Δευτέρα 16 Απριλίου 2007

- Το ρωτάς βρε χαζό; Σαν τρελός ! Έχω εγώ άλλη γυναίκα στο μυαλό μου;

Plamen Telmekov, Plovdiv, Bulgaria
neo-impressionista con duende!


- Μιχάλη πήρε τηλέφωνο η Αλέκα κι είπε για αύριο το βράδυ να μαζευτούμε όλοι σπίτι τους. Θα φτιάξει παϊδάκια και πίτσες για τα παιδιά.
- Όχι ρε γαμώτο! Παρασκευιάτικα βρήκανε; Κανονίσαμε να πάμε για κανά ποτό με τα παιδιά απ' το γραφείο.
- Πάλι ρε Μιχάλη; Προχθές δεν πήγατε; Μια Παρασκευή ή ένα Σάββατο μας έχουνε μείνει να πάμε κάπου! Κι εγώ πήζω στο γραφείο γαμώτο όλη τη βδομάδα. Τό 'χω ανάγκη να δω πέντε φίλους να πούμε μια κουβέντα.
- Έλα ρε Λενάκι κόψε τη γκρίνια. Πάρε τα παιδιά και πήγαινε κι αν ξεμπερδέψω νωρίς θα έρθω κι εγώ. Δεν μπορώ ν' ακυρώσω στα παιδιά. Όλοι μπορούνε, εγώ θα είμαι ο μαλάκας της παρέας; Τι να πω ότι η γυναίκα μου κανόνισε να πάμε στη φιλενάδα της;
- Νόμιζα ότι η Αλέκα ήταν και δική σου φίλη, όπως κι ο Γιώργος.
- Έλα βρε παραπονιάρικο, έλα δω...
- ......................
Της χαϊδεύει τα κοντά μαλλάκια όπως θα χάιδευε το κεφάλι του σκύλου του. Κι αυτή αφήνεται και χαλαρώνει ακριβώς όπως κι ο σκύλος του, με σιωπηρή υποταγή. Στα δύο λεπτά ακριβώς της λέει:
- Δε φτιάχνεις κανά ουζάκι να πιούμε με κανά λουκανικάκι, λίγο τυράκι και τα σχετικά να χαλαρώσουμε; Είμαι ψόφιος απόψε ρε Λενάκι, θα πέσω ξερός. Όσο να φτιάξεις τα ουζάκια να ρίξω μια ματιά σ' ένα φάκελο του γραφείου...
Την ώρα που αυτή σηκώνεται να πάει να φτιάξει τα ουζάκια, αυτός κοιτάζοντας τη λοξά σηκώνεται πάνω και λέει δυνατά και με στόμφο:
- Φτουουουου άφησα ο μαλάκας το φάκελο στ' αυτοκίνητο. Α στα κομμάτια, πάω να τον πάρω.
Φεύγει τρέχοντας λες και κάποιος θα τον φρενάριζε και θα του έπαιρνε την πρωτιά! Κατεβαίνει τρέχοντας από τη σκάλα από τον 7ο. Στον 5ο κοντοστέκεται, βγάζει το κινητό και σχηματίζει ένα νούμερο κατεβαίνοντας ταυτόχρονα. Στο ισόγειο την ώρα που έχει φτάσει στην πιλωτή λέει ψιθυριστά:
- Έλα μωρό όλα εντάξει για αύριο. Κανόνισε κι εσύ με τον δικό σου. Το ρωτάς βρε χαζό; Σαν τρελός ! Έχω εγώ άλλη γυναίκα στο μυαλό μου;
Ταυτόχρονα γυρνάει 180 μοίρες παρακολουθώντας με μάτι γλαρό το κοριτσάκι του 3ου που περνάει με δυο φιλενάδες της με τα τζινάκια τα χαμηλοκάβαλα και τις κοιλίτσες έξω.
Τους γελάει κι αυτά με το ζόρι κρατούν τα γελάκια τους αλλάζοντας ματιές πονηρές μεταξύ τους. Βάζει το κινητό στην τσέπη κι ανεβαίνει με το ασανσέρ χωρίς το φάκελο.
- Ο φάκελος; ρωτά το Λενάκι με το δίσκο στο χέρι προχωρώντας προς το μπαλκόνι.
- Δεν τον έφερα ρε Λενάκι. Θα έμπλεκα και θέλω να απολαύσω το γυναικάκι μου απόψε... Πάει πίσω της και την αγκαλιάζει απαλά από τους ώμους. Κι αυτή χαλαρή σα γάτα λύνει το κορμί της, γυρίζει, τον αγκαλιάζει και ψιθυρίζει:
- μμμμμμμ... Μ' αγαπάς μωρό μου;
- Το ρωτάς βρε χαζό; Σαν τρελός ! Έχω εγώ άλλη γυναίκα στο μυαλό μου;


7 σχόλια:

Νίνα είπε...

Κλασικό αρσενικό δίποδο..ε ρε ξύλο που θέλουν...

μαριάννα είπε...

χαχαχαχαχα! Καλημέρα Νίνα! Καλή βδομάδα! Καλωσόρισες! Έτσι λένε και μερικές φίλες μου, αλλά ξέρεις όσο περνούν τα χρόνια, το φιλοσοφείς ή αν θες ωριμάζεις και μαθαίνεις να αποδέχεσαι και να κατανοείς τη διαφορετικότητα του αρσενικού. Έχω μελετήσει τους άντρες όσο τίποτα στη ζωή μου. Τα συμπεράσματα είναι πολύ ενδιαφέροντα και μάλλον τώρα που το σκέφτομαι, θα είναι χρήσιμο να κάνουμε μια συζήτηση πάνω σ' αυτό. Θα είναι και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα. ;)

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει δεν λέω, αλλά στην άλλη γραμμή υπήρχε επίσης μια μοιχαλίδα, δεν είναι αντρικό προνόμιο after all ε?

μαριάννα είπε...

Σωστά, υπήρχε. Αλλά δεν εξετάζουμε τί υπάρχει στην άλλη γραμμή εδώ, αλλά τι δούλεμα πατάει και στις δυο, ένας παντρεμένος που παίζει ακόμα και με τα μικρά κοριτσάκια, την ώρα που μιλάει με το υποτιθέμενο «αίσθημα» και χαϊδολογιέται με το γυναικάκι του! Προσφορά υπήρχε ανέκαθεν και τώρα με τις εισαγόμενες φουκαριάρες εξ' Ανατολών, είναι ακόμα μεγαλύτερη. Το ζήτημα είναι στο πόσο χαλαρή και διαφορετική είναι η αντίληψη περί ηθικής, των ανδρών. Δεν είπα ότι οι γυναίκες είναι άγιες...

μαριάννα είπε...

gb winzip said...

Πώς λέμε;
"Το ρωτάς βρέ χαζό; Εχω εγώ άλλη γυναίκα απο σένα;"
δύο όψεις εχει η ζωή για όλους.

16 Απρίλιος 2007 6:51 μμ

μαριάννα είπε...

@ gb winzip

χαχαχαχα! Για όλους δε θα το 'λεγα, αλλά να μην επιμείνω και σε κακοκαρδίσω αγοράκι πράμα και πάθεις καμιά ταραχή... ;)

TaSt3R είπε...

Είπαμε κυνηγοί και ετοιμοπόλεμοι ανα πάσα στιγμή(τρομάρα τους):b..