Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

Benazir Butto: Στα 54 της θύμα; Τελικά ποτέ δεν κατάλαβα αν αυτή η γυναίκα ήταν άγγελος ή σατανάς...


Πακιστάν — Η 54χρονη Μπεναζίρ Μπούτο, η οποία σκοτώθηκε σήμερα από επίθεση σε προεκλογική της συγκέντρωση στο Ραβαλπίντι, έγινε το 1988 σε ηλικία 35 ετών η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός σε χώρα του ισλαμικού κόσμου.

Η Μπούτο ήταν κόρη του πρώην προέδρου και πρώην πρωθυπουργού Ζουλφικάρ Αλί Μπούτο του Πακιστάν, ο οποίος εκτελέστηκε το 1979, ήταν παντρεμένη και είχε τρία παιδιά.

Η Μπούτο, η οποία σπούδασε στο Χάρβαρντ και στην Οξφόρδη, διετέλεσε από το 1984 ηγέτις εν εξορία του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (Pakistan People's Party), και μαζί με τη μητέρα της Νουσράτ Μπούτο συμμετείχε στο Κίνημα για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Πακιστάν.

Το 1986 επέστρεψε στο Πακιστάν μετά την εξορία της από το 1984 ως το 1986. Το 1988 εξασφάλισε στις εκλογές 92 από τις τις 207 έδρες και ζήτησε από τον πρόεδρο Γκουλάμ Ισχάκ Χαν την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Το 1990 ο πρόεδρος της χώρας έπαυσε την κυβέρνησή της, κατηγορώντας την για κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά, διέλυσε το Κοινοβούλιο και προκήρυξε εκλογές για τις 14 Οκτωβρίου.

Την ίδια χρονιά της απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και εμφανίστηκε ενώπιον ειδικού δικαστηρίου, όπου απέρριψε ως ''χαλκευμένες και ψευδείς'' τις κατηγορίες για διαφθορά, νεποτισμό και κατάχρηση εξουσίας, που της απέδωσε ο πρόεδρος της χώρας. Αργότερα το ίδιος έτος το Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν υπέστη συντριπτική ήττα στις γενικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα και η Μπούτο κατήγγειλε το εκλογικό αποτέλεσμα ως προϊόν βίας και νοθείας. Το 1991 η Μπούτο κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος από το Ειδικό Δικαστήριο της Λαχόρης, κατηγορία την οποία αποδέχθηκε, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τους παραλήπτες των χρημάτων, ισχυριζόμενη ότι πρόκειται για κρατικό μυστικό.


Την επόμενη χρονιά η πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν συνελήφθη από τις αρχές επειδή διοργάνωσε αντικυβερνητική πορεία διαμαρτυρίας και εξορίστηκε από την πρωτεύουσα για 30 ημέρες.

Στις γενικές εκλογές που διεξήχθησαν το 1993 το κόμμα της αναδείχθηκε πρώτο, χωρίς όμως να κερδίσει αυτοδυναμία και η Μπούτο εξελέγη πρωθυπουργός, αναλαμβάνοντας ταυτοχρόνως τα υπουργεία Οικονομικών και Εμπορίου.

Το 1996 αποπέμφθηκε από την πρωθυπουργία με εντολή του προέδρου Λεγκαρί, ο οποίος την κατηγόρησε για διαφθορά και άλλες καταχρήσεις εξουσίας και η Μπούτο προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο με αίτημα την ακύρωση της απομάκρυνσής της από την εξουσία. Ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της και την επόμενη χρονιά το κόμμα της υπέστη συντριπτική ήττα στις βουλευτικές εκλογές.

Το 1997 οι ελβετικές αρχές αποφάσισαν να παγώσουν για τρεις μήνες τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ιδίας, του συζύγου της και της μητέρας της, ύστερα από σχετικό αίτημα της πακιστανικής κυβέρνησης η οποία ερευνούσε κατηγορίες εναντίον της για διαφθορά. Ο σύζυγός της είχε ήδη καταδικασθεί για διαφθορά και βρισκόταν στη φυλακή καθώς κατηγορείτο και για συμμετοχή σε συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία του αδελφού της και πολιτικού της αντιπάλου.

Το επόμενο έτος δικαστήρια της χώρας διατάζουν τη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων της ιδίας, του συζύγου της και της μητέρας της και εκδίδεται ένταλμα σύλληψης εναντίον της με την κατηγορία των παράνομων διορισμών την περίοδο της πρωθυπουργίας της.

Την ίδια χρονιά και ελβετός δικαστής ζητεί την άσκηση δίωξης εναντίον της για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, κρίνοντας ως ύποπτα δύο συμβόλαια που είχε υπογράψει με ελβετικές εταιρίες.

Η Μπούτο εγκατέλειψε το Πακιστάν και έμεινε εξόριστη στο Λονδίνο και το Ντουμπάι.Το 1999 καταδικάστηκε ερήμην της σε πενταετή κάθειρξη για διαφθορά. Το δικαστήριο επέβαλε στην ίδια και το σύζυγό της πρόστιμο 8,6 εκατομμυρίων δολαρίων με την κατηγορία ότι ελάμβαναν παράνομες προμήθειες από ελβετική εταιρεία.


Το 2001 το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτή την έφεσή της και διέταξε τη διεξαγωγή νέας δίκης εις βάρος της με την κατηγορία της διαφθοράς και το 2002 εξελέγη πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν, όντας εν εξορία. Ωστόσο η κεντρική εκλογική επιτροπή απορρίπτει την υποψηφιότητά της για τις βουλευτικές εκλογές, με το αιτιολογικό ότι έχει καταδικαστεί ερήμην για διαφθορά.

Την επόμενη χρονιά η Μπούτο καταδικάζεται από δικαστήριο της Γενεύης σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή και καταβολή προστίμου 262.758 δολαρίων, από κοινού με το σύζυγό της, για ξέπλυμα χρημάτων στην Ελβετία.

Το 2006 υπέγραψε με τον πρώην πρωθυπουργό Σαρίφ στο Λονδίνο μια "χάρτα για τη δημοκρατία", με την οποία αναλάμβαναν από κοινού τη δέσμευση να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία στο Πακιστάν.

Φέτος η κυβέρνηση του Πακιστάν απέσυρε τις κατηγορίες για διαφθορά εις βάρος της και τον Οκτώβριο ο πρόεδρος Μουσάραφ υπέγραψε τη "συμφωνία συμφιλίωσης" μαζί της η οποία άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή της στη χώρα.

Λίγες ώρες μετά την επάνοδό της στην πατρίδα της στις 19 του ιδίου μήνα, έπειτα από οκτώ χρόνια εξορίας, διπλή βομβιστική επίθεση με στόχο την αυτοκινητοπομπή της στο Καράτσι είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 130 ανθρώπων.

Στις 9 Νοεμβρίου οι αρχές την έθεσαν σε κατ'οίκον περιορισμό, ο οποίος ήρθη αργότερα την ίδια ημέρα, προκειμένου να εμποδίσουν τη συμμετοχή της σε προγραμματισμένη μεγάλη συγκέντρωση του κόμματός της στο Ραβαλπίντι κατά του προέδρου Μουσάραφ, ο οποίος επέβαλε στις 3 Νοεμβρίου κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 12 Νοεμβρίου, οι αρχές την ξαναέθεσαν σε κατ'οίκον περιορισμό για επτά ημέρες προκειμένου να την εμποδίσουν να συμμετάσχει σε μαζική μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας από τη Λαχόρη έως το Ισλαμαμπάντ. Ο κατ΄οίκον περιορισμός της ήρθη τελικά στις 15 Νοεμβρίου.

"Μπορεί να προσπαθήσουν να με δολοφονήσουν", είχε δηλώσει πριν επιστρέψει στο Πακιστάν από την οκτάχρονη εξορία της στην παναραβική εφημερίδα 'Ασαρκ αλ Αουσάτ. "Έχω προετοιμάσει την οικογένειά μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα για παν ενδεχόμενο".

ΑΠΕ


30 σχόλια:

μαριάννα είπε...

.
.
.
.


Κατασκευασμένες οι κατηγορίες της διαφθοράς; Κι αν πούμε ναι, ΚΑΙ το δικαστήριο της Γενεύης στο κόλπο;
Τί να πω; Είναι τόσο σάπιος ο κόσμος... που κανείς πια δεν ξέρει αν πρέπει να θρηνήσει τέρατα ή ήρωες.

koulpa είπε...

Το ίδιο ακριβώς με τον τίτλο σκεύτικα όταν άκουσα το έκτακτο δελτίο.. και ότι δεν νομίζω ποτέ να μάθω.. ποτέ δεν ήταν εύκολο να ξεχωρίσεις τον ήρωα από το τέρας.. είναι πολλά τα λεφτά..
Φιλιά και καληνύχτες πάω να διαβάσω περισσότερα:):)

μαριάννα είπε...

@ koulpa

Είδες πόσο δύσκολο έγινε σήμερα να πεις αθώος ή ένοχος; Εξετάζεις κάθε πιθανότητα για να μην αδικήσεις κι όσο πιο πολύ το ψάχνεις, τόσο πιο πολύ θολώνεις... δυστυχώς.

Καλό βράδυ! Φιλιά!

ΩΣΗΕ είπε...

Δεν ξέρω. Από την ημέρα που επέστρεψε στο Πακιστάν ήταν απλά θέμα χρόνου η δολοφονία της. Και το ήξερε κι αυτή. Αυτό μου φαίνεται να με βάζει να την κατατάσσω προς ηρώων μεριά...

Καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

"Είναι τόσο σάπιος ο κόσμος... που κανείς πια δεν ξέρει αν πρέπει να θρηνήσει τέρατα ή ήρωες."

Έτσι ακριβώς. Και για να θυμηθώ κι ένα αγαπημένο μου [του Δάντη, όχι του ...Χρήστου, του άλλου]: "Σάπισε ο κόσμος απ' την κακιά κυβέρνια..."

Χρόνια πολλά -σ' ελόγου μας- και καλή χρονιά!

Unknown είπε...

αυτό που είπε ο ωσηέ είναι η μεγαλύτερη αλήθεια. ναι στη διαφθορά, ναι στην αδικία, ναι στα κάτ'απ'το τραπέζι συναλλάγματα, ναι σε όλα αυτά που είναι ο κόσμος όλος.
μα το ήξερε ότι ήταν θέμα χρόνου. και υπήρξε, τόλμησε να υπάρξει. κάπου ήξερε ότι υπήρχε γι'αυτούς, μα υπήρχε και για τους άλλους.
σκεφτείτε τους κατασκόπους και την ψυχή τους.
σκεφτείτε μια γυναίκα που την ανέχονται να τους 'κυβερνάει'. δεν είναι απαρατήρητο για κανέναν, ούτε για τους άλλους, αλλά ούτε και για εκείνην.
ενός λεπτού αμηχανία στην ιστορία για κάθε συμβολικό φόνο, όπως και αυτόν. φόνο με κεφαλαία. όχι μόνο δικό της, μα και δικό μας.

Ανώνυμος είπε...

μα αν ηταν τερας δεν θα ειχε καταφυγει σε τροπικο νησι πινοντας κοκτεηλ; συμφωνω πως ισως να μην ηταν αγια αλλα σε χαλεπους καιρους ο σκοπος αγιαζει τα μεσα.

Ανώνυμος είπε...

'Ειναι γλυκοοο,το πιοτοοο,της Εξουσιιιαας!!'.Εδω και χρονια,δεν πιστευω στις καλες προθεσεις κ-α-ν-ε-ν-ο-ς,και πιο πολυ των πολιτικων.Οπως καποιο παιδι θα μπει στην οικογενειακη επιχειριση,ετσι κι αυτοι (οι πολιτικοι),και αυτη (η Μπουτο),αυτο βρηκαν αυτο συνεχιζουν.Κανενας ηρωισμος.
Ωχ,μωρε,τι με βαζεις και γραφω,χρονιαρες μερες!Να σου ευχηθω χαρες μεγαλες,και σ' αυτες τις μερες,και μακαρι κι ολο τον χρονο.Καλη χρονια,σε ολους μας!
-ΑΤΠ-

Unknown είπε...

Κρίμα τέτοιες μέρες να γίνονται τέτοια περιστατικά....

Ελπιζω να περνάς όμορφα καλή μου γητεύτρια.....
Σου εύχομαι τα καλύτερα για το νέο έτος.... να εισαι ευτυχισμένη ...


φιλιά πολλά

_Κυβέλη_

drunk tank είπε...

Μαριάννα μου

εύχομαι να περνάς υπέροχα και ακόμα πιο υπέροχα να περάσεις και τις υπόλοιπες εορταστικές ημέρες!
με υγεία, αγάπη και χαμόγελα να σε βρει ο νέος χρόνος!

πολλά πολλά φιλιά

υγ: δε μπορώ να κρίνω για την Μπούτο, μήτε θέλω.
σου οφείλω κάτι με Κατράκη...
επειδή είναι πάνω από 20ΜΒ αν έχεις hotmail στείλε το στο μέηλ μου να δούμε μήπως τα καταφέρουμε με το μέσεντζερ.

υγ2: συγνώμη για την απουσία μου. πρωτίστως είναι συγνώμη προς τον εαυτό μου.

Vrakas Kostas είπε...

Αλλος κοσμος,αλλος τροπος σκεψης εκει κατω!Αλλη εφαρμογη της λογικης!
Θυμα και θυτης ενα και το αυτο.
Οι αναρχοαυτονομες,θα..την αγιοποιησουν!Οι αριστερες,θα την βρουν...εκτος γραμμης!Οι κυριες των σαλονιων,μια τολμηραν και αναιδη παρουσιαν των σαλονιων της...δυτικης οχθης!
Meine Wenigkeit την κατατασει στα θυματα ...της πυγολαμπιδας!!
Καλησπερα Μαριαννα !
Κοιτα καλη μου να περνας καλα
και μεινε πιστη...στην ποιηση!
Τα λεμε!

μαριάννα είπε...

@ ΩΣΗΕ

Ναι, ήταν όντως πολύ γενναίο από μέρους της, αφού είχε ήδη γλιτώσει παρά τρίχα από την προηγούμενη απόπειρα... Ρισκάρισε εν γνώσει της.

Καλό βράδυ!

μαριάννα είπε...

@ afasios

Χρόνια πολλά καλό μου! Πολλά και καλά να είναι!

Σε φιλώ...

μαριάννα είπε...

@ abttha

Περάσαμε τόσο όμορφα και ήταν πραγματικά υπέροχα τα άτομα που γνώρισα. Να είναι καλά όλοι τους!
Γύρισα σπίτι μες στην καλή χαρά και βρίσκω την κόρη μου να κλαίει. Ένας μεθυσμένος σήμερα το πρωί, καβάλησε πεζοδρόμιο και σκότωσε στη στάση μια συνάδελφό της από τη δουλειά, 27 χρονών, νιόπαντρη και με μωράκι σχεδόν ενός έτους. Την πέταξε απέναντι, την παράτησε κι έφυγε. Λίγο πιο κάτω καρφώθηκε σ' έναν τοίχο κι έτσι τον πιάσανε.
Μόλις πριν λίγες μέρες η κοπελιά έλεγε πόσο ευτυχισμένη ήταν που θα ζούσε τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωράκι της! Και η Μπεναζίρ άφησε πίσω τρία παιδιά...
Καταλαβαίνεις Άμπθα μου γιατί είμαι άθεη;

μαριάννα είπε...

@ nag

Μου βάζεις δύσκολα. :) Για το τροπικό νησί λέω...
Ξέρω κι εγώ... χαμένα τά 'χω. Είμαι και χάπατο. Πολλά δεν κολλάνε στη λογική μου...

μαριάννα είπε...

@ -ΑΤΠ-

Είναι γλυκό το πιοτό της απιστίιιιας (τί είναι η εξουσία μπροστά στην απιστία; γλαρόσουπα!)
:)))))))) Καλή χρονιά να είναι γλυκιά μου! Καλύτερη από κάθε άλλη! Διότι ως γνωστόν τα καλύτερα έπονται...;)

Τρελά φιλιά! Γιορτινά!

μαριάννα είπε...

@ Κυβέλη Δραγούμη

Επίτηδες Κυβέλη μου. Επίτηδες το κάνει. Κάποιος εκεί ψηλά το γλεντάει... :(

Καλή χρονιά γλυκιά μου! Να περάσεις την πιο όμορφη πρωτοχρονιά σου εύχομαι!

Φιλάκια πολλά!

μαριάννα είπε...

@ Κωνσταντίνος Π

Καλώς το μου! Όλα καλά ματάκια; Τον έφτιαξες τον υπολογιστή σου;
Ελπίζω να είσαι καλά! Σε πεθύμησα...

Σε φιλώ!

μαριάννα είπε...

@ vrakas kostas

Πιστή στην ποίηση ε;
Πάει τον χαλάσαμε και τον Κώστα!!!
:)))))))))

Φιλιά και καλησπέρες!

Ανώνυμος είπε...

γητεύτρα μου, μου θύμισες τον καμύ! έτσι έλεγε κι αυτός. τον εκτιμούσα και τον αγαπώ παρα πολύ, δεν υπάρχουν πολλοί σαν κι αυτόν. έτσι αγαπώ πολύ και σένα, αλλά δε μοιράζομαι άλλο από τη λύπη μπροστά σε κάτι τέτοια φρικτά γεγονότα, ούτε περιμένω κάποιον άλλον πέρα από μας να έρθει να κάνει το μπάτμαν και το ζορό και τον σούπερμαν για να 'ρίξει φωτιά να μας κάψει'. τι να πεις...
εγώ δε λέω τίποτα.
καλά πέρασα κι εγώ.

koulpa είπε...

"έλεγε πόσο ευτυχισμένη ήταν που θα ζούσε τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωράκι της!"
πωπω με δάκρισες πάλι..
μπορεί να μην υπάρχει.. αλλά τέτιες ιστορίες δικιολογούν αυτούς που δεν αντέχουν την πραγματικότητα και ζητούν να υπάρχει μετά θάνατον ζωή..:):)

Vrakas Kostas είπε...

Για αυτο σε λατρευω γμτ μου!
Γιατι δεν.. με παιρνεις στα σοβαρα!
Θα τα λεμε!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Οι Πακιστανοί σίγουρα περνούν χειρότερα με τους ηγέτες που έμπλεξαν. Ουτε να ψηφίσουν ούτε να διαδήλώσουν, παιρνουν τον οματιών τους οι τολμηρότεροι και νάτοι δίπλα μας στην οικοδομή να εκτοπίζουν Αλβανούς "καλλιτέχνες". Ολο και περσότερο πείθομαι ότι Μοσάραφ, Αμερικάνοι ,ντεμί Αμερικάνικα πιόνια στυλ Μπούτο και τάχα μου θύτης Αλ καϊντα είναι στην ίδια πλευρά του ποταμού.....
Χρόνια πολλά και καλά στους Πακιστανούς λοιπόν και στους σκληρά βασανιζόμενους Νεοελληνες από τα τροχαία, τοιχο τοίχο προσεκτικά για τη νέα χρονιά.

μαριάννα είπε...

@ koulpa

Κοίτα μάτια μου. Εκεί κι εγώ πάω πάσο. Αν κάποιος πιστεύει γιατί το έχει ανάγκη και του κάνει καλό, μαζί του με χίλια. Μακάρι να μπορούσα κι εγώ... ;)

Καλημέρα γλυκιά! Φιλιά!

μαριάννα είπε...

@ vrakas kostas

Αμ εγώ γιατί σ' αγαπάω λες; Γιατί δε σε παίρνω στα σοβαρά! :ΡΡΡΡ
Αν σε έπαιρνα, θα κινδύνευα να σ' ερωτευτώ κι άιντε μετά να καθαρίσω... ;) :)))))))

Φιλιά πολλά Κωστή μου! Καλημέρα!

μαριάννα είπε...

@ DIONYSOS

Πολύ φοβάμαι πως έχεις απόλυτο δίκιο και δε θα διαφωνήσω.
Οι ευχές σου ρεαλιστικές και ανθρώπινες και είθε να γίνουν πραγματικότητα! Σ' ευχαριστώ πολύ!
Εύχομαι όλα τα καλά για τη νέα χρονιά σε κάθε τομέα της ζωής!

Την καλημέρα μου!:)

μαριάννα είπε...

@ abttha

Κι εγώ λατρεύω τον Καμύ. Μάλιστα έχω δει και πολλές παραστάσεις, αξέχαστες, των έργων του από πολλούς αγαπημένους.
Όμως σε σχέση με την επίκλησή μου στον Θεό, Αυτόν που διδάσκει ο χριστιανισμός και έτσι όπως μας τον έμαθαν, προσδίδοντάς Του ιδιότητες όπως: Πανάγαθος, Παντοδύναμος, Παντογνώστης, κατάλαβες απολύτως και εντελώς λάθος.

Δεν τον επικαλέστηκα ως τιμωρό για να μου ικανοποιήσει κάποιο αίσθημα εκδίκησης, γιατί δεν έχω τέτοια, λόγω του ότι δεν έχουν κανέναν νόημα, αφού τους αγαπημένους δεν τους φέρνουν πίσω. Μακριά από μένα λοιπόν ο Θεός-Ζορρό ή τιμωρός.

Άλλο λέω:

Πώς αντέχει να βλέπει και να αφήνει όλες αυτές τις αδικίες να γίνονται, χωρίς να σπαράζει η καρδιά του;

Πώς αντέχει ένας Πανάγαθος να βλέπει μια μανούλα ενός αγγελουδιού αχρόνιαγου, να τη θερίζει εντελώς άδικα, ένας ασυνείδητος, την ώρα που πάει να βγάλει τον ρημάδη τον επιούσιον;

Τις ιδιότητες του Θεού αμφισβητώ απολύτως λοιπόν. Διότι αν ως Παντογνώστης τα ξέρει όλα αυτά, αν ως Πανάγαθος τα εγκρίνει και αν ως Παντοδύναμος δεν κάνει τίποτα να μας βοηθήσει, τότε δεν είναι Θεός, αλλά οτιδήποτε άλλο πέραν αυτού.

Και στο θέμα του Θεού δεν χωράνε τσιρημόνιες και ατέλειωτα ακαταλαβίστικα μπλα μπλα των παπάδων.

Ένα κι ένα κάνουν δύο.

Γιατί μας δίνει τόσο πόνο;

Ελπίζω να μην απαντήσει κανείς το απλοϊκό: Γιατί μας δοκιμάζει!!!!!

Έλεος... Τόσο νεανικό αίμα αθώων που χύθηκε τόσες χιλιάδες χρόνια, δεν του φτάνει για δοκιμή;

Όπως καταλαβαίνεις Αμπθα μου, δεν ρωτάω εσένα. Ούτε περιμένω απαντήσεις από εσένα. Ρητορικά τα ερωτήματα και παραληρηματικός μονόλογος για εκτόνωση και μόνο. Σιγά μην περιμένω λύσεις και απαντήσεις σε μια ζωή απολύτως εφήμερη, άδικη και φευγαλέα... που με τόση σοφία εποίησεν. ;)

habilis είπε...

Μια και η κουβεντα το εφερε περι θεου , το μονο σιγουρο ειναι οτι ο θεος μας εχει αφισει να υποθετουμαι οτι θελουμαι περι αυτου ,δεν χανει και τιποτα ,εχει αλλες δουλειες ...Οσοι ασχολουνται με τον θεο εντασονται στα συμπαθη επαγκελματα 'της καφετσους ,του αστρολογου ,του μαγου της φυλης κλπ.[μονη εξαιρεση το επιστητο]....

μαριάννα είπε...

@ habilis

Χρόνια πολλά habilis!!! :)
Αν και λίγο υπερβολική η σύγκριση, πάντως σε καταλαβαίνω πολύ που νιώθεις έτσι...

Πολλά φιλιά και ακόμα πιο πολλές ευχές!

koulpa είπε...

χαχα είχα γράψει το μεσημέρι ένα σεντονάκι περί θεού.. το θείο χέρι έβαλε το χεράκι του και το έχασα..:):)