, ότι το κάθε κόμμα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, με την πρακτική του ουσιαστικά, σε προεκλογική περίοδο μπαίνει, προετοιμαζόμενο να περάσει τις εξετάσεις της επόμενης αναμέτρησης. Αυτό δες το θετικά. Ως γερή προτεοιμασία με πολλή δουλειά.

Λάθος το εξέλαβες.

Φιλιά! Πάω γιατί άρχισα να φορτώνω... φεύγω το μεσημέρι.

Γουφ είπε...

ποιό ΠΑΣΟΚ?

μαριάννα είπε...

@ γούφας

Άστα γούφα μου... πάει αυτό. Με βεβαιότητα σας δηλώνω ότι αν μπει πρόεδρος ένας από τους παλιούς ή αν δεν αλλάξει ο Γιώργος, η ΝΔ θα κυβερνά εσαεί. Κι επειδή ο Βενιζέλος διεκδικεί και προκάμανε και του δηλώσανε υποταγή κάτι Κουλούρηδες, το υπογράφω ότι το πασόκ τελείωσε. Μέχρι εδώ.
Χρειάζεται ένας σχηματισμός πλέον από όλους τους υπόλοιπους συν τους αριστεροπασόκους, εκτός αν προκύψει κάτι νέο από το πουθενά, με προσδόκιμο εξουσίας.
Αλλά επειδή ο χοντρός είναι ΚΑΙ αρχομανής ΚΑΙ δε νιώθει πόσο αντιπαθής και απωθητικός είναι μαζί με τον περί αυτόν συρφετό, δεν υπάρχει ελπίς... Δυστυχώς. Γιατί για μας που περάσαμε από 'κει και αφήσαμε ιδρώτα χρόνων δουλειάς, το πονάμε.
Όπως όταν χώρισα... είχα προφητέψει μία προς μία, τις κουτουλιές που θα έριχνε ο πρώην μου. Και επιβεβαιώθηκα. Και καθόλου δεν το χάρηκα. Γιατί ακόμα κι όταν απορρίψεις κάτι, δεν παραγράφονται οι αναμνήσεις. ;)

melomenos είπε...

μια μεγάλη και βαθειά ανάσα...
μαζί με την Ελλαδίτσα μας
για την συνάντηση μας με τον πάτο!
είμαστε άξιοι της τύχης μας
καλημέρα σου

Ευτυχία είπε...

''Άκουσα τώρα τις δηλώσεις Βενιζέλου και Διαμαντοπούλου και τα πήρα... Αρχηγός ο Βενιζέλος; Τότε είναι που θα φύγουνε και τα ποντίκια απ' το πασόκ. Δε μετράει τι σκ.... δύναμη έχουνε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μετράει ότι η βάση δεν τον πάει ούτε με σφαίρες...''

''Αλλά επειδή ο χοντρός είναι ΚΑΙ αρχομανής ΚΑΙ δε νιώθει πόσο αντιπαθής και απωθητικός είναι μαζί με τον περί αυτόν συρφετό, δεν υπάρχει ελπίς...''

δυστυχώς συμφωνούμε.
κερνάω καφέ (της παρηγοριάς) στην Αριστοτέλους.
τους - ύστατους - χαιρετισμούς από τη Θεσσαλονίκη του Ψωμιάδη,του ΛΑ.Ο.Σ.και λοιπών αλεξίπτωτων.

Ευτυχία

E είπε...

Φιλενάδα, έμεινα ξύπνια μέχρι αργά (μας έβγαλαν την πίστη), για να τους ακούσω όλους. Δεν μ΄ άρεσε! Ούτε ο Κωστάκης που κατάλαβε ότι έλαβε εντολή να μεταρυθμίσει, ούτε ο Γεωργάκης που έλαβε ετεροχρονισμένα το μήνυμα των προηγούμενων εκλογών.

Περισσότερο δε, δεν μ΄αρεσε ο Βαγγέλης (πως να του βάλεις υποκοριστικό αυτουνού)σαν αρπαχτικό που περιμένει ανυπόμονα τον ρόγχο του θύματος μου φάνηκε. Αλαζόνας μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Και πάνω που νόμιζα πως είχαμε ξεμπερδέψει με τους εθνοσωτήρες...

Καλημέρα και φιλια,
Ε.

Swell είπε...

Μα ν' αλλάξει και αρχηγό γιατί;

www.swell-swell.blogspot.com/2007/09/dear-george.html

ανεστης είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί όχι Βαγγέλης. Αυτά τα 3,5 χρόνια ο ΓΑΠ πελαγοδρομούσε χωρίς στρατηγική και σχέδιο, η αποτυχία ήταν αναμενόμενη. Περιμένετε χειρότερα απο τον Βαγγέλη; Πως;

μαριάννα είπε...

Παιδιά σας ζητώ συγνώμη που δεν απαντάω κανονικά, αλλά ταξιδεύω και καίγομαι. Σε λίγο θα κλείσω και τον υπολογιστή.
Με τρώει πολύ να κάνουμε μια κουβέντα για τις καυτές εξελίξεις που έρχονται.
Υπομονή να φτάσω...

Ανέστη, ο Βενιζέλος θα είναι η αυτοκτονία του πασόκ, η οριστική.
Είναι τόσο αντιπαθητική η φάτσα του ΕΚΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, που τον Ζαχό τον βρίσκω συμπαθέστερο.
Ως παλιοκαραβάνα όμως και ως γνωρίζουσα πολλά και διάφορα παρασκηνιακά, πολλά όμως, σε διαβεβαιώνω ότι θα μείνουνε μόνοι τους και θα την πατήσουν χοντρά και ο Λοβέρδος και οι υπόλοιποι που θα τον στηρίξουν.
Ο Λαλιώτης που κρατά κλειστά χαρτιά, ελπίζω να μην είναι τόσο ΑΣΧΕΤΟΣ πια με το τι θέλει η βάση.
Ήδη τα πήρανε πολλοί μαζί του που πρόκαμε να τρέξει στο Ζάππειο και να το παίξει ηγέτης.
Βρε όξω.... απ' την παράγκα! Άει σιχτίρ χορτάσαμε λαμόγια, θεωρητικούς, εκσυγχρονιστές, φανφαρόνους, αλαζόνες!
Από ανθρωπιά, αλήθεια και απλότητα πάσχουν οι ηλίθιοι! Κραυγάζουμε τόσα χρόνια και δεν ακούει κανένας.
Αύριο αν θες, θα γράψω και τα λάθη του Γιώργου ένα ένα... που διώξανε τον κόσμο από δω κι απο κει...

Πάω... Φιλιά! Έξαλλη είμαι και θα πάω πετώντας. χαχαχαχαχαχα

μαριάννα είπε...

* τα λάθη εννοώ κατά τη γνώμη μου ως απλός πολίτης και μέλος χίλια χρόνια, του πασόκ. Μην παρεξηγηθώ και μου χρεωθεί παντογνωσία και αλαζονεία. :Ρ

μαριάννα είπε...

θα με κάνει ο Βενιζέλος να χάσω το πλοίο. Τον βλέπω στα κανάλια να συμπεριφέρεται σαν αρχηγός και τρελαίνομαι. Καλά αυτουνού δεν του έχει μιλήσει κανείς για σεμνότητα, για σοβαρότητα λακωνικών δηλώσεων;
Πατά πάνω στο πτώμα του Γιώργου ο ανεκδιήγητος; Έτσι απροκάλυπτα; Τσίπα μπιτ; Ούτε τα προσχήματα;
Κάντε ποστ ρε συντρόφια και χώστε τα. Τσακίστε τους. :))))

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

τη σύνεση δεν την βλέπω, την καλή δύναμη θα τη δεχτώ, κορίτσι μου!

Μαριλένα είπε...

Eχω αυτον τον ρημάδη τον πονοκέφαλο και μπηκα για μια απλή καλησπέρα,
φιλια γητεύτρια μου και θα τα πουμε σύντομα.

A.F.Marx είπε...

Όλοι οι παλιοί να πάνε σπίτι τους! Μπάστα! Μπούχτισε ο κόσμος!
----------------------------------
Αχ βρε συντρόφισσα Μαριάνα!
Ξέρεις πόσοι νέοι στην ηλικία είναι "παλιοί" στα μυαλά;
Δεν είναι μόνο ηλικιακό το θέμα.
Πολιτική πρέπει να αλλάξει το Πασόκ και όχι μόνο πρόσωπα. Αυτή τη στιγμή το πασόκ πολιτικά είναι το δίδυμο αδερφάκι της ΝΔ. Σαν τον Arnold Schwarzenegger με τον Danny DeVito, ένα πράγμα.
:)

Σπύρος είπε...

Mπράβο στα μικρά κόμματα ευγε να μεγαλώνουν οι φωνές.

όσο για τον Γιωργάκη καιρός να παει σπίτι του και να αφήσει το Βενιζέλο να κάνει την κάθαρση..

ανεστης είπε...

"Είναι τόσο αντιπαθητική η φάτσα του ΕΚΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, που τον Ζαχό τον βρίσκω συμπαθέστερο."

Καλά, εσύ δεν με έβαζες να απολογηθώ για την αντιπάθειά μου στον Λαλιώτη με καθαρά πολιτικά επιχειρήματα; Ολόκληρη έκθεση ιδεών έγραψα τότε...
Και για να καταλάβω, η εναλλακτική πρόταση ποιά είναι;

μελονικος είπε...

Αρκετά έκλαψες. Σήκω και βάλε κάτι για ομορφιά, για ποίηση, όπως μόνο εσύ ξέρεις.
Και άσε τη ζωή που μπορεί να είναι μικρή, να κυλίσει στην ομορφιά.

Xavier είπε...

Προσβλέπω σε διασπάσεις και σε κυβερνήσεις συνεργασίας στο μέλλον. Αυτά...

Swell είπε...

Θα τα πούμε την Πέμπτη το βράδι;

http://www.swell-swell.blogspot.com/2007/09/blog-post_6479.html

Ανώνυμος είπε...

Εκ παραδρομης,μπηκε το σχολιο μου σ'αλλο post.

"Αγαπημένη γητεύτρα,
...συγγνώμη αλλά στο είπα.
Ο Γιώργος δεν μπορεί.
Πάντως εγώ θέλω ένα κόμμα σοσιαλιστικό, που να έχει καχονας και να υπηρετεί τον λαό.
Γι αυτό μαύρο δαγκωτό θα ρίξω στον Μονάρχη.
Όπως τραγουδά και ο ακατανόμαστος «Που έδιωξε βασιλείς και βουλευτάδες
τους ψευταράδες και τους μασκαράδες...»
Και εγώ δεν μπορώ να ρίξω μονοκούκι στον αρχιψευταρα.

Την αγάπη μου."

Ευτυχία είπε...

τελικά θα ανοίξουν στόματα σε αυτόν τον τόπο! επιτέλους...

Δημοσθένης Μιχαλακόπουλος είπε...

υπάρχουν και καλά νέα! έχουμε καινούριο υπουργό πολιτισμού.. και το ωδείο στο χωριό μου δεν άνοιξε ακόμα..

μαριάννα είπε...

@ melomenos

Πάτο ε; Ο πάτος είναι πολύ επικίνδυνος όμως καλέ μου. Γιατί πατώντας ξαναβγαίνουμε με φόρα στον αφρό. Και με ορμή! ;)

Φιλιά !!!

μαριάννα είπε...

@ Monaliza

Πολύ καλωσόρισες κοπελιά! Συμφωνούμε απόλυτα. Θα τα γράψω αναλυτικά τι ακριβώς εννοώ και θα μου πεις. Μακάρι να μπορούσαμε να πίναμε καφεδάκι και να τα λέγαμε από κοντά! Αλλά θα γίνει κι αυτό... καλά να είμαστε!
Προς το παρόν παρακολουθούμε τις θλιβερές εξελίξεις σιωπηλά, σαν τον Κινέζο στην όχθη του ποταμού, που περιμένει υπομονετικά να περάσουν ένα ένα τα πτώματα.

Καλό βράδυ Ευτυχία!
Μαριάννα

μαριάννα είπε...

@ Elena72

Κι εδώ βρε Ελενάκι συμφωνούμε; :)))
Πάντως από μικρή τη μοσχαροκεφαλή δεν την έτρωγα με τίποτα. Βρε φάε μου έλεγαν όλοι. Όχι εγώ, νηστικιά... Προτιμούσα να πέθαινα.

Φιλάκια! :)

μαριάννα είπε...

@ Swell

Καλώς τονε!!!:)
Κι σ' έψαχνα. Να μου πεις τι να φορέσω την Πέμπτη. Επίσημο ένδυμα θες ή μια ρομπίτσα, να είναι κι ασορτέν, που έλεγε και μια συχωρεμένη. ;)

habilis είπε...

Η κριση αυτη ειναι αφορμη να σκευτουμε και λιγο πολιτικα .Καταντισαμε οπαδοι χειροτεροι και απο χουλιγκανς ,θελουμε τον νικητη ,λες και ειμαστε σε αρενα.Αν εχεται ακουσει μια πολιτικη προταση απο το χοντρο ναρκισο , εκτως απο γενικολογιες του καθοσπρεπισμου να μου σφυριξεται κλεφτικα ....

μαριάννα είπε...

@ σπύρος σεραφείμ

Σε ότι εξαρτάται από σένα, όλα συνετά κι ανθρώπινα. Το κακό είναι ότι δεν θα ακούγεσαι...
Φιλιά!

Ευτυχία είπε...

μη λες για Κινέζους...(μην και θα γίνω ρατσίστρια,ενώ είμαι βαθύτατα σοσιαλίστρια!)
;-)
( α! με συγχωρείτε! έχω μια δουλειά! σε δέκα λεπτά θα 'μαι πίσω!..... )

μαριάννα είπε...

@ Μαριλένα

Περαστικά σου γλυκιά μου! Συμπάσχω. Ξέρω τι θα πει. Παλιά είχα τρελές ημικρανίες, όπου μόνο ενέσιμο βολταρέν μου φαίνεται, περνούσαν. Όταν χώρισα σχεδόν εξαφανίστηκαν, όταν ήρθα Ελβετία κόπηκαν μαχαίρι. Μάλλον ορμονικής φύσεως ήταν οι δικοί μου... οι δικοί σουα Μήπως βρε από την πολύ εξυπνάδα; :))))
Φιλάκια πολλά πολλά κι ευχές να περάσουν γρήγορα!

koulpa είπε...

..xixixi.. μήπως είχες δυσανεξία στο γάμο και στην ελληνική πραγματικότητα?:):)

μαριάννα είπε...

@ A.F.Marx

Καλώς το μου! Παλιούς μανάρι μου εννοώ και τη Μιλένα, και την Αντωνίου και γενικά ΚΑΙ τους νέους και τους γέροντες. Κι εγώ το παλιό δεν το τοποθετώ ηλικιακά. Το παλιό είναι στη νοοτροπία και στην πρακτική. Φρέσκιες ιδέες μπορεί να έχει ένας μεγάλος κι αραχνιασμένες ένας νέος. Η Μελίνα, ο Αντρέας, ο Γεννηματάς, ο Τρίτσης, τότε... δεν ήταν νεότεροι από τούτους εδώ. Παλιούς εννοώ όλες τις παλιοσειρές άσχετα από την ηλικία. Και τους «προεδρικούς» και τους «εκσυγχρονιστές».
Δεν είμαι αισιόδοξη Μαρξούλη μου για τις εξελίξεις στο πασόκ. Διαλύεται και δύσκολα θα αναγεννηθεί.
Εσύ πρέπει να είσαι πολύ ευτυχής έτσι; ;)
Πάντα τέτοια καλέ μου! Πάντα τέτοια να έχετε!
Φιλιά!

μαριάννα είπε...

@ LOCKHEART

Ο Βενιζέλος δε θα κάνει κάθαρση. Θα κάνει αυτό που γίνεται χωρίς σάλιο. Κι επειδή δε θα το υποστώ, γιατί το υπέστην με τους εκσυγχρονιστές, όπως κι όλος ο ελληνικός λαός, κάθε δεξιόστροφο παραγοντίσκο, θα τον πατήσω όσο και όπως μπορώ. Και γιατί να μην ψηφίσω Καραμανλή μια και καλή, αφού η πολιτική Βενιζέλου, είναι ίδια; Σαν άνθρωπος, μου είναι πολύ πιο συμπαθής.

Καλημέρα και φιλιά!

μαριάννα είπε...

@ ανεστης

Γελάω. Κοίτα, εγώ έχω ένα ένστικτο απίστευτο. Μην το πάρετε ψώνισμα ή ξερολιά. Όμως δεν πέφτω ποτέ έξω, μα ποτέ, στην αύρα του ανθρώπου, στα κύματα που βγάζει. Ή τουλάχιστον δεν έτυχε ως τώρα.

Όταν λέω φάτσα λοιπόν, δεν εννοώ το ότι είναι... κάπως. :Ρ Κι ο Πάγκαλος είναι χοντρός. Αλλά δεν έχει καμία σχέση. Φαίνεται ότι είναι μόνο μπουρίνι. Όχι κακία.

Ο Βενιζέλος, για μένα, είναι κακότροπος και αγενής, εγωπαθής και αλαζονικός, σκληρός και αναίσθητος. Για όλα αυτά έχω και ενισχυτικές μαρτυρίες, όσων είχαν την ατυχία να συναλλαγούν μαζί του με όποιον τρόπο.

Τα χαραχτηρηστικά του προσώπου του, όταν σκυλιάζει δείχνουν αυτά που περιμένουν τον όποιον δεν του γλείφει τα... πόδια.

Από τους 300 συν και τους αποτυχόντες, λίγοι άνθρωποι μου είναι απεχθείς, έως και με τρομάζουν, στην ιδέα του να έχουν εξουσία.

Πρώτος είναι ο Βενιζέλος, δεύτερη η Αποστολάκη (δεν είναι τυχαίο που πάνε πακέτο), τρίτη η Παπακώστα. Ο Πολύδωρας, είναι άλλης κατηγορίας, δεν εντάσσεται στις συνήθεις.

Και ο Σημίτης, άλλης. Ο Σημίτης είναι ρομπότ. Ξέρεις πόσο επικίνδυνο είναι ένα ρομπότ με εξουσία; Χωρίς συναίσθημα; Να το βράσω το νοικύρεμά του, όταν είναι απάνθρωπο.

Ε, ο Βενιζέλος είναι όλα τα κακά μαζί. Και φυσικά αν θες τη γνώμη μου, θα κάνω ποστ γι αυτό, λύση δεν έχει το πασόκ. Τέλος. Οι μισοί από τον κόσμο του, θα πάνε δεξιά και οι άλλοι μισοί αριστερά.

Ο Γιώργος, είναι καλύτερος από αυτό που είδατε. Του πριονίζανε την καρέκλα τα καθίκια και έχανε τον εαυτό του. Έτσι ήταν ως υπουργός εξωτερικών;

Όμως εγώ δε λέω ότι ο Γιώργος είναι η λύση, τον θεωρώ ελλειπή σε ικανότητα να χειριστεί το προφίλ του και να το βγάλει προς τα έξω.

Ο Γιώργος είναι από τους πολιτικούς που χρειάζεται σύμβουλο. Έχει στοιχεία στα γονίδιά του καλά. Δεν τον άφησαν να τα δείξει, προφανώς αυτοί που τον περικεντρίζουν. Από Μαργαρίτα και Άντα, μέχρι τους περί αυτόν.

Για τον Λαλιώτη... του οποίου καθόλου δεν υποτιμώ την οξυδέρκεια, τον ξέρω πολύ καλά, είμαι πολύ προβληματισμένη. Να του χρεώσω μαλάκυνση ή ραδιουργική στρατηγική πριονίσματος, όπου θα οδηγούσε στη βοϊδοκεφαλή; Ότι κι αν του χρεώσω, αν δεν βγει να δώσει επαρκείς εξηγήσεις, ξεκάθαρες, μου τελείωσε. Μα εντελώς.

Ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να δώσει μια προοπτική ζωής και συνέχειας στο πασόκ, θα το δεις στο επόμενο ποστ. ;)

Φιλιά!

μαριάννα είπε...

@ Νίκος

Λίγη υπομονή μάτια μου, να περάσουν οι μπόρες. Πάνω από τριάντα χρόνια είναι αυτά. Πονάει ο χωρισμός.
Να στανιάρω λίγο γιατί εχθές είχα ένα φριχτό ταξίδι, από χαλαζοθύελλες και μάλιστα δυο φορές, όπου πραγματικά τα είδα όλα!!!!!! Ή μάλλον δεν έβλεπα τίποτα. Μέσα στην άουτο στράντα που πηγαίναμε με χίλια, λίγο μετά την Ανκόνα, πέσαμε σε κοσμογονία. Ξαφνικά απόλυτο σκοτάδι και ένα τρελό χαλάζι σχεδόν μας ακινητοποίησε. Αλάρμ και σταμάτησε η ροή για δεκάλεπτο. Και μετά από λίγο ένας ήλιος τρελός. Και επανάληψη του φαινομένου λίγο πριν το Μιλάνο. Αφού φοβήθηκα για ζημιές στο αυτοκίνητο και ότι θα μου σπάσει το παρμπρίζ. Έφτασα κουρέλι το βράδυ.
Και σήμερα αρχίζει το τρέξιμο από το μεσημέρι.
Από βδομάδα όμως θα πάρουμε τα ίσα μας.
Φιλιά πολλά!

μαριάννα είπε...

@ Xavier

Συμφωνώ και γενικώς και ειδικώς. Και οι συνεργασίες μια χαρά είναι. Όμως αν το πασόκ άτυπα ή κανονικά διαλυθεί, οι αριστεροί πασόκοι θα πάμε στα αριστερά κόμματα και οι δεξιοί θα πάνε στη ΝΔ, η οποία και για να τους ελκύσει, θα μορφοποιηθεί σε ένα συντηρητικό κέντρο. Ήδη αυτό το προφίλ περνάει. Είναι και κωλόφαρδος ο Καραμανλής. Γεννάνε κι οι κότες του αυτού του παιδιού.
Έπεσε πάνω στη διάλυση του πασόκ.

Φιλιά!

μαριάννα είπε...

@ bil karas

Καλώς το μου! Κι ας με μπέρδεψε! Ποιός είναι μάτια μου ο Μονάρχης; Και ποιός ο αρχιψευταράς; Χάνω επεισόδια, γιατί αρχιψευταράδες είναι τόσοι πολλοί! :))))))))))))
Τώρα εσύ κάτι ξέρεις... σίγουρα. Αλλά γίνε πιο σαφής μπας και μας φωτίσεις.

Σε φιλώ

μαριάννα είπε...

@ αλαφροίσκιωτος

χαχαχαχαχαχαχα! Λιάπης ε; Κουφάθηκα! Δεν ξέρω τη βιογραφία του ανδρός. Σκαμπάζει από πολιτισμό; Στο Εμπορίου δεν ήταν; Και υφυπουργός ο Γιάννης Ιωαννίδης; Ο προπονητής;;;;;;;;; Ωραίος άντρας δε λέω, αλλά έλεος. Τί σχέση έχει με το αντικείμενο; Ή είναι άλλος Ιωαννίδης και τζάμπα κλαίμε;

μαριάννα είπε...

@ habilis

Καλημέρα αγόρι μου! Εμείς ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ! ;)

μαριάννα είπε...

@ koulpa

Η δυσανεξία μου στο γάμο και σε πάσης φύσεως καταπίεση, είναι σαφής και δηλωμένη! ;)
Στην Ελλάδα όχι. Τη λατρεύω. Παθιασμένα. Στο κλίμα των τελευταίων χρόνων, ναι. Μισώ τη ζέστη και τους νοτιάδες. Όταν είχε νοτιά, είχα πάντα ημικρανία.

Καλημέρα! Φιλιά!

μαριάννα είπε...

Στ. Μπένος: «Συμπαράσταση στον Γιώργο Παπανδρέου»
«ΑΥΤΕΣ τις μέρες παραβιάζεται η αισθητική μου με όλα αυτά τα βίαια και ακραία πράγματα που συμβαίνουν. Ένας απίστευτος πετροβολισμός σε κάτι για το οποίο έχουμε όλοι μας ευθύνη. Ήρθα πολύ ταπεινά να δηλώσω την συμπαράσταση μου στον Γιώργο Παπανδρέου» δήλωσε ο κ. Σταύρος Μπένος.

Κληθείς να απαντήσει αν πιστεύει τα περί «εγκάθετων βουλευτών» ο κ. Μπένος είπε «μακριά από μένα αυτά τα πράγματα και σενάρια, ήρθε η ώρα της πολιτικής και στην πολιτική πρέπει να είμαστε σεμνοί και ουσιαστικοί».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ