Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

To blog or not to blog? Είδαμε και το Παρασκήνιο απόψε που αφορούσε τα ελληνικά ιστολόγια....να 'ναι καλά ο Στράτος! ;)


Πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον να γνωρίζεις τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τα ιστολόγια. Αν κι εγώ με τα συγκεκριμένα δεν έχω σχέση, τα έχω όμως ακουστά. Συμπαθέστατοι ήταν όλοι και μια χαρά τα λέγανε. Πιο κοντά στη δική μου άποψη ήταν η Ψιλικατζού, την οποία βρήκα πολύ προσγειωμένη και σε σχέση με αυτά που μπορεί να σου δώσει το ιστολογείν και αυτά που μπορεί να περιμένει κάποιος νέος, αν το δει και ως μελλοντική πηγή εσόδου, μέσω της διαφήμισης. Σε αντίθεση με τον Ναυτίλο νομίζω, που υποστήριζε ότι αν βάλει διαφήμιση ένα ιστολόγιο, θα είναι υποχρεωμένο να αλλάξει κατεύθυνση και να προσαρμοστεί στας υποδείξεις. Γενικά συμπαθείς ήταν όλοι, ο δε Βρυώνης πολύ συμπαθέστερος από την αύρα που βγάζει γραπτά. Πιο κοντά σε μένα ήταν ο κοτσιδάκιας από το arxediamedia, τα παιδιά του G700 και βέβαια όλα τα λεφτά ο Πιλάβιος, The Series, που γέλασα τρελά στην ιδέα ότι κάνει ταινιάκια εν αγνοία των ιστολόγων, με τα συμβαίνοντα στα μπλογκς και την επικαιρότητα!!! :))))) Είδαμε λοιπόν τον Τριαρίδη, τον Μαραθιά, τον Καπλάνι, τον Παναγόπουλο, τον Βρυώνη, τη Δελημήτρου, τον Πιλάβιο, μια κοπελιά φωτογράφο από το trainstorming και τα παιδιά που δεν είδα τα ονόματά τους. Επίσης είδαμε και το νικ του Μαύρου Γάτου σε σχόλιό του, σε πλάνο από το μπλογκ της Αμαλίας και ακούσαμε και ένα πολύ ζεστό και ανθρώπινο μήνυμα του Old Boy με ευχές τα Χριστούγεννα, στους μοναχικούς. Επίσης συζητήθηκε η επωνυμία ή όχι των ιστολόγων. Και εκεί εκφράστηκαν σωστές απόψεις. Γενικά ήταν μια πολύ αξιοπρεπής εκπρoσώπηση των Ελλήνων Ιστολόγων και να πούμε ένα μπράβο στα παιδιά όλα!

19 σχόλια:

μαριάννα είπε...

.
.
.
.
Χάρηκα επίσης με το γεγονός, ότι όλοι έδειξαν την τεράστια δυνατότητα που παρέχεται στους ιστολόγους να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους. Κάτι που δεν θα μπορούσαν να το πετύχουν πουθενά αλλού και επίσης που τονίστηκε το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές οι ιστολόγοι αλληλοστηρίζονται ή στηρίζουν όλοι μαζί κοινωνικά αιτήματα σημαντικά ή έχουν άποψη πολιτική, αλλά και δύναμη.

koulpa είπε...

To blog to blog..:):)
Είδα μόνο από τη μέση και μετά.. συμπαθείς όλοι.. :):)
Φιλιά και καλημέρες:):)

Aurangel είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση,
μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, έμαθα πολλά για τον κόσμο των ιστολογίων.
Πιστεύω ακράδαντα, ότι ο κάθε άνθρωπος που αποφασίζει ν'ανοίξει ένα blog, μέσα από τις περιγραφές του, τις ευαισθησίες του, και τα αντικείμενα που τον ερεθίζουν στο να ασχοληθεί μαζί τους, μπορούμε σιγά σιγά, με τα μάτια της ψυχής και της φαντασίας μας, να φτιάξουμε την φωτογραφία του.
Σύντομα θα διαπιστώσουμε ότι τα χαρακτηριστικά της δικής μας φωτογραφίας για τον κάθε blogger, θα έρθουν σε ταύτιση με την δική του πραγματική υπόσταση.
φιλιά πολλά

Xavier είπε...

To profit, or not to profit?

ΩΣΗΕ είπε...

είμαι νέος στο χώρο. Τριών μηνών βρέφος. Εμπεριστατωμένη γνώμη δεν μπορώ να έχω. Πάντως, η αρχική εντύπωση είναι πολύ θετική, βρίσκεις μαζεμένα άτομα με κοινά ενδιαφέροντα, κοινές ευαισθησίες.
Οψώμεθα...

Καλό βράδυ Γητ

BioLogos είπε...

Άσχετο (μιλάει και η κούραση)...πού έγιναν όλα αυτά?

Αλέξανδρος Σαλαμές είπε...

Ειδικά αυτό με τα Χριστούγεννα όμορφο, απλό και ζεστό. Μακάρι να μην είχε comments. Θα σήμαινε, ότι κανείς σε αυτό το κόσμο δε θα είχε την ανάγκη εκείνη τη μέρα να ανοίξει το pc του.

μαριάννα είπε...

@ koulpa

Συμφωνούμε... ;)

Φιλιά πολλά! :)

μαριάννα είπε...

@ Xavier

Γιατί όχι; Αν βάλουμε δηλαδή εσύ κι εγώ που έχουμε τρελή επισκεψιμότητα :Ρ τρία μπανεράκια, σημαίνει ότι θα κάνουμε αυτό που θέλει ο διαφημιζόμενος; Μην τρελαθούμε. Μια χαρά τα είπε η Δελημήτρου. Το είδες;

μαριάννα είπε...

@ aurangel

Kαλώς το κορίτσι!
Συμφωνώ καλή μου. Και δική μου πεποίθηση είναι πως ουδέν κρυπτόν της γραφής μας! Βγαίνει ο χαραχτήρας εκατό τοις εκατό. Εκτός κι αν εθελοτυφλούμε. Συμβαίνει κι αυτό. Πάντως όσους έχω γνωρίσει από κοντά, ήταν ΟΛΟΙ, απολύτως αυτό που βγάζει η γραφή τους, εκτός ελαχίστων που ήταν κατά πολύ καλύτεροι. :)

Καλώς όρισες! Φιλιά!

μαριάννα είπε...

@ ΩΣΗΕ

Α, τόσο φρέσκος είσαι... :) Τρεις μήνες και έχεις τέτοια κοινωνικότητα; Στα τρία χρόνια σε βλέπω πρωθυπουργό! :))))
Σαφέστατα και έτσι είναι, όπως τα λες. Το δίκτυο εκμηδενίζει τις αποστάσεις και σου δίνει απίστευτες δυνατότητες, αν ξέρεις να το αξιοποιήσεις σωστά. Ένα παγκόσμιο μουσείο, πανεπιστήμιο, βιβλιοθήκη, πινακοθήκη, δισκοθήκη είναι. Για τους συλλέκτες σπανίων κομματιών και για τους διψασμένους της γνώσης, είναι το μεγαλύτερο δώρο των τελευταίων αιώνων.

Καλό βράδυ ωσηέ μου!

μαριάννα είπε...

@ BioLogos

Καλώς τον! Υποθέτω θα έμαθες... αλλά να σου πω περιληπτικά. Εχθές στις 8 το βράδυ, στην ΕΤ1, στην εκπομπή Παρασκήνιο, είχε θέμα γενικά για τα ιστολόγια και μίλησαν και κάποιοι μπλόγκερς. Αυτοί που αναφέρω. Ευτυχώς και μένα με ενημέρωσε ο Στράτος, αλλιώς θα το είχα χάσει γιατί δεν παρακολουθώ ελληνική τηλεόραση παρά σπάνια.

μαριάννα είπε...

@ NoNicknameToday

Σωστά. Δυστυχώς όμως, είχε σχόλια... και πάντα θα έχουν. Το έζησα κι εγώ ένα Πάσχα που δεν ήμουν Ελλάδα και δεν ήταν Πάσχα εδώ που είμαι. Στην Ελλάδα γινόταν χαμός κι εδώ ήταν μια καθημερινή μέρα. Ψιλομελαγχολείς... ;)

Xavier είπε...

Εγώ δεν το είδα και σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι με το που γίνει το blog πηγή εσόδων, έστω και μικρών, αλλάζει αμέσως το ύφος και γενικότερα η διάθεση του ιδιοκτήτη του προς αυτό. Μου φαίνεται πολύ "νεοφιλελεύθερη" ιδέα...

Προσωπικά, τα blogs που έχουν διαφημίσεις σταματάω να τα διαβάζω.

μαριάννα είπε...

@ Xavier

Τότε εμένα θα με διαβάζεις. :)
Κοίτα να δεις, δεν τίθεται θέμα για τα ιστολόγια τα δικά μας, που είναι αντιεμπορικά από τη φύση τους. Χ....ν οι διαφημιστές να βάλουνε μπάνερ δίπλα από το La sangre derramada και το Llanto του Mejías, που το διαβάζουμε πέντε βαρεμένοι. Γιατί οι διαφημιστές μετράνε τα κλικ. Όμως οι πληροφορηκάριοι όλοι που έχουν ιστολόγια και ασχολούνται με διάφορα, δε με χαλάει να βάλουν ένα μπάνερ σχετικό, από κάποιο κομπιουτεράδικο για παράδειγμα. Γιατί όχι;
Είσαι αφοριστικός ρε παιδί μου κι απόλυτος. Το ίδιο δε γίνεται παντού; Γιατί οι μπλόγκερς όχι;
Μήπως και τώρα δε μετράνε τις επισκεψιμότητες ή τη δημοφιλία;
Όχι μόνο από γόητρο. Μετράνε δυνάμεις για να το χειριστούν αναλόγως, επί παντός. Από το ποιός θα μπει στην εφημερίδα, μέχρι το ποιός θα βγάλει βιβλίο ή θα βγει στο κουτί. Δεν είναι κακό. Απλά, διαλέγεις και παίρνεις.
Στο sync είσαι έτσι; Αυτό που κάνει με τα 100 δημοφιλέστερα ιστολόγια αναλόγως με τα λινκς που τους έχουνε κάνει, σε βρίσκει σύμφωνο; Δεν μπαίνει ο άλλος στο τριπ να αλληλολινκάρεται με τα κολλητάρια ή να κάνει πιασάρικα ποστ για να τον λινκάρουν;
Αυτά γίνονται και θα γίνονται. Να σε ρωτήσω κάτι άσχετο όμως. Δεν θα γίνει, λέμε τώρα. Πες ότι εγώ βάζω ένα μπάνερ στο μπλογκ μου της easy jet ή της super fast ή του halfe note ή των Οικολόγων ή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Σε τί πιστεύεις θα επηρεάσει τα ποστ μου ή την άποψή μου. Κι επίσης, αν το βάλω δωρεάν γιατί είναι φίλοι μου; Και πού ξέρεις ποιά έχω εγώ δωρεάν και από πού τα παίρνω;

Xavier είπε...

Ένα κομπιουτεράδικο (και όχι μόνο) blog με banner χάνει την υποκειμενικότητα του.

Ένα πολιτικό blog με σαφή θέση υποστήριξης πχ στους Οικολόγους Πράσινους, μπορεί να έχει ένα banner στη σελίδα του κόμματος, αλλά είναι σαφές στον αναγνώστη το κίνητρο, και το βλέπει περισσότερο σαν link, παρά σα διαφήμιση.

Για EasyJet, Super Fast, Half Note και άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με τις ασχολίες του καθένα, η προτίμηση σε αυτές μπορεί να αναφέρονται στα κείμενα του blog, ή έστω με κάποιο link. Δε βλέπω το λόγω να βρωμίζουμε τα blogs με διαφημιστικές αηδίες πέρα από το κέρδος.

Η διαφορά στα κίνητρα, φαίνεται εύκολα.

Αλεξάνδρα είπε...

Θα ήθελα να έβλεπα την εκπομπή αν και έχω την χαρά να έχω γνωρίσει bloggers από κοντά και πλέον χαίρομαι με όλες τις αισθήσεις μου την φιλία μας.

φιλιά

μαριάννα είπε...

@ Xavier

Ναι, καταλαβαίνω τί λες. Δεν απέχουμε πολύ. Απλά εσάς τους νέους σκέφτομαι. Την γενιά των 700 ευρώ... Μια γενιά πολυτάλαντη και αδικημένη. Γιατί να εκμεταλλεύονται οι πάντες τα ταλέντα σας και τις ευαισθησίες σας και να μην τα εκμεταλλευτείτε, με την καλή έννοια το λέω, κι εσείς; Ξέρεις Xavier πόσοι παίρνουν με clopy paste κείμενα και αναρτήσεις από τα μπλογκς και ή τα βάζουν αυτούσια ή διαμορφωμένα και εμπλουτίζουν τα έντυπά τους; Στην καλύτερη να κάνουν αναφορά πηγής. Αυτοί όλοι τα πουλάνε. Πληρώνονται. Ποτέ δε θα σου έδινε δραχμή όμως ο χι και ο ψι εκδότης. Πνευματική εργασία μονίμως απλήρωτη. Συνέβαινε στη δική μας γενιά. Γιατί και στη δική σας;

μαριάννα είπε...

@ αλεξάνδρα

Ελπίζω να τη βάλουν στο you tube κάποιοι να την δείτε όσοι την χάσατε. Συμφωνώ μαζί σου Αλεξάνδρα. Κι εγώ έχω γνωρίσει πολλούς φίλους εκλεκτούς από το δίκτυο! Να είναι καλά! :)
Φιλιά!