Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

  • Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (Θεσσαλονίκη)

    Με ένα δίπτυχο εκδηλώσεων συμμετέχει φέτος το "Εντευκτήριο" στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, την Παρασκευή 20 Μαρτίου: η πρώτη είναι αφιερωμένη στον Γιάννη Ριτσο για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, ενώ η δεύτερη αφορά την ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ.

  • Εκδήλωση: "Ελάτε μ' ένα ποίημα" (Θεσσαλονίκη)

    Η εκδήλωση "Ελάτε μ' ένα ποίημα" θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2009 (ώρα 9 μμ), στο bar16 (Κανάρη 1 και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Τερψιθέα της Σταυρούπολης, τηλ. 2310655436).

  • Εκδήλωση - αφιέρωμα στη "Δημοτική Ποίηση" (Λιβαδειά)

    Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και το 2ο Λύκειο Λιβαδειάς, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς. διοργανώνουν εκδήλωση–αφιέρωμα στη "Δημοτική Ποίηση", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2009 στις 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εστίας Μητέρας (Λιβαδειά). Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η 1η Ομάδα Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.

  • Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (Ξάνθη)

    Η Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης διοργανώνει εκδηλώσεις στο Ράδιο Ξάνθη, στους δρόμους της πόλης και στο σπίτι πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτών, η ποιήτρια Ελίνα Μαρμαρίδου θα διαβάσει ποιήματά της, ενώ θα τη συνοδεύουν μουσικά ο Σπύρος Γκιγκόντης και η Ελένη Πετρίδου (Σάββατο 21 Μαρτίου, ώρα 19.00, στο σπίτι πολιτισμού).

  • Εκδηλώσεις για τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο (Λάρισα, Λιβαδειά)

    Με αφορμή τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και την ανακήρυξη του έτους 2009 από το Υπουργείο Πολιτισμού ως "έτος Γιάννη Ρίτσου", καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του, διοργανώνονται εκδηλώσεις για τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο.

    Περισσότερα στοιχεία στα blog του βιβλιοπωλείου:
    ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ και ΕΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

  • Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στον ΙΑΝΟ

    Το βιβλιοπωλείο Ιανός γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, με δύο εκδηλώσεις σε Αθήνα (22 Μαρτίου) και Θεσσαλονίκη (20 Μαρτίου) και προσκαλεί ανθρώπους των τεχνών και του πολιτισμού να διαβάσουν το αγαπημένο τους ποίημα.


12 σχόλια:

Juanita La Quejica είπε...

Αυτό εννοούσες όταν μου έλεγες για την Κυριακή; Θα είναι ανοιχτός ο Ιανός;

μαριάννα είπε...

Juanita La Quejica

Ναι ανοιχτός θα είναι. Πάμε;
Άλλες προθέσεις είχα αρχικά. Ήταν να πάμε Λιβαδειά για τον Ρίτσο το Σάββατο, αλλά δεν μπορούσαν κάτι φίλες και το ακυρώσαμε. Τώρα λέγαμε να πάμε νωρίς να δούμε Καβάφη στον Απόλλωνα και μετά Ιανό, αν και μάλλον θα γίνεται το έλα να δεις και στο όρθιο, δε λέει...

giannis kazanis είπε...

Υπέροχος ο Ρίτσος. Μελοποιήθηκαν πολλά τραγούδια του απο τον Γιάννη Μαρκόπουλο και μερικά από αυτά τραγουδήθηκαν από τον Νίκο Ξυλούρη.
Να είσαι καλά Μαριάννα.
Την καληνύχτα μου.

Mafalda είπε...

tipota gia mas edw tou ekswterikou? :(

Juanita La Quejica είπε...

Προσωπικά μου άρεσε πολύ το ντοκυμαντέρ για τον Καβάφη και τον Πεσσόα, καλοφτιαγμένη δουλειά και έξυπνο concept. Πιστεύω ότι και εσένα θα σου αρέσει, μην το χάσεις.
Για την κυριακή θα σου πω emailικώς.

μαριάννα είπε...

giannis kazanis

Ναι Γιάννη μου, Λοΐζος, Λεοντής, Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, Μικρούτσικος, Μούτσης, Μαυρουδής, Μαμαγκάκης εμπνεύστηκαν υπέροχες μουσικές από την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου. Μύθος...
Να 'σαι καλά! Σε χαιρετώ!

μαριάννα είπε...

Mafalda

Ξενάκι μου γλυκό! Πόσο σε καταλαβαίνω... Τα ίδια δεν ζούσα κι εγώ μέχρι πριν λίγους μήνες; Αλλά μη νομίζεις πως ησύχασα. Πονάω για 'κει τώρα. Μου λείπουν εκείνοι. Κακό πράμα οι δυο ζωές... κι ακόμα χειρότερο οι τρεις! ;)

Φιλιά! Και να ξέρεις ότι σας νοιαζόμαστε. Ουσιαστικά και όχι για να... ψηφίσετε, όπως σας νοιάζονται μερικοί μερικοί... :)))

μαριάννα είπε...

Juanita La Quejica

Ναι, διάβασα κι εγώ τα καλύτερα. Θα πάω σίγουρα σινεμά. Όσο για την ημέρα της ποίησης, κάπου θα βρούμε να τη γιορτάσουμε σεμνά και ταπεινά. ;)

Ανώνυμος είπε...

Καινούριες λογοκλοπές Χ.Βλαβιανου

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Αχά! Έχουμε νέα οργανωμένη επίθεση και επιστροφή των ανώνυμων κουκουλοφόρων καταδοτών. Μα τι δειλά ανθρωπάκια... για λύπηση είναι.

Και άσε με να μαντέψω: πάλι κάποιο μέηλ θα έλαβαν, ε; Όπως τότε με την ...θεία από το Σικάγο.

Αλήθεια, μήπως δόθηκε κάποια εξήγηση γιατί διέγραψαν τα 111 σχόλια από ΕΔΩ; Ή γιατί διέγραψαν ολόκληρο το δεύτερο ποστ μαζί με καμμιά πενηνταριά σχόλια, για το ίδιο ζήτημα;

μαριάννα είπε...

Kατερίνα σ-Μ

Η αλήθεια είναι πως είμαι παντελώς αναρμόδια να απαντήσω στα ερωτήματά σου, έμμεσα και άμεσα.

Ομολογώ δε, πως με το συγκεκριμένο χώρο ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Όχι ότι είχα δηλαδή και ποτέ ιδιαίτερη, αλλά επειδή κάποιοι φίλοι συμμετείχαν εκεί, πότε πότε διάβαζα κανένα ποστ που με ενδιέφερε ή έγραφα και κάποιο σχόλιο αραιά και πού. Τώρα πια μερικούς φίλους τους διαβάζω στον ιδιωτικό τους χώρο. Κάποιους άλλους δε, που προσκύνησαν εκεί που φτύνανε, δεν τους διαβάζω καν.

Με ξέρεις τώρα εμένα. Όσο,

«φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα
κι ιστορία οι παρέες

Kάνει ο Γιώργος την αρχή
είμαστε δεν είμαστε
τίποτα δεν είμαστε βρε...»,

τόσο πιο αλάργα εγώ.

Διότι όταν κάποιοι βρίζουν Θεούς και Δαίμονες, ως κυκλωματικούς, αν τύχει και δημοσιευτούν σε εφημερίδες της αριστεράς, Αυγή πχ, ενώ υπερηφανεύονται, αν τύχει; και δημοσιευτούν σε απολύτως συντηρητικά έντυπα, ε...

τόσο πιο αλάργα εγώ.

Κι επίσης

Φυσικά και καταδικάζω την όποιας μορφής, λογοκλοπή ή κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Ακόμα και μη τήρηση της δεοντολογίας όσον αφορά «αναφορά πηγής» ή «αναφορά πηγής της πηγής», όπου αυτή αναφέρεται.

Αλλά πεποίθησή μου είναι πως δικαιούται να ομιλεί ο αναμάρτητος και όχι ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών τρόλλιας.

Γενικά μιλάω. :))))

Α, και την ξέρω και την απάντηση του επαναστάτη από βλακεία.

Προκειμένου να μπει στη μύτη των κυκλωμάτων, από τα οποία και καλά έμενε εκτός, ετσιθελικά και από μαγκιά(μπούχαχα...), είναι ικανός να πανηγυρίζει ακόμα κι αν μπει στη χρυσή ευκαιρία.

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

Καλησπέρα βρε! Και του χρόνου!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

...στη Χρυσή Ευκαιρία!

Ή είσαι αντισυμβατικός ή δεν είσαι!

Aχαχαχαχαχαχαααααα!!!