Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Michèle Mouton! Ε, Michèle Mouton!



Η Michèle Mouton το 2007

Με παίρνει αρχές Νοέμβρη, η κόρη μου τηλέφωνο και μου λέει ότι στον πίνακα των ανακοινώσεων της πολυκατοικίας, υπήρχε ένα χαρτί που με καλούσε να παρουσιαστώ στο Β' Ανακριτικό Γραφείο Αθήνας, στις 19 Νοέμβρη, για υπέρβαση ορίου ταχύτητας στην Ελβετία. Το χαρτί, δεν έγραφε τίποτ' άλλο. Ούτε πού; Ούτε πότε, ούτε πόσα χμ ήταν η παράβαση! Αυτό το σκέτο κάλεσμα χωρίς πληροφορίες, είναι ελληνικό κόλπο! Διότι σου λέει ο όποιος το στέλνει, αν είσαι περίεργη, να έρθεις εδώ να μάθεις! Μου κόπηκαν τα πόδια. Ήταν και Παρασκευή απόγευμα που πήρα το μαντάτο.

Γνωρίζοντας τον κάλο των Ελβετών, τα πρόστιμα που δίνουν, και κυρίως την αφαίρεση του διπλώματος, συχνά και 6μηνα, πέρασα ένα μαύρο ΣΚ! Δευτέρα πρωί αρχίζω να παίρνω τον Έλληνα Ανακριτή, με την προσδοκία να μιλήσω με έναν πατριώτη, που να με καταλαβαίνει! Το τηλ. μια βούιζε, μια έβγαζε φαξ. Με τα πολλά κατάφερε να το πιάσει η κόρη μου την Τετάρτη!!! Τους είπε ότι δουλεύω εδώ και ότι είναι αδύνατον να έρθω Ελλάδα εκείνη την περίοδο. Η γραμματέας του Ανακριτή, καλή της ώρα, μια ευγενέστατη κυρία, είπε να στείλω ένα φαξ που να λέει ότι δουλεύω εδώ και να το αποδεικνύω με κάποιο χαρτί διορισμού. Άντε τώρα να βρεις φαξ, βρήκα στο Ταχυδρομείο και από την Πέμπτη, προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τον Ανακριτή να πω ότι έστειλα το φαξ που μου ζήτησαν και να ρωτήσω λεπτομέρειες της παράβασης, γιατί με είχε φάει η αγωνία για το δίπλωμα κυρίως. Παρασκευή επιτέλους, μίλησα με την κοπέλα, που πολύ ευγενικά μου είπε εγώ δεν ξέρω τίποτα, πάρτε τη Δευτέρα να ρωτήσετε τον ίδιο. Τρόμαξα να πιάσω γραμμή και πάλι, με τα πολλά τον βρήκα!

- Καλή σας μέρα, συγνώμη για την ενόχληση, λέγομαι τάδε, τηλεφωνώ από 'κει, γι αυτό το λόγο. Έστειλα ένα φαξ ότι δουλεύω εδώ, αλλά δεν μπορώ να έρθω στις 19 Νοέμβρη, μπορείτε να κρατήσετε την υπόθεση μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων;
- Τα χαρτιά σας τα στείλαμε ήδη στους Ελβετούς. Αφού μένετε εκεί, εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά.
- Δηλαδή δεν χρειάζεται να έρθω;
- Όχι.
- Μήπως μπορώ να μάθω λεπτομέρειες της παράβασης;
- Θα σας τα πουν εκεί, εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά.
- Σας ευχαριστώ πολύ!
- Χαίρετε.

Και σήμερα ήρθε το μπουγιουρντί! Φυσικά και όχι εδώ. Στην Αθήνα βέβαια. Κι επιτέλους μάθαμε την φοβερή παράβαση που μας ταλάνισε 4 μήνες τώρα! Την έστειλε το Καντόνι της Λουκέρνης, προφανώς στη Λουκέρνη έγινε το έγκλημα της τρελής παραβίασης!!! Το όριο λέει ήταν 80χμ. Εγώ πήγαινα με 96! Επειδή όμως οι Ελβετοί είναι κουβαρντάδες, μου χαρίσανε 5 κι έτσι με χρεώνουν 11, δηλαδή 120 ελβετικά φράγκα.



Λουκέρνη, Ιούνιος του 2007

Και σκέφτεσαι τώρα με τρόμο ότι αν η κλίση του δρόμου αλλάζει ελαφρά και ο άνεμος είναι ούριος, χωρίς καν να κουνηθεί το πόδι σου από το γκάζι, άθελά σου την έχεις κάνει την κουτσουκέλα, που λέει κι ο Σταυρίδης! Κι αναρωτιέσαι... Τί σόι άνθρωποι είναι αυτοί, που κάνανε όλη αυτή τη βαβούρα, να αναστατώσουν τις ελληνικές αρχές να βρουν από τις πινακίδες τις ελληνικές τον οδηγό, να ανακατευτεί το Ανακριτικό της Αθήνας, να μ' έχουνε στην τσίτα για τα 80 ευρώ 4 μήνες, να πρέπει να μου στείλει η κόρη μου τώρα την επιταγή για να την πληρώσω εδώ, να να να... για 11χμ.



Con amor la abuela!

Κυκλοφορείς με τον τρόμο της κάμερας μονίμως. Τα όρια ταχύτητας που έχουν είναι γελοία και καθαρά φοροεισπραχτικά! Το ανώτατο όριο ταχύτητας που υπάρχει είναι 120χμ. Παραπάνω αν πας, σου κόψανε άντε να μην πω... Αλλά η μισή Ελβετία κυκλοφορεί με Porsche και η άλλη μισή με όλα τα υπόλοιπα υπερπολυτελή που τα κοντέρ τους γράφουν 280 και βάλε! Αγοράζουν αυτά τα αυτοκίνητα, έναν σκασμό λεφτά για να πηγαίνουν με 80, 90 και το πολύ 120!!!!!

Ποιός εμπαίζει ποιόν; Οι αυτοκινητοβιομηχανίες; Που πουλάνε τα χίλια άλογα και την γρήγορη επιτάχυνση; Οι αρχές; Οι νόμοι τους; Ποιοί;

Όλα αυτά τα έγραψα για να παρηγορηθείτε συνέλληνες! Και να δείτε ότι η τρέλα καλά κρατεί παντού κι ότι ο παραλογισμός είναι διεθνές φαινόμενο. Σε κράτη που τα νιώθεις εχθρούς και δυνάστες. Που θα πρέπει να χρησιμοποείς το cruise control, αν το διαθέτει το αυτοκίνητό σου, γιατί το πόδι σου μπορεί να χαλαρώσει λίγο στην κατηφόρα και να σου ξεφύγει λίγο το γκάζι και να είσαι με το λαιμό τεντωμένο σε όλο το ταξίδι μην ξεφύγεις πάνω από 5χμ!

Ρε τί έχουμε πάθει... Κι εχθές άστραψε και βρόντηξε πάλι μια κάμερα στα σύνορα Αυστρίας Λιχτενστάιν και νόμισα πως με φωτογράφισαν γιατί ήταν ωραία η μπούκλα, αφού πήγαινα με 55χμ. Πιθανόν όμως να είχε όριο 40, αλλά εγώ μιλούσα με τον συνοδηγό, ήταν και νύχτα και δεν χαμπάριασα! Καλά να πάθω λοιπόν! Να πληρώσεις να μάθεις παλιοτόμαρο! Ανυπάκουο! Που θα μας το παίζεις Μισέλ Μουτόν!

Α ρε Orwell!!! Εξήντα ακριβώς χρόνια πριν τα είχες δει όλα, αυτά που ζούμε σήμερα στις πολιτισμένες χώρες, που πρωτίστως νοιάζονται τον άνθρωπο, δηλαδή τον πολίτη και το καλό του και όχι για εισπραχτικούς λόγους.:ΡΡΡ Γι αυτό οι αυτοκτονίες δίνουν και παίρνουν και γι αυτό οι συνεδρίες στους τρελοκαναπέδες, πλουτίζουν αυτούς που χρεώνουν τη μελαγχολία σου και την απόγνωσή σου, με χάπια και την επίσκεψη στην πιστωτική σου!

27 σχόλια:

μαριάννα είπε...

.
.
.
.
.
.
.
Εκείνο που δε θα καταλάβω ποτέ, είναι πώς ο Orwel, το '47 που έγραψε το 1984, ήξερε τι θα μας συμβαίνει σήμερα!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Μαριάννα,
Δεν σου μπήκε καλά ο Μάρτιος και ας τον καλωσόρισες χθες μ’ εκείνο το «να πάνε κάτω τα φαρμάκια»… Σου έκαναν τα νεύρα κρόσσια κι έχεις και τα χίλια δίκια.
Μ’ αυτό το σύστημα που επικρατεί όλους μας έχουν γραμμένους και μάλιστα ηλεκτρονικά! Τώρα την έβαψες, είσαι εγκληματίας... Στο εγκληματολογικό λοιπόν οι άθλιοι.
Αν έκανες εσύ ή άλλος κάτι βαρύ, θα μας πυροβολούσαν στον κρόταφο;
Ξέρω μια παλιά καλή συνταγή
Γράψε τους κι εσύ, αλλά με τι τρόπο; Απάντησε τους με ποίηση… Δεν την καταλαβαίνουν γι’ αυτό και επέζησε μέσα στο χρόνο.
Απορείς για τον Orwel. Με τους ρυθμούς που εξελισσόμαστε το υπέθεσε κι έπεσα μέσα … Τώρα αν το μέσα είναι ένας λάκκος με σκ..τά, θα επιμείνω απαντάμε με ποιήση…

A.F.Marx είπε...

-Άσε τα νάζια...
-Πατάω γκάζια
και παλαβώνω τα ραντάρ των Ελβετών.
-Πού πας κυρά μου;
-Στα όνειρά μου,
θέλω να γίνω ελληνίς Michele Mouton

:)

Juanita La Quejica είπε...

Καλό Μήνα!
Έτσι όπως περιγράφεις την κατάσταση, πάλι καλά να λες. Φτηνά -σχετικά- την γλύτωσες!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή γητεύτρια, μήπως λέω μήπως σου πέρασε από το μυαλό ότι οι Ελβετοί ,οι Λιχτενσταιανοι, Γερμανοί, Αυστριακοί και οι υπόλοιποι πολιτισμένοι, δεν είναι σαν και εμάς…… απλώς εσύ είσαι ελληνίδα;: ΡΡΡΡ.

μαριάννα είπε...

@ Ανώνυμος

Μια χαρά μπήκε ο Μάρτιος ανώνυμε. Απλά το γλεντάω και τους χλευάζω.

Και μάλιστα το μπουγιουρντί με ηρέμησε γιατί ανησυχούσα για το δίπλωμα. Τώρα τα 80 ευρώ, ας τα πιούνε στην υγειά μου! Χαλάλι τους! Μια χαρά πέρασα στη χώρα τους!

Απλά εστίασα στον τρόμο του νόμου. Ότι πρέπει να είσαι στην πρίζα και να τον ακολουθείς ως στρατιώτης! Αυτό ΔΕΝ αντέχεται και αν με έπειθαν ότι είναι για το καλό μας δεν θα είχα πρόβλημα.

Αλλά ΟΛΟΙ, ΕΛΒΕΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και ΞΕΝΟΙ, ξέρουμε καλά πως αυτό είναι φοροεισπραχτικό μέτρο και όχι για την προστασία μας.

Γιατί δεν σε γράφουν όταν τρέχεις με 160 και 180, που ούτως ή άλλως δεν τολμάς γιατί καταστράφηκες. Σε γράφουν όταν πας 38 αντί για 30 που λένε. Αυτό θεωρώ καραγκιοζιλίκι δικό τους και άγχος δικό μας!

Χαίρετε ανώνυμος! ;)

habilis είπε...

Tωρα εδω που τα λεμε ,ουτε πισω απο τα καγκελα εισαι ,ουτε το κεφαλι σου πηραν ,για οτι απιθανα εχεις κανει οδηγοντας ,και οχι μονο.Η αγνωμοσυνη Σου για αυτους που φροντιζουν πρην απο αυτους για μας, ειναι απεριγραπτη...

μαριάννα είπε...

@ A.F.Marx

Δε θα το κρύψω σύντροφε πως με Μουτόν Μισέλ
όνειρα κάναμε όλες μας σε σύννεφα σιέλ

Όλες ονειρευτήκαμε λιγάκι να της μοιάσουμε
τους άντρες που γουστάραμε να εντυπωσιάσουμε

Αλλά η ζωή τα φέρνει αλλιώς, καλέ μου φίλε Μαρξ
κι έτσι προσγειωνόμαστε απ' τα σύννεφα τα σαξ
μ' ανώμαλη επαναφορά στην εύρυθμη την τάξ'!!! ;)

μαριάννα είπε...

@ Juanita La Quejica

Ακριβώς Χουανίτα μου! Φτηνά τη γλίτωσα! Αυτό είπα... απλά χλεύασα τα 11 χμ!!!! Ποιός Έλληνας θα καθότανε να παπαριάζει με χαρτιά από τη μια χώρα στην άλλη για 11 χμ παράβαση, σε αυτοκίνητόδρομο που μπορείς να πας με χίλια;
Τη νοοτροπία τους και την πειθαρχία τους χλευάζω, από τη μια και την κοροϊδία από την άλλη, αφού σου έχουν φτιάξει σαδιστικά, δρόμους αεροδρόμια, έχεις το κατάλληλο «εργαλείο» και σου λένε όχι φίλε, επειδή έτσι γουστάρουμε να είσαι πειθήνιο πρόβατο θα πας με 50 κι ας μπορείς να πας με τα τριπλά! ;)

Stelios είπε...

Αυτά παθαίνουν οι έλληνες οδηγοί όταν βγαίνουν στο εξωτερικο! υπομονή προσοχή και καλό μήνα!

μαριάννα είπε...

@ bil karas

Αν μου πέρασε λέεεεεει...
Μέρα νύχτα αυτό σκέφτομαι και δοξάζω την τύχη μου και τους γονείς μου!
Ελληνιδάρα και καμάρι μου και πολύ το καραγουστάρω! ;)
Αλλά εδώ σχολίασα το γελοίον του θέματος! Τα 11χμ που απασχόλησαν δυο χώρες και τη νοοτροπία του απολύτως πειθαρχημένου στρατιώτη-πολίτη!

Viva Νάπολη και Μπουένος Άιρες!!!

Χαιρετώ... ;)

μαριάννα είπε...

@ habilis

Μα ίσα ίσα που τους είμαι ευγνώμων γιατί κατάλαβα πόσο κωλόφαρδη είμαι που είμαι Ελληνιδάρα! Και γι αυτό είμαι και ευτυχής! Πρόσεξε, όχι γι αυτά που ταλανίζουν την υπέροχη μας χώρα, αλλά γι αυτό που είμαστε σαν Έλληνες!

ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΔΕΣ στην ψυχή habilis!

Μεγάλη υπόθεση!

Κι ας μας κάνανε και ψιλολαμόγια... άθλιες πολιτικές πρακτικές! Πού θα πάει; Θα βρει το δρόμο του ο Έλληνας και πάλι... :)

Φιλιά!

μαριάννα είπε...

@ Stelios

Καλό μήνα Στέλιο μου!
Κοίτα, εγώ δεν πουλάω μαγκιά εδώ, δεν είναι του τύπου μου και δε με παίρνει. Αλλά ανθρώπινα, το πόδι σου και ραμμένο να είναι στο γκάζι, με την αλλαγή του ανέμου και της κλίσης του δρόμου σε ένα ολόκληρο ταξίδι 500χμ μια ρημάδα απόκλιση του ορίου θα την έχεις. Προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
Οι άνθρωποι εδώ ζουν σε ένα διαρκές άγχος και πανικό. Ταξιδεύοντας, δεν τραγουδάνε, δε χαλαρώνουν, δεν συνομιλούν, αλλά παρακολουθούν τις πινακίδες μπας και ξεφύγουν μισό χιλιόμετρο!
Αν αυτό δεν είναι αρρώστια... και μαύρισμα ψυχής, τί είναι ο Ζαχό και τα σκάνδαλά του; :)))))))))

Με την ευκαιρία να πω ότι κι εδώ πολιτικά, οικονομικά σκάνδαλα τεράστια, από πολιτικούς λαμόγια, ταλάνισαν πέρυσι τη χώρα και ταρακούνησαν για τα καλά τα ήρεμα νερά των λιμνών!!! :ΡΡΡ

Ανώνυμος είπε...

gitetria geia!

pes mas gia tous elvetous pws einai san anthrwpoi? vlepeis politismikes diafores? eixa paei perysi sti zyrixi kai mou arese poli san poli alla oi anthrwpoi itan kapws.. katarxin mpikame apo to aerodromio se ena treno apo ta diwrofa - teleio- kai itan mia elvetida pou kathotan apenanti mas i opoia mas koitaze poli epikritika. genika fainotan kapws aystiroi oloi. kai opws prosekse kai enas filos mou oi perissoteroi anthrwpoi eixan mayrous kuklous k etrexan.
genika enw itan poli wraia(itan kai xristougenna - eidame k prasinous ai vasilides) itan kapws apogoiteytiko to klima, ws pros tous anthrwpous kyriws kai eipame zyrixi dyskola ksanapame.
ayto pou exw paratirisei pantws sta taksidia giati petaw me swiss apo agglia k vlepw elvetous einai oti oi antres einai poli peripoiitikoi me tis gynaikes tous. pws einai loipon oi antres elvetoi?
esu pou didaskeis stin elvetia? ennow se sxoleio, panepistimio?
sygnwmi gia tous latinikous xaraktires alla exw sinithisei na grafw me aytous kai de mou vgainoun ta ellinika.
parepiptontws eisai thea sti photo!

ΣΟΦΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΥ είπε...

Μαριαννάκι μου, αν και δεν οδηγώ όπως ξέρεις (το δίπλωμα στο συρτάρι - που να τολμήσω να το χρησιμοποιήσω μες την τρέλα; ) το κείμενο το απόλαυσα, αλλά πιο πολύ να πω την αλήθεια μου απόλαυσα τη γιαγιούλα της φωτογραφίας...

μαριάννα είπε...

@ σοφία κολοτούρου

Αυτή η γιαγιούλα είναι η περίφημη γιαγιά απ' τα Ζωριανά!
Είναι η μασκώτ του ιστολογίου! :)))
Κάθε φορά που την πατάμε μας τη βγαίνει διδακτικά!
Όπως η μαϊμού του Νίκου που μένει άναυδη στην οθόνη! Θυμάσαι;

μαριάννα είπε...

@ elena

Έλενα να είσαι καλά για το Θεά! Πολύ το απόλαυσα! Από τη μαμά μου... έχω να το ακούσω... :Ρ
Βάζεις ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα και δε θέλω να σου απαντήσω βιαστικά. Θα σου απαντήσω αργότερα.
Πάντως σε πολλά συμφωνώ με την περιγραφή σου. Απλά είναι αλλιώς όταν ανοιχτούν.
Θα τα πούμε σε λίγο... ;)

Ανώνυμος είπε...

ok, anamenw!
eixa dei ena thread mia fora sto blog sou gia mia ekpompi me ta blogs. prin ligo molis vrika sto internet mia alli ekpompi, tis opoias to link kai parathetw: http://www.veoh.com/videos/v62603956BmxEDsq
itan mia ekpompi tou xatzinikolaou gia to thema twn blogs. gia tin alli ekpompi pou legate stin et1 kapou ton genari an thymamai kala, kapou tin exw petyxei, an tin ksanavrw tha sou steilw to link.

faraona είπε...

Γητευτρια
λυπαμαι για το προστημο αλλα οπως ειπε κι η φιλη juanita φτηνα τη γλυτωσες.
Αντε παει κι αυτο μην το σλεφτεσαι αλλο ,εσυ νασαι καλα!
Καλο μηνα και καλη Ανοιξη!

μαριάννα είπε...

@ elena

Λοιπόν Έλενα οι Ελβετοί είναι αξιολάτρευτοι! Σε όλα τα καντόνια! Αρκεί να τους γνωρίσεις και να καταλάβουν ότι είσαι Ελληνίδα! Αν δε, σε εκτιμήσουν κιόλας, πάει τους μάγεψες! Είναι οι μεγαλύτεροι φιλέλληνες που έχω συναντήσει. Αυτό και μόνο με κάνει να τους αγαπώ. Απολαμβάνω μαζί τους την παρέα γιατί αγαπούν πολύ τις γλώσσες και έχουμε πολλά θέματα για ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Είναι απίστευτα ευγενείς, σε βαθμό κακουργήματος, μέχρι που σε φέρνουν σε δύσκολη θέση. Είναι ικανοί να διακόψουν την κυκλοφορία για να σου εξηγήσουν κάτι που ρώτησες. Πολύ φιλικοί με όλους τους ξένους και καθόλου ρατσιστές.
Ιδανικοί για εκδρομές, παρέα και όπαλα. Ανοίγουν τα σπίτια τους πολύ εύκολα, είναι χαρούμενοι και τρελαίνονται για ελληνική κουζίνα, μουσική, διασκέδαση.
Δεν τους έχω δοκιμάσει όμως σε πιο βαθιές σχέσεις. Η σχέση που έχω είναι της καλής χαράς. Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Με χαλαρώνει και με ηρεμεί η ευγένειά τους και αυτό μου αρκεί. Δεν έχω κι εγώ διάθεση για πολλά.
Τώρα σαν άνθρωποι σε σχέση με τα βάσανα του κόσμου, είναι λίγο πιο επιφανειακοί από μας. Είμαι τα βιώνουμε. Τα κάνουμε δικά μας. Αυτοί λυπούνται μεν, αλλά σε 5 λεπτά το ξεχάσανε. Άθεοι και λογικοί, μουσικόφιλοι, χωρίς παράδοση και ταυτότητα.
Για να μην το κουράζω θα στο πω απλά. Είναι σαν καλής ανατροφής και καλής οικογενείας παιδιά.
Αζύμωτοι, άψητοι και ασυνήθιστοι στα βάσανα, γι αυτό και τα απωθούν. Τα προσπερνούν καλύτερα θα έλεγα.
Απλοί, καθόλου σνομπ, φυσιολογικής μόρφωσης, καμία σχέση με τον μορφωμένο Έλληνα.
Τρυφεροί και ζεστοί, αλλά χωρίς καθόλου πάθος και για μας τους μεσογειακούς παντελώς ανέραστοι.
Παρόλο που είναι πολύ ωραίοι εξωτερικά, ειδικά οι άντρες, δεν είναι καθόλου ερωτικοί. Πολύ κρυόκωλοι ρε παιδί μου. Ντρέπονται να σε κοιτάξουν κι έτσι και τους τσακώσεις να σε κοιτάνε, τινάζονται σαν να τους διαπέρασε κεραυνός και σπασμωδικά στρέφονται αλλού. Καμάκι και τέτοια, στην Ελβετία δεν παίζει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Απορώ πώς τακιμιάζουν ερωτικά. Έχεις την αίσθηση ότι τα πάντα έγιναν με συνοικέσιο. Σαν να μην παίζει έρωτας. Έχουν δικούς τους κώδικες. Άλλο στυλ από μας, εντελώς.
Το μεγάλο τους ελάττωμα, είναι ότι είναι απίστευτα τσιγκούνηδες. Εμετικά. Όμως ακόμα πιο εμετικά καρμίρηδες είναι οι Έλληνες που ζουν εδώ. Στην αρχή έπαθα σοκ! Νόμιζα ότι ζω εφιάλτη. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει ότι όλοι σχεδόν, είναι Έλληνες από Κωνσταντινούπολη, που κατέφυγαν εδώ τη δεκαετία του '60.
Επίσης ένα τρελό προσόν των Ελβετών που λατρεύω και το θεωρώ μεγάλη ένδειξη πολιτισμού, είναι η καθαριότητα!!! Είναι ο πιο ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!! Αποστειρωμένοι κυριολεκτικά. Βρασμένοι! :))))
Τα παιδιά λάμπουν, τα μαλλιά τους γυαλίζουν κι αστράφτουν! Στα σπίτια τους ντρέπεσαι να πατήσεις. Σε δημόσιους χώρους τρελαίνεσαι. Λες δε γίνεται. Δεν είναι δυνατόν. Με το που βγαίνεις από τα ελβετικά σύνορα προς όποια άλλη χώρα, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, ΑΜΕΣΩΣ, το τοπίο αλλάζει. Χορτάρια ακούρευτα, σκουπιδάκια, η μεσαία μπάρα του δρόμου στραβή, οι γραμμές της ασφάλτου ξεθωριασμένες.
Στην Ελβετία όλα είναι ΑΨΟΓΑ. Ολοκαίνουργια και πεντακάθαρα. Στην σπάει η τάξη καμιά φορά, αλλά είναι μεγάλη υπόθεση. Πολύ χαλαρωτική... Προσωπικά τα υπέρ τους, τα βρίσκω σαφώς πολύ περισσότερα από τα κατά.

μαριάννα είπε...

@ Faraona

Καλό μήνα κορίτσι μου! Να είσαι καλά! Το έχω ήδη ξεχάσει. Το άγχος ήταν που δεν ήξερα τί σόι παράβαση ήταν και ανησυχούσα για αφαίρεση διπλώματος. Το δίμηνο εδώ το έχουν για πλάκα. Κι εγώ καίγομαι. Γιατί πηγαίνω και σε άλλη πόλη για μάθημα και γενικά δεν είμαι μαθημένη να ζω χωρίς αμάξι. ;)

Φιλιά και καλή βδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

ti wraia ola ayta pou mas les giteytria? mageytika.
egw thelw ki alla, na mas grafeis gia pragmata pou vlepeis kai peristatika.
pisteyw oti mono an kapoios meinei kairo se ena meros mporei na katalavei ti symvainei.
me ayto to xwris taytotita tha sumfwnisw apolytws, an kai de mou aresei na epikentrwnomai sta arnitika. pisteyw oti einai xaraktiristiko twn voreiwn lawn. einai allwste k fanero apo to gegonos tou oti den exoun kan diki tous glwssa, i to oti xreiazontai panakriva rouxa k aytokinita gia na apoktisoun ena status.
kai me to oti einai tsigounides, alla na sou pw exei arxisei na mou aresei ayto. otan irtha agglia prin xronia to eida ayto stous agglous kai de mou arese, meta omws eida oti to exoun akoma se xeirotero vathmo oi galloi kai oi ollandoi. kai meta eipa, kala kanoun, magia tous pou diekdikoun mexri kai tin penna k diekdikoun genika kai kerdizoun.
kai egw ayto nomizw gia tous antres, einai kapws kryoi alla einai k wraio apo tin alli pou den exoun san anthrwpoi tis entaseis pou exoume emeis. apla einai dyskolo na detheis mazi tous kai pragmatika na se kerdisoun kai na se kratisoun se mia sxesi.
nomizw oti tairiazoume poli pio poli omws me italous, ispanous kai kyriws gallous tis notias gallias, pou mas moiazoun sto tamperamento k tin spirtada kai exoun politistiko background se antithesi me elvetous, agglous kai voreious genika.

μαριάννα είπε...

@ elena

Συμφωνώ μαζί σου σε όλα, εκτός από ένα. Δεν μπορώ να συνηθίσω τη νοοτροπία της μιζέριας. Είμαι και άρρωστη πάνω σ' αυτό, πες το όπως θες, Κρήτη η καταγωγή, όπου εκεί οι άνθρωποι βγάζουν την ψυχή τους να σου δώσουν και όλοι γνωρίζουμε καλά, πως δεν είναι θέμα οικονομικής ευμάρειας ή πλούτου η μιζέρια, αλλά θέμα ψυχής.
Σου μιλάω έντιμα, ότι εδώ είμαι η πιο φτωχή, σκάλες όμως πιο φτωχή όχι απλά πιο φτωχή, και παρόλ' αυτά ζω πιο πλούσια από όλους τους και δείχνω και πιο πλούσια. Αυτό ρε παιδί μου το στυλ του Έλληνα, το κλασικό, με το γεμάτο ψυγείο, με το τραπέζι που θα βγάλει την ψυχή του να σου προσφέρει, με το κέρασμά του, με την έξοδό του, με τα ταξίδια του, με το να ζει.
Όχι να μασουριάζει! Δεν γνωρίζουν την πόλη τους οι πιο πολλοί. Δεν γνωρίζουν τη χώρα τους και είναι πιο μικρή από την Πελοπόννησο! Πόσο μάλλον τις γύρω χώρες! Κάνουν τα απαραίτητα για να μη χαλούν λεφτά. Αν δεις τί τρώνε καθημερινά και τί προσφέρουν σαν κάνουν τραπέζι, θα γελάσεις. Γι αυτό και χαλάνε απίστευτα ποσά σε κομπογιαννίτες από όλον τον κόσμο, που έρχονται και τους πουλάνε, αέρα κοπανιστό για να βρουν την χαμένη τους ζωντάνια, το κέφι τους και ψυχική ηρεμία. Και δεν καταλαβαίνουν ότι απλά τους λείπει ισορροπημένη διατροφή και η χαρά του να ζεις σαν άνθρωπος και όχι σαν Σκρουτζ! ;)
Για τους μεσογειακούς στον έρωτα, συμφωνώ απόλυτα. Τους Ιταλούς όμως δεν τους αντέχω, παρόλο που είναι τρελά γοητευτικοί, για δυο λόγους. Ο ένας είναι ότι λένε πολλά και ο άλλος ότι είναι εξοργιστικά κτητικοί και ζηλιάρηδες. Χιλιοπροτιμώ Ισπανούς, Γάλλους του Νότου και τους καλούς Έλληνες, αν τύχει κι έχει απομείνει κανένας που αντιστάθηκε στα ήθη της εποχής! ;)

Ανώνυμος είπε...

Ααααααα !!!!.... Οδηγείς ΜΕ συνοδηγό , μέσα στη νύχτα ... Μάλιστα .
Όχι , όχι δεν θα σου πω καλά να πάθεις ... απλά έκανα τον εξής συλλογισμό :
Η ... δυστυχία μου είναι πως ... Αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού , έχω . Λεφτά ... έχω . Συνοδηγό .... ΔΕΝ έχω (αυτή την εποχή εννοώ ... μην τρελλαθούμε κιόλας) .
Η Άνοιξη αυτή , να είναι η πιο γλυκειά της ζωής σου , σου εύχομαι .

μαριάννα είπε...

@ silia

Μην ξύνεις πληγές κοπέλα μου! Ας το να πάει, ας το! Έχω νοσταλγήσει την εποχή που οδηγούσε ο συνοδός σου κι εσύ κοιταζόσουν στο καθρεφτάκι και προετοιμαζόσουν για το φιλί.

Σήμερα περνάς εσύ να το πάρεις το παραλιζέ, γιατί ή δεν οδηγεί από άποψη, ή βαριέται να ξεπαρκάρει μη χάσει τη θέση στην Κυψέλη, ή έχει μηχανή, αλλά που να σε σέρνει χειμωνιάτικα με δαύτη, οπότε πάρε το δικό σου κι έλα να με πάρεις και να περιμένεις και να μπω στην πολυκατοικία μη με πειράξει καμιά, στην είσοδο!!!!

Θυμήθηκα κάτι φιλενάδες μου στην Ισπανία που με ρωτούσαν γιατί στην Ελλάδα πάμε δυο δυο οι γυναίκες στην τουαλέτα και τους είπα για προστασία γιατί αν σου την πέσει κανένας στα μπαρ με τον δυνατό ήχο και που είναι και στου διαόλου τη μάνα, τί θα κάνεις;

Εσείς δε φοβόσαστε εδώ μην πάθετε το ίδιο; Και παραλίγο να πνιγούνε με το ποτό! Τί λες παιδί μου; Εδώ και να τους την πέσουμε στην τουαλέτα, δεν τρέχει τίποτα... όχι να μας την πέσουνε! χαχαχαχαχαχα

Αλλάξανε οι καιροί Αννούλα... πάνε αυτά που ξέραμε! Σήμερα ο κοκκινοσκουφίτσος πάει από το καλό μονοπάτι που του έδειξε η μαμά! ;)

Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

"...Σήμερα ο κοκκινοσκουφίτσος πάει από το καλό μονοπάτι που του έδειξε η μαμά! ;)..."
-----------------------
Και ο ... άρρωστος παππούς , στην μαιζονέτα του Δάσους , το "γλεντάει" με τις ... "λύκαινες" ....
-----------------
Α χα χα χα !!! .... Ωραία , η νέα εκδοχή του παραμυθιού ....
Πάει το αποφάσισα , τι καρναβάλι θα ντυθώ φέτος ....

μαριάννα είπε...

@ silia

Απ' αυτό το καρναβάλι είναι που θέλω φωτό!!! Απαραιτήτως έτσι; :))))

Φιλιά πολλά και να περάσεις αξέχαστα!!!! ;)