Παρασκευή 6 Ιουλίου 2007

Rene Aubry, ο ευαίσθητος Γάλλος κιθαρίστας. Ε ναι, έχει και η Γαλλία το Μηλιώκα της... άλλο στυλ, αλλά τον θυμίζει...

Ένας ακόμα μουσικός που αγαπώ πολύ, είναι ο Rene Aubry. Γεννήθηκε το 1956 και είναι αυτοδίδακτος μουσικός.
Ασχολήθηκε τυχαία με τη μουσική σύνθεση, χάρις στη χορογράφο Carolyn Calson την οποία συνάντησε για πρώτη φορά το 1978.
Οι συνθέσεις του εκφράζουν όλη την ομορφιά της γαλλικής μουσικής. Είναι απίστευτα προσεγμένες και όλα τα σιντί του που έχω, είναι πραγματικά διαλεχτά. Με κυρίαρχο μουσικό όργανο την κιθάρα, που είναι και η μεγάλη του αγάπη.
Μπορεί όμως η αγάπη του να είναι η κλασική κιθάρα, αλλά εμπλουτίζεται και από άλλα ακουστικά όργανα όπως το βιολί, τρομπόνι, ακορντεόν και το κλαρινέτο, κάνοντας όλες τις συνθέσεις του ξεχωριστές. Ο Rene Aubry επίσης, παίζει κιθάρα, μπουζούκι, φυσαρμόνικα, μαντολίνο και μπάντζο.
Η μουσική του έχει μια παράξενη ευαισθησία, μουσική χαρούμενη που σε απογειώνει, όμως και με μια θλίψη, αλλά πάντα με μια υψηλή ποιότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια.
Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω στα γνωστά μέρη του νετ τα κομμάτια των δίσκων που αγαπώ. Θα προσπαθήσω να τα ανεβάσω όταν οι συνθήκες σύνδεσης, το επιτρέψουν.

20 σχόλια:

aeipote είπε...

Μου κι εμένα αρέσει πολύ. Δεν ακόμα έχω αγοράσει δίσκο του αλλά . . . το μελετάω. Κάποια πρόταση;

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο.

ανεστης είπε...

Μηλιώκας;;; Τι να γίνεται αυτή η ψυχή;

A.F.Marx είπε...

Δεν θα έπρεπε εσύ τώρα να τσαλαβουτάς σε καμιά παραλία αντί να σερφάρεις στα blog;
Ωραίο παράδειγμα μας δίνεις.
:)

kyriaz είπε...

Άλλο ένα κοινό άκουσμα...
Καλά πες μου τώρα πως ξέρεις κι αγαπάς secret garden, Einaudi,kitaro,Tiersen.... :)))
Πάω στοίχημα έναν τουλάχιστον δεν ξέρεις και...χάνεις-μάλλον τον ιταλό πιανίστα Einaudi ...

μαριάννα είπε...

@ aeipote:
Καλωσόρισες! :) Χαίρομαι... που ακούμε τα αυτά! Έχω τα Plaisirs D'Amour, Ne m'oublie pas, Apres la pluie και είναι καταπληκτικά! Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα. Τα άλλα που δεν έχω, δεν τα έχω για λόγους οικονομικούς. Καταλαβαίνεις...;)

μαριάννα είπε...

@ ανέστης:

Δυστυχώς επειδή έχω θέσει δημόσια την αναζήτησή του σε ποστ, έμαθα μέσω του Γάτου ότι απεσύρθη και μάλιστα για λόγους υγείας και υπερευαισθησίας. Πάντα τον θεωρούσα από τα πολύ μεγάλα ταλέντα που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα. Αν ήταν Ευρώπη, θα είχε τρελή καριέρα. Όπως κι ο Γερμανός, ο Λάκης Παπαδόπουλος και οι λοιποί, να μην τα ξαναλέω. Αλλά τα παιδιά αυτά ατυχήσανε γιατί στην Ελλάδα, τους εκτίμησαν... πέντε μπλόγκερς και οι... φίλοι τους! :Ρ
Επίτηδες συνέκρινα στον τίτλο του ποστ, Μηλιώκα με Ωμπρύ. Έτσι από πικρία... για τη δημόσια αναγνώριση που χρωστάμε σε κάτι τυπάκια της μουσικής, που δεν τα αξιολογήσαμε όσο τους άξιζε.

μαριάννα είπε...

@ a.f.marx:

Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά! Ακόμα φτιάχνω αυτά, που οι γυναίκες σας έφτιαξαν το Μάη στην ώρα τους. Πλένω απλώνω σιδερώνω και χτυπάω και καμιά φεγγαράδα τα βράδια με μουσικόποτο ή κανα σκετοφράπεδο. Άσε που για να εγκλιματιστώ, θέλω το χρόνο μου... ;) Ευτυχώς που ψιλοδρόσισε να λες... Όσο για τα μπλογκς... Μωρέ θα έμπαινα κανονικά, αφού διακοπές θα φύγω τον Αύγουστο, αλλά ας όψεται ο ΟΤΕ που με αργεί... Μου λείψατε βρε σεις! :)

μαριάννα είπε...

@ kyriaz:

Εύκολο είναι να βάζεις στοίχημα με μένα και μάλιστα ειδικά σε αυτά τα ονόματα; :) Ξέχασες ότι ζω σχεδόν Ιταλία; ΑΥΤΗ τη στιγμή ακούω το I Giorni... Υπάρχουν πολλά του Λουντοβίκο και στο δίκτυο. Από όλους που είπες, λατρεύω τον Yann Tiersen και όχι μόνο για την Amelie φυσικά. Έχουμε πολλά να πούμε ακόμα... άπειρους δεν πιάσαμε. Στο άμεσο μέλλον έχω Ραούλ Ντι Μπλάσιο. Εκπληκτικός... Μεξικό... και πάω στοίχημα ότι δεν τον ξέρεις. ;) Λα γκάτα μπάχο λα γιούμπια και το Άστα κε τε κονοθί, είναι τα αγαπημένα μου! Θα τα ποστάρω σε πρώτη ευκαιρία.
Ξέρεις μεγάλωσα με Μωριά, Λαστ, Παπέτι, Ζαμφίρ, Αλγκυερό, Κλάυντερμαν και όλους τους κλασικούς. Πώς να μην έχω ψύχωση;
Και στο πολύ άμεσο... Μασίας. Τον θυμάσαι; Έχω αρχείο απίστευτο κυριαζ. Πάνω από 12.000 κομμάτια σε mp3! Άσε που πρέπει να τα οργανώσω γιατί μόνο εγώ βρίσκω άκρη, γνωρίζοντας που είναι το καθένα. Χαμός! ;)

Cle Petridou είπε...

:(

:)
:))
:D

cropper είπε...

Δούλα και κυρά γητεύτρια,
εγώ σε προειδοποίησα. Μην έρχεσαι. Θα τα βρεις μπαστούνια.
Βάζε μουσικές, εμάς μας αρέσει (τις περισσότερες φορές).

μαριάννα είπε...

@ Για την Αρλέτα

;)

@ cropper

Ομολογώ πως ναι. Μου τα 'λεγες! Έλα μου ντε που έπρεπε να έρθω. Εδώ είναι το σπίτι μου Κωστή. Κάποτε θα έλεγα ευτυχώς. Τώρα δε λέω τίποτα πια... είμαι πολύ προβληματισμένη. Βρίσκω την κατάσταση κάτι παραπάνω από τραγική. Απελπιστική. Τα 'χω παίξει και με την ακρίβεια. ΔΕΝ παίζεται πλέον. Με εξοργίζει...
Και πολύ φοβάμαι ότι είναι τετελεσμένη η κατάσταση. Να ελπίσεις πού; Σε τί; Και σε ποιόν;

cropper είπε...

Να

ελπίσεις

στους

ποιητές

καλή

μου

Μαριάννα.

γιάννης φιλιππίδης είπε...

Καλώς σε βρήκα.
Τον λατρεύω τον Rene Aubry. H πρώτη μου ακρόαση -και παραμένη αγαπημένη- ήταν το killer kid πριν από χρόνια. Θυμάμαι ότι έλεγα σε φίλους ακούστε αυτό κι όλοι έμεναν με το στόμα ανοιχτό. Με ταξίδευε και συνεχίζει σε στιγμές μου δύσκολες...

Όμορφο το blog σου.
Θα ρχομαι να τα λέμε.
ο γιάννης

μαριάννα είπε...

@ cropper
Τώωωωρα μάλιστα!!!
Ψωνίσαμε από σβέρκο... :Ρ Τί να ελπίσω μάτια μου απ'τους απελπισμένους; Οι πιο πολλοί αυτοκτονικοί είναι και μελαγχολικοί τα μάλα! Μπααα...δε θα πάρω. Ευχαριστώ πάντως, αλλά... δώκαμεν. Επανερχόμεθα δια «κουράγιον» εις την συμπαθεστάτην τάξιν των επιστημόνων και ουχί των καλλιτεχνών! :ΡΡΡΡ

μαριάννα είπε...

@ Γιάννης Φιλιππίδης
Γιάννη μου καλωσόρισες! Μόλις είδα το θαυμάσιο μπλογκ σου! Με πήρε αέρας γιασεμιού με μουσική ποιότητας και ζαλίστηκα. Μπράβο σου! Μου αρέσει πολύ η γραφή σου! Έχει ντουέντε.
Θα χαρώ πολύ να τα λέμε αφού έχουμε πολλά κοινά σε μουσική και όχι μόνο. :)
Καλό ξημέρωμα!

ανεστης είπε...

Έχει κάνει και μια δουλειά-αφιέρωμα στο Χατζιδάκι αλλά δεν θυμάμαι πως λέγεται...

aeipote είπε...

Ευχαριστώ πολύ.
Καλό απόγευμα.

A. είπε...

kalispera!!! einai uperoxos mousikos... se taxideuei...

mipws mporeis na me voi8iseis na vrw na katevasw kapoia kommatia tou???

μαριάννα είπε...

Α.

Για ψάξε στη Οδό Ονείρων. Μουσικό σάιτ εκλεκτής μουσικής. Υπάρχει στη λίστα μου.

Χαιρετώ!

Ανώνυμος είπε...

τυχαια ακουσα τον γαλλο κιθαριστα καθως επαιζε το saledo σε μια σκηνη του εργου ¨θα σε δω στο πλοιο¨εχω φαει μεγαλο σκαλωμα απο τοτε!!!!!
μπραβο σου για τα ομορφα πραγματα που μας εμαθες!!!!!