Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Brief Encounter να το πεις... Falling in love να το πεις... το θέμα είναι ένα: Τα βροντάς;


Brief Encounter, Celia Johnson (Laura Jesson), Trevor Howard (Dr. Alec Harvey)
Μια ταινία του David Lean, του 1945!


Brief Encounter, Η συγκλονιστική σκηνή του φινάλε, με μια υπέροχη Celia Johnson!!!


Brief Encounter - Sophia Loren Richard Burton, σε σκηνοθεσία Alan Bridges, 1974


Falling in love: Η υπέροχη σκηνή του τρένου...
Ταινία του 1984 Με Robert De Niro, Meryl Streep, Harvey Keitel, Jane Kaczmarek και Dianne Wiest Σκηνοθεσία: Ulu Grosbard



Ρεσιτάλ αμηχανίας αρχικής, μιας όμως ερωτευμένης, αδιαπράγμευτης γυναίκας. Ντρεπόταν να το ομολογήσει, αλλά έτσι και το ομολόγησε στον ίδιο της τον εαυτό, δεν την κρατάει τίποτα. Στο ρόλο της φίλης η πολύ ερωτική Dianne Wiest

Πρόκειται για την ίδια ταινία ακριβώς, ελαφρά παραλλαγμένη στην τρίτη εκδοχή. Το βασικό σενάριο το αυτό. Θέμα και καυτό ερώτημα. Τα βροντάς; Εμ... εκεί σε θέλω μάστορα. Έλα μου που αγαπάς και τον σύζυγο και έχεις παιδιά πίσω να σκεφτείς... Προφανώς το συγκεκριμένο σενάριο είναι διαχρονικό, όπως και το συγκεκριμένο θέμα.
Πάντως μετά από πολλά χαστούκια της ζωής και προδοσίες συναισθηματικές, αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και να το ξαναζήσω, μάλλον το ίδιο θα έκανα. Δεν θα άντεχα να τους στερήσω τον πατέρα τους και να τα πάρω να φύγω. Άλλο να μεγαλώνουν μαζί του κι άλλο να τον βλέπουν εδώ κι εκεί... Το να τ' άφηνα και να έφευγα, δεν παίζει ούτε στη σφαίρα της πιο τρελής φαντασίας.

Το ποστ αυτό είναι αφιερωμένο στην αγαπημένη φίλη Anna-Silia!

9 σχόλια:

μαριάννα είπε...

.
.
.
.
.
Πάντως και οι τρεις κόπιες είναι υπέροχες! Είναι σαν να βλέπεις τα ζευγάρια μέσα στο ταξίδι του χρόνου. Τί '45... τί '74... τί '84!
Τα διλήμματα είναι τα ίδια και τα προβλήματα επίσης. καλά κάνω εγώ λοιπόν που είμαι υπέρ της πολυγαμίας! Να μοιράζονται και οι δουλειές βρε αδερφέ... και δε θα φοβάσαι και το κέρατο! ;)

Κούκος είπε...

Και τώρα εμείς τι σχόλιο να κάνουμε; Αφού τα είπες όλα!
Καλησπέρα.

Churchwarden είπε...

-You work in the city?
-No, I'm married.

Ο διάλογος μού θύμισε το ερώτημα που είχε απευθύνει η φίλη της Μιράντας Κουνελάκη στη Μιράντα Κουνελάκη (στο "Λουστράκο"):

Εσύ θα σπουδάσεις ή θα παντρευτείς;

Προφανώς, τα διλήμματα τίθενται σε προβληματική βάση. Μια προτιμότερη είναι no work in the city, όχι σπουδές, no marriages και όχι παντρειές unless you really mean it.

μαριάννα είπε...

@ κούκος

Να σου πω... θα μπορούσες να πεις τί θα έκανες αν σου τύχαινε. Αλλά μου φαίνεται υπεκφεύγεις. ;)
Όλα καλά;

μαριάννα είπε...

@ Churchwarden

Είδες με πόση άνεση και φυσικότητα το λένε; Το ίδιο ζω ακόμα εδώ στην Ελβετία. Ξέρεις ότι η Ελβετίδα πήρε δικαίωμα ψήφου το 1971! Στα προοδευτικά καντόνια! Υπήρξαν καντόνια που ψήφισε πριν 5-6 χρόνια για πρώτη φορά. Και ακόμα εδώ οι παντρεμένες και κυρίως οι μαμάδες, είναι αδιανόητο να δουλεύουν. Είναι δε δομημένο το σύστημα όλο έτσι, που τις ωθεί στο να επιλέγουν το νοικοκυρούλα χαρωπή του αντρούλη της καμάρι! Πίιιικραααα...

koulpa είπε...

Την πρώτη δε την έχω δει.. και (γι αυτό) μου φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα..:):)
Ακανθώδες το θέμα.. ιδικά για τη μητέρα.. δε μπορώ να φανταστώ.. αν ξέραμε πάντως το αποτέλεσμα κάθε επιλογής μας δε θα χρειαζόταν να ζούμε..:):)
Φιλιά και καληνύχτες:):)

μαριάννα είπε...

@ koulpa

Και για τον πατέρα καλέ μου. Ίδιο είναι το δίλημμα. Το έχω ζήσει και αυτό... Βράσε ρύζι. ;)
Φιλιά και καληνύχτες! :)

Ανώνυμος είπε...

Νοιώθω , πολύ περήφανη σήμερα ... νοιώθω ότι είμαι σπουδαία με την αφιέρωσή σου αυτή ...
Σ' ευχαριστώ ... τόσο πολύ ... δεν ξέρω τι να πω ...
Να πω εκείνο το περίφημο : "Η αντίσταση στον πειρασμό , αποτελεί το μέτρο του χαρακτήρα" ; ... ή να πω : "Είμαι ευτυχής που επέλεξα το ΔΕΟΝ" ; .... 'Η να πω : "Είμαι ευτυχής που ΔΕΝ επέλεξα το ΔΕΟΝ" ; (βλέπεις οι ..."πειρασμοί στην ζωή , είναι κάμποσοι)...
...............
Δεν ξέρω τί να πω ....
Θα πω μάλλον το : "Θα ... ήμουν ευτυχής , αν ξαναείχα την ευκαιρία του .... διλήμματος" ....
Και θα ξαναπώ "ευχαριστώ" ...
Δεν χρειάζονται και πολλά για να "φτιάξουν" την μέρα σου .

μαριάννα είπε...

@ silia

Σπουδαία είσαι έτσι κι αλλιώς! Και η παρουσία σου είναι διαμαντάκι στο χώρο! Σιγά να μη χρειαζόσουν μια αφιέρωση... ;)
Άλλωστε μας θύμισες όπως πάντα, υπέροχες κινηματογραφικές στιγμές και σ' ευχαριστούμε! Οι ταινίες αυτές, είναι από αυτές που θυμάμαι πάρα πολύ τρυφερά και που κατά εποχές μου είχαν σφηνωθεί για ευνόητους λόγους. Και είναι απίστευτο που ανέφερες ειδικά αυτές τις τρεις, ενώ υπάρχουν δεκάδες ταινίες με παρεμφερή θέματα.
Είπαμε... καρμικές συμπτώσεις! :)
Φιλιά πολλά και να έχεις πάντα κέφι να μας ταξιδεύεις με τις αναμνήσεις σου!