Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Ana Teresa Ortega... Ο φωτογραφικός φακός μέσα το γυναικείο μάτι...



Ana Teresa Ortega
1952 Valencia
Facultad de Bellas Artes
Universidad Politecnica de Valencia




Κάποιες γυναίκες είναι ποοοοοολύ γοητευτικές!
Όχι για το αλαβάστρινο δέρμα τους. Ούτε γιατί είναι μακρόταλες και κουβαροβύζες, που λέμε στην Κρήτη. Αλλά γιατί έχουν αυτό το ρημάδι το κατιτίς τους! ;)
Η γυναίκα στη φωτογραφία που γεννήθηκε στο Αλικάντε της Βαλένθια το 1952, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών, Γλυπτική και έχει κάνει φοβερές εκθέσεις, στη φωτογραφία σε όλη την Ισπανία. Κάνει κάποιες πολύ ευρηματικές συνθέσεις, που νιώθεις ότι τα θέματά της σου μιλάνε... Δείτε τις φωτό με τα πρόσωπα, όπως αυτή η υπέροχη της ποιήτριας Alejandra Pizarnik, αλλά και αυτές των ερειπίων, που τις ονομάζει σχολείο. Αυτές κι αν με συγκίνησαν...


Σχολείο!




James Joyce 2000

E.M Ciorán 2000

Jean Genet 2000

8 σχόλια:

fish eye είπε...

ειναι γοητευτικοι ολοι οι ανθρωποι της τεχνης..ολοι αυτοι που δεν ξοδευουν τον εαυτο τους πισω απο ενα γραφειο!
καλημερα και καλον οκτωβρη ευχομαι!!

μαριάννα είπε...

Καλημέρα καλή μου!
Μάλλον έχεις δίκιο...
Δεν το είχα σκεφτεί έτσι να πω την αλήθεια, όντας πάντα πίσω από ένα γραφείο. :)
Πιστεύω ότι εκείνο που φθείρει και μιζεριάζει, είναι να μην κάνεις αυτό που αγαπάς. Είναι πολύ καταπιεστικό να πηγαίνει κανείς στη δουλειά βαρυγκομώντας.

Καλό μήνα!

koulpa είπε...

H γοητία είναι μάλλον θέμα στάσης παρά εμφάνισης.. τι να τη κάνει το 2μετρο μοντέλο τη γοητία;.. (βέβαια η συνύπαρξη ομορφιάς και γοητίας είναι τρομαχτικά ακαταμάχητη).. Για να σε γοητεύσει η μιζέρια πρέπει να έχεις κάποιο πρόβλημα..:)
Καλημέρα και καλό μήνα:):)

μαριάννα είπε...

@ koulpa

Είναι θέμα επιλογής. Τα δίμετρα μοντέλα δεν μου λένε τίποτα. Σε αντρική βερσιόν. Μπορεί να μου πει πολλά όμως ένας μέτριος που σπιθίζει το βλέμμα του και μ' εξιτάρει τρελά το τσερβέλο του! Σαφώς δεν είμαι το μέσο δείγμα γυναίκας, για αρκετές από μας μετρούν τα μούσκουλα. Καλά και τα μούσκουλα, αλλά τα χορταίνεις εύκολα. Το αυτό και με τις γλάστρες. Η γοητεία δεν έχει σχέση μόνο με την ομορφιά.
Για τη μιζέρια συμφωνώ...

Καλό μήνα!

elafini είπε...

το τελευταίο διάστημα ασχολούμαι πολύ με το θέμα της φωτογραφίας...και τελικά διαπιστώνω πως ειδικά σε αυτή τη μορφή της τέχνης, το γυναικείο μάτι κρύβει πολύ περισσότερη ευαισθησία..

Καλό μήνα γητεύτριά μου
(στείλε μου ένα mail γιατί έχω χάσει τα πάντα...έχω νέα...φιλιά)

μαριάννα είπε...

@ elafini

Καλά εσείς πάντα είχατε στη φωτογραφία κλίση και μάτι καλλιτεχνικό. Και οι δυο! Και η ΙΟΝ κι εσύ. Πολύ μου αρέσει που ασχολείστε με μεράκι. Νομίζω ότι όσοι ασχολούνται με τη μουσική ή τη ζωγραφική, έχουν και το σαράκι της φωτό. Και ο Αντώνιος απ' ότι βλέπω. :)

ghteytria@gmail.com

Αναμένω με αγωνία.;)

Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!!!

artois είπε...

Kαλημέρα σας αγαπητοί φίλοι

Μαζί και σήμερα, για να διαφωνήσουμε άλλη μία φορά.

φεγγαροαγκαλιές, επειδή οι άνθρωποι της τέχνης έχουν δώσει πολλές μάχες για να αυτοπροσδιορίζονται ως καλλιτέχνες, να μου επιτρέψεις να πω ότι πολλοί από τους αυτοαποκαλούμενους "ανθρώπους της Τέχνης" όχι μόνον δεν είναι γοητευτικοί αλλά είναι για να τους κλείσεις σε ένα γραφείο με αποκλειστική απασχόληση την αρχειοθέτηση εγγράφων. Οι τρύπες που θα ανοίγουν με το περφορατέρ θα είναι απείρως καλλιτεχνικότερες από τα έργα τους.

μαριάννα είπε...

@ artois

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
τς τς τς τς τς!

Και ποιός να μπορεί να διαφωνήσει μαζί σου; Ειδικά όταν το θέτεις τόσο γοητευτικά...

«...είναι για να τους κλείσεις σε ένα γραφείο με αποκλειστική απασχόληση την αρχειοθέτηση εγγράφων. Οι τρύπες που θα ανοίγουν με το περφορατέρ θα είναι απείρως καλλιτεχνικότερες από τα έργα τους».