Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Σκηνές από βουβή ταινία... απολαύσαμε κυριολεκτικά χθες στον Ιανό. Ένα cd που θα αγαπηθεί πολύ.



Υπογραφές από αγαπημένους! Και πόσο εύκολα ξαναγίνεσαι παιδί όταν ενθουσιάζεσαι και συγκινείσαι από την ποιότητα των δημιουργών, που αντιπλέουν στο σαρωτικό ρεύμα της εποχής και στην «ποιότητα» που ετσιθελικά επιβάλλεται από τα «πρωινάδικα» και όχι μόνο.

Τον Γιώργο Χρονά τον γνωρίζετε όλοι. Εκτός από τον θαυμασμό για την ως τώρα προσφορά του στο χώρο της λογοτεχνίας και την αγάπη μου για την ποίησή του, τί άλλο θα μπορούσα να πω;

Σωτήρης Τριβιζάς! Η έκπληξη της βραδιάς! Για μένα που δεν τον γνώριζα. Η χαρά του αναγνώστη και η παρηγοριά ότι η εικόνα που σχηματίζεις διαβάζοντας την ποίησή του, ανταποκρίνεται απόλυτα, μην πω και πέραν κάθε προσδοκίας. Σεμνός, ευγενής, χαμηλότονος, αντιστάρ και μακριά απ' τα φώτα, γελαστός και προσηνής όμως, με συγκίνησε πραγματικά. Ο ποιητής του οποίου την προσωπικότητα και το ήθος, θα ευχόσουν να έχουν οι ποιητές που αγαπάς.

Ο Δημήτρης Μαραμής! Και ο Κωνσταντίνος Κληρονόμος! Γελάω και μόνο στη σκέψη του τί έχω να ακούσω από τις «κακές γλώσσες», αν πω ότι αισθάνομαι. Δε θα πω λοιπόν. Απλά θα τους ευχαριστήσω για τις στιγμές που έχω ζήσει κοντά τους! Και θα τους ευχηθώ καλή επιτυχία στον υπέροχο δίσκο τους, που πραγματικά αξίζει να υπάρχει σε κάθε ελληνική δισκοθήκη.


Ο Γιώργος Χρονάς και ο Αντώνης Μποσκοΐτης, ο Μπόσκο μας, και πλάτη ο μποέμ και πολύ γοητευτικός Τέλλος Φίλης της Seven Group(Seven Films & Seven Film Gallery).

Στέλιος Γκόλγκαρης, Βασίλης Μαστοράκης κιθάρες μαγικές κι ονειρεμένες.



Δημήτρης Μαραμής και Κωνσταντίνος Κληρονόμος με την Βικτωρία Ταγκούλη, μια ζεστή φωνή και μια γλυκιά παρουσία.

Θέλω να αφιερώσω ένα από τα τραγούδια του δίσκου, το πολυαγαπημένο μας εδώ σ' αυτό το μπλογκ, την Πόλη, στους φίλους που ζουν εκτός Αθηνών και δεν μπόρεσαν να είναι κοντά μας.

12 σχόλια:

BOSKO είπε...

ποιος τις γαμεί τις κακές γλώσσες, ρε Μαριάννα; με το συμπάθειο δηλαδή...γράφε ό,τι σου γουστάρει στο μπλογκόσπιτο σου. Δεν τα' πες όλα, τα λέω εγώ λοιπόν: τη ζεστή αγκαλιά που είχες από τη Μαρίζα Κωχ, τα φιλιά του Βασίλη Γισδάκη και τον εγκάρδιο χαιρετισμό με τον Ηρακλή Βαβάτσικα! Να σκάσουν οι οχτροί μας! Ξέχασα τίποτα;

μαριάννα είπε...

Λες ε; Αυτό να κάνουμε στις κακές γλώσσες; :)))))

Πάντως εμείς περάσαμε καταπληκτικά και πραγματικά κάνατε μια εξαιρετική παρουσίαση εσύ και ο κ.Χρονάς και κάνατε τη βραδιά μας ακόμα καλύτερη.

Θέλω να σου πω κι από 'δω, ότι ενθουσιάστηκα με τη γνωριμία του αγαπημένου Γισδάκη, λάτρεψα τη γυναίκα του, συγκινήθηκα με την Μαρίζα, βρήκα απίστευτο τον Τριβιζά και χάρηκα πολύ που γνώρισα τον Ηρακλή Βαβάτσικα και βεβαίως τον καραγοητευτικό κ.Φίλη!

Αν δεν ήμουνα ορκισμένη εργένισσα και ταμένη στη μονή Γατοπεδίου, θα τον ερωτευόμουνα! Πολύ κύριος ρε παιδί μου. Μου έχουν λείψει οι καλοί τρόποι των μποέμ τυπάδων! Είναι ένα είδος προς εξαφάνισιν και χαίρομαι όταν το συναντώ. ;)

Να 'σαι καλά Αντώνη και πάντα τέτοια να έχουμε! Πολλά φιλιά!

Μηθυμναίος είπε...

Ρε γαμώτο, τι έχασα!!!
Αυτοί οι ποδοσαφαιρόφιλοι φταίνε που δεν απόλαυσα μαζί σας κι εγώ τα όμορφα της βραδιάς σας! Και τα 'χασα για ένα μετριότατο ματς και με την ήττα στα μούτρα μας.
Τι κρίμα Μαριάννα...
Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο!

Seven Films είπε...

Μαριάννα
είστε μιά Κυρία!

De Facto είπε...

Ηταν πραγματική μαγεία!

μαριάννα είπε...

μηθυμναίος

Κάπου πρέπει να πήγαινες γυρεύοντας μηθυμνάκι. :) Δεν μπορεί να μην το ήθελες κι εσύ. Τραβάτε με κι ας κλαίω, είσαστε οι άντρες με το ποδόσφαιρο.

Και καλά εσείς. Μα οι γυναίκες μπλογκερούδες, πού στο καλό ήταν;
Μόνο η Μάγια διάβασα ότι ήρθε και λυπήθηκα πολύ που δεν το ήξερα να τη γνωρίσω.

Κι επίσης ενώ μου είπε ο Αντώνης ότι ήταν εκεί και ο Κούνδουρος, και δυστυχώς δεν τον είδα να του σφίξω το χέρι και να του πω πόσο τον αγαπώ για... πολλά. Όχι μόνο καλλιτεχνικά.

Τέλος πάντων, η επόμενη συνάντηση θα είναι στην Παιανία, το άλλο Σάββατο στην παρουσίαση της ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ του Γιώργου Χρονά(1973-2008), όπου ποιήματά του θα διαβάσει ο ίδιος.

Θα κάνω ανάρτηση φυσικά έγκαιρα.;)

μαριάννα είπε...

Seven Films

Η χαρά όλη δική μου κ. Φίλη! Ειλικρινά. Στο επανιδείν κι εύχομαι να είστε πάντα καλά να απολαμβάνουμε τις ποιοτικές και τόσο ξεχωριστές επιλογές σας! Παρουσίες σαν τη δική σας στο χώρο της Τέχνης, είναι περγαμηνές για την ελληνική πολιτιστική ζωή.

μαριάννα είπε...

De Facto

Καλά δεν παίζει να έρθω Θεσσαλονίκη και να μην έρθω να πιω καφέ και ποτό στο De Facto, τώρα που σας έμαθα! Να 'σαι καλά! Πάντα τέτοια να 'χουμε!

koulpa είπε...

χαχα δε χαραμίζω ούτε ανάσα στην παρακολούθηση ομαδικών παιχνιδιών.. αν έπαιζα εγώ μπορεί.. αλλά δυστυχώς είναι και ο ριμαδοβιοπορισμός..:):)
καλά περάσετε βλέπω.. και κάπου αλλού το είδα.. ελπίζω την προσεχή φορά να είμαι πιό τυχερός..:):)
καλησπέρες και φιλιά:):)

μαριάννα είπε...

koulpa

Ναι βρε αγόρι μου. Το ξέρω ότι θα ήσουν κοντά μας αν μπορούσες. Κι ο πρεσβύωψ και το αγριολούλουδο και κάποιοι που είναι μακριά.

Γι αυτό σας αφιέρωσα την «Πόλη» ;)

Δεν πειράζει. Την επόμενη φορά.

Πολλά φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

γεια σου Γητεύτρια!!

μόλις είδα αυτή την ανάρτηση και ζηλεύω απίστευτα :p
Ελπίζω κι εγώ κάποια στιγμή να δω τον Κληρονόμο από κοντά!
Μια χαρά τα περνάτε στην Αθήνα... ;)

τα φιλιά μου!
elena

μαριάννα είπε...

elena

Γεια σου Ελενάκι μου!
Μακάρι να ήσουν κοντά μας! Ελπίζω και σου εύχομαι να τους δεις από κοντά! Είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ! Τί να λέμε τώρα... αφού τους ξέρεις. :)

Καλό μήνα κορίτσι μου! Να είσαι καλά πάντα!