Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Aldina Duarte: Mulheres ao espelho! Γυναίκες στον καθρέφτη...





princesa prometida

5 σχόλια:

Ελένη Μπέη είπε...

Α, Μαριάννα, η γυναίκα είναι υπέροχη και σαν παρουσία και σαν φωνή.

Εκείνο το όργανο που παίζει ο στρουμπουλούλης με το πενάκι τι να είναι; Δεν το έχω ξαναδεί. Είναι κανένα παραδοσιακό σπανιόλικο;

μαριάννα είπε...

Νερένια μου, χαίρομαι που σου άρεσε η Duarte. Είναι από τις πραγματικά αξιόλογες τραγουδίστριες του fado, τα πορτογαλικά τραγούδια της μοίρας. Αυτό σημαίνει φάντο.

Το όργανο που κρατάει ο χοντρούλης είναι η περίφημη guitarra portuguesa(πορτογαλική κιθάρα)

Στα λινκ που σου δίνω μπορείς να δεις πολλά, γι αυτό το εκλεκτό είδος μουσικής που το παραλληλίζουν με το ισπανικό φλαμένκο και το ελληνικό ρεμπέτικο.

Καλησπέρα!

Ελένη Μπέη είπε...

Μαριάννα, σ' ευχαριστώ πολύ. Τα έχω υπ' όψη μου τα fados και μ' αρέσουν πολύ. Κι εγώ νόμιζα πως επρόκειτο για είδος μαντολίνου κι όχι κιθάρας... Όπως και ν΄'χει ωραίο όργανο είναι.
Καλησπέρα σ' εσένα και τους ...δρόμους. ;-)

Juanita La Quejica είπε...

Μου αρέσει η λιτή σχεδόν αβίαστη ερμηνεία της ιδιαίτερα.
Είχα δει σε κάποια εκπομπή του Αντωνόπουλου στην ΝΕΤ γύρισμα από ένα μαγαζί στα Saldanhia στην Λισσαβώνα όπου οι ντόπιοι τραγουδούν φάδος "ανεπίσημα" και όπου εμφανίζονται σπουδαίες φωνές κατά καιρούς. Συγκεκριμένα τραγουδούσε κάποιος με καρκίνο προχωρημένο και ήταν από τις πιο συγκλονιστικές ερμηνείες που έχω ακούσει μέχρι τώρα. Είχα σημειώσει και το όνομα -ό,τι είχα μπορέσει να ακούσω- τάσκα ντο καμπέλο. Έψαξα πολύ να το βρω και στις 2 επισκέψεις μου στην Λισσαβώνα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

μαριάννα είπε...

Ναι σε καταλαβαίνω Χουανίτα. Το ίδιο έχω ζήσει κι εγώ στο φλαμένκο που σου έλεγα, με τους παππούδες των ορυχείων. 85 και 90 χρόνων! Και μια φωνή ανατριχίλα...