Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Ναι, οι Έλληνες έχουν χιούμορ τρελό... αλλά μήπως αυτό λειτουργεί αρνητικά και βοηθά στη λήθη την παραγραφή ή τον εθισμό στη διαφθορά;

Οι μάσκες του καρναβαλιού και κυρίως οι βενετσιάνικες, ανέκαθεν μου ασκούσαν μια περίεργη έλξη. Ήθελα να τις κοιτάω ώρες και μου έβγαζαν μια θλίψη, που καμιά σχέση δεν είχε με τη χαρά του καρναβαλιού. Την ίδια θλίψη που μου βγάζει και το μακιγιάζ του παλιάτσου στο τσίρκο και στις παιδικές γιορτές. Του γελωτοποιού. Του ανθρώπου που η καρδιά του μπορεί να κλαίει, αλλά που είναι υποχρεωμένος να κάνει τους άλλους να γελούν. Το έβρισκα απίστευτα σκληρό. Αλλά να μη μελαγχολούμε τέτοιες μέρες. Έχουμε άλλωστε τόσα άλλα να μας μαυρίσουν...
Οι νέες στολές που μου έστειλε προχθές από Αθήνα ο φίλος μου ο Μίμης, είχαν να κάνουν με Μάκη και Θέμο κυρίως και με όλα τα ευτράπελα της τηλεοπτικής σαβούρας!
Επειδή οι φωτογραφίες με χαλάνε αισθητικά και μου κόβουν την όρεξη, τις αλλάζω με κάτι πιο όμορφο! ;)

Σε μας τέλειωσε το καρναβάλι και οι διακοπές μαζί! Για σας που θ' αρχίσει σε λίγο το Άσμα χαρισμένο! Τραγουδούν όλοι οι καλοί Έλληνες τραγουδιστές, συμπεριλαμβανομένου του αγαπημένου μου Μηλιώκα!

58 σχόλια:

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Πού το θυμήθηκες αυτό το τραγουδάκι, είχα χρόνια να το ακούσω!
Εγω, απο την άλλη θα προτιμούσα να ντυθώ γλάστρα πάνω στο κεφάλι του Μάκη (θα έπεφτα με φόρα)!!!

μαριάννα είπε...

χαχαχαχαχα! Είναι καρναβαλίστικο κι έκανα το συνειρμό! ;)
Μου έστειλαν και κάτι άλλες... αλλά σκέφτομαι να τις αναρτήσω εν καιρώ για σασπένς!
Αύριο χωρίς τηλεόραση έτσι; ;)

BioLogos είπε...

Kρίμα που εμείς πάμε φουλ για πάσχα...ειδάλλως ζορρό ο τιμωρός του σάπιου συστήματος.Θα έπρεπε η στολή να συνοδεύεται και από φορητό χρηματοκιβώτιο.

Αύριο κίνηση τραβήξτε όλοι οι μπλόγκερς το καζανάκι ταυτόχρονα.Ενηγουέη επειδή είμαι εντελώς εκτός φάσης λόγω υπερβολικών υποχρεώσεων απλά την καληνύχτα/καλησπέρα μου.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Εννοείται χωρίς τηλεόραση! Ανέβασα και ενα τελευταίο κείμενο στο τετράδιο για τους... δύσπιστους.

Υ.Γ Τον αδυνατίζει τον θέμο η στολή Ζορρό ή μήπως έχει κόψει απο την στεναχώρια;;;

μαριάννα είπε...

@ BioLogos

Τί να του κάνει το χρηματοκιβώτιο; Κοντέινερ ήθελε και βάλε... :Ρ
Πάντως και η ιδέα με το καζανάκι, καλή μου ακούγεται. :))))
Καλησπέρα!

μαριάννα είπε...

@ Παπαχατζής Παναγιώτης

Ναι, είδα κι εγώ σήμερα ένα σχόλιο πολύ χαριτωμένο του Πιτσιρίκου και άφρισα. Αλλά δεν έχει σχόλια... δυστυχώς! :)))) Ή ευτυχώς! Δεν τα πάω καλά μάλλον... έχω πρόβλημα επικοινωνίας. ;)

BioLogos είπε...

Mε το λίγο μυαλό μου δε μου φαίνεται και πολύ σόϊ αυτή η μπλογκοκίνηση...

...ίσως και λίγο γελοία.

Χέστηκε μήπως η φοράδα στο αλώνι αν μερικοί χιλιάδες κλείσουν τις τηλεοράσεις τους?

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

@Βιολόγε
Κανείς δεν είπε οτι θα αλλάξουμε τον κόσμο. Η κίνηση αυτη έχει μια συγκεκριμένη στόχευση. Δες το τελευταίο ποστ που ανέβασα στο τετράδιο και θα καταλάβεις τι εννοώ.

μαριάννα είπε...

@ BioLogos

Συμβολική είναι Βιολόγε μου. Σιγά να μην ιδρώσει κανενός το αυτί αν κλείσουμε τις τηλεοράσεις, ακόμα και όλοι μαζί για μια μέρα. Συμβολική κίνηση για να φανεί η αντίδραση του κόσμου στο χυδαίο, στο φτηνό, στη διαφθορά την απροκάλυπτη που μας την πετάνε στα μούτρα χωρίς τσίπα και χωρίς ντροπή! Τα υπόλοιπα χαζά επιχειρήματα που πάνε να περάσουν, σε στυλ ναι, μεγάλη ζημιά θα πάθουν τα κανάλια... είναι για τους αφελείς. Κι αφελείς δεν είμαστε. Δεν ισχυρίστηκε ποτέ κανείς ότι θα έρθουν τα πάνω κάτω. Απλά θέλω να δείξω την αποστασιοποίησή μου από τον οχετό και την ξεφτίλα.

BioLogos είπε...

γκουχου γκουχου.Παίρνω σοβαρό ύφος μιας και είσαι ένας από τους εμπνευστές και απενεργοποιώ το κυνικό ύφος.

Λες ότι με αυτή την κίνηση θα δοθεί η ευκαιρία στους συμπολίτες μας να βγουν έξω και να κινητοποιηθούν, να δώσουν σημασία στα πολιτισμικά δρώμενα, να διαβάσουν ένα βιβλίο κτλ (αν κατάλαβα καλά αυτός είναι ο πυρήνας γύρω από τον οποίο κινούνταν η επιχειρηματολογία).

Ο κόσμος έξω δεν είναι e-πολίτες, βυσματωμένοι στα μπλογκζ.Ζουν την καθημερινότητά τους με προβλήματα, ρουτίνα και άγχος (όπως όλοι μας) και ίσως όσοι αντιληφθούν το κάλεσμα θα νιώσουν σαν να του θίγει τη νοημοσύνη κάποιος πεφωτισμένος, που θα του δείξει τον πραγματικό κόσμο έξω χωρίς το "χαζοκούτι".Δεν ξέρω εμένα μου θύμισε πολύ αρχές 80 .


Όσο για τις άθλιες εκπομπές και τα τηλεσκουπίδια ο καθένας έχει κρίση και κάνει ότι καταλαβαίνει.Η ελευθερία επιλογής εμπεριέχει και την τηλεσαβούρα και δεν σηκώνει ελιτισμούς.

ΥΓ.Το επιχείρημα της κοινωνικοποίησης μέσω της επιλογής να μη δει κάποιος τηλεόραση μου φάνηκε άστοχο.

μαριάννα είπε...

@ BioLogos

Προφανώς δεν διάβασες ότι είναι συμβολική κίνηση γιατί μάλλον γράφαμε ταυτόχρονα. Προσπάθησε να το δεις από την σκοπιά που σου λέω. Σαν μια φωνή ενάντια στη χυδαιότητα και όχι σαν κίνηση που θα κάνει ζημιά στα συμφέροντα των καναλιών ή που θ' αλλάξει το τηλεοπτικό κατεστημένο με τη μία.
Απλά ακούγεται μια υγιής φωνή που λέει: Δεν ανεχόμαστε άλλο την χυδαιότητα!

BioLogos είπε...

@Γητεύτρια
Αν θέλεις να καταδικάσεις το νοσηρό κλίμα της "ενημέρωσης" δεν κλείνεις την τηλεόραση.Αρχικά δεν αγοράζεις κάποιες συγκεκριμένες εφημερίδες και κατά δεύτερον, όπου σταθείς και όπου βρεθεί (παρέες, εργασιακό χώρος κτλ)λες την άποψή σου.Επίσης χρησιμοποιείς την διακριτική σου ικανότητα να επιλέξεις το μέσο ενημέρωσης...από AP μέχρι FOX News μέσω νετ.

Δεν μας κρατάνε όμηρους οι τηλεορασάνθρωποι.Εμείς το γουστάρουμε και αγοράζουμε εφημερίδες με τσόντα, συζητάμε με τους φίλους μας για τις σεξουαλικές επιδόσεις ατόμων και αναπαράγουμε/ανακυκλώνουμε ότι ηλίθιο ακούσουμε από την τηλεόραση δημιουργώντας τάργκετ γκρουπ για τους μάνατζερς (μμμ αυτό πουλάει ας ανεβάσουμε ανάλογη εκπομπή). Μου φαίνεται ότι η τηλεόραση είναι έρμαιό μας κι όχι εμείς.

Unknown είπε...

μπράβο γητεύτρια καταπληκτικό ποστ !!! δεν ξέρω ποιο κοστουμακι να διαλέξω.......

δεν τα βαλες όλα όμως!!!!

εγώ θα βάλω ένα ταγιεράκι και τη μασκα του ύπνου μου και θα κάνω την τυφλή και... κοιμωμενη δημοσιογράφο !!!!!!!


ωραιες θα ναι φέτος οι απόκριες!!!

όσο για αύριο ... ναι έλαβα κι εγώ το σχετικό μαιλ .... αλλά δεν βρίσκω νόημα! τους 2 ξένους πάντως δεν τους χάνω! ε τις άλλες ώρες ή κοιμάμαι ή είμαι στη δραματική η διαβάζω παρέα με το Τρίτο....

δεν βρίσκω νόημα στο να τις κλείσετε λοιπον .......

ε και τι θα γινει ????

άλλωστε το ότι βλέπουμε τα χάλια τους απο κει μέσα δεν σημαινει οτι μας ελεγχουν κιολας!


λεω κι εγω τωρα.....


φιλι γλυκο


_Κυβέλη_

μαριάννα είπε...

@ BioLogos

Ναι. Ισχύει αυτό για μερικούς. Ένα μικρό ποσοστό. Μεθαύριο όμως το παιδί σου, όσο κι αν το έχεις μάθει στο ποιοτικό και το σωστό, για να είναι ιν και να συμβαδίζει με τους συνομηλίκους του, θα είναι ικανό να αντισταθεί; Κι επίσης τα εκατομμύρια των ανθρώπων που δεν έχουν την παιδεία να επιλέξουν την ποιότητα και πέφτουν θύματα των διαφημίσεων και του λούστρου, γιατί το χυδαίο είναι και λαμπερό. Θα προτιμά να βλέπει ο πολύς ο κόσμος τις ξώβυζες από το να βλέπει μια καλή ταινία ή μια εκπομπή με ποιότητα. Κι έπειτα είναι το σημαντικό της ενημέρωσης. Οι ενστάσεις οι πολλές είναι γι αυτό. Για τα δελτία και τα παράθυρα με τους ξερόλες που εκχυδαΐζουν τη δημόσια ζωή. Εσύ δηλαδή τί προτείνεις; Ανοχή; Και όποιος γουστάρει βλέπει, όποιος δε θέλει δε βλέπει; Κράτος υπάρχει; Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο υπάρχει;

μαριάννα είπε...

@ BioLogos

Και κάτι άλλο. Ζεις έξω. Πες μου μια χώρα που να έχει τόσο γελοία δελτία ειδήσεων! Γιατί εγώ δεν ξέρω καμία.
Κι επίσης θα έχεις μάθει ότι η Ελλάδα βγήκε η δεύτερη χώρα σε διαφθορά στον κόσμο, μετά το Καμερούν!!!!!!!
Αυτό δεν έχει θορυβήσει κανέναν;

μαριάννα είπε...

@ κυβέλη δραγούμη

Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες γλυκιά μου! μακάρι να ξέρουν όλοι οι νέοι να επιλέγουν ποιότητα!

Πολλά φιλιά! :)

BioLogos είπε...

@γητεύτρια
Δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω σε επίπεδο παιδιών δικών μου γιατί δεν έχω εμπειρία και δε θέλω να λέω κουβέντες.

Αυτό που λες όμως για τους ανθρώπους δίχως παιδεία είναι κάπως abstract.Ο ξάδερφός μου που φυλάει πρόβατα δεν βλέπει τηλεόραση γιατί είναι όλη μέρα στο βουνό με το κοπάδι και το βράδυ πίνει μπύρες στο καφενείο.Όσο για τους "εκπαιδευμένους" με μόρφωση νομίζω ότι αυτοί είναι οι ίδιοι που θα δούνε τη βλακεία στην τηλεόραση και θα ζητάνε κι άλλο.Και μιλάω και για φίλους μου ανθρώπους με διδακτορικά, σπουδές στο εξωτερικό, με θέσεις σε πανεπιστήμια που υποτίθεται μπορούν να κρίνουν.Για την κοινωνική μας παθογένεια δεν φταίνε 10 δημοσιογράφοι και μερικές διαφημισούλες αλλά εμείς.Φτάνει πια με τη θυματοποίηση και την απενοχοποίηση του εαυτούλη μας.

Από την άλλη θα μπορούσαμε να έχουμε θεσμοθετήσει έναν φορέα Πολιτισμού και Μόρφωσης να κάνει πολιτισμική επανάσταση και να μας δείξει την αλήθεια και το δρόμο μακρυά από τη σαβούρα?Ε κάτι τέτοιο δεν θα το ήθελα...

Και το ίντερνετ είναι τίγκα στο πορνογραφικό υλικό, αίμα, ανούσια πράγματα κτλ αλλά δεν το κλείσαμε.Η πληροφορία σήμερα είναι μαζική και αφιλτράριστη και το επιλεκτικό μπλοκάρισμα στο μη ποιοτικό δεν μπορεί να γίνει εξωγενώς (ίσως το 60) παρά μόνο εναποφύεται στον καθένα.

ΥΓ.Στη μοριακή βιολογία λέμε ότι οφείλουμε το πολυδιάστατο και περίπλοκο της ζωής στην ύπαρξη ποικιλότητας και "κακών/χαλασμένων" γονιδίων.Δεν υπάρχει τέλμα σε ένα δυναμικό σύστημα αλλά πάντα εξελίσσονται ανθεκτικότεροι οργανισμοί με περισσότερες δυνατότητες από τους προηγούμενους προσαρμοσμένοι στις ανάγκες του τώρα.

BioLogos είπε...

Για τη διαφθορά μαζί σου αν και μου ακούστηκε κάπως υπερβολικό αυτό για τη δεύτερη θέση.Και ναι έχω δει ηλίθια κανάλια και εδώ που είμαι καθώς έχουν υπερπολλαπλάσιους σταθμούς από την Ελλάδα και δεν ανακάλυψαν την τηλεόραση το 60.

koulpa είπε...

χαχα.. καταπληκτικό το άσμα.. όταν το είχα πρωτοακούσει από τη δόμνα σαμίου είχα μέινει κάγκελο..:):)
..μα όπως η διαφθορά είναι εγγεγραμμένη στο dna μας από αρχαιοτάτων χρόνων.. έτσι και το χιούμορ ώς μέσο να τη αντεξουμε..:):)
Πήγα!!!:):)
ναι ναι με ξεκούνησα και σου χρωστάω..:):)
(αργεί το ρεπορτάζ.. κάνω συγχρόνως μια καρμπονάρα στα γρήγορα να έλθω στα ίσια μου)
Η πρώτη αναστολή ήταν ότι στο πρώτο 30 που είδα ήταν ένα ερημόσπιτο.. και λέω έχει γούστο να έχω γράψει λάθος τη διεύθυνση.. αλλά ευτυχώς λίγο πιό κάτω είχε κι άλλο 30.. δεύτερη για κάποιον ίσως να ήταν το 18 αντι για 12 στην τιμή ισώδου.. εγώ παλι τοχρήμα δε το λογαριάζω τα δυό σου μάτια σα κοιτάζω που λέει και το τραγούδι.. τρίτη.. ε είμαι χαμηλών τόνων και δε θέλω να φορτώνωμαι.. έκατσα σε μιά γωνία και περίμενα την σερβιτόρα.. πηγοσίουσα και χαμιλοβλεπούσα.. εξ'αιτίας του πρώτου αγνόησα το δεύτερο.. άρχισε και το πρόγραμμα και με απορόφησε με αποτέλεσμα να παραγγήλω πριν το διάλημα.. τα κορίτσια και τα δύο καταπληκτικά.. (για να μη κάνω φασαρία για νερό τουλάχιστον..) η τραγουδίτρια από φωνή φωνάρα (κάποιες στιγμές μπούκωνε η μικροφωνική.. θα μπορούσε κάλιστα να σταθεί και χωρίς αυτή) και θεατρικότατη.. το ρεπερτόριο αγαπημένο.. (έχω πολλά αγαπημένα).. μέχρι και από το λαζόπουλο πρέπει να έχω ακούσει κάποια (τζακ δε ναιφ.. με πέμηζούνι και πολλούς άλλους..στο θέατρο..):):)
Αντε έλα να πάμε μαζί αν επαναλιφθεί..:):)
Φιλιά και καληνύχτες (θα μου καεί!!!):):)

μαριάννα είπε...

@ BioLogos

οκ. Πάω πάσο. Εμμένω φυσικά στις απόψεις μου, αλλά σέβομαι τις δικές σου. Μεγάλα παιδιά είμαστε, ο καθένας αποφασίζει για την πρακτική του.
Για τη διαφθορά απορείς; Γιατί είδες εσύ έστω έναν επαγγελματία στην Ελλάδα που να μην αισχροκερδεί; Από κρατικούς φορείς μέχρι ιδιώτες; Εμπιστεύεσαι εφοριακούς; Γιατρούς; Δικηγόρους; Δημοσιογράφους; Δημοσίους Υπαλλήλους και λειτουργούς γενικά; Τεχνικούς; Υδραυλικούς; Συνεργειάκηδες; Εμπόρους; Εργολάβους; Μηχανικούς; Ασφαλιστές; Λογιστές; Μπάτσους; Πολιτικούς; Εταιρείες ιδιωτικής τηλεφωνίας; Κομμωτές; Τι;;;;;;;;
Ποιόν;;;;;;;;; Πού;;;;;; Πότε;;;;;;
Ποιός ήρθε;;;;;;
Πού ζεις καλό μου; Στον Γαλάζιο Παράδεισο; Η λέξη λαμόγιο και λαμογιά σου λέει κάτι; :))))))
Άστα Βιολόγε μου... πίκρααααα! Αν δεν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά θα σου πάρουν και τα σώβρακα και δε θα πάρεις μυρωδιά!

μαριάννα είπε...

@ koulpa

Παναγιώτη είσαι ΑΠΑΙΧΤΟΣ!!!!
Κατατοπιστικότατος! Πολύ χαίρομαι που τα κορίτσια ήταν άψογα! Ήμουνα σίγουρη γιατί έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο ελαφίνι και στην ποιότητά του! Μπράβο!!!! Τέλεια!!!!
Καλή όρεξη!!!
Φιλάκια πολλά!!!

BioLogos είπε...

χεχεχε

Δεν είμαι πονηρός αλλά ούτε βλάκας και πάνω κάτω ανιχνεύω τη λαμογιά εύκολα... ειδικά αν έχεις μεγαλώσει στα Γιάννενα, όπου έχουμε πατεντάρει τη λαμογιά είναι απαραίτητο :P

Ξέρω ότι γίνομαι σπαστικός απλά απορούσα για τη δεύτερη θέση παγκοσμίως...(Αφγανιστάν,Τσαντ,Νιγηρία
Αλβανία είναι καλύτερα από διαφθορά?)

Λοιπό φεύγω τρέχοντας για δουλειά γιατί οι ώρες της μέρας δεν φτάνουν.

Την καληνύχτα μου και απόλαυσα τη λεκτική ανταλλαγή θέσεων αλλά...είναι περιττό να σου πω για αγύριστα ηπειρώτικα κεφάλια.:))

μαριάννα είπε...

@ Βιολόγος
Άσε οι κλοπές και οι ληστείες! Δεν έχω ακούσει σπίτι στην Αθήνα που να μην έχει ανοιχτεί! Ή αυτοκίνητο... Η ανασφάλεια που νιώθεις, σε συνδυασμό με την απέχθεια που σου προκαλεί η χυδαιότητα και η ξετσιπωσιά του χορού των εκατομμυρίων, σε κάνει να θες να εξαερωθείς.
Ποτέ δε θυμάμαι την Ελλάδα σε χειρότερη κατάσταση... τόοοοοσο χάλι!!!!

μαριάννα είπε...

χαχαχαχαχαχα! Καληνύχτα! Καλή ξεκούραση! Κι εγώ ευχαριστώ για τη συζήτηση! Είσαι καλός συνομιλητής! ;)

elafini είπε...

μόλις 'ηρθα κι εγώ...χάρηκα που σε γνώρισα koulpa και ακόμη περισσότερο που σου άρεσε το πρόγραμμα (το θέμα του εισιτηρίου με στενοχώρησε γιατί ήταν κάτι που έμαθα μετά και αλλαγή που έγινε χωρίς να την γνωρίζουμε :(
δυστυχώς όταν έχεις το μυαλό σου στη μουσική, καποια πράγματα περνάνε απαρατήρητα και σε στενοχωρούν μετα

koulpa είπε...

xaxa.. δεν είχε φωτογραφείες το ρεπορτάζ.. και ήταν τηλεγραφικό..:):)
ελαφινη
..εγώ χάρηκα που ξεκουνήθηκα.. χρόνια είχα να το κάνω (χωρίς να με τραβά κάποιος από το μανίκι..)..:):)
..το θέμα της τιμής το ανέφερα γιατί γιά κάποιους θα μπορούσε να είναι πρόβλημα.. αλλά μη στεναχωριέσαι.. την επόμενη φορά θα ξέρετε..:):)
Την καλημέρα μου:):)

elafini είπε...

εν αγνοία μας έγινε..και το γέλιο ήταν πως ήταν η πρώτη φορά που είχαμε μάνατζερ...χμμ...τελοσπάντων

και για να έρθω και στο θέμα του ποστ, έχω την αίσθηση πως όλη αυτή η μανία να διακωμωδήσουμε καταστάσεις, μόνο στη λήθη μπορεί να οδηγήσει..όλα καλύπτονται υπό το πέπλο της πλάκας και του χαβαλε, μέχρι να ξεχαστούν...δυστυχώς

καλημέρα σε όλους
και φιλιά στη Μαριάννα :)

Churchwarden είπε...

@Βιολόγος:

"Μου φαίνεται ότι η τηλεόραση είναι έρμαιό μας κι όχι εμείς".

Συνάδελφε, αρέσκομαι να πιστεύω ότι θέσεις όπως αυτή είναι σιαμαίες με τις σπουδές σου. Συμφωνούμε, εννοείται, απόλυτα.

Επίτρεψέ μου, όμως, μια επιστημονική διαφωνία. Γράφεις:

"πάντα εξελίσσονται ανθεκτικότεροι οργανισμοί με περισσότερες δυνατότητες από τους προηγούμενους προσαρμοσμένοι στις ανάγκες του τώρα".

Ως γνωρίζεις, δεν εξελίσσονται ούτε ανθεκτικότεροι ούτε με περισσότερες δυνατότητες ούτε καλύτερα προσαρμοσμένοι οργανισμοί. Απλώς, αυτοί ευνοούνται δια φυσικής επιλογής. Το τι παθαίνουν οι υπόλοιποι, περιττεύει να το αναφέρω.

@Γητεύτρια:

Την καλησπέρα μου. Εκτός από Churchwarden, είμαι και Βιολόγος. Η ιδιότητα αυτή, πράγματι, σπουδάζεται. Το λέω ως συμπλήρωμα σε παρελθούσα συζήτησή μας.

BioLogos είπε...

@churchwarden
"Ως γνωρίζεις, δεν εξελίσσονται ούτε ανθεκτικότεροι ούτε με περισσότερες δυνατότητες ούτε καλύτερα προσαρμοσμένοι οργανισμοί."

Aυτοχαστουκίστηκα, οπότε δεν υπάρχει λόγος περί διαφωνίας για αυτό στο οποίο δε χωράει διαφωνία.Πατάτα πάνω στη λογοδιάρροια...δεν εξελίσσονται επιλέγονται!Ελπίζω να συγχωρέσεις έναν άνθρωπο που πίνει buffer και τρώει προ (προβατίνα)!

Μαριάννα την καλησπέρα μου!

μαριάννα είπε...

@ elafini

Ελενάκι μου πόσο χάρηκα δε λέγεται με τα μαντάτα! Ήμουν σίγουρη... ;)
Έλειπα ταξίδι και δεν έχω προλάβει να δω τίποτα ακόμα, από τα μπλογκ σας! Ανυπομονώ να μάθω πιο πολλά νέα, αν και ο Παναγιώτης ήταν άψογος σε περιγραφή! Τα τρελάνατε τα πλήθη κοριτσάρες μου; Πάθανε; Δεν στο είπα ότι θα σκίσετε; ;)

Φιλιά πολλά και πάντα τέτοια να έχουμε!!!

μαριάννα είπε...

@ Churchwarden

Βιολόγος είσαι αστέρι μου; Γι αυτό ταιριάζουμε! :Ρ Γιατί είμαι πανάσχετη! Να φανταστείς ότι όταν είχα το γιο μου το μεγάλο μαθητή, που στη Βιολογία και στις Φυσικοχημείες ήταν ξεφτέρι, του είχα πει ότι θα του κόψω τα πόδια εντελώς παιδαγωγικά, αν τολμήσει ποτέ να έχει την παραμικρή απορία μέσα στην τάξη! ;)

Καλησπέρες!!!

ΥΓ. Κάπου θα σε τσακώσω να μην είσαι καλός... δεν μπορεί! Γαλακτομπούρεκο φτιάχνεις; :))))

μαριάννα είπε...

@ BioLogos

Βρε τί πάθαμε με τους Βιολόγους! :))) Μα σας τραβάει ο οργανισμός μου!
Αυτό γουστάρω τρελά στα σχόλια! Από αλλού κινήσαμε αλλού... κι αλλού το ποστ μας πάει. ;)

Για πείτε κανένα νέο γιατί ήμουνα ταξίδι σήμερα και γύρισα πριν λίγο... Πέτυχε η επανάστασή μας ενάντια στα σκουπίδια των δελτίων; :)

BioLogos είπε...

Ε είμαστε λίγο μυστήρια τραίνα και πολύ αργόσχολα...οπότε ήρθε κι έδεσε.

Ξεκίνησε η όλη η ιστορία από το χιούμορ το ελληνικό και τις πλάτες που κάνουμε στο επιλεκτικό αλτσχάιμερ και στη λαμογιά.

Ζήτω η επανάσταση?wtf?

elafini είπε...

φωτογραφίες από τη βραδιά

καλημέρα :)

μαριάννα είπε...

@ BioLogos

Τώρα πάω να μάθω κανένα νέο. Έπεσα ξερή χθες το βράδυ... ;)

ΩΣΗΕ είπε...

καλημέρα. Κι εγώ χρόνια να τ' ακούσω και γέλασα πολύ. ¨οσο για τις στολές... σου λείπει μία. Αν είχα χρόνο θα έκανα το μοντάζ. Λέω να ντυνόταν ο ΖΑΧΟ μεζές. Πως; Τσίτσιδος με μια οδοντογλυφίδα στον κώλο!

Φιλιά, φιλιά

μαριάννα είπε...

@ elafini

Καλά άπαιχτες! Πολύ ενδεικτικές μιας βραδιάς ατμοσφαιρικής και ιδιαίτερης! Κι όπως είπε κι ο Γιώργος στης Ίον, τα κόκκινα γάντια έγραψαν! Μύρισε γυναίκα κορίτσια και πολύ σας χάρηκα! ;)

Φιλιά κι από 'δω!

μαριάννα είπε...

@ ΩΣΗΕ

Καλημέρα στην Κύπρο μας! :)
Πολύ θα ήθελα να σας πετύχω σε καρναβάλι! Υποθέτω ότι θα είναι υπέροχα! Δεν ξέρω γιατί, αλλά σας έχω για πολύ γλετζέδες. Σωστά;

Φιλάκια τρελιάρικο! ;)

Ανώνυμος είπε...

Καλε,χρειαζεται να 'ρθουν καρναβαλια για να ξεχασουμε εμεις εντω στο Ελλαντα;Πρωτον,γνωστο και τετριμμενο,ειμαστε καρναβαλια ολο το χρονο.Δευτερον,θα ξυπνησουμε μολις καταλαβουμε το 'ανεκδοτο' κι αυτο θα μας παρει καποια χρονια.Και τελος,εγω φτιαχνω γαλακτομπουρεκο.Τι κερδιζω;
-ΑΤΠ-

μαριάννα είπε...

@ -ΑΤΠ-

Ναι, αλλά δεν είσαι βιολόγος! Αν ήσουν βιολόγος κι έκανες και καλό γαλακτομπούρεκο, θα σε ερωτευόμουν! Τώρααα... Κερδίζεις την αγάπη μας και μερικά μμμμμμμμμμ... που θα σου λέμε μπουκωμένοι, μελωμένοι και μετά θα βρίζουμε για τις θερμίδες του Θερμαϊκού! :))))
Είσαστε όμως φοβεροί κατά 'κει πάνω στις νοστιμιές! Α παπαπαπα... κι ανοιξιάζει κιόλας! Εκείνο το τσουρέκι του Τερκενλή ρε παιδάκι μου, τί πράμα είναι;
Τί μου κάνεις... κι είμαι σε δίαιτα... ;)

μαριάννα είπε...

Βρε παιδιά, επειδή αυτό το ποστ είναι και καρναβαλίστικο και σουρεάλ, να εκφράσω μια απορία μου και μια διαπίστωση ολίγον πιπεράτη.

Είναι τόοοοοοσο πολλοί οι μικροτσούτσουνοι στον κόσμο;

Μα τόσες δεκάδες ιμέιλ που παίρνω καθημερινά για να κάνουν την κοπέλα τους ευτυχισμένη λέει, με κάποιες ίντσες παραπάνω και διάφορους τρόπους, που δεν έχω καν διαβάσει, διότι προφανώς ήμουν τυχερή στη ζωή μου.
Τώρα μου μπαίνει κι ο διάολος να σκεφτώ, ποιοί χρησιμοποιούν ίντσες! Δεν είναι που είναι ξενέρωτοι οι τριανταφυλλένιοι, δεν είναι που είναι φούστα μπλούζα και την κουνάνε την αχλαδιά, είναι και μικροτσούτσουνοι! Τί άλλο θα βρει αυτές τις έρμες της Γηραιάς Αλβιώνος; :)))))

Ανώνυμος είπε...

Μηπως γιατι απο παντα της η ΑΛβιωνα ητανε γριουλα και...δεν;Μη νομιζεις,προφαση ηταν η Αυτοκρατορια.Σεξοτουρισμο εκαναν.Εγω παντως για να πω την αμαρτια μου,βλεπω Αλβιωνιο και...λιωνω!Εμεις αυτα τα μελια τα σβηνουμε αμεσως γιατι κυκλοφορουν και μικροβια...Εσυ βλεπω τ'ανοιγεις...Naughty!Naughty!
ΥΓ.Εγω οταν θελω σουπερ τσουρεκι,εκτος του σπιτικου, προτιμω του 'Αγαπητου'.
-ΑΤΠ-

Churchwarden είπε...

@Bιολόγος:

Δεν τίθεται ζήτημα συγχώρεσης, συνάδελφε, παρά μόνο από τον Άι Κάρολο Δαρβίνο. Αν από buffer προτιμάς μπλε μεθυλενίου, έχουμε τα ίδια γούστα.

@Γητεύτρια:

Εγώ είπα, απλώς, ότι είμαι Βιολόγος. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι καλός. Καλός είμαι μόνο στο μπρα ντε φερ. Το σορόπι του γαλακτομπούρεκου το καταφέρνω.

μαριάννα είπε...

-ΑΤΠ-

Αγαπητός; Τί; Είναι φίρμα τσουρεκιού; Για λέει για λέει... να ρίξουμε την επόμενη παραγγελιά... ;)

μαριάννα είπε...

@ Churchwarden

Να σε ρωτήσω κάτι αν μου επιτρέπεις τη χαλαρότητα στο συγκεκριμένο ποστ; :)
Τί ζώδιο είσαι; Μου θυμίζεις αφάνταστα αυτό του Σεπτέμβρη! ;)

Το καλός το είπα εγώ, επειδή σε χαραχτηρίζω ως τελειομανή και ακριβολόγο.

Μπορεί να κάνω και λάθος όμως. Είναι νωρίς. Και να που σ' έπιασα. Το σορόπι σκέτο δεν λέει κάτι... :))))

BioLogos είπε...

Mαριάννα όπου υπάρχει το σουρεάλ και οι βιοεπιστήμονες μέσα :P.

Οι τωρινές φωτογραφίες που έβαλες τώρα είναι μακράν καλύτερες από τις προηγούμενες καθώς οι βενετσιάνοι δεν είναι πανυγηρίσιοι όπως οι δικοί μας.

@churchwarden
Μπα πιο πολύ buffer για καμιά στήλη.Αντε και κανα κόψιμο ράψιμο καμιάς αλληλουχίας σαν τις μοδίστρες και κάτι άλλα ψηλά.Είμαι της μονσάντο παιδί.

BioLogos είπε...

o bo είμαι εγώ.

Churchwarden είπε...

@Γητεύτρια:

Με μια απλή προβολή προφίλ διαπιστώνει κανείς το ζώδιό μου. Δε διαπιστώνει, βέβαια, την άποψη που έχω για την αστρολογία.

Δε βλέπω καμιά χαλαρότητα στη συγκεκριμένη ανάρτηση, παρά μόνο μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αυτό που αποκαλείς "χαλαρότητα" είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είσαι περήφανη.

Αν σιγουρευτείς ότι όντως είμαι τελειομανής και ακριβολόγος να μου το πεις, να νιώσω κι εγώ περήφανος.

@Βιολόγος:

Monsanto όπως λέμε διαγονιδιακά καλαμπόκια και αλλεργίες; Συνάδελφε, νομίζω πως πρέπει να προσέχετε περισσότερο την κοπτικήν και ραπτικήν. Το σινάφι δέχεται επιθέσεις.

μαριάννα είπε...

@ bo

Δηλαδή bo είναι το χαϊδευτικό σου; Είναι σαν το δικό μου το Γητ!!!!
Καλά πολύ τρέλα κουβαλάμε και πολύ μας γουστάρω!
Είδες διαφορά οι φωτό; Μα σιχαινόμουν να τις βλέπω τις άλλες! :)))))
Άσε που εχθές έπεσε τρελό γέλιο στα γαλλοελβετικά σύνορα με τα καμώματα του Θέμου! Μου λένε οι φίλοι που ήμασταν παρέα, τώρα θα δούνε ελληνικά νούμερα και θα σε γδύσουν! Λέγαμε διάφορες βλακείες κι είχαμε πεθάνει στο γέλιο και με το που φτάνω εκεί, ούτε που γυρίσανε να με φτύσουνε. Πέρασα λες και δεν υπήρχαν σύνορα.
:)))))))
Ή ήταν απασχολημένοι, ή ξεχάστηκε το θέμα!
Βενετία θα πάω την Κυριακή, γιατί δεν ήθελα εν μέσω καρναβαλιού. Γίνεται το έλα να δεις και είμαι φοβιτσιάρα! ;)

μαριάννα είπε...

@ Churchwarden

Α καρκινάκι είσαι; Μια χαρά! Έπεσα εντελώς έξω... :) Καλύτερα!
Λοιπόν, την ίδια άποψη μάλλον θα έχουμε για την αστρολογία. Αλλά συχνά το βρίσκω διασκεδαστικό να προσδίδω χαραχτηριστικά στους φίλους, μαντεύοντας και καλά το πότε γεννήθηκανε. Πολλές φορές βοηθούν οι συμπτώσεις και έχει πέσει γέλιο. Δεν ξέρω αν επιστημονικά «στέκει» η άποψη ότι έχει σχέση με την ψυχοσύνθεσή μας, η ώρα που γεννιόμαστε σε σχέση με τη θέση της σελήνης. Κατά τα λοιπά... προβλέψεις και άλλα τρελά, είναι να γελάς. Ενίοτε και να κλαις. Όταν ακούς ότι σοβαροί και σπουδαίοι πολιτικοί της διεθνούς σκηνής, δεν ξεκινούν υπουργικό συμβούλιο αν δεν έχουν ενημερωθεί από την αστρολόγο τους.:Ρ

Ανώνυμος είπε...

Εψαξα λοιπον και βρηκα site του 'Αγαπητου' (οχι δεν παιρνω μιζα) και βρηκα οτι εχει και στην Αθηνα 4 μαγαζια τα 2 στο κεντρο,το ενα Βουκουρεστιου το αλλο Βουλης.Αν βρεθεις κατα κει...(Ωρε,και να μη σ' αρεσουν τα γλυκα του τι εχω ν' ακουσω!)Για σιροπιαστα παντως μονο στα μερη μας ο 'Χατζης' ειναι one and only.Ειπες κατι για διαιτα;
-ΑΤΠ-

Churchwarden είπε...

@Γητεύτρια:

Κι εγώ, ενίοτε, το κάνω γούστο. Δεν παύω, όμως, να λυπάμαι και τα θύματα που πληρώνουν τακτική συνδρομή. Έχω αποπειραθεί να εκφραστώ ποιητικώς για το θέμα. Παραθέτω.

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡEΙΕΣ

Τέκτονες
Ροδόσταυροι
Ναΐτες
Καθαροί
Νίντζα
Ξέρω και γω για τη διάλυση
Σταγόνας του ελαίου
Στις ταινίες του Vincent Price αρέσκομαι
Το απόκρυφο μάτιασμα
Και στου Dan τον ανελέητο
Γρίφο της σκηνοθεσίας
Αν δεν ήξερα ν’ αποφεύγω
Τη μηνιαία συνδρομή
Θα ’μουν σαν κι εσάς
Προσοδοφόρος

BioLogos είπε...

Μαριάννα δεν είχες να φοβηθείς για τίποτα εκτός αν είχες τουβλάκια με 500ευρα στο πορτ-μπαγκάζ...Ελληνικές πινακίδες στο Λουγκάνο...πολύ γουστάρω!

Συνάδελφε εκκλησιοεπιστάτη (αν τα λόουερς μου το μετέφρασαν σωστά).
Δεν είμαι υπάλληλος της σατανικής μονσάντο, αλλά ανήκω στον ευρύτερο χώρο με τα χρώματα.Εμένα με χαρακτηρίζει το κόκκινο όσον αφορά τον κλάδο του κόψε-ράψε και του ζουλήγματος-κυττάρων-μπας-και βγάλουν-τίποτα (βιολόγος ετ αλ).

μαριάννα είπε...

@ -ΑΤΠ-

Κοίτα τώρα τί μου κάνεις! Σε σκύλο του Παβλόφ με κατάντησες! Να βρε τί αξίζει το δίκτυο! Με το που θα πατήσω το πόδι μου στην Αθήνα, σε ένα μήνα δηλαδή...τσάκισα Αγαπητό! Κρίμα που δεν είμαστε κοντά να σου φέρω κάποια καλά κι από 'δω. Έχουν στο καντόνι grigione μία Torta di noci(τάρτα με καρύδια) θεϊκή! Έχουμε κι εδώ αλλά είναι πιο μέτρια. Κι επίσης τώρα την περίοδο του καρναβαλιού, κυκλοφορούν κουτάκια με δίπλες πολύ αφράτες, τεράστιες, ένα ταψάκι η κάθε μία, με ζάχαρη άχνη από πάνω, όχι μελωμένες όπως οι δικές μας! Φτιάχνω κάτι τέτοιες... άσε. Αφρός! Τυλιχτές. Αυγοκαλάμαρα τα λέμε στην Κρήτη.
Γι αυτό μπαίνω σε δίαιτα γιατί μόνο έτσι το βουλώνω. Όταν είμαι ελευθέρας βοσκής... μην το ψάχνεις! Πληθωρική... σε όλα! Ή ταψί ή τίποτα! ;)
Ευχαριστώ πολύ για Χατζή και Αγαπητό! Επιφυλάσσομαι να μιλήσω για «Ιορδάνη» και τη Χανιώτικη μπουγάτσα! ;)

μαριάννα είπε...

@ Churchwarden

Πολύ καλό! :) Καυστικό και σαρκαστικό! Θέλω να βρω το χρόνο να ψαχουλέψω τα ποιήματά σου στο μπλογκ σου. Σύντομα... ;)

μαριάννα είπε...

@ bo

Εσύ ξένες πινακίδες έχεις;
Με τις δικές μου πέφτει πολύ γέλιο! Χαιρετούρες και σινιάλα οι νταλικέρηδες, κωλοτούμπες και πέσιμο ερωτικό τα λαμόγια οι Ιταλοί, έκπληξη τρελή οι Ελβετοί και γουρλωμένα μάτια στα περίεργα μέρη κυρίως, όπως χωριά, ποτάμια, βουνοκορφές, αλλά και στις πόλεις!
Η πιο συχνή αντίδραση είναι να μου λένε μια σπαστή χαμογελαστή «καλημέρα»!

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει. Το χιούμορ είναι άμυνα, και συχνά το συναντάμαι σε περιόδους μαύρες, κατάμαυρες, τότε που το γέλιο είναι πιο απαραίτητο από ποτέ.
την καλησπέρα μου! :))

μαριάννα είπε...

@ ανεμοσκορπίσματα

Καλώς τα ανεμοσκορπίσματα!
Σωστά, έχει σώσει κόσμο και κοσμάκη το γέλιο το ψυχοθεραπευτικό! Αρκεί να μην εθιζόμαστε στη διαφθορά, όταν κάποιοι Θέμοι, την παρουσιάζουν ελαφρά και με χιούμορ. ;)

Καλησπέρα και καλώς ήρθες!:)