Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Μαραμής, Κληρονόμος, Γιαννακάκος, Πέτα, Σουλιώτης, Pessoa, Lorca, Τριβιζάς, Καβάφης, Λαπαθιώτης, Πολυδούρη, Ασλάνογλου, Χριστιανόπουλος, Pavese...

Όλα αυτά τα ονόματα έδεσαν μαγικά εχθές το βράδυ στον Ιανό! ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ...
Πόσα ευχαριστώ να πεις; Βραδιές που δεν επαναλαμβάνονται και που κανένα βίντεο και κανένας φωτογραφικός φακός δεν μπορεί να αποτυπώσει.
Βραδιές που δεν περιγράφονται, στιγμές που δεν πληρώνονται, μόνο χαρίζονται γιατί έχουν ψυχή... Ψυχή μας έδωσαν εχθές, όλα τα παιδιά! Να είναι καλά να τα καμαρώνουμε!
Είθε να βρουν την αναγνώριση που τους αξίζει... και πιστεύω ότι θα τη βρουν, όσο κι αν οι «διάσημοι τηλεάρχοντες και τηλαρχόντισσες», τους αγνοούν.

Φυσικά και από κοντά τους βρήκα πολύ πάνω από κάθε προσδοκία! Τον Κληρονόμο ειδικά, γιατί τον Μαραμή τον ήξερα καλύτερα από την επικοινωνία που είχα μαζί του.

Τί να πω... Γλύκες! Προσηνείς, απλοί, σεμνοί, φιλικοί, ποιοτικοί, χαμογελαστοί... Πραγματικά φαινόμενο παρηγοριάς για τη σημερινή εποχή.

Γιαννακάκος! Τί μαγικά διαβάζει ένας ηθοποιός βρε παιδί μου! Ακουστική απόλαυση κι ευδαιμονία! Και τί φωνή...

Κοιταζόμασταν με την παρέα μας και χαμογελούσαμε πανευτυχείς, που καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να φτάσουμε στον Ιανό!!! Για φαντάσου να το χάναμε... λέγαμε τρομαγμένοι.


Η φωνή του Κωνσταντίνου Κληρονόμου από κοντά και ζωντανά, είναι ακόμα καλύτερη! Τόσο ζεστή, τόσο εκφραστική... αριστούργημα!



Η έκπληξη της βραδιάς! Δεν έτυχε, ΠΕΤΥΧΕ! Και σε άλλη κλίμακα μουσική κλίμακα από τη δική της με το Μαδριγάλι. Και όμως. ΘΕΑ!!!! Η γυναίκα δεν είναι που έχει κάνει τέτοιες σπουδές μουσικές που υποκλίνεσαι, δεν είναι που είναι κουκλάρα, δεν είναι που έχει φωνή απίστευτη, είναι που και σαν παρουσία είναι τόσο σεμνή και τόσο σοβαρή, που πραγματικά άθελά σου κάνεις το συνειρμό με τις άφωνες τηλεοπτικές γλάστρες που σου σερβίρει η tv και μελαγχολείς μέχρι δακρύων που όλοι οι Έλληνες ξέρουν απ' έξω κι ανακατωτά την Έφη Θώδη ή τη σταυρώστε την, αλλά παίζεται αν γνωρίζουν την Ελένη Πέτα.

Να αναφέρω εκτός των άλλων, ότι γνώρισα και την υπέροχη μαμά Μαραμή! Μια γλύκα! Καλά να είναι να το χαίρεται το αστέρι της! Και πόσο την ευχαριστούμε που μας το χάρισε! :)

Μια άλλη έκπληξη υπέροχη για μένα ήταν η παρουσία του πολυαγαπημένου μου Ισαάκ Σούση!!! Μίλησα μαζί του για λίγο και επιβεβαίωσα με τρελή χαρά, αυτό που βγάζουν οι στίχοι του! ΠΟΙΟΤΗΤΑ! Γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, δεν συνάδει πάντα η ποιότητα του στίχου με την προσωπικότητα του ποιητή... ;) Μεγάλη πίκρα, αλλά το εμπεδώσαμε πια.

Πολλά και πολυαγαπημένα, μας είπαν εκτός προγράμματος και σε όλα έδωσαν ψυχή όλοι τους...

Εκεί βέβαια που κυριολεκτικά τα μάτια μου γέμισαν δάκρυα από συγκίνηση, καμάρι, θαυμασμό, έκσταση, ήταν όταν ο Δημήτρης μας χάρισε τον κ. Ρίπλεϊ σε μια μοναδική εκτέλεση! Εκτέλεση με duende!!! Ρέστα!!! Είπα θα φύγει το πιάνο!!! Μοναδικός!!!
Δεν περιγράφεται και δεν εξηγείται. Όσοι δεν ήρθατε, ενώ μπορούσατε, δεν ξέρετε τί χάσατε...

ΘΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

26 σχόλια:

μαριάννα είπε...

.
.
.
.
.
Χίλια ευχαριστώ στον Στράτο για το πρώτο τραπέζι πίστα ;) που εξασφάλισε και πολλά ευχαριστώ σε όλους για την παρέα τους!
Και εις άλλα με υγεία! Σύντομα... ;)

mareld είπε...

Υακινθάκι μου!

ε΄.
Σεις τα αιθέρια νεύρα
της φόρμιγγος κροτείτε,
και τα θηρία, και τ' άλση
χάνονται από το πρόσωπον
της γης πλατείας.

ς΄.
Όπου τρέμουσιν άπειρα
τα φώτα της νυκτός,
εκεί υψηλά πλατύνεται
ο γαλαξίας και χύνει
δρόσου σταγόνας.

ζ΄.
Tο ποτόν καθαρόν
θεραπεύει τα φύλλα,
κ' όπου άφησε το χόρτον
ευρίσκει ρόδα ο ήλιος
και μυρωδίαν
εις Μούσας Κάλβος

Για την μοσχοβολιά της Ψυχής σου!
Φιλιά!

koulpa είπε...

Τι να πω.. μιλάμε για πολύ ηλίθια μέρα η χθεσινή:(
Τουλάχιστον εσείς περάσατε καλά..
Φιλιά και καλησπέρες:)

μαριάννα είπε...

mareldάκι μου! Έκανες αψού εχθές το βράδυ; Σε μελετάγαμε με τον Στράτο και την υπέροχη γυναίκα του. :)
Πολλά ευχαριστώ για την αφιέρωσή σου! Είσαι καταπληκτική!
Μακάρι να ήσουν μαζί μας!

Σε φιλώ...

μαριάννα είπε...

koulpa

Ναι βρε μάτια μου! Κρίμα! Πήρα το μέιλ σου πριν λίγο και διάβασα την ατυχία!
Και το κακό είναι ότι άλλαξα κι εγώ κινητό, άθελά μου, και ξέχασα να σου στείλω το νούμερο!!!
Κακές συγκυρίες! :(

Φιλιά και καλημέρα!

faraona είπε...

Χαιρομαι που περασατε ομορφα Γητευτρια!
Πολλα φιλια και χρονια πολλα σ ολους τους ποιητες μερα που ειναι!

μαριάννα είπε...

Faraona

Να τους χαιρόμαστε κοπέλα μου! Και του χρόνου να μπορέσουμε να είμαστε μαζί! Όντως περάσαμε πολύ όμορφα και αλήθεια κάποιοι που ξέραμε πως το θέλατε, μας λείψατε!

Φιλιά κορίτσι μου!

koulpa είπε...

Το είχα κοιτάξει στο γκουγκλ προ ημερών.. και μου είχε κολήσει το σταδίου 27 για κάποιο λόγο.. είχα πάει για μέτρα και είμουν σχετικά ευπρεπής.. πήγα κατευθίαν στο μετρό.. και ήμουν 9 και κάτι σύνταγμα.. ε λέω θα πάρω τη σταδίου πρός τα κάτω και θα το βρω.. δε σκεύτικα ότι έχεις αλλάξει τηλ.. μέχρι τις 10 ανεβοκατέβαινα σταδιου πανεπιστημίου και ρωτούσα.. θα πέρασα και 4 φορές μπροστά του και δε το είδα ο τύφλακας.. κοίταγα τα μονά νούμερα.. στο τέλος πίστεψα ότι είναι σε κάποια σταδίου σε άλλη περιωχή.. δεν ήξερα για την επιτυχία της βραδυάς.. εκείνη την ώρα στεναχωρήθηκα περισσότερο που δε θα βρησκόμασταν.. και γενικά αρωστένω να λέω κάτι καί να μη μπορώ να το κάνω.. τώρα έχω ένα λόγο παραπάνω..:):)
δε βαριαίσαι.. περαστικά μου:):)
Φιλιά και καλησπέρες:):)

Μηθυμναίος είπε...

Και τι μένει να πω εγώ: ΤΙΠΟΤΑ!!!
Τα είπε όλα η φίλη μας η Γητεύτρια. Και δεν είναι καθόλου υπερβολές... Ομολογώ ότι πολύ λίγα ήξερα για τον Μαραμή, κάτι λίγα που έγραψε η φίλη μας, ομολογώ πάλι, ότι έμεινα!!!
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ο Δημήτρης, ΥΠΕΡΟΧΟΣ ο Κωνσταντίνος, ΘΑΥΜΑΣΙΟΣ ο Γιαννακάκος! Καλά η παρέα μας το κάτι άλλο. Και κυριολεκτικά πρώτο τραπέζι!
Δεν γράφω άλλα, μόνο να πω, πως σκεπτόμουν, και το είπα και στον κ. Χατζηιακώβου, τον υπεύθυνο του Ιανού, ότι λίγα μέτρα πιο πάνω στη Βουλή οι πολιτικοί προσπαθούσαν να περάσουν τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού, αν είχαν έλθει στην εκδήλωση τούτη, σίγουρα όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα. Με τέτοιο κλίμα...

μαριάννα είπε...

μηθυμναίος

Πες το ψέματα Στράτο μου... Όντως! Αλλιώς θα σκέφτονταν, άλλα θα αποφάσιζαν, αλλιώς θα ήταν η ζωή μας. Αλλά σιγά να μη...

Αναμοχλευτης είπε...

Δηλαδή, μέσα σ' αυτή την παρακμιακή κοινωνία, αυτή που μας έρχεται με λόγια και εικόνες από τα ΜΜΕ σ' εμάς τους «παραέξω», υπάρχουν ακόμα εκείνα που γνωρίζαμε κάποτε, πριν το '81, πριν να... δικαιωθή «ο αγώνας» με την επικράτηση της Αυριανής, μάνας της σημερινής δημοσιογραφίας, τρόπου σκέψης και κοινωνικής συμπεριφοράς;

Ώστε υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που παράγουν όντως πολιτισμό και που δεν έχουν γούστα πιθήκου;

Λες ότι δεν μας έπνιξε το σκουπίδι ολοσχερώς, και ότι μπορούμε να ελπίζουμε, έ;

Μακάρι!..

μαριάννα είπε...

Λυκαων ο Αναμοχλευτής

Καλώς τον! Λοιπόν αυτή τη φορά έχω πάθει το εξής κακό. Δεν προλαβαίνω τις ποιοτικές εκδηλώσεις και δεν προλαβαίνω να δω όλα αυτά που θέλω και που πραγματικά αξίζει τον κόπο να τα δει κανείς.
Βομβαρδίζομαι από ποιότητα, εκλεκτό γούστο κι αισθητική κι έχω αγχωθεί. ;)
Μεγάλη παρηγοριά αγαπητέ μου Αναμοχλευτή!
Θα σας πετύχω κάπου; Εδώ είσαστε;

Juanita La Quejica είπε...

Αχ!
(Ας όψεται η σαλμονέλλα...)

mystikaperasmata είπε...

Καλημερα Μαριαννα. Σε ζηλευω γιατι απο τις εικονες σου και τα λογια σου ηταν μια καταπληκτικη βραδυα.
Να εισαι καλα, εστω και ετσι μας δινεις τη γευση τετοιων εκδηλωσεων.
Φιλια!

μαριάννα είπε...

@ Juanita La Quejica

Περαστικά και από 'δω! Είναι καθόλου καλύτερα;

μαριάννα είπε...

δημήτρης

Μακάρι να μπορούσα Δημήτρη μου να σας μεταδώσω όλα τα υπέροχα που εισπράξαμε! Ευτυχώς... προλάβαμε.
Και σήμερα θα ήθελα να πάω στις ομιλίες που είχε και που θα ήταν ενδιαφέρουσες σε αφιέρωμα ποίησης, αλλά ήταν κλειστή η Αθήνα στο κέντρο. Έπεσα πάνω στο κύμα των απεργιών. Κόλαση η Αθήνα Δημήτρη μου. Κόλαση. Μην τη ζηλεύετε. Το ίδιο πρόγραμμα το είχαν φέρει τα παιδιά και στη Θεσσαλονίκη και πιστεύω πως εκεί θα το χαρήκατε καλύτερα.

Φιλιά πολλά!

Antoine είπε...

Τι όμορφη βραδιά! Ταξίδεψες τελικά στην Αθήνα. Δεν πέρασες και λίγο από τη Θεσσαλονίκη, αυτό το μικρό Παρισάκι (το άκουσα και αυτό τις προάλλες), να σε πάμε μια βόλτα!

Η Ελένη Πέτα μου άρεσε τόσο πολύ από μικρό. Και εκείνο το τραγούδι πώς έλεγε:

"Στα κρυφά αγάπη με μια ματιά,
κανείς δε θα μάθει πως πάντοτε κάτι μας φέρνει κοντά..."

Ωραίες φωτογραφίες έκλεψες από τον Ιανό!

Σε φιλώ,
monsieur Antoine

BOSKO είπε...

το blog σου βγάζει μια μοναδική ζεστασιά, άσχετα με το τι γράφεις κάθε φορά. Νιώθω συχνά σα να μπαίνω σ' ένα πολύ ζεστό φιλικό σπίτι καλών ανθρώπων, απ' αυτά που μου αρέσει να τρώω, να κοιμάμαι και να ξημερώνομαι εκεί. Έτσι μου' ρθε τώρα και στο γράφω δημόσια...

μαριάννα είπε...

monsieur Antoine

Το έχω πεθυμήσει τρελά και το μικρό Παρισάκι και το μεγάλο! Και λέω εντός του έτους να τα επισκεφτώ αμφότερα.
Για την Πέτα συμφωνούμε απόλυτα.
Να σου πω έχει αναδρομική του Νίκου Λύτρα στην Πινακοθήκη. Θα πάω και θα σου πω νέα. Πολύ τυχερή είμαι αυτή τη φορά, αν εξαιρέσεις τις απεργίες...
Οι φωτό από τον Ιανό είναι τραβηγμένες από μένα! Είδες τί φωτογραφάρα είμαι; :ΡΡΡΡ

Φιλιά πολλά!

μαριάννα είπε...

@ μπόσκο

Αγορίνα μου! Είναι που λαμβάνεις την αδυναμία που έχω σε σας τους νέους, που η ποιότητά σας και οι επιλογές σας με συγκινούν. Μπορεί να σας τη σπάω καμιά φορά με τον ενθουσιασμό μου, αλλά φαντάσου μωρέ μπόσκο μου μια μαμά ή μια δασκάλα που έχει επενδύσει όλα της τα όνειρα για το μέλλον του βασανισμένου τόπου μας, στη γενιά τη δική σας! Όταν βλέπω νέους σας εσένα και σαν τον Μαραμή και τον Κληρονόμο, πώς να μη μου βγει η κουκουβάγια; Μπορώ να μη σας καμαρώνω;
Έχουμε πολλά να πούμε Αντώνη, αλλά τα φυλάω για μεθαύριο από κοντά. Στον πατσά κυρίως... μετά το Λουδοβίκο. ;)

BOSKO είπε...

καλός είμαι κι εγώ! Άκου να σου προτείνω να πάμε για...πατσά! Ναι, αλλά μετά από Λουδοβίκο & Βενετσάνου! Λέει, λέει!

μαριάννα είπε...

μπόσκο

Λέει, λέει... λένε οι ειδικοί στο ξενύχτι! Αν κι εγώ δεν τον τιμώ, αλλά πάντα βρίσκω κάτι άλλο να μασουλήσω... Σημασία έχει η παρέα! Σωστά; ;)
Άσε. Έφαγα τέτοια μάπα απόψε στο Γυάλινο, που θέλω τρία κιλά πατσά να συνέλθω. :)))))

Αναμοχλευτης είπε...

Γητεύτρια, αγαπητή μου, αν ξέρετε καλό σημάδι και βέβαια θα με πετύχετε.

Δεν είμαι ακόμα εκεί, αλλά θα είμαι σε λίγο καιρό και πλέον μόνιμα.

Επικοινωνήστε, αν θέλετε, στη διεύθυνσή μου που βρίσκεται στο μπλόγκι μου να σας πω τις λεπτομέρειες.

μαριάννα είπε...

Λυκαων ο Αναμοχλευτής

Καλέ μου Αναμοχλευτή, καλημέρα!
Σίγουρα εσύ και η νεφελόεσσα είσαστε στους στόχους μου! Τους καλούς βρε! Για να πιούμε κανένα ποτάκι παρέα! Ελπίζω να τα καταφέρουμε καλοκαίρι...
Θα επικοινωνήσω στο πριβέ.
Καλή βδομάδα!

Θράσος είπε...

Aκριβές στιγμές που απευθύνονται σε λίγους τυχερούς...
Μου άρεσε από τη πρώτη στιγμή ο συνθετικός ήχους του Μαραμή, και τον έχω κατατάξει στους αγαπημένους μου. Αναρωτιέμαι όμως αν μπορεί να αντέξει σε αυτό τον καταιγισμό ηλιθιότητας και φθήνιας. Πάντως εγώ θα κάνω ότι μπορώ για να τον βοηθήσω...Ήδη έχω 'διαδόσει' την μουσική του σε δύο αγαπημένες φίλες αγοράζοντας τους τα βιβλιαράκια-cd ως δώρα.
Επίσης, σου προτείνω αν δεν έχεις ήδη, 'Τα τραγούδια του χαμένου ποιητή' σε ερμηνεία Παντελή Θεοχαρίδη...Ένα μουσικό διαμάντι.

μαριάννα είπε...

Θράσος

Συμφωνώ απόλυτα! Και για το δίσκο του Μαρκατόπουλου με τον Θεοχαρίδη! Τα υιοθετημένα του Μάνου! Πολύ χαίρομαι που τα γνωρίζεις!!! Δε φαντάζεσαι πόσο... όταν βλέπω νέους να ακούνε τέτοια μουσική, αισιοδοξώ... ;)

Να 'σαι καλά!