Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

Σηκωθήκανε τ' αγγούρια να βαρέσουν το μανάβη! Σκανδαλίδης ο λυτρωτής!


Πολλά και διάφορα τα σενάρια για την υποψηφιότητα Σκανδαλίδη! Γιατί δε φαντάζομαι να φαντάζεται κανείς, ότι θα μπορούσε να είναι αρχηγός του πασόκ ο Σκανδαλίδης και αργότερα ίσως και πρωθυπουργός; Θα μου πεις τώρα και γιατί όχι; Λίγα έχουνε δει τα ματάκια μας; Μήπως δεν είδαμε πρωθυπουργό τον Γκοντό; Γιατί τον Καραμανλή τον έβαζε ο νους μας πριν μερικά χρόνια; Σωστό κι αυτό...

1. Το καλό σενάριο είναι, ότι βάζει για να λειτουργήσει ενωτικά, για να να σπάσει το δίπολο και να διαφυλαχτεί η ενότητα του κόμματος, αφού οι δύο εσωτερικές «παρατάξεις», είναι σε θέση μάχης.
2. Τα κακά τώρα. Ίσως για να κάψει την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου.
3. Το γεγονός ότι τη μια μέρα ο Βενιζέλος είπε χρειαζόμαστε μια τρίτη υποψηφιότητα, όπερ κι έγινε την επόμενη μέρα ακριβώς. Δηλαδή πολύ απλά, ότι το προωθητικό αέριο για την εκτόξευση της υποψηφιότητας, το έβαλε ο Βενιζέλος.
4. Η Χαριλάου Τρικούπη μουδιασμένη, η Βουκουρεστίου μες στην τρελή χαρά. Ρε λες;
5. Ποιόν ευνοεί η υποψηφιότητα Σκανδαλίδη; Μα αυτούς που θέλουν αλλαγή ηγεσίας. Ποιοί θέλουν αλλαγή ηγεσίας τώρα; Ρε λες;

* Ούπς! Νά 'τη πετιέται! Νά 'τη πετιέται από ξαρχής, η επίσημη δήλωση Βενιζέλου με γραπτή ανακοίνωση, ότι χαιρετίζει την υποψηφιότητα Σκανδαλίδη! :)


26 σχόλια:

A.F.Marx είπε...

Καλό θα ήταν να μας έλεγαν σε τι διαφέρει πολιτικά ο Σκανδαλίδης από τον Παπανδρέου και από τον Βενιζέλο.
Αν δεν γίνουν φανερές οι ιδεολογικές τους διαφοροποιήσεις, τότε δεν μιλάμε για εκλογή προέδρου, αλλά για πολιτικά... καλλιστεία.
Καλημέρα Μαριάνα...

μαριάννα είπε...

Άστα να πάνε Γιώργο! Πού ήταν όλοι αυτοί πριν τις εκλογές; Ή θέτουν δυνάμεις και υπηρεσίες στο κόμμα μόνο ως αρχηγοί;
Άσε... ότι θα τρίζουν τα κόκαλα κάποιων, όπως σωστά έγραψαν οι γελοιογράφοι, δεν το συζητώ...
Δεν τρίζουν απλά. Μας ξεκούφαναν! :)

Καλημέρα Γιώργο μου!

Ανώνυμος είπε...

ghteytria, νομίζω ότι οι πραγματικοί και ώριμοι φίλοι του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν αλλαγή ηγεσίας, μετά την απίστευτη ήττα από τη "χειρότερη κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ". Ο Γιώργος είναι καλός για υπουργός εξωτερικών, όχι για αρχηγός.

habilis είπε...

Tα παιχνιδια συνωμοσιας ???? Τον Σκανδαλιδη δεν τον βλεπω να δουλεψει υπερ του χοντρου .Ειναι ομογαλακτος με το Γιωργο και τον εχω για περισοτερο ειλικρηνη και περισοτερο εντιμο απο παρα πολλους μεσα στο κομμα ,ειναι μεθοδικος χωρις πολιτικαντικες κωρονες και φαινεται να μην ειναι φιλοδοξος .Θα δουμε τι θα δουμε και ποσες φορες θα τριψουμε τα ματια μας ακομα....

koulpa είπε...

XAXA.. καλιστία με το beny και το σκανδαλιάρη; δε θέλω να τα δω.. εκτός αν ο beny φυγει και πετάξει τα γοβάκια του στο γιωργάκη..:):)
Tην καλημέρα μου:):)

μαριάννα είπε...

@ dr Jekyll

Να σου πω την αλήθεια κατανοώ την άποψή σου. Προεκλογικά και αμέσως μετεκλογικά, πίστευα το ίδιο και χρέωνα τα πάντα στον ΓΑΠ. Στην πορεία διαπίστωσα ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο έδειχναν και με θύμωσαν, αλλά και με πείσμωσαν οι διαπιστώσεις, του ότι πολεμήθηκε εκ των έσω, δε βοηθήθηκε ποτέ και μάλιστα σε μια περίοδο που όλα έδειχναν εύκολα κι απλά.
Από την άλλη διαπιστώνω ότι άλλη λύση αξιοπρεπή και υλοποιήσιμη, δεν έχει το πασόκ. Από όσων το όνομα έχει ακουστεί για υποψηφιότητα, πιστεύω ότι μόνο ο ΓΑΠ έχει πιθανότητα, αν τον βοηθήσουν να πάρει κάποτε εκλογές. Εκτιμώ και τη Διαμαντοπούλου, αλλά δεν την πάει ο κόσμος.
Η δική μου επιλογή η προσωπική είναι ο Μπένος, αλλά... δυστυχώς.

μαριάννα είπε...

@ habilis

Και πώς εξηγείς το «θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει;» της Βουκουρεστίου.

Ανώνυμος είπε...

Να φύγει ο Παπανδρέου που δεν λέει να σηκωθεί από την καρέκλα και μετά με τους άλλους είναι πιο εύκολο. Ακόμα κι ο καφετζής της Χαριλάου Τρικούπη κατ' εμέ θα ήτανε καλύτερος για αρχηγός από τον Παπανδρέου. Και δεν έχω τίποτα εναντίον των καφετζήδων...έτσι; Ίσα ίσα... είναι έξω στον κόσμο κι ακούνε. Όχι κλεισμένοι στο δωμάτιο "με το συγγενικό περιβάλλον" και πέρα βρέχει. Καλός ο Σκανδαλίδης για υποψήφιος! ... γελαστός, γκομενιάρης... Φυσιολογικός άνθρωπος τέλος πάντων. Ούτε γεννημενος δελφίνος ούτε γεννημένος loser! Ολίγα μπαχαρικά σε αυτή την άνοστη εκλογή! Πολιτική κουζίνα!

μαριάννα είπε...

@ koulpa

Ήδη το είπαν τα ραδιόφωνα. Μοίρασαν τίτλους οι δημοσιογράφοι:

Ο καλός(ΓΑΠ), ο κακός(Βενιζέλος) και ο άσχημος(Σκανδαλίδης).

:)))))))))

μαριάννα είπε...

@ Αlkistis

Δηλαδή προτείνεις Σκανδαλίδη; :)))))
Καλόοοοο...
Και τα μπαχαρικά τα έχει ο Σκανδαλίδης; χαχαχαχαχαχα! Μόνο σκόρδα βλέπω! Φτούτσα του!
Συγκεντρώωωωωωσου! ;) Μη το διαλύσουμε το μαγαζί εντελώς. Αμαρτία είναι. Αν τον καλομυρίσεις τον ΓΑΠ, σε διαβεβαιώ ότι μοσκοβολάει κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μαχλέπι, μαστίχα!
Μη σου πω και δυόσμο και βασιλικό!

Φιλιά! Καλά είσαι; Σε ήθελα για κάτι σοβαρό. Δώσε σήμα.

μελονικος είπε...

Τα κόκαλα του Τρίτση θα κάνουν κρίτσι κρίτσι.

Androgeos είπε...

Καθίστε πρώτα να δούμε ποιοι θα καταφέρουν στο τέλος να εξασφαλίσουν την υποψηφιότητά τους ...

Δεν προβλέπω να πάρουν όλοι το χρίσμα. Υπάρχουν και τα πυροτεχνήματα σε αυτές τις γιορτές.

artois είπε...

Διαφωνώ.

Ο Σκανδαλίδης δεν είναι λιγότερο ικανός από τον Βενιζέλο, από δε τον Γιωργάκη είναι, σαφώς, ικανότερος.

artois είπε...

...και, οπωσδήποτε, έχει το ίδιο δικαίωμα με τους υπόλοιπους να θέσει την υποψηφιότητά του.

Πολύ περισσότερο, που, προς το παρόν τουλάχιστον, φαίνεται πως αυτή η υποψηφιότητα δεν πατρονάρεται ούτε από κανάλια - α λα Βενιζέλο - ούτε από ξένα κέντρα - α λα ΓΑΠ.

habilis είπε...

Dιαισθητικα μιλαω .Πλεον η φαντασια δεν φτανει για να καταλαβουμε τι στοχο εχουν με αυτα που λενε και κανουν οι πολιτικοι μας ....

Androgeos είπε...

@artois :

Ο Σκανδαλίδης είναι ένας ικανότατος πολιτικός και έχει αναλάβει πολλές υπεύθυνες θέσεις με επιτυχία.

Αλλά παίζονται πολλά (και βρώμικα) πολιτικά παιχνίδια.

Ένα σενάριο ας πούμε, είναι να έθεσε υποψηφιότητα ο Σκανδαλίδης για να μη δηλώσουν υποψηφιότητα ο Πάγκαλος ή η Διαμαντοπούλου, δρώντας έτσι ανασχετικά. Μην ξεχνάς ότι χρειάζονται 25% των ψήφων για να εγκριθεί η υποψηφιότητά τους, επομένως δεν μπορούν να βγουν άμεσα πάνω από 3 υποψηφιότητες. Αργότερα, με παγιωμένες τις θέσεις των κορυφαίων στελεχών, θα είναι όλο και πιο δύσκολη μια 4η υποψηφιότητα.

Δε λέω ότι ντε και καλά θα αποσυρθεί ή θα αποτύχει να εγκριθεί ο Σκανδαλίδης.

Η Πυθία δε μου είπε όνομα για να το γράψω στο παραπάνω μήνυμά μου. Μου τον έδωσε όμως το χρησμό : Οι υποψήφιοι θα είναι τρεις, αλλά δε θα είναι όλοι όσους βλέπουμε σήμερα. Ίσως ... χμμμ ...

μαριάννα είπε...

@ νίκος

Ποιητάρα μου εσύ! Μαζί θα μεγαλουργήσουμε! :)))))
Αλλά πήγαν άπατα τα ποίηματά μας! Τζάμπα έκαιγε η λάμπα. Κανείς δεν τα πρόσεξε στο γουφάδικο! :(
Μας τα σνομπάρανε. ;)

μαριάννα είπε...

@ Androgeos

Χμ... Θα εξαρτηθεί λες από το αποψινό δείπνο στης Βάσως; Ή δεν είναι απόψε; ;)
Πάντως πολλά παίζονται κι εμείς όλοι, μάλλον είμαστε εντελώς έξω από τον χορό.
Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε αιφνιδιασμούς πολλούς, πολυεπίπεδα. Και σε πρόσωπα και σε χρόνο. Ίδωμεν. Είμαι περίεργη πάντως για το τι μαγειρεύεται. Με ανησυχεί ο Λαλιώτης που έχει εξαφανιστεί. ;)
Πάντως Ανδρόγεε πολύ χάρηκα που ξαναβρεθήκαμε. Εκτιμώ τις αναλύσεις σου. Είδα εχθές το μπλογκ σου αλλά πνιγόμουν και το είδα στα πεταχτά. Θα έρθω σε λίγο.

μαριάννα είπε...

@ artois

Ναι κι εγώ διαφωνώ. Ποτέ δεν τον χώνεψα τον Σκανδαλίδη. Ειδικά όταν έκανε εκείνα τα καραγκιοζιλίκια με τα γυναικεία πάρτυ και μάζευε όλα τα ξέκωλα και τ' ανέβαζε στις μπάρες. Τον έχω στην ίδια κατηγορία με Παπαϊωάννου, Γείτονα, Τσοχατζόπουλο, Κουλούρη, Κατσανέβα, Χυτήρη και κάτι τέτοια...
Όμως μη νομίζεις ότι γενικά τρελαίνομαι για κανέναν.
Απλώς κάποιοι είναι πιο σοβαροί. Εμένα με επηρεάζει πολύ η στάση ζωής του καθενός και μπορεί κάποια περιστατικά να τους τα χρεώνω ισόβια. Η αλήθεια είναι ότι ο Σκανδαλίδης δεν είναι στους κακούς και τόσο αντιπαθητικούς, όπως η Μιλένα, ο Γιάννος, ο Βενιζέλος, ο Σημίτης, ο Πρωτόπαπας, ο Ρέπας...
Και φυσικά έχει δικαίωμα να βάλει υποψηφιότητα. Αν δεν ένιωθα ότι είναι κατευθυνόμενη, θα τη χαιρόμουν κιόλας, ως ενωτική. Αλλά δεν κάνει τίποτα τυχαία ο Σκανδαλίδης κι έπειτα τον θεωρώ λίγο.

μαριάννα είπε...

@ habilis

Μαγειρεύονται τόσα habilis που ούτε η διαίσθησή μας βοηθά πια...
Βροχή θα έχουμε από εξελίξεις... :)

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

@ Γητεύτρω ( διότι το ωμέγα είναι πιό ωραίο απο το όμικρον )
φυσικά θέλατε να πείτε περί μαραμένιων αγγουριών.
Ώχου μωρέ πολύ σημασία δίνουμε, ξόανα και ευνούχοι πού τολμάν να ισχυρίζονται ότι σκέπτονται περί πολιτικής καθήμενοι στα καφέ, τα κινητά τους έκαψαν ότι ελάχιστο κατείχαν.

αβε μας :-)

Ανώνυμος είπε...

@ghteytria

Δώσε εσύ σήμα κούκλα μου. Κι εγώ σε ψάχνω αν και ποτέ για σοβαρά πράματα, όπως το ξέρεις πια!
E μην μου γαργαλάς τα ρουθούνια, τώρα. Αφού ξέρεις ότι αυτά που γράφω για τον Σκανδαλίδη είναι για να περνάει η ώρα. Αλλού χτυπάει η καρδιά μου εμένα...;-)

Androgeos είπε...

Μου τη δίνουν στα νεύρα όλα αυτά τα ανώνυμα κατευθυνόμενα σχόλια που έχουν πλημμυρίσει τα blogs εδώ και δυο βδομάδες ...

Ο κος Βενιζέλος είναι ένας άνθρωπος ευφυέστατος και δεν αμφιβάλλει κανείς γι'αυτό, αλλά μήπως του χρεώνουμε και κινήσεις τρίτων που απλώς του έκατσαν λόγω ... κωλοφαρδίας* και όχι δικής του υποκίνησης;



* κωλοφαρδία με όλη τη σημασία της λέξεως, έτσι; :-P

μαριάννα είπε...

@ Γατος_με_απαλες_πατουσες

Δεν έχεις κι άδικο. Αλλά και με τί να ασχοληθείς για να γελάσεις και λίγο;

Φιλιά!

μαριάννα είπε...

@ alkistis

Νόμιζα ότι είχες σταθεροποιήσει τις υπογραφές σου.
Σαφώς και δεν έψαχνα εσένα για κάτι σοβαρό.
Δεν ξέρω που χτυπάει η καρδιά σου, αλλά δεν είμαι και καθόλου περίεργη να μάθω. Από μικρή με έμαθαν ότι η περιέργεια είναι κακό πράμα. Και διατηρώ πάντα την καλή ανατροφή μου.

μαριάννα είπε...

@ Androgeos

Ένα βλαμμένο είναι που το κάνει καθ' έξιν από πριν τις εκλογές. Προφανώς δεν έχει με τι να παίξει και παίζει με ότι μπορεί.

Την ευφυΐα Βενιζέλου δε θα τη σχολιάσω εγώ. Δεν τον αντέχω δεν πα να 'χει και IQ 400!!!
Με εξαγριώνει η εικόνα του και μόνο. Και δεν είναι και τόσο αθώο παιδάκι γαι να του χρεώνονται λάθη.
Με Βενιζέλο το πασόκ θα γίνει δυο κομμάτια αυτόματα. Και να σου πω το πήρα απόφαση. Ίσως να είναι και καλύτερα να χωρίσει το αριστερόστροφο πασόκ, από το δεξιόστροφο του Βενιζέλου. Ας μείνει ο Βενιζέλος με την παρέα του και ας βρει το αριστερό πασόκ τη δική του πορεία που σίγουρα θα είναι καλύτερη, γιατί θα έχει γίνει αυτόματα η περιβόητη κάθαρση. :)