Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

jacques Brel: La Chanson des Vieux Amants... Mísia: Os velhos amantes... Franco Battiato: La canzone dei vecchi amanti




Os velhos amantes, Mísia



jacques Brel _ La Chanson des Vieux Amants



La canzone dei vecchi amanti - Franco Battiato

7 σχόλια:

Juanita La Quejica είπε...

Εχω ακόμα το χαρτί με τα λόγια, γραμμένο από τα χέρια της μετέπειτα κουμπάρας. Από τα πρώτα γαλλικά που έμαθα να παίζω στο πιάνο, από τα πολύ αγαπημένα της πρώτης νιότης.

μαριάννα είπε...

Juanita La Quejica

Ήμουνα σίγουρη... :)
Να δω πότε θα μαζευτούμε να τα τραγουδήσουμε. Μια κιθάρα ή ένα πιάνο θέλουμε και λίγο χρόνο. Τί ζητάμε ρε γμτο; Ζητάμε πολλά;

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Αν δεν βρείτε κιθάρα ή πιάνο, και καταδέχεστε ακορντεόν, ειδοποιείστε με.

Εξάλλου, Ζακ Μπρελ χωρίς ακορντεόν, δε λέει.

Juanita La Quejica είπε...

Χρόνο και ηρεμία.
Το πιάνο πάντως το έχουμε, μόνο που θέλει κούρδισμα ανά 6μηνο, άτιμα ανατολικά, της πλάκας έχουν βγει τελικά. Αν δεν ήταν δώρο γάμου των γονιών μου, θα το είχα κάψει στο τζάκι που δεν έχω, χαχα!

μαριάννα είπε...

Kατερίνα σ-Μ

Πες μας ότι έχεις ΚΑΙ ακορντεόν! Και κυρίως πες μας ότι παίζεις ΚΑΙ ακορντεόν! Το οποίο φυσικά και αγαπάμε πολύ! Τί μας πέρασες; Ξενέρωτα μπουρζουαζόπουλα μουσικά; ;)
Πάντως πολύ θα μου άρεσε μια βραδιά στο έτσι στυλ... με τραγούδια παλιά αγαπημένα και ποτάκι, στο χαλί δίπλα απ' το τζάκι.

μαριάννα είπε...

Juanita La Quejica

Και το δικό μου ξεκούρδιστο πρέπει να είναι. Και δεν είναι ανατολικό... :) Βιεννέζικο είναι και το είχαμε μοσχοπληρώσει για να καταντήσει πια μουσειακό είδος, αφού τ' αγόρια δεν είναι πια εδώ. Πάντως γνώρισε και καλές βραδιές τέτοιες, ειδικά μια εποχή που ακόμα τραγουδούσαμε παρέα...
Αλλά μη σε νοιάζει, κάποιο κουρδισμένο θα βρούμε, αρκεί να θέλουμε. ;)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Δεν με κατάλαβες... εννοώ ότι μου αρέσει να ακούω ακκορντεόν, και αν βρεθεί ακκορντεονίστας θα ήθελα να καλέσετε κι εμένα. Από μουσικά όργανα παίζω μόνο ντέφι, τσατσάρα και τρίγωνο (για τα κάλαντα).

Όσο για το πιάνο είναι πάντα χρήσιμο για να ακουμπάς κηροπήγια - μην υποτιμάτε την χρηστική αξία του. Σε δυσκολεύει, βέβαια, στο σφουγγάρισμα, αλλά εγώ έχω κόψει τα πεντάλ και η σφουγγαρίστρα δεν βρίσκει πια εμπόδιο.