Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

Πλάκωσε κρύο, καιρός για δύο... Τί καλύτερο μπορείς να φανταστείς μες στο κρύο, από τα στιβαρά μπράτσα του Αντώνη;


Salma Hayek και Antonio Banderas! Ο Αντώνης μας...

Διάβαζα το μεσημέρι στο μπλογκ του Άμμου και του Σαμμάνου για τη μικρή Κουρούνα που κάθεται και κλαίει γιατί δεν την παίζουνε οι φιλενάδες της! Δε θα κάνει δηλαδή άλλο μαζί της τραμπάλα ο κ. Φώλιος, στην παιδική χαρά των μπλόγκς, αφού ο κ. Τσαγκαρουσιάνος, λέγε με Στάθη, αναδημοσίευσε κείμενό του χωρίς την άδειά του με το λινκ του φυσικά. Κι έτσι ο κ. Φώλιος μπουρούδιασε* και κλείνει την τραμπάλα, συγγνώμη μπλογκ και θα κλαίει το φαν κλαμπ και οι φίλοι, κάτι σαν Νίκος Δήμου ένα πράμα. Που το ανοίγει και το κλείνει με Ανώνυμο ήταν το πρόσχημα! Όπως και τότε στο σώου Βρυώνης-Μιραντολίνα, που μασήσαμε οι πιο πολλοί, ότι ο Βρυώνης το έκλεινε ένεκα που η Μιραντολίνα ζήτησε διαγραφή. Κι εγώ ήθελα διαγραφή όταν διάβασα για το πως γίνονται τα νούμερα, αλλά δεν τόλμησα να τη ζητήσω γιατί φοβήθηκα μην κλείσει ο συνκ, όπως το έκλεισε ο Βρυώνης τότε με τη Μιραντό. Για να λέμε την αλήθεια το φανταζόμουν κι από πριν, έχοντας προσέξει ότι δεν επροσμετρούντο λινκ που έκανα εγώ σε άλλους, όπως στον Καλόγερο για παράδειγμα, αλλά και άλλων σε μένα, αλλά βαριόμουν να ασχοληθώ. Από την άλλη θεωρώ αδιανόητη και αντιδεολογική αυτή την κατηγοριοποίηση των μπλογκς, όσο και παιδιάστικη. Για να τσιμπούν οι αδαείς και να κατευθύνουν το μάτι τους όπου τους υποδεικνύεται και όχι φυσικά όπου αξίζει. Δεν εννοώ ότι όσοι εἰναι στους πρώτους κατά συνκ, δεν αξίζουν, εννοώ ότι πολλοί που αξίζουν δεν έχουν πιθανότητα να μπουν στην λίστα την προσεχή χιλιετία, αφού κανένα μπλογκ δεν κάνει λινκ σ' αυτούς τους φτωχούς, ταπεινούς και καταφρονεμένους τους οποίους και γιατί να διαβάζουμε άλλωστε. :)
Και μετά από αυτή τη χαριτωμένη παρένθεση, επανέρχομαι στην παιδική χαρά. Την κουρούνα την συμπαθώ. Τον κ. Φώλιο δεν τον ξέρω και δεν με αφορά. Τον Τσαγκαρουσιάνο επίσης δεν τον ξέρω και δεν φιλοδοξώ να τον μάθω. Δεν με αφορά. Δε γουστάρω και το Lifo.
Σχολιάζω την κατάσταση όμως, ως προς την παιδιάστικη αντιμετώπιση και τη συνέπεια στο μπλόγκινγκ. Θα μου πει κανείς και τί με νοιάζει εμένα; Σωστό κι αυτό, μερικώς. Από την άλλη αν δε μας νοιάζει κι αν δεν τα σχολιάζουμε, δεν θα διορθωθεί ποτέ τίποτα και δείχνει ότι είμαστε αδιάφοροι και την υπόθεση του μπλόγκινγκ την βλέπουμε επιπόλαια και σαν παιχνίδι. Διαφωνώ λοιπόν. Το ιστολογείν το βλέπω σοβαρότατα και με ενοχλεί ο συναισθηματικός εκβιασμός που γίνεται σε στυλ δακρύβρεχτης ταινίας του '50, τέλος λοιπόν, έκλεισε αυτός ο κύκλος, κουράστηκα να σας πληκτρολογώ, το ποντίκι της αμαρτίας, η adsl του πάθους, τα ποστ που αγαπήσαμε δε θα τα δούμε πια... και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα, που σαφέστατα γίνονται σκοπίμως, στο τραβάτε με κι ας κλαίω, αφού όποιος σκοπεύει να το κλείσει το μαγαζί, το κλείνει αθόρυβα και χωρίς δακρύβρεχτα, αποχαιρετιστήρια πάρτυ. Έτσι λέει η δεοντολογία του σοβαρού ιστολογείν και έτσι πιστεύω ότι κάνουν οι σοβαροί παίχτες.
Τίθεται όμως και πάλι το θέμα των αναδημοσιεύσεων και της κατοχύρωσης των κειμένων και αυτό είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί σοβαρά και κάποιοι έκαναν σοβαρές τοποθετήσεις στο μπλογκ της κουρούνας. Όμως όταν δημοσιεύεις κείμενά σου, να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες των αναδημοσιεύσεων.
Προσωπικά η αναδημοσίευση όταν γίνεται με τους κανόνες αναφοράς πηγής, δεν με ενοχλεί καθόλου. Άλλωστε γράφουμε για να μας διαβάζουν, αλλιώς ας το κρατάμε κλειστό μπλογκ με καλεσμένους τους κολλητούς μας. Η πρόφαση της διαφωνίας με το επίπεδο του όποιου θα κάνει την αναδημοσίευση, είναι τουλάχιστον αστεία. Τί να πουν όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και οι εφημερίδες, οι εκδοτικοί οίκοι, οι ποιητές, οι συγγραφείς και οι καλλιτέχνες που χρησιμοποιείται κατά κόρον η πνευματική δουλειά τους παντού και από όλους; Να απαγορεύσουν τις αναδημοσιεύσεις; Μα μιλάμε σοβαρά; Με ποιό δικαίωμα λοιπόν ο καθένας κάνει βιβλιοκριτική δημοσιεύοντας αποσπάσματα ή ολόκληρα τα κείμενα ή ταινιοκριτική ή μουσικοκριτική; Γιατί κατηγορούν τον Νταλάρα που δεν ήθελε να τον πιάνει στο στόμα του ο Πανούσης; Εδώ ένα κείμενό τους αναδημοσιεύτηκε, άσχετα από ποιόν, και κλείνουνε το μπλογκ!!! :ΡΡΡΡ
Γι αυτό... Αντώνη κράτα με σφιχτά να βγάλουμε χειμώνα... ;)

* Μπουρουδιάζω= μουτρώνω και αντιδρώ κατά την κούτρα μου



20 σχόλια:

μαριάννα είπε...

.
.
.
.
Δεν είναι φοβερό το σκηνικό της φωτό με τα κεράκια; :))
Αν δεν φώτιζε και η σιλικόνη τόσο πολύ, θα την έβρισκα υπέροχη τη φωτογραφία... ;)

αμμος είπε...

Στο κείμενό σου φαίνεται καλά ότι υπάρχει μια σοβαρή πλευρά και μια αστεία. Η αστεία πλευρά, οι διάφοροι θεατρινισμοί που έχουμε κατά καιρούς παρακολουθήσει δεν έχει και τόσο νόημα να συζητηθούν, αλλά τους παρουσιάζεις καλά.

Συχνά αναμασούμε ότι τα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο ίντερνετ είναι θολά, όσο συζητάω όμως με ανθρώπους που ασχολούνται με το ζήτημα, φαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο έτσι. Όσο κι αν είναι μέρος της κουλτούρας του ίντερνετ η ευκολία στην αναδημοσίευση, είναι καθ' όλα θεμιτή, μάλλον και νομικά, η επιθυμία κάποιου να μην αναδημοσιεύεται, η να αναδημοσιεύεται μόνο κατόπιν πληρωμής, ή, ή...

Εδώ υπάρχουν και δύο επιπλέον ζητήματα: ο Τσαγκαρουσιάνος έχει πάρει χρήματα κατά καιρούς, γεμίζοντας τη σελίδα του με κείμενα άλλων, ενώ έχω πετύχει πολλές φορές ταυτόχρονα τη γκρίνια των συγγραφέων ότι αναδημοσιεύει αυτά τα κείμενα χωρίς καν να τους ρωτήσει. Σίγουρα δεν είναι καλοί τρόποι, πιθανόν όμως είναι και παράνομο.

Πέραν τούτων στενοχωριέμαι που τα πήρε και το 'κλεισε ο Φώλιος, ήταν από τις λίγες ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις που γνώριζα στα μπλογκ (δικό του τεμπλέιτ + εικόνες + κείμενα).

[Η φωτογραφία είναι όντως υπέροχη, φιλιά!]

habilis είπε...

Η φωτο ειναι υπεροχη κυριως για τα δρωμενα .Το ντεκορ θυμιζει λιγο επαρχιοτικη καφεταιρια αλλα δεν ειναι κακο ....Γουσταρω μαλιοτραβιγματα στον αερα και κυριως οταν γινονται για ξανακλεμενες ιδεες...

μαριάννα είπε...

@ αμμος

Καλώς τον! Κατάλαβες υποθέτω γιατί δε σχολίασα σε σας και έκανα ανάρτηση. Δεν ήθελα να σας φέρω σε δύσκολη θέση, λέγοντας ελεύθερα τη γνώμη μου.

Ναι, το σχολιάζω εύθυμα για να μην ψυχοπλακωνόμαστε και σοβαρά θίγω τα ζητήματα που εντόπισες.

Γράφεις:
«Όσο κι αν είναι μέρος της κουλτούρας του ίντερνετ η ευκολία στην αναδημοσίευση, είναι καθ' όλα θεμιτή, μάλλον και νομικά, η επιθυμία κάποιου να μην αναδημοσιεύεται, η να αναδημοσιεύεται μόνο κατόπιν πληρωμής, ή, ή...»

Νομίζω ότι από τη στιγμή που δημοσιεύεις κάτι δεν καλύπτεσαι νομικά να ζητάς μη αναδημοσίευση. Ο νόμος είναι ασαφής και μπάζει.

Για παράδειγμα. Το κάθε ποστ, είναι μέρος του μπλογκ. Κάτι σαν κεφάλαιο ενός βιβλίου. Για να βρεις δίκιο μέσω νόμου, θα πρέπει κάποιος να σου κλέψει όλο το μπλογκ! Όχι ένα ποστ και μάλιστα με αναφορά του νικ σου και με λινκ σε 'σένα, ακόμα και αν το απαιτείς.
Είναι καθαρά θέμα αισθητικής αυτού που το κάνει. Αν σέβεται την επιθυμία σου ή όχι.

Αυτό ο κ. Φώλιος το ξέρει. Αδυνατώντας να αντιδράσει κλείνει το μπλογκ. Μα είναι αντίδραση σοβαρή αυτή; Σου λέω και πάλι δεν τον ήξερα τον άνθρωπο και δεν τον διάβαζα, αλλά γεμίζει ενοχές, αστεία-σοβαρά και την κουρούνα που είναι φίλος της και τον εκτιμά.

Από την άλλη είδα μια επανάκαμψή του το 2006 νομίζω, που πάλι του έλεγαν διάφοροι και να που γύρισες έστω κι αργά... κι αυτά με δαιμονίζουν στα μπλογκς, γιατί τα θεωρώ συναισθηματικούς εκβιασμούς.

Μόλις αγαπήσουμε κάποια γραφή μας απειλεί ότι θα την κάνει... Ε άει σιχτίρ! Την κυκλοθυμία μου μέσα! Παλιοζαγάρια άντρες! :ΡΡΡΡ Μόνο εσείς τα κάνετε αυτά... :))))))

Φιλιά πολλά!!! Μου αρέσει το νέο στυλ στο μπλογκ! Θα τα πούμε... ;)

μαριάννα είπε...

@ habilis

Τα δρώμενα ε; Τα κεράκια σου φαίνονται κιτς; Μωρέ ας είχα εγώ τον Αντώνη και το σκηνικό κι ας ήταν και σε επαρχιώτικη σπηλιά! :Ρ
Ξαναδές το βρε λίγο. Ρομαντικό είναι... χαχαχαχα
Ε όχι και μαλλιοτραβήγματα στον αέρα. Την άποψη μας λέμε ανοιχτά και καθαρά και κάνουμε διάλογο. Ενίοτε και μονόλογο. ;)

Φιλιά!

αμμος είπε...

Χαζομαρίτσα που δεν άφησες σχόλιο ότι ανοίγεις κουβέντα εδώ με κείμενο, γιατί με ενδιέφερε να το συζητήσω. Αν είδες, και ο τρόπος που παρουσίασα τα λινκ δεν ήταν ο κακός Τσαγκαρουσιάνος, ο καλός Φώλιος.

Λοιπόν, ετυχε τον τελευταίο καιρό να κάνω κάποια παρέα με μια δικηγόρο που κάνει διδακτορικό στην πνευματική ιδιοκτησία και το ίντερνετ. Από ό,τι μου λέει (και αν το μεταφέρω σωστά) στις περιπτώσεις που δεν καλύπτει η νομοθεσία συγκεκριμένα για το ίντερνετ, εφαρμόζεται η γενικότερη νομοθεσία για την πνευματική ιδιοκτησία, όταν μάλιστα τα μπλογκ είναι ηλεκτρονικές εκδόσεις που τα πνευματικά τους δικαιώματα κατοχυρώνονται από τους παρόχους (google, wordpress κτλ.) Σε αυτή τη βάση, δεν είναι απλώς ζήτημα αισθητικής να ζητάς την άδεια του συγγραφέα για αναδημοσίευση, είναι η νόμιμη συμπεριφορά.

Να διευκρινίσω ότι αν και υπερασπίζω αυτή τη θέση, ο ίδιος δε θα είχα κανένα πρόβλημα να αναδημοσιευτούν κείμενά μου με τον τρόπο που το κάνει ο Τσαγκαρουσιάνος. Υπερασπίζω όμως το δικαίωμα του Φώλιου να έχει πλήρη έλεγχο πάνω στην τύχη των γραπτών του (στην ολόκληρη εκδοχή τους).

αμμος είπε...

Α, για την όλη φάση "σε παρακαλούμε αγαπημένε μπλόγκερ, επίστρεψε στο πιστό κοινό σου" φυσικά και συμφωνώ μαζί σου, αλλά δε νομίζω ότι έχει πάρει τέτοια τροπή η συζήτηση στα σχόλια της Κουρούνας ή του Φώλιου.

μαριάννα είπε...

@

Λοιπόν στο θέμα της πνευματικής ιδιοκτησίας, επιμένω πως όταν βγάζεις κάτι στον αέρα, το βγάζεις γνωρίζοντας ότι είναι πολύ πιθανό να το μεταχειριστούν όπου και όπως δει. Η παραίνεσή σου είναι απλά συμβουλευτική. Το να το σχολιάσεις διαμαρτυρόμενος μέχρι να κλείσεις το μπλογκ, έχει μια απόσταση τεράστια.

Εδώ αναφερόμουν σε φαν κλαμπ και όχι στα σχόλια της κουρούνας.

« 14/6/2006 11:37 πμ
Ιφιμέδεια σχολίασε...

Αχ, κύριε Φώλιε, τρέμουν τα κρινοδάκτυλά μου που τιμώ τον νέον οίκο σας με το πρώτο τούτο σχόλιο!

Πολύ χαίρομαι που ανακάμψατε δημήτριος!

Πέστε στον κύριο Γεώργιο εδώ πάνω πώς η κυρία Προύτς έχει δίκιο. Ας ρωτήσει και τον Όθων.

Υ.Γ. Με έχετε μπερδέψει με τα 20 κιλά σε 8 μέρες. Τελικά να τα χάσω ή να τα χέσω;



14/6/2006 8:55 μμ
Sandiago Nasar σχολίασε...

Αν οι νύχτες δεν συνοδεύονται με τουλάχιστον τρία κατεψυγμένα κρασοπότηρα αγνού ρακόμελου, οποιαδήποτε ομοιότητα με υπάρχοντα πρόσωπα και καταστάσεις μπορεί να κριθεί απλά δεόντως αντιχριστιανική. (Οι πουριτανοί θα μου πούν πως κάτι ξέρουν από ξακούρδιστα σκευοφυλάκια)
Με γειά και καλοτάξιδο (αρκεί να μην το βυθίσει ο κος Ανέστης.)



17/6/2006 2:47 πμ
Mantalena Parianos σχολίασε...

Eίχα στεναχωρηθεί όταν κλείνατε το blog σας - εγώ μόλις ξεκινούσα τότε να διαβάζω blogs... δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χαρά έχω που επιστρέψατε και βελτιωμένος από κάθε άποψη! Αισθητικής, οξυδέρκειας και φυσικά ορθογραφίας. ;)
ορκισμένη fan »


Τα διάβασα στα πεταχτά εδώ, και το πρώτο που σκέφτηκα, ήταν ότι ο λεβέντης είναι Νίκος Δήμου Βου! :))

Ανώνυμος είπε...

Χα,χα,χα!!Που το πηγες,που το εφερες,παλι στον Νταλαρα κατεληξες!!!Υ.Γ.(Σ' επρηξα,το ξερω αλλα)Just another manic Monday!Φιλια,καλη εβδομαδα!-ΑΤΠ-

μαριάννα είπε...

-ΑΤΠ-

χαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Ρε αστέρι μου έφτιαξες την ημέρα γιατί φεύγω να πάω να πυροβολήσω συνεργειάκηδες, χοντρομ*λάκες! Πέντε μέρες μες στο χιονιά είχαν το αυτοκίνητο, τα βόδια του κερατά, μου το παρέδωσαν μέσα σε γλύκες και με το που έφυγα ήταν κατά πολύ χειρότερο από πριν!
Και τώρα έχω ραντεβού να τους στείλω διακοπές στα Ζωνιανά! χαχαχαχαχαχαχαχα
Θα τους πω να πάνε για χαλάρωση σε μια φιλήσυχη περιοχή που δε θ' ακούνε ούτε τσακ! Μόνο μπαμ!
Κάτσε και θα δεις από δω και μετά τι έχω να κάνω. Όποιον με πειράζει... στα Ζωνιανά φούστη! Στα Ζωνιανά, να πεις το δεσπότη Παναγιώτη!
Ρε συ όταν έβαλα τον Νταλάρα το σκεφτόμουν μα τη Λευκή Αρκούδα! Λέω θα τσιμπήσει κανείς να γελάσουμε λίγο; Δεν παίζουνε μωρέ, βαριούνται. Αααααχ! Πού να πήγαν οι παίχτες οι καλοί φιλενάδαααα;
Πού κρυφτήκανε; Μήπως να την κάνουμε κι εμείς σιγά σιγά; ;)

Κουράγιο! Αύριο θα είναι μια άλλη μέρα...

Φιλιά πολλάαααααααα!

Ανώνυμος είπε...

Κατσε δω,καλε!ΜΗ μασας!Μας την εχουν πεσει διαφημιστες απο παντου με υφος τρισχιλιων καρδιναλιων,και μουτες Ναπολεοντος και αει σιχτιρ!Ασ' τους στο τακα-τακα τους!Σμουτς!-ΑΤΠ-

Ανώνυμος είπε...

Στα Ζωνιανα,αδελφες μου,στα Ζωνιανα!-ΑΤΠ-

Κούκος είπε...

Αν ένας bloger κλείνει το blog του επειδή δημοσιεύτηκαν κείμενα χωρίς την έγκρισή του, οι τραγουδιστές που αντιγράφονται ασύστολα και με τεράστιο οικονομικό κόστος, για να αναφέρω ένα παράδειγμα, θα έπρεπε να μην ξαναβγάλουν δίσκο;
Σχετικά με τη φωτογραφία διακρίνω μια κακεντρέχεια σε ότι αφορα τη Salma;
Σε πληροφορώ οτι υπάρχουν πολύ καλύτερα πράγματα για την αντιμετώπιση του κρύου απο τα μπράτσα του Αντώνη.....

μελονικος είπε...

Αγάλια αγάλια σφίξε με βρε συ παλιοχωριάτη
Τι’ είναι τα σίδερα λυτά, θα σπάσει το κρεβάτι.

Αγάλια αγάλια σφίξε με γιατί είμ’ αγκαστρωμένη
Τι θ’απορίξεις το παιδί, θα πάω και γω χαμένη.

Kahraman mpeis

μαριάννα είπε...

@ -ΑΤΠ-

Καλά μιλάμε τώρα που εκτοξεύουμε απειλές ομού, για τα Ζωνιανά, και με τους διαφημιστές που σας την πέσανε, θυμήθηκα το τρελό γέλιο που είχε γίνει τότε με το κοριτσάκι που είχε βάλει ο Νταλάρας στο Με λένε Πόπη σαν τον παππού μου τον Προκόπη! :ΡΡΡΡ
Θυμάσαι την ατάκα του τραγουδιού στο ρεφρέν που έλεγε απειλητικά συλλαβή προς συλλαβή και είχανε κατουρηθεί οι άντρες; « Εγώ εσένα μια μέρα ΘΑ ΣΕ ΠΑ ΝΤΡΕΥ ΤΩ!!!»
Γελάω τώρα... αλλά πιο σκιαχτικό στίχο δεν έχω ξανακούσει και μάλιστα από παιδί πράμα!
Οπότε όταν θες να εξαφανιστεί κάποιος, διαφημιστής ας πούμε, σκύβεις το κεφάλι ελαφρά, τον κοζάρεις κατάματα από χαμηλά, τον δείχνεις με το δάχτυλο και του λες συλλαβιστά: Ε ΓΩ Ε ΣΕ ΝΑ ΜΙΑ ΜΕ ΡΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑ ΝΤΡΕΥ ΤΩ!
Αν τον ξαναδείς να μου γράψεις!!!
:)))))

μαριάννα είπε...

@ Κούκος

Βρε καλωωώς τον! Μονό σε παίζω και σε μονό ταμπλώ, το τρίτο δε χτυπιέται, τρία φουλ!
Ααααχ! Τί όμορφα βράδια! Στενάζανε οι τσόχες! Ολονυχτίες κάναμε...
Παιδί μου ξέρεις πόκα ή να σου πω καλύτερα το Κούκου! Κούκου! Κούκος λαλεί, στο δάσος κει κάτω, κούκου κούκου στην εξοχή;
Να σε ρωτήσω κάτι; Την κακεντρέχεια διέκρινες; Όχι τη σιλικόνη; Επιλεκτικά διακρίνεις... :ΡΡΡ
Υπάρχουν καλύτερα πράγματα για το κρύο από τα μπράτσα του Αντώνη μας;;;;;;;; Όπως;;;;;;

μαριάννα είπε...

@ Νίκος

Μεσιέ ΚαραμάνΜπεη ο χωριάτης του 'δινε και καταλάβαινε ε;
Και η κυρά η αγκαστρωμένη... κάμε Γιάννη τη δουλειά σου ε; :)))))
Μωρέ καλά το λέω εγώ... φάγαμε τη ζωή μας με τους διανοούμενους μη @#σω! Μη βροντοχτυπάς τις χάντρες,
η δουλειά κάνει τους άντρες.
το γιαπί, το πιλοφόρι, το μυστρί!!!

;)

Κούκος είπε...

Όπως τα τρυφερά και λεπτεπίλεπτα μπράτσα της Σκάρλετ Γιόχανσον με φόντο ένα τζάκι αναμένο...

μαριάννα είπε...

@ Κούκος

Τί μου λες;;;;
Εντυπωσιάστηκα τώρα! :Ρ
Πολύ ενδιαφέρον! Να βγάλεις χειμώνα στα λεπτεπίλεπτα μπράτσα (μπλιαχ!) της Σκάρλετ!
Άντε στο τζάκι να πω οκ... αλλά κοίτα δε θα τα χαλάσουμε. Παίρνω Αντώνη, παίρνεις τη Γιόχανσον και ησυχάζουμε. Είδες τι καλά που τα βρίσκουν άντρες γυναίκες τελευταία; :)

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΙΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ

-Σε τούτο το χωριό ήξερα έναΝ νιο
τραγουδιστή.
Πού έχει πάει μικρή μελαχρινή κοπέλα μου;
-Είναι αυτός εδώ, μα η φωνή του
στ' ουρανού τα πλάτια τραγουδάει.
-Και ποιος ακούει στον ουρανό
τα θλιβερά τραγούδια του κοπέλα μου;
-Τ αστέρια με τα λαμπερά τ' αυτιά τους.
Και το φεγγάρι, με το μαντήλι η γη να του κρατάει, γύρω της αυτό χορεύει.
-Αχ! Και πού τον έχουνε θαμένον;
-Στου τζίτζικα το φράκο μέσα το λευκό καιχρυσαφένιο
και στον λαιμό του πεθαμένου του αηδονιού.

Γιώργης Χολιαστός