Τρίτη 5 Ιουνίου 2007

Γιατί μερικά πράγματα στη ζωή, στην τέχνη και στον έρωτα, είναι στυλ... τί να λέμε τώρα...

Palast Orchester & Max Raabe





Τiger Lillies







Klaus Nomi






Alegria final del cirque du soleil

Alegria Cirque du Soleil


Cirque du Soleil, Vai Vedrai

Cirque du Soleil, Querer...


Aφιερωμένο σ' αυτούς που μοιραζόμαστε την ίδια τρέλα !
Και τις ίδιες μουσικές αγάπες !

17 σχόλια:

kelly alamanou είπε...

Καλημέρα! Ολα είναι εξαιρετικά,αλλά αυτό με τον Κlaus NOMI,μ'άρεσε ιδιαίτερα. Πολύ νωρίς είχε φύγει αυτός ο άνθρωπος.

Xavier είπε...

Κοίτα που κι εγώ στον Klaus Nomi κόλλησα... κάτι από Bowie.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι απίστευτη καλή μου φίλη. Έχεις την αίσθηση της ομορφιάς και της αισθητικής βαθύτατα έντονη. Όλα τα πράγματα κατά τη γνώμη μου είναι έρωτας. Με την έννοια της φλόγας και του πάθους. Από αυτή την άποψη φαντάζεις να διακατέχεσαι και από φλόγα και από πάθος. Και ταυτόχρονα γαληνεύεις. Σαν μια αυθεντική γητεύτρια. Να είσαι καλά Μαριάννα μου και όμορφη να είναι η μέρα σου. Φιλιά.

Estrella_ είπε...

Το Alegria είναι ένα απο τα αγαπημένα μου.

Καλημερες !

μαριάννα είπε...

@ rodoula-kelly

Ναι, ο Κλάους Νόμι έφυγε νωρίς. Δυστυχώς. Και πάνω στο απόγειο της επιτυχίας. Ακολούθησε τον κλασικό κανόνα της μοίρας των ιδιαίτερα προικισμένων, ανατρεπτικών της Τέχνης.

μαριάννα είπε...

@ Xavier
Είναι να μην κολλάς; Τρελή φωνάρα ο άνθρωπος. Αλλά όχι μόνο φωνή. Καλλιτεχνάρα! Για Bowie εξωτερικά εννοείς, γιατί κατά τα άλλα δεν τον συνδέω. Συνδέω όμως απόλυτα όλους αυτούς μεταξύ τους. Ο ένας σου θυμίζει τον άλλον. Με στοιχεία από Μπρεχτ και Piazzola και όλη η ατμόσφαιρα της μαγείας του ακροβάτη που θαυμάζεις και σε θλίβει συμπονώντας για το ρίσκο, αλλά και η απίστευτη θλίψη του φαινομενικά χαρούμενου παλιάτσου.
Από μικρή έκλαιγα με τους κλόουν. Γιατί διέκρινα απέραντη θλίψη στα μάτια τους, που η χλωμάδα του λευκού μακιγιάζ του προσώπου τα έκανε να δείχνουν κόκκινα σαν κλαμένα. Αν είχε και δάκρυ ζωγραφισμένο δε... τραγωδία. Σπάνια πάω σε τέτοια θεάματα. Νιώθω μαχαίρι μέσα μου την εξάντληση των ανθρωπίνων ορίων.
Με σκοτώνει. Το ίδιο και με τους αθλητές. Μισώ τους προπονητές και δη τους σκληρούς, που με απίστευτες και απάνθρωπες τεχνικές, βγάζουν τον άνθρωπο έξω από τα όρια του. Δεν άντεχα να βλέπω την προσπάθεια που έκαναν οι αρσιβαρίστες, ένιωθα φρίκη στο ουρλιαχτό: Κράτα γερά κάτω απ' τη μπάρα! Κι όταν έβλεπα τις συσπάσεις στο πρόσωπο, της υπεράνθρωπης προσπάθειας, έφευγα... νιώθωντας ενοχή που προσδοκούσα επιδόσεις και μετάλια. Με τον Πύρρο έχω ρίξει δάκρυ κορόμηλο.

μαριάννα είπε...

@ τάκης τσαντήλας
Τάκη μου καλημέρα. Είσαι πολύ γενναιόδωρος μαζί μου και σ'ευχαριστώ. Χαίρομαι που μοιραζόμαστε τις απολαύσεις της μουσικής και της ποίησης. Μας ομορφαίνουν τη ζωή... Καλημέρα και σένα! Φιλιά πολλά!

μαριάννα είπε...

@ Estrella

Τι να πρωτοδιαλέξεις από όλα των Cirque du Soleil...Vai Vedrai, Querer, Alegria; Εγώ τα προτιμώ με αυτή τη σειρά γιατί είμαι του θλιμμένου...
Καλημέρα!

Paranoia είπε...

εξειρετικό ποστ
(όπως πάντα βέβαια)

θα συμφωνήσω όμως με τον προλαλήσαντα κ. τσαντήλα, απόλυτα μάλιστα!

μαριάννα είπε...

@ Paranoia
Να είσαι καλά φιορίνι μου! Κι ο Τάκης επίσης... και κουράγιο να έχουμε για να αντιμετωπίζουμε συγκατοίκους και όχι μόνο... ;)

melomenos είπε...

πολύ ωραίο post
με τον Nomi είμαι κι εγώ
ο έρωτας και η τέχνη είναι το ίδιο πράγμα πρέπει να τους δίνεσαι για να τα χαίρεσαι
καλησπέρα σου

μαριάννα είπε...

@ melomenos

Καλησπέρα μελωμένε μου. Κι εσύ Νόμι ε; :)
Ακριβώς. Να δίνεσαι. Ολόψυχα. Το κατέχεις το μυστικό! Καλό αυτό. Δεν το εφαρμόζουν πολλοί άνθρωποι σήμερα. Αν το εφάρμοζαν ο κόσμος θα ήταν καλύτερος...
Φιλιά! Καλό βράδυ!

elafini είπε...

ξέρεις τη λατρεία μου για τους circque..μαζί και tiger lillies kai Nomi..αλληλοσυμπλήρωση..θυμάμαι τώρα αυτό το total eclipse..κομματάρα

cropper είπε...

Ναι. Ευχαριστώ για την αφιέρωση.

Ένας απ' αυτούς.

μαριάννα είπε...

@ Ελένη και Κωστή τρελάρες μου αγαπημένοι, το ξέρετε ότι οι Tiger Lillies είναι Αθήνα ε; Μέχρι τις 10 Ιουνίου θα είναι στο Θέατρο Badminton... Ζηλεύω...
Φιλιά πολλά!

μαριάννα είπε...

TIGER LILLIES: Το Αναρχo-Μπρεχτικό Μπλουζ Τρίο των Εγκληματικών Ευνούχων

Οι Tiger Lillies είναι ένα ασυνήθιστο cult τρίο από το Λονδίνο, με πολλούς φανατικούς οπαδούς και εξ΄ ίσου πολλούς ορκισμένους εχθρούς. Αναμφισβήτητα οι Tiger Lillies, με την προκλητική θεματολογία των τραγουδιών τους αλλά και σκηνική τους παρουσία αποτελούν ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συγκροτήματα των τελευταίων δεκαετιών. Η μουσική τους αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα όπερας, τσιγγάνικων τραγουδιών και ήχων από την αριστερή όχθη του Παρισιού, αλλά εκείνο που ξεχωρίζει αυτή την μπάντα από οποιαδήποτε άλλη, είναι η συναισθηματική φόρτιση και το ακατέργαστο πάθος της εκτέλεσης.

Οι Tiger Lillies ιδρύθηκαν το 1989 και από τότε μέχρι σήμερα περιοδεύουν τον κόσμο δίνοντας συναυλίες και συμμετέχοντας σε πολλές μουσικοθεατρικές παραστάσεις. ¨Έχουν συνεργαστεί επί σκηνής αλλά και δισκογραφικά με πολλούς καλλιτέχνες της avant garde σκηνής, μεταξύ των οποίων το διάσημο κουαρτέτο εγχόρδων Kronos Quartet, ο Alexander Hacke της θρυλικής γερμανικής industrial-punk μπάντας Einsturzende Neubauten, οι γνωστοί Βρετανοί σκηνοθέτες Julian Crouch και Phelim McDermott και ο μουσικοσυνθέτης Hans Joern Brandenburg - στενός συνεργάτης των Tom Waits και Robert Wilson.

Στα 18 χρόνια της πορείας τους οι Tiger Lillies έχουν ηχογραφήσει 20 άλμπουμ, των οποίων την παραγωγή και τη διανομή κάνουν οι ίδιοι, απορρίπτοντας έμπρακτα τις τακτικές και την εξουσία των πολυεθνικών δισκογραφικών εταιρειών. Ένα από τα highlights της καριέρας είναι συμμετοχή τους στο μιούζικαλ «Shockheaded Peter», το οποίο έχει περιοδεύσει σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, έχει κερδίσει βραβεία Olivier, και έχει χρισθεί το μεγαλύτερο cult hit της δεκαετίας του ΄90, τόσο στο Broadway της Νέας Υόρκης όσο και στο West End του Λονδίνου.

Πηγή: flash.gr

μαριάννα είπε...

Είπαν και ελάλησαν. Κι ο Δανίκας δε λαλάει και εύκολα καλά για άνθρωπο:

«Aν οι αισθήσεις μου δεν πάθαιναν ζημιά και αν ο αμφιβληστροειδής και η ακοή μου δεν είχαν απογειωθεί στους επτά ουρανούς, δεν θα αισθανόμουν τον μέγιστο ενθουσιασμό για να τον μοιραστώ μαζί σας. Το πιο συναρπαστικό, καθηλωτικό και μεθυστικό μουσικό θέαμα τής πόλης ακούει στο όνομα Tiger Lillies».
Δημήτρης Δανίκας. ΤΑ ΝΕΑ

«Δεν είναι «όμορφος» ο κόσμος των Tiger Lillies. Είναι σκληρός και αδυσώπητος και άσχημος. Είναι ο κόσμος του Μπρεχτ και του Κουρτ Βάιλ σήμερα. Είναι ο κόσμος μας. Μέσα από την αναρχική, πανκ, σουρεαλιστική ματιά τους. Και οι βλάσφημες μπαλάντες τους, που θα μπορούσε κανείς να συσχετίσει με τις μπαλάντες του Τομ Γουέιτς, τον χλευάζουν τον κόσμο αυτό. Και τον φτύνουν. Φτύνουν την πολιτική ορθότητα. Και σε γδέρνουν. Αλλά επειδή είναι καλλιτέχνες ψαγμένοι και όχι τυχάρπαστοι το «Βαριετέ» τους έχει τη μαγεία της υψηλής τέχνης.»
Γιώργος Δ.Κ. Σαρηγιάννης, ΤΑ ΝΕΑ