Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007

Helmut Lotti!!! Μωρέ μπράβο! 80 πλατινένιους και 70 χρυσούς! Πόσο παραπάνω να φτάσει κανείς;



Ο Κλιφ Ρίτσαρντ τραγουδούσε σε ταινίες και ήταν ο ανταγωνιστής του Έλβις! Εγώ ήμουν 8 και 9 χρόνων και ήμουν φανατική ΚλιφΡιτσαρντική!!! :) Γέρασα εγώ, ο τυπάς αναλλοίωτος! Θα μας τρελάνουνε;


O Helmut Lotti (το πραγματικό του όνομα Helmut Lotigierς, γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1969 στο Φλαμανδικό Ghent). Είναι λοιπόν ένας Βέλγος τραγουδιστής και τραγουδοποιός με υπέροχη φωνή τενόρου. όταν πρωτοεμφανίστηκε του απέδωσαν στυλ και κίνηση Elvis Presley, και τον περιέγραφαν σαν "De Nieuwe Elvis" (στα γερμανικά) ή "The New Elvis". Προσωπικά δεν του βρίσκω την παραμικρή ομοιότητα σε τίποτα, μια χαρά είναι το παλικάρι! Τα πρώτα του δύο άλμπουμς ήταν το Vlaamse Nachten ("Flemish Nights", 1990) και το Alles Wat Ik Voel ("All That I Feel", 1992). Μετά από μερικά ακόμα albums, άλλαξε κατεύθυνση το 1995 με μια σειρά "Helmut Lotti Goes Classic" albums, με τα οποία έγινε παγκόσμια γνωστός, αυξάνοντας αλματωδώς τη δημοτικότητά του. Μέχρι το 2000 ηχογράφησε με τρομερή επιτυχία δίσκους σε Latino, African and Russian-style music.


Ο Helmut Lotti πούλησε πάνω από 13 εκατομμύρια albums σε όλο τον κόσμο και πήρε πάνω από 80 πλατινένιους και 70 χρυσούς δίσκους.

Έχει δουλέψει εθελοντικά σαν πρέσβης καλής θέλησης στη UNICEF, έχει πάρει μέρος σε 110 κοντσέρτα ενάντια στο ρατσισμό και άλλα τέτοια καλά που δε μας λένε και πολλά αφού τα οργανώνουν οι ατζέντηδες, αλλά μια και τα διάβασα σας τα είπα ;)
Σημασία έχει ότι το παλικάρι τραγουδάει υπέροχα.


Helmut Lotti - "Those Were The Days"

Helmut Lotti Kalinka Russian Songs

Helmut Lotti - That's amore

Helmut Lotti-Besame Mucho

HELMUT LOTTI AND CARLOS GARDEL, VOLVER

Helmut,Lotti,Grand Place,Brussels,i´m sailing

Helmut Lotti - "Hold Me Once More"

Helmut Lotti - "Poljushko Polje"

Helmut Lotti - El Ukhnem


9 σχόλια:

μαριάννα είπε...

.
.
.
.
Έχει πολλά όμορφα ακόμα στα ρώσικα... Ακόμα και τον εθνικό ύμνο της ρωσίας είπε... Υπάρχουν όλα στο you tube.

Vrakas Kostas είπε...

Τον Helmut Lotti ετυχε να τον δω/ακουσω,πριν μερικα χρονια εδω στο Mainz,στην εδρα της ZDF και εχεις απολυτο δικιο,για το ποσο απλοικος και αντισταρ ειναι!Οσο για την φωνη,δεν..το συζηταμε!!!
Ακουσα τοτε μια διπλανη μου Γερμανιδα,να λεει:Ειναι ο τυπος,που θα ηθελα για γαμπρο στην κορη μου!
Μονο στην..κορη σου;!!Σκεφθηκα αλλα...οχι δυνατα!χαχα!
Οσο για τον αλλον... τον Ριχαρδο δεν....!!!
Και αυτος βεβαια γερασε!100 τοις 100!Αλλα εσυ βρε Μαριαννα μου;;!!Νοιωθεις γερασμενη οταν... εισαι 3 ετων;;!!!!Για ...μην σε μαλωσω!!!!
υγ.Ειδα και... τις γαιδουρες του River Dance,πριν δυο μηνες περιπου,εδω στο Mannheim!!Τι ..υπεροχα ποδια Θεε μου!!!χαχα!!Σιγα που θα πηγαινα για την Κελτικη μουσικη!!
Καλο Σαββατοκυριακο σου ειπα;;!!
Φιλια!

kyriaz είπε...

Σ' ευχαριστώ Γητεύτρια για το ποστ!
Χόρεψα μαζί με την κόρη μου (6 ετών)το Καλίνκα και το that's amore...
Δε σου λέω τίποτε...χωνέψαμε το φαγητό...

Και το καλύτερο:μετά είδαμε μαζί όλα τα βίντεο και στο τέλος βλέποντας τον Lotti να ξανατραγουδά,γυρνά η μικρή και μου λέει:
"Καλά,αυτός δεν κάνει άλλη δουλειά εκτός του να τραγουδά;"...:)

Καλά να είσαι!

μαριάννα είπε...

@ vrakas kostas

Υποθέτω Κώστα μου πως ο Λόττι θα είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε σας, λόγω του ότι τραγουδά πολύ καλά και στα γερμανικά. Χαίρομαι που έχετε τόσο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές ευκαιρίες. Δεν είναι καθόλου εύκολο να δει κανείς River Dance! Ή έστω τα καλλίγραμμα πόδια τους! :))))

Καλά να περνάς Κώστα μου! Φιλιά!

μαριάννα είπε...

@ kyriaz

Δε φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι!
Απίθανη η μικρή! Στην πιο όμορφη ηλικία! Την ατακαδόρικη! :)))
Λες και σας βλέπω να χορεύετε! Τί όμορφα...
Λοιπόν ο Λόττι είναι ιδανικός για παιδιά. Τα παιδιά τον λατρεύουν, γιατί έχει τραγουδήσει πανέμορφα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αλλά και όλα τα αγαπημένα τραγούδια του κόσμου σε όλες τις γλώσσες.
Βλέποντάς τον δε κανείς, να τραγουδά έτσι απλά, χαλαρά, γελαστά, αβίαστα, δεν δίνει την αίσθηση του μεγάλου καλλιτέχνη. Έχει όμως εκπληκτική φωνή που πραγματικά πιάνει στα χαμηλά με αξιοθαύμαστη άνεση. Δεν είναι τυχαία η επιτυχία του!
Πάντως πολύ τυχερά τα παιδιά που μεγαλώνουν ακούγοντας μουσικές σαν τις δικές σου. Και χορεύοντας απομεσήμερο Κυριακής με τον μπαμπά! Καταγράφονται για πάντα αυτές οι απλές χαρές, στη μνήμη του παιδιού, σμιλεύοντας την αισθητική του, μα και την ευαισθησία του, στ' ακούσματα και στις εικόνες. Όταν κάποτε μεγάλη θα ακούει το that's amore ή το Καλίνκα, θα χαμογελά τρυφερά και θα λέει: Αυτά τα χόρεψα μια Κυριακή μεσημέρι με τον πατέρα μου, όταν ήμουν έξι χρόνων.

Να είστε καλά να χαίρεστε ο ένας τον άλλον!
Να μου τη φιλήσεις!

koulpa είπε...

Tα άκουσα τα ξαναάκουσα.. ωραία φωνή.. κλαυσογέλασα και με το kyriaz και τη θυγατέρα του.. μου θύμισε εικόνες στην κουζίνα με τον πατέρα μου σε εκείνη την ηλικία.. με σπανιόλικα και ροκ..:):)
Φιλιά:):)

μαριάννα είπε...

@ koulpa

Είδες τί όμορφες αναμνήσεις είναι αυτές με τους πατεράδες; :)
Αααααχ! Αυτά μένουν... πόσο μου αρέσει να βλέπω καλούς μπαμπάδες!
Αν ήξεραν πόσο μετράει ο πατέρας στην ισορροπία του παιδιού τους και σε τι βαθμό συμμετέχουν στις αναμνήσεις του, σίγουρα πολλοί θα πρόσεχαν ώστε να είναι πιο κοντά στα παιδιά τους!

Φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Καλά ... ε,... Τάπαιξα ...Δεν θα πιστέψεις πιο πολύ με τι ...
Με το Besame Mucho ... Tα 16 μου χρόνια ... τα πάρτυ μας , το αγόρι που μου το μουρμούριζε , το ... βερμούτ ...
Βρε , τι καλά που μπήκα στον κόσμο των μπλογκ ....
Ειναι αργά βράδυ Κυριακής ... Καλή βδομάδα να έχεις .

μαριάννα είπε...

@ silia

Ξέρεις τί παρατηρώ Σιλιάκι; Πολύ στην ανάμνηση το ρίξαμε και δε μ' αρέσει. Και στο ποστ με τον Ανταμό και στο άλλο με το Δουβλίνο, μ' έπιασε μια λυσσαλέα επιθυμία να δω τις κολλητές μου κι ενώ δεν έχω πολύ καιρό που τις είδα...
Ίσως φταίνε τα τραγούδια
Ίσως πάλι φταίν' τα ποστ... ;)

Φιλιά!!!