Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Καλό ταξίδι Σεργιανόπουλε! Ευχαριστούμε για το γέλιο που μας χάρισες!


Ου μπλέξεις... ου τύχει ο σάικο...

Κρίμα! Πολύ κρίμα... Ένας πολύ καλός ηθοποιός, με το χάρισμα μιας αμεσότητας αξιοθαύμαστης. Ένιωθες πως τον γνώριζες... Δεν το βγάζουν πολλοί ηθοποιοί αυτό. Ο Νίκος ήταν σαν να ήταν φιλαράκι της διπλανής παρέας. Ίσως επειδή οι άντρες της γενιάς μου είναι έτσι, ίσως επειδή το στυλ αυτό, είναι αυτό που κυκλοφορεί γύρω μου, στις παρέες, στο περιβάλλον, στη ζωή μου, χωρίς να τον γνωρίζω, νιώθω πως χάσαμε έναν δικό μας αγαπητό άνθρωπο.

Πόσο θα ευχόμουν όσοι καλλιεργούν νέες αξίες, απαξιώνοντας τις κλασικές στη ζωή, να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης! Να γίνει αφορμή ένας τόσο άδικος θάνατος ενός ανθρώπου που αγαπήθηκε από την ελληνική μέση οικογένεια, μέσα από τους ρόλους του, να σκεφτούν οι νέοι τη ζωή τους,

ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ!

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ...

Και οι γονείς να σκεφτούν.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΧΛΙΔΗ!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ, ΠΡΟΤΥΠΑ, ΑΞΙΕΣ, ΗΘΟΣ...



Παυλάτος - Μπατσινίλας! Οι Στάβλοι της Ερριέτας Ζαΐμη! Η εξυπνότερη ατάκα σε ελληνική σάτιρα και η μεγαλύτερη ειρωνεία για την διαφθορά της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας που έχει πάρει διαστάσεις πανούκλας. Διαβρωμένα τα πάντα... η πιο πικρή χιουμοριστική σειρά! Έδωσε ρέστα εδώ ο Σεργιανόπουλος και όλο το κάστ! Τί κρίμα...


Σεργιανόπουλος-Κανέλη-Κώνστα


Νεκρός ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος

Ο 56χρονος ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε δολοφονημένος σήμερα στις 9 το πρωί στο διαμέρισμά του, στο Παγκράτι.

Το πτώμα του ηθοποιού βρήκε η οικιακή βοηθός όταν πήγε στο σπίτι και ειδοποίησε την αστυνομία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από την αστυνομία, ο ηθοποιός βρέθηκε πεσμένος στο δάπεδο του σπιτιού και έφερε δύο μαχαιριές στο στήθος και στο λαιμό, ενώ ακόμα δεν έχει εξεταστεί από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί αν φέρει κι άλλα τραύματα.

Το σπίτι ήταν αναστατωμένο και φαίνεται πως ο Ν. Σεργιανόπουλος είχε επισκέπτες γιατί βρέθηκαν άδεια μπουκάλια μπύρας και αρκετά ποτήρια.

Σημειώνεται ότι ο ηθοποιός είχε συλληφθεί πριν από λίγους μήνες για κατοχή κοκαΐνης στην περιοχή του Κολωνού.

Τα κίνητρα του εγκλήματος εξετάζονται, ενώ στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ο Νίκος Σεργιανόπουλος γεννήθηκε στη Δράμα! Αποφοίτησε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και πριν προλάβει να χαρεί την ανέμελη νιότη του καταπιάνεται με την Πειραματική σκηνή της Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, της οποίας υπήρξε υδρυτικό μέλος μαζί με τη Λυδία Φωτοπούλου, τη Καρυοφιλιά Καραμπέτη και τη Φιλαρέτη Κομνηνού. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά η περιπέτειά του με την υποκριτική. Μόνος απέναντι στο κοινό. Ή και ανάποδα...! Στην Πειραματική θα προταγωνιστήσει: στο "Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Σαίξπηρ(Λύσανδρος), στη "Πόλη" της Λούλας Αναγνωστάκη (Μίμης φωτογράφος), στο "Περιμένοντας τον Γκοντό"(Βλαντιμιέ), στους "Αχαρνείς" του Αριστοφάνη(Δικαιόπολις), στο "Θείο Βάνια" του Τσέχωφ(Άστρωφ) και τέλος στον "Εραστή" του Πίντερ.
Από τα πρώτα του βήματα γίνεται φανερό ότι είχε αδυναμία και μια... μικρή προτίμηση στους κλασικούς, που με τη "μετάφραση" του στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα γίνει πλέον μονομαχία: "Γλάρος" του Τσέχωφ(Τρέπλιεφ), "Ιφιγένεια Εν Ταύροις"(Ορέστης),"Νύχτα της Ιγκουάνα"(Σάνον), "Μήδεια"(Ιάσων) και τέλος στα "Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα"(γιος).
Στη συνέχεια θα κατέβει Αθήνα στο θέατρο "Αθηνών" θα μεταμορφωθεί σε Ρόμπερτ στο "Πέρα απο τον ορίζοντα" του Ευγένιου Ο Νηλ. Η ιδιωτική τηλεόραση στα πρώτα της ξεκινήματα δεν θα αργήσει και πολύ για να τον ανακαλύψει και θα του δώσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε αρκετά αυτοτελή επεισόδια των σήριαλ "Εσύ αποφασίζεις"(Mega),"Ανατομία ενός εγκλήματος"(ANT1),"Έρωτας και πάθος"(ANT1).
Επειδή τα πρώτα δείγματα ήταν θετικά το Mega για να τον τιμήσει τον στέλνει στη...Κένυα για να ζωντανέψει μια εκρηκτική ερωτική ιστορία στο "Άφρικα". Έχει πλέον πάρει το χρίσμα του "επικίνδυνου αρσενικού". Από εκεί και πέρα τον βλέπουμε στο "Μοιραίο Πάθος"(ΑΝΤ1)και στην "Παλίρροια"(Mega) να βασανίζει ότι φοράει φουστάνι. Όλες του τις προηγούμενες (τηλεοπτικές) αμαρτίες θα τις πληρώσει μια και καλή στους "Δύο Ξένους". Αργότερα ξαποσταίνει λίγο στο "Ποτέ δεν είναι αργά"(ΑΝΤΙ). Ακολούθησε το "Αlma Libre(Ελεύθερες Ψυχές)"...

Από το geo.page


14 σχόλια:

Antoine είπε...

Σοκαρίστηκα το πρωί, όταν το άκουσα στην τηλεόραση! Ήταν, αναμφίβολα, εξαιρετικός ηθοποιός, ωστόσο είχαν δημουργηθεί προβλήματα στο όνομά του πριν καιρό για τη χρήση κοκαίνης. Θα μάθουμε σύντομα γιατί δολοφονήθηκε μ' αυτόν τον τόσο φρικιαστικό τρόπο.

Katerina ante portas είπε...

Eεμμ.. ας μην τον αγιοποιήσουμε κιόλας, η επανάληψη στην tv δεν καταξιώνει τον ηθοποιό.
Παρ όλα αυτά, ελαφρό το χώμα που θα τον σκεπάσει και ας συγχωρεθεί στα μάτια του Κριτή του..

Θράσος είπε...

Δεν τον είχα δει στο θέατρο. Στην τηλεόραση μου άρεσε στις κωμικές ερμηνείες του (εξάλλου δεν βλέπω δραματικές σειρές εκτός αν βασίζονται σε μυθιστορήματα.
Δεν νομίζω ότι τον αγιοποιείς, νομίζω ότι εκφράζεις αυτό που απέρρεε σαν άνθρωπος. Την ρσενικάδα του.
Λυπήθηκα πραγματικά. Αναρωτιέμαι σε τι ψυχολογικούς μαιάνδρους είχε μπλέξει.
Καλό ταξίδι, λοιπόν, κύριε Μαρκορά.

μαριάννα είπε...

Katerina ante portas

Δεν ξέρω τί δείχνουν τα ελληνικά κανάλια, γιατί δεν έχω τηλεόραση ελληνική εδώ, αλλά ελπίζω η ανάρτησή μου να μη σου έδωσε την εντύπωση ότι αγιοποιώ κανέναν.

Δεν καταδικάζω όμως και ειλικρινά λυπάμαι και συμπάσχω με μανάδες σε χωριά, με ανθρώπους που μένουν πίσω, άφταιγους, με τη νιότη και το ταλέντο που πάνε χαμένα.

Συνειρμικά θυμήθηκα τη δολοφονία Ταχτσή και τον «Υπνοβάτη» της Μαργαρίτας Καραπάνου, που τον είχα διαβάσει νέα και είχα πάθει ταράκουλο!

Και μ' έθλιψε πολύ, αλλά και με σόκαρε η εικόνα της παράνοιας που προκαλούν οι ουσίες στα θύματα και στους άνοες θύτες.

Δυστυχώς... θα δούνε πολλά τα μάτια μας από δω και πέρα. Και όσοι έχουν πάρει ελαφρά το θέμα ΟΥΣΙΕΣ και ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, θα το πληρώνουν διαρκώς με φόρο πολύ βαρύ.

Και μην σκεφτεί κανείς ότι δεν τον αφορά... επειδή τα παιδιά του τα ελέγχει.

Μας αφορά και μας κόφτει όλους. Σαν κοινωνία και σαν Ελλάδα. Όπου δυστυχώς είμαστε ιδιαίτερα διαβρωμένη ηθικά, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Να είσαι καλά Κατερίνα μου!
Καλό απόγευμα!

μαριάννα είπε...

Θράσος

Όντως κι εγώ διαφωνώ με τον όρο αγιοποίηση. Το να σου αρέσει ένας ηθοποιός, ένας ποιητής, ένας καλλιτέχνης και να παρακολουθείς ή να προβάλλεις το έργο του, δε σημαίνει με τίποτα ότι αποδέχεσαι και εξωραΐζεις τα αρνητικά του.

Εκεί είναι η θλίψη Θράσο ακριβώς σ' αυτό που λες. Σε τί ψυχολογικούς μαιάνδρους να είχε μπλέξει. Ένας άντρας που τα είχε όλα στη ζωή.

Αν εξιχνιαστεί αυτή η δολοφονία ίσως να πέσει λίγο φως στην υπόθεση που μπορεί να είναι χρήσιμο στους εγκληματολόγους και τους ψυχολόγους του μέλλοντος.

Ενός μέλλοντος που εδώ κολλάει γάντι ο στίχος του Ταρκόφσκι: Ένα μέλλον που μας ακολουθεί σαν ένας τρελός μ' ένα ξυράφι. Ναι, εδώ το ξυράφι είναι ταμάμ!

Καλό απόγευμα!

μαριάννα είπε...

Antoine

Εσείς οι νέοι Αντώνη μου, τα μάτια σας 400...
Να γιατί σε καμαρώνω εσένα και την παρέα σου με τα εξαιρετικά σας ενδιαφέροντα!
Ποιόν είναι το σλόγκαν μας; ;)

Η Τέχνη είναι το καταφύγιο μας!

Φιλιά πολλά!!!

koulpa είπε...

Θληβερο.. προχθές το βράδυ έκλεγε ο πατέρας μου για τον γυό της βουγουκλάκη.. και συνηρμηκά τον μελετήσαμε και το σεργιανόπουλο.. το πρωί που το μάθαμε πάθαμε πλάκα..
καλημέρες και φιλιά

μαριάννα είπε...

koulpa

Αυτό πάθαμε όλοι. Τα ίδια συζητούσαμε κι εμείς. Τί θλίψη για τον Παπαμιχαήλ και όλους τους σχετικούς! Μα τί στην ευχή; Με το να έχει κανείς λεφτά και φήμη, αυτομάτως καθίσταται τόσο ευάλωτος; Ώστε να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης των επιτηδείων;

Καλημέρα κουλπάκι μου! Μια χαρά είμαστε στα κυβικά μας! ;)

Φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

@Θράσος


Δεν ήτανε η προσωποποίηση της σερνικάδας ο Σεργιανόπουλος φίλε. Gay ήτανε και αυτό δε μπορεί να μην το καταλαβαίνει μία έξυπνη γυναίκα. Δε νομίζω να εννοεί αυτό που λες η γητεύτρια γιατί θα μου φανεί πολύ παράξενο αν το πιστεύει.

μαριάννα είπε...

μαρίνα

Αν διαβάσεις το σχόλιό μου προς την Katerina ante portas, θα καταλάβεις ότι αναφέρθηκα στη δολοφονία Ταχτσή και στον Υπνοβάτη της Καραπάνου, γνωρίζοντας πολύ καλά ποιός είναι ο Σεργιανόπουλος.

Αυτό δεν εμποδίζει όμως σε τίποτα την σερνικάδα που βγάζει η εικόνα του προς τα έξω.

Γι αυτό και όλοι οι ρόλοι του ήταν σερνικοί.

Και κάτι αν θες που εκτιμούσα στον Σεργιανόπουλο, ήταν ακριβώς αυτό.

Το ότι η σεξουαλική του επιλογή, ήταν μια προσωπική επιλογή, συνειδητή και χωρίς προκλήσεις και γυναικωτές συμπεριφορές, που μόνο θλίψη προκαλούν πια.

Ο Σεργιανόπουλος ήταν η σύγχρονη εικόνα ενός ανθρώπου που δεν ξεφτιλίζει την επιλογή του και την επιβάλλει, αναγκάζοντας και τον πιο μεγάλο ρατσιστή, να τη σεβαστεί και να μην έχει τίποτα να του προσάψει.

Χαιρετώ! Να είσαι καλά!

akrat είπε...

καλησπέρα περαστικός είμαι
γυρνώντας από δω από κει σας βρήκα
ελπίζω να μην ενοχλώ
(το νικ κάτι μου θυμίζει... τες πάντων ... λες να βρεθήκαμε σε άλλο μέρος????)
τι να πούμε για τον αγαπητό συγχωρεμένο ηθοποιό....
όσοι έχουμε πάθη στην ζωή μας ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ και είμαστε φλογισμένα όντα και όχι άνθρακες κινδυνεύουμαι από πολλά
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ
αλλά να μην φτάσουμε σε φοβίες και εμμονές...

μαριάννα είπε...

akrat

Καλώς τον φίλο από παλιά! Χαίρομαι που είσαι καλά!
Σωστό κι αυτό που λες. Όχι φοβίες κι εμμονές, αλλά σοβαρότητα και προσοχή.
Είμαι υπέρ του πάθους στη ζωή, αλλά απολύτως κατά της όποιας εξάρτησης.

Την καλησπέρα μου! :)

Ανώνυμος είπε...

Η εξάρτηση δεν είναι πάθος;Τα πάθη είναιόμως σεβαστά όπως και κάθε αρρώστια.Ατυχώς(κατά τη γνώμη μου) ένα απο τα ιδιότυπα παθη του, η συγχρονη ιατρική δεν το κατατάσσει στη νοσολογία.Κατά την ταπεινή μου γνώμη φυσιολογική συμπεριφορά είναι ότι βιολογικά είναι χρήσιμη,κοινωνικά ωφέλιμη και στατιστικά συχνότερη.Φυσικά κάθε "ιδιότυπη"συμπεριφορά είναι αποδεκτή αλλά οπωσδήποτε όχι αγιοποίησιμη και πολύ περισσότερο προβλητέα.
Οιστορικός και βιολογικός χρόνος καθώρησε κάποιες αμετάκλητες αξίες.
Μακριά από μενα καθε υποψία ρατσισμού.

Με εκτίμηση

μαριάννα είπε...

π.καρακούλης

Καλησπέρα κ.Καρακούλη! Χαρά μου που σας «βλέπω»! :)
Δεν διαφωνώ καθόλου στον ορισμό που δίνετε στη φυσιολογική συμπεριφορά. αντιθέτως, συμφωνώ.

Για να γίνω πιο κατανοητή όμως στο γιατί παραπάνω διαχώρισα το πάθος από την εξάρτηση, θα πρέπει να τα ορίσω.

Πάθος λοιπόν εδώ εννοούσα την φλόγα για ζωή, για τέχνη, μουσική, έρωτα.

Ενώ

Εξάρτηση, εννοώ εθισμό.

Το πάθος δεν είναι απαραίτητα εξάρτηση και εθισμός. Έχω πάθος με τη μουσική, αλλά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτήν, αν το επιβάλλουν οι συνθήκες.

Ενώ τα εξαρτημένα άτομα δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το αντικείμενο της εξάρτησής τους.

Αγιοποίηση και εξωραϊσμός των εξαρτήσεων, των λαθών ή της ιδιότυπης συμπεριφοράς, όχι, κατανόηση και συμπαράσταση όμως, σαφώς.

Σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο!
Με εκτίμηση