Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

...κι όπως είσαι ανάλαφρο, μικρό σα χελιδόνι...

...κι όπως είσαι ανάλαφρο,
μικρό σα χελιδόνι,
κι άρματα δε σου βροντάν
παλικαριού στη ζώνη...

...Ήσυχα και σιγαλά
σε χάιδευεν ο αέρας,
της νυχτός ηλιόφεγγο
κι ονείρεμα της μέρας...

...Ήσυχα και σιγαλά,
ω λόγε, ω στίχε, ω ρίμα,
σπείρετε τ' αμάραντα
στ' απίστευτο το μνήμα!


Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις, αν και έχω πολλά να πω, μα θεωρώ υποχρέωσή μου, ελάχιστη, να δηλώσω τη συμπαράστασή μου στους γονείς ενός μικρού παιδιού, που πια έγινε αγγελούδι και εύχομαι να αναπαυθεί η ψυχούλα του, βρίσκοντας τη γαλήνη που δεν του έδωσαν αυτοί που ορκίστηκαν να φυλάνε και να τηρούν το νόμο προστατεύοντας τους πολίτες. Κι ένα δάκρυ για τα τρία παιδιά του θύτη...

77 σχόλια:

Giannis Kafatos είπε...

έτσι είναι Μαριάνα μου: οι φύλακες που μετατρέπονται σε δήμιους.
και το δάκρυ για τα παιδιά του θύτη, χρειάζεται!
και ο τρόμος "αν ήταν το δικό μου παιδί" θα μας βασανίζει!
Ξέρεις τι μου είπε πριν από λιγο ένας συνάδελφος που πήγε χθες τη νύχτα στα Εξάρχεια (ως πολίτης, όχι ως ιδιότητα): στο σημείο που έπεσε το παιδί εκτός από τα κεριά και τα σημειώματα και τα λουλούδια,άφησαν και μια πορτοκάλαδα, γιατί ο φίλος τους ακόμη δεν έπινε ...

μαριάννα είπε...

Giannis Kafatos

Γιάννη μου, αυτό που μας σκότωσε όλους, γονείς ή μη, είναι ο τόσο άδικος χαμός του παιδιού. Ο άνευ λόγου ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ! Η εν ψυχρώ εκτέλεση, από όσα λένε οι μάρτυρες. Δεν δικάζω προς Θεού. Ούτε υποκαθιστώ την ανάκριση. Από αυτά που ακούμε στα δελτία.
Αναδιπλώθηκε λέει σχετικά με τον εξοστρακισμό και τα λοιπά... και όλα δείχνουν ΜΙΑ ΦΡΙΚΗ!
Και όπως ξέρεις δεν είναι το πρώτο περιστατικό. Ποτέ δε θα ξεχάσω τον νεαρό Σέρβο στη Θεσσαλονίκη και την αξιοπρέπεια των γονιών του.
Ούτε το περιστατικό του νεαρού στη Μύκονο.
Και μάλιστα από ειδικούς φρουρούς και σεκιουριτάδες εκπαιδευμένους.
Νεοελληνικά φαινόμενα: «Ελάτε τσογλάνια αν σας βαστάει», να προκαλεί ο επίσημα εκπαιδευμένος προστάτης των πολιτών.
Τί να πει κανείς... και τί να ρημάξει; Κι από πού να πιαστεί για να ελπίσει; Αφού η ιστορία επαναλαμβάνεται τραγικά ίδια πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Αλίμονο!..

16 χρονών μόνο, πριν αρχίσει δηλαδή να ζη, του έμελε να γνωρίσει το αληθινό πρόσωπο των δημίων της εξουσίας.


Ευτυχώς δεν έχω παιδιά...


__________
Μαριάννα μου, τα κτήνη δεν εκπαιδεύονται. Ντρεσσάρονται ή τιθασεύονται με καρέκλα και μαστίγιο, αλλά κι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

μαριάννα είπε...

αναμοχλευτής

Είδες πού μας καταντήσανε; Να λέμε ευτυχώς που δεν έχει κάποιος παιδιά... Αυτή είναι η πατρίδα μας αναμοχλευτή μου, που ξέρεις πόσο την αγαπάμε...

Στο θέμα της εκπαίδευσης επιμένω. ΑΝ όλα ήταν αλλιώς, δεν θα ήμαστε έτσι. Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη. Δεν αλλάζει πια τίποτα. Είναι τόσο διαβρωμένη η ελληνική κοινωνία. Εσύ που έζησες τόσα χρόνια έξω με κατανοείς. Το βλέπεις και το ξέρεις πόσο πονάει. Είμαστε ο χειρότερος λαός της Ευρώπης. Εγωκεντρικός, απαίδευτος, ξερόλας και δυστυχώς ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, όπως διαπιστώνω καθημερινά. Μας έφαγε η μαγκιά. Πολύ πονάω που το λέω, αλλά μας βρίσκω σε ημιάγρια κατάσταση, μηδέ εξαιρουμένων των μορφωμένων. Διαφθορά, σήψη, λαμογιά.
Δεν είναι τυχαίο που είμαστε η δεύτερη σε διαφθορά χώρα στον ΚΟΣΜΟ! Με πρώτο το Καμερούν...

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Ζούμε απειλούμενοι όλοι στο γελοίο μπαχαλόκρατος της Ελλάδας

μαριάννα είπε...

γιώργος κεντρωτής

Αν υπάρχει Θεός, Γιώργο μου, που πολύ αμφιβάλλω, ας λυπηθεί τα αθώα παιδιά του κόσμου. Έχουν τρομοκρατηθεί κυριολεκτικά οι Έλληνες γονείς νιώθοντας ανήμποροι να προστατεύσουν τα παιδιά τους, από το... νόμο!!! Αν είναι δυνατόν...

nikitas είπε...

τι να πεις παραπάνω...

η κατάσταση δύσκολα ανατρέπεται σίγουρα, η δικιά μας ανοχή - συνενοχή χρόνια τώρα βοήθησε να φυτρώνουν τα ζιζάνια....
είμαστε λαός αμβλυμένης συνείδησης ;..
μόνο αν σταματήσουμε να ζούμε το παραμύθι της καλοπέρασης και του βολέματος, αν τοποθετήσουμε στη θέση του μικρού το δικό μας παιδί ....

το στιγμιότυπο του πυροβολισμού στη διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?v=b1wrDbw9KeQ

μαριάννα είπε...

nikitas

Καλησπέρα Νικήτα μου. Συγκλονιστικό το βίντεο. Το είδα και στις ειδήσεις.
Δεν υπάρχουν λόγια... φαντάσου τους γονείς να βλέπουν και να ξαναβλέπουν την εν ψυχρώ δολοφονία του παιδιού τους.
Όσο για μας, ως λαός... κλάφτα. Μας έχει πάρει και μας έχει σηκώσει προ πολλού. Και χωρίς ελπίδα. Αν κάποιος είναι ελάχιστα ευαίσθητος, όχι πολύ, είναι πολύ δύσκολο να τα αντέξει όλα αυτά...

BOSKO είπε...

Το σχόλιο του Καφάτου με την πληροφορία που μας έδωσε, με κατασυγκίνησε! Ο Αναμοχλευτής όμως τα είπε όλα στο κλείσιμο του δικού του σχόλιου! Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με τον τίτλο του post σου...Σιγά τώρα να μη ζητάμε και παιδεία για τους κωλόμπατσους, να μη γίνουν και πορείες και συναυλίες στο Σύνταγμα για την κακή μπατσική παιδεία! Έχεις δει κάναν μπάτσο να νοιάζεται για το δίκιο και την προστασία του πολίτη; Εγώ έχω δει κάτι τσογλάνια κυνικά και ανερμάτιστα (πολύ χειρότερα απ' τους δακτυλοδειχτούμενους "κουκουλοφόρους") ή, στην καλύτερη, κάτι παιδάκια αμούστακα που με την πρώτη τρέπονται σε φυγή ακόμα και μπροστά σ' ένα καυγά. Ανέκαθεν συνέβαινε αυτό, τι να γίνει δηλαδή, ο μπάτσος ήταν και θα είναι ο ΕΧΘΡΟΣ του πολίτη! Του σκεπτόμενου πολίτη, που τους γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι και τους συναναστρέφεται το πολύ- πολύ για να του υπογράψουν κάνα δελτίο ταυτότητας. Όσο για τα παιδιά του δολοφόνου, μην τα λυπάστε, απ' το να μεγάλωναν με τις αρχές του και να γίνονταν κι αυτά κτήνη, χίλιες φορές καλύτερα έτσι! Τουλάχιστον, όταν ενηλικιωθούν, θα καταλάβουν ό,τι ο πατέρας τους ίσως θα έπρεπε να μην ήταν καν στην ψειρού, αλλά στον άλλο κόσμο...εκεί που τόσο άδικα έστειλε έναν αθώο έφηβο!

A! είπε...

Γιατί;
Αβάσταχτο το άδικο!

demetrat είπε...

κάνετε λάθος.
Δεν είναι κακά εκπαιδευμένοι.
Είναι όπως πρέπει εκπαιδευμένοι γιά να σκοτώνουν,όχι γιά να φυλάνε τα παιδιά μας.
δ

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Ένας σκεπτόμενος πολίτης ποτέ δεν κάνει γενικούς αφορισμούς.

Εκτός αν δεχόμαστε ότι δεν είναι μόνον "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" οι αστυνομικοί, αλλά ότι είναι "αλήτες, ρουφιάνοι" οι δημοσιογράφοι, "τσάτσοι των πολυεθνικών" οι μουσικοί παραγωγοί, "παρεούλες" οι άνθρωποι των μίντια. Τότε πάσο.

Πολύ επικίνδυνες οι γενικεύσεις κι εκεί ακριβώς ποντάρουν όλοι όσοι θέλουν να μας κρατούν πολιτικώς αμέτοχους, και να θυμόμαστε να κάνουμε κριτική και αφιερώματα μόλις συμβεί κάτι "εμπορικό" και, κυρίως, αυτό που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν γνωστοί κομματικοί ή άλλοι κύκλοι.

Περιμένετε να δείτε την σκύλευση του νεκρού που θα επιχειρήσουν διάφοροι. Άκουσα ήδη το Λαζόπουλο, χθες, με άφθονη δραματική συγκίνηση, να προσκαλεί σε συνέχιση των βανδαλισμών τους νεαρούς. Φαίνεται πως του τελείωσε το μεγαλύτερο κοινό και τώρα ψαρεύει στους πιτσιρικάδες. Μόνο που δεν τον άκουσα να τους λέει: για να σας αποδείξω πόσο μάγκας είμαι και πόσο κατανοώ την οργή σας, ελάτε να την δείξετε στο θέατρό μου, κάψτε πρώτα αυτό και μετά συνεχίζετε με τα μαγαζιά. Κι αν συμβαίνει να δουλεύει μέσα εκείνη την ώρα κάνας βοηθός ηλεκτρολόγου που παίρνει 600 ευρώ, δεν χάλασε κι ο κόσμος... ηλεκτρολόγος είναι δεν είναι Λάκης

"ο μπάτσος ήταν και θα είναι ο ΕΧΘΡΟΣ του πολίτη" μού μοιάζει περισσότερο με εφηβικό σύνθημα παρά με θέση σκεπτόμενου πολίτη. (σόρρυ Bosko, δεν το λέω για σένα - το παίρνω όμως ως αφορμή γιατί είναι μια άποψη που έχει αρκετούς υποστηρικτές)
----

Μαριάννα,
άνευ λόγου, όντως. Τουλάχιστον ο Σωτήρης Πέτρουλας και ο Διομήδης Κομνηνός, τραγικά θύματα κι αυτοί των ίδιων εκτελεστικών οργάνων, ήξεραν ότι πέθαιναν στον κοινωνικό αγώνα για δημοκρατία και για ελευθερία. Το ίδιο κτηνώδες να σε σημαδεύουν τα όργανα, αλλά πόσο ανόητο να κάνεις αγώνα πετώντας μπουκάλια σε περιπολικό!

Όσο για τους έλληνες γονείς, δεν τους βλέπω διόλου τρομοκρατημένους στην ιδέα ότι κάποιος αστυνομικός μπορεί να σκοτώσει το παιδί τους. Θα έλεγα μάλιστα ότι παρακαλούν για σωστή αστυνόμευση, ώστε τα παιδιά τους να κυκλοφορούν πιο ασφαλή και το ίδιο ασφαλή να είναι και μέσα στα σπίτια τους.

Για άλλα φοβούνται, και σωστά, ότι μπορεί να συμβούν στα παιδιά τους.
Να είναι, π.χ. θύματα ενός ασυνείδητου οδηγού, ενός βιαστή, μιας συμμορίας, ενός εγκληματία που δρα ανενόχλητος και το ίδιο ανενόχλητος μπαινοβγαίνει με άδεια - ή όχι - στις φυλακές ή στη χώρα.

...και είναι ακόμα πιο τρομοκρατημένοι για το μέλλον τους των τριών ημερών εργασίας.

μαριάννα είπε...

Προς όλους

Άνοιξα σε κενή ώρα του σχολείου το μπλογκ και δημοσίευσα τα τελευταία σχόλια. Και με όσους συναδέλφους ήταν μπροστά, σταθήκαμε στο σχόλιο του μπόσκο.

Με το οποίο εγώ φυσικά διαφωνώ. Απεχθάνομαι τις γενικεύσεις. Μία συνάδελφος, είπε ότι συμφωνεί απόλυτα με μπόσκο.

Όταν της είπα ότι είναι άδικο να γενικεύουμε και ότι θα υπάρχουν και καλοί μπάτσοι(έχω φίλο έναν εξαιρετικό άνθρωπο), δεν μπορεί να είναι όλοι σκάρτοι, κάποιος άλλος πετάχτηκε και μου είπε:

Οι καλοί άνθρωποι δεν γίνονται μπάτσοι.

Προβληματίστηκα. Αλλά δεν θέλω να το πιστέψω. Το ίδιο λένε και για τους πολιτικούς. Αυτοί οι αφορισμοί μου φαίνονται άδικοι, αν και ομολογώ πως έχουν βάση.

Όσο για τον φόβο των γονιών κσμ μου, ναι, φοβούνται ΟΛΑ αυτά που λες ΣΥΝ τους μπάτσους!

Τον αυτό φόβο κουβαλούσα κι εγώ όταν είχα τ' αγόρια εφήβους. Φρόντιζα πάντα να έχουν ταυτότητα πάνω τους και τα συμβούλευα στο παραμικρό να μας τηλεφωνήσουν.

Κι αυτό γιατί είχα δει και ακούσει, τα άπειρα. Από απλή εξακρίβωση στοιχείων να τα κάνουν μαύρα στο ξύλο κτλ. Και φυσικά ο τρόπος που μιλάνε στους νέους είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ προκλητικός. Λίγο να βράζει το αίμα των παιδιών, τα προκαλεί να τους σπάσουν τα μούτρα.

Κι εγώ το νιώθω αυτό συχνά, όχι με μπάτσους, αφού παραδόξως είναι πάντα ευγενέστατοι μαζί μου, αλλά με οδηγούς λεωφορείων. ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ!!!! Και πάλι όχι όλοι...

Όσο για την εκμετάλλευση... ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!

Από τα γαμοσυνδικάτα, μέχρι τους κερατάδες των κομμάτων που μέσα στον χαμό, λες και προκαλούν την καταστροφή της αγοράς και της οικονομίας.

Είναι σιχαμεροί, γλοιώδεις, ανεγκέφαλοι χωρίς καθόλου τσίπα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αηδιαστικό από την καπηλεία του θανάτου ενός νέου παιδιού για νούμερα και ιδιοτελείς επιδιώξεις.

BOSKO είπε...

Κ-σ.μ. ...
όλες αυτές οι κατηγορίες επαγγελματιών που παραθέτεις (δημ/φοι, εταιρειάρχες κλπ.), σαφώς και δεν έχουν τη συμπάθεια μου, μια και αναφέρεσαι στο δικό μου σχόλιο στην αρχή του δικού σου. Εδώ μιλάμε για εν ψυχρώ δολοφονία και για έναν τύπο που την είδε σερίφης στην καρδιά της Αθήνας, πυροβολώντας και μετά συνεχίζοντας ποδαράτος και cool. Το παιδί αυτό δεν ήταν ούτε αριστεριστής, ούτε ιδεολόγος αναρχικός. Τη γιορτή ενός φίλου του, Νικόλα, βγήκαν να γιορτάσουν με μπίρες στα Εξάρχεια. Το ό,τι πέταξε/πέταξαν μπουκάλια νερό ή μπίρας στο περιπολικό, δεν ήταν κάτι τρομερό ώστε να δικαιολογήσει την τόσο αποτρόπαια μπατσική αντίδραση. Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν βλέπεις εφηβική τη νοοτροπία "ο μπάτσος ειν' ΕΧΘΡΟΣ του πολίτη". Ήταν και θα είναι και πρώτο μέλημα μιας σωστής κυβέρνησης θα ήταν να διαλύσει τα ΜΑΤ, που βλέποντας τα και μόνο εξαγριώνουν τον οποιοδήποτε- επαναλαμβάνω "σκεπτόμενο"- πολίτη. Τον Λαζόπουλο δεν τον είδα, αλλά δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου. Χορτάσαμε από μπαλαφάρες ακόμη και την ύστατη στιγμή. Όχι όμως ό,τι ο φόνος ενός παιδιού είναι υποδεέστερο γεγονός μπροστά στο ό,τι μερικοί θα μείνουν άνεργοι. Ας τους αποζημιώσει το κράτος, όχι να κάτσουμε όλοι στ' αυγά μας και να λέμε "ε, και τι έγινε μωρέ; Ένας μπάτσος έφαγε ένα παιδάκι"...Σοβαρολογούμε τώρα;

μαριάννα είπε...

Κι επίσης θέλω να σταθώ σε μια πληροφορία που δίνει ο Γιάννης ο Καφάτος εδώ

«μέσα στην εβδομάδα είχε προγραμματιστεί να παέι στη Βουλή νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει την οπλοφορία και των Δημοτικών Αστυνομικών»!!!!!!!!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ. ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΑ!!!!

μαριάννα είπε...

ΜΠΟΣΚΟ

Γράφεις:

Ας τους αποζημιώσει το κράτος, όχι να κάτσουμε όλοι στ' αυγά μας και να λέμε "ε, και τι έγινε μωρέ; Ένας μπάτσος έφαγε ένα παιδάκι"...Σοβαρολογούμε τώρα;
***************************

Ρε συ πλάκα κάνεις; Καίνε την Ελλάδα για να δείξουν την αντίθεσή τους; Ή καθόμαστε στ' αυγά μας ή καίμε το βιος των άλλων ή το δημόσιο βιος; Εμείς δε θα τα πληρώσουμε πάλι; Ποιά αποζημίωση λες; Από ποιόν θα την δώσει αν όχι από μας;

ΣΙΩΠΗΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ, ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ; ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ;

BOSKO είπε...

επίσης, Μαριάννα, τι σχέση έχουν οι μπάτσοι με τους οδηγούς λεωφορείων και τους ταξιτζήδες; Τι δουλειά έχουν οι φονιάδες με τους απλά χοντροκομμένους; Είστε και κάποιας άλλης γενιάς, γμτ μου, εγώ που' μαι 35άρης θα σας θυμίσω την Ελλάδα άλλων εποχών με τον μπάτσο που έπιανε τον αθώο πολίτη και τον έβαζε να μαζεύει σκουπίδια και γόπες απ' το δρόμο; Όχι, δηλαδή, πείτε μου τι καλό έχει δει ο πολίτης σ' αυτή τη χώρα απ' το αστυνομικό καθεστώς. Θυμάσαι μια φορά που μπήκαν ληστές σ' ένα τμήμα, τους έδεσαν στις καρέκλες τους και τους πήραν τα πιστόλια; Ό,τι πιο γελοίο είχα ακούσει. "Έπρεπε να τους βάζανε τα πιστόλια στον κ..." ήταν το σχόλιο ενός θείου μου, αμετανόητου κομμουνιστή, που ήξερε από πρώτο χέρι τι θα πει μπάτσος! Όσο για τον φίλο σου τον μπάτσο, δεν αντιλέγω, μπορεί να' ναι χρυσός άνθρωπος, όμως εγώ δε θα έκανα ποτέ παρέα με όργανο της τάξης. Πως να στο πω, πες με κολλημένο, δογματικό, εφηβικό, ψευτοεπαναστάτη, λέγε ό,τι θες, όμως δε μπορώ τη Δευτέρα να διαβάζω Πεσόα και Τάκη Σινόπουλο και την Τρίτη να συνδιαλέγομαι με μπάτσους.

Την αγάπη μου!

BOSKO είπε...

Όταν είσαι νέος και βράζει το αίμα σου, δεν σου αρκεί μια βουβή διαμαρτυρία σε κηδεία. Έτσι δε συνέβη και στον Μάη του ΄68, γης μαδιάμ δεν έγινε η πιο πολιτισμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης και άλλαξε η ιστορία; Η δική σου άποψη μου θυμίζει λίγο αυτήν του εφησυχασμένου πολίτη που κοπίασε στη ζωή του, κράτησε τις αρχές του, αλλά βάζει και λίγο νερό στο κρασί του, προκειμένου μη χάσει το αμαξάκι του. Sorry, αλλά αυτό είναι γενικό, δεν πάει μόνο σε σένα, πάει και στη μάνα μου, τη γειτόνισσα μου, τη θεία μου. Έχετε καταλάβει ό,τι αφαιρέθηκε ζωή; Κι αν όχι, πάρτε τη βιβλική ρήση "μάχαιραν έδωκες, μάχαιραν θα λάβεις"...

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Ξέρω τους λόγους για τους οποίους το σκοτωμένο παιδί ήταν εκεί που ήταν. Aλλά για μένα δεν έχει σημασία ούτε το πού ούτε το πώς, γιατί τίποτα από αυτά δεν αμβλύνει την εντύπωση που έχω για το έγκλημα του αστυνομικού. Και θα έλεγα ότι ούτε στην ηλικία του στέκομαι, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω ποια διαφορά θα υπήρχε αν ο σκοτωμένος από τη σφαίρα του αστυνομικού ήταν εικοσάρης, τριαντάρης, σαραντάρης...

Δεν έγραψα πουθενά ότι δικαιολογώ την πράξη του, το αντίθετο συμβαίνει. Και ας μην ανοίξουμε κουβέντα για τους λεγόμενους αριστεριστές ή τους "ιδεολόγους αναρχικούς", θλιβερή ιστορία η ιδεολογία τους. Καμμία θέση δεν έχουν στο σχόλιό μου.

Αυτό όμως που μπορώ να πω μετά παρρρησίας είναι ότι ο θάνατός του δεν με θλίβει ούτε με εξοργίζει περισσότερο από τον θάνατο ενός νεαρού ή μιας γυναίκας, ή όποιου άλλου περιμένει στη στάση του λεωφορείου για να πάει στη δουλειά του και πέφτει πάνω του ένα γιώτα χι λόγω υπερβολικής ταχύτητας που αναπτύσσει ένας ασυνείδητος οδηγός. Κι εδώ, bosko, περί καθαρού εγκλήματος πρόκειται, και η ευθύνη, εκτός από τον οδηγό, βαραίνει την ίδια αρχή που δεν αστυνομεύει τους δρόμους, παρά μόνον όταν περνάει το αυτοκίνητο κανενός "μεγάλου". Δεν έχει σημασία που δεν βλέπουμε σφαίρα από ακατάλληλο και υστερικό αστυνόμο - από σφαίρα της αδιαφορίας τους πήγε κι αυτός, πήγε από την αδιαφορία τους, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο τραγικό.

Αλλά δεν είδα κανέναν να οργίζεται γι αυτό και να σπάει την Αθήνα ούτε είδα μαζική αντίδραση από μπλόγκερς γι αυτές τις δολοφονίες. Για να μην πάω παραπέρα, στις μαζικές δολοφονίες βρεφών και παιδιών που δεν είναι του "συρμού". Επίτρεψέ μου να είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτική στην κατευθυνόμενη οργή από τα μέσα. Οι μόνοι ωφελημένοι από όλη αυτή την τραγωδία, είναι τα κωλοκάναλα που βρήκαν άλλη μία ευκαιρία να γεμίζουν τις ώρες τους με τζάμπα πρόγραμμα. Και αναφέρομαι βέβαια, στη διαρκή σύνδεση με τις καταστροφές, όχι με την αναφορά στο θέμα του παιδιού που χάθηκε.

Πάντως, δεν είδα κανέναν που σχολιάζει εδώ, να έγραψε να "κάτσουμε στ’ αυγά μας" ώστε να ξέρω πού απευθύνεις την τελευταία σου παράγραφο. Αν και όλοι εμείς που κουβεντιάζουμε εδώ, μάλλον στ’ "αυγά" μας καθόμαστε - δεν μας βλέπω σε καμμιά οργανωμένη κοινωνική και αποτελεσματική αντίδραση. Εκτός αν είναι αντίδραση να σηκώνουμε ποστ και να γράφουμε σχόλια στα μπλογκς.

μαριάννα είπε...

Μπόσκο

Δεν καταλαβαίνεις τί λέω. Ή δε θες να καταλάβεις.

Το να καίνε τράπεζες, μαγαζιά, αντιπροσωπείες και πανεπιστήμια είναι μορφή αγώνα;

Εγώ είμαι εφησυχασμένη ή εσείς ανώριμοι;

Ο Μάης του '68 και το Πολυτεχνείο είχαν καμιά σχέση με τους αντεξουσιαστές και τους αναρχικούς; Εκείνοι ήξεραν ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ. ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΞΕΡΟΥΝ;

Ειλικρινά αδυνατώ να σε παρακολουθήσω.

Ο οδηγός με τον μπάτσο έχει το εξής κοινό, μιας και δεν κατανοείς τον συνειρμό. Με την απαιδευσιά και το επίπεδο δάπεδο, προκαλεί τους πολίτες και στήνονται καυγάδες στο πι και φι.

Κι αν ο μπάτσος βγάζει το πιστόλι, ο ταρίφας μπορεί να βγάλει το κατσαβίδι ή να σου χώσει μπουνιά αν του ζαλίσεις τον έρωτα, με τα στιβαρά του μπράτσα. Και σ' όλα τα επαγγέλματα ο Έλληνας είναι απαράδεκτος και ανεκπαίδευτος όταν συναλλάσσεται με το κοινό. Εκτός από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους όπου πάνω από το κεφάλι τους κρέμεται η σπάθα της απόλυσης.

Το κοινό λοιπόν, είναι η απαιδευσιά των Ελλήνων.

Κι αν εσύ μποσκάκι μου νιώθεις επαναστάτης βλέποντας να καίγονται δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, εγώ έχω να σκεφτώ πολύ πιο ώριμα προβλέποντας τον οικονομικό μαρασμό όλων αυτών και των υπαλλήλων τους ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ(βλέπε Sprint) ΣΥΝ τη διεθνή ξευτίλα μιας χώρας τριτοκοσμικής, που φιγουράρει πρώτη στα παγκόσμια δελτία ειδήσεων για τα χάλια της.

Μια χώρα παραλυμένη κι ανήμπορη να τηρήσει την τάξη προστατεύοντας τους πολίτες κι από την άλλη, με όλους αυτούς τους γκάου θερμόαιμους παπάρες που αναπαράγει, σκοτώνει τα παιδιά μας.

BOSKO είπε...

Κ-σ.μ. ...
το να γράφεις σχόλια στα blogs και να ανεβάζεις posts είναι ό,τι πιο υγιές στην εποχή που ζούμε. Ένας αυνείδητος οδηγός, πέραν του γεγονότος ό,τι είναι επίσης δολοφόνος,δεν μπορεί να προκαλέσει διαδηλώσεις και αναταραχές. Τιμωρείται, όπως του αρμόζει απ' το νόμο. Ξαναλέω ό,τι ένας μπάτσος εκφράζει ένα σωρό άλλες μισάνθρωπες καταστάσεις εδώ στη χώρα μας ειδικά και δεν έχει καμία σχέση με τη λεκτική βία, λόγου χάριν, ενός χωριάταρου ταρίφα. Τώρα ενημερώθηκα ό,τι ο Λαζόπουλος, λέει, εις ένδειξη πένθους ακυρώνει τη σημερινή του παράσταση. Πένθος το λέμε τώρα ή φόβο μήπως γίνει το μαγαζί του περιστερώνας κι είναι και μέσα;
Επίσης, Μαριάννα, διεθνώς δεν ξεφτιλιζόμαστε με το ολοκαύτωμα της Αθήνας, αλλά με το γεγονός της δολοφονίας ενός ανήλικου από αστυνομικό. Γίναμε Φαρ Ουέστ, εν ολίγοις...

μαριάννα είπε...

Μπόσκο

Βρε Μποσκάκι σήμερα με παρερμηνεύεις.

Είπα εγώ πουθενά ότι γινόμαστε ρεζίλι ΜΟΝΟ με το ολοκαύτωμα; Μα η πρώτη ξευτίλα ήταν η εν ψυχρώ δολοφονία του παιδιού.

Με βάζεις στο τριπ να απολογούμαι για πράγματα που δεν είπα. Κι αυτό δείχνει ή ότι δεν με παρακολουθείς ή ότι έχεις φάει κόλλημα και δε θες να δεις την πραγματικότητα.

Κόκκινα κλαριάααααα, αντάρτες στα βουνάααααααα :))))

BOSKO είπε...

Σας αφήνω, αγαπητοί συνbloggers, ετοιμάζομαι για την πορεία! Αν δεν κάνω post το βράδυ, αναζητήστε με σε κάνα...νοσοκομείο!

Να μου είστε καλά!

Ανώνυμος είπε...

@Γητεύτια μου , εγω 8α έελα.. πρώτα δικάστε όδοσο του αξίζει και όχι τυπικά τον ειδικό φρουρό που εκτέλεσε εν ψυχρω τον 15χρονο και μετά ... Εκπαιδευστε τους υπόλοιπους ... αφοπλίστε τους συμπλεγματικούς που αντέχει η καρδιά τους.. Αν είναι ανεπείδεκτοι απολύστε!
μια καλησπέρα οργισμένη!
Χειμωνιατικη Λιακαδα

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Bosko: το να γράφεις σχόλια στα blogs και να ανεβάζεις posts είναι ό,τι πιο υγιές στην εποχή που ζούμε.

Δεν είπα πως είναι αρρωστημένο, αλλά ως χόμπυ εσωτερικού χώρου είναι λιγότερο "υγιές" χόμπυ από όσο είναι το ψάρεμα που σε χτυπάει και η θαλασσινή αύρα.

Όμως είναι χόμπυ, δεν είναι αγώνας. Και χόμπυ θα πει "κάθομαι στ' αυγά μου και κάνω κάτι που μου αρέσει για να περνάω ευχάριστα την ώρα μου".

Όσο για τον Λαζόπουλο, είναι τόσο καταιγιστική η ανταλλαγή σχολίων σήμερα που πριν λίγο έγραφα στον manifesto κάτι σχετικό με την αναβολή της πρεμιέρας του. Αλλά δεν σκέφτηκα να την αποδώσω στο φόβο του, πιο πολύ για διαφήμιση το είδα.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Μαριάννα,
δεν έχουμε ίδιες εμπειρίες. Στις άπειρες φορές που έχω χρησιμοποιήσει ταξί, μόνον μία φορά μού έτυχε αγενής ταξιτζής. Το ίδιο και με τους οδηγούς λεωφορείων. Αντίθετα, μού έτυχαν άπειροι αγενείς μπλόγκερς. Πολλοί από αυτούς έχουν δηλώσει το επάγγελμά τους και σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι ούτε οδηγοί ταξί ούτε οδηγοί λεωφορείου. Αλλά δεν σου φαίνεται πως γενικεύεις κι εσύ λιγουλάκι; Και με τους οδηγούς και με τους αστυνομικούς που λες ότι φοβούνται "όλοι" οι γονείς;

Επίσης, ούτε με σύγχρονους αστυνομικούς είχα εγώ ή δικοί μου άνθρωποι, κακές εμπειρίες. Στο τελευταίο μάλιστα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που συμμετείχα ως ενεργός πολίτης, στάθηκα για αρκετή ώρα πλάι στην διμοιρία με τα κράνη και τις ασπίδες και αστειευόμαστε μαζί τους - τους "πειράζαμε" - και έδειχναν να το χαίρονται και απαντούσαν χωρίς κόμπλεξ.

Δεν πάω τόσο πίσω, όσο ο bosko, στο παρόν αναφέρομαι.

Μηθυμναίος είπε...

Δυστυχώς,
«… σαν ένα «μεμονωμένο περιστατικό» το εμφανίζει η κυβέρνηση των σκανδάλων και… της σκανδάλης…

Το παιδί, τι κρίμα, δεν πρόλαβε να γίνει 16ρης ώστε να τους φωνάξει: «Σας γαμώ τα… λύκεια»

νασειχα είπε...

Ακούγοντας για τη δολοφονία του μικρού το πρώτο που ήθελα α κάνω ήταν να βγω και να τα σπάσω όλο από μια οργή που ξεχείλιζε. Οργή όχι μόνο για την εξουσία που βγάζει το όπλο χωρίς ιδιαίτερο λόγο και σκοτώνει συμπολίτη μου αλλά για όλα τα τραγικά που συμβαίνουν στη χώρα αυτή. Τον ασυνείδητο οδηγό που πέφτει πάνω μου, τον γιατρό που πέρνει μίζες από το πρόβλημα υγείας μου, το οτι μπορεί να μην πάρω σύνταξη όχι μόνο λόγω κρίσης αλλά γιατί κάποιοι έχουν ήδη φάει τα λεφτά των ταμείων και άλλα πολλά που όλοι γνωρίζουμε.
Περιμένετε περισυλλογή, σιωπηλές-ηχηρές διαμαρτυρίες, ιδεολογικό υπόβαθρο και συνετή διαλεκτική πάνω στο θέμα, αυτή τη δεδομένη στιγμή; Μην τρελαθούμε τελείως.
Επίσης τι σημαίνει ότι τότε ήξεραν γιατί αγωνίζονταν ενώ τώρα δεν ξέρουμε. Νομίζω οτι όλοι μας ξέρουμε τις αιτίες της αγανάκτησης και της απογοήτευσής μας απλά δεν υπάρχει ακόμα ένα ρεύμα ιδεολογικό που να έχει να αντιπροτείνει ξεκάθαρα νέες υγιείς δομές. Θέλω να πω δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα ηγηθούν και θα θέσουν τις βάσεις για να ξεκινήσει κάτι καινούργιο.
Και για να θυμηθώ το στίχο του τραγουδιού:
Αν δε χωράς σε μια αθλια πατρίδα δε χωράς πουθενά

μαριάννα είπε...

νασειχα

Κατανοώ απόλυτα την αγανάκτησή σου και η δική μου είναι ίδια.

Το ότι όμως αντιδρώντας σπασμωδικά εξυπηρετείς και πάλι όσα σε αγανακτούν, το σκέφτηκες;

Το ότι κάηκε η Αθήνα από αυτούς που κάηκε, σας δικαιώνει;

Σας έλυσε τα προβλήματα;

Θα βρείτε λεφτά στα ταμεία για σύνταξη;

Θα πάψουν ασυνείδητοι γιατροί να πωλούν υγεία;

Θα φτιάξει το ΕΣΥ;

Θα στρώσει η Παιδεία;

Θα αναπαυτεί η ψυχούλα του Αλέξη και θα γαληνέψει η μάνα αν της κάψουν και τη δουλειά της;

Οι χιλιάδες των ανέργων που δημιουργήθηκαν απόψε, δικαιώνουν τους νέους;

Αααααχ, βρε Ελένη... πιόνια κοπελίτσα μου γίνονται οι νέοι και χρησιμοποιούν τα αισθήματά σας. Παραδίδετε την Ελλάδα άθελά σας, σ' αυτούς που θέλουν να την κάψουν. Σ' αυτούς που έκαψαν την Ηλεία, σ' αυτούς που χρησιμοποιούν τη δίκαιη αγανάκτησή σας για δικό τους όφελος.

Ένα παραδομένο κράτος στο χάος και μια κυβέρνηση ανύπαρκτη.

Ο χειρότερος πόλεμος ΕΤΣΙ δε θα μας άφηνε.

Πονάει η ψυχή μου... Πλησιάζει η φωτιά και στην Εθνική Βιβλιοθήκη...

Ανώνυμος είπε...

Ρεπορτάζ απο τη διαδήλωση θα γράψω το Σαββατο που θα επιστρέψω στο κλεινό άστυ.Δυστυχώς η τηλεόραση δείχνει μόνο τούς τραμπουκισμούς και το πλιάτσικο......
Καληνύχτα μας

Πρεσβύωψ

Ανώνυμος είπε...

"πού πέταξε τ'αγόρι μου
πού πήγε που μ' αφήνει
χωρίς πουλάκι το κλουβί
χωρίς νερό η κρήνη "

Από τον "Επιταφιο" του Γιάννη Ρίτσου

(αντιγραφή από τον char/man)

melomenos είπε...

άραγε τι σκέφτηκε πριν σβήσει αυτό το ..."κεράκι"?

...άραγε
αυτό το "τέρας-κατασκεύασμα"
είχε πει ποτέ ένα παραμυθάκι στα τρία παιδιά του?
...άραγε του είχανε μάθει ότι πρέπει να σκέφτεται πριν ενεργήσει?

θλίψη παντού? ...ίσως!
αλλά μόνο οι γονείς θα θυμούνται πως δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει τα όνειρα του!

μαριάννα είπε...

Πρεσβύωψ

Έξαλλη είμαι... Είναι στιγμές που ντρέπομαι που ζω σ' αυτόν, τον πρώην, ευλογημένο τόπο. Η Ελλάδα παθαίνει και κανείς δεν κάνει κάτι. Όπως τότε με την Ολυμπία. Η κρίση αυτή δε θα ξεπεραστεί ποτέ.
Κανένας εχθρός, δικός ή ξένος, δεν έκανε τόσο κακό στην Ελλάδα όσο αυτή η κυβέρνηση. Δεν έχουν συναίσθηση καμία... Ο Παυλόπουλος απόψε ήταν για τα μπάζα. Ανάθεμα και ήξερε τί έλεγε. Σα να μην έχει καν συναίσθηση, μας έλεγε ότι η η κυβέρνηση είναι εδώ!!! Φαντάσου να μην ήτανε...
Ανυπομονώ για το ρεπορτάζ σου.

Καλό ξημέρωμα;

μαριάννα είπε...

char/man και melomenos

Καλησπέρες παιδιά! Ο πόλεμος συνεχίζεται... Μόνο που δεν έχουμε καταφύγια. Απίστευτο! Τα καθάρματα είναι ικανά να κάψουνε και την Ακρόπολη. Το κτήριο Παλαμά, η Βιβλιοθήκη και το Πανεπιστήμιο, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο γλίτωσαν παρά τρίχα.

xrysoula_ v είπε...

Αυτό το έργο κάπου το 'χω ξαναδεί ή μου φαίνεται;

Κάποια "κραταιά" (...) εξουσία βρίσκεται πάλι σε αμηχανία και αναζητά το ισοτονικό ποτό της, δίνοντας τον λόγο σε μπάτσους, αναρχικούς;

Οποτε γίνονται κάτι τέτοια μαστορέματα, η περιοχή μου μένει χωρίς ιντερνετ επί 24ωρα -σύμπτωση;

Κάποιοι προσπαθούν να μας παραπλανήσουν. ότι όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο, και εγώ πρέπει να φοβάμαι εσένα κι εσύ εμένα, Μαριάνα -ή τα μάτια μου βλέπουν κίτρινες πεταλουδίτσες;

Ποιος θυμάται πια τον Σωλομό Σωλομου; Ποιος θα θυμάται αύριο τον νεαρό μας 16χρονο;

Γράφω με μια πικρή γεύση στο στόμα και στην ψυχή. Σα να μου σκότώνουν γι' άλλη μια φορά, το παιδί που δεν θέλει να πεθάνει μέσα μου.

Είμαστε ακόμα ζωντανοί

νασειχα είπε...

Καλημέρα σε όλους,
Βρε Μαριάννα μου σε όλη αυτή την κατάντια και τη δικαιολογημένη οργή που νιώθουμε όλοι δεν ξέρω τι είναι πια καλύτερο ως αντίδραση. Δε θέλω να καταστραφούν μνημεία, δεν θέλω να υποφέρουν οικογένειες επειδή καταστράφηκαν επιχειρήσεις, δεν θέλω να σκοτώνονται άνθρωποι επειδή θέλουμε τους αστυνομικούς φοβισμένους οπλισμένους δημόσιους υπαλλήλους, δε θέλω να εκμεταλλεύονται την αγανάκτησή μου δίαφοροι πολιτικοί χώροι.
Αλλά πείτε μου τι μπορώ να κάνω για να αλλάξουν τα πράγματα να μείνω βουβή για μια ακόμη φορά; Πνίγομαι και τώρα, όπως είπες και εσύ, είναι χειρότερα από τις φωτιές στην Ηλεία. Νιώθω να μην έχω φωνή. Υπάρχουν πολλοί πάρα πολλοί πολίτες αγανακτισμένοι που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα αλλά έχουμε λουφάξει φοβόμαστε να κάνουμε το πρώτο βήμα. Δεν ξέρουμε πιο είναι το πρώτο βήμα. Ελπίζω να γίνει μια αρχή με αφορμή τα τελευταία γεγονότα.
Αχ. Τόσα και άλλα τόσα μέσα μου που βγαίνουν σαν πλημμύρα. Γιατί μπορείς να πεις στο συναίσθημά σου ότι είναι λάθος; Θα βγει και θα σε κατασπαράξει.

μελονικος είπε...

Τη στιγμή που ανεχόμαστε να παίρνει το σύστημα τούς αλήτες και να τούς οπλίζει τάχατες να μας φυλάνε ' είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι.
Χαιρετώ.

BOSKO είπε...

συμφωνώ! Ο Παυλόπουλος ήταν για τα μπάζα χθες βράδυ, σα βρεγμένη γάτα κυριολεκτικά, χωρίς ειρμό...Όταν μάθαμε ό,τι το πρωί ζήτησε ο Καραμανλής συνάντηση με τον Παπούλια, έπεσε το ερώτημα: ρε, λες να βρήκε την χαμένη τσίπα του και να παραιτηθεί σύσσωμη η καταστροφική κυβέρνηση του;
μπααα, τα ίδια Παντελάκη μου...όλα για το θεαθήναι!

Antoine είπε...

Τα σχόλια είναι τώρα λίγα... την ίδια απέχθεια αισθάνομαι τώρα και για όλους αυτούς που καπιλεύονται το θάνατο του παιδιού και καταστρέφουν τις πόλεις μας...

μαριάννα είπε...

xrysoula_ v

Ακριβώς Χρυσούλα μου. Κανείς δε θα θυμάται... Φροντίζουν τόσο έξυπνα να αποπροσανατολίζουν.

Ένα μήνα μετά τις φωτιές στην Ηλεία, η Ηλεία ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕ. Σου λέει κάτι αυτό;

Φυσικά και τον Αλέξη θα τον θυμούνται σε λίγο οι δικοί του άνθρωποι μόνο και πέντε ευαίσθητοι άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι είναι δυστυχώς... Αλίμονο στα νιάτα τους κι αλίμονο στο μέλλον που τους φτιάξαμε. Άλλοι χωμένοι ως τ' αυτιά μες στο παιχνίδι κι άλλοι παριστάνοντας τους ηλίθιους.

Διαβάζω την Ελένη την νασείχα και μου σφίγγεται η καρδιά. Πόσο δίκιο έχει και πόσο τραγικά βγαίνει... Σαν ν' ακούω τα παιδιά μου κι αυτά των φίλων μου.

Πες μου Χρυσούλα, τί προοπτική να δώσουμε σ' αυτά τα παιδιά; Ακούω τις πολιτικές δηλώσεις και μου 'ρχεται να σπάσω την τηλεόραση με τις πιο πολλές.

μαριάννα είπε...

νασείχα

Ελένη, η κραυγή σας κορίτσι μου, σπαράζει την καρδιά μας. Έτσι νιώθω κι εγώ ΑΚΡΙΒΩΣ. Βιώνω τα πάντα μέσω των τριών παιδιών μου.

Ξέρω ότι η προοπτικές σας είναι πολύ δύσκολες, γιατί η «ευαίσθητη» γενιά του Πολυτεχνείου που τώρα βρίσκεται στην εξουσία, δεν σας άφησε όνειρα. Σας τα πήραμε...

Η μοναδική χαραμάδα φωτός που βλέπω για σας, είναι να τους πολεμήσετε με το όπλο της ψήφου. Μαυρίστε τους. Να μη βγάλουν αυτοδυναμίες. Αλλά μην αφήνετε να σας εκμεταλλεύονται και να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη σας.

Οι μισοί πολιτικοί σήμερα χρέωναν το ολοκαύτωμα και τους βανδαλισμούς στους μαθητές, συμπαραστεκόμενοι και καλά στα χαμένα όνειρά τους(εύλογο το γιατί έτσι;)

Οι άλλοι μισοί το χρέωναν στους γνωστούς αγνώστους, τους φριχτούς αντιεξουσιαστές και καλά. Τόσα χρόνια δεν μπορεί κανένας να τους πιάσει. Γιατί; Φτύνω πάνω φτύνω τα μούτρα μου, φτύνω κάτω, φτύνω τα γένια μου, έλεγε η γιαγιά μου. Αφήσανε να καταστραφεί η Ελλάδα ολόκληρη και το παίξανε υπερηφάνια που δεν άνοιξε μύτη.

Η κρατική μηχανή απούσα παντελώς, επιχειρησιακό σχέδιο κανένα και βγαίνει ο Παυλόπουλος όπως τότε ο Πολύδωρας και δηλώνει ότι όλα είναι υπό έλεγχο και ότι η κυβέρνηση είναι εδώ.

Δηλαδή ή θα σκοτώνουν άνευ λόγου ή θα είναι απόντες εντελώς.

Κόλαση γαμώτο. Κόλαση γύρω μας και πού να πιαστούμε;

μαριάννα είπε...

BOSKO

Ένα καλό τίτλο είχε σήμερα ο Πρέζα. Αναρωτιόταν μετά τις δηλώσεις Παυλόπουλου, αν η κυβέρνηση παίρνει ναρκωτικά. :))))

μαριάννα είπε...

Antoine

Μα ρε γαμώτο, κοίτα τώρα να δεις. Όλη τη νύχτα είχα ανοιχτή τηλεόραση. Λαγοκοιμήθηκα. Επίσης όλο το πρωί, έχοντας την πολυτέλεια λόγω απεργίας να είμαι στο κρεβάτι, άκουσα και είδα τα πάντα.

Μόλις είδα ότι οι πορείες των μαθητών θα γίνονταν, ήμουνα σίγουρη ότι και σήμερα θα έχουμε μια από τα ίδια.

Κι όπως βλέπεις τα έχουμε.

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.

Αλλά δίνουν τη δυνατότητα να παρεισφρήσουν οι κλασικοί κομπλεξικοί εγκάθετοι.

μαριάννα είπε...

Τελικά ο Αλαβάνος είναι πολύ πιο μεγάλος μαμάκας απ' όσο τον περιέγραφαν κι από όσο νόμιζα. Παραλίγο να σπάσω την τηλεόραση πριν λίγο. Επιεικώς Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο Σ!

Antoine είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ!
Οι μαθητές διαδηλώνουν ειρηνικά. Οι "άλλοι" όμως απλώς εκμεταλλεύονται το θάνατο...
Ντροπή σ'αυτούς που έκαψαν βιβλία και κατέστρεψαν τις περιουσίες τόσων ανθρώπων!

Xavier είπε...

Ο Αλαβάνος είναι απαράδεκτος επειδή λέει τα ατυονόητα: ότι το θέμα που μας καίει δεν είναι τα γεγονότα της καταστροφής, αλλά οι πολιτικές που τα ανέθρεψαν.

Ενώ οι άλλοι που στοχεύουν με ακρίβεια τον φοβισμένο σαν κουτάβι μικροαστό λέγοντας ότι το πρόβλημα των ημερών είναι οι κουκουλοφόροι και το ότι δεν τους καταδικάζει ο συριζα είναι φάροι λογικής και ψυχραιμίας.

Ε ρε λέμε!!

Αγαπητή γητεύτρια, ένα έχω να σου πω: ΜΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!!!

Xavier είπε...

Και δυο ακόμα πράγματα για προβληματισμό:

1. Σκεφτείτε με πόση ψυχραιμία εξηγούσε η ελληνική κοινωνία τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι. Όλοι το απέδιδαν, με λογικό κατά τη γνώμη μου τρόπο, στην κακή πολιτική του γαλλικού κράτους, στην γκετοποίηση των μεταναστών κλπ κλπ. Τώρα που αντίστοιχα συμβαίνουν στην αυλή μας, δε βλέπω αντίστοιχες ψύχραιμες αναλύσεις. Άλλος λέει για πλούσια κωλόπαιδα, άλλος για παρανοϊκούς και μανιακούς, εξηγήσεις που αγγίζουν τα όρια της συνομοσιολογίας μη πω και της μεταφυσικής... Μας πιάνει όλους μια υστερία και αρνούμαστε οχι να δούμε, αλλά ούτε καν να προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε τη ρίζα του προβλήματος. Που για μένα είναι ξεκάθαρη, αλλά ποιος είμαι εγω στο κάτω κάτω;

2. Το ότι τα ξένα μέσα αναφέρονται σε πολίτες που έχουν εξοργιστεί με τη διεφθαρμένη ελληνική κυβέρνηση, το έχετε πάρει χαμπάρι, ή παρακολουθείτε μόνο μέγκα και σκάι;

BOSKO είπε...

Μπα, αν έπαιρνε ναρκωτικά, δε θα ήταν τόσο ξενέρωτη κυβέρνηση να κάνει τη μια μαλακία μετά την άλλη. Τι είπε, αλήθεια, ο Αλαβάνος; Την Κανέλλη άκουσα μόνο και μου' φυγε η πιτιρίδα, που λένε. Τις πρωινές ώρες, λέει, κάψανε και τη σημαία. Άκουσα έναν αξιοθρήνητο δημοσιογράφο να το περιγράφει, σχεδόν κλαίγοντας...Εδώ ο κόσμος χάνεται και το απ' αυτό μάθαινε τσαγκάρης...

μαριάννα είπε...

Xavier

Θες να πεις βρε συ Ξαβιέ πως ο Αλαβάνος είναι πιο επαναστάτης από το ΚΚΕ και από τους άλλους όλους;

Ε μην τρελαθούμε τώρα. Καπηλεία ψήφων ολοφάνερη από τα παιδιά που είναι φορτισμένα και ντοπαρισμένα από τον πόνο και το σοκ και είναι εύκολος στόχος.

Κλείνει μάτι στους κουκουλοφόρους, μια χαρά του τα είπε η Αλέκα.

Μα είναι ώρα τώρα να ξεσηκώνει τα παιδιά και να τα σέρνει στο Πεδίον του Άρεως; Δεν ξέρει τί θα συμβεί; Δεν σκέφτεται τους φουκαράδες που ζουν τριγύρω; Στην πλειοψηφία τους μετανάστες; Ή θα περιφρουρήσει τη συγκέντρωση;

Δε λες ευτυχώς που ξύπνησε ο Καραμανλής και έστειλε επιστολή στους προέδρους της ΑΔΕΔΥ και τις ΓΕΣΕΕ να ακυρώσουν τα αυριανά συλλαλητήρια για τον ίδιο λόγο.

Δηλαδή τί θες; Να αποκαεί η Αθήνα; Ποιό θα είναι το κέρδος; Θα βρουν δουλειά οι νέοι και θα αλλάξει η ποιότητα της ζωής τους; ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ; ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ; ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ;

Μέγκα βλέπω και ΝΕΤ και πού και πού ΑΝΤ1. Διάβασε σήμερα μια συνέντευξη του Μάνου στην Ελευθεροτυπία να δεις ότι έλεγε αυτά που σου λέω πριν... χρόνια.

Κόκκινα κλαριάααααααα, αντάρτες στα βουνάαααααα... Κάφτε τα όλα κάφτε τα, βάλτε φωτιά και πάρτε τα... :Ρ Ακούς να μη βλέπω τηλεόραση! :)

ΥΓ. Τώρα αρχίσανε να καίνε την περιοχή γύρω από το νεκροταφείο. Κατάλαβες;

Αν καταστρέψουν τον κοσμάκη και στα προάστια, θα λύσουν τα προβλήματά τους. Ε έλεος!

μαριάννα είπε...

BOSKO

Τους κλείνει μάτι για ξεσηκωμό. Αδιανόητος. Είναι οι μαγκιές που έκανε και με τα μπλογκς προεκλογικά. Θα στο πω απλά. Γελοία άγρα ψήφων. Εμετική.
Την Λιάνα την άκουσα κι εγώ... παρά την ένταση που με κουράζει, της βγάζω το καπέλο.

Xavier είπε...

Εγώ χέστηκα για το πόσο επαναστάτης είναι ο Αλαβάνος. Εμένα αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι ακόμα και σκεπτόμενοι άνθρωποι σαν εσένα, αντί να εστιάσουν στον κόσμο που ξεσηκώνεται και βγαίνει στους δρόμους αυθόρμητα από μια σημαντική αφορμή ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, κάθονται και αναλύουν ακραίες (και εντυπωσιακές ομολογουμένως) συμπεριφορές μιας μειοψηφίας την οποία το κράτος μέσα σε όλες τις ανικανότητες του αδυνατεί να ελέγξει (αν δεχτούμε ότι δεν την υποκινεί-ανέχεται σκοπίμως).

Και το ΚΚΕ αυτά που λέει, για ψηφοθηρικούς λόγους τα λέει. Γιατί στοχεύει στο πιο συντηριτικό κομμάτι της αριστεράς.

Πρέπει να σε πληροφορήσω, ότι είναι πολύς ο κόσμος που έχει φτάσει στα όριά του και δεν βλέπει διεξόδους. Και μην περιμένετε λογικές συμπεριφορές από ανθρώπους, και μάλιστα νέους, που βλέπουν μόνο σκοτάδι.

Δεν έχει αύριο και μεθαύριο. ΤΩΡΑ γίνεται ο χαμός.

Σαν το Προτοσάλτε που έλεγε "αφού οι νέοι έχουν παράπονα από το κράτος, ας μην τους ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, και να μην πετάνε πέτρες". Φέξε μου και γλύστρησα. Αντουανέτες!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Τους κλείνει το μάτι;

Τι είναι αυτά που λες Μαριάννα;
Λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένη να σε καταγγείλω για άδικη κριτική.

Ο σύριζα, δεν τους κλείνει το μάτι, τους παρέχει το φιτίλι. Την ιδεολογική κάλυψη, τουτέστιν.

Ο σύριζα μπορεί να είναι εμετικός αλλά δεν είναι ηλίθιος. Ξέρει ποια είναι η δεξαμενή των ψηφοφόρων του και εκεί ρίχνει τα δίχτυα του για να τους ψαρέψει.

Αν περίμενε να τον ψηφίσουν σκεπτόμενοι, υπευθύνοι και με παιδεία πολίτες, θα είχε μικρότερο ποσοστό και από τον Λεβέντη.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

xrysoula_ v
Ποιος θυμάται πια τον Σωλομό Σωλομου; Ποιος θα θυμάται αύριο τον νεαρό μας 16χρονο

Ποια σχέση έχει ο Σολωμός Σολωμού με τον Αλέξη;

Ο Σολωμός Σολωμού εκτός που ήξερε πως θα πεθάνει όταν περνούσε στη νεκρή ζώνη για να κατεβάσει τη σημαία του Αττίλα, πέθανε για ένα ιδανικό και έγινε σύμβολο.

Ο άτυχος δολοφονημένος Αλέξης για ποιο ακριβώς ιδανικό θυσιάστηκε; Για το δικαίωμα να μπορεί να διαπληκτίζεται λεκτικώς ή αλλιώς με τα διερχόμενα περιπολικά; O θάνατος του Αλέξη, δυστυχώς, δεν συμβολίζει κανένα ιδανικό, παρά μόνον την αγριότητα ενός αστυνόμου που σκότωσε έναν άοπλο θαμώνα καφέ και την εκμετάλλευση που ακολούθησε από αυτούς που τους βόλεψε ο θάνατός του. Είτε κυβερνητικούς, για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου, είτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που προσδοκούν να ανεβάσουν τα ποσοστά τους.

μαριάννα είπε...

Xavier

Τα έχουν κάνει κυριολεκτικά σκ.... Διμοιρίες των ΜΑΤ στα στενά, γύρω από το νεκροταφείο κι αφού καίνε κάδους και τράπεζες και παίζουν κλεφτοπόλεμο, πιτσιρικάδες και μπάτσοι με πέτρες και δακρυγόνα, αφού σπάσουν μερικά αυτοκίνητα φουκαράδων, προχωρούν προς Ν. Σμύρνη όπου υπάρχουν δεκάδες καταστημάτων να κάψουν με την ησυχία τους για να καταστρέψουν τους ανθρώπους γιορτιάτικα, να αφήσουν μερικούς άνεργους ακόμα για να παίζουν τα 14χρονα «κλέφτες κι αστυνόμους», λες και παίζουν PlayStation.
Μα τί νομίζεις; Πως είναι παιδιά που ξέρουν τί ζητούν; Δεν έχουν επίγνωση. Μιλάω για τα εδώ παιδιά και πως τα περιγράφουν. 14 και 15 χρόνων. Τώρα μάλιστα λέει κατεβαίνει ένα μεγάλο μπουλούκι κουκουλοφόρων και προβλέπεται να γίνει το έλα να δεις.
Να στο θέσω αλλιώς όμως μιας και είσαι έξυπνος άνθρωπος.
Πιστεύεις πως αν ξεσηκωθούν οι νέοι, οι μεγαλύτεροι, όχι οι μαθητές, αυτοί που έχουν κατασταλαγμένη άποψη και θέση, θα πετύχουν κάτι; Και τί; Να πέσει η κυβέρνηση και να πάμε για εκλογές; Να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους; Να αλλάξει η Παιδεία και να γίνει λιγότερο ποδοσφαιρόφιλος ο Υπουργός Παιδείας μπας κι ασχοληθεί με τα ουσιαστικά ζητήματα της εκπαίδευσης; Τί θα πετύχουν; Μισθό 1000 ευρώ αντί 700 και 400; Τί ακριβώς;

μαριάννα είπε...

K.σ-Μ

Έλα ρε παιδί μου, επιτέλους! Μααααα... έλεγα κι εγώ. Μόνο εγώ τα σπουδαιολογώ έτσι; Α γεια σου! Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Πιο απολύτως δε γίνεται.

Όσο γι αυτό που λες στη Χρυσούλα, ήθελα να πω ρε παιδιά ότι με έπιασε κατάθλιψη όταν άκουγα τα παιδιά να φωνάζουν το σύνθημα:

«Αλέξη ζεις, εσύ μας οδηγείς.»

Σκεφτείτε δηλαδή τί ανάγκη έχουν τα παιδιά για πρότυπα!

Άκουσα και τον Μπίστη σήμερα να επισημαίνει σε κάτι κοπελίτσες ρεπόρτερ που ταύτιζαν το αδικοχαμένο παλικαράκι με τον Πέτρουλα και είπε: Για όνομα!

ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝΕ ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΥΠΑ.

ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ.

Είναι πολύ σκληρό... και πολύ επικίνδυνο.

Xavier είπε...

"Πιστεύεις πως αν ξεσηκωθούν οι νέοι, οι μεγαλύτεροι, όχι οι μαθητές, αυτοί που έχουν κατασταλαγμένη άποψη και θέση, θα πετύχουν κάτι; Και τί;"

Το να ξυπνήσετε, να σηκωθείτε από τους καναπέδες, να ρισκάρετε έστω και στο ελάχιστο τη βολή σας, να συμπαρασταθείτε ουσιαστικά στα προβλήματα της νέας γενιάς και τα δικά σας, αντί να κάνετε μνημόσυνα στο Μαη του 68 και το Πολυτεχνείο και να θυμάστε τα παλιά καλά χρόνια, που τα πράγματα ήταν αγνά, υπήρχαν ιδανικα μπλα μπλα μπλα....

Εγώ δεν ψηφίζω σύριζα και σε γενικές γραμμές απεχθάνομαι το "κοινό" του. Αλλά θεωρώ γελοίο αντί να ασχοληθείτε με το χαμό που γίνεται (όχι τις τελευταίες μέρες, αλλά τα τελευταία χρόνια), να αναμασάτε τις ασυναρτησίες του παυλόπουλου και του καραμανλή. Ότι για αυτά που βλέπουμε, φταίει ο συριζα. Όπως για τις φωτιες φταίγαν τότε οι ασύμμετρες απειλές, οι πασόκοι που θέλαν να κερδίσουν τις εκλογές, ο συριζα και οι κουκουλοφόροι του, ο στρατηγος άνεμος, οι τούρκοι, οι εξωγήινοι και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος.

Xavier είπε...

Και προς την Κσμ, όλα σχετικά είναι.

Ο Αλέξης πέθανε για ένα ιδανικό. Την απενεχοποίηση της νεολαίας των Εξαρχείων και την ελευθερία της να διασκεδάζει εκεί. Διαπλικτιζόμενος με ειδικό φρουρό, ήξερε ότι μπορεί ακόμα και να πεθάνει, ή στην καλύτερη να τρακάρει με καμιά ζαρντινιέρα.

Ο άτυχος Σολωμού για ποιο ιδανικό θυσιάστηκε; Για το δικαίωμα ενός κωλόπανου να κυματίζει στη θέση ενός άλλου κωλόπανου; Ένας θερμόαιμος εθνικιστής ήταν, που πλήρωσε το πάθος του από άλλους χειρότερους εθνικιστές.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Εντάξει Χavier, το πήραμε το μήνυμα.
;-)
;-)
;-)


Aν χρειαστείς κουκούλα για να αντιδράσεις σε όλο αυτό το κακό, με τον τρόπο που γουστάρεις, έμαθα ότι ο μπακλαβάνος κάνει offshore εταιρεία για να εισαγάγει πυρίμαχες και να έχει στοκ για τους ψηφοφόρους του. Να καίνε και να καταστρέφουν με ασφάλεια τα παιδιά.

Δεν νομίζω να αρνηθεί να δώσει και σ' εσένα.

Κι αν θέλεις να του το ανταποδώσεις, κάνε του δώρο την Χαμένη Άνοιξη του Τσίρκα. Την έχει μεγάλη ανάγκη ο άνθρωπος, δεν ξέρει γιατί σκοτώθηκε ο Σωτήρης Πέτρουλας.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Μαριάννα είσαι σίγουρη ότι είπε τέτοιο πράγμα ο Μπίστης;

Πάει, ήρθαν τα πάνω κάτω!

Λες τώρα να πάψει να συντάσσεται με τον Xavier που γουστάρει να καίει σημαίες;

----
Πάντως, xavioύλη, σε έχω προλάβει. Το δικαίωμα του καθένα να συντάσσεται με όποιους θέλει, να συχνάζει όπου θέλει και να μην έχει δικαίωμα κανένα @@@@@δι να του φυτεύει σφαίρα, το έχω επαναλάβει πολλές φορές. Οπότε, καλό μου, τα μαθηματάκια σου να τα δίνεις αλλού.

μαριάννα είπε...

Xavier

Τρία πουλάκια κάθονται. :) Δεν απάντησες για πολλοστή φορά. Σε καμιά ερώτηση. Μιλάς σαν τον Παυλόπουλο. Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

Βρε συ κι αν σηκωθώ εγώ από τον καναπέ μου, που δε σηκώνομαι δηλαδή, αρκετά σηκώθηκα στη ζωή μου, ας σηκωθούνε άλλοι τώρα.

Αλλά σε ένα μου υποθετικό σήκωμα, να πήγαινα πού; Να παίξω πετροπόλεμο με τους μπάτσους;

Επανάσταση κάνουν τώρα τα παιδιά και οι κουκουλοφόροι;

Ζητάνε τί; Νέο μοντέλο κινητό και ρολογάκι σένιο που το βγάζανε με μαεστρία από τη βιτρίνα της Θεσσαλονίκης;

Ή εγώ είμαι στην κοσμάρα μου ή εσείς είσαστε... μα εντελώς αλλού.

Ιδεολογία το πλιάτσικο; Και πάει να του προσδώσει διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου ο Αλαβάνος; Με το ζόρι ήρωες; Οι ήρωες δεν κλέβουνε, δεν καταστρέφουν, δεν πλιατσικολογάνε.

Και ότι δίκιο έχουνε το χάνουν κι αντί να είναι η κοινή γνώμη έξαλλη με τους μπάτσους, ζητάει ακόμα και στρατό να προστατευτεί από τα παιδιά της, είτε είναι μαθητές, είτε είναι κουκουλοφόροι.

Οι νέοι των 20-30 φυσικά που δεν έχουν πια όνειρα και όλο το δίκιο δικό τους, δεν είναι ούτε στους μαθητές, ούτε στους κουκουλοφόρους.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Τι ψάχνεις να βρεις βρε Μαριάννα σε καμένα μυαλά; Ο Χavier νομίζει ότι η Βόρεια κατεχόμενη Κύπρος είναι σαν την Πλατεία Εξαρχείων.

Κάνε του δώρο ένα χάρτη μπας και καταλάβει για τι μιλάμε.

μαριάννα είπε...

Όχι απλά το είπε ο Μπίστης, αλλά ήθελε να πει κι άλλα, όμως επιφυλάχτηκε. Ξέρεις δεν είναι και δύσκολο να παρερμηνεύσει ο καθένας ότι λες.

Εκτός όλων των άλλων όμως, το διεθνές ξεφώνημα πού το πας;

Τί να τους πεις για τον παραλογισμό; Ή να σκοτώνει ο μπάτσος όποιον δεν γουστάρει ή να αφήσει να καίγεται η Αθήνα.

Lecanopedio Attikis, Police Department!!! Tamam!

μαριάννα είπε...

Κσμ

Ο Xavier μια χαρά τα ξέρει όλα. Απλά είναι αντιδραστικό πλάσμα. Κλασικός άντρας. Σε καμιά δεκαετία, θα στρώσει. :Ρ

Xavier είπε...

Το ποιοι είναι κομματικοποιημένοι φαίνεται πολύ καλά.

Για να δείτε πόσο κολλημένα είναι τα μυαλά σας, ψάξτε και δείξτε μου πότε είπα εγω ότι εγκρίνω τις καταστρφές και τη δράση των κουκουλοφόρων. Εγώ προσπαθώ να δω λίγο την πιο ευρεία εικόνα, και όχι αυτή που σερβίρει ο πρετεντέρης και ο παπαχελάς.

Και στο ερώτημα που θέτεις, ξαναλέω, αν και πιστεύω το έχω απαντήσει και πιο πριν. Όταν λέω να βγεις στους δρόμους, δεν εννοώ να βγεις για να σπάσεις. Εννοώ να βγεις για να διαδηλώσεις. Όπως έκανε το 99.9% του κόσμου που βγήκε αυτές τις μέρες. Μη λέμε τα ατυονόητα!! Γιατί να διαδηλώσεις; Για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Όπως βγαίναν τότε τον παλιο καλό καιρό που υπήρχαν ιδανικά κλπ κλπ. Εκτός αν θεωρείς ότι μόνο τότε υπήρχαν λόγοι για διαδηλώσεις ενώ τώρα τα πράγματα και η πορεία τους είναι λίγο πολύ καλά, οπότε πως κάνουμε έτσι βρε αδελφέ; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, πάω πάσο.

Αγαπητή Μαριάννα και το Μάη του 68 για βανδάλους μίλαγαν όλοι και φάνηκε από τα τεράστια ποσοστά που πήρε η γαλλική δεξιά αμέσως μετά τα γεγονότα από τον κόσμο που είχε τρομάξει. Σ'αυτούς τους νεαρούς του τότε πως μπορείς να διακρίνεις την πολιτικοποίηση από το βανδαλισμό -γιατί γίναν χοντροί βανδαλισμοί τότε, μη τρελαθούμε- και τώρα έχεις τόσο μεγάλη δυσκολία; Μήπως επειδή τώρα δεν υπάρχουν τσιτάτα συνθηματάκια; Επίσης γιατί δεν βλέπεις ότι πέρα από τους βανδαλισμούς, βγήκε στο δρόμο χιλιάδες κόσμου, χωρίς να χρειαστεί να τους σφυρίξει ο κομματο-τσομπάνος τους;

Εσύ κσμ θεωρείς ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με βανδαλισμούς και χαζο-τσαμπουκάδες με την αστυνομία, και σωστά, αλλά θεωρείς ότι το πρόβλημα της κατεχώμενης Κύπρου λύνεται από έναν που θα κατεβάσει μια σημαία προκαλώντας την τύχη του, και φυσικά το θάνατό του. Τον οποίο βαφτίζεις ήρωα και ιδεαλιστή. Λογικότατο, δεν μπορω να πω... Επέτρεψέ μου εγώ να τον δω ως πλανεμένο και φανατισμένο εθνικιστή.

Βλέπω ότι με χαρά πας να μου κολλήσεις ταμπέλες, ρε τι μου θυμίζει αυτο...

Και τέλος -ουφ!- τα σεξιστικά αστειάκια δεν τα θεωρώ χρήσιμα. Η πόρτα της ισότητας ανοιγοκλείνει και στις δύο κατευθύνσεις για μένα.

xrysoula_ v είπε...

προς κ-σ-μ

με ή χωρίς ιδανικά τα αίτια των δυο θανάτων (Σωλομού, Αλέξη) Ξέρω ότι αυθαιρετώ σ' αυτούς τους συνειρομούς μου -αλλά το γεγονός είναι ένα: ΞΕΧΝΆΜΕ. Περάσαμε σε μια μνήμη εφήμερη, υπερπληροφορική.

Ευχομαι να διαψευστώ ΑΥΤΗ τη φορά.

Μαριάνα, είμαστε καλοί στη διάγνωση, αλλά πρακτικά ΠΩΣ γίνεται και η κάθε δίκαιη εξέργερση του λαού μας καταλήγει σε άλοθι -για να συσπειρωθεί η εκάστοτε σταφιδοσαπισμένη εξουσία;;;

"Εδώ πολυτεχνείο...", τι απέμεινε απ' αυτό;

"Για την Αμαλία...", έχουν σταματήσει τα φακελάκια;

"Για τον Αλέξη...", θα παύσουν να σκοτώνουν 15χρονους αγγέλους τάχα στο εξής;


Ας ενωθούμε σ' αυτήν την κατανυκτική εξέγερση ελευθερίας, που μας χάρισε -άθελά του- ο Αλέξης, για μη γίνει μπούμερανγκ προς οφελος ενός κοινωνικοπολιτικού συστήματος, το οποίο ΝΟΣΕΙ πραγματικά....

μόνο μην ακούσω ότι δίνουν επίδομα ως φόρο τιμής στη μνήμη και την οικογένεια του Αλέξη

Ας φυλάξουμε τα προσωπικά μας ιδανικά, Μαριάνα. Και την τηλεόραση να σπάσουμε, οι κινέζικες πολυεθνικές, φτιάχνουν νέες συσκευές σωρό.

Και αν οι παρεμβάσεις μου είναι εκτός τόπου και χρόνου, μην τις βάζεις, σε παρακαλώ.

μαριάννα είπε...

Xavier

Κοίτα τώρα που με πάτησες στον κάλο. Καλά πιστεύεις για μένα, πως έχω φάει κόλλημα με τον Μάη του '68 ή το Πολυτεχνείο και όλα τα υπόλοιπα τα βλέπω άχρηστα;

Φυσικά και είμαι υπέρ των αγώνων. Αλλά των ουσιαστικών και όχι των σικέ.

Μη συγκρίνεις αγώνες ιδεολογικούς και επαναστατικούς, με αγώνες κόντρας και πετροπόλεμου.

Να ξέρεις ότι όταν τα παιδιά έκαναν καταλήψεις με ουσιαστικά αιτήματα, ήμουν σαφέστατα μαζί τους. ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!

Εδώ όμως, εκτός από μια «βεντέτα» με τους μπάτσους, δεν διέκρινα κάτι άλλο. Όταν θα θέσουν σοβαρά τα αιτήματά τους και θα διαδηλώσουν ώριμα και με αξιοπρέπεια, σαφώς και θα είμαι δίπλα τους.

Όσο πλιατσικολογούν και ποδοσφαιροποιούν το θάνατο ενός άτυχου παιδιού, είμαι κάθετα εναντίον.

Κι επειδή ποτέ δεν φταίνε τα παιδιά, το χρεώνω στους ανεγκέφαλους που τα εκμεταλλεύονται. Ενσυνείδητα ή όχι.

Xavier είπε...

Μα γιατί δεν θες να δεις ότι πέρα από τα σπασίματα, κατέβηκε πάρα πολύς κόσμος στο δρόμο που απλά διαδήλωσε. Πολύς κόσμος όμως! Χωρίς σπουδαίο συντονισμό. Αλήθεια λέω. Πίστεψέ με, το είδα με τα μάτια μου. Εγώ και χιλάδες άλλοι, ούτε μαγαζί κάψαμε, ούτε εναντίων των ΜΑΤ κινηθήκαμε (πέρα από κάποια συνθήματα φυσικά).

Μη μένεις σε αυτά που αναμεταδίδουν οι τηλεοράσεις. Υπάρχει πολύ ζουμί πέρα από την δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων. Μην αφήνεις πολιτικούς και δημοσιογράφους να στο αποκρύψουν.

μαριάννα είπε...

Xavier

Δεν αμφισβήτησα βρε αγόρι μου ποτέ τον κόσμο που βγήκε στο δρόμο. Το ξέρω ότι ήταν πολλοί και συνειδητοποιημένοι. Κι αυτό είναι πολύ θετικό και μακάρι να συνεχιστεί. Να μην γίνει σαν την Ηλία. Να καταλάβει ο κόσμος επιτέλους ότι ΜΠΟΡΕΙ αν ΘΕΛΕΙ. Αλλά να το κάνει λογικά και όχι καταστρέφοντας τους άλλους.
Ξέρεις τί αγωνία πέρασα σήμερα στο Φάληρο; Ήταν σχεδόν έξω από το σπίτι μου το χοντρό μπάχαλο με τους πυροβολισμούς και τους Ζητάδες. Ήταν να γυρίσει η κόρη μου από τη δουλειά στις 9 και μέχρι να έρθει μου έφυγε η ψυχή.
Τα ΜΑΤ το μόνο που έκαναν ήταν να τους εξαγριώνουν(γι αυτό και τους αφιέρωσα το επόμενο ποστ). Ήθελαν να πάνε να την πέσουν στο Τμήμα του Παλαιού Φαλήρου κι έγινε κόλαση.
Πες μου όμως τώρα εσύ τί έφταιγαν τα μαγαζιά των ανθρώπων και τα αυτοκίνητα; Καλά οι τράπεζες και τα Τμήματα... αλλά ο κόσμος; Τί τους έφταιγε;
Δεν λέω λοιπόν για τους φυσιολογικούς διαδηλωτές, τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους που θέλουν έναν άλλον κόσμο, πιο δίκαιο και με αξίες. Ή που διεκδικούν τη θέση που τους αναλογεί σ' αυτόν.
Νόμιζα πως γνωριζόμαστε αρκετά ώστε να καταλαβαίνεις πως νιώθω. ;)

μαριάννα είπε...

xrysoula_ v

Μα αφού ξέρεις πόσο συμφωνούμε. Είναι να ρωτάς αν εγκρίνω; Σοβαρολογείς; Και επαυξάνω... ;)

μαριάννα είπε...

* Ηλεία, εννοώ φυσικά. :)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Χαβιέ:
Επέτρεψέ μου εγώ να τον δω ως πλανεμένο και φανατισμένο εθνικιστή


και καπάκι:
Xαβιέ: Βλέπω ότι με χαρά πας να μου κολλήσεις ταμπέλες

Χαχαχαχαχα! Έχω δει κι έχω δει αυτοαναιρέσεις σε μπλόγκερς, αλλά τέτοια αυτοαναίρεση, πρώτη μου φορά!

Xαβιέ, χάρηκα που σε γνώρισα! Τώρα ξέρω ποιoυ το άβαταρ θα βάλω πλάι στα λήμματα "αυτοαναιρούμαι", "αυτοκαταργούμαι" και "αυτοδιαψεύδομαι", στο μπλογκολεξικό που ετοιμάζω. Το δικό σου.

Xavier είπε...

Μπράβο, σου πήρε ώρα βλέπω, το έστηψες το ρημάδι και το βρήκες.

Οι πρακτικές σου μου είναι οικείες. Επί της ουσίας μηδέν.

Αν θες σου λέω και το αυτονόητο, ότι μπορείς να κρίνεις κάποιον από μια ακραία πράξη του, αλλά όχι από απόψεις. Αν πρόσεξες, ενώ κάνει μπαμ το που τοποθετείσαι, δεν το έθιξα γιατί δεν έχει και κανένα νόημα πάνω σε αυτό που συζητάμε.

Βέβαια, όπως έχω προσέξει και σε άλλα blog όπου γίνεσαι περίγελος, την ίδια τακτική ακολουθείς πάντα.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Περίγελως γίνεται αυτός που αυτοαναιρείται μέσα στην ίδια πρόταση και όχι αυτός που εκθέτει τις όποιες απόψεις του.

Αλλά σε κατανοώ, Χαβιέ, πονάει να αποκαλύπτεσαι από ό,τι πράττεις, γράφεις και λες ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ και όχι από όσα φαντασιώνονται οι άλλοι για σένα. Η ταμπελοποίηση που επιχείρησες να μου καταλογίσεις, σου έγινε μπούμερανγκ. Ας πρόσεχες.

Εγώ προτιμώ να μην φαντασιώνομαι και να μην κυττάζω γυάλινη σφαίρα για να σχηματίζω άποψη, προτιμώ να κρίνω από όσα γράφουν δημόσια οι ίδιοι οι μπλόγκερς.

Οι δικές μου θέσεις είναι πεντακάθαρες, τις επαναλαμβάνω χωρίς κόμπλεξ για το πώς θα με κρίνουν: Οργανωμένος αγώνας με σαφή αιτήματα, στοχοποίηση και υπόδειξη των αμέσως υπεύθυνων, πορείες, διαδηλώσεις, κομματική ένταξη, ακαπέλωτος συνδικαλισμός, ενιαίο εργατικό κίνημα.

Τις εφηβικές αντιδράσεις τις παρακολουθώ με συμπάθεια, κατανόηση και νοσταλγία, αλλά αυτές δεν περιλαμβάνουν υποχρεωτικά κουκούλα, κάψιμο και πλιάτσικο.

Θα το καταλάβουν μόλις κλείσουν τα δεκαπέντε και εκτονώσουν όλα αυτά που δεν τους επέτρεψαν να κάνουν στις αυλές και στα σπίτια τους.

Γιατί κανονικά, πρώτα στα δικά τους σπίτια έπρεπε να βάλουν μπουρλότο, αφού οι γονείς τους είναι αυτοί που έφτιαξαν και τους παρέδωσαν την κοινωνία που δεν αντέχουν.

Δεν ξέρω αν εσύ τα έχεις κλείσει, ώστε να ξέρω και τι να σου ευχηθώ.

Καλό μέλλον, πάντως, σου εύχομαι οπωσδήποτε.

μαριάννα είπε...

Μια χαρά βλέπω γνωριστήκατε, Xavier και K.σ-Μ. :)

Xavier είπε...

Εγώ θα πω -και θα κλείσω- ότι η εριστική διαλεκτική, είναι καλή για αυτούς που αναμασούν απόψεις άλλων και δεν έχουν δική τους ώστε να την υπερασπιστούν με ανταλλαγή επιχειρημάτων. Και εσύ τη χρησιμοποιείς αρκετά καλά.

Από περιέργεια, θύμισέ μου σε ποιο σημείο τοποθετήθηκα υπέρ οποιουδήποτε κουκουλοφόρου.

Μακάρι να αντιδρούσατε έτσι, όταν οι περιουσίες μας καταστρέφονται και λεηλατούνται από υπουργούς και παπαδαριά. Γιατί σας πιάνει υστερία τώρα, και δε σας πιάνει τότε;

Xavier είπε...

Ως τροφή για προβληματισμό μόνο, και όχι για αντιπαράθεση, σας προτρέπω να δείτε και αυτή την άποψη.

The Hawk είπε...

Όταν βρω χρόνο θα τοποθετηθώ επ' αυτού
στους "Εκφραστές".

Παρ' όλαυτα μου ήρθε στο μυαλό κάτι που
μου είχε πει ένας πρώην συνάδελφος Ολλανδός.
"Έφυγα από την Ολλανδία γιατί μου ερχόταν να αυτοκτονήσω.
Εκεί, την ημέρα που γεννιέσαι ξέρεις και πώς θα πεθάνεις.
Εδώ (σ.σ. στην Ελλάδα), δεν ξέρεις ποτέ τι σου ξημερώνει και αυτό είναι που με συναρπάζει."

Τέλειο;
Και μεις; Γκρινιάζουμε όλη μέρα και απαιτούμε από το κράτος δομές τέτοιες,
ώστε στο τέλος να καταντήσουμε να βλέπουμε τον θάνατό μας;

Φιλιά