Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Το Στενό της Μάγχης μέσω τούνελ ε; Με το τρένο; Δε φοβάσαι;-Όχι βρε.Τί θα πάθει; -Το πιο απλό.Μη χαλάσει.-Ε και;Θα κάνει ένα δίωρο όπισθεν & θα βγει..




Channel Tunnel


Many travellers cross beneath the English Channel using the Channel Tunnel. This engineering feat, first proposed in the early 19th century and finally realised in 1994, connects the UK and France by rail. It is now routine to travel between Paris, Brussels and London on the Eurostar train. Cars can also travel on special trains between Folkestone and Calais.


- Πόσοι είσαστε;
- 8 άτομα, 2 αυτοκίνητα.
- Τέλεια! Και θα πάτε στο Καλαί, θα πάρε το φέρρυ να πάτε Ντόβερ. Μετά συνεχίζετε για Σκωτία.
- Όχι ακριβώς.
- Αλλά;
- Δε θα πάρουμε φέρρυ. Θα πάμε με την τρενάρα το Γιουροστάρ!
- Α με την τρενάρα κάτω απ' τη Μάγχη ε;
- Χαχαχαχα! Φοβάσαι; Γιατί; Τί μπορεί να συμβεί;
- Το πιο απλό. Να χαλάσει το τρένο.
- Έλα ρε, σιγά να μη χαλάσει το τρένο...
- Σωστά. Τί χαζά σκέφτομαι κι εγώ... Άντε καλό ταξίδι και καλή επάνοδο! Καλά να περάσετε!
...........
- Σήκωσε το τηλέφωνο παιδί μου δεν το ακούς;
- Πάρτο εσύ, δε βγάζει νούμερο και βαριέμαι!
- Γκρρρρρρρρ...
...........
- Ναι; Πούουουου;;;;; Ακόμα στο Καλαί;;;;; Τί κάνετε εκεί; Χάλασε το τρένο; ΔΕΝ το πιστεύω!!!!!!!! Μέσα στο τούνελ; Πλάκα μου κάνεις!
- Όχι απλά χάλασε, αλλά μας πήρε ένα δίωρο να γυρίσουμε πίσω με όπισθεν!
- Με όπισθεν γυρίσατε;;;;;;;;
- Ακριβώς!!!!
- Με το τρένο που πάει με 300χμ την ώρα;
- Έλα ρε, με τον πόνο μας παίζεις;
- Όχι. Με το φόβο μου παίζω! Τί θα κάνετε τώρα; Θα πάρετε το επόμενο;
- Όχι είναι χαλασμένο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ψάχνουμε να φύγουμε με φέρρυ...
- Αυτό που λέγαμε απ' την αρχή! Την τεχνολογία μου μέσα! :) Καλό ταξίδι παιδιά! Καλά να περάσετε! Και πού 'σαι; Αν δε βρείτε φέρρυ, πήρα ένα στρώμα φουσκωτό να σας το στείλω με ιμέιλ! Αλλά επειδή το ρεύμα είναι κομμένο, λόγω Υμηττού, φτιάξτε βρε μια σχεδία, τόσα δέντρα έχει εκεί... :ΡΡΡΡ

Και μη χειρότερα καλοκαιριάτικα! Αυθεντικό το περιστατικό!

6 σχόλια:

koulpa είπε...

χαχα σοβαρα συνέβει;.. μπα εγώ τη φωτιά θα φοβόμουν περισσότερο.. η καθυστέρηση δε με φοβίζει.. έχω ακπαιδευτέι στα ελληνικά μέσα..:):)
μου αρέσει το τραίνο αλλά προτιμώ το καραβάκι.. αν και έχω ακούσει οτι η μάχη είναι πολύ πρόστυχη θάλασσα:):)
καληνύχτες και φιλιά και με το καλό να ανταμώσουμε:):)

BOSKO είπε...

έπρεπε να ήμουν εγώ μέσα...το 2004 που πήγα Αγγλία και μετά Ολλανδία μέσω του υποθαλάσσιου τούνελ, είχα πιεί μονοκοπανιά 6 μπουκαλάκια κρασί για να τη βγάλω ακριβώς την ώρα που ήμασταν κάτω απ' τη θάλασσα...ούτε 20 λεπτά δε διαρκεί η όλη φάση...με πήρανε οι φίλοι στο ψιλό μεσ' στο τραίνο: "για κοίτα στην οροφή, σα να φαίνεται μια τσιπούρα" και κάτι τέτοια, που τότε δε μου προκαλούσαν καθόλου γέλιο...

μαριάννα είπε...

koulpa

Καλά τη φωτιά, πες πως υπάρχει πυροσβεστικό σύστημα αυτόματο, αλλά δεν εστίασα στην καθυστέρηση. Εστίασα στον τρόμο να βγεις με την όπισθεν μέσα από το τούνελ, κάτω από τη θάλασσα και στο ότι ήταν χαλασμένο και το ΔΕΥΤΕΡΟ τρένο!!!!!!
Και λες. Αν δεν βάλουν τα καλύτερα τρένα εκεί; Κάτω απ' τη Μάγχη... Πού στον κόρακα θα τα βάλουν;

Να 'σαι καλά Παναγιώτη μου! Με το καλό να βρεθούμε!
Πολλά πολλά φιλιά!

μαριάννα είπε...

BOSKO

χαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Ναι, αλλά ήταν καλό. Ομολόγησέ το. Τσιπούρα στην οροφή δεν συναντάς κάθε μέρα...
Ρε γαμώτο. Κι εγώ είχα έναν φίλο που λάτρευα να ταξιδεύω μαζί του. Τα καλύτερα ταξίδια της ζωής μου τα είχα κάνει με τον Στελάκο μας! Τί μου θύμισες τώρα...
Λοιπόν, μια ιδέα είναι όλα. Άκου τί σκέφτομαι εγώ και ξεπερνώ τους φόβους μου.
Όποιου του μέλλει να πνιγεί, ποτέ του δεν πεθαίνει.
Κατάλαβες; Της τύχης τα γραμμένα, ούτε αλλάζουν, ούτε προβλέπονται.
Γι αυτό ζήσε τρελά... αφού έτσι κι αλλιώς το πεπρωμένο μας λέει για 135 και πάνω χρόνια. ;)

Φιλιά πολλά Μποσκάκι μου! Άκου τσιπούρα στην οροφή! χαχαχαχαχαχα

Juanita La Quejica είπε...

Πωπω ατυχία!
Με το eurotrain είχαμε κάνει πριν ... πόσα χρόνια (;) ένα θαυμάσιο ταξίδι από και προς το Λονδίνο, σε μια επίσκεψη στο Παρίσι. Με είχε εντυπωσιάσει ιδιαίτερα το ότι τα αυτοκίνητα στον αυτοκινητόδρομο φαινόντουσαν σαν σταματημένα, σε σχέση με την ταχύτητα του τραίνου. Στην διάρκεια του ταξιδιού κάτω από την Μάγχη είχαμε ρίξει απίστευτο γέλιο, παίζοντας scrable με συνεπιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, που ούτε τα πρόσωπά τους δεν θυμάμαι πια.

μαριάννα είπε...

Δεκαοχτώ ώρες έμειναν πάλι εγκλωβισμένοι 2000 επιβάτες!!!

«Το Eurostar, που συνδέει Λονδίνο και Παρίσι, ματαίωσε όλα τα δρομολόγιά του σήμερα το πρωί επειδή πάνω από 2.000 επιβάτες σε τέσσερα από τα τρένα του αποκλείστηκαν στην υποθαλάσσια σήραγγα εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την υπερταχεία αμαξοστοιχία ανακοίνωσε ότι περιορισμένα δρομολόγια θα επαναληφθούν μετά τις 13:00 ώρα Ελλάδας και συμβούλευσε τους επιβάτες που έχουν κλείσει εισιτήρια να μην ταξιδεύουν σήμερα.

Στην ίδια ανακοίνωση της εταιρείας στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο διευκρινίζεται ότι τα δρομολόγια θα επαναληφθούν κανονικά την Δευτέρα.

Η διαφορά της θερμοκρασίας-ψύχος έξω από την σήραγγα κάτω από την Μάγχη και θερμότερος αέρας στο εσωτερικό της-προκάλεσαν την ακινητοποίηση των συρμών και οι περίπου 2000 επιβάτες διανυκτέρευσαν μέσα σ' αυτούς, δήλωσε προς το BBC εκπρόσωπος της εταιρείας.»