Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Alan Stivell και Dan Ar Braz! Δυο σημαντικοί Κέλτες καλλιτέχνες από τη Βρετάνη!

A Stivell 27.07.07 Nuremberg

Ο Alan Stivell, το πραγματικό του όνομα είναι Alan Cochevelou, γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1944, στη Γαλλία. Είναι τραγουδιστής και μουσικός από τη Βρετάνη και χρησιμοποιεί στα τραγούδια του, διαφορετικές κέλτικες γλώσσες, οι οποίες αφομοιώθηκαν από τα αγγλικά, τα γαλλικά και άλλες γλώσσες. Είναι ο εμπνευστής της αναγέννησης της κέλτικης άρπας, τον υπέροχο ήχο της οποίας πάντρεψε με σύγχρονους ήχους, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο είδος σε συνδυασμό και με τις κέλτικες γλώσσες, που αγαπήθηκε πολύ. Θα τον έλεγα Γαλλοβρετάνο Fabrizio de André.




Alan Stivell - Brian Boru




Alan Stivell Dan Ar Braz - Pop Plinn
Live from Bretagnes à Bercy

Ένα μαγικό ταξίδι στη Βρεττάνη με τη μουσική του Dan Ar Braz, Daniel Le Bras το κανονικό του όνομα, είναι ένας Γάλλος συνθέτης, με την αυθεντική κουλτούρα της Βρετάνης που γεννήθηκε και στην οποία βασίζεται το μεγαλύτερο μέρος της κέλτικης μουσικής του. Γεννήθηκε στο Quimper, στις 15 Ιανουαρίου του 1949.

Συνεργάστηκε με τον Alan Stivell, και ίδρυσαν μαζί το Heritage des Celtes, στο οποίο συμμετέχουν πολλοί Κέλτες καλλιτέχνες από τη Βρετάνη, την Ιρλανδία, τη Σκωτία, την Ουαλία, την Γαλικία, την Κορνουάλη και τη Νήσο του Μαν (οι μόνοι που απουσιάζουν είναι καλλιτέχνες από την Αστούρια). Θεωρείται κατά το βρετανικό περιοδικό Melody Maker, που έκανε την έρευνα, ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες στον κόσμο.