Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007

Saulo Couto ο Βραζιλιάνος τενόρος που άρχισε να τραγουδάει από την κούνια. Υπέροχος! Και είναι μόνο 26 ετών παλικαράκι! Όσο κι ο δικός μας ο Μάριος...


Saulo Couto - Amore Perduto - Albinoni - (1671-1751)

O Saulo Couto γεννήθηκε στην πόλη Cαssia, στη Βραζιλία, στις 11 Φεβρουαρίου του 1981, παιδί χριστιανικής οικογένειας, περιγράφει τα παιδικά του πολύ ευτυχισμένα. Πολύ κοντά στην αλάνα που έπαιζε μικρός, βρισκόταν μια εκκλησία στην οποία τραγουδούσε μια χορωδία φίλων. Ο μικρός Σάουλο τους άκουγε και μαγευόταν.
Έτσι πολύ μικρός άρχισε τη μουσική σταδιοδρομία του, τραγουδώντας τη μουσική Ευαγγελίου (Spirituals), η οποία τον οδήγησε στην κατάκτηση της τέχνης της μουσικής και του τραγουδιού. Ο Saulo Couto είναι ήδη μια από τις μεγάλες παρουσίες στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Ένας τενόρος που φημίζεται για τις ερμηνείες του, τη σοβαρότητά του, την αγάπη του στη μελοποιημένη ποίηση, το μουσικό πάθος του και τη συνολική αφοσίωσή του στο μαγικό κόσμο της μουσικής.


Saulo Couto - E o Vento Levou - Gone With The Wind

Είτε με άριες της Όπερας, είτε με τη μουσική του Ευαγγελίου (Spirituals), ο κόσμος μαγευόταν στο άκουσμα της φωνής του Saulo Couto. Στην πόλη του Cαssia, είχε την δυνατότητα και το προνόμιο να τραγουδήσει για πρώτη φορά στο Palco που ήταν στο βαπτιστικό των προτεσταντικών εκκλησιών (evangιlica), όπου οι γονείς του ήταν διευθυντές μουσικής. Ο Saulo Couto που τότε ήταν 12 ετών, τραγούδησε τα τραγούδια των αιώνων, της χριστιανικής άρπας και του χριστιανού τραγουδιστή, την ιερή μουσική. Είδη εκκλησιαστικής προτεσταντικής μουσικής.

Saulo Couto - Serenata - Franz Shubert - (19797-1828)

Φοβόταν. Όλος ο κόσμος τον κάρφωνε με το βλέμμα του. Έλεγε μετά ο ίδιος. «Σταθεροποίησα το βλέμμα μου στο ρολόι της εκκλησίας που ήταν στο κέντρο. Όταν τελείωσα το τραγούδι είχαν ήδη αρχίσει να χειροκροτούν και να με επευφημούν». Τότε ακριβώς συνειδητοποίησε ότι θα γινόταν τραγουδιστής της κλασικής μουσικής και της μουσικής Ευαγγελίου.

Saulo Couto - Lacrimosa - Requiem -The Passion of The Christ

Από μωρό ο Saulo Couto ήταν μυημένος στις τέχνες, και μεγαλώνοντας ήθελε να γίνει συγγραφέας, παραγωγός του θεάτρου, ζωγράφος, γλύπτης. «Ήταν πάντα ένα διαφορετικό αγόρι» βεβαιώνει με χαμόγελο η Elza Couto η μητέρα του, που ζούσε σε έναν άλλο κόσμο, τον δικό του κόσμο. Σε ηλικία 9 χρονών τραγουδούσε ήδη για κινηματογραφικές ταινίες! Έχει πει υπέροχα τραγούδια σε παραμύθια και σε θρησκευτικές ταινίες, καθώς και χριστουγεννιάτικα εκπληκτικά τραγούδια. Υπάρχει στο my space ένα ακόμα υπέροχο τραγούδι του το Angele Dei. Αν κάποιος το έχει συμπτωματικά σε mp3, δε θα λέγαμε όχι. :)

4 σχόλια:

Antoine είπε...

Σου αρέσει η όπερα; Εγώ πήγα τις προάλλες στο μέγαρο στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησα τη Σαλώμη του Στράους. Ήταν παραγωγή του Μεγάρου. Βέβαια, η παράσταση ήταν λίγο φτωχή, αλλά ήταν ικανοποιητική για τα δεδομένα της πόλης μου.

Αλεξάνδρα είπε...

ωραίος ο μικρός! Αψογος!

Δεν αγαπώ την όπερα, μα μου άρεσε αυτό που άκουσα.

Ομορφη Κυριακή να έχουμε

μαριάννα είπε...

@ Antoine

Αν μου αρέσει λέει!!! Ανάσταση! :)
Σε χαίρομαι όσο δε φαντάζεσαι. Τόσο νέος άνθρωπος με τόσο μεστά ενδιαφέροντα! Μπράβο σου! Φαντάζομαι ότι και στη Θεσσαλονίκη επιτέλους, το νέο Μέγαρο θα φιλοξενεί εξαιρετικές δουλειές και παραστάσεις. Ίσως να έτυχε η συγκεκριμένη παράσταση.
Να είσαι καλά μάτια μου!

μαριάννα είπε...

@ Αλεξάνδρα

Κοίτα, η όπερα είναι ένα είδος δύσκολο και θέλει πολύ εξάσκηση, μη σου πω και σπουδή. Κι εγώ τα πολύ βαριά δεν... με τίποτα.
Αυτά που ποστάρω εγώ είναι κομμάτια που έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο. Ειδικά αυτά των τενόρων. Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος όλος, αγαπά πολύ τους τενόρους.
Ποιός αμφισβητεί τις σοπράνο; Αλλά και ποιός τις αντέχει για ώρες; Σ' έχουν στην τσίτα. Ενώ οι βαρύτονοι είναι αλλιώς. Κούρασε ποτέ ο Παβαρότι;

Καλημέρα! :)