Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Πρέπει επίσης να τονίσω πως αν παιχτεί και προς τα πίσω θα ακουστούν στίχοι αισχροί κάποιου Καβάφη ποιητή.


Ν.Μόσχος: Γι αυτό ΙΙ


ΑΞΙΟΤΙΜΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ BBC (ΣΥΓΓΝΩΜΗ) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Πρόεδρε 'Ολων Των Προέδρων

Μαθαίνω εις την Μεσογείων
της τηλοψίας και των ραδίων
πως διαθέτετε σινγκλάκι
κάποιου κυρίου Χατζιδάκι

Παρακαλώ σας αυτοχρήμα
να το φυτέψετε σε μνήμα
μην το ακούσει η νεότης
και της ενσκήψει θηλυκότης!

Πρέπει επίσης να τονίσω
πως αν παιχτεί και προς τα πίσω
θα ακουστούν στίχοι αισχροί
κάποιου Καβάφη ποιητή.

Πρόεδρε,σας ευχαριστώ
θέλω πολύ να παντρευτώ
ένα αγόρι σαν κι εσάς
ίνα μη με πηδάει ο μπαμπάς!

-ΑΤΠ-


Ν.Μόσχος: Γι αυτό Ι
Γι αυτό!!!! Ναι, Γι αυτό!!!!


Ευχαριστώ θερμά την αγαπημένη μου φίλη, -ΑΤΠ- για τους υπέροχους πίνακες του Μόσχου, για το θαυμάσιο ποίημά της, για την ευαισθησία της και κυρίως που με τιμά με τη φιλία της!

Πόσο θρηνώ σαν μάνα, σαν γυναίκα, σαν δασκάλα, σαν άνθρωπος, τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο, που πήγαν στα χαμένα. Να γιατί σας έλεγα έκλαιγα στον Κύκλο των Χαμένων Ποιητών... Γιατί πολλοί ευαίσθητοι άνθρωποι, υπέροχοι άνθρωποι, εξαιρετικά μυαλά, ταλαντούχοι, χαρισματικοί, λοιδορήθηκαν, διαπομπεύθηκαν, δολοφονήθηκαν ή οδηγήθηκαν στην αυτοχειρία, από σκοταδιστές και αρρωστημένα μυαλά που είναι ανίκανα, όντας τυφλωμένα από τον ηλίθιο εγωισμό τους, να δουν πέρα από τη μύτη τους.

Αν είναι πρόβλημα γονιδιακό και γενετικό, η ομοφυλοφιλία, δεν τίθεται θέμα. Η φύση επέλεξε. Όπως σε κάνει ξανθό, αριστερόχειρα, έξυπνο ή ηλίθιο...

Αν σε οδηγήσουν εκεί λανθασμένοι χειρισμοί της απαίδευτης μητέρας, του αυταρχικού-αντρακλά πατέρα, ΤΟΥ ΒΙΑΣΤΗ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, του τραγικού γείτονα σιχαμένου κουτσομπόλη, του παιδαγωγού με το κολλημένο μυαλό, του γιατρού που η γελοία του προκατάληψη έχει νικήσει την επιστήμη, ενδοοικογενειακοί βιασμοί και ταμπού ανακοίνωσής των ή καταγγελίας των, πιέσεις κάθε είδους, από ανασφάλειες μέχρι ερωτικές αποτυχίες σε νεαρή ευαίσθητη ηλικία...

ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΚΕΙ Ή ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΙΔΙΑ H ΦΥΣΗ

ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ!

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ Ή ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!

Δεν μας αφορά αν η Φύση σε επέλεξε. Να της αντισταθείς, αλλιώς θα τιμωρηθείς με ισόβιο αποκλεισμό.

Αν γεννιόσουν ΤΡΕΛΟΣ, ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ, ΜΕ ΕΠΙΛΗΨΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΧΕΡΙΑ, ΠΟΔΙΑ, ΤΥΦΛΟΣ, ΚΟΥΦΟΣ, ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΟΥΣΙΕΣ, θα σε φροντίζαμε. Λέμε τώρα... Φροντίδα της πλάκας, αλλά θα σου χαρίζαμε τη λύπη μας, τον οίκτο μας, την αποδοχή μας...

ΕΔΩ όμως φίλε, γεννήθηκες με ιδιαίτερη σεξουαλική επιλογή! Θα σε εξοντώσουμε!

Θα σε κράζουμε με χιλιάδες προσφωνήσεις απαξιωτικές, ειρωνικές, χλευαστικές. Θα γελάμε μαζί σου, θα είσαι δαχτυλοδειχτούμενος μόνιμα!

ΦΤΑΙΣ!

Κι αν σ' έκανε η Φύση κι αν σ' έκανα ΕΓΩ! ΦΤΑΙΣ! ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, σαν κι ΕΜΑΣ!

Τί είπες ρε παλιόπουστα; Ίσα δικαιώματα στη ζωή;

Τί θες μωρή ξεφωνημένη παλιολεσβία; Γάμο; Κοινωνικό Συμβόλαιο; Άει σιχτίρ μίασμα! Που θα σε βάλουμε στα ανθρώπινα όντα!

Είσαι
Πολιτικός-Δήμαρχος-Ιεράρχης-Δάσκαλος-Άνθρωπος, που αποδέχεσαι και υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα των ανθρώπων; Ποιών ανθρώπων; Των πούστηδων; Τον παίρνεις κι εσύ! Δε μας τά 'χες πει αυτά! Δεν τον παίρνεις; Τότε είναι ο γιος σου ή κόρη σου ή ο ανηψιός σου!

Να είσαι άνθρωπος για το τέρας, δεν παίζει!

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΡΕ!(λέει ο ρατσιστής!)

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ!(ξαναλέει)

Αν είχες γεννηθεί στην Αρχαία Ελλάδα θα ήσουν πιο τυχερός φίλε. Στη Νέα Ελλάδα του ρατσισμού, την έβαψες!

Βγαίνει και λέει ΚΑΙ ο κάθε βιαστής ΚΑΙ η κάθε κυράτσα που είναι φυσιολογική καλέ και έχει άποψη! ΚΑΙ αυτοί παρασύρουν ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ να σκέφτεται και να λειτουργεί ρατσιστικά!!! Μα είναι δυνατόν;

Θα μπορούσα ώρες να γράφω για τα σημεία και τα τέρατα της ακαταλληλότητας των «νορμάλ» γονιών!!!

Τις τραγικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων του παιδιού. Τις κακοποιήσεις, την εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας, τη σεξουαλική κακοποίηση, την παιδική πορνεία, την ασιτία, τις ασθένειες, την δολοφονία βρεφών αν είναι θηλυκά, τη σωματεμπορεία!!!!

Αντί να νοιαστούμε για όλα αυτά...

Εξαντλούμε την φροντίδα μας στο να σου απαγορεύσουμε να πάρεις και να μεγαλώσεις ορφανό, σώζωντάς το από την πείνα, την εκμετάλλευση, το θάνατο, τους βιασμούς, με πρόσχημα το ΠΡΟΤΥΠΟ μιας ΣΩΣΤΗΣ «ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ» ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

Και δεν σκέφτονται οι άνοες ότι Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑ, στον κόσμο είναι η μόνη διαδικασία που λειτουργεί σχεδόν σωστά.

Για να υιοθετήσει ένα ζευγάρι παιδί, θα πρέπει να πληρεί όχι απλά προϋποθέσεις, θα πρέπει να αγγίζει το τέλειο σαν υποψήφιος γονιός. ΣΕ ΟΛΕΣ τις χώρες της γης. Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑ, είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ!

Αν για να δώσουν παιδί στα ετερόφυλα ζεύγη, χρειάζονται ιξ εγγυήσεις και προϋποθέσεις, στα ομόφυλα θα χρειάζονται ιξ στη νιοστή.

Οπότε χαλαρώστε ΦΥΛΑΚΕΣ της ηθικής και των νόμων και ηθών και των εθίμων και της παράδοσης και της άνευ λόγου ακαμψίας.

Διώξτε το φόβο σας και αγκαλιάστε τους ανθρώπους που δεν έπεσαν από τον ουρανό. Ετερόφυλοι γονείς και άνθρωποι σαν όλους μας διαμόρφωσαν τις επιλογές τους.

Ντρέπομαι για την ανθρωπιά μου το 2008 να ανεβάζω στη χώρα μου, στη χώρα της Προόδου και της Ανθρωπιάς και του Πολιτισμού, ποστ για να υπερασπιστώ τί; ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ! ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!


UPDATE

Εγκεφαλικά ευρήματα ερμηνεύουν την ομοφυλοφιλία



Πρόσφατη έρευνα υποδεικνύει πως οι εγκέφαλοι των ομόφυλων ανδρών έχουν πολλές ομοιότητες μ' αυτούς των ετερόφυλων γυναικών, την ίδια στιγμή που οι εγκέφαλοι των ομόφυλων γυναικών μοιάζουν θυμίζουν αρκετά τους εγκεφάλους των ετερόφυλων ανδρών.

Ερευνητές στο Ινστιτούτο Εγκεφάλου της Στοκχόλμης ερεύνησαν «δύο ξεχωριστές παραμέτρους που δεν επηρεάζονται από τη συμπεριφορά ούτε και από τις μαθησιακές διαδικασίες» σε δείγμα 90 ανθρώπων και δια μέσου μαγνητικής τομογραφίας.

Η έρευνα έδειξε ότι το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου είναι μεγαλύτερο στους ετερόφυλους άνδρες και στις ομόφυλες γυναίκες ενώ και τα δύο ημισφαίρια εμφανίζονται συμμετρικά στους ομόφυλους άνδρες και τις ετερόφυλες γυναίκες. Το τελευταίο «ζευγάρι» εμφάνισε ομοιότητες στην εγκεφαλική περιοχή της αμυγδαλής, εκεί όπου παράγονται συγκεκριμένα συναισθήματα.

«Η περιοχή της αμυγδαλής παίζει σημαντικό ρόλο στις συναισθηματικές αντιδράσεις από εξωτερικά ερεθίσματα, συμπεριλαμβανομένου και του άγχους», δήλωσαν, μεταξύ άλλων, οι συγγραφείς της έρευνας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

43 σχόλια:

Betty είπε...

Αυτά που είναι επώδυνα για μένα είναι και για σένα, τώρα το κατάλαβα.
Δεν θα πάψω να παλεύω με κάθε τρόπο για ό, τι δικαιωματικά ανήκει σε κάθε συνανάθρωπό μου που τον περιφρονούν, τον ταπεινώνουν ή τον απαξιώνουν, είναι όμως πολλές οι στιγμές που α-πε-λπί-ζο-μαι. Ιδιαίτερα όταν έρχομαι αντιμέτωπη με παγιωμένες (και ενίοτε επικίνδυνες) αντιλήψεις που αναιρούν την ίδια τη λογική.

μαριάννα είπε...

Γεια σου Μπέττυ μου! Σε διάβασα προσεκτικά και στο δικό σου το υπέροχο αφιέρωμα για τη μητέρα, και στον Λύκο τον κοινό μας φίλο.

Και πρέπει να σου πω ότι συμφωνούμε σε όλα, μα σε όλα. Δεν είχα την τύχη τη δική σου να με έχει διαμορφώσει μια οικογένεια έτσι. Μεγάλωσα σε παραδοσιακή οικογένεια και είχα τις χιλιάδες αντιθέσεις με τον πατέρα μου, αλλά μεγαλώνοντας διάβασα πολύ. Και σκέφτηκα πολύ. Και το έψαξα πολύ. Κι όσο πιο πολύ το έψαχνα, τόσο πιο απλά μου φαίνονταν όλα.

Οι κοινωνίες δεν χρειάζονται αμπελοφιλοσοφίες κομπλικάδας. Χρειάζονται μερικές απλές, βασικές αξίες και αρχές.

Να σέβεσαι την ελευθερία, την ισοτιμία, την ισονομία, την ανεξαρτησία και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων.

Να αγαπάς τον άνθρωπο και κυρίως τον αδύναμο και να τον προστατεύεις. Ειδικά το παιδί. Αλλά με το σωστό τρόπο. Όχι στο όνομά του να αδικούνται άνθρωποι και να ελέγχονται ζωές.

Τόσο απλό.

Πολλοί άνθρωποι αρκουδίτσα όμως, πέφτουν θύματα των επιχειρημάτων που προβάλλουν οι επιτήδειοι.

Ενώ κατά βάθος είναι και ευαίσθητοι και δημοκρατικοί.

Ένα κλικ είναι να τα πάρουν αλλιώς. :)

Να είσαι καλά! Χάρηκα που βρεθήκαμε!

Betty είπε...

Δεν υπήρξα και τόσο τυχερό παιδί όσο νομίζεις.

Παραβιάστηκαν, πολλάκις, και τα δικά μου δικαιώματα και μάλιστα από ανθρώπους με πολλές αρετές και χαρίσματα που έχαιραν της εκτίμησης και της αποδοχής ενός ευρύτατου κοινωνικού και επαγγελματικού κύκλου.

Και γω χάρηκα που βρεθήκαμε. Τώρα θα τα λέμε:-)))

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

miaarkoudapouthneleganbetty .
Κατά την κρίση μου, το πάλεμα δεν γίνεται προσπαθώντας να κάνεις μαθήματα πρώτης δημοτικού σε μπλόγκερς που γράφουν ότι "είναι θάρρος στο χωριάτη" η απόδοση αποστερημένων δικαιωμάτων "στους πούστηδες", όπως έγινε εδώ: erimitis.blogspot.com: Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι

Έτσι κι αλλιώς δεν μετράει η άποψή τους, θετική ή αρνητική, σε ζητήματα που λύονται με πολιτική βούληση, ούτε ανέβηκε κανείς στο κρεβάτι του - μάλλον αυτός είναι που ανεβαίνει ακάλεστος σε ξένα κρεβάτια. Προσωπικώς δεν έχω χρόνο για παράδοση μαθημάτων, και προτιμώ να κάνω πράκτις στην σημειολογία για ενηλίκους.

Το να τους αναπτύσσω μακροσκελώς τα αυτονόητα και να δίνω αξία σε απαξιωτικά από προθέσεως ποστς, δεν είναι του γούστου μου. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, επιλέγω να τους απαντώ με τον ίδιο τρόπο. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν σου απαντώ στο ποστ που πρωτοσυναντηθήκαμε.

Πρόθεσή μου, λοιπόν, δεν ήταν να κρίνω συνολικά τον μπλόγκερ, ούτε και το έκανα άλλωστε. Στάθηκα μόνον στο συγκεκριμένο ποστ του και νομίζω ότι δεν έχουμε διαφορετική άποψη. Αν εσύ βρίσκεις αποτελεσματικότερη τη μέθοδο της διδασκαλίας, θα περιμένω με αγωνία να μου δείξεις τα αποτελέσματα του κόπου σου.

Στο αν "μας γνωστοποιεί πως σέβεται το δικαίωμα ομοφυλόφιλων συνανθρώπων μας να συμβιώνουν με τον άνθρωπο της επιλογής τους" όπως έγραψες, έχω να σου απαντήσω ότι σιγά μην εισηγηθούμε κιόλας να του πουν οι ομοφυλόφιλοι "ευχαριστώ" που τους ...παραχωρεί αυτό το δικαίωμα.

Betty είπε...

@ Κ.σ-μ:

Μερικές παρατηρήσεις:

Ο αγώνας αυτός (όπως και κάθε κοινωνικός αγώνας) είναι πολυεπίπεδος και πολυμέτωπος. Ο στόχος είναι ένας αλλά όσοι σε εμπδίζουν να τον επιτύχεις, πολλοί. Και αυτούς δεν μπορείς να τους προσεγγίσεις (και να τους πείσεις) όλους με τον ίδιο τρόπο.

Ορθώς εσύ απαντάς στο συγκεκριμένο post (που αναγνώρισα ότι κάποιες εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ρατσιστικές) ορθώς και γω απαντώ επί του συγκεκριμένου post λαμβάνοντας όμως υπόψη μου και την γενικότερη εικόνα που, μέσω των γραπτών του, έχω διαμορφώσει για τον συντάκτη του. Συμφωνώ με την γητεύτρια στο ότι ένα κλικ χρειάζεται να κάνουν (κάποιοι) άνθρωποι και να δουν ένα ζήτημα κι από την ανάποδη.

Το ότι δεν μετρά η άποψή του (και του καθενός που εναντιώνεται) δεν με βρίσκει σύμφωνη. Μετρά η άποψή του και πίσω απ΄ αυτήν οχυρώνονται οι εγκέφαλοι που μας κυβερνούν, αυτοί οι ογκόλιθοι του πνεύματος. Το ότι δεν θα έπρεπε να μετρά, ναι, βεβαίως και συμφωνώ μαζί σου εφόσον αφορά ανθρώπινα δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες. Άλλωστε του το υπογράμμισα και του ιδίου.

Είναι πολύ υπηρεσιακή η λέξη "γνωστοποίησε" και δημιουργεί εύλογους συνειρμούς και παρεξηγήσεις. Ας την αντικαταστήσουμε λοιπόν με τη λέξη "εξέφρασε". Ικανοποιημένη?

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Να υποθέσω ότι είσαι η μόνη που αγνοείς ότι η εξουσία αδιαφορεί για την "κοινή γνώμη"; Για τα ειδικά προνόμια βουλευτών, το ασφαλιστικό, τις αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΚΟ, γιατί δεν οχυρώθηκαν πίσω από τις απόψεις όλων των ελλήνων πολιτών που δεν τις ήθελαν;

Μ’ αυτό, λοιπόν, το δεδομένο, υποστηρίζω ότι πίσω από αυτές τις απόψεις δεν οχυρώνονται οι εγκέφαλοι που μας κυβερνούν, αλλά ότι αυτές τις ρατσιστικές, όπως λες, απόψεις τις τιμούν με "σοβαρές" /"κυριλέ" / "συναισθηματικές" / "ουσιαστικές" προσεγγίσεις και τις συντηρούν όσοι θέλουν να μην λένε τα πράγματα με το όνομά τους για να τηρούν διάφορες ισορροπίες. Δυστυχώς, πάσχω από λαβύρινθο και ζαλίζομαι να πατάω σε δύο βάρκες ταυτοχρόνως.

...όπερ μεθερμηνευόμενον, εξακολουθώ να μην διακρίνω ακόμα ποιο είναι το σημείο διαφωνίας σου μαζί μου και το σημείο συμφωνίας σου με το ποστ "Δώσε θάρρος στο χωριάτη".

μαριάννα είπε...

Στο αγαπητό Ανώνυμο που μου έστειλε το πορνολίνκ, έχω να απαντήσω ότι

Γηράσκω αεί διδασκόμενη. Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο τμήμα στο you tube! Για να το ξέρεις ανώνυμε θα το ψάχνεις καλά.

Προφανώς θα έχεις δει και για ετεροφυλόφιλους ανάλογα! Διότι οι χιλιάδες ροζ γραμμές και οι χιλιάδες χιλιάδων ταινίες και βιντεοταινίες, απευθύνονται σε «φυσιολογικούς» άντρες.

Οπότε μην μπαίνεις στον κόπο. Δεν εντυπωσιάζομαι από τέτοια επιχειρήματα. Τα θεωρώ αν μη τι άλλο, αστεία.

Καλό σου βράδυ!

ΑΝΤΩΝΗΣ Σ. είπε...

Δύσκολο θέμα θίγεις, καλή μου γητεύτρια. Περιττό να πω ότι συμφωνώ με τις θέσεις σου (λίγο ..τσιτωμένη σε βρήκα, προφανώς έχει παιχτεί κάτι που αγνοώ), κάνω μόνο μια μικρή επισήμανση όσον αφορά τη δίκαιη αγανάκτησή σου για τον δυσανάλογα και παράλογα επιθετικό τρόπο που αντιμετωπίζεται η διαφορετικότητα του ομοφυλόφιλου σε σχέση με άλλους τύπους διαφορετικότητας.

Μα εδώ υπεισέρχεται το σεξ! Και το σεξ είναι παράγων αποσταθεροποίησης. Όχι τόσο για την κοινωνία -γενικά- ως σύνολο, όσο κυρίως για τα μεμονωμένα άτομα ξεχωριστά. Δεν θέλω να φανώ απόλυτος ή Φροϋδικότερος του Φρόυντ, αλλά για μένα η έκφραση "παλιόπουστα", όποτε κι αν την έχω ακούσει, μου μετέδωσε τη σπασμωδική αντίδραση ενός Εγώ σε διαρκή επαγρύπνηση απέναντι σε μια καταπιεσμένη εσωτερική αποκλίνουσα ροπή. Είναι μια έκφραση που δεν την έχω ακούσει ποτέ από άτομα που τα νιώθω σεξουαλικώς ισορροπημένα, γεγονός καθόλου τυχαίο πιστεύω. Γι' αυτό λέω.. δύσκολο θέμα -κι αυτό και άλλα που άπτονται της σεξουαλικής διαφορετικότητας

Την αγάπη μου και την καληνύχτα μου, νά 'σαι πάντα καλά :)

μαριάννα είπε...

trelos

Εμ αγόρι μου, ν' αγιάσει το στόμα σου! Όχι γιατί συμφωνούμε, αλλά γιατί καμαρώνω όλους τους νέους για τον ανοιχτό και ώριμο τρόπο σκέψης σας, που σίγουρα είσαστε πολύ πιο προχωρημένοι από όλους εμάς.

Και σωστά διέγνωσες. Ήμουν σε κάποια ένταση γράφοντας γιατί μερικές μέρες τώρα, έχω σοκαριστεί από αυτά που διαβάζω σε αναρτήσεις και σχόλια και ανθρώπων που εκτιμώ και που ξέρω ότι είναι θύματα μιας νοοτροπίας και μιας φαλλοκρατικής κουλτούρας που καλά κρατεί και βασανίζει την ελληνική κοινωνία.

Δε γίνεται ΟΛΟΙ οι ευρωπαίοι να είναι ψύχραιμοι και απλοί και ξεκάθαροι σε αυτό το θέμα και να συνυπάρχουν με τους ομοφυλόφιλους τόσο φυσικά, όσο ακριβώς είναι το σωστό και το λογικό, ενώ οι Έλληνες να κουβαλάνε τέτοια συμπλέγματα και να μην τα καταλαβαίνουν κιόλας!

Απόγνωση μου φέρνει το επικοινωνιακό χάος. Ρε παιδί μου δεν μπορώ να κάνω παρέα με άτομα της ηλικίας μου! Είναι θλιβεροί. Ζουν στο 1821, δεν αντέχονται. Αυτοί θα εκσυγχρονιστούν σε 150 χρόνια και αν. Άντρες γυναίκες. Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν μείνει πάνω από τα 40 που να μπορώ να μιλήσω πια.

Την ανάλυση που έκανες εσύ και την διάσταση που έδωσες, στην τελευταία παράγραφο του σχολίου σου και με την οποία και συμφωνώ, αλλά και την έγραψα σε σχόλια αλλού, δεν παίζει να την γράψει μεγάλος, μακάρι να έχει 50 διδακτορικά.

Γιατί ανάγονται όλα σε αυτό που περιγράφεις. Φροϋδικοί ξεφροϋδικοί, ας μας πούνε, για μένα αυτοί που μιλάνε και εκφράζονται έτσι... κούκου δεν... και ουδέν. :)))))

Κι αν δε λαλεί το πουλί, κι αν είναι και στο κλουβί κι αν έχει και καμιά φούστα μπλούζα βαθιά κρυμμένη στο μπαούλο της αποθήκης, βαστάτε Τούρκοι τ' άλογα! Αλίμονο στην πρώτη ομάδα που θα βρεθεί μπροστά του! Είτε είναι μετανάστης, τσιγγανάκι, ομοφυλόφιλος, γυναίκα με άποψη... ότι πηδήματα δε ρίχνει μες στο κλουβί, θέλει να τα ρίξει μέσω όποιας μορφής εξουσίας πέσει στα τρεμάμενα χεράκια του. :))))

Πίκρα καλό μου! Πίκρα! Να είσαστε καλά να σας χαιρόμαστε! Είσαστε η παρηγοριά μας! ;)

Φιλιά πολλά! Πολλά όμως!

Ανώνυμος είπε...

Αν και ειναι πλεονασμος να σχολιασω εγω,αγαπητε 'τρελε',τα ποστ της Γητ.,πολλες φορες ΔΕΝ εχουν καμια σχεση με τα σχολια.Ρωτηστε και τον καημενο τον Μικελη Αβλιχο,να δειτε τι τραβηξε.
Συμφωνω ομοιως μαζι σας.

-ΑΤΠ-

Betty είπε...

@ K.σ-μ:

Αντιπαρέρχομαι την ειρωνική σας διάθεση που ήταν διακριτή από το πρώτο σας, κιόλας, σχόλιο (μένει να αποδειχθεί ποιος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος προσέγγισης ανθρώπων και αλλαγής νοοτροπιών, ο δικός μου ή ο δικός σας που τα θεωρείτε όλα αυτονόητα και δεν διστάζετε να επιπλήξετε και να ειρωνευτείτε, δημοσίως, όποιον διαθέσει χρόνο προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει) και απαντώ ότι εμμένω στην άποψή μου.

Το ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη (και αυτό το βιώνουμε καθημερινά όλοι μας) αποτελεί άλλοθι για τους τους πολιτικούς οι οποίοι, όπως θα γνωρίζετε, αυτό διαρκώς επικαλούνται προκειμένου να μην θεσμοθετήσουν πολιτικό γάμο και δυνατότητα υιοθεσίας τέκνου σε ομοφυλόφιλους που αποτελούν πάγια αιτήματα της κοινότητάς τους.

Ορθή και η δική σας παρατήρηση περί αδιαφορίας της εξουσίας για την "κοινή γνώμη" σε ό, τι όμως αφορά σε προνόμια των εκπροσώπων σας, των δικών της εκπροσώπων. Άλλωστε, λίγο παρακάτω αποδέχεστε και σεις την άποψή μου, λέγοντας: "και τις συντηρούν όσοι θέλουν να μην λένε τα πράγματα με το όνομά τους για να τηρούν διάφορες ισορροπίες". Για αυτές τις ισορροπίες μίλησα και γω λοιπόν...

Σε ό, τι αφορά στο θέμα που συζητούμε δεν διαφωνώ σε τίποτα μαζί σας, στην ουσία του. Δαφωνώ με τον τρόπο που προσεγγίζετε αγνώστους σας, με την αυστηρότητά σας όταν εκφράζεται μια διαφορετική από τη δική σας άποψη (που δεν είναι, επαναλαμβάνω, ακραία και δεν παροτρύνει σε βίαιες ενέργειες), αλλά και με την αδυναμία σας να αντιληφθείτε ότι ένας άνθρωπος, κάθε άνθρωπος πρέπει να κρίνεται συνολικά. Επίσης ότι έχει δικαίωμα στο λάθος είτε λόγω έλλειψης επαρκούς ενημέρωσης, είτε λόγω μόρφωσης, κουλτούρας, οικογενειακής καταγωγής, θέσης του στην κοινωνία, κ.λπ. Δεν απορρίπτουμε χωρίς δεύτερη σκέψη έναν άνθρωπο ο οποίος μας έχει δώσει δείγματα δημοκρατικότητας, ήθους, ευπρέπειας επειδή υπέπεσε σε ένα σφάλμα και έκανε χρήση ατυχών εκφράσεων. Προσπαθούμε να τον ενημερώσουμε, να αντιληφθεί πού έγκειται το λάθος του, τον καλούμε να ξανασκεφτεί εκ νέου τα πράγματα υπό διαφορετικό πρίσμα.

Κάποιες φορές, πιστέψτε με, είναι απαραίτητο να πατάς σε δυο βάρκες, όχι επειδή είσαι αποφασισμένος να κάνεις εκπτώσεις αλλά επειδή είναι απολύτως αναγκαίο (σε κάθε κοινωνικό αγώνα) να συσπειρώσεις ανθρώπους γύρω σου.

Εσείς με τον τρόπο σας αποσυσπειρώνετε, συνεπώς πολύτιμο σύμμαχο των ανθρώπων αυτών, που για την προστασία των δικαωμάτων τους τώρα συζητάμε, όχι δεν σας θεωρώ. Είναι η ταπεινή μου άποψη.

Σας καλημερίζω και σας ευχαριστώ για την επικοινωνία.

ΑΝΤΩΝΗΣ Σ. είπε...

Μόλις έμαθα από τις τηλεοράσεις του πλοίου τη σχετική με το θέμα επικαιρότητα. Χθες με τις ετοιμασίες του ταξιδιού δεν πήρα είδηση. Περαστικά μας. Πάω να με φυσήξει θαλασσινό αεράκι. Πολλά φιλιά :)

ΑΝΤΩΝΗΣ Σ. είπε...

ΑΤΠ, είναι φανερό από τους στίχους σου ότι συμφωνούμε. Πολύ εύστοχοι. Τα σχόλια προς τη φίλη μας αντικατοπτρίζουν τη δημοτικότητά της ;) Νά 'σαι καλά, καλημέρα!

νασειχα είπε...

Καλημέρα,
εμένα απλά μου φαίνεται αστείο και επικίνδυνο να ζω τη ζωή μου σύμφωνα με πρότυπα που έχει φτιάξει η κοινωνία για μένα. Έτσι εκ των πραγμάτων μου αφαιρείται το δικαίωμα της ελευθερίας επιλογής και της διαφορετικότητας.
Το πρότυπο λοιπόν λέει οτι πρέπει να είμαι μια 100% ελληνίδα, ετερόφυλη, ορθόδοξη που θα παντρευτεί θα γίνει μανούλα, θα φτιάξει ένα σπιτάκι, θα κάνει κανένα ταξιδάκι και θα φύγει ευτυχισμένη από το μάταιο τούτο κόσμο.
Τι γίνεται λοιπόν όταν επιλέγω σύντροφο του ίδιου φύλου, δεν θεωρώ ολοκλήρωση να διαιωνίσω το είδος μου, θέλω να ζω σαν νομάδας, είμαι άθεη και πιστεύω οτι κάπου εκεί στου δρόμου τα μισά τα γονίδια μου μπασταρδεύτηκαν με ένα τουρκικό φύλο; Αυτόματα είμαι διαφορετική και με φοβούνται γιατί φεύγω από το πρότυπο που προασπίζεται η κοινωνία.
Μεταξύ μας πολύ χαίρομαι που μπαίνω στο ρουθούνι αυτής της κοινωνίας γιατί όπως λέει και ο στίχος "σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ"
(ελένη)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

miaarkoudapouthneleganbetty,
αν η απάντησή σου είναι ότι πατάς σε δυο βάρκες και ότι συμφωνείς μαζί μου διαφωνώντας ή διαφωνείς με τον μοναχικό λύκο συμφωνώντας, είναι κάτι που δεν εννοώ, λόγω διαφορετικών αντιλήψεων.

Βαριέμαι τις ρητορείες, δεν ενδιαφέρομαι να συσπειρώσω κανέναν γύρω μου και δεν επιθυμώ να κάνω μαθήματα σε κανέναν. Είναι πολύ ευχάριστο που εσύ έχεις αυτή τη διάθεση, αλλά δεν θα με εγκαλέσεις επειδή εγώ δεν την έχω.

Ο μ. λύκος, μου ζήτησε να του γράψω ξεκάθαρα αυτό που πιστεύω ανοιχτά. Και του το έγραψα: το επιχείρημά του για την απάντηση που θα δώσουν οι ομόφυλοι γονείς στο υιοθετημένο παιδί τους όταν τους ρωτήσει πού το βρήκαν και ποιος το γέννησε, το βρήκα γελοίο και το ποστ με τον τίτλο και το περιεχόμενό του το βρήκα ρατσιστικό. Αυτό δεν συνιστά απόρριψη του ανθρώπου, αλλά των απόψεών του. Στο ίντερνετ διαβάζω απόψεις - δεν έχω γυάλινη μαγική σφαίρα για να διαβάζω ανθρώπους.

Αν κατά την κρίση σου ένας άνθρωπος με ήθος μπορεί να αναφέρεται τόσο απαξιωτικά στους ομοφυλόφιλους, σόρρυ, αλλά αυτό το ήθος, εγώ, δεν το εννοώ.

Και αν νομίζεις ότι το ποστ δεν ήταν ρατσιστικό ή το επιχείρημα δεν ήταν γελοίο, εγώ εξακολουθώ να το νομίζω.

Με την καλημέρα μου

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Ελένη, αν κάνεις ό,τι κάνεις για να μπεις στο ρουθούνι της κοινωνίας, προσωρινώς μπορεί να χαρείς, αλλά μακροπρόθεσμα θα δυστυχήσεις. Κατά κανόνα ευτυχούν αυτοί που κάνουν ό,τι κάνουν γιατι το θέλουν - χωρίς να παραβιάζουν τις ελευθερίες των άλλων και χωρίς να χλευάζουν τις επιλογές τους που, ομοίως, δεν παραβιάζουν τις δικές σου ελευθερίες.

Κατά τα άλλα, κανείς δεν φοβάται τον άλλο για την διαφορετικότητά του, όπως νομίζεις. Εκτός κι αν πρόκειται για διαφορετικότητες με τάσεις εγκληματικές.

μαριάννα είπε...

trelos

Καλό ταξίδι!
Μ' έφτιαξες με τον Προσαλέντη, τον απόπλου σου και τη μουσική σου!
Τράβα τζούρες θαλασσινές και για μένα, το έχω τόσο ανάγκη...

Φιλιά!

μαριάννα είπε...

νασείχα

Να βρε συ γιατί θα πεθάνω νέα...
Σε βαθιά γεράματα, αλλά νέα. :)))
Γιατί εξακολουθώ να κουβαλάω αυτή σου την τρέλα! Αυτό. Αυτό που βγάζεις εσύ τώρα, σου εύχομαι να το κρατήσεις! Δεν είναι εύκολο, αλλά σε εμπιστεύομαι!
Καλοτάξιδη και καλαρμένιστη στην μπλογκόσφαιρα Ελενάκι!
Μυαλουδάκια σαν το δικό σου χρειαζόμαστε! ;)

Καλημέρα φλόγα!
Φιλιά!

μαριάννα είπε...

K.σ-Μ

Καλημέρα!!! :)

Κοίτα να δεις... πόσο ενδιαφέρον το βρίσκω!
Δύο τόσο διαφορετικές προσεγγίσεις και ερμηνείες στο σχόλιο της Ελένης. Χωρίς να έχουμε δει η μία την άλλη γιατί γράφαμε ταυτόχρονα.
Πολύ μου αρέσουν τέτοιες συμπτώσεις! ;)

νασειχα είπε...

Κ.σ-μ:
Όχι φυσικά και δεν εννοώ την αντίδραση για την αντίδραση και φυσικά δεν εννοώ την επικίνδυνη για την κοινωνία διαφορετικότητα (π.χ παιδεραστία). Αλλά θα επιμείνω στην αποψή μου πως η διαφορετικότητα τρομάζει τους ανθρώπους όταν αυτοί δεν είναι ανοιχτοί. Η διαφορετικότητα όταν συνοδεύεται και από αυτογνωσία απειλεί το οικοδόμημα όταν αυτό έχει χτιστεί με σαθρά θεμέλια. Γιατί γίνονται άλλωστε και αυτές οι συζητήσεις περί ίσων δικαιωμάτων ετεροφύλων και ομοφυλοφύλων; Αν δεν υπήρχε φόβος και η αίσθηση της απειλής θα δέχονταν όλοι πως ένας ομοφυλόφυλος δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν ετεροφυλόφυλο με διαφορετική σεξουαλική προτίμηση.
Με λίγα λόγια πιστεύω πως η βάση του ρατσισμού και των προκαταλείψεων είναι ο φόβος του διαφορετικού.

νασειχα είπε...

Γητεύτρια:
Αχ δεν είμαι και πολύ σίγουρη για την διάρκεια μου ως blogger γιατί είμαι και λίγο τεμπέλα και γιατί είμαι και άσχετη με την τεχνολογία. Χώρια που μπαίνω στο διαδίκτυο μόνο από τη δουλειά.
Δύσκολη η ζωή του blogger!!!

μαριάννα είπε...

Ανώνυμε με τα πορνολίνκς και το σημαιάκι της ΕΕ! :Ρ

Αμ τώρα καταλαβαίνω γιατί πάχαινε η Λαΐδα κάθε φορά που έφευγε από τη Σικελία! :))))
Βρε την έρμη... ντιγκιντάνγκας ο Έλληνας! Ε καλά δεν είναι κακό να μας δείχνεις τα στέκια σου. Πες μας πού αλλού συχνάζεις, όταν σου ανοίγουν το πορτάκι του κλουβιού για μια βόλτα στο δωμάτιο.
Πάντως, πριν το βιάγκρα που στην ηλικία σου έχει τους κινδύνους του όσο να το κάνεις, για χτύπα εδώ, μπορεί και να σε βοηθήσει.

Σου εύχομαι τα καλύτερα! Τί καλύτερα δηλαδή... λέμε τώρα ;)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

νασειχα,
τo ότι χρησιμοποιώ κι εγώ τον όρο "ομοφυλο-φοβία" είναι από σεβασμό των επιλογών των άλλων (όπως που σου έγραψα και παραπάνω). Έτσι επέλεξαν οι γκέι να ονομάσουν την αρνητική ή αδιάφορη ή εχθρική ή απαξιωτική ή ερωτηματική αντίδραση των ετεροφυλόφιλων και το σέβομαι. Αλλά αυτό δεν θα πει ότι πρέπει να τον πιστεύουμε κιόλας, φόβος δεν υπάρχει, ας μην τρεφόμαστε με αυταπάτες. Κατά κάποιο τρόπο, όμως, εννοώ την ανάγκη της χρήσης του.

Και όχι, η δική μου σκέψη για φόβο στις εγκληματικές τάσεις δεν πήγε στην παιδεραστία, όπως πήγε η δική σου, αλλά στη "διαφορετικότητα" του ληστή, του δολοφόνου κ.ά. Οπωσδήποτε, η παιδεραστία, ξεφεύγει από κάθε όριο εγκληματικότητας. Ούτε με κτήνη δεν συγκρίνω τους παιδεραστές, γιατί αδικώ τα κτήνη.

Οι συζητήσεις περί ίσων δικαιωμάτων ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων δεν θα έπρεπε να γίνονται κατά τη γνώμη μου. Αυτό που θα έπρεπε να γίνεται είναι η επιθετική απαίτησή τους από την εξουσία.

Γίνονται όμως, και γίνονται επειδή οι ομοφυλόφιλοι επιθυμούν να ενταχθούν στο μοντέλο που χλευάζεις: Γάμο, σπίτι, παιδιά, σχολείο, βόλτα με το καροτσάκι, οικογενειακές διακοπές, ασφάλιση, κληρονομικά. Σε τι βλέπεις να διαφέρει πρακτικώς από το ετεροφυλοφιλικό μοντέλο;

Eκτός κι αν δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο "σαθρό" κοινωνικό επιβεβλημένο οικογενειακό μοντέλο και τα αιτήματά τους είναι συμβολικά που τα απαιτούν ως τρόπαιο.

Κατά τα άλλα, πολλοί άνθρωποι έζησαν ευτυχείς, ολοκληρώθηκαν, προσέφεραν, δημιούργησαν, χάρηκαν τη ζωή τους και αποχώρησαν πλήρεις όντας ετεροφυλόφιλοι, ορθόδοξοι, παντρεμένοι με παιδιά, με σπίτι και πατρικό-εξοχικό στο χωριό, και με λίγα ή πολλά ταξιδάκια.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Τι θα γίνει κυρία Γητεύτριά μου;

Θα σταματήσουμε το γάνιασμα και θα συνεχίσουμε ειρηνικά, εγώ με τα κόπυ πέηστ μου κι εσείς με τις μεταφράσεις σας;

Να σε στείλω να με μεταφράσεις Retamar για San Juan de la Cruz και Αlberti για Cernuda για να το κάνω κόπυ πέηστ και να το ανεβάσω στο poemforyou; Πληζ.
(αν έχεις χρόνο)

μαριάννα είπε...

Ανώνυμε πήγες εκεί που σου είπα; Ο Θάνος είναι και καλός σεξολόγος, τον έχω ακούσει στην τιβί και πασόκ! Δύο σ' ένα θα σου 'ρθουνε και φτηνότερα. :Ρ Πού να τρέχεις τώρα στις κλαδικές ή στα άλλα όργανα! χαχαχαχαχαχα

μαριάννα είπε...

K.σ-μ

Στείλτα να τα δω βρε φιλενάδα κι αν είναι πιεστικά θα σου πω. Το κακό είναι ότι φεύγω Σάββατο μεσημέρι μετά το μάθημα ολοταχώς για Σάλτσμπουργκ να κάνουμε δυναμική υποστήριξη Ελλάδας!!! Πάμε πολλά αυτοκίνητα μαζί με σημαί-ες, με σημαί-ες και με ταμπούρλα!!! Και θα γυρίσω μάλλον Δευτέρα βράδυ. Αύριο δουλεύω Μπελλιντσόνα... δεν κρατάμε λίγο τις κόντρες γιατί πνίγομαι; :ΡΡΡΡ
Η Νανά πού χάθηκε; Την πεθύμησα... :))))))

Ανώνυμος είπε...

μια πονόψυχη από τους εκφραστές

Κι εσύ ρε γητ δεν το λυπάσαι λίγο το φτωχο;Δε βλέπεις που ξεροσταλιάζει όλη μέρα εδώ; Αφού κι εμείς τον πήραμε χαμπάρι και τον λυπηθήκαμε τον κατατρεγμένο.Απ' τα αλώνια στα σαλόνια τρέχει και πάει και μπαίνει. Σου κουνάει σημαίες, σου ξανακουνάει. Μα δε θα το κοιτάξεις λίγο; Σα το σπουργιτάκι κάνει. Τσικ τσικ, τσικ τσικ στο παραθυράκι. Λιγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω.

μαριάννα είπε...

πονόψυχη από τους Εκφραστές.

Δεν το παίρνεις να το πας καμιά βόλτα; Χαρμάνιασε μωρέ μες στο κλουβί. Άντε καλή μου γιατί δεν ευκαιρώ, έχω σοβαρά πράγματα να κάνω. Παίξε εσύ με το πουλάκι και μετά ξαναβάλτο στο κλουβάκι και κλείστο καλά, μην το ξαναδώ εδώ γιατί θα το μαδήσω, θα το ξεπουπουλιάσω, πώς το λένε;

Άντε καληνύχτα. Με νυστάξατε. :)

Και να το πας στον Ασκητή έτσι; Τα φροντίζει τα πουλάκια καλά. Ειδικά τα κατατετρεγμένα! Αν κι εκεί δεν... πέτατο και βρες άλλο να παίζεις.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Πρόσεξε! αν χάσουμε και πάλι θα σου χρεώσω το "γούρι"...

οk, θα σου στείλω τα ποιήματα, μόλις σου περάσει η ποδοσφαιρίλα και εγκλιματισθείς ξανά στην ποίηση.

Με τη νίκη αύριο!

Να φωνάζεις:
Σκί-στε τις κου-ρέ-λες
Παν-σερ-ρα-ϊ-κός!

νασειχα είπε...

Κσ-μ
Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν μπορώ να μπω στο ιντερνετ παρά μόνο στο 8ωρο της δουλειάς γι'αυτό και δεν απάντησα σε όσα έγραψες.
Πάντως ειλικρινά μου έδωσες τροφή για σκέψη.
Δεν απορρίπτω κανένα μοντέλο ζωής, ο καθείς είναι ελεύθερος να επιλέξει. Όμως δεν θέλω και να μου τον επιβάλλουν. Από τη στιγμή που επιλέγεις συνειδητά πως θέλεις να ζήσεις είσαι και ευτυχισμένος (ή τουλάχιστον κοντά στην ευτυχία).
Πολλά μέτωπα είναι ανοιχτά και δεν μπορώ να συμμαζέψω το μυαλό μου για να απαντήσω τωρα.
Μου αρέσει να με στριμώχνουν, με κάνει να δομώ τη σκέψη μου καλύτερα.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Το κατάλαβα, ότι σ’ αρέσει να σε στριμώχνουν – με την έννοια που του δίνεις εσύ, αλλά κι εγώ – και γι αυτό σε "στρίμωξα", νασειχα

Και σ’ αρέσει επειδή είσαι γυναίκα. Αν ήσουν άνδρας δεν θα σου άρεσε καθόλου.
:-) Bάζεις στοίχημα;

Αν, π.χ. ήσουν ετεροφυλόφιλος άνδρας θα με έλεγες πουτάνα ή αγάμητη (γι αυτούς το ίδιο είναι... αρκεί να σε βρίσουν). Αν ήσουν ομοφυλόφιλος, θα προσπαθούσες να διαστρεβλώσεις όσα έγραψα και να στρεψοδικήσεις.

Πάντως δεν ήταν προσπάθεια στριμώγματος - υποθέτω το αντιλαμβάνεσαι – αλλά προσπάθεια να επικοινωνήσουμε πάνω σ’ ένα ζήτημα ζωής. Συμφωνώντας στα βασικά, διαφωνώντας, ίσως, στα επιμέρους αλλά οπωσδήποτε συνθέτοντας.

υ.γ.
Να μην στον επιβάλλουν, ποιος μπορεί να διαφωνήσει γι αυτό;
Όπως γίνεται στην επιβαλλόμενη ανισονομία μεταξύ ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων πολιτών.

(ξέρεις όμως; κατά κάποιο τρόπο, καμμιά φορά ζηλεύω που οι ομοφυλόφιλοι αναγνωρίζουν ποιες είναι οι επιβολές και ποιοι τους τις επιβάλλουν. Ξέρουν τι θέλουν και για ποιο πράγμα πρέπει να αγωνιστούν. Αγωνιζόμενος ανακαλύπτεις τη συλλογικότητα, αγωνίζεσαι μαζί με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες αγωνίες μ’ εσένα, δρας, δημιουργείς... κι όταν πετύχεις τη νίκη, ξέρεις και πώς να την χειριστείς και πώς να την απολαύσεις. Σκέπτεσαι πόσοι άλλοι "αόρατοι" κατευθύνουν τις ζωές όλων μας και μένει ο καθένας στην ησυχία του γιατί δεν τους παίρνουμε χαμπάρι;)

Τα ξαναλέμε!

μαριάννα είπε...

Φάτηνε βούρλο για να μη σκούζεις! Για να καταλάβεις πόσο ρατσιστής είσαι! Κι είσαι και Θεούσος! Αμ δεν τα ποίησε και με τόση σοφία ο Θεός σου...

Και πού 'σαι. Κοίτα τώρα με την ξερολιά σου ν' αμφισβητήσεις και τις επιστημονικές έρευνες! Σ' έχω ικανό! :ΡΡΡΡΡΡΡ

ΛΕΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΤΥΧΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ:


Εγκεφαλικά ευρήματα ερμηνεύουν την ομοφυλοφιλία


Πρόσφατη έρευνα υποδεικνύει πως οι εγκέφαλοι των ομόφυλων ανδρών έχουν πολλές ομοιότητες μ' αυτούς των ετερόφυλων γυναικών, την ίδια στιγμή που οι εγκέφαλοι των ομόφυλων γυναικών μοιάζουν θυμίζουν αρκετά τους εγκεφάλους των ετερόφυλων ανδρών.

Ερευνητές στο Ινστιτούτο Εγκεφάλου της Στοκχόλμης ερεύνησαν «δύο ξεχωριστές παραμέτρους που δεν επηρεάζονται από τη συμπεριφορά ούτε και από τις μαθησιακές διαδικασίες» σε δείγμα 90 ανθρώπων και δια μέσου μαγνητικής τομογραφίας.

Η έρευνα έδειξε ότι το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου είναι μεγαλύτερο στους ετερόφυλους άνδρες και στις ομόφυλες γυναίκες ενώ και τα δύο ημισφαίρια εμφανίζονται συμμετρικά στους ομόφυλους άνδρες και τις ετερόφυλες γυναίκες. Το τελευταίο «ζευγάρι» εμφάνισε ομοιότητες στην εγκεφαλική περιοχή της αμυγδαλής, εκεί όπου παράγονται συγκεκριμένα συναισθήματα.

«Η περιοχή της αμυγδαλής παίζει σημαντικό ρόλο στις συναισθηματικές αντιδράσεις από εξωτερικά ερεθίσματα, συμπεριλαμβανομένου και του άγχους», δήλωσαν, μεταξύ άλλων, οι συγγραφείς της έρευνας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

Καθημερινή, 17.6.08

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με αυτό γητεύτρια, επειδή είναι ο τομέας μου, δεν ξέρω κατά πόσο συμφωνώ. Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα εάν οι σωματικές ενδείξεις διαμορφώνονται ή προυπάρχουν για όλα. Δεν εννοώ μόνο για την ομοφυλοφιλία αλλά γενικότερα. Ο εγκέφαλος όπως και το σώμα είναι 'ευμετάβλητα' κατά κάποιο τρόπο. Και αυτό είναι ένα τεράστιο debate αυτή τη στιγμή στην ψυχιατρική και την ψυχολογία. Κατά τη δική μου άποψη διαμορφώνονται. Δεν εννοώ μόνο για την ομοφυλοφιλία και πάλι. Και ούτε είμαι σε καμία περίπτωση κατά των ομοφυλόφυλων γιατί εύκολα θα μπορούσε να παρεξηγηθεί το σχόλιό μου.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης το συγκεκριμένο άρθρο έτσι όπως παρουσιάζεται φαίνεται να μην έχει καμία εγγυρότητα - δεν αναφέρει ούτε σε ποιο πανεπιστήμιο ή σε ποιο journal έχει δημοσιευθεί η έρευνα. Όταν ένα θέμα είναι στη δημοσιότητα ό,τι θέλει ο καθένας γράφει θεωρώ. Για μένα πάντως σαν δημοσίευμα δεν έχει καμία βαρύτητα κι ας είναι κι από την Καθημερινή.

μαριάννα είπε...

elena

Σε καταλαβαίνω πολύ καλά Έλενα. Και το βρίσκω σωστό και ενδιαφέρον να διατυπώνεις την άποψή σου και μάλιστα όταν άπτεται του τομέα σου. Η παραπάνω αναφορά μου, η περιπαιχτική, ήταν προς κάποιον ανώνυμο που μου έστελνε πορνολίνκς, ρατσιστικά επιλεγμένα για να εκδηλώσει τις απάνθρωπες θέσεις του που δεν είχε τα μούτρα να τις διατυπώσει με το νικ του.
Όσον αφορά τις επιστημονικές διαφωνίες και αντιπαραθέσεις, συνήθως όλοι διαμορφώνουμε άποψη σύμφωνα με τη λογική μας. Βλέπε σεισμολόγους, ορθοπεδικούς και ορθοπαιδικούς, επιστήμονες που βγάζουν την ακτινοβολία του κινητού λάμπα ή τους κινδυνολόγους κτλ.
Όμως να σε ρωτήσω κάτι για να καταλάβω καλύτερα.
Όταν λες κατά τη δική σου άποψη διαμορφώνονται, στο θέμα των ομοφυλοφίλων τί θα έλεγες; Διαμορφώνεται το ημισφαίριο του εγκεφάλου μεγαλύτερο, επιλέγοντας για σύντροφο άντρα;
Ή όντας διαμορφωμένο επηρεάζει την κλίση και την επιλογή του ατόμου;

μαριάννα είπε...

elena

Στο Ινστιτούτο Εγκεφάλου της Στοκχόλμης έγινε η έρευνα. Και δε νομίζω πως οι λεπτομέρειες για την αξιοπιστία της δε θα υπάρχουν. Απλά αφορούν τον επιστημονικό κόσμο και όχι τους αναγνώστες μιας εφημερίδας. Υποθέτω ότι αν ένας επιστήμονας τις αναζητήσει, θα τις βρει.

Ανώνυμος είπε...

Πάνω σε αυτό ακριβώς το θέμα συζητούσαμε με έναν επόπτη μου ψυχίατρο πέρυσι το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Μου έλεγε για μία καινούρια έρευνα τότε για κάποιο άλλο εύρημα στον εγκέφαλο σχετικό με την ομοφυλοφιλία, και του είχα πει ότι θεωρώ ότι ως εύρημα είναι αδιαμφισβήτητο αλλά όλα πάνω μας δεν ξέρουμε εάν προυπάρχουν ή διαμορφώνονται και μου είπε ότι κι αυτός συμφωνεί απόλυτα.
Σχεδόν καθημερινά δημοσιεύονται έρευνες σχετικά με τη λεγόμενη πλαστικότητα του εγκεφάλου, αλλά ως τώρα τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Γι'αυτό και αμφισβητώ την εγκυρότητα του άρθρου.
Σχετικά με αυτό που με ρώτησες κατά τη δική μου άποψη διαμορφώνεται. όχι όμως μόνο με την επιλογή συντρόφου. Είναι γνωστό ότι οι άντρες και οι γυναίκες χρησιμοποιοούν διαφορετικό ημισφαίριο (αν και αυτό ακόμα είναι αμφιλεγόμενο και υπάρχουν και εξαιρέσεις) όπως και ότι με διαφορετικές ενασχολήσεις μπορεί κάποιος να αλλάξει ημισφαίριο που χρησιμοποιεί και αυτό να διαμορφωθεί ανάλογα.

Ανώνυμος είπε...

Αλλά βασικά και να έχει γενετικό υπόβαθρο η ομοφυλοφυλία και να μην έχει τί διαφορά έχει? προσωπικά θεωρώ ότι είναι επιλογή που έχει να κάνει με τις αναπαραστάσεις και τα βιώματα κάποιου και μάλιστα με πολύ συγκεκριμένα πράγματα όπως η ψυχοθεραπευτική εμπειρία δείχνει (όχι μόνο η δική μου)και όταν λέω ψυχοθεραπευτική δεν εννοώ ότι μελετήθηκε σαν νόσος καθώς η ψυχοθεραπεία δεν απευθύνεται σε άτομα που νοσούν και κακώς συνδέεται με νόσο από αρκετό κόσμο. Και συμφωνώ με την ανάρτησή σου που λες ότι με ό,τι κι αν έχει να κάνει σημασία έχει η κοινωνική διάσταση του θέματος και o ρατσισμός που δέχονται τα ομόφυλα ζευγάρια.

μαριάννα είπε...

Έλενα γράφεις:

Αλλά βασικά και να έχει γενετικό υπόβαθρο η ομοφυλοφυλία και να μην έχει τί διαφορά έχει?
*******************************

Να σου πω τί διαφορά έχει. Για μένα τεράστια. Αν έχει γενετικό υπόβαθρο απαλλάσσει αυτομάτως από ενοχές, αμφότερες τις εμπλεκόμενες ομάδες.

Οι μεν ομό νιώθουν καλύτερα ως αναπόφευκτη κατάσταση και δεν έχουν ενοχές ότι πρόδωσαν προσδοκίες γονέων και κοινωνίας και καταλαβαίνεις πόσο καταλυτικό είναι αυτό για τον ψυχισμό τους.

Οι δε γονείς νιώθουν μια ανακούφιση ότι δεν έφταιξαν σε κάτι διαπαιδαγωγώντας λάθος, και ότι το παιδί τους δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς αφού γεννήθηκε έτσι.

Και μακάρι κατά τη γνώμη μου να ευσταθούν τέτοιες έρευνες, κυρίως αν είναι να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ζήσουν ήρεμοι και όπως δικαιούνται τη ζωή που τους αναλογεί.

Ανώνυμος είπε...

Μα το θέμα είναι να σεβαστούν τις επιλογές των παιδιών τους και όχι να το θεωρούν ως κάτι κακό και να έχουν άρα ενοχές. γιατί να χρειάζεται μια τέτοια απόδειξη για να πειστούν?

μαριάννα είπε...

Υποθέτω ότι η ερώτησή σου Ελενάκι μου είναι ρητορική... :)
Για ρώτα τους γονείς σου ή τον περίγυρο σου...
Εδώ είναι λέμε ταμπού ακόμα και στα μπλογκς. Δεν είδες τί έγινε αυτές τις μέρες; Χάος λέμε...

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρητορική είναι και με αυτό εννοούσα αυτό που είπα πριν, ότι το θέμα είναι η αλλαγή νοοτροπίας και όχι να αποδειχτεί ότι είναι κάτι γενετικό που και πάλι ενοχές θα έφερνε σε άτομα με αυτή τη νοοτροπία.

μαριάννα είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Να αλλάξει η νοοτροπία ναι. Αλλά αυτό θα πάρει καμιά διακοσαριά αιώνες ακόμα και αν.
Είναι πολλά... να μην τα λέμε πάλι. Ειδικά στην Ελλάδα είναι απερίγραπτη η κοινωνία. Μπορεί να στείλει στην αυτοκτονία ανθρώπους ελαφρά τη καρδία. Ελάχιστοι σκέφτονται λίγο πιο μέσα. Ότι κάτω από τις προκλητικές συμπεριφορές των ομό κρύβονται τρομαγμένα πουλιά... πληγωμένα πουλιά και μάλιστα στο φτερό...