Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Αχ και νά 'μουνα εκεί... Θεσσαλονίκη με Μαραμή! Σκηνές από βουβή ταινία... ανέκδοτες μπαλάντες!!!!

Δημήτρης Μαραμής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Φίλων Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης διοργανώνει:

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΑΜΗ

ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΣΟΠΡΑΝΟ ΣΤΕΛΛΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, ώρα 21.00
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ
Παρασκευοπούλου 42,
Θεσσαλονίκη


Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής δίνει συναυλία για πρώτη φορά στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ παρουσιάζοντας τραγούδια από τις δισκογραφικές του δουλειές «Σκοτεινός Έρωτας» , «Κυριακές μες στο Χειμώνα» και τις ανέκδοτες μπαλάντες του «Σκηνές από βουβή ταινία» σε στίχους Σ. Τριβιζά.
Θα παρουσιάσει επίσης αποσπάσματα από τις μουσικές που έχει συνθέσει για τις παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Συρανό ντε Μπερζεράκ», «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» και «Ο Επισκέπτης». Στο τραγούδι θα είναι ο τραγουδιστής Κωνσταντίνος Κληρονόμος ενώ θα συμμετέχουν η σοπράνο Στέλλα Αδαμίδου, η βιολονίστρια Ανδρονίκη Δονουκάρα και η φλαουτίστρια Ελευθερία Παπάζογλου-Χαλικιά. Στο πιάνο θα είναι ο συνθέτης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ –
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΝΕΟΛΑΙΑΣ.



Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Ζέρβας, Πρόεδρος Δ.Σ. www.fotsso.gr
Tηλ. 2310-272554, 6972-705250, Fax 2310-272449



Ας ακούσουμε πάλι την θεϊκή μουσική του Δημήτρη Μαραμή, σε στίχους του Σωτήρη Τριβιζά, με τη ζεστή φωνή, την υπέροχη του Δημήτρη Κληρονόμου!

Για πιο πολύ Μαραμή, Φραγκούλη και Κληρονόμο εδώ!


Α ρε τυχεράκηδες Θεσσαλονικείς!!! Να δω τί άλλο θέλετε σ' αυτή τη ζωή... Έξυπνοι είσαστε, ωραίοι είσαστε, χιούμορ έχετε, σας έρχεται κι ο Μαραμής με την παρέα του! Έλεος πια... λυπηθείτε μας... Όλα εκεί πάνω; :)))))

15 σχόλια:

μαριάννα είπε...

.
.
.
.
.
Δημήτρη Μαραμή καλή επιτυχία από καρδιάς! Το αξίζετε και με το παραπάνω!

Με όλη μου την αγάπη!
Μαριάννα

Ο Δημήτρης Μαραμής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε πιάνο και σύνθεση Royal Welsh College of Music & Drama στη Μ. Βρετανία. Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις στη Μ. Βρετανία και στην Ελλάδα. Διδάσκει σύνθεση και πιάνο στο Ωδείο Τέχνης του Γ. Φακανά. Πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση στο cd "Δεύτερη Ακρόαση" της Μικρής Άρκτου.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

@ ghteytria: Ο Δημήτρης Μαραμής θα αφήσει εποχή στη μουσική. Ήδη θεωρώ ότι είναι σπουδαίος συνθέτης και καταπληκτικός πιανίστας.
Σου ποστάρισα κάτι το εξαιρετικό και σπάνιο στο (Νάπολη και Μπουένος Άιρες)...

μαριάννα είπε...

γιώργος κεντρωτής

Γιώργο μου ειλικρινά πιστεύω ότι ο Μαραμής ξεκινά και σημαδεύει την μεταχατζηδάκι εποχή, όπως πολύ σωστά έχει ειπωθεί. Το παλικάρι έχει ντουέντε! Και στη σύνθεση και στην εκτέλεση στο πιάνο. Σπάνια νέος μουσικός στην Ελλάδα μετά τους μεγάλους, να έχει τέτοια αποδοχή από το σύνολο των Ελλήνων, κριτικών και μη.
Έρχομαι Νάπολη και Μπουένος Άιρες, επιτόπου... ;)

kyriaz είπε...

Τον έχω εδώ και πολύ καιρό ξεχωρίσει.Τον θεωρώ φαινόμενο-έναν από τους άξιους συνεχιστές μιας...χατζιδακικής ευαισθησίας.

Γεια σου alter...

μαριάννα είπε...

@ kyriaz

Ε ρε ποιός τη χάρη μου σήμερα!
Θα σας γράψω μαντινάδα...

Οι φίλοι μου της μουσικής
ο Κεντρωτής κι ο Κυριαζής!
Με μια φωνή εμείς οι τρεις,
λέμε: Να ζήσει ο Μαραμής!

Να μας χαρίζει θεϊκές
μπαλάντες, νότες μαγικές,
γιατί με τέτοιες μουσικές,
θέλεις να ζήσεις δυο φορές!

Φιλιά αλτεράκι!

habilis είπε...

Αν περασεις , για τον Δημητρακη ,περνα να σε καμω ενα καφε...

μαριάννα είπε...

@ habilis

habilis γλυκέ μου κερνάς καφεδάκι τη χαμουτζού; Να είσαι καλά αγόρι μου! Μακάρι να μπορούσα να έρθω!!! Μακάρι... Βρε συ δεν ήξερα ότι ήσουνα ΛΛΛΛΛλας!!! χαχαχαχα! Γι αυτό έχεις χιούμορ! Τα καλύτερα παιδιά είναι απὀ 'κει πάνω!

BOSKO είπε...

Σα νέο σας λέω ό,τι ο αγαπημένος σας Μαραμής ενδέχεται να συνεργαστεί με τον Βασίλη Γισδάκη και, αν γίνει, μάλλον εγώ θα' μαι ο καλλιτεχνικός κουμπάρος! Ήτοι κάτι γισδακαίοι βάζουνε φωτιά που καίει/ με μαράμειες συνθέσεις/ που σε κάνουνε να πέσεις/ κάτω εν εκστάσει άδων/ στιχουργίες τριβιζάδων!!!

Ανώνυμος είπε...

Και ο κορφιάτης (να παινέσουμε και το σπίτι μας!) Σωτήρης Τριβιζάς είναι υπέροχος!

μαριάννα είπε...

@ μπόσκο

Καλημέρα!!!! :)
Δεν είδα εχθές αυτή την ειδησάρα:

Ήτοι κάτι γισδακαίοι βάζουνε φωτιά που καίει/ με μαράμειες συνθέσεις/ που σε κάνουνε να πέσεις/ κάτω εν εκστάσει άδων/ στιχουργίες τριβιζάδων!!!

Και στη μαντινάδα ταλεντάρα λοιπόν και με λεξιλόγιο άψογο!!! ;)

Μαραμής; Γισδάκης; Μπόσκο;
Κι εγώ κάθομαι και βόσκω;
Κινητό, τσάντα, κλειδιά,
να προλάβω τα παιδιά!

Μη με παρεξηγείς είναι από τη χαρά μου και που έχω πιεί δυο γουλιές καφέ, γιατί έτρεχα από το πρωί στα τρένα στους σταθμούς...

Τέλεια λοιπόν! Τέλεια! Σας στέλνω τις γητευτικές μου ευχές να ευοδωθούν τα σχέδιά σας! Και στους τρεις! Τα καλύτερα!

μαριάννα είπε...

@ γιώργος κεντρωτής

Μαζί σας! Να το παινέψουμε το σπίτι σας, ασυζητητί!:)

..Αν είσαι ο κρυμμένος θησαυρός μου
η σταύρωση και η νωπή μου θλίψη
κι εγώ σκυλί της επικράτειάς σου...

Ε, η απόδοση Τριβιζά στα σονέτα Του Σκοτεινού Έρωτα, αξίζει τα εύσημα όλων μας, ασχέτως που δεν έχουμε την τύχη να πίνουμε το καφεδάκι μας στο Λιστόν και στη Σπιανάδα.

Αλήθεια, να σε ρωτήσω κάτι άσχετο, Γιώργο. Το Λιστόν πήρε το όνομά του την εποχή της Βενετοκρατίας, από τη λίστα των αριστοκρατών οι οποίοι εδικαιούντο να το επισκέπτονται; Ισχύει αυτή η εκδοχή;

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα στην παρέα του Δημήτρη. Είπα να γίνω μέρος αυτής της παρέας σαν λάτρης της μουσικής του Δημήτρη και να σχολιάζουμε μαζί τις μαγικές στιγμές που μας έχει χαρίσει η έμπνευσή του, μέχρι να τον ανακαλύψουν οι πολλοί και να γίνει αναπόσπαστο μέρος της μουσικής καθημερινότητάς μας. Σ' ευχαριστούμε Δημήτρη. Συνέχισε να φτιάχνεις μουσική, για σένα, για μας, για όποιον λόγο θες. Τις έχουμε ανάγκη. Να σαι καλά.

μαριάννα είπε...

@ mickey

Καλώς όρισες! :)
Πολύ χαίρομαι που μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τη μουσική του Δημήτρη! Πραγματικά η μουσική του Μαραμή έχει αποκτήσει θερμούς και μόνιμους θαυμαστές και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής. Μηνύματα ελπιδοφόρα κόντρα στη στέγνια των καιρών.

ΥΓ. Πήγαινες ποτέ Cervantes;

dix είπε...

φοβερη εμφάνιση εχθές με πολύ κόσμο που στο τέλος είχε... ένα τεράστιο χαμόγελο!!!
Είναι ενα μεγάλο ταλέντο ο Δημήτρης και η Θεσσαλονίκη τον αγαπάει!!!
Ελπίζουμε να είναι σύντομα ξανά κοντά μας με νέες δουλείες στο θέατρο αλλά και ζωντανές εμφανίσεις.

μαριάννα είπε...

@ dix

Ειλικρινά σ' ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Πολύ σας χαίρομαι στη Θεσσαλονίκη! Ξέρετε να εκτιμάτε, αλλά και να στηρίζετε καλλιτέχνες σαν τον Μαραμή! Μπράβο και πάλι μπράβο!
Ο Μαραμής παιδιά και το λέω πολύ σοβαρά, είναι ο επόμενος πολύ μεγάλος της ελληνικής μουσικής! Ο μεγαλύτερος της τωρινής γενιάς!

Είδα στο μπλογκ σου ότι ήταν εχθές και σήμερα και η Ute Lemper Θεσσαλονίκη ε; Μπράβο σας! Έχετε πολύ καλό γούστο... ;)

Χάρηκα dix! Καλωσόρισες! Κι ευχαριστώ και πάλι... :)