Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Άννα Διαμαντοπούλου: Δεν θα είμαι υποψήφια...


Όταν οι γυναίκες πολιτικοί δίνουν μαθήματα...

21 σχόλια:

koulpa είπε...

Το δήλωσε; δε το άκουσα;
Εμ που να πάει με τα κοκκόρια (εντάξι ο beny άλλο ζώο μου θυμίζει αλλά επιδή συμπαθώ το ζώο το παρακάμπτω)..:):)
Απο μικρός αναρωτιόμουν γιατί μια τοσο λεπτή και σημαντική δουλειά σαν την πολιτική αφείνεται σε αντρικά χέρια.. Το κακό είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες που ασχολούνται με την πολιτική μπήκαν ακολουθόντας ανδρικά πρότυπα.. δεν ζηλέψανε την επιτυχία απλά μάλον ήταν ο μόνος τρόπος να τις αφείσουν να μπουν..:):)
Την καλησπέρα μου:):)

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Μαριάννα,

Η κα Α. Διαμαντοπούλου είναι ικανή πολιτικός, ντόμπρα, αξιολογεί και ζυγίζει όλες τις παραμέτρους, μιλά στα ίσια δε μασάει κι ας τη χαλάει αυτό στο προφίλ. Είχε όλα τα προσόντα, να διεκδικήσει την Προεδρεία (περισσότερα από το Βενιζέλο). Πριν περίπου δυο χρόνια, επισκέφθηκε το νησί μας. Στο περιθώριο της συνέντευξης που παραχώρησε ήταν φιλική, οπότε τη ρωτώ: «Γιατί δε χαμογελάτε, αφού είστε τόσο καλή ομιλήτρια, ζεστός άνθρωπος και τελικά συμπαθέστατη»; Μου απάντησε ότι αν η περίσταση το απαιτεί χαμογελά, αν όχι το θεωρεί κοροϊδία να αποπροσανατολίζει δίνοντας ψεύτικες ελπίδες.
Σε Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, το 2006 στη Σύρο, συναντηθήκαμε ξανά και με γνώρισε. «Δε μου αρέσουν κάποια πράγματα έτσι όπως εξελιχθήκαν μου είπε(κι είχε δίκιο) πώς να χαμογελάσω; Δε μπορώ το θέατρο.»
Νομίζω όποιος θέλει πιάνει το μήνυμα της.
ΣΗΜ: Μαριάννα εσύ ξέρεις ότι εγώ ποτέ ΠΑΣΟΚ, μου κάνει τζιιιζζζζ. Άρα δεν χαϊδεύω.
Καλό μήνα!

μελονικος είπε...

Γ.μ τ. μου παλιά το Γιωργάκη τον ψήφισα δέκα τέσσερες φορές και βγήκε πρόεδρος.
Επειδή τώρα δε μου κάνει χρώμα ο Βαγγέλης κρίμα που δεν είναι η Διαμαντοπούλου
να τη ψήφιζα τις διπλές.

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

Το κοράσιο αυτό θα παραλάβει το μαγαζί ,εννοώ ότι απομείνει, απο τον Γεώργιο καθότι Μπένυ κλάταρε.
Μια Θυγάτηρ Βιλδεμβέργια δεν καίγεται προώρως ... και στο βάθος Θεοδώρα η Χαμο_αγελάς...
καληνυχτουά

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Φαινόταν οτι δεν θα είναι τελικά υποψήφια. Με αυτόν τον τρόπο, απλά εξασφάλισε οτι, όποιος και να βγεί πρόεδρος η επόμενη μέρα θα την βρεί Νο2 στον ΠΑΣΟΚ...

Xavier είπε...

Μαθήματα ηττοπάθειας, δειλίας ή υπερβολικής μετριοφροσύνης; Εγώ έλεγα ότι θα ψηφίσω κόμμα εξουσίας όταν θα έχει γυναίκα πρόεδρο. Προβλέπω να το μεταφέρω αυτό στα εγγόνια μου κι εκείνα στα δικά τους...

μαριάννα είπε...

@ koulpa

Κούλπα με εκπλήσσεις με το διεισδυτικό σου βλέμμα. Λες δεν ασχολείσαι, αλλά μια χαρά εμβαθύνεις. Σωστό είναι αυτό που λες. Ναι οι γυναίκες, όταν μπουν στην πολιτική, συχνά γίνονται χειρότερες από τους άντρες συναδέλφους τους. Αυτό έχει την εξήγησή του φυσικά, αλλά δεν προλαβαίνω τώρα.

Καλημέρα!

μαριάννα είπε...

@ SMC

Καλημέρα SMC!
Ναι, είναι μια άποψη αυτή σχετικά με το χαμόγελο. Σεβαστή, ασχέτως...

μαριάννα είπε...

@ Νίκος

Άκου να δεις τι παθαίνω με τα σχόλιά σου... και τις αναρτήσεις σου. Με κάνεις πάντα και χαμογελάω. Είσαι από τα προφίλ που με ηρεμούν, γιατί μου βγάζουν μια καλοσύνη απίστευτη.
Α ρε Νίκο, πρέπει να είσαι από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει... Μακάρι να τη βρίσκεις πάντα μπροστά σου, αυτή την καλοσύνη που μοιράζεις απλόχερα!;)

Καλημέρα!

μαριάννα είπε...

@ Γατος_με_απαλες_πατουσες

Παλιογατί όλα τα ξέρεις; :)
Αυτήν την αίσθηση δίνει η Διαμαντοπούλου σε όλους. Αλήθεια είναι. Όμως έχει κάποια χαρίσματα, που μου αρέσουν πολύ.
Είναι σοβαρή.
Έχει γνώση και άποψη.
Είναι πάντα ενημερωμένη επί παντός.
Ευρωπαϊκό προφίλ.
Ξέρει να μιλά.
Μπορεί να εκμαιεύει το σεβασμό και την αποδοχή στο πρόσωπό της και μια παρουσία αξιοπρεπέστατη και σοβαρή.
Οι ξένοι την εκτιμούν.
Οι συνάδελφοί της τη σέβονται.

Ένα είναι το προβληματάκι, όπου αν το αλλάξει τη βλέπω να τα πηγαίνει μια χαρά.
Αυτό που είπες. Το -αγελάς.
Και δεν εννοώ να βγει και να κάνει τον χάχα. Κάθε άλλο.
Απλά βγάζει ευρωπαϊκή ψυχρότητα και κυρίως ΑΚΑΜΨΙΑ, που τρομάζει ότι μπορεί να είναι πιο σκληρή κι απ' το ατσάλι. Κι ο κόσμος προτιμά τον κακό πολιτικό, από τον άκαμπτο και τον σκληρό.
Όμως μέχρι στιγμής έχει αξιοπρεπέστατη παρουσία παντού.
Διαφωνείς;

μαριάννα είπε...

@ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Έξυπνος λοιπόν πολιτικός χειρισμός. Σωστά;
Μαγκιά της. Αποδεικνύεται πολύ πιο ξύπνια από τον Βενιζέλο τον Παπατρέχα, που πρόκαμε να κάψει τα χαρτιά του! ;)

Καλημέρα!

μαριάννα είπε...

@ Xavier

Μην ανησυχείς! Σού 'ρχεται. Πες αλεύρι το Μητσοτακαίικο μας γυρεύει. Είδα εχθές σε σπίτι με Νόβα, Μάκη. Ήταν κι ένα κάρο Ελβετοί στη μάζωξη. Ήθελα να ανοίξει η γη και να με καταπιεί.

Είδαν όλοι τη φάση με τη λαμογιά στη σταυροδοσία και το «αδιάβλητο» μπάχαλο μιας εκλογικής οργάνωσης του κερατά! Στον αέρα ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!!!
Στο ένα εκλογικό Λιοσίων λέει ο Αβραμόπουλος 0 και η Μπακογιάννη 62. Όπου όμως μετά το ψάξιμο ήταν 72 το μηδέν.

Ο Λιάπης είχε ανοιχτά και με το νόμο μετατρέψει δυο ορόφους του Υπουργείου Μεταφορών ...ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ!!! ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ΜΕ ΦΡΑΠΕΔΕΣ(ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ) ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΛΙΑΠΗ!

Ο Βουλγαράκης αραχτός και λάιτ σε πολιτική συγκέντρωση στο εκλογικό του την επομένη του ολοκαυτώματος της Ολυμπίας, ενώ

Ένα λαμόγιο με τατουάζ κι ένα βρακί, με ύφος χιλίων καρατίων ξερόλα και μάγκα, κάνει το μεσίτη και πουλάει σε ανύποπτους ξένους πολυτελή διαμερίσματα, σε αυθαίρετα κτίσματα σε ρεματιά της Χαλκιδικής, εκεί όπου ο Υποψήφιος των Οικολόγων, έδειξε στις κάμερες, ΑΠΕΙΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΟΜΜΕΝΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ Ο ΔΑΣΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΟΨΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ!!!!!!

ΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

Το τραγικό ξέρεις ποιό είναι Ξαβιέ; Ότι συνήθισε τόσο ο Έλληνας τη λαμογιά, που δεν τον εντυπωσιάζει καθόλου. Κουνά το κεφάλι και λέει: Κάτι μας είπες τώρα...

Τόση ξευτίλα και τόση ντροπή δεν έχω ξανανιώσει, όσο εχθές.

Να προσφέρονται διάφοροι ξένοι, να αγοράσουν εκτάσεις δέντρων, με ισόβια συμβόλαια υιοθεσίας, για να τα σώσουν. Γίνεται λέει και σε άλλες χώρες. Και με ρωτούσαν αν ξέρω το φορέα στην Ελλάδα να τους κατευθύνω, να υιοθετήσουν δέντρα, αφού εμείς είμαστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ να τα σώσουμε!!!!

Φορέας διάσωσης και υιοθεσίας δέντρων;

Να κλάψω ή να ουρλιάξω;

Xavier είπε...

Χαίρομαι που υπογραμμίζεις την απάθεια του πολίτη...

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

@ γητεύτρια
Συμφωνώ και επαυξάνω. Πανέξυπνη πολιτική κίνηση. Έδωσε το παρόν, χωρις να το δώσει! Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο πιστεύω οτι κάποτε θα δούμε εκλογική αναμέτρηση με Μπακογιάννη-Διαμαντοπούλου
υποψήφιες.

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

@ γητευτρόνιον

η Μανδαμ Αννα, ειναι overpriced απλα εχοντας ενα καποιο καλο αισθητηριο φροντιζει να καλυπτει το κενο που την διακρινει. Ακολουθει το μονδελακι Ευρωπαικη Ενωση-Βιλδεμπεργκ με συνεπεια, εκει πονταρει, οσο το μαγαζι της ΕΕ υπαρχει τοτε ως ετεροφωτη θα υπαρχει Εξαλλου δεν εκανε και τιποτε εκπληκτικο στας ευρωπας, μια κομματικη που της ειπαν πηγαινε εκει διοτι δεν υπαρχουν γυναικες κομμισαριες, ο Ντελορ τοπε στο Σημιτακο και αυτος κανονισε (ή μηπως να εστελνε την Τονια Αντωνιου;). Φανταζεσαι μια Αρβελερ; Ε , δεν υπαρχει πιθανοτητα να στειλει κανεις τετοιο προσωπο. Στα 27-28 της ευρεθη νομαρχης νομιζω αλλα αυτο ηταν παραγωγο αλλης πολιτικης, φυσικα αυτη και ο συζηγατωρ της ειναι αρκουντως πλουσιοι ... ειναι οι καιροι των μετριων. Το γεγονος ειναι οτι δεν εχει καμμια σχεση με την πραγματικοτητα, ιδιον των γραφειοκρατων. Γιαυτο και η προταση περι Αγγλικων, το ισχυρα πιθανο διδυμο Αννας - Θεοδωρας θαναι ακρως σουρεαλ ... αντε με το καλο να μεγαλωσει η Μαργαριτα του Γιωργου της Μαργαριτας να γελασει το χειλακι μας ;-)

ανεστης είπε...

Άγια κάνει και δεν συμμετέχει. Βρώμισε το πράγμα και δε χρειάζεται να καεί τώρα (μέχρι και ο Τζιώτης ρε πούρτη μου... έλεος!).
Το θέμα είναι τι ΠΑΣΟΚ θα παραλάβει και πότε.
Σε φιλώ! Φευγω για την πόλη των καλών ανέμων!

μαριάννα είπε...

@ Xavier

Μα εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα. Στην απάθεια του κόσμου. Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνος πολίτης, από τον απαθή.

μαριάννα είπε...

@ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Παναγιώτη συμφωνώ απόλυτα.
Κι εγώ πιστεύω ότι θα το δούμε το εργάκι. Δεν είμαι σίγουρη αν πρέπει να χαρώ... Αγαπώ πολύ τις γυναίκες! Αλλά τις φοβάμαι. Εξ' αιτίας των χρόνιων καταπιέσεων, έχουν γίνει πολύ σκληρές. Ελάχιστες κατάφεραν να διαχειριστούν εξουσία, με σεμνότητα και σύνεση.

μαριάννα είπε...

@ Γατος_με_απαλες_πατουσες

Γατόνιον,
φοβάμαι πως δεν έχω πολλά επιχείρηματα να σου αντιτάξω. Δεν έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα την πολιτική διαδρομή της Άννας.
Της βρίσκω θετικά και αρνητικά.
Μου αρέσει η σοβαρότητα και η ευφράδειά της και η στάση που κράτησε εν προκειμένω, την οποία βρήκα πολύ αξιοπρέστερη και πολύ πιο έξυπνη από του Βενιζέλου.
Από 'κει και πέρα, από ένστικτο και όχι από γνώση, δε θέλω να την αδικήσω, μου ανάβει κόκκινο λαμπάκι που λέει προσοχή. Από ένστικτο λέω πάλι, μου βγάζει ανησυχία...

μαριάννα είπε...

@ ανεστης

Τυχεράκια!!!!!!!!!!!!!
Με τρέλανες τώρα! Το όνειρό μου είναι! Ξέρεις από πού βγήκε το όνομα ε; Από το λιμάνι... οι ναυτικοί εξευμένιζαν τους ανέμους.
Αααααχ! Και πόσα δε θα είχα να κάνω εκεί! Πόσο θα μείνεις; Θα έχεις χρόνο να το χαρείς;

Buen viaje! Hasta la proxima!
Viva Argentina!

un bezo y un abrazo muy fuerte!
(για να συνηθίζεις! ;) περιμένουμε φωτό ε; )

ανεστης είπε...

10 μέρες νομίζω θα είναι αρκετές, σκοπεύω να βγω και επαρχία, στα σύνορα με Βολιβία. Θα προσπαθήσω να φέρω φωτογραφίες αλλά τι να μεταφέρουν κι αυτά τα έρμα τα pixels...