Όταν έχεις τέτοιον Πρόεδρο, ακόμα και η κρίση είναι υποφερτή. Μετέφρασα ένα άρθρο του από ισπανική εφημερίδα για να παρηγορηθούμε... Υπάρχουν και πολιτικοί άλλης κλάσης.
Ο Κορέα καλεί τους πολίτες του Εκουαδόρ που κατοικούν στην Ισπανία να «επαναστατήσουν» κατά της αδικίας των εξώσεων που εφαρμόζονται από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δεδομένου ότι πρόκειται για μια "σφαγή" και "εγκληματική κακοποίηση" για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις των υποθηκών τους.
«Οι οικογένειες όχι μόνο έμειναν άστεγες, αλλά κι από πάνω, θα μείνουν χρεωμένες για μια ολόκληρη ζωή», παραπονέθηκε ο Κορέα το Σάββατο κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου προγράμματος, στο οποίο ανέφερε τις επαφές που είχε με τις αρχές της Ισπανίας κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του για να παραστεί στην σύνοδο κορυφής Iberoamericana στο Cádiz.
Ο πρόεδρος του Ισημερινού επέκρινε την "άδικη μεταχείριση" που επιβάλλεται από τις τράπεζες και το γεγονός ότι πολλοί πελάτες "υπογράφουν συμβόλαια χωρίς ανάγνωση", κάτι που "παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο", όπως αναφέρεται από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Κατά τη γνώμη του, "είναι μια σφαγή, μια εγκληματική κατάχρηση του χρηματιστικού κεφαλαίου πάνω στα ανθρώπινα όντα."
Η πρεσβεία του Εκουαδόρ στην Ισπανία, εκτιμά ότι μεταξύ 8.000 και 15.000 είναι οι Εκουαδοριάνοι που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις υποθήκες που λαμβάνουν. Το Κίτο θεωρεί ότι μέρος αυτής της ομάδας μπορεί να επωφεληθεί από το νόμο που προωθείται από την κυβέρνηση του Mariano Rajoy που περιλαμβάνει ένα μορατόριουμ για τις πληρωμές των οικογενειών με λιγότερους πόρους.
Ο Κορέα κατατάσσει την οικονομική κρίση στην Ισπανία ως «τη χειρότερη όλων των εποχών» και προειδοποίησε ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς στέγη. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι «αν μια οικογένεια δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά ένα δάνειο, αυτό είναι ένα πρόβλημα για την οικογένεια, αλλά αν ένα εκατομμύριο οικογένειες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά, το πρόβλημα είναι επίσης και για τις τράπεζες.
Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ κάλεσε να «επαναστατήσουν» αυτοί που υποφέρουν από την κρίση στην Ισπανία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ως μια υπενθύμιση ότι ο λαός είναι «το αφεντικό στην κοινωνία» και όχι το «οικονομικό κεφάλαιο».
2 σχόλια:
Πόσο περήφανοι θα νιώθουν οι κάτοικοι του Εκουαδόρ .....αναποφευκτη η σύγκριση με τα δικά μας.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία!
Δική μου η χαρά για το σχόλιό σου virginia! Υπερήφανοι σίγουρα θα νιώθουν με τέτοιον Πρόεδρο, αλλά κυρίως δεν θα νιώθουν τόσο μόνοι όσο εμείς. :((
Δημοσίευση σχολίου