Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Dylan Thomas...THE EDGE OF LOVE


The Edge Of Love Trailer


Η σκηνή-όνειρο του κάθε άντρα, σύζυγος κι ερωμένη δύο σε ένα· φίλες κι αγαπημένες! Αν το καλοσκεφτεί κανείς μια χαρά είναι. Μοιράζονται και οι δουλειές. Αφού σε κερατώνει που σε κερατώνει... τουλάχιστον ας τη φέρει να κάνει και καμιά δουλειά. ;)


Μια ιστορία αγάπης πολύ ενδιαφέρουσα και καλοσχεδιασμένη . Η ταινία περιστρέφεται γύρω από δύο ανεξάρτητες στο πνεύμα γυναίκες, τις Caitlin Thomas και Vera Killick. Και οι δυο αγαπούν τον λαμπερό, και χαρισματικό ποιητή Dylan Thomas που αγαπάει με πάθος και τις δυο γυναίκες. Ακυρωμένες υποσχέσεις, πάθος, προδοσία, η σκιά του πολέμου και η διαρκής απειλή του επικείμενου θανάτου παρέχει ένα ζωντανό σκηνικό για THE EDGE OF LOVE. Η ιστορία εξερευνά τη σύγκρουση του υποκόσμου της Βοημίας από τον πόλεμο του Λονδίνου, και την πολυπλοκότητα στη σχέση των δύο νέων ζευγαριών, των οποίων οι ζωές δένονται άρρηκτα και μπερδεύονται επικίνδυνα μεταξύ τους.


9 σχόλια:

Juanita La Quejica είπε...

Αν και οι κριτικές που είχα διαβάσει δεν μου γέμιζαν το μάτι, έκανα το χατήρι μιας φίλης και ήλπιζα να δω όμορφα Ουαλλέζικα τοπία. Τελικά η ταινία ήταν καλύτερη από ό,τι περίμενα, αρκετά ενδιαφέρουσα θα έλεγα. Τον Thomas τελικά τον περιγράφει μάλλον με μελανά χρώματα σαν άνθρωπο, ιδιαίτερα εγωκεντρικό και κακομαθημένο, αλλά χαρισματικό σαν ποιητή. Να την δεις, πιστεύω θα σου αρέσει. Κάποιες σκηνές υποτίθεται ότι είναι γυρισμένες στην Ελλάδα στην Θεσσαλία στον Εμφύλιο, μόνο που ο "Έλληνας" μιλά με Κυπριακή προφορά, αλλά οκ, μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές.

μαριάννα είπε...

Juanita La Quejica

Το είδα. Μου άρεσε πάρα πολύ. Πάρα πολύ. Δυστυχώς η τελική μικρόψυχη κατάθεση του ποιητή στη δίκη, μου χάλασε τελείως την εικόνα που είχα γι αυτόν. Όλα του τα συγχωρούσα, και τις μποέμ παραξενιές του και την δειλία του στο να πολεμήσει και τον άφατο εγωκεντρισμό του, εκτός από αυτό που τον έκανε πιο μικρό και πιο φτηνό κι από σκουλήκι στα μάτια μου. Χωρίς ελαφρυντικό. Βρώμικος και ύπουλος, επειδή του είπε εκείνη ότι αγαπούσε τον Ουίλιαμ.
Αυτό που αναφέρεις με τον Έλληνα, εντελώς ασήμαντη λεπτομέρεια, απλά ξενική μου έκανε η προφορά.
Η αλήθεια είναι ότι με συγκίνησαν οι αλήθειες των σχέσεων. Η φιλία και η αγάπη των δυο γυναικών. Πόσο πιο ώριμες πάντα οι γυναίκες συναισθηματικά...
Α, κι επίσης να πω ότι το σκηνοθετικό ντεκόρ σε όλα τα πλάνα το βρήκα μοναδικής αισθητικής.

Juanita La Quejica είπε...

Για να πω την αλήθεια, εγώ δεν την είδα την φιλία και την αγάπη των γυναικών. Ενα χαμόγελο συνενοχής και συγχώρεσης μόνο στο τέλος, μετά τις αμφότερες προδοσίες. Η μια έκανε έρωτα με τον άνδρα της άλλης (δικαιολογίες υπήρχαν, ένοιωθε μοναξιά και φόβο, πάντως την προδοσία την διέπραξε) και η "απατημένη από την φίλη" ώθησε έτσι τα πράγματα (και τον ανώριμο εγωκεντρικό σύζυγό της) ώστε να καταδικαστεί ο άνδρας της ψεύτρας, για να πάρει το μάθημά της. Και οι 3 εγωκεντρικοί, επιπόλαιοι και προδότες στις σχέσεις τους, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και ανάλογα τον χαρακτήρα του. Υπήρχαν όμως οι ειδικές συνθήκες της εποχής και του πολέμου, που θα μπορούσαν να εξηγήσουν κάποιες συμπεριφορές και να τις κάνουν πιο εύκολα κοινωνικά αποδεκτές. Κάτω από αυτό το πρίσμα, όλα χάνουν την έντασή τους και επικρατεί μόνο ο προσωπικός αγώνας του καθενός για επιβίωση.

μαριάννα είπε...

Juanita La Quejica

Αλήθεια δεν την ένιωσες τη φιλία των δύο γυναικών;
Και δεν ώθησε η απατημένη, στην εμετική κατάθεση τον Τόμας, αλλά ο πληγωμένος εγωισμός του, όταν η Βέρα του είπε ότι αγαπάει τον άλλον.
Αλλά μην τα μαρτυράμε όλα... :))))

Καλό μεσημέρι!

Juanita La Quejica είπε...

Καλά λες, έγραψα όλη την υπόθεση, χιχι! Τελικά δεν σου είπα... πήγαμε στην Luz στις 29, έγινε και δεύτερη συναυλία λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος από τον κόσμο και "υποχώρησα" λόγω των γενεθλίων μου. Ηταν πολύ καλύτερη από ό,τι την περίμενα, πιο ζωντανή από ό,τι στα cds της, στην πορεία πολύ επικοινωνιακή και έδειχνε έντονα τον σεβασμό της προς το κοινό και την ευγνωμοσύνη της που ήμασταν εκεί για να την "τιμήσουμε".

μαριάννα είπε...

Πολύ χαίρομαι για σένα που τα κατάφερες να πας! Και του χρόνου να είσαι καλά να το γιορτάσεις όπου και όπως λαχταράς! Μεξικό πχ. ;)

Πήγα απόψε και είδα το Συντρίμμια ψυχής. Κατασυγκινήθηκα! Υπάρχει στα γνωστά μέρη αλλά χωρίς sbsgr, οπότε πήγα σινεμά για να το απολαύσω και δεν έχασα.

Juanita La Quejica είπε...

Τί είναι το sbsgr;
Είδες αυτό που σου έστειλα για το Ispania.gr;

μαριάννα είπε...

Juanita La Quejica

Το sbsgr είναι συντομογραφία του «ελληνικοί υπότιτλοι».
Ναι, το πήρα το μέιλ σου και σ' ευχαριστώ πολύ. Το σκέφτομαι, αν και η περιοχή δεν είναι από αυτές που πάω ευχαρίστως... θα ήθελα όμως να έρθω. Θα φροντίσω να πάρω αντροπαρέα μαζί μου.;)

Juanita La Quejica είπε...

Είναι κοντά το μετρό. Αν πας, ενημέρωσέ με να βρεθούμε, μιας και εμείς λέμε να περάσουμε.