Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Κωνσταντίνος Θεοτόκης-Τώνης Λυκουρέσης: Σκλάβοι στα δεσμά τους!


Για την ταινία τα έχουν πει όλα και υπάρχουν στο δίκτυο πολλά αφιερώματα. Την είδα λοιπόν απόψε και θα πω μόνο, ότι αξίζει να την δούμε όλοι στο σινεμά για να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες λογοτεχνικών μεταφορών στον κινηματογράφο. Μια θαυμάσια κερκυραϊκή ατμόσφαιρα, δοσμένη εξαιρετικά από τον σκηνοθέτη, ένας μοναδικός Φέρτης σε πολύ δυνατό ρόλο, αλλά και όλο το καστ επιλεγμένο εύστοχα, ακόμα και η Ματσούκα ήταν υποφερτή, αν και προσωπικά θα προτιμούσα κάποια άλλη, η καρδιά μας ράγισε με το αδικοχαμένο παλικάρι τον Παπαχρόνη και φυσικά συγκινηθήκαμε με την ανάκληση μνήμης του μυθιστορήματος του Θεοτόκη, που προς μεγάλη μου χαρά το ανακάλυψα στις σελίδες του αγαπητού μας Νίκου Σαραντάκου, να είναι καλά!




4 σχόλια:

Μηθυμναίος είπε...

Δεν το έχω δει, αν και έχω μοτίβο τη Ρηνιώ Κυριαζή, κόρη του φίλου, συμπατριώτη και συμμαθητή μου Άρη Κυριαζή.
Του το έχω υποσχεθεί, παροτρύνεις κι εσύ Μαριάννα μου, οπότε... να ετοιμάζομαι.

koulpa είπε...

ax μωρε έχω γεροπαραξενέψει.. όσο έμενα βασ.κωνσταντίνου.. είχε στο πακράτι 5-6 σινεμα.. και το κέντρο ήταν σε ακτίνα ποδιών.. με το που πήγα ηλιούπολη που ακόμα και για καφέ χρηαζεται αυτοκίνητο.. τα έκοψα όλα.. δε το βάζουν κι αυτό το μετρό λίγο πιό αργά..:):)
θα το παλέψω πάντως.. αν και το ελγκρεκο δε το κατάφερα τελικά:):)
καλησπερούδια:):)

μαριάννα είπε...

Μηθυμναίος

Η Ευλαλία είναι η κόρη του φίλου σου; Να τη χαίρεται, να του πεις. Πάρα πολύ καλή! Όμορφη κοπέλα και καλή ηθοποιός. Να μην την χάσεις Στράτο μου.

Καλησπέρες!

μαριάννα είπε...

koulpa

Σε νιώθω. Τάσεις μούχλας έχω κι εγώ τελευταία, αν και όλοι οι φίλοι μου πιστεύουν ότι είμαι στην πρίζα. :)))

Καλησπέρες!