Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

True Grit.... Ethan και Joel Coen!


Σκηνοθεσία Ethan και Joel Coen.
Πρωταγ.: Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon.
Καταπληκτική ταινία! Μου θύμισε τα νιάτα μου με τα καλά γουέστερν, τα παραμυθένια. Και ο Jeff Bridges με τον Matt Damon υπέροχοι, αλλά η κοπελίτσα η 14χρονη, η Hailee Steinfeld, δεν παίζεται. Μην το χάσετε όσοι αγαπάτε τους Κοέν και τα γουέστερν. :)

3 σχόλια:

Citizen είπε...

Πράγματι πολύ καλή ταινία. 2 ταινίες μου ήρθαν στο μυαλό τώρα που την έβλεπα. Το The Treasure of the Sierra Madre και το Paper Moon. Τρομερή δουλειά κάνανε τα αδέρφια. Ο Jeff πρέπει να γίνει ο 3ος ηθοποιός που θα πάρει 2ο συνεχόμενο Όσκαρ Α' ανδρικού. Η Hailee Steinfeld, αν και δεν έχω δει ακόμα το fighter(θα το δω αύριο), νομίζω ότι εύκολα αξίζει να πάρει το Β' γυναικείου.

8/10! θα 'λεγα 9...αλλά ήθελα λίιιιγο περισσότερο suspense. Εντάξει το τέλος το καταλάβαμε όλοι από την αρχή, δεν ήταν κάτι κρυφό. Άλλωστε σε ταινίες όπως αυτή δίνεις περισσότερη βαρύτητα στο story telling και όχι στο ποια θα' ναι η κατάληξη.Απλά χρειαζόταν λίγο ακόμα suspense που θα δημιουργούνταν μέσα από τη σχέση των 3 χαρακτήρων. (Αυτό θα το κατάφερναν οι bros αν είχαν προσθέσει 1-2 επιπλέον "έντονες" σκηνές εκεί που ξεκινάνε για να βρουν τον Chaney και τους προλαβαίνει η μικρή- μια σκέψη). Λεπτομέρεια θα μου πεις...αλλά πιστεύω ότι όταν κάτι είναι πολύ καλό είναι επόμενο να είσαι λίγο πιο απαιτητικός κ να το συγκρίνεις με τα κορυφαία του είδους.

Ανώνυμος είπε...

Δε ξέρω εάν έχεις δεί το φιλμ Τhe mystic river, υπάρχουν κάποιες σημαντικές αναντίστοιχες αντιστοιχίες. Εκεί το κορίτσι είναι το θύμα και κόρη ενός εκ των τριών όπου αδίκως στρέφονται οι κατηγορίες τού γονιού στον φίλο ...

μαριάννα είπε...

ShareThis
Σου πάει η σκηνοθεσία και το σενάριο. ;) Το δοκίμασες;

Γιώργο Μπατζιλή
Φοβερή ταινία και το Σκοτεινό ποτάμι. Όντως. Εύστοχα γράφεις για αναντίστοιχες αντιστοιχίες. :)