Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007

O André Rieu o ανατρεπτικός γητευτής των βαλς, που με την ορχήστρα του, κατέβασε την κλασική μουσική στα γήπεδα και στις πλατείες!


O André Rieu γεννήθηκε στο Maastricht το 1949 και είναι βιολονίστας και διευθυντής της Ολλανδικής ορχήστρας.

Άρχισε τη μουσική του καριέρα μικρό παιδάκι και συμμετείχε σε διάφορες ορχήστρες, μέχρι το 1987 που δημιούργησε τη δική του, με το ολλανδικό όνομα, Johann Strauss Orkest. Τον επόμενο χρόνο κιόλας, άρχισε η λαμπρή του καριέρα των μεγάλων επιτυχιών σε όλο τον κόσμο! Ξεκίνησε από την πατρίδα του που τον θεωρεί έναν από τα μεγαλύτερα αστέρια της στο μουσικό χώρο.

Ο Αντρέ όμως δεν είναι μια συνηθισμένη απλά, περίπτωση εκλεκτού μουσικού. Είναι κάτι πολύ παραπάνω. Ένας απλός, εκπληκτικός άνθρωπος, που κατάφερε να φέρει την κλασική μουσική στους νέους, στον κόσμο των απλό, σε στάδια αθλητικά, σε χώρους που άλλες κλασικές συντηρητικές ορχήστρες ή συμφωνικές, δε θα τολμούσαν!

Τομή βαθειά και ριψοκίνδυνη, με απόλυτη επιτυχία! Βοήθησε άπειρους νέους μουσικούς, άγνωστους κι ασήμαντους, να γίνουν γνωστοί συμμετέχοντας μαζί του ως έκτακτες εμφανίσεις. Με αποκορύφωμα την εμφάνιση του 3χρονου Ακίμ που έκλαψε ο κόσμος όλος, όπως μπορείτε να δείτε από το βίντεο.


Ο Αντρέ συνομιλεί με το κοινό, έχει σχέση πάθους με τη ζωή, αγαπάει τον κόσμο. Κι ο κόσμος τον λατρεύει! Δεν είναι στημένος, δεν είναι δήθεν, δεν είναι σνομπ. Ένας γλυκός τρελάρας, ταλαχούντος όσο δεν παίρνει, που έφερε αληθινή επανάσταση στην κλασική μουσική, κάνοντάς την προσιτή και στον απλό λαό που θα του το χρωστάει για την τολμηρή ανατροπή.

Ανατροπή που κατάφερε να κάνει με τη δική του την ορχήστρα. Με τους δικούς του ανθρώπους και με την πλήρη και απόλυτη αποδοχή και κάλυψη του κοινού.

Ο άνθρωπος είναι χαρά! Είναι ποιότητα! Είναι ευαισθησία! Είναι συγκίνηση!



Όμως, παρόλο που υποκλίνομαι σε ότι κάνει ο André Rieu, εγώ δε θα μπορούσα να το κάνω. Προφανώς τα κατάλοιπα μιας έξωθεν επιβεβλημένης σοβαρότητας και ενός συμπλέγματος να μην ξεφύγω από τα στερεότυπα, με ωθούν να πω ότι θα προτιμούσα μεν όλα αυτά που κάνει, αλλά με μια σκηνική παρουσία πιο συγκρατημένη, από το φόβο ότι θα βρουν ευκαιρία οι «κριτικοί» του κόσμου να του προσάψουν εύπεπτη μουσική και σκηνική φαιδρότητα. Τον θαυμάζω γι αυτό που κάνει όμως. Ότι πέταξε από πάνω του το φόβο. Φυσικά κάποιοι θα πουν ότι είναι θέμα υποκρισίας και παιχνίδι με τη γκλαμουριά και τον διεθνή τρεντυσμό, τη μάστιγα της εποχής. Δεν το πιστεύω για τον André Rieu, αλλά ομολογώ ότι το πιστεύω για τις Βοnd.



Andre Rieu!!!TUSCANY

Andre Rieu - Poliushko Polie

André rieu- when the saints go marchin in - NYC

André Rieu's daughter in law sings Don't cry for me Argentina! Το κάνουν πολλοί αυτό; Ακούστε το μπράβο του αληθινού πατέρα, που της λέει στο τέλος!

Andre Rieu - Hava Nagila

Andre Rieu (Love Theme From Romeo & Juliet)

Andre Rieu & The Dubliners

" Memories " - Andre Rieu - Amazing Grace

Andre Rieu - Once Upon A Time The West

Andre Rieu - Danube Love

andre-rieu-TV-Broadcas t-konzert-schoenbrunn-heiaindenbergen-

Andre Rieu Carmen Monarcha

Soundcheck Maastricht Andre Rieu Carmen Monarcha

Andre Rieu Riverdance

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαριάννα γητεύτρια πνεύματος και ψυχής, απεσταλμένη των θεών της Τέχνης... άλλο μπήκα ψυχή μου να σου πω, το οποίο διάβασα στους εκφραστές κι έκλαψα, αλλά μόλις άκουσα Andre ξελογιάστηκα.
Ακόμα κι αν δεν έχουμε την παιδεία που θα έπρεπε στην Ελλάδα με το χάρισμα που έχεις να μεταδίδεις, να μεταγγίζεις με μοναδικό τρόπο αυτά τα θεϊκά μουσικά ξέφωτα, θα κατάφερνες να δημιουργήσεις φυτώριο κάθε ηλικίας και φύλου Ελλήνων, που θα λάτρευαν όλο αυτό τον πλούτο.
Το είπα πως θα έκανες πιο φωτεινές τις μέρες μου και νιώθω τυχερή που σε συνάντησα!
Είναι μεγάλη & σημαντική η προσφορά σου. Όποτε το θέλεις κι εσύ επιθυμώ πολύ, να κάνουμε μια παρουσίαση στην εφημερίδα. Θα ήταν παράλειψη και απώλεια να μη γίνει.
ΣΗΜ: Για τους εκφραστές δεν σου είπα τελικά. Διάβασα για τον φίλο σου τον μπάρμαν στα Ναυάγια, αλλά θα το αδικήσω. Το αφήνω γι' άλλη φορά να το πούμε όπως του αρμόζει. Έχω πάντα την άδεια της αναδημοσίευσης;
Αγκαλιά και φιλιά
Στέλλα
* Βρες ένα ψευδώνυμο και σ' εμένα. Σιγά το δύσκολο για σένα. Δε λέει ρε συ και άστεγη κι ανώνυμη.

μαριάννα είπε...

@ Στέλλα
Στέλλα μου αυτές τις μέρες είμαι σε ετοιμασία ταξιδιού. Θα σου στείλω μέιλ από Αθήνα.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια καλή μου! Με κάνεις και ντρέπομαι.
Ελπίζω να μην καιγόσαστε κι εσείς εκεί κάτω, όπως οι φίλοι της Αθήνας.
Φιλάκια!

A.F.Marx είπε...

Χαριτωμένος και ταλαντούχος ο μικρός Akim, ιδίως στο κόλπο με το νερό... Απίστευτη φάτσα.
Η αλήθεια είναι ότι δεν θα άντεχα για πολύ ώρα να τον ακούω να παίζει βιολί, έτσι όπως το γρατζουνάει τώρα.
Μεγαλώνοντας ίσως γίνει το καλύτερο βιολί παγκοσμίως, αλλά ειλικρινά τώρα, δεν είναι ενοχλητικό αυτό το γρατζούνισμα;

μαριάννα είπε...

Όταν προέρχεται από τρίχρονο, εμένα δε μ' ενοχλεί καθόλου να μην είναι και άψογη η απόδοση. Αλλά εγώ δεν είμαι μέσο δείγμα, όπως ξέρεις. Έχω συνηθίσει να κρίνω αλλιώς τα παιδιά. Ειδικά παιδιά που έχουν καταφέρει στα τρία τους χρόνια, να παίζουν βιολί. Εγώ είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό και κατασυγκίνηθηκα. Όπως άλλωστε αν πρόσεξες και ένα τεράστιο κοινό που παρακολουθούσε. Πολλοί έκλαιγαν. Μα έχεις συνειδητοποιήσει τα τρία του χρόνια; Άλλα ακόμα δεν καλομιλάνε ή μπουσουλάνε βγάζοντας κραυγές. Και το ότι ήταν συνεργάσιμος τόσο πάνω στη σκηνή, εντελώς πειθαρχημένος και κύριος, για μένα είναι αξιοθαύμαστο. Άλλο θα χοροπήδαγε, θα έκανε τα δικά του. Το παλικαράκι ήταν απίστευτο. Πάντως να ξέρεις ότι ο ήχος του βιολιού σε κάτι βαριά έργα, αν δεν είσαι μυημένος και δεν το γουστάρεις τρελά, μπορεί να σε τρελάνει. :)

Αλεξάνδρα είπε...

Πω πω με τρέλανε. Τι άνθρωπος, τι υπέροχος και ο μικρούλης! Εδω πήγα εγω να κλάψω.
Μπράβο σου! Πράγματι μας μαθαίνεις.
Γιατί να λείπουν όλοι αυτοί οι "τρελοί" που ομορφαίνουν τόσο τη ζωή;

Σε ευχαριστώ

μαριάννα είπε...

Έλα μου ντε! Γιατί να λείπουν; Κι όμως κι εγώ σου ομολογώ πως όταν τον πρωτοείδα σε βιντεοκλίπ σκέφτηκα, κρίμα το ταλέντο και να είναι τόσο ψώνιο. Χαζό πολύ, από μέρους μου. Αλλά όταν έχουμε μάθει ότι διευθυντής κλασικής ορχήστρας είναι ένας τύπος πιο ίσιος από την μπαγκέτα του, τί περιμένεις; ;)

Ανώνυμος είπε...

Μαριάννα μου κάθε φορά που επισκέπτομαι τη σελίδα σου νιώθω αυτό που λέει ακριβώς το όνομα σου!! Γητεύομαι, ηρεμώ, πάντα τα ποστ που ανεβάζεις είναι υπέροχα, είναι ποίκιλα κι έχουν να μου πουν, να με ταξιδέψουν!! Για τον André Rieu δεν έχω να πω κάτι παραπάνω!! Τα έχεις εκφράσει εσύ τόσο όμορφα κι εκφραστικά που θαρρώ πως πιο φτωχό θα κάνω το σχόλιο σου παρά θα το εμπλουτίσω. Κάπου σε κάποιο σχόλιο σου διάβασα πως βρίσκεσαι σε διαδικασία ταξιδιού. Να περάσεις καλά σου εύχομαι κι όπως εσύ ποθείς. Σ΄ ευχαριστώ πολύ για όλα τα ωραία που μας προσφέρεις. Σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια στη σελίδα μου. Όμορφη και δροσερή να είναι η μέρα σου. Φιλιά!!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

ο κύριος είναι επανάσταση από μόνος του.
ο πιτσιρίκος με συγκίνησε πολύ...

Ανώνυμος είπε...

Γλυκιά μου συγκινήθηκα με τον μικρούλη άσχετα αν ακόμα έχει δρόμο μπροστά του , θα γίνει αστέρι όταν μεγαλώσει ...

Πόσο το χάρηκα αυτο το βιντεάκι
Να είσαι καλά !!!

μαριάννα είπε...

@ Τάκης Τσαντήλας
Καλημέρα ποιητή μου και φίλε αγαπημένε! Χαίρομαι που σου άρεσε το άρθρο. Ευχαριστώ για όλα και για τις ευχές! Από Κυριακή θα τα λέμε από Ελλάδα... Δροσιά εύχομαι και σε σας, που την έχετε ενάγκη! Εμείς εδώ έχουμε ψύχρα και ντρέπομαι να σας το λέω με τόσα που περάσατε με τον καύσωνα. Αλλά από σήμερα ελπίζω να ανασάνετε. Φιλιά πολλά!

μαριάννα είπε...

@ Σπύρος Σεραφείμ
Αφού είσαι τρυφεραδάκι μωρέ, πώς να μη σε συγκινήσει; Άντε ξεκίνα... σιγά σιγά να κάνεις το σεραφειμάκι! Είδες τι τέλεια είναι τα ζουζούνια; ;)

μαριάννα είπε...

@ Trelofantasmeni
Καλημέρα μανουλίνι! Είδες τι κάνουνε τα διαβολάκια; Έτσι κι εμείς απολαμβάνουμε τα του γιόκα σου! :)
Φιλάκια κούκλα μου, ελπίζω να είσαι ήρεμα σήμερα, χωρίς μπλακ άουτ και τα σχετικά...:)

Ανώνυμος είπε...

Η σιωπή της γραφής μου σημαίνει, τον θαυμασμό μου για τον Andre Rieu και την επικρότηση του θέματος σου.

Cle Petridou είπε...

Όργιο!!!

μαριάννα είπε...

@ bil karas
Να 'σαι καλά! Αλλά ξέρεις τι μου θύμισες τώρα; Τον πρώην μου. Άκου να γελάσεις. Αντικειμενικά και δεν το λέω εγώ, αλλά όλοι οι άλλοι, μαγειρεύω καλά, έως εξαιρετικά, αν γουστάρω να βάλω ντέρτι. ;)
Τρώγαμε λοιπόν κάτι σπέσιαλ φαγητά, τα παιδιά μουγκρίζανε σε στυλ: Μμμμ... μανούλα γειά στα χεράκια σου! Τέλειο είναι!
Ο πρώην, αμίλητος. Τα παιδιά τον ρωτούσαν: Καλά ρε παιδί μου εσένα δε σου αρέσει το φαγητό;
Απάντηση: Όταν δεν μιλάω, σημαίνει πως είναι καλό. Αν δε μου άρεσε, τότε θα το έλεγα!!!
:))))))))
Αλήθεια, Καταυλακιώτης είσαι; ;)
Πλάκα κάνω έτσι; Το λέω γιατί μου έχει τύχει τελευταία με μερικούς να χάνουμε επαφή... κι άντε να βρεις γραμμή...:)))))

μαριάννα είπε...

@ για την αρλέτα
Όργιο χου?
Ο Αντρέ, ο πιτσιρικάς, εγώ; Ποιός;
:))))))))

Ανώνυμος είπε...

Γητεύτρα δεν παρεξηγώ μη στενοχωριέσαι.
Ο καθένας με τον πόνο του………
Πάντως αυτό με τον πρώην σου,lol,ακόμα γελάω.
Θα το κάνω ανεκδοτακι για τους φίλους μου, σημειωτέον οι περισσότεροι είναι σεξιστές(όταν δεν είναι με τις γυναίκες τους).lol