Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Μετά την τρελή αποδοχή από τους bloggers της πρότασης «Δε θα δω το DVD», μια νέα πρόταση-αίτημα-απαίτηση για σοβαρή ενημέρωση!


Μία πολύ αισιόδοξη πρόταση από το Πρόχειρο Τετράδιο


Κλείστε την τηλεόραση!
Για μια μέρα, έστω. Δείξτε τους την δύναμη του κοινού.
Μην τους δώσετε άλλο το δικαίωμα της χειραγώγησής μας.
Ζητάμε ανεξάρτητη και αντικειμενική πληροφόρηση, έγκαιρη, έγκυρη και σοβαρή ενημέρωση, χωρίς ροζ και κίτρινες αποχρώσεις.

Λέμε όχι:
Στην παραπληροφόρηση της διαπλοκής.
Στα χειραγωγούμενα ΜΜΕ.
Στην συγκάλυψη των σοβαρών θεμάτων.
Στις εκπομπές – σκουπίδια χάριν τηλεθέασης.
Στα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων.

Απαιτούμε σεβασμό και ποιότητα.
Κλείνουμε την τηλεόραση στις 11 Φεβρουαρίου. Όλοι μας!



To αναρτώ γιατί το πιστεύω σαν αίτημα και θα ήθελα πολύ να υιοθετηθεί, αλλά δεν πιστεύω πια στην ευαισθησία και την αισθητική του Έλληνα. Νομίζω έχει χάσει εντελώς τον προσανατολισμό του και δυστυχώς δε θα ζω να τον προλάβω να επανέρχεται. Η μπλογκόσφαιρα που νόμιζα ότι θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, ως ανεξάρτητη φωνή, στην πλειοψηφία της αποδεικνύεται τρία πουλάκια! Το καλό ή το κακό, είναι ότι πια το αντιμετωπίζω πολύ ψύχραιμα χωρίς να πονάω. Ίσως γιατί σκεπτόμενη εγωκεντρικά πια, κατέληξα στο δεν πα να κουρεύονται, που θ' αφήσω τις μουσικές μου να τους πείσω...
Κακό είναι αυτό, αλλά βαριέμαι να ασχοληθώ άλλο. Αφού οι άνθρωποι είναι ξεκάθαροι και συγκεκριμένοι. Γουστάρω να δω το DVD και γουστάρω κι αυτήν τη τηλεόραση γιατί τη βρίσκω με το ρεζιλίκι που δείχνει.
Εμένα πάντως σήμερα ήθελα ν' ανοίξει η γη να με καταπιεί, όταν η κοπέλα του γιου μου έφυγε από το σπίτι να πάει Ιταλία με τρένο και στα σύνορα μόλις είδαν ότι είναι Ελληνίδα, ίσα που δεν τη γδύσανε οι Ελβετοί, της ανοίξανε βαλίτσα και τσάντες κτλ και τη ρώτησαν εκατό φορές αν κουβαλάει μετρητά ή επιταγές! Το Θέμο μου μέσα! Τόση ξεφτίλα πια... Τώρα είναι πιθανόν να 'ρθει ο άλλος να μου πει εγώ τον Θέμο τον θεωρώ σωστό και έντιμο αγωνιστή, το ίδιο και τον Μάκη. Ρομπέν των καναλιών!
Οπότε στα πλαίσια της ελεύθερης άποψης και της δημοκρατικής διακίνησης των ιδεών που πιστεύεις και προκειμένου να σε τρελάνουν αυτοί, την κάνεις για Νάπολη και Μπουένος Άιρες και τους αφήνεις στην ησυχία τους να απολαύσουν το DVD τους... Σωστή; :)

18 σχόλια:

μαριάννα είπε...

.
.
.
.
.
Εγώ την έχω κλείσει προ πολλού φυσικά. Έφτασα στο σημείο να μην ακούω καν ελληνικό ραδιόφωνο. Ενημερώνομαι μόνο από φίλους εδώ, που εμπιστεύομαι και εκτιμώ την άποψη και το ήθος τους.

habilis είπε...

.Το παιχνιδι μαλλον ειναι χαμενο.Το τηλεοπτικο πεδιο γινεται ολο και χειροτερο.Οι καναλαρχες μας κανουν οτι γουσταρουν χρησιμοποιοντας ενα φοβερο μεσο μονο και μονο για τους προσωπικους τους στοχους.Το ευτελες γινεται καθεστως.Οι εξαιρεσεις που ακομα το παλευουν ειναι αορατες απο την AGB...

kyriaz είπε...

Μάταιες κινήσεις...Βαρέθηκα τις συμβολικές πράξεις που δε λένε πια τίποτα.
Άσε δηλαδή που το να στραφείς εναντίον της τηλεόρασης γενικώς είναι λάθος.
Είναι σα να λες ότι επειδή προσφάτως έγινε κάποιο έγκλημα με μαχαίρι,για μια μέρα δε θα χρησιμοποιείς το μαχαίρι ούτε για να κόψεις ψωμί....
Αστεία πράγματα.
Ξέρεις Γητεύτρια,ούτε από τους μπλόγκερς δεν περιμένω τίποτα.
Δε μιλάμε για μια ομοιογενή ομάδα ανθρώπων μα για μια μάζα αποτελούμενη από ετερόκλητες φωνές.
Κάθε καρυδιάς καρύδι δηλαδή....
Το κοινό μέσο που χρησιμοποιούμε για την επικοινωνία μας δε μας προσδίδει μια κοινή ιδεολογική ταυτότητα....

Καλή σου μέρα.

kyriaz είπε...

υ.γ.
Το avatar σου πολύ τρυφερό-με ηρεμεί να το κοιτάω...

koulpa είπε...

Καρασωστή..:):)
Το θέμα είναι να την κλήσουν όσοι έχουν τα μηχανάκια της AGB.. και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι δε θα έχουμε μετρήσεις..:):)
Ηλιόλουστα φιλιά και καλησπέρες:):)

μαριάννα είπε...

@ habilis

Γι αυτό σου λέω πάμε...
πάμε να φύγουμε από 'δω
και μη ρωτάς πού πάμε... :)

Έτσι είναι βρε μάτια μου. Κι εγώ φοβάμαι πως δεν είναι αναστρέψιμο το κακό. Όπως με τις φωτιές. Χάσαμε το μπούσουλα τότε... τρελαθήκαμε. Είπαμε δεν μπορεί. Θα ξεστραβωθούνε οι Έλληνες τώρα. Τρία πουλάκια. Οι καμμένοι ψηφίσανε, στα καπάκια όμως, αυτούς που δεν τους σβήσανε. Τί να λέμε τώρα... Και τα πρωινάδικα με τα σκυλάδικα! Ο Έλληνας πίνει καφέ χορεύοντας τσιφτετέλι. Εκεί τον καταντήσανε. Κι αν μιλήσεις με νέους, γελάνε και χλευάζουν. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει το χάλι τους.

Φιλιά!

ανεστης είπε...

Δεν κατακτιέται έτσι η "σωστή ενημέρωση". Οι έχοντες τα μηχανάκια της AGB δεν διαβάζουν blogs (δεν διαβάζουν. Τελεία).
Φοβάμαι οτι είναι ακόμα μια αυτοπροσδιοριστική - αυτοκολακευτική πρωτοβουλία που για τους έξω απο εδώ, δεν σημαίνει τίποτα.

μαριάννα είπε...

@ kyriaz

Γιάννη μου κι εγώ το ίδιο. Μάταιο το βρίσκω. Αλλά έκανα μια δοκιμή προχθές με το «Δε θέλω να δω το DVD», γιατί την ιδέα την είχαν ιστολόγοι που δεν έχουν μάλλον σχέση με δημοσιογραφία ελεγχόμενη, ώστε να σκεφτείς ότι το παιχνίδι είναι στημένο, ούτε με κόμματα, ούτε με την πιτσιρικαρία που θέλει να είναι στον τοπ τεν των μπλογκς και προκειμένου να το πετύχει βρίζει ασύστολα και οργανώνει μαζικές επαναστάσεις της πλάκας.
Είδα λοιπόν, ότι αν δεν κάνει την πρόταση κάποιος «διάσημος» ιστολόγος επαναστάτης, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ! Και καμία επί της ουσίας ευαισθησία δεν υπάρχει. Τα μπανεράκια λοιπόν της αντίδρασης που άλλες φορές στο πρώτο 24ωρο γεμίζουν τα μπλογκς, τώρα δεν κουνηθήκανε. Γιατί οι μισοί θέλουν να δουν την αληθινή-τσόντα(άλλο να είναι ο Γκουσγκούνης... κι άλλο να είναι αληθινοί οι πρωταγωνιστές) και οι άλλοι μισοί δεν πήραν γραμμή, από τους αρχηγούς. :ΡΡΡΡΡΡΡ
Από αυτούς που θέλουν να δουν την τσόντα και συντηρούν το παιχνίδι των καναλιών, κάποιοι σοβαροί έχουν πέσει στη λούμπα να λένε: Θέλω να το δω για να μάθω την αλήθεια. Ποιά αλήθεια; Αφού αυτό που θα δουν είναι ήδη στημένο.
Μη σε ζαλίζω... τα έγραψα και προχθές στο προηγούμενο ποστ.
Να είσαι καλά για το άβαταρ! Κλείνω τα 24 σε λίγο και ο γιος μου πήρε μια τουρτίτσα κι έβαλε κεράκια... ;)

Καλημέρα Γιάννη μου!

μαριάννα είπε...

@ koulpa

Ναι γιατί θα την κλείσουν οι άλλοι που δεν έχουν τα μηχανάκια! :Ρ
Μα τί λέμε τώρα... Για τη μπανανία μιλάμε. Του πρωινάδικου με πίστα σκυλάδικου, της Δρούζα και του ΘεμοΜάκη!
Άστα Παναγιώτη μου... μάταιο...

Φιλιά πολλά και καλημέρα!

μαριάννα είπε...

@ ανεστης

Προφανώς καμιά πρωτοβουλία για τους έξω δε σημαίνει τίποτα. Και οι αναφορές των καναλιών στις μπλογκοεπαναστάσεις, το έχουν αποδείξει. Όταν η «επανάσταση» έχει υποκινηθεί από μπλόγκερς δικούς τους, την προβάλλουν. Αλλιώς, την προβάλλουν οι άλλοι. Ρε μιλάμε για πολύ γέλιο... Είναι τόσο προβλέψιμα όλα. Σαν να βλέπω παιδιά στο σχολείο να παίζουν.
Ανιαρά προβλέψιμα όμως, των μεγάλων. Ενώ των παιδιών έχουν ενδιαφέρον. ;)

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το χάραμα πήρα το αμάξι και ανέβηκα ψηλά στο βουνό «650 μ»
Και περίμενα την ανατολή του βασιλιά Ηλία. Οπότε είδα και σήμερα την ανατολή.
Είμαι τυχερός άνθρωπος. Όχι θα κάτσω να ασχοληθώ με κόπρανα. “Dyd , μάκη, θέμο κ.α.»Αυτό να κάνεις και σύ. Αν σε στεναχωρούν να ανεβαίνεις ψηλά , και να βλέπεις τον κόσμο κάτω με όλη την ασχήμια του. Σαν τον «αίγαγρο του Εμπειρίκου» Που σου τον χαρίζω.

ΤΟΥ ΑΙΓΑΓΡΟΥ
Πήδηξε ο αίγαγρος και στάθηκε σε μια ψηλή κορφή. Στητός και ρουθουνίζοντας κοιτάζει τον κάμπο και αφουγκράζεται πριν άλλο σκίρτημα σε άλλη κορφή τον πάη. Τα μάτια του λάμπουν σαν κρύσταλλα και μοιάζουν με μάτια αετού, ή ανθρώπου που μέγας οίστρος τον κατέχει. Το τρίχωμά του είναι στιλπνό και ανάμεσα στα πισινά του πόδια, πίσω και κάτω απ’ το κεντρί του, το μέγα σήμαντρον της απολύτου ορθοδοξίας ταλαντευόμενον σε κάθε σάλεμά του, βαριά και μεγαλόπρεπα κουνιέται.
Κάτω εκτείνεται ο κάμπος με τα λερά μαγνάδια του και τις βαρειές καδένες.
Ο αίγαγρος κοιτάζει και αφουγκράζεται. Από τον κάμπο ανεβαίνει μία μυριόστομη κραυγή ανθρώπων πνευστιώντων.
«Αίγαγρε! Αίγαγρε! Έλα σε μας για να χαρής και να μας σώσης».
Ο αίγαγρος κοιτάζει και αφουγκράζεται. Όμως δεν νοιάζεται καθόλου για όλου του κάτω κόσμου την βοή και την αντάρα. Στέκει στητός στα πόδια του, και όλο μυρίζει τον αέρα, σηκώνοντας τα χείλη του σαν σε στιγμές οχείας.
«Αίγαγρε! Αίγαγρε! Έλα σε μας για να ευφρανθής και να μας σώσης. Θα σε λατρέψουμε ως Θεό. Θα κτίσουμε ναούς για σένα. Θάσαι ο τράγος ο χρυσός! Και ακόμη θα σου προσφέρουμε πλούσια ταγή και όλα τα πιο ακριβά μανάρια μας… Για δες!»
Και λέγοντας οι άνθρωποι του κάμπου έσπρωχναν προς το βουνό ένα κοπάδι από μικρές κατσίκες σπάνιες, από ράτσα.
Ο Αίγαγρος στέκει ακίνητος και οσμίζεται ακόμη τον αέρα. Έπειτα, ξαφνικά, υψώνει το κεφάλι του και αφήνει μέγα βέλασμα, που αντηχεί επάνω και πέρα απ’ τα φαράγγια σαν γέλιο λαγαρό, και μονομιάς, με πήδημα γοργό, σαν βέλος θεόρατο ή σαν διάττων, ακόμη πιιο ψηλά πετιέται.
Γεια και χαρά σου, Αίγαγρε! Γιατί να σου φαντάξουν τα λόγια του κάμπου και οι φωνές του; Γιατί να προτιμήσης του κάμπου τα κατσίκια; Έχεις ό,τι χρειάζεσαι εδώ και για βοσκή και για οχείες και κάτι παρά πάνω, κάτι που, μα τον Θεό, δεν ήκμασε ποτέ κάτω στους κάμπους – έχεις εδώ την Λευτεριά!
Τα κρύσταλλα που μαζώχθηκαν και φτιάξαν τον Κρυστάλλη, ο Διονύσιος Σολωμός ο Μουσηγέτης, ο Ανδρέας ο πρωτόκλητος και πρωτοψάλτης Κάλβος, ο Περικλής Γιαννόπουλος που ελληνικά τα ήθελε όλα κ’ έκρυβε μέσα του, βαθιά, μια φλογερή ψυχή Σαβοναρόλα, ο μέγας ταγός ο Δελφικός, ο Αρχάγγελος Σικελιανός που έπλασε το Πάσχα των Ελλήνων και ανάστησε (Πάσχα και αυτό) τον Πάνα, ο εκ του Ευξείνου ποιητής ο Βάρναλης ο Κώστας , αι βάτοι αι φλεγόμεναι, ο Νίκος Εγγονόπουλος και ο Νικήτας Ράντος, ο Οδυσσεύς Ελύτης, που την ψυχή του βάφτισε στα ιωνικά νερά του Ελληνικού Αρχιπελάγους, ο εκ Λευκάδος ποιητής, αυγερινός και αποσπερίτης, ο Νάνος Βαλαωρίτης, αυτοί και λίγοι άλλοι, αυτοί που πήραν τα βουνά, να μην τους φάη ο κάμπος, δοξολογούν τον οίστρο σου και το πυκνό σου σπέρμα, γιε του Πανός και μιας ζαρκάδας Αφροδίτης.
Γεια και χαρά σου, Αίγαγρε, που δεν αγαπάς τους κάμπους ! Τι να τους κάνης: Ο ήλιος εδώ, κάθε πρωί, σηκώνεται ανάμεσα στα κέρατά σου! Στα μάτια σου λάμπουν οι αστραπές του Ιεχωβά και ο ίμερος ο άσβηστος του Δία, κάθε φορά που σπέρνεις εδώ, στα θηλυκά σου, την ένδοξη και απέθαντη γενιά σου!
Γεια και χαρά σου, Αίγαγρε, που δεν θα πας στους κάμπους! Γεια και χαρά σου, που πατάς τα νυχοπόδαρά σου στων απορρώγων κορυφών τα πιο υψηλά Ωσαννά!
Είπα και ελάλησα, Αίγαγρε, και αμαρτίαν ουκ έχω.
Γλυφάδα, 12.7.1960

Juanita La Quejica είπε...

Ξαναγύρνα στον "κόσμο" μας Γητεύτρια, εκεί που μπορούμε να αντλούμε δυνάμεις. Άσε την πραγματικότητα για έξω από το pc σου, αυτό θα σου πρότεινα...
(Κανένα dvd με πρωταγωνιστή τον Diego El Cigala στη θέση του Ζαχόπουλου, λες να υπάρχει; Όχι ότι θέλω να το δω, αλλά έτσι, ενημερωτικά! Χιχι!)

μαριάννα είπε...

Καλάαααα... Προσκυνώ σε Μπέη μου...
Όχι στα τέσσερα μη σου μπούνε και ιδέες! χαχαχαχαχα
Λέμε τώρα... ;)
Έσκισες! Φοβερός ο Αίγαγρος! Καταπληκτική γλώσσα! Χίλια καλά να έχεις για τη μεταφορά!
Τέτοια μου κάνεις και με συγκινείς... Τί καλύτερο κατά της διαφθοράς; Πες μου...

Φιλιά πολλά ποιοτικέ μου Μπέη!

μαριάννα είπε...

@ Juanita La Quejica

Χουανίτα μου γλυκιά! Τα δικά μας τα DVD αν τα χαρίζανε στις εφημερίδες θα τις είχανε κλείσει. Εκτός κι αν τους είχαν εκπαιδεύσει από μικρούς, οπότε θα είχαν διαμορφώσει άλλο γούστο. Πάντως παράγινε το χάλι. Διάβαζα προχθές στο μπλογκ του Μπόσκο ότι τις ημέρες του πένθους για τον Αρχιεπίσκοπο, ο κόσμος χάρηκε ποιοτική μουσική στα ραδιόφωνα. Θυμήθηκαν την παλιά καλή ραδιοφωνία. Μα είναι δυνατόν να μας έχουν φτάσει εκεί; Εμάς που έχουμε αριστουργήματα και μουσικούς θησαυρούς;
Να ακούμε ή να βλέπουμε τις σταυρώστε με;
Πάμε στα φλαμένκο καλή μου... στα ασφαλή μας καταφύγια. Μια χαρά είμαστε εκεί. :)

Φιλιά !!!

kalogeros είπε...

Ανοίγω πάλι την tv μετά απο καιρό
το θέαμα που αντίκρυσα μου μοιάζει φοβερό
τέρμα αυτά που ήξερα, όλα έχουν αλλάξει
αυτός που κράζει κράζεται για κάποιον που 'χει κράξει
μα ας τα πάρω χρονικά να βγάλω μια άκρη
πρώτα μια είδηση άκουσα και μου ΄φυγε ένα δάκρυ
εκείνος ο πανέμορφος μουστακαλής, χοντρούλης
έπεσε στο φωταγωγό ενώ έχεζε ο Ρούλης
σκέφτηκα πως έστω και αργά οι τύψεις τον επιάσαν
που τα αρχαία με ευθύνη του στην Ολυμπία κάψαν
μα τελικά όπως έμαθα ο λόγος ήταν άλλος
του μπαρμπα-Στάθη του πολιτισμόυ του έπεφτε ο καβάλος
μπροστά απο συνεργάτιδα με "ήθος" και με "κύρος"
το ήθος μ'ένα "στ" μπρόστα, Γρανάζης και το Κύρος
ευθύς αναρωτήθηκα "ε πού είναι το κακό;"
εδώ ο Πασχάλης θα κυκλοφορεί με ξώγαμο μωρό
τότε ενημερώθηκα πως πίσω παίζουν κι άλλα
ρουσφέτια, μίζες, dvd, από μυαλά μεγάλα
δε φτάνει που τα κάνουνε, τα βγάζουν και στη φόρα
αυτούς όμως ψηφίσαμε, ας τα λουστούμε τώρα
γιατί κάτι να αλλάξουμε δε γίνεται ούτε λόγος
τα μόνα που θα παίρνουμε θα μας τα δίνει ο τζόγος
τα άλλα οι Ζαχόπουλοι και όλοι οι γύρω-γύρω
πουλώντας τσόντες και δουλειές, να τρώνε σαν το χοίρο
σαπίλα εξαπλώμενη "αθώους" παρασύρει
που κατά τ'άλλα είν' καθαροί τίποτα δεν τους φθείρει
λέω τους δημοσιογράφους μας, εκδότες και περσόνες
σκεφτείτε μια ανάμειξη των βόθρων με κυκλώνες
αυτά λοίπον κατάλαβα μαθαίνοντας τα νέα
η διαφθορά κατέληξε η Ύδρα η Λερναία....

μαριάννα είπε...

@ kalogeros

Βρε καλώς το καλογέρι!
Σ' έφερε καλό αγέρι
Πάνω που 'χα λαχταρήσει
άντρα για να με μεθύσει
η γραφή και το μυαλό του
μα και κάθε τι δικό του!
Ήρθες κι έφερες τα δώρα
πάνω στην καλή την ώρα.
Θα σε κάνω ποστ καλέ μου
χιουμορίστα λατρευτέ μου!

Φιλιά αστροπελέκι! Πού χάθηκες βρε; ;)

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Το ζητούμενο δεν είναι να μην βλέπουμε τηλεόραση. Το ζητούμενο είνια να αξίζει αυτο που βλέπουμε. Σίγουρα η καμπάνια αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει την τηλεόραση. Μπορεί, όμως, να περάσει ενα μήνυμα. "Δεν μας αρέσει αυτό που μας πλασάρετε, εχετε όλοι κλωνοποιηθεί και μας δίνετε σκουπίδια".
Αυτό. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο...

μαριάννα είπε...

@ Παπαχατζής Παναγιώτης

Ακριβώς αυτό έγραψα σήμερα στο δικό σου μπλογκ σε απάντηση κάποιων επισκεπτών σου, που είχαν διατυπώσει την επιφύλαξη τους περί του αποτελέσματος μιας τέτοιας κίνησης. :)