Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Ettore Scola: Maccheroni! Ένας ύμνος στη φιλία! Γιατί οι φίλοι μας είναι πολύτιμοι! Με αγάπη στους φίλους λοιπόν...





Μια ταινία υπέροχη. Μια φιλία απίστευτη. Μόνο στη Νάπολη μπορούν να συμβαίνουν τέτοιες γλύκες! Μόνο ο Μαρτσέλλο θα μπορούσε να παίζει σ' αυτό το ρόλο! Και μόνο ο Λέμμον θα μπορούσε να είναι ο συναισθηματικός Αμερικάνος!
Αξίες ζωής! Φιλία, έρωτας παντοτινός, αφοσίωση, οικογένεια, αδέρφια, μακαρονάδα... όλα τα έχει η υπέροχη ταινία του Εττόρε Σκόλα!
Ο Ρόμπερτ Τράβεν (Λέμμον), στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δημιούργησε ένα ρομαντικό ειδύλλιο με την Μαρία, την αδερφή του Ιταλού φίλου Αντόνιο Τζασιέλο(Μαστρογιάννι). Ο πόλεμος τελείωσε και ο Ρόμπερτ γύρισε στην Αμερική, όμως ο Αντόνιο κράτησε ζωντανό το ειδύλλιο στέλνοντας ερωτικά γράμματα στην αδερφή του προσποιούμενος ότι τα στέλνει ο Ρόμπερτ. Μετά από πολύ καιρό οι τρεις άνθρωποι θα ξαναβρεθούν κοντά και θα θυμηθούν τα παλιά, ενώ οι αποκαλύψεις θα αρχίσουν να σκάνε σαν πυροτεχνήματα.
Το τέλος είναι συγκλονιστικό και απίστευτα τρυφερό! Καθαρά ναπολιτάνικο! Θα καταλάβετε τί σημαίνει μακαρόνι και από πού πήρε τον τίτλο η ταινία... :)
Αααααχ! Εμείς οι Μεσογειακοί, θέλω να πιστεύω, ξέρουμε να τιμάμε τη φιλία όπως της πρέπει. Αλλιώς. Με τρέλα. Με πίστη. Με αφοσίωση. Πέρα και πάνω...
Εκτός από το εκπληκτικό δίδυμο των Marcello Mastroianni-Jack Lemmon, το υπόλοιπο καστ αποτελείται από τους: Daria Nicolodi, Isa Danieli, Maria Luisa Saniella

2 σχόλια:

ILIAS είπε...

Καλησπέρα Γητεύτρια!
Φιλία...χμ δύσκολο πράγμα. Τυχερός όποιος την έχει ανακαλύψει πραγματικά. Κάτι σαν ευλογία. Πάλι με ταξίδεψες με την φωτογραφία πάνω πάνω. Πρέπει να παραδεχτώ. Είσαι καταπληκτική φωτογράφος-δεν ξέρω αν είναι χόμπι ή εργασία-είναι όλες υπέροχες!

"Αξίες ζωής! Φιλία, έρωτας παντοτινός, αφοσίωση, οικογένεια, αδέρφια, μακαρονάδα...--->μπολονέζ παρακαλώ :)

Καλό απόγευμα καλά ταξίδια και καλό καλοκαίρι αγαπητή μου

μαριάννα είπε...

EKTORAS

Εκτοράκο μου δίκιο έχεις. Πολύ δύσκολο πράγμα η φιλία! Αλλά ότι καλύτερο έχει συμβεί στον άνθρωπο.
Δώρο... Θείο δώρο. Μαγικό...
Πάντα την είχα πολύ πάνω απ' όλα κι απ' τον έρωτα. Τα παιδιά στη κορφή της πυραμίδας, η οικογένεια γενικά κι από κάτω οι φίλοι.
Να είσαι καλά για τα καλά σου λόγια για τις φωτογραφίες μου. ;) Από χόμπυ φυσικά. Τη λατρεύω τη φωτογραφία, όπως και τον κινηματογράφο που τον θεωρώ προέκτασή της.
Καλό απόγευμα και σε σένα και ότι καλύτερο!