Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Λες;

73 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Άντε να μας ζήσει και σιδεροκέφαλος!
Μακάρι να μην αποδειχτεί όνειρο απατηλό και φρούδες ελπίδες...

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια είσαι τόσο αφελής;

μαριάννα είπε...

Όχι πια. Αλλά δεν θέλω να είμαι τοξική ΚΑΙ εδώ.

μαριάννα είπε...

Έχασα μαζί με την αφέλεια και τα όνειρα. Κι έχω ανάγκη ΕΣΤΩ να ονειρευτώ.

Ανώνυμος είπε...

Μικρή σημασία παίζουν τα πρόσωπα-αφέλεια,τουλάχιστον, να στηρίζεις τις ελπίδες σου στην εναλλαγή τους όταν η πολιτική είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει η ίδια.
Το σύστημα απλώς ανανεώνει μέσω των προσώπων το προφίλ του, αφήνοντας ανέγγιχτες τις ιδεολογικές και πολιτικές στοχεύσεις του,που οι νέοι αχυράνθρωποι θα υπηρετήσουν αποτελεσματικότερα.
Κι αν κανείς πάει να κάνει του κεφαλιού του,απλώς,θα φάει το κεφάλι του.
Συμφέρον του λαού δεν είναι να τρέφει αυταπάτες και ψευδαισθήσεις μα να συνειδητοποιήσει το αδιέξοδο του συστήματος(βλ. και οικονομική κρίση) και να ψάξει,έστω στα τυφλά νέους δρόμους πραγματικής κοινωνικής αλλαγής(και δεν εννοώ την παπανδρεϊκή,βεβαίως)

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα από την πρώτη τηλεμαχία των δυο υποψηφιων προεδρων έτσι για προγείωση:

"Ο Ομπάμα τόνισε ότι είναι αναγκαίο να σταλούν ενισχύσεις στο Αφγανιστάν. «Είναι στρατηγικό λάθος να έχουμε τέσσερις φορές περισσότερους στρατιώτες στο Ιράκ από ότι στο Αφγανιστάν», είπε ο Ομπάμα, που πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στο Πακιστάν.

Ο Μακέιν κατηγόρησε εμμέσως τον αντίπαλο του για αφέλεια, λέγοντας ότι δεν θα έπερεπε ένας υποψήφιος πρόεδρος να κάνει δημόσιες δηλώσεις του για ενδεχόμενες επιθέσεις μέσα στο έδαφος του Πακιστάν κατά των Ταλιμπάν. «Θα πρέπει να συνεργασθούμε με τη κυβέρνηση του Πακιστάν», είπε ο Μακέιν που εξέφρασε την πεποίθηση του ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα λύσουν το πρόβλημα."

"Ο Ομπάμα επέκρινε την πολιτική των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια που δεν απέδωσε καρπούς όπως είπε. Συμφώνησε με τον Μακέιν ότι πρέπει να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης. Τόνισε -διαφοροποιούμενος από τον αντίπαλο του -ότι είναι αναγκαίο οι ΗΠΑ να "εμπλακούν σε σκληρή διπλωματία με το Ιράν".

Το ότι είναι έγχρωμος ο Ομπάμα δε σημαίνει ότι δε θα εξακολουθήσουν να είναι γκρίζες οι κινήσεις-αποφάσεις των ΗΠΑ σε διεθνές επίπεδο.

μαριάννα είπε...

Ως κλασική ειδησεόπληκτη τα γνωρίζω όλα απ' έξω κι ανακατωτά όσα γράφεις. Συμφωνώ, και προσθέτω ότι γνωρίζω και ποιές πολυεθνικές χρηματοδότησαν την προεκλογική καμπάνια του Ομπάμα.
Και δεν είμαι πια αφελής να ελπίζω σε θαύματα.
Και μόνο όμως ότι απαλλαχτήκαμε από την αντιπαθέστερη φυσιογνωμία σε ρόλο πλανητάρχη, όλων των εποχών, αλλά και στο ότι ο Ομπάμα έχει μια μόρφωση και μια στάση ζωής τέτοια και αν θες κι ένα ζεστό χαμόγελο, είναι μια αχτίδα φωτός.
Γιατί εσύ πίστεψες ποτέ ότι θα άλλαζε ποτέ κάτι ουσιαστικά στην εξωτερική πολιτική της Αμερικής;
Απλά... κάποιες βελτιώσεις και πιο φιλελληνικές θέσεις ελπίζω.
Σου είπα. Δεν είμαι πια τόσο χάπατο, όσο κάποτε.

Ανώνυμος είπε...

"Η στροφή από τον «κακό» πόλεμο του Ιράκ στον «καλό» πόλεμο του Αφγανιστάν ακούγεται ευχάριστα στα αυτιά πολλών Ευρωπαίων (όπως και των ηγετών της Τεχεράνης!), αλλά δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται σε πρώτη ματιά. Πρώτα απ’ όλα, γιατί σηματοδοτεί την αθόρυβη οικειοποίηση του «παγκοσμίου πολέμου κατά της τρομοκρατίας», τον οποίο θα του κληροδοτήσει ο Τζορτζ Μπους, εάν βεβαίως η Αμερική εκλέξει για πρώτη φορά μαύρο πρόεδρο στις 4 Νοεμβρίου"

Τάδε έφη Πέτρος Παπακωνσταντίνου.
Και είναι στ' αλήθεια αστείο να σε πείθει ένα υποκριτικό χαμόγελο του νέου προέδρου όταν έχεις από τον ίδιο δηλώσεις αντικατάστασης του "κακού πολέμου στο Ιράκ" με έναν "καλό πόλεμο στο Αφγανιστάν".

Δες κι εδώ τι λέει για Ισραήλ-Παλαιστίνη ο κ. Παπακωνσταντίνου:

"Παρά τον σκληρό, συχνά βρώμικο πόλεμο που δέχθηκε στη διάρκεια των προκριματικών εκλογών από το ισραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ, ο Ομπάμα έσπευσε μόλις μία ημέρα μετά την κατάκτηση του χρίσματος των Δημοκρατικών να ξεπεράσει τον Μακέιν, τον Μπους, ακόμη και τον... Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Ολμερτ: Δήλωσε ότι η Ιερουσαλήμ πρέπει να μείνει «αδιαίρετη πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ», δηλαδή να συνεχιστεί στον αιώνα τον άπαντα η κατοχή της παλαιστινιακής, ανατολικής Ιερουσαλήμ!"

Αν εσένα σου αρκεί ένα ζεστό χαμόγελο κι η αντικατάσταση του χαζού προέδρου μ' έναν πιο έξυπνο,εμένα δε μου αρκεί.

μαριάννα είπε...

Αν εσένα σου αρκεί ένα ζεστό χαμόγελο κι η αντικατάσταση του χαζού προέδρου μ' έναν πιο έξυπνο,εμένα δε μου αρκεί.
*******************************

Και τί προτείνεις;

Άρνηση χωρίς θέση = σαπουνόφουσκα!

Κόκκινα κλαριά, αντάρτες στα βουνά. :Ρ

Μήπως να μεγαλώσεις πια και να προσγειωθείς; Δεν επιλέγεις. Στο φοράνε. Και φυσικά το κουστουμάκι είναι στα μέτρα του πεθαμένου. Πορέψου λοιπόν όπως βρίσκεις, αλλιώς αν έχεις τη λύση που θα σώσει τον πλανήτη πες την και σε μας μήπως κι έρθουμε μαζί σας. :)

Ανώνυμος είπε...

Ίσως έχω άρνηση χωρίς θέση-μα το προτιμώ απ' το να λέω "ναι" και να παραμυθιάζομαι πως όλα μπορεί να πάνε καλύτερα από ένα χαμόγελο και ένα πιο υψηλό δείκτη νοημοσύνης του νέου προέδρου.

Τουλάχιστον μη δουλεύεις τον κόσμο και μην αυτοδουλεύεσαι.

φιλάκια.

μαριάννα είπε...

Άρνηση χωρίς θέση, ευνοεί τον χειρότερο. Κάτι τέτοια με τρελαίνουν.

Ευτυχώς που δεν σκέφτονται όλοι όπως εσύ, αλλιώς τώρα θα κυνηγούσες άγρια ζώα με το ελικόπτερο και θα άκουγες πόσο φλογερή είναι η Κάρλα από τον Σαρκοζί. :ΡΡΡ

Αχαχαχαχαχαχαχαχα! Φιλάκια επίσης!

Ανώνυμος είπε...

Σαν κι εσένα σκέφτονται και τα αμερικανάκια(χαμόγελα-αστραφτερά δοντάκια-ξυπνάδες) και ψηφίζουν ό,τι ψηφίζουν κάθε φορά,αγαπητή μου μπλογκαρχέσσα.

Κοίτα
η παραμύθα είναι καλό να υπάρχει στον έρωτα μα αν τη βάλεις και στην πολιτική, τη γάμησες! :)

μαριάννα είπε...

Τα εκατομμύρια των μαύρων που κλάψανε σήμερα, τα εκατομμύρια αυτών που απειλούνται από τη σπάθα του θανάτου είτε από πείνα, είτε από την μανία των υπερκερδών των απανταχού αλητηρίων, σίγουρα έχουν άλλη άποψη.

Το να πουλάς μαγκιά και τάχα μου αριστεριλίκια από την ασφαλή καρεκλίτσα σου, στηρίζοντας επί της ουσίας ΜακΚέιν, αφού δεν έχεις αντιπρόταση, είναι αν μη τι άλλο αφελές για να μην πω ότι δεν είναι ηθικό.

Μη βιάζεσαι. Άσε να δεις και μετά να κρίνεις. Κι εγώ ερωτηματικό έβαλα στο «Λες;», αλλά δίνω και μερικές χαραμάδες στην ελπίδα.

Κι εν τέλει επιλέγω ανάμεσα στα δυο το καλύτερο. Κάτι που εσύ, παραδοσιακά αποφεύγεις. Οι λάθος πολιτικές επιλογές σου ακόμα δε σε δίδαξαν; Καλά το φαντάστηκα... Ευτυχώς... που δεν επηρεάζεις... ψηφοφόρους!

Άντε συλληπητήρια θερμά για τη Σάρα και τον ΜακΚέιν και καλά κρασά! :Ρ

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Λες;

Μπααααααα...
μια απ' τα ίδια θα είναι, όσο οι αποτυχημένοι - οικονομικά και κοινωνικά -αμερικάνοι θα το παίζουν παγκόσμιοι νταβατζήδες. Αλλα αφού τα έχουν κάνει σκατά μέσα στις ΗΠΑ, τι να περιμένει η παγκόσμια κοινότητα από δαύτους;

Ομπαμπα μπα μπα μπα μπαμα μα,
κι αυτός θα κάνει ίδια πράγματα.

Μαριάννα, γράφτο: παρέα θα τον βρίζουμε και θα τον μουτζώνουμε. Τρίο, με τον Μανιφέστο.

(μ' αρέσει όμως που είσαι αισιόδοξη και δεν είσαι μίζερη και παλιογκρινιάρα...)

μαριάννα είπε...

K.σ-Μ

Θα σου απαντήσω αργότερα γιατί έβαλες «καλό θεματάκι» όπως πάντα.

Πάω για ψήφο κλαδική! ;)

A! είπε...

Γλυκειά Γητεύτρια,
χτίζεις και συ παλάτια στην άμμο!
Όμορφα και ακριβά τα όνειρα! Κοστίζουν τελικά!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Καλό βόλι!

(ζουν ακόμα οι κλαδικές;)

μαριάννα είπε...

ζουζουνάκι

Dust in the wind ζουζουνάκι τα δικά μου τα όνειρα. ;)
Παρ' όλα αυτά προσπαθώ να βλέπω και να παίρνω τα θετικά απ' όπου...
Και κυρίως ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΩ, από τοξικότητα πριν διαπιστώσω ιδίοις όμμασι.
Δεν πρόλαβε να βγει ο άνθρωπος, πέσαμε πάνω του να τον απορρίψουμε, όντας κατακαμένοι από τους άλλους.
Δεν είπα ότι θ' αλλάξει τον κόσμο. Ίσως όμως να είναι πιο ευαίσθητος... καμιά φορά το θαύμα γίνεται εκεί που δεν το περιμένεις. ;)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Το μόνο θέμα που έβαλα, Μαριάννα, είναι πως δημοκρατικοί ή ρεπουμπλικάνοι, λευκοί ή μαύροι αμερικανοί πρόεδροι, δεν θα κάνουν να αλλάξει τίποτα για σένα - και, το χειρότερο, για όλο τον υπόλοιπο κόσμο.. Προς το καλύτερο, εννοώ.

Σε ό,τι με αφορά, κανένα ενδιαφέρον περί του αποτελέσματος δεν είχα. Δεν με ενδιαφέρουν τα χαρακτηριστικά του γάιδαρου που θα με κλωτσήσει. Πιο πολύ με νοιάζει ποιος πρόεδρος θα βγει στις εκλογές που πας σήμερα...
---

Ζουζουνάκι, ελπίζω να μην κάνεις όνειρα με την εκλογή του αμερικανού προέδρου.

Κρίμα για τα όνειρα θα 'ναι!

μαριάννα είπε...

K.σ-Μ

μ' αρέσει όμως που είσαι αισιόδοξη και δεν είσαι μίζερη και παλιογκρινιάρα..
***************************

Αυτό εννοούσα ως θεματάκι. Ότι δηλαδή δεν αντέχω άλλο τη μιζέρια και τη γκρίνια, αλλά κυρίως την ξερολιά του μάντη-ξερόλα Έλληνα αντάρτη. Ο οποίος με την ατάκα «όλοι είναι ίδιοι» αδιαφορεί και ξαναψηφίζει το χείριστο ή το αφήνει στην τύχη των άλλων ευνοώντας το με την αδιαφορία.

Κατά τα λοιπά δεν διαφωνώ επί της ουσίας. Ναι, όλοι ξέρουμε τί σημαίνει Αμερική, αμερικανοτραφής και ότι τα δικά μας συμφέροντα και ζητούμενα είναι άλλα από αυτά των Αμερικανών.

Όμως δείτε το ρεαλιστικά. Υπήρχε άλλη επιλογή; Θα είναι καλύτερος από τον προηγούμενο σαν άνθρωπος; Έχει δηλωμένα πιο φιλελληνικές θέσεις;

Αυτά και μόνο αρκούν, ίσως όχι για να πανηγυρίσεις αφού δεν περιμένεις θαύματα, αλλά να το χαρείς και να ελπίσεις...

Κάτι ανάλογο κάνουν και σε τοπικό επίπεδο μερικοί μερικοί, αριστεριζοαποκλίνοντες και καλά, και μας φορτώνουν αυτά που δεν αντέχουμε και βογγά η χώρα από τη λαμογιά και τα σκάνδαλα.

Και καλά εδώ, έχουν ως επιλογή και την ψήφο στην αριστερά. Εκεί τί είχαν;

Ή Ομπάμα ή ΜακΚέιν.

Ε, χάρηκα για τον πρώτο. Τόσο απλό.

Ανώνυμος είπε...

Όπως κατάλαβες με την αφέλεια που κουβαλάς είσαι τραγική μειοψηφία μέσα στο ίδιο σου το μπλογκ.

Φιλάκια δις.

Ανώνυμος είπε...

Εκεί εσύ,σώνει και καλά να το χαρείς και να ελπίσεις.

Αν θες να το χαρείς πάρε έναν μαύρο στο κρεβάτι σου.Δεν είναι ανάγκη να τον χαρείς μονάχα ως αμερικανό πρόεδρο :)

Με την καλή την έννοια πάντα

marayia είπε...

Παρ ολο που χαιρομαι για τη νικη του Ομπαμα ( σε συγκρηση με τον μακειν) δεν μπορω να πω οτι δεν ειαι και προβληματισμενη . Γητευτρια μου εδω θα συμφωνησω με τον αφνωστο σχολιαστη σου πως το ότι είναι έγχρωμος ο Ομπάμα δε σημαίνει ότι δε θα εξακολουθήσουν να είναι γκρίζες οι κινήσεις-αποφάσεις των ΗΠΑ σε διεθνές επίπεδο! Κι αυτεσ οι δηλωσεις του περι Ισραηλ εμενα μου μυριζουν πολεμο εκει γυρω! παλι! Δυστυχως...
φιλια και καλησπερες καλη μου

marayia είπε...

Ευχομαι να βρει τη δυναμη να παλεψει με τα δυσκολα θεματα που εχει μπροστα του, οσο πιο δικαια και τιμια και ειρηνικα μπορει .. και να μη διαψευσει τις ελπιδες οσων εμπιστευτηκαν την τυχη της χωρας τους σε αυτον...

μαριάννα είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Όπως κατάλαβες με την αφέλεια που κουβαλάς είσαι τραγική μειοψηφία μέσα στο ίδιο σου το μπλογκ.

Φιλάκια δις.

*****************************

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

Καλησπέρα βρε!

μαριάννα είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Εκεί εσύ,σώνει και καλά να το χαρείς και να ελπίσεις.

Αν θες να το χαρείς πάρε έναν μαύρο στο κρεβάτι σου.Δεν είναι ανάγκη να τον χαρείς μονάχα ως αμερικανό πρόεδρο :)

Με την καλή την έννοια πάντα

**********************************

Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

Όσες μετάνοιες και να κάνεις μαύρε μ' κι όσες μάσκες καλοσύνης και ποιότητας και να σου φορέσουν με το πιστόλι στον κρόταφο βεβαίως, ίδιος κι απαράλλαχτος θα μείνεις.

Χυδαίος, κακός, ανταγωνιστικός, κακοαγαπημένος!

Με την απόλυτα καλή έννοια πάντα! :)

μαριάννα είπε...

χειμωνιάτικη λιακάδα

Ο χρόνος θα δείξει κορίτσι μου. Για να δούμε...
Εμείς πάντως αν δεν δουλέψουμε σκληρά δε θα φάμε.

Την καλησπέρα μου!

Ανώνυμος είπε...

Άντε πάλι.Μα καλά τι κόλλημα τραβάς και μπερδεύεις τον κάθε ανώνυμο με τον ακατονόμαστο;

μαριάννα είπε...

Δεν έχω κόλλημα. Απλά σε ξέρω! :Ρ

Ανώνυμος είπε...

Αν ήξερες με τι ομορφόπαιδο μιλάς δεν θα κουβεντιάζαμε τώρα για τον Ομπάμα μα για το σούτρα κάμα :)

Antoine είπε...

Για τον Ομπάμα λες;

Υ.Γ. Θα μας έρθεις τελικά την Παρασκευή;

μαριάννα είπε...

Αν ήξερες με τι ομορφόπαιδο μιλάς δεν θα κουβεντιάζαμε τώρα για τον Ομπάμα μα για το σούτρα κάμα :)
*************************

Τί με λες τώρα ρε Μαρίνα!
Μια για τούτα, μια για 'κείνα;

Τα ομορφόπαιδα με ξενερώνουνε. Μου κάνουνε λίγο φούστα μπλούζα. :Ρ

μαριάννα είπε...

Antoine

Ματάκια μου δουλεύω εκείνη την ώρα. Θα μείνετε ΣΚ;

Antoine είπε...

Χμ... λογικά αυτό θα διαρκέσει κανά 2ωρο. Αν έχεις διάθεση και χρόνο τελικά, "πετάξου" να σου πούμε ένα "γεια"! Δυστυχώς το ταξίδι θα είναι αστραπή λόγω καθυστερημένης ειδοποίησης και πολλών υποχρεώσεων...

Φιλάκια πολλά απ' όλους!

xrysoula_ v είπε...

Είπα να κρατηθώ, να μη μιλήσω, αλλλά...

"Πρέπει να είμαστε οι αλλαγες που θέλουμε να δούμε στον κόσμο", είπε ο Μαχάτμα Γκάντι

αλλιώς, ποιος Ομπάμα, ποιος μαϊστρος, ποιος βαρδάρης θα μας σώσει;

Συγνώμη, Μαριάνα, που δημιουργώ τυχόν παρεμβολές, όμως διαφορετικά θα 'σκαγα αν σιωπούσα-

μαριάννα είπε...

Antoine

Πολύ δύσκολο για κείνη την ώρα Αντώνη μου. Σας εύχομαι όμως πάντα να έχετε την αναγνώριση που αξίζετε!

Πολλά φιλιά σε όλους σας και συγχαρητήρια και πάλι!

μαριάννα είπε...

xrysoula_ v

Πάντα ευπρόσδεκτη Χρυσούλα μου να μας λες τις όμορφες σκέψεις σου.

Καλησπέρα!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Aνώνυμε/η Ανωνυμίδη/ου,

Όποιος/α κι αν είσαι, εύχομαι η “μειοψηφία” να είσαι εσύ. Εννοώ οι αντιλήψεις σου ότι στα μπλογκς δίνονται αγώνες για να δούμε ποιος θα επικρατήσει. Αν και δεν το βλέπω γιατί οι περισσότεροι μπλόγκερς, το βλέπουν "γηπεδούχοι" και ανέχονται μόνον τα γλειψίματα και τους χειροκροτητές.

Υποθέτω πως αντιλαμβάνεσαι ότι σ' αυτό εδώ το μπλογκ, τουλάχιστον, η "γηπεδούχος" δεν γράφει την άποψή της για να γίνει αρεστή και να αποκτήσει αυλή. Αυτό είναι έγνοια όσων θέλουν να επιβεβαιώνονται μέσα από το ίντερνετ, μιας και δεν πρέπει να έχουν καταφέρει να το κάνουν στην έξω ζωή. Κατανοητό και ανθρώπινο - από κάπου θέλουν να πιαστούν κι αυτοί,κι ας είναι από το ίντερνετ.

Το αν οι απόψεις της Μαριάννας "είναι μειοψηφία" πράγμα που δεν μπορείς να ισχυριστείς, γιατί οι μετρήσεις σου είναι μετρήσεις της πλάκας, είναι μάλλον προς τιμήν της.

Δεν θα ήταν πολύ εύκολο να συνταχθεί με την "πλειοψηφία";

Δεν φαίνεται να την ενδιαφέρει, όμως. Συντάξου εσύ που δείχνεις να σ' ενδιαφέρει τόσο πολύ.

μελονικος είπε...

Το σύννεφο στην εικόνα σου από τη ψυχή μου το φωτογράφισες??
Άστα έπεσα να κολυμπήσω στα μπουγάζια,
αλλά πολλά ρέματα μάτια μου.
Αν σωθώ θα σου τα πω από κοντά.
( όσα λέγονται)
ευχήσου μου.
Το χρειάζομαι
Σε φιλώ.
Kahraman mpei

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Καλησπέρα! Βλέπω εδώ άναψαν τα αίματα! Εγώ είμαι μαζί σου! Αν θες, μπορείς να διαβάσεις και τη δική μου γνώμη στο blog μου.

BOSKO είπε...

διαβάζω τα σχόλια κι είναι έξι και μισή το πρωί! Κοίτα τι έχασα, ο άνθρωπος!

μαριάννα είπε...

K.σ-Μ

Μην παλεύεις να μιλήσεις λογικά στον ανώνυμο. Αυτός χρόνια τώρα ένα και μόνο σκοπό ζωής έχει. Να μου τη βγαίνει. Κι όσο πέφτει στο κενό και διαπιστώνει πως τον έχω συνδέσει με τα περίχωρα του Καΐρου, τόσο τρελαίνεται. :))))))))

Καλημέρα!

μαριάννα είπε...

νίκος

Το σύννεφο αυτό είναι από τα πολύ αγαπημένα μου. Πέρυσι τον Αύγουστο στη Βάρκιζα...

Εύχομαι κάθε καλό για όλους! Νομίζω πως ξέρεις να προσέχεις αυτούς που αγαπάς! Αυτό μόνο.

Καλημέρες! Έχεις τη θετική μου σκέψη...

μαριάννα είπε...

Μιχάλης Τσαντίλας

Θα έρθω να δω Μιχάλη μου. Αν και εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχουν δυο απόψεις όπως απερίσκεπτα το έθεσε ο ανώνυμος.
Υπάρχουν απλά αυτοί που προδικάζουν και αυτοί που περιμένουν να διαπιστώσουν.
Ανατριχιάζω στην ιδέα του να ήταν ο ανώνυμος κάπου ένορκος. Μπρρρρρρ... :)

Καλημέρα!

μαριάννα είπε...

BOSKO

Πρωινός κι εσύ Μποσκάκι; Νόμιζα πως μόνο εγώ το παίζω βιγλάτορας στη βίγλα του Φαλήρου! ;)

Καλημέρα!

xrysoula_ v είπε...

Ειλικρινά, σε χαίρομαι, κ-σ-μ

το σχόλιο που ανάρτησες ως απάντηση στον/ην Ανώνυμο Ανωνυμίδη/ου, με κάλυψε και μας αποκάλυψε.

Προσωπικά, αν σκεφτόμουν κάνα γλείψιμο, θα έψαχνα γλειφιτζούρι (κόκκινο καραμελέ παιδικό, ε;).

Αν ήθελα γηπεδούχο, θα έσκυβα μέχρι που το κεφάλι να ακουμπήσει τα δάχτυλα των ποδιών μου (κάπως έτσι δεν το διατυπώνει ο Καρυωτάκης;)

Μαριάνα, πάμε μαζί να περιποιηθούμε τις όποιες αφέλειές μας; Κανόνισε εσύ τόπο και χρόνο, σ' εμπιστευόμαστε!!!!

A! είπε...

Χρυσή η σκόνη σου! θαύμα ήταν!
ευχαριστώ!
Κ.σ-μ
πετάω χαμηλά, ευτυχώς!

Ανώνυμος είπε...

ξι-μι,
σου αρέσει να διαστρέφεις το περιεχόμενο των λόγων μου.

Οι μειοψηφίες δεν αποκτούν αυτομάτως δημοκρατικό προφίλ ως τέτοιες-μειοψηφίες είναι και όσοι βιάζουν,φτάνουν σε ακραίες ρατσιστικές ενέργειες κτλ.Και δε νομίζω πως είναι προς τιμήν τους επειδή δε συντάσσονται με την πλειοψηφία.

Μην την υπερασπίζεσαι λοιπόν ως μειοψηφία,αφού τουλάχιστον εδώ η καλή σου φίλη ταυτίζεται μάλλον με την παγκόσμια κοινή γνώμη και δη την αμερικανική.
Όσο κι αν θες να φανείς ορθολογίστρια,οι συλλογισμοί σου μπάζουν από παντού.

μαριάννα είπε...

Ταυτίζομαι με την αμερικανική κοινή γνώμη όταν λέω να περιμένουμε να τον δούμε για να τον κρίνουμε;

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ;

Καταδικάζεις έναν άνθρωπο ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ αναλάβει τα καθήκοντά του, επειδή είναι Αμερικανός; Είναι τρελό και άδικο, ισοπεδωτικό και ανώριμο. Και τολμάς και μιλάς κι από πάνω;

Αλλά μια ζωή έτσι δεν ήσουνα; Έτσι δεν μας έπρηξες και τότε στους Εκφραστές, με τον Παπανδρέου και τον Πεπελάση και τα χαζά που του χρέωνες;

Ληγμένα παίρνεις και τρως τέτοια κολλήματα; Ξεκόλλα...

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Ανωνυμίδη/ου,
το σχόλιο μου αφορούσε σ' αυτό έγραψες και είναι αποκαλυπτικό και των προθέσεων του σχολιασμού σου, αλλά και των αντιλήψεων που έχεις για τα μπλογκς:

Όπως κατάλαβες με την αφέλεια που κουβαλάς είσαι τραγική μειοψηφία μέσα στο ίδιο σου το μπλογκ.

Δεν διαστρέφω τίποτα.

Παρηγορήσου όμως, δεν είσαι ο/η μοναδικός/ή που σκέπτεσαι έτσι.

Τώρα πήγαινε να ενσωματωθείς με το ...πλειοψηφικό ρεύμα κανενός άλλου μπλογκ, και μετά τρέξε να πανηγυρίσεις για τη νίκη σου μαζί με τα άλλα παιδάκια.

Ώσπου να μεγαλώσετε, μπορεί να έχετε μάθει να εκτιμάτε τις μειοψηφίες.

xrysoula_ v,
για τις αφέλειες είμαι μέσα. Έχουν μακρύνει πολύ και οι δικές μου και καλύπτουν όλο το ευρύ μου μέτωπο.

BOSKO είπε...

Πρόσεχε τον Πεπελάση
μην τυχόν και σ' απελάσει
κύων είναι σαν τη Λάσσι
και τ' αρχίδια θα μας κλάσει!

Αφιερωμένο!

Ε, μα...

xrysoula_ v είπε...

"Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Μπαράκ Ομπάμα από εδώ και εμπρός -αλλά ήδη κατάφερε κάτι μεγάλο, Κατάφερε να ξεσηκώσει τους πολίτες των ΗΠΑ, να τους κατεβάσει στους δρόμους, να τους οδηγήσει στις κάλπες σε πρωτοφανή ποσοστά -να ξαναζωντανέψει την πολιτική. Κατάφερε να τους ξυπνήσει από τον εφιάλτη της προεδρίας Μπους -όπου η απελπισία τους είχε οδηγήσεει στην αδιαφορία.
Και φυσικά, κατάφερε να σπάσει το ταμπού του χρώματος -κάτι για το οποίο ήδη ΄ρχει περάσει στην ιστορία.

Αντε και στα δικά μας. Κάποιος να μας ξυπνήσει!"

Σχόλιο του Νίκου Δήμου, από το προσωπικό του blog. 5/11/'08.

To βρήκα καίριο, ευθύβολο και το παραθέτω εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Ξιμί,γητεύτρια και μπόσκο
κουτόχορτο εγώ δεν βόσκω.
Για να σας κάνω όμως τη χάρη
πάρτε το ένα μου ...άρι.

Προφανώς αυτό γητ. δε θα θες να το δημοσιεύσεις-μόνο τα υβρεολόγια του μπόσκο για σένα είναι δημοσιεύσιμα.
Βρε ουστ!

Ανώνυμος είπε...

...Και φυσικά εννοούσα "χορτάρι".
Αναρωτιέμαι πού πήγε το κουτο-χόρταρό σας το μυαλό. :)

Αναρωτιέμαι τώρα που δεν πρόκειται να σας ξαναγράψω,ποτέ μα ποτέ πια,πώς θα διασκεδάζετε την πλήξη σας...Εμείς οι βάρβαροι ήμασταν μια κάποια λύσις :)
Γειαχαραντάν μπέιμπις.Και μη μου στενοχωριέστε.Μπορείτε να πλήττετε από δω και πέρα ανενόχλητοι.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Ανωνυμίδου/η,
το μαντζαφλάρι που μας χαρίζεις είναι αυτόματο ηλεκτρονικό;

...ή μας δίνεις το παροπλισμένο σου, της παλαιάς τεχνολογίας;

μαριάννα είπε...

Χρυσούλα και K.σ-Μ

Για το κομμωτήριο είμαι μέσα όπως και δήποτε. Την θέλω μια αλλαγή και με σας παρέα, ακόμα καλύτερα. ;)

μαριάννα είπε...

Προφανώς αυτό γητ. δε θα θες να το δημοσιεύσεις-μόνο τα υβρεολόγια του μπόσκο για σένα είναι δημοσιεύσιμα.
Βρε ουστ!
*************************

Ανώνυμε, ο Μπόσκο μιλάει επώνυμα γιατί έχει τα... κότσια να το κάνει και παίρνει την ευθύνη των λόγων του. Γι αυτό και τον δημοσιεύω, ότι κι αν λέει. Αυτό το κάνω σε όλους όσους κυκλοφορούν με «πρόσωπο» ή με το επίσημο νικ τους.

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα δεοντολογίας για τα τρολλ του δικτύου που έχουν το θράσος

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΙΣΧΡΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ,

ΝΑ ΞΑΝΑΣΗΚΏΝΟΥΝ ΚΕΦΆΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

Όπου νά 'ναι θα κάνουν και κίνημα τα τρολλς και θα ζητάνε και τα ρέστα.

Ουστ επίσης! Αντιχαιρετώ! :)

μαριάννα είπε...

Αναρωτιέμαι τώρα που δεν πρόκειται να σας ξαναγράψω,ποτέ μα ποτέ πια,πώς θα διασκεδάζετε την πλήξη σας...Εμείς οι βάρβαροι ήμασταν μια κάποια λύσις :)
Γειαχαραντάν μπέιμπις.Και μη μου στενοχωριέστε.Μπορείτε να πλήττετε από δω και πέρα ανενόχλητοι.
*******************************


Α χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

Για χιλιοστή φορά το δηλώνεις, αλλά όλο στα πόδια μας είσαι.
Ήτανε να μην πέσουμε στον έρωτά σου! :Ρ

μαριάννα είπε...

Μια καλή τοποθέτηση και συζήτηση
και εδώ

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Mαριάννα,

αντιγράφω τo συγχαρητήριο τηλεγράφημα που έστειλε ο Παντελής Οικονόμου στον Μπάρακ Ομπάμα. Έτσι θα έχει να προσθέσει άλλον έναν ακόμα "αφελή" στην ..."μειοψηφία" σου, ο/η Ανωνυμίδης/ου.

Το κείμενο του τηλεγραφήματος:

"Θα ήθελα να σε συγχαρώ θερμά για την μεγάλη σου νίκη. Το μέγεθός της υπογραμμίζει ακριβώς την έκταση των προσδοκιών οι οποίες έχουν επενδυθεί σε αυτήν από τον αμερικανικό λαό. Την ελπίδα του να απαλλαγεί από τις κοινωνικές ανισότητες, την ανασφάλεια για το μέλλον του και τον φόβο στην καθημερινή του ζωή.

Στις εκλογές αυτές και στην νίκη σου, έχουν επίσης στηρίξει ελπίδες και άλλοι λαοί, πολίτες του κόσμου. Με αγωνία για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στις συνθήκες της ζωής τους. Με προβλήματα πείνας, φτώχειας και έλλειψης στοιχειωδών προϋποθέσεων για την επιβίωσή τους. Με ανησυχία για την οικολογική κρίση και την καταστροφή του πλανήτη. Με την αίσθηση ότι η ανομία σε ένα πολυπολικό κόσμο οδηγεί σε καταστροφές και πολέμους.

Την ΑΛΛΑΓΗ όλων αυτών θέλουν και θέλουμε. Με επίγνωση της δυσκολίας του εγχειρήματος και των αντιφάσεων που ενσωματώνει, αλλά και εύλογη απαίτηση η έναρξή του να γίνει αντιληπτή αμέσως. Και στις Ηνωμένες Πολιτείες και παντού. Σε μια τέτοια ροή των πραγμάτων προσβλέπουμε και ελπίζουμε να πραγματωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Σε συνοδεύουν οι ευχές μας στην προσπάθεια αυτή

*(Παντελής Οικονόμου, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
μη μας το κάνεις αυτό...
χωρίς εσένα η ζωή δεν έχει νόημα στο διαδίκτυο...
που πας, μεγάλε ποιητή;
ποιος λόγος τώρα θα γαληνεύει τις ψυχές μας;
ποιος θα μας κάνει τ' αρχίδια τσουρέκια πολίτικα;
με ποιον θα σπάμε πλάκα;
Μεγάλε Γραφικέ, οι οπαδοί σου σε χαιρετούν!

μαριάννα είπε...

K.σ-Μ

Χαχαχαχαχαχαχα! Καλά τον αποτελείωσες τον έρμο τον Ανώνυμο.
Οικονόμου; Πασόκ; Φλύκταινες βγάζει. Μίσος αγιάτρευτο και παντελώς αστήριχτο, βασισμένο σε ιδιοτελή επιχειρήματα και όχι πολιτικά. Γι αυτό τον εξόντωσες τώρα με το τηλεγράφημα του Οικονόμου. :)

μαριάννα είπε...

BOSKO

Γελάω βρε Μπόσκο... :) Γιατί δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τί κόλλημα έχει φάει μαζί σου. Καλά με μένα και την κουσουμού είναι κατανοητό, ζηλεύει την ποίησή μας, αλλά με σένα; :Ρ

BOSKO είπε...

ρε συ, πλέον παρακαλάω να σχολιάζει και λυπάμαι που δεν με επισκέπτεται πλέον! Εκφράζω παράπονο εδώ και τώρα: Δελαπατρίδη της Ποίησης, Εσύ, Γραφικέ Ιστολόγε, έλα σε μένα, έλα σε μένα, αν κουραστείς απ' τους ανθρώπους, μην πας ταξίδι σ' άλλους τόπους! Χρυσοχέρη μου, εσύ, το κείμενο σου για ένα κατσίκι με συγκλόνισε βαθύτατα! Ξέρεις που το ανακάλυψα; Εδώ, βρε! Για σένα γίνονται όλα! Ατιμούλικο- μούλικο...Να, βρε, δές το μαζί με τους υπόλοιπους που θα το δούνε:
www.textesetpoemesdamour.blogspot.com

BOSKO είπε...

Επειδή το λινκ που έβαλα δεν πατιέται, κυρίως όμως επειδή πιστεύω ό,τι το γέλιο δε θέλει κούραση, επιστρέφω με το ακόλουθο νέο λινκ! Δικό σας, αγαπητοί συνμπλόγκερς:
triantafyllos mixos

μαριάννα είπε...

BOSKO

Να 'σαι καλά βρε Μπόσκο! Ψυχοθεραπεία έκανα! :)))))))))
Έκλαψα απ' το γέλιο...

Ανώνυμος είπε...

Το link του bosko σερβίρεται με πρωινό καφεδάκι να πάνε κάτω τα φαρμάκια! Ευχαριστούμε για το γέλιο της ημέρας!

μαριάννα είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

Καλημέρα βρε!

xrysoula_ v είπε...

Καλά, ο Μίχος δεν αφήνει κανένα χλωρό τραντάφυλλο σε μίσχο!

Εναν καφέ πήγα να πιω, διαβάζοντας τα νεότερα του Δυτικού Μετώπου που έχει ανοίξει ο/η Ανώνυμος/η, κι ακόμα γλιστράω και βήχω από τα κατσίκια και τις λοιπές εμπνεύσεις...

Ποιο αμοξίλ χωνευτικό λέμε και ποιο spa;

Να' σαι καλά, bosko. Μου έφυγε΄όλη η κατάθλα (κατάθλιψη) που με τριγύριζε αυτές τις μέρες!!!!

Xavier είπε...

Όπως έγραψε σχετικά και ο Δήμου:

"Και σε όλους αυτούς της αριστεράς που αγωνίζονται να μας πείσουν για το «τι Παπάγος – τι Πλαστήρας» - όλοι οι Αμερικάνοι ίδιοι είναι και το ίδιο κατεστημένο υπηρετούν – τους εύχομαι μία Σάρα Παίηλιν στη ζωή τους…"

Θα παρατηρήσω ότι αυτοί που τα λένε αυτά δεν είναι μόνο οι "της αριστεράς".

μαριάννα είπε...

Xavier

Θα παρατηρήσω ότι αυτοί που τα λένε αυτά δεν είναι μόνο οι "της αριστεράς".
*****************

Αλλά; Και ποιοί άλλοι είναι; Οι δεξιοί είναι κλασικά δεξιοί, δεν τίθεται θέμα. Οι πασόκοι δεν συμφωνούν με τίποτα με το «Τί Παπάγος, τί Πλαστήρας, ούλοι οι σκύλοι μια γενιά», άρα; Μάλλον σωστά το λέει ο Δήμου δυστυχώς. Και κατανοείς το δυστυχώς. Κρίμα που η αριστερά ακόμα φορά παρωπίδες. Δεν φαντάζομαι ποιοί άλλοι μπορεί να το λένε... οι ανένταχτοι; Οι αναρχοαυτόνομοι; Οι απολίτικοι; Οι ΟΦΑ*; Οι εγκάθετοι κυβερνητικοί; Οι χουνταίοι; Όλοι αυτοί μια χαρά θα ήταν με την Σάρα. Άρα; Μόνο οι αριστεροί μένουν. :))))) Ή οι αριστερίζοντες του κ.... σαν τον μεσιέ ανωνύμ.

* Όπου Φυσάει ο Άνεμος

Xavier είπε...

Κι όμως. Αυτή την άποψη εκφράζουν όλοι οι συνομοσιολόγοι. Σε αυτούς φυσικά εντάσσονται πολλοί αριστεροί, αλλά εντάσσονται χαλαρά οι ακροδεξιοί ("κι ο Ομπάμα πιόνι των Εβραίων είναι"), οι "υποψιασμένοι" παραδοσιακοί δεξιοί ("κι ο Ομπάμα πιόνι της Νεας Ταξης είναι"), οι χαλαρά σκεπτόμενοι απολιτίκ και οι ΟΦΑ ("κι ο Ομπάμα πιόνι του συστήματος είναι"), του Ελληνάρα γενικότερα ("κι ο Ομπάμα πιόνι των Εβραίων/Νεας Τάξης/μασόνων/συστήματος/
μουσουλμάνων/Τούρκων/... είναι") κλπ κλπ... Χαλαρά και καποιοι πασόκοι εντασσονται στα παραπάνω... :-P

μαριάννα είπε...

Xavier

Χαχαχαχα! Σωστά κι αυτά. Μπορώ να διαφωνήσω; ;)