Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Urs Toni Bühler... Il Divo !!!!!!









Οι Il Divo χορεύουν τσάμικο...















Urs Bühler








Το γνωστό κι αγαπημένο κουαρτέτο. Ή μήπως να το πω Boyband; Μήπως να πω τέσσερις παίδαροι αλλοεθνείς έσμιξαν και έφτιαξαν ένα σχήμα μοναδικό, σε στυλάκι ροκ όπερα; Μωρέ όπως και να το πω τα παιδιά είναι αστέρια και σκίζουν! Ένας Ισπανός, ο βαρύτονος Carlos Marin, ένας Γάλλος ποπ τραγουδιστής, ο Sebastien Izambard, ένας Αμερικανός τενόρος, ο David Miller κι ένας Ελβετός, ο τενόρος Urs Buhler!!!! Οι δίσκοι τους όπως είναι φυσικό κι αναμενόμενο, σαρώνουν. Εμφανίσεις σε όλον τον κόσμο, σε συναυλίες, σε τηλεοπτικά σώου, διάσημες συνεργασίες και όλα τα σχετικά. Απολαύστε τους...


Il Divo, My way (a mi manera)


Il Divo, Desde el dia que te fuiste(Without you)


Il Divo!!!!

22 σχόλια:

μοναχή είπε...

Καλημέρα :-)
Και είχα αρχίσει ν' ανησυχώ. Τους φάγανε οι συναυλίες σε όλο τον κόσμο και νέο δίσκο δεν είδα.
Ξέρεις τίποτα για τα Χριστούγεννα;
Τον Ελβετο; Όχι τον Ισπανό; Μας μπερδεύεις. Συμφωνώ πάντως για τα μάτια. Πολύ ταξιδιάρικα. Να μπεις μέσα και να βυθιστείς. Ας όψεται η μονή, αλλιώς θα τον διεκδικούσα. Κι εγώ πηγαινοέρχομαι Βέλγιο. Τι θα πει κοντά; Έχεις δοκιμάσει να πας Πατήσια; Δύο ώρες και 20 λεπτά έκανα εχθές να πάω από κέντρο. :-)
Το I Believe in You, τέλειο. Η προφορά των Γάλλων όμως, χειρότερη κι από των Ιταλών. :-)

μοναχή είπε...

Το τσάμικο πού το πέτυχες; Είχαν έρθει Ελλάδα; Ή μας δουλεύεις; Αυτό να έβλεπα, να σκίσω τα ράσα μου!

Ανώνυμος είπε...

ενταξει καλη φωνη εχουν, αλλα σιγα μην ειναι και ωραιοι

ανεστης είπε...

¨Αντε με το καλό να ζευγαρώσουν με τα κοριτσάκια του πιο κάτω post να παράξουν μικρούς όμορφους άριους ευγονισμένους καλλιτεχνούληδες. Τι έλεγες; Ούτε θες να σκέφτεσαι οτι μπορεί κάποιος ταλαντούχος να μείνει στην αφάνεια λόγω παρουσιαστικού; Ε, δεν αρχίζεις σιγά-σιγά να το σκέφτεσαι; Να μη σούρθει και απότομα;

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς , αναφέρεσαι στη Celine Dion που συνοδεύει τους DIVO στη πιό σπουδαία εκτέλεση του κομματιού : I Believe in you(je crois en toi) - πραγματικά είναι , ίσως , η καλύτερη ερμηνεύτρια της ποπ παγκοσμίως και πριν ένα μήνα κυκλοφόρησε υο τελευταίο άλμπουμ της "Τaking chances" .
Σχετικά με τους DIVO , είμαι φανατικός θαυμαστής τους και τους έχω προτείνει σε αρκετούς γνωστούς μου δεδομένου ότι στην Ελλάδα είναι σχετικά άγνωστοι (ίσως και γιατί δεν ασχολούνται μαζί τους mediaέχουν κι ούτε δώσει κάποια συναυλία ) .
Όμως, υπάρχει μιά μικρή αίρεση (κριτική ,αν θες) γι' αυτούς διατυπωμένη από φίλο μου , βαθύ γνώστη της μουσικής : τα 4 αυτά παιδιά είναι δημιούργημα μιά δισκογραφικής εταιρείας -της SONY-η οποία ανακάλυψε ότι το είδος αυτό πουλάει - δεν είναι μιά αυθόρμητη ένωση 4 νέων παιδιών που γνωρίζονταν από παληά ή είχαν κοινές μουσικές αφετηρίες και οράματα - με άλλα λόγια δε δημιουργήθηκαν δική τους πρωτοβουλία :τους "μάζεψαν" κάποιοι και τους έδωσαν τη μορφή που έχουν . Βέβαια αυτό δε σημαίνει σε καμμιά περίπτωση ότι δεν είναι ποιοτικοί - κάθε άλλο μάλιστα , χαίρεσαι να τους ακούς .

char/man

Vrakas Kostas είπε...

Θα τρελλαθω!!Η Μαριαννα μπηκε στα..χωραφια μου!!
Κι εγω ανεβαζω Σοπεν και Μπαχ!!!
Αντιποινα μου κανει!Θελει να με μειωσει!Να με ταπεινωσει λεω!!
Θα βαλω απο αυριο πορνο για αντιβαρο!!ΣΑΣ περιμενω!!χαχα!
Ελα τωρα βρε Μαριαννα μου...σιγα τα φυστικοπαιδα!!Αλλο αρσενικοι και αλλο αντρες!!!!Μην ζηλεψουμε κιολας!!!
υγ ..Καλα τα ειπε και ο ανεστης!!!
Καλησπερα σου ειπα καλη μου ;)!

koulpa είπε...

Θεά η dion.. είμαι εκτός θέματος;.. χαχα πολύ καλά και τα αγόρια (και είπαμε είναι η μόνη δουλειά που ανέχομαι και άνδρες..) αλλά δε μπορώ να κρίνω την εμφάνιση..:):)
Φιλιά και καληνύχτες:):)

Antoine είπε...

Τι 'ν' τούτα! Βλέπω και τις κοπελιές πιο κάτω...

Έχεις καλό γούστο στη μουσική! Το καινούργιο cd της Celine Dion το άκουσες; Για γράψε και μια γνώμη γι' αυτό!

Σε χαιρετώ γρήγορα-γρήγορα... I'm on the go (έτσι για να πω και το αγγλικό μου)!

μαριάννα είπε...

@ μοναχή

Μια συλλογή με τέσσερα σιντί είδα, προφανώς αναμασήματα αυτών που ήδη έχουμε. Άσε γιατί μου έκανε την καρδιά περίβολο το esnips! Άει σιχτίρ! Πάει κι αυτό... ότι πήραμε, πήραμε. Τώρα μόνο ακούμε. Κι είχε κάτι σπάνια παλιά από Αμέρικα Λατίνα... φτου γαμώτο! Για τα καινούρια, τα εμπορικά, σωστό δε λέω... αλλά τα παλιά τα αζήτητα, αυτά που τα ακούνε ελάχιστοι, οι εραστές... κρίμα. :(((
Το τσάμικο το πέτυχα στο πανηγύρι της Παναγιάς της γλυκοκελαηδούσας, στα Τσουκαλαίικα, πέρσι το καλοκαίρι. Δε σ' αρέσει; :ΡΡΡΡ
Το ράσο σκίστο ως το μηρό, όχι παραπάνω βρε, μη μας σκανδαλίζεις... :))))

μαριάννα είπε...

@ nag

Το ωραίο αγόρι μου είναι σχετικό. Σημασία έχει το ντουέντε. Και οι υγρές ματάρες... με πιάνεις;
Κι ο Ρουβάς ωραίος είναι. Ε και; Και πολλοί άλλοι παίδαροι, διάσημοι. Κι ο Παπαδάκης ο μοντέλος κι ο δικηγόρος του Φερεντίνου. Ο δικηγόρος ξενερουά, απόδειξη ότι παντρεύεται την Ράπτη...έλεος! Κι ο Παπαδάκης με το ακατοίκητο, σε βιτρίνα καλός είναι. Εδώ μιλάμε για άντρες που ακτινοβολούν γενικά. Και από προσόντα και από προσωπικότητα και από καλλιέργεια. Αν τους ακούσεις να μιλάνε σε συνεντεύξεις, θα με δικαιώσεις. Και επιπλέον και κορμάρα το Ελβετάκι ε; Όχι μόνο ματάρες... και το μούσκουλο πάει σύννεφο έτσι; Για ιδές τα βιντάκια με προσοχή... :)))))))))
Έχεις να μας δείξεις τίποτα καλύτερο; Και σε Τζουγανάκη δε μας χαλάει καθόλου. Τουναντίον. ;)

Φιλιά!

μαριάννα είπε...

@ ανεστης

Όπως ας πούμε;
Εννοώ, να έχει μουσική παιδεία και φωνή καλή. Γιατί και η Σελίν Ντιόν, όταν πρωτοβγήκε, αν θυμάσαι δε βλεπότανε. Και τώρα όχι ότι ομόρφυνε, αλλά τη φτιάξανε. Παρ' όλα αυτά, οι φωνάρες πουλάνε. Και στην Ελλάδα και στον κόσμο. Βενετσάνου, Φαραντούρη, Μπάλτσα, Μούσχουρη, Ρούσσος, Βαγγέλης, Λέανδρος. Σου λέω τυχαία κάποιους που έκαναν και διεθνή καριέρα και δε φημίζονται για τα κάλλη τους.
Θέλω να πιστεύω ότι η καλή φωνή δε χάνεται. Το ότι η μέτρια προβάλλεται καλύτερα αν βοηθά κι ένα καλό βυζί ή ένα μαρύ μπούτι, είναι σαφές.

μαριάννα είπε...

@ char/man

Προσωπικά το βρίσκω θετικό αυτό που λέει ο φίλος σου, με την εξής έννοια. Σε μια αυθόρμητη μπάντα φίλων, συνήθως ένας-δυο είναι οι καλοί, οι άλλοι είναι της προσκολλήσεως. Εδώ μαζέψανε από 4 χώρες αυτό που χρειάζονταν, 2 τενόρους, έναν βαρύτονο και έναν ποπ. Μια χαρά έξυπνη κίνηση και απολύτως επιτυχής. Γιατί γνωρίζονταν παιδιόθεν νομίζεις οι τρεις τενόροι; Που χάλασαν κόσμο οι συναυλίες και τα κοντσέρτα τους; Μιλάω για Παβαρότι, Καρέρας, Ντομίνγκο. Πες στον φίλο σου να βλέπει τη θετική πλευρά της ζωής και να ξεκολλήσει... χαχαχαχαχα

Φιλιά!

μαριάννα είπε...

@ vrakas kostas

Τα χωράφια σου ήταν οι τενόροι και οι βαρύτονοι; Δεν το ήξερα... άλλα έτυχε να δω...:))))
Καλά ακούσματα δε λέω, αλλά πιο μοντέρνα. Μπροστά σου εγώ είμαι κλασικαδούρα και παραδοσιακή. Εσύ είσαι ένα μοντέρνο τζόβενο! :Ρ

Καλό βράδυ! ;)

μαριάννα είπε...

@ koulpa

Ναι, Θεά και συμφωνούμε και είσαι μια χαρά στο θέμα! Η γυναίκα είναι τρελή φωνάρα και φοβερή παρουσία-διαμάντι στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Αληθινή Κυρία!

Φιλιά πολλά!!!

μαριάννα είπε...

@ Antoine

Να σου εκμυστηρευθώ κάτι επειδή σ' αγαπάω. Μου είναι αδύνατον να γράφω κριτική και να αναλύω. Δεν μου πάει το ρολάκι με τίποτα. Το μόνο που μπορώ είναι να μιλάω αυθόρμητα, σα να είμαι στην παρέα μου στο τραπεζάκι μιας καφετέριας. Να εκδηλώνω τη χαρά ή την αποστροφή μου απλά. Για την Σελίν Ντιόν, μη ρωτάς εμένα λοιπόν. Δεν θα είμαι αντικειμενική. Την λατρεύω και γουστάρω τρελά ότι κι αν λέει... ;)
Κι εγώ στο φτερό είμαι αυτές τις μέρες... να στο πω ποιητικά... :)))

Φιλιά πολλά!!!

Ανώνυμος είπε...

μικρος θεουλης ο τζουγανος. ααα, θα σε παρακαλεσω, λιγα με την μελλουσα γυναικα μου την ελενα :P

μαριάννα είπε...

@ nag

Μπρρρρρ... για φαντάσου να είσαι λέει ο Μαρακάκης! Να ξενερώσω με τη μία! :Ρ
Μια χαρά σε βρίσκω γιατί με τρομάζεις; ;)

Ανώνυμος είπε...

οχι βρε, απλα το κοριτσι συντομα θα καταλαβει και θα αναζητησει εναν αληθινο αντρα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή θα ήμουν εντελώς άκυρη αν έλεγα ότι αυτό το "βλαχαδερό" (a.k.a. τρελή φωνάρα, φοβερή παρουσία-διαμάντι, Αληθινή Κυρία!) δεν αντέχω με τίποτα να το ακούω;!
Όσο για τους divo... ως συνήθως περί ορέξεως που λένε... εγώ προτιμώ να μείνω στον Tomatito μου... ;-)))

μαριάννα είπε...

@ tinuviel

Ρε παιδί μου, έχεις τη σκληρότητα των νέων. Αγαπάς με πάθος κάτι και απορρίπτεις μαχαίρι τα υπόλοιπα. Νέρωσε το κρασί σου πουλάκι μου. Υπέροχος ο Τοματίτο κι ο Μορέντε, αλλά δεν είναι μόνο φλαμένκο, φάντο και τάνγκο η μουσική. Έχει κι άλλες ομορφιές. Δεν είναι τυχαία η επιτυχία της Ντιόν, ούτε των Ιλ Ντίβο.
Αυτό λέω και στα παιδιά μου. Δεν είναι καλό να είμαστε κολλημένοι. Μετά απ' αυτό το χάος...
Είναι κουκλί ο Τοματίτο δε λέω! Έχω και λόγους ιδιαίτερους να τον πηγαίνω με χίλια! ;)

Ανώνυμος είπε...

Μπα ίσα-ίσα που τουλάχιστον στη μουσική (ελπίζω και γενικότερα αλλά δεν παίρνω και όρκο... ;-)) δε βάζω σύνορα. Τα φλαμένκο-τάνγκο-φάντο απλώς τυχαίνει να είναι η δεσπόζουσα της στιγμής.
Αυτήν την Ντιόν την ακούω από γεννησιμιού μου τριγύρω, απλώς ποτέ δεν κατάφερα να συμπαθήσω την φωνή της. Δεν με πειράζει ως προσωπικότητα η γυναίκα και μπορεί όντως να είναι όλα αυτά τα κολακευτικά που λέγονται και μπράβο της, αλλά δεν αντέχω να την ακούω, ρε παιδί μου, γι' αυτό μιλάμε για γούστα, προτιμώ να ακούω μια Loreena McKennitt, μια Sarah McLachlan, μια Alanis Morissette, μια Diana Krall, μία Joni Mitchell (για να πιάσουμε φωνές από τον Καναδά ας πούμε κι όχι από αλλού).
Τώρα το αν είναι τυχαία ή όχι η επιτυχία για μένα δεν προσδίδει κάποιο ουσιαστικό κύρος στο γεγονός... Υπάρχουν τόσοι και τόσοι παραγνωρισμένοι καλλιτέχνες, το γεγονός ότι δεν συναντήθηκαν με την επιτυχία δεν ακυρώνει την αξία τους... Το να μην είσαι κολλημένος δε σημαίνει ότι θα φας και αμάσητα αυτά που σου προσφέρουν! Άλλωστε ακριβώς γι' αυτό υπάρχει τέτοια ποικιλία στη μουσική για να μπορεί να διαλέγει ο καθένας μέσα απ' αυτό το χάος ό,τι του ταιριάζει καλύτερα. Λόγου χάρη αν και ομολογουμένως αυτό το συγκεκριμένο ποπ-οπερίστικο στυλάκι που πρεσβεύουν τα παιδιά με ξενερώνει αφάνταστα, η Emma Shapplin και η Sarah Brightman μ' αρέσουν τρομερά και ως ένα σημείο θα μπορούσαμε να εντάξουμε τη μουσική τους σ' αυτό το είδος, έτσι δεν είναι;
Ε, όσο για τον Tomatito η σύγκριση δεν ήταν μουσική, άλλωστε διαφέρουν αρκετά τα είδη, όπως είπαμε, κι ο καθένας είναι πολύ καλός σ' αυτό που κάνει. "Εικαστικός" ήταν ο σχολιασμός! ;-) Δεν είναι άσχημα τα παιδιά αλλά κάπως καλογυαλισμένα (φέρνουν λίγο σε John-John, Ken-Ken και τα συναφή! χαχαχα)

μαριάννα είπε...

@ tinuviel

χαχαχαχα! Ε ναι, δεν έχεις άδικο. Κι εγώ είμαι πιο πολύ του μποέμ τυπά, του ασιδέρωτου, αλλά τους κλασικούς τους έχω συνηθίσει γραβατωμένους και ατσαλάκωτους και δεν το παρεξηγώ. :Ρ
Για τις γυναικείες φωνές που είπες, όντως είναι καταπληκτικά ποιοτικές φωνές. Είναι όμως να σου πηγαίνει η χροιά της φωνής κάποιου. Για μένα και η Emma Shapplin και η Sarah Brightman είναι φοβερές, αλλά η Loreena McKennitt είναι η τοπ. Όπως και η Barbra Streisand την οποία θεωρώ τοπ των τοπ. Η κάθε μια όμως έχει τη δική της χάρη. Τώρα για παράδειγμα ακούω την Yma Sumac που μας χάρισες. Μα παίζεται η γυναίκα; Απόλαυση... οι φαντίστες, του φλαμένκο, η Edith Piaf, η Judy Garland, η Chavela Vargas, η Chabuca Granda...για ποιά να πρωτοπείς; Όλες υπέροχες... η Mercedes Sosa... μία μία μου έρχονται. Θέλω να πω ότι όλες και όλοι δεν είναι τυχαία ονόματα και μας χάρισαν τόσα πολλά. Τους χρωστάμε τόσα... Αλλά θα ακούσω και τις σύγχρονες με προσοχή και θα ξεχωρίσω αυτές που μου λένε. Η Mylène Farmer, η Celine Dion... και πόσες ακόμα...η Madeleine Peyroux! Άσε σταματάω γιατί είναι ατέλειωτες...η Amy Winehouse, η Whitney Houston!!!:))))
Από όλους και όλες κάτι όμορφο και ξεχωριστό παίρνουμε. Απλά κάνουμε επιλογή.