Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Antidotum Tarantulae και Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου! Η πολυτάλαντη! Η ηθοποιός που πραγματικά εντυπωσίασε ως Γιέρμα , τραγουδάει και υπέροχα!


Antidotum Tarantulae - Ritornerllo delle lavandaie del Vomero

Όταν ο Θεός βρέχει ταλέντα κάποιοι κάθονται από κάτω. Έτσι και η Κωνσταντίνα... Κρίμα πραγματικά που μια τέτοια φωνή δεν ανήκει πια στο Antidotum Tarantulae. Θεωρώ ότι κάποιοι καλλιτέχνες είναι αναντικατάστατοι... Εύχομαι καλή επιτυχία στο cd που είναι μια εξαιρετική δουλειά, ποιοτική και προσεγμένη κι ελπίζω οι συντελεστές να σκεφτούν ότι ο κόσμος αγκάλιασε τη δουλειά τους και θα ήθελε το γκρουπ ενωμένο.

Antidotum Tarantulae - Vesuvio

Antidotum Tarantulae

Ένα γκρουπ που, με βάση τη φολκ μουσική της Νότιας Ιταλίας (στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η ελληνόφωνη) και, γενικότερα, της Μεσογείου, δίνει μια σύγχρονη αντίληψη της παράδοσης. Οι Antidotum Tarantulae στήνουν μια ολοκληρωμένη, άκρως συγκινητική και γοητευτική μουσικοχορευτική παράσταση στη σκηνή...

Στο γκρουπ Antidotum Tarantulae, ενώ μπορεί ν' ακούσει κανείς μια γοητευτική ταραντέλα ή έναν απλό ερωτικό ύμνο ή και ένα ελληνόφωνο τραγούδι της Κάτω Ιταλίας, έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται παρέα με τις μουσικές του 21ου αιώνα, με ένα γκρουπ να βγάζει από μέσα του τους ήχους και τους ρυθμούς ενός κόσμου οικείου σε όλους μας.

Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου: Τραγούδι, nacchere, tamburello
Αναστασία Έδεν: τραγούδι
Σπύρος Σύρμος: κλασική κιθάρα, chitarra battente και τραγούδι
Σοφία Ευκλείδου: βιολοντσέλο
Ηλέκτρα Καρανικόλα: φλάουτο, πίκολο
Βαγγέλης Χαραμής: chitarra battente, mandola, tammorre

Οι Antidotum Tarantulae ιδρύθηκαν το 2002 κατόπιν πολυετούς αναζήτησης και επώασης με πρόθεση τη διάδοση των αυθεντικών αξιών της λαϊκής παράδοσης της Νότιου Ιταλίας. Εφαλτήριο υπήρξε η συμμετοχή τον Αύγουστο του 2003 στο Φεστιβάλ Alle porte di Roma που πραγματοποιήθηκε στις Terme di Caracalla όπου συμμετείχαν συγκροτήματα εκτός Ιταλίας που έπαιζαν Παραδοσιακή μουσική της Ιταλίας.

Η δραστηριότητα του συγκροτήματος συνεχίζεται με επιτυχημένες παραστάσεις στην Ελλάδα, σε μουσικές σκηνές της Αθήνας(Στίγμα, Άλλη Όχθη, Μικρό Μουσικό Θέατρο, Micrasia, Θύρα Τέχνης, La Cuňa, Πινακοθήκη Ψυχάρη, Ιανός, …) και συμμετέχει σε διάφορα Φεστιβάλ, Αισχύλεια τις Απόκριες του 2003, Δήμου Αιγάλεω Καλοκαίρι 2004, Ταύρεια το Σεπτέμβριο του 2005,Δήμος Νεάπολης, Δήμος Πειραιά, Δήμος Τρίπολης Καλοκαίρι 2006, Δήμος Ωρωπού, Κεφαλονιά, Ιθάκη καλοκαίρι 2007 1ο Νεανικό Φεστιβάλ Αθηνών στο θέατρο Δώρας Στράτου τον Ιούνιο του2005, Φεστιβάλ Πηνειού τον Ιούνιο του 2006 και έχει ως κορυφαίες στιγμές την συμμετοχή στη Festa della PIZZICA στη Sternatia, ελληνόφωνο χωριό της Απουλίας, 21,22,23,24 Ιουλίου 2005 και στο 2ο CANTACASONA στο χωριό MONTECORICE της Καμπανίας, 26 Ιουλίου 2005 , στο 1° RADUNO BATTENTISTI IN CALABRIA στις 18, 19,20 Ιουλίου 2008 και στο Etnomalìa al Paisà στο Agnone Cilento 11, 12, 13 Ιουλίου 2008.

Την άνοιξη του 2008 ηχογραφούν το πρώτο τους cd με τίτλο Sed Nove, που κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο του 2008 από τις εκδόσεις Παρουσία του Βασίλη Χατζηϊακώβου.

To cd των Antidotum Tarantulae παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου 2008 στον ΙΑΝΟ, Σταδίου 24, στην Αθήνα. Χορηγός «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4 ΠΕΙΡΑΙΑΣ»

Κεντρική διάθεση:
Εκδόσεις Αρμός
Μαυροκορδάτου 7 & 11, 106 78 Αθήνα
Τηλ.: 210 3304196, 210 3830604 – Fax: 210 3819439

Πρασακάκη 5, 546 22 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 220932 – Fax: 2310 220910
www.armosbooks.gr
e-mail: harmos@ath.forthnet.gr

Για τον ΙΑΝΟ Μαρία Σούμπερτ 210-3217406 as_art3@ianos.gr

6 σχόλια:

drunk tank είπε...

καλημέρα Μαριάννα μου!
καλή εβδομάδα να έχουμε!

τον τελευταίο καιρό ψάχνομαι πάρα πολύ με τη μουσική της κάτω ιταλίας
και μου αρέσει πολύ αυτό που ακούω!
σου φτιάχνει πραγματικά τη διάθεση!

δυστυχώς εδώ στο γραφείο δεν ΄μπορώ να δω τα βιντεάκια, ούτε να ακούσω τις μουσικές.
σου έχω εμπιστοσύνη πάντως ότι θα είναι σίγουρα εκπληκτική και η μουσική και η φωνή της Σαραντοπούλου!
θα επιστρέψω με πρώτη ευκαιρία και καλύτερη σύνδεση!

μαριάννα είπε...

Κωνσταντίνος Π

Καλή βδομάδα Κωνσταντίνε μου!
Όντως αυτές οι μουσικές είναι μαγεία. Τη δική μου αδυναμία την ξέρεις στις μουσικές της νότιας Ιταλίας. Σικελία, Σαρδηνία, ελληνόφωνα χωριά, Καλαβρία... απίστευτες μουσικές, απίστευτες φωνές.
Η δουλειά των Antidotum Tarantulae, εξαιρετική. Πραγματικά. Και η Κωνσταντίνα πολύ ιδιαίτερη φωνή. Ξεχωριστή. Αξίζει τον κόπο να το ακούσεις.
Σε πεθυμήσαμε... ελπίζω να επανακάμψεις. ;)

Φιλιά!

Μηθυμναίος είπε...

Μαριάννα μου, τι λαγωνικό είσαι εσύ κοπέλα μου; Πάντα ανακαλύπτεις αυτά τα εξαιρετικά που άλλοι, αυτοί που έπρεπε, τα περνάνε στα ψιλά...
Μπράβο στο πάθος σου.

μαριάννα είπε...

Μηθυμναίος

Καλησπέρα Στράτο μου. Να σου πω τι γίνεται με τις επιλογές μας στα ιστολόγια; Στα δικά μου τα ιστολόγια για παράδειγμα, αναρτώ αποκλειστικά και μόνο, ότι μου αρέσει πολύ. Αυτά που εγώ ξεχωρίζω και όχι αυτά που πρέπει να δείξει ένας επαγγελματίας. Αυτή είναι και η χαρά του ερασιτέχνη. Ότι μπορεί να παραμένει εραστής του ονείρου, ανεξάρτητα από νούμερα και μηχανάκια. Κατάλαβες πού είναι το θέμα; ;)

Φιλιά και γλυκιά καληνύχτα!

Μηθυμναίος είπε...

Η απόλυτη αλήθεια και η τέλεια ικανοποίηση και χαρά του ερασιτέχνη!!! Έτσι κοπέλα μου να παραμείνεις εραστής του ονείρου!!!
Πόσο σε χαίρομαι...

μαριάννα είπε...

Μηθυμναίος

Η αλήθεια είναι ότι η χαρά είναι αμοιβαία. Κι εγώ χαίρομαι πολύ όλους εσάς, τους παλιούς καλούς φίλους, που σταθερά και μόνιμα κρατάτε στα ιστολόγια σας, την ίδια ποιότητα, ανθιστάμενοι στην επέλαση των «βαρβάρων». Όπου βάρβαροι, εννοώ τα ελεγχόμενα από τα γνωστά ΜΜΕ, ιστολόγια, που έχουν πια κατακλύσει την ιστόσφαιρα και που, από μια φιλική κοινότητα, που ο ένας ήξερε τον άλλον ή τον μάθαινε μέσα από τις αυθόρμητες αναρτήσεις του, τώρα χάνει η ζούγκλα το τρωκτικό και το πρες τζιαρ τη μάνα. Χρήσιμα ίσως για ειδησεογραφία, αλλά αυτό θέλαμε στην ιστόσφαιρα;